Gennemsigtighedsrapport # 23 – Voksende JustFreeThemes.com – Hvordan, hvad, hvorfor

Velkommen til den 23. udgave af vores månedlige gennemsigtighedsrapport (for december 2016). I denne serie taler jeg om mine oplevelser med en WordPress-forretning og relaterede ting. Tjek det, hvis du vil se, hvad der foregår bag gardinet på CodeinWP, ThemeIsle og Revive.Social. Klik her for at se de foregående rapporter.


Forbedring af mit fokus i 2017

Jeg er sandsynligvis ikke den første person, du hører sige dette, men med 2016 er det sandsynligvis tid til at reflektere over de ting, der foregik, og hvad vi kan gøre for at forbedre dem i 2017.

Jeg har endnu ikke haft en chance for at gennemføre en komplet top-til-bund-gennemgang af året (statistisk), men jeg har identificeret et par ting, som jeg vil ændre i, hvordan jeg arbejder. Man kan sige, at de fleste af dem involverer min personlige måde at håndtere arbejde på og ikke så meget til hele virksomheden. Jeg tror dog, at på det nuværende tidspunkt i virksomheden er min involvering og engagement meget vigtig (jeg er trods alt den højest betalte person her, så lad mig tjene det løncheck ordentligt!).

For det første kan jeg ikke sige, at jeg er en født leder. Eller i det mindste har jeg ikke lyst til en. Jeg betragter mig selv som en introvert, men jeg har lige været nysgerrig nok til ikke at tænke på akaviteten og i stedet bare fokusere på, hvordan jeg effektivt kan opbygge min virksomhed. Dette har efterhånden landet mig i stillingen som en virksomhedsleder, ansat folk og kigger efter alles fælles gavn (i teamet). Okay, men hvorfor fortæller jeg jer alt dette? Bære over med mig; Jeg håber, det hele bliver klart på kun et minut.

Noget, jeg indså for længe siden, var, at jeg har en tendens til at undgå konflikter (selv når en konflikt meget kunne være det, der er behov for), og også en frygt for, hvad andre kan sige eller synes om mig. Det har jeg vel alle til en vis grad.

Alligevel har denne frygt gjort mig bange for at tage visse beslutninger, selvom det muligvis er gode beslutninger, simpelthen fordi jeg var bekymret for, hvad mine ansatte / partnere / klienter ville synes.

Bare for at give dig et eksempel, da jeg plejede at arbejde med klienter, plejede jeg at favorisere mere "aggressiv" dem, bare for at undgå potentielle problemer. På lang sigt var det bestemt en dårlig ting for erhvervslivet. En anden ting, som jeg har tendens til at gøre, er at fokusere hovedsageligt på de ting, som jeg kan lide at gøre kontra de ting, som virksomheden virkelig har brug for i øjeblikket.

Dette er helt sikkert noget, jeg vil forbedre mig i 2017. F.eks. Tror jeg, at teamet har brug for mere vejledning i visse aspekter og mere klarhed i virksomhedens vision.

En lille ting, som jeg allerede begyndte at gøre, er at gruppere opgaver i batches, baseret på det fælles fælles mål for dem alle (undskyld, jeg ved, at dette måske ikke lyder klart, hvis du ikke ser vores Redbooth). Jeg opfordrer også alle til at undgå multi-tasking og have mere klarhed, når man arbejder med hvilken opgave der er til rådighed. Jeg forsøger også at have de samme retningslinjer i tankerne, når jeg håndterer mine egne ting. Hvilket bringer mig til mit næste punkt:

Er JustFreeThemes her for at blive?

justfreethemes

JustFreeThemes er et projekt, vi begyndte (eller rettere overtog) grundlæggende for nøjagtigt to år siden. Jeg har altid behandlet det som en "side ting" (sandsynligvis en af ​​mine fejl). Jeg har været villig til at lade tingene udvikle sig naturligt eller endda af sig selv og derefter planlægge at gå ind, når webstedet begynder at få noget trækkraft.

I de sidste dage besluttede jeg endelig at bruge lidt tid på at undersøge det mere dybt og søge efter forskellige vinkler og muligheder.

Her er min indsigt (de kan være nyttige, hvis du arbejder på en egen virksomhed, der er af lignende art):

Nogle baghistorier: Webstedets originale navn var FreeWPThemes.in. Jeg plejede at annoncere et af vores gratis temaer der, og jeg kan ikke rigtig huske hvordan, men jeg endte med at tale med den tidligere ejer om muligheden for at erhverve webstedet. I januar 2015 gennemgik vi aftalen, og jeg fik den for $ 1000 … så ikke meget.

