WordPress-iværksættere: Bør du diversificere ud over WordPress?

WordPress-iværksættere: Bør du diversificere ud over WordPress?

WordPress-iværksættere: Bør du diversificere ud over WordPress?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

2015 var et vartegn år for WordPress. Vi så massive opkøb, beklagelig spats og underholdende rants, utroligt spændende teknisk udvikling truende i horisonten, og meget mere derudover.


På mange måder føltes det som et år, hvor WordPress omsider begyndte at vokse op. Det er en lidt underlig ting at sige om en platform, der er over et årti gammelt og magtfuldt en fjerdedel af nettet, men der er stadig voksende smerter i vid udstrækning i økosystemet.

I denne artikel vil vi især dække et irriterende spørgsmål: Er det tid for WordPress-iværksættere og udviklere at begynde at se på diversificering eller vil den ene store ægfyldte kurv være nok til at få os alle nede på banen?

Vi har nået tre fremtrædende figurer i samfundet for deres indtagelse af emnet og kaster vores egne to cent undervejs.

Lad os komme afsted!

WordPress-iværksætternes lidt uventede stigning

Før vi begynder at tale med eksperter på området, der lever af platformen, er det værd at kort overveje, hvor langt vi er kommet til at overveje spørgsmålet om diversificering i første omgang.

Tilbage, da WordPress lystigt blev sat sammen som en bloggingsplatform i de tidlige uger, ville ideen om at støtte hele klasser af virksomheder have virket svagt latterligt.

For at være retfærdig havde Matt Mullenweg åbenlyst sine øjne på præmien fra start med etablering af Automattic og WordPress.com tilbage i 2005. Til resten af ​​verden var det imidlertid ikke helt tydeligt, hvor langt WordPress kunne gå i de tidlige dage.

Blomstrende plugin- og temamarkeder fremkaldte softwarens gradvise stigning til toppen af ​​CMS-træet og begyndte hurtigt at åbne folks øjne for den potentielle skala af virksomheder, der kunne bygges omkring WordPress. Rødderne i mange af dagens mest succesrige WordPress-baserede udstyr blev sået i de hårde år.

Spring videre til nutiden, og udvalget af mennesker, der lever mere end sunt liv fra platformen, er forbløffende. Officielle fællesskabsundersøgelser og mere uformelle data begge fremhæver omfanget af den aktuelle mulighed for dem, der er på udviklingssiden af ​​ting.

PressNomics

Hvad der måske er endnu mere imponerende er bredere iværksætterøkosystem som WordPress nu understøtter (begivenheder som PressNomics viser udvalget af kommercielle muligheder omkring WordPress).

Da vi står på kanten af ​​WordPress, der tager sin plads som en fuldt udbyggede ansøgningsrammer og tænker på måske 50% af markedet, er det et fremragende tidspunkt at tage status og overveje, om det er klogt at være helt bundet til softwaren i din virksomhed.

WordPress har aldrig set sundere ud, men kan det opretholde den type eksplosive vækst, vi har set i de sidste fem år, især?

Vil WordPress leve for evigt?

Det korte, skarpe svar her er nej. Intet lever for evigt. Empires falder, stjerner (både gasformige og ellers) brænder til sidst ud og falmer væk.

Med sine fremskyndede tidslinjer og nådeløse ændringstempo har computerbranchen mere end nok forsigtighedsfortællinger til at illustrere dette på både hardware- og softwaresiden af ​​hegnet. Når alt kommer til alt var der en tid, hvor ingen blev nogensinde fyret for at købe IBM. For nylig er udsigten til Microsoft opgiver sin andel på over 90% af det personlige computermarked virkede ærligt latterligt.

Microsoft marked kollaps

I dagens verden er det svært at se for mange chinks i rustningen af ​​vores nuværende digitale overherrer hos Apple, Google og Facebook, men give det tid og disse revner vil gradvist komme. Den næsten komplet sammenbrud af Flash som en teknologi og Adobes bredere kæmper for at bevare deres tidligere dominans er begge fremragende eksempler på denne proces i handling, når vi taler.

Historien om mange brancher, som Clay Christensen har gjort demonstreret veltalende, er en af ​​forstyrrelser. Tilhængere bliver oppustet og doven, og en slags stort set uventet deltager ankommer (normalt nedenunder) for at spise deres frokost. På 25% af markedet og stadig vokser, er WordPress fast flyttet fra forstyrrende til potentielt mål for forstyrrelse.

Lad os dog ikke overdrive dette bestemte budding. WordPress falder ikke hurtigt fra en klippe, men hvis du i øjeblikket er all-in på softwaren, er det nu et fremragende tidspunkt at spørge, hvor længe det aktuelle ride kan vare, og hvordan man bedst muliggør tilgang til diversificering.

Vi nåede ud til tre førende WordPress-iværksættere for at få fat i, hvor pucken muligvis er på vej.

Udsigten fra tre førende WordPress-iværksættere

Vi kogte vores liste over diversificeringsproblemer ned til tre centrale spørgsmål og satte dem til tre førende WordPress-iværksættere. Spørgsmålene var:

Lad os se, hvad feedbacken var!

1. James Farmer fra WPMU DEV

James Farmer

WPMU DEV CEO James Farmer

James Farmer skulle behøve lidt introduktion til de fleste i WordPress-samfundet. Som grundlægger og CEO af Incsub, Edublogs, og WPMU DEV, han har stået bag nogle af de største kommercielle WordPress-succeser til dato og har været en konsekvent frittalende og underholdende figur i verden af ​​WordPress gennem årene, aldrig bange for at flæse et par fjer, når situationen kræver.

Lad os få James ‘syn på fremtiden fra perspektivet af en WordPress-iværksætter, der udnytter kerneplatformen på tværs af forskellige kommercielle fronter.

Q: Hvordan ser du WordPress på kort til mellemlang sigt som en platform?

Nøgleordet her er "platform" fordi fremtiden for WordPress som software er mere end stærk. Folk bruger efter min mening WordPress 25 år fra nu sandsynligvis lige så meget som de bruger det i dag. Men hvis vi tænker på WordPress som mere af et operativsystem eller et operativmiljø til mindre software, synes jeg fremtiden er en helt anden.

Vi ser i stigende grad en tendens mod monopol / duopol, hvad enten det er via Jet pakke eller Envato, og jeg regner med, at der vil være et stigende skift mod et mere Automattisk-reguleret miljø. Jeg tror, ​​at den mest sandsynlige fremtid på mellemlang sigt for WordPress vil matche oplevelsen fra et kinda bastardbarn af OSX eller Windows, selvom der bestemt er spillere, der hellere vil have, at det lignede iOS.

Jeg ville personligt hellere have, at det var mere som Android, men jeg har fået en interesseret interesse. ��

Q: Hvad er din største frygt for platformen?

Squarespace. Og andre lettere, tredjepartshostede miljøer. De vil begynde at være i stand til at opnå en hel masse mere meget snart med meget lidt indsats.

Jeg tror, ​​WordPress.com vil holde godt ud, men det er ikke WordPress som en platform, vi taler om – et punkt, der er temmelig indlysende for os, men ikke for langt de fleste brugere.

Tiden kommer meget snart, når dine $ 10.000 og $ 25.000 + klienter virkelig vil overveje at bruge WordPress versus disse andre platforme – af mange grunde. Disse prisklasser er brød og smør fra masser af WordPress-virksomheder.

Sp .: Tager du skridt i din virksomhed for at diversificere ud over WordPress-baseret arbejde?

Det var vi, og nu er vi ikke det, men vi vil igen på et tidspunkt. For at være ærlig er der stadig en hel del muligheder og ting, der kan gøres en heap bedre (og anderledes) i WordPress World, og det er en fornøjelse at tackle og tænke over det – skønt kæmper konstant 500 pund gorillaer kan blive lidt trættende. ��

2. Christian "Kriesi" Budschedl fra Kriesi

Christian Kriesi Budschedl

Temaudvikler Christian "Kriesi" Budschedl

Kriesi er en af ​​de førende kommercielle temaproducenter i WordPress-verdenen og deres glat, multifunktionsfoldigt tema er den bedst bedømte topsælger på ThemeForest og en inspiration til temadesignere over hele verden.

Vi nåede ud til kristen "Kriesi" Budschedl for hans tanker om emnet diversificering set fra en top-temaudvikler.

Q: Hvordan ser du WordPress på kort til mellemlang sigt som en platform?

Jeg tror, ​​at WordPress vil vokse yderligere i de næste par år, og med introduktionen af ​​WordPress REST API, vil det sandsynligvis ende med at tænde websteder og applikationer, som vi ikke engang kan forestille os i øjeblikket.

Det vil helt sikkert ende med at bruge endnu flere websteder end det gør lige nu, hvilket vil være meget gavnligt for både etablerede plugin- og temaudviklere – og nye deltagere med veludførte friske ideer!

Q: Hvad er din største frygt for platformen?

At det bliver for komplekst set fra slutbrugeren. Der er allerede funktioner, som næsten ingen ser ud til at bruge, som (efter min mening) ikke bør være en del af kernen.

Brugervenligheden for slutbrugere og udviklere er en vigtig del af WordPress ‘succes, og jeg håber, at WordPress-teamet vil gøre alt for at holde det på den måde.

Sp .: Tager du skridt i din virksomhed for at diversificere ud over WordPress-baseret arbejde?