Lige ved porten tror jeg, vi startede godt. Vi føjede markering af schema.org til webstedet, placeringer, optimerede titler og beskrivelser, demosider under iframes og fik et nyt domæne for hele websitet – et mere generisk – JustFreeThemes.com. Madalin tog ansvaret for projektet – at styre det hele og passe på at tilføje nye temaer.

Når jeg var lidenskabelig omkring emnet som helhed og føler mig lidt frustreret over ufuldkommenhederne i det officielle WordPress.org-bibliotek, ville jeg simpelthen give folk et sted, hvor de kunne se pålidelige temademonstrationer, ligesom udviklerne havde til hensigt, at de skulle ses, i stedet for at se på nogle subpar eksempeldata.

Jeg havde planer om at gøre meget mere med webstedet, og jeg ville have elsket at bruge ekstra tid på det, men i betragtning af projektets tilstand og dets potentiale gav det bare ingen mening at gøre noget mere, før det kom til mindst 10 gange mere trafik.

Så hurtigt frem til i dag, og… ikke meget er ændret. JFT er stadig et temmelig lille projektindtægtsmæssigt (omkring $ 1000 / måned), men jeg har endelig fået fat på den virkelighed, at det aldrig vil tilføje noget, hvis jeg ikke bruger tilstrækkelig tid på at arbejde på det, uanset hvor lille det måtte være.

Så den første forretningsorden har været at virkelig forstå, hvordan folk bruger webstedet, hvordan det kan vokse, eller i det mindste at lære, hvad det kræver for at opbygge en bedre temasøgemaskine.

Når det kommer til trafik, er projektets fremskridt indtil videre fra den dag, vi fik det, indtil nu:

justfreethemes GA-statistik

Alene i den sidste måned blev 30.000 tema-downloads gennem webstedet.

Tag det med et saltkorn, da min mening åbenlyst er partisk, men jeg ser JFT som det bedste alternativ til WordPress.org-repo på nettet i dag. (Bemærk. Jeg siger ikke, at det nødvendigvis er bedre end selve repoen, men det er det bedste alternativ.)

Hver dag forsøger vi at gøre alles oplevelse med webstedet bedre, både slutbrugerne og temaforfatterne.

For førstnævnte arbejder vi på at forbedre skærmbillederne, og hvordan vi præsenterer temaerne, forbedrer beskrivelserne og leverer bedre demoer generelt (præsenterer flere typer sider / indlæg osv.). For sidstnævnte gør vi det muligt at have et tema, der er angivet på webstedet inden for ca. en måned gratis, eller at betale et gebyr for at flytte det højere op på listen og få det online om et par dage (vi stadig gennemgå og tjek alt).

I betragtning af al den analyse, jeg har foretaget omkring webstedet for nylig (analyse, varmekort osv.), Vil jeg dele et par ideer og konklusioner med dig om, hvad der er vigtigt i et temakatalog.

Men hvorfor ville du være interesseret, ikke?

Først tror jeg, at de fleste af disse tip også gælder WordPress.org. For det andet som et direkte resultat af førstnævnte, denne indsigt kan hjælpe dig med at gøre dit tema mere synligt i WordPress-repo:

 • Screenshotet er afgørende. Fra det, jeg ser, varierer CTR’erne for temaerne fra 0,5% til 5% baseret på skærmbillede alene. Med andre ord kan du forbedre dit temas CTR med op til 1000%, hvis du bare får et bedre skærmbillede.
  • Del også test dine skærmbilleder. Del sandsynligvis test dem mere, end du har delt noget andet. Naturligvis skal skærmbilledet ikke være vildledende, men det skal være attraktivt.
 • Hvert tema kan drage fordel af flere skærmbilleder, men på en anden måde end du tænker lige nu. Grundlæggende mener jeg ikke at have en karrusel med skærmbilleder eller noget. Det, jeg mener, er, at i alderen med flere formålstemaer, har vi brug for forskellige skærmbilleder til det samme tema udelukkende baseret på den kategori, som brugeren gennemsøger (hvis vi stadig vil have repræsentative skærmbilleder). For eksempel skal det samme tema bruge et andet skærmbillede, når det ses i kategorien e-handel vs når det ses i erhvervskategorien.
 • Temakataloger er ikke Google, side 2 er ikke død. Sammenlignet med andre nicher klikker folk meget, når det kommer til at lede efter deres perfekte WordPress-tema. Vi har 20 temaer pr. Side hos JFT, og 18% af befolkningen besøger stadig side # 2. Derudover ser vi ofte, at temaer på 20. position får de samme klik som temaer på 1. pladsen.
 • Vi spurgte vores besøgende, hvis de bryder sig om, at et tema har en lite og en pro-version. 49% af dem er ligeglad.