Vi gjorde det allerede for et par år tilbage, når den off-chance WordPress ville falde fra nåde! Det er et tilknyttet websted, der genererer passiv indkomst, bare hvis vores WordPress-plugins og temaer ikke længere kan betale regningerne, men da WordPress stadig vokser, er det virkelig mere en hobby. ��

Hemmeligheden er ikke at diversificere sig ud af WordPress, det er at forstå, hvordan WordPress ændrer sig, og hvordan du kan innovere og ændre for at tilføje mest mulig værdi. Jeg tror, ​​at det gælder alle fra individuelle dev-butikker helt op til de store fyre – og dem af os, der er et sted imellem.

3. Mario Peshev fra DevriX

Mario Peshev fra DevriX

Mario Peshev fra DevriX

Mario Peshev er administrerende direktør og chefarkitekt ved det førende WordPress-udviklingsbureau DevriX og en WordPress Core-bidragyder. Han leverer også konsekvent indsigtsfuld rådgivning inden for forretnings- og udviklingsplaner på sin personlige blog DevWP, i tillæg til dukker op på nettet giver typisk direkte interviews på den aktuelle tilstand af WordPress, og hvor det muligvis er på vej.

Vi stillede vores tre spørgsmål til Mario for at få en oversigt fra nogen, der er vant til at føre store udviklingsprojekter, der er afhængige af platformen til at levere resultater.

Q: Hvordan ser du WordPress på kort til mellemlang sigt som en platform?

Lige nu er WordPress en fleksibel platform, der bruges af virksomheder, der varierer fra bloggere lige ved at starte helt op til store medier, universitetsnetværk og Software as a Service (SaaS) platforme.

Desværre opretholder WordPress-kerneteamet ikke en langsigtet køreplan, der giver resten af ​​samfundet mulighed for at planlægge i overensstemmelse hermed, tilpasse sig fremtidige mål eller finde andre alternativer til specifikke typer projekter.

Baseret på seneste samtaler om Slack og planlægningen af WordPress 4.4, Jeg ser flere funktion plugins der sandsynligvis vil lande i WordPress i løbet af de næste flere større udgivelser.

Den kommende integration af REST API er lovende og vil potentielt føre til ankomsten af ​​udviklere, der bruger forskellige tekniske stakke, der kunne udnytte kraften i WordPress og forbinde den til forskellige applikationer eller rammer. Hovedrammen afkobles langsomt og introduceres nye komponentklasser, der giver mulighed for lettere databasestyring og dataorganisation.

Q: Hvad er din største frygt for platformen?

Vi bruger WordPress som en teknisk ramme for vores WordPress multisite-platforme, SaaS-applikationer og store WordPress-applikationer, der interagerer med masser af tredjeparts API’er. At være en generisk platform tilføjer noget overhead til WordPress, der gør det lidt udfordrende at skalere i miljøer med høj belastning, især når du interagerer med andre systemer.

Nogle af de nylige større (og endda mindre) opdateringer forårsagede forskellige problemer mens skifter til utf8mb4 eller skiftende kernekomponenter såsom Shortcodes API.

Min største frygt er, at løbet til bunden vil resultere i plug-ins i lav kvalitet og "alt i en" temaer, der fører til sikkerhed og ydeevne, der skader hele økosystemet, driver store virksomheder væk og kunstigt undertrykker freelancere og små virksomheder, der gerne vil bygge produkter og tjenester til en levevej.

Også med seneste opdateringer i Customizer, Jeg er bekymret for, at den langsigtede retning af WordPress kan være fokuseret på bloggere og mor-og-pop-butikker, hvilket muligvis er et langt mindre attraktivt valg for iværksættere at målrette mod.

Forhåbentlig opretholder Core-teamet et højt niveau af stabilitet og kodekvalitet, der giver os mulighed for at opbygge avancerede applikationer til succesrige virksomheder, men vi er endnu ikke klar over, hvad WordPress’s fremtid virkelig rummer.

Sp .: Tager du skridt i din virksomhed for at diversificere ud over WordPress-baseret arbejde?

Vi bruger WordPress udelukkende som vores vigtigste ramme til opbygning af softwareapplikationer. Imidlertid er størstedelen af ​​vores arbejde softwareteknik – migrering fra proprietære platforme, bygning af integrationer med forskellige tjenester og opbygning af en masse tilpasset kode til hvert af vores projekter.

Vores team har en blanding af ekspertise inden for flere programmeringssprog og forskellige platforme, og det ville ikke være teknisk udfordrende at skifte til Laravel, Drupal eller endda henvende sig til Java- eller Python-udvikling, hvis vi skulle. Vores markedsføringsindsats og involvering i WordPress-samfundet ville dog have brug for en komplet forbedring, hvis vi skulle skifte vores hovedplatform, så vi overvåger udviklingen af ​​WordPress omhyggeligt og udforsker andre muligheder nu og da.