Opbygning af en bedre søgemaskine til WP-temaer

Cirka 5% af de besøgende bruger søgefunktionen på JFT. Dette er ikke meget, givet, men jeg tror, ​​vi stadig kunne drage fordel af en mere fremtrædende søgefelt (og WordPress.org kunne også).

De fleste af søgningerne er meget generiske. Jeg formoder, at det også er tilfældet med WordPress.org. Vores mest populære søgninger er portefølje, blog, forretning, video, en side, musik og magasin.

Det, man skal gøre her, ville være at begynde at spore disse søgninger for at forstå, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, og om brugerne finder det, de leder efter (forståelse af den reelle brugerintention bag søgningerne).

At have disse data er det første skridt til at forbedre alt, der er relateret til søgning. For eksempel tror jeg, at hvis WordPress.org-teamet var startet med en sådan tilgang, ville de for nylig introducerede temakoder have set anderledes ud (de ville have været mere tilpasset brugernes forventninger).

Under alle omstændigheder bliver tingene komplicerede med søgningen som helhed. Når alt kommer til alt er Google bygget udelukkende på ideen om at få søgning rigtigt, så vi bør ikke forsømme det, selvom det ser ud til at være en lille del af vores sider.

Standardsøgningen hos JFT er i øjeblikket sorteret efter relevans under hensyntagen til datoen. Jeg tror, ​​det er sådan, hvordan søgningen på WordPress.org udføres. Så lad os se, hvordan vi kan forbedre det:

 • Fjern stopord fra søgemaskinen, som: WordPress, tema, endda lydhør.
 • Spor en form for engagement, der er resultatet af søgningerne.
  • Det samlede antal downloads er ikke så relevant, IMO. F.eks. Er tema A et godt forretningstema, men et forfærdeligt eCommerce-tema, så alle engagementsmetrics skal spores pr. Kategori.
 • Tekstrelevans er en forfærdelig søgerangeringsfaktor. For eksempel et navn navngivet "Forretning" behøver ikke nødvendigvis at være det bedste resultat for folk, der bruger "forretning" som deres søgeudtryk.

Det hele mystisk "engagement" er faktisk temmelig problematisk.

Jeg mener, at spore engagement kan være hårdt.

For eksempel, hvis vi taler gratis temaer, kan sporing af downloads som engagement let spilles (det skete på WordPress.org), og det er heller ikke en reel tilfredshedsmetrik. Grundlæggende er det eneste, det fortæller dig, hvor god et bestemt temas markedsføring er. Samme med ThemeForest, hvor salgsnumrene ikke er slutmetrikken, levetiden eller aktive installationer, og det er, hvad Envato sandsynligvis måler med Envato Elements.

At spore kun salg som et mål for succes vil naturligvis tilskynde forfattere til at fokusere på salg og ikke på opbevaring eller langsigtet kundetilfredshed, hvilket er forkert. Brugere kan indse, at et tema ikke er så stort efter 1 måned, hvor de faktisk har brugt det (i en produktionsopsætning), for eksempel, men de kan ikke rigtigt vurdere det lave eller bede om refusion på det tidspunkt.

Desuden er de fleste af de traditionelle målinger for succes rent kvantitative. Besøg, downloads, delinger osv.… Mens de alle sammen er smukke, betyder det også at have en kvalitativ succesmetrik. For JFT er det procentdelen af ​​brugere, der har downloadet et tema. I øjeblikket er vi på omkring 20%, og vi vil øge dette tal til 25% i år.

Vi har allerede identificeret kategorier, hvor indholdet ikke er så stort, og konverteringerne er meget lavere, men på den anden side har vi også lært, at brugere, der har udført en søgekonvertering på 32% … bare for at understrege værdien af ​​en vare søgemaskine endnu en gang.

Generelt er her JFTs mest populære kategorier og deres tilsvarende downloadkonvertering (en uges data værd):

JFT bedst konvertere kategorier

Som reference er hjemmesidekonvertering på 14,55% – noget du ikke kan se i skærmbilledet.

Nye temaer i repoen, får de en chance for at skinne?

Når du kører et temakatalog, skal du også sørge for, at nye temaer kan få deres retfærdige skud ved at bevise sig selv. Til dette skal de offentliggøres i bestemte tidsintervaller, der kan give dem tilstrækkelige "lufttid," så at sige, inden et andet nyt tema går live.

For eksempel, lige nu, begynder temaerne på WordPress.org, så snart de bliver godkendt af en administrator. En bedre løsning, tror jeg, ville være at tilføje alle nyligt godkendte temaer i en kø og derefter få disse nye temaer rullet ud til offentligheden med en hastighed på, siger, 2 pr. Dag, eller uanset hvad der er. Begrundelsen er, at det at have 10 temaer offentliggjort på en dag, og derefter ikke noget for den næste uge virkelig gør pladsen for overfyldt til nogen af ​​disse temaer til at få tilstrækkelig opmærksomhed fra de besøgende.

Som du kan se, er der ganske mange udfordringer at tage sig af, men forhåbentlig adresserer vi mange af dem i 2017. En bedre og smartere intern søgning ville helt sikkert hjælpe os hos JFT og ville åbne dørene til nye og mere interessante ting – som f.eks. Et JFT-plugin.

En sådan plugin kunne gøre det muligt for brugere at søge og få vist gratis temaer lige i deres WordPress-dashboard (95% af vores brugere sagde, at de kunne lide det), hvilket forhåbentlig vil tilskynde folk til at komme oftere tilbage for at se, hvad der er nyt.

(Hvis der er nogen her, der gerne vil samarbejde om det, så tøv ikke med at fortælle mig det. Det burde være et interessant REST API-projekt.)

Generelt er der stadig meget, der kan gøres med JFT for at gøre det til et overordnet temakatalog. Vi stoler stadig mest på WordPress.org-listede temaer (som gennemgås omhyggeligt og dermed mere pålidelige), men vi giver stadig ikke nok kredit til forfatterne – der er ikke engang nogen forfatterkonti på webstedet. Vi prøver dog virkelig at starte projektet til succes og lægge mere arbejde på det i 2017.

Dette er helt sikkert en stor læringsoplevelse for os, og forhåbentlig også en måde at skubbe ideer til WordPress.org-teamet, så standardsøgningen også bliver bedre. Og her er det, vi har vores vision.

Hvad med vores andre produkter?

Okay, så jeg kunne have gjort denne rapport 90% JFT centreret. For at afbalancere det lidt, lad mig dele nogle andre produktrelaterede opdateringer:

Vi har netop frigivet en premium version af Feedzy – et plugin, der giver dig mulighed for at vise RSS-feeds i dine indlæg, sider eller tilpassede indholdstyper.

feedzy

Alt er responsivt og mobilvenligt, du kan have ubegrænset feeds, importere billeder fra feeds, der er feedcache, widgets-support, feed-skabeloner, og hele output er affilieret. Virkelig cool, og det har kostet os en masse arbejde. Salget går stærkt indtil videre! (Mere om det en anden gang.)

Vi fortsætter med at eksperimentere med markedspladser. Vi er lige frigivet TheMotion på MojoMarketplace og Hestia Pro på ThemeForest, tjek produktvideoen, forresten:

Salget til Hestia Pro er … hvad er ordet … forfærdeligt i øjeblikket, men den gratis version fungerer rigtig godt. Generelt gør det vanskeligt at have et tema sammen med 5000 andre på et stort marked. Nogle mennesker har spurgt mig, om situationen er god eller dårlig. Nå, jeg ser ThemeForest ligesom en ny distributionskanal, så ethvert antal salg, som vi får, gør det værd. Temaudviklingsmæssigt er der stort set ingen ekstra indsats, ThemeForest-fyre giver os simpelthen et stort QA-input.

"Zerif Lite tilbage i repoen!"

… var min første reaktion.

Men som det viste sig, kom temaet kun tilbage i 1 dag og ved en fejltagelse. Vi har forsøgt at arbejde med TRT i 2-3 måneder for at udføre de krævede rettelser og få temaet tilbage permanent, men jeg er stadig ikke sikker på, om vi nogensinde vil nå en enighed (eller i det mindste snart) . Ikke desto mindre er det stadig værd at prøve, da vi har fundet et fælles grundlag for, hvordan man ikke påvirker eksisterende temabrugere og stadig får problemer rettet.

Et mere hurtigt ord om den forrige gennemsigtighedsrapport. Så som I måske ved, rejste jeg til Cuba lige efter WCUS at have lidt fri. Når jeg lægger de sjove ting til side, har jeg også lært, at CodeinWP.com ikke fungerer der, fordi det er hostet på Google Cloud, antager jeg (hører dette, Kinsta?). Uanset hvad vil jeg gerne takke teamet for at springe ind og dele deres indsigt til rapporten, og jeg håber, at du alle fandt dem nyttige.

Som altid tak for at have læst og for at støtte CodeinWP! Bliv opdateret og få nye rapporter leveret til dig ved at abonnere her:

Alle redigeringer og vittige omskrivninger af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map