Diversificering er overalt, når du begynder at kigge

Ud over vores interviewpersoner ovenfor har vi også talt privat med mere end en højprofileret WordPress-udvikler, der også er meget opmærksom på værdien i diversificering.

Én ting, der springer ud af svarene ovenfor, er, at diversificering – skønt ikke nødvendigvis post et på den aktuelle to-do-liste – er meget på dagsordenen for førende iværksættere fra alle sektorer i WordPress-økosystemet.

Selv når man ser et bredere blik rundt i samfundet i øjeblikket, er det tydeligt, at folk strækker deres vinger i alle retninger. Uanset om det er Andrew Nacin, der svarer opkaldet fra den amerikanske digitale service projekt, Copybloggers skarpe ægteskab med WordPress-teknologi til deres bredere indhold og marketingfærdighed i projekter som f.eks. Rainmaker Platform, eller en af ​​de fremtrædende WordPress-udviklere, der i øjeblikket fristes af sirenesangen af ​​JavaScript.

Det er naturligvis også værd at nævne omfanget af head honcho Matt Mullenwegs egen diversificering. Automattic og WordPress fanger tydeligvis meget af hans daglige opmærksomhed, men et hurtigt kig på porteføljen af ​​hans engleinvesteringsarm Audrey Capital viser, at han heller ikke er villig til at holde en masse jern i ilden på et tidspunkt:

Matt Mullenweg Audrey portefølje

Meget af dette er et spørgsmål om enkel sund fornuft. Det ser ud til, at der er en naturlig livscyklus for succesrige iværksættere af alle striber, uanset hvad deres særlige baggrund er:

  1. Få fodfæste og oplev succes på et marked.
  2. Udvide deres oprindelige produkt- og / eller servicetilbud.
  3. Når først det er etableret, skal du kigge efter at diversificere.

Efter min ydmyge mening er dette en fornuftig proces, der skal følges – især det tredje trin. WordPress er et vidunderligt stykke software, og jeg ved ikke, hvor jeg ville være uden den, men i sidste ende skal du passe nummer 1 og beskytte dig mod at fastlåse alle dine håb på en platform, der er uden for din kontrol.

WordPress-viden er værdifuld viden

Den gode nyhed med hensyn til diversificering er, at som enten en WordPress-udvikler, designer, iværksætter (eller endda alle tre), er en masse af din nuværende ekspertise meget overførbar – da det potentielt er din kundebase.

Det vigtigste punkt at huske på ved fremtidige træk er, at du allerede næsten helt sikkert bruger WordPress primært som et værktøj til at løse problemer med høj værdi på en eller anden måde. Uanset om WordPress er der eller ej, forbliver disse værdifulde problemer, ligesom din evne til at løse dem.

På et rent teknisk niveau porter dit eksisterende sæt af front- og backend-færdigheder (HTML, CSS, PHP, JavaScript, sandsynligvis et vist niveau af viden om systemadministration) pænt ind i mange andre miljøer og giver dig et forspring, hvis du har brug for at hente en anden teknologi.

Kæmpe muligheder findes i JavaScript-verdenen generelt med stigningen af ​​Node.js og frontend-rammer som Kantet og Reagere. Den forestående ankomst af REST API giver dig et naturligt springpunkt for at komme i hånd med disse teknologier lige nu – i en sammenhæng, du allerede er bekendt med.

Tilsvarende giver REST API dig også en enkel måde at eksperimentere med relaterede sprog som Python eller Ruby, eller endda hoppe ind i helt nye felter som f.eks. Swift eller Elixir.

I den kommercielle front vil den virkelige hoveddel af dine færdigheder være i standard forretningsområder, hvor du bare bruger WordPress som en løsning i en samlet værktøjskæde. Færdigheder som klienttilegnelse, deal-making, projektledelse, teambuilding og så videre er uendeligt overførbare, hvis du beslutter at få din diversificering nede på linjen.

Konklusion

Inden vi er færdige, vil vi gerne takke James, Christian og Mario for venligheden og klarheden i deres svar på vores spørgsmål.

Som deres svar antyder, er diversificering på ingen måde en nødvendighed, men det er bestemt værd at begynde at tænke over det i sammenhæng med din bredere forretnings fremtid.

Mange af os (selv inkluderet) har det godt med at bo i en WordPress-boble, men den boble kan sprænges når som helst (se f.eks., Envatos nylige faldende salg). At ikke holde alle dine æg i en kurv er næsten altid en fornuftig langsigtet strategi.

Vi ville meget gerne høre dine tanker. Planlægger du at diversificere ned ad linjen? Eller holde sig til dine våben lige nu? Kontakt os og fortæl os det!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector