Sådan køber du et domæne, der er taget (5 trin til dit drømme-domænenavn)

Sådan køber du et domæne, der er taget (5 trin til dit drømme-domænenavn)

Sådan køber du et domæne, der er taget (5 trin til dit drømme-domænenavn)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Sådan køber du et domæne, der tages


Du har besluttet at starte en ny virksomhed, og du er kommet med det perfekte navn. Men når du søger efter det ønskede domæne, opdager du, at nogen allerede ejer det. Så hvad laver du? Giv du op og ændre dit virksomheds navn, eller gør du det finde ud af, hvordan man køber et domæne, der tages? Hvis du vil vælge den sidstnævnte mulighed, er du kommet til det rigtige sted.

Denne vejledning vil ikke kun dele, hvorfor det er så vigtigt at få det nøjagtige domæne, du vil have, men også give dig trinvis vejledning i, hvordan du køber et domæne, der er taget.

Før vi begynder; gå ikke bare og få en anden TLD

Hvis dit ønskede domænenavn er taget, tænker du måske, at der er en tredje mulighed værd at overveje: at få det samme domæne, men med en anden TLD, som .net eller .org i stedet for .com.

Dette er dog ikke en god idé. For det første vil folk aldrig huske, hvad din rigtige TLD var, så de vil normalt gå for .com alligevel – ender på det forkerte websted.

Derudover kan registrering af eksisterende navne også resultere i juridiske problemer. Ejeren af ​​det originale .com hævder muligvis, at du prøver at krænke deres brand name ved at registrere et lignende domænenavn.

I slutningen af ​​dagen har du det virkelig bedre med enten at forsøge at få det originale domænenavn, du ønskede fra starten, eller ændre dit fokus til et andet navn helt.

Med det sagt, lad os tale forretning:

Sådan købes et domæne, der tages

Du kan købe et domæne, der tages ved at følge disse trin:

1. Kontroller, hvad domænet i øjeblikket bruges til

Dit første skridt skal være at besøge det domæne, du vil købe. Er der en rigtig hjemmeside der? Er det blevet opdateret i de sidste par år? Hvis svarene på begge spørgsmål er "Ja", ejeren af ​​domænet er sandsynligvis ikke interesseret i at sælge det. Hvis der er et rigtigt websted, men det ikke er blevet opdateret i flere år, er det mere sandsynligt, at du får domænet, men der er stadig en stor chance for, at ejeren vil nægte at sælge det.

På den anden side, hvis det websted, du ser, blot er en pladsholder, kan du henvende dig til domæneejeren med tillid. Hvis domænejeren køber og sælger domæner regelmæssigt, kan de endda have en side op, der linker til den domænekøbstjeneste, de foretrækker at arbejde med.

Her er et eksempel på, hvordan et parkeret domæne normalt ser ud – ejere af sådanne domæner venter normalt bare på, at det rigtige tilbud kommer deres vej:

parkeret

2. Find ud af, hvem der ejer domænenavnet

Når du har bestemt, at domænet ikke bruges til et aktivt websted, er dit næste trin at finde ud af, hvem der ejer domænet. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at bruge en WHOIS service. Der er et antal websteder, hvor du kan udføre denne slags opslag, men for det meste får du et sæt standardoplysninger fra nogen af ​​dem:

 • da domænet blev registreret,
 • hvem domænet blev registreret af,
 • hvordan man kontakter den pågældende person eller virksomhed,
 • og selv når domænes nuværende ejerskab udløber.

Du kan også se andre oplysninger, der er relateret til købet, men med henblik på at få dette domæne er ejerens e-mail-adresse virkelig det, du ønsker.

Eksempel på resultater af en WHOIS-opslag:
Hvem søger

Nogle domænejere har købt beskyttelse af personlige oplysninger, og deres navne vises ikke i en WHOIS-søgning. I disse tilfælde vil det være vanskeligt at købe domænet, medmindre du kan finde det på et domæneauktionswebsted eller markedsplads som Sedo, NameCheap, eller flippa.

3. Bestem, hvad du er villig til at betale

Nu hvor du ved, at domænet er tilgængeligt, og inden du kontakter ejeren, skal du beslutte, hvad du er villig til at betale for det. Dette kan være vanskeligt, da der ikke er nogen aftalte værdi af et domæne, men du kan få en idé om, hvad priserne er ved at søge gennem et domænemarked som flippa s.

Her er nogle faktorer, man skal være opmærksom på, når man finder ud af, hvordan man køber et domæne, der tages:

 • nøgleord – Domæner med populære nøgleord i dem er mere værd på grund af deres evne til at placere højt på Google og andre søgemaskiner.
 • Generisk værdi – Et domæne, der kan bruges af næsten enhver virksomhed inden for en given branche (for eksempel socialmediamarketing.com) har generisk værdi.
 • Brandability – Når et domæne mangler generisk værdi eller et stærkt søgeord, ligger dets største værdi i dets brandabilitet. Korte, mindeværdige navne, der er lette at stave, er nemme at opbygge et brand omkring.
 • Alder – Ældre domæner betragtes generelt som mere værdifulde.
 • Længde – Eller rettere korthed. Jo kortere domænet, desto mere værdifuldt. Normalt koster det at lande dine hænder på et trefag. Com dig meget.

Før du henvender dig til den nuværende ejer af det domæne, du ønsker, skal du vælge det basismængde, du er villig til at tilbyde, og det maksimale beløb, du er villig til at betale – de kan endda være det samme antal, hvis du vil – for det domæne, før du henvend dig til ejeren.

At påpege specifikke parenteser, der giver mening for dit ønskede domænenavn, er ikke meget praktisk, jeg er bange for, så du bliver nødt til at udføre forskningen på egen hånd. Som jeg nævnte, start med at gå til Flippa eller et andet marked og se efter domæner, der ligner det, du ønsker. Se prismærkerne på dem.

Se efter domæner med lignende længde, lignende søgeordsværdi, generisk værdi og lignende alder, dette skal hjælpe dig med at estimere prisen til en grad og også beslutte, om du rent faktisk har råd til det domæne i første omgang.

4. Kontakt ejeren

Hvis din søgning er vellykket, er der to måder, du kan kontakte ejeren: ved at nå ud direkte eller ved at bruge en domænekøbstjeneste.

For at nå direkte ud skal du blot bruge oplysningerne, der findes i din WHOIS-søgning til at sende en høflig e-mail-tilbud om at købe domænet. Du kan medtage nogle oplysninger om, hvem du er, og hvorfor du ønsker domænet, men hold din e-mail kort. Medtag dit oprindelige tilbud i den første e-mail for at fremskynde forhandlingsprocessen.

Hvis du bruger en domænekøbstjeneste, vil en mægler nå ud til domænejeren og gennemføre forhandlingsprocessen for dig – en fantastisk sti at gå, når du lærer at købe et domæne, der tages.

Tjek denne liste over populære domænenavnetjenester og markedspladser (nogle af dem har jeg allerede nævnt ovenfor):

godaddy domæner

Du bliver nødt til at betale gebyrer for nogle af disse tjenester, men de vil også sikre, at du får dit nye domænenavn sikkert. Desuden er disse gebyrer typisk relativt små.

5. Forhandle om købet

Når du har oprettet kontakt med ejeren, er det tid til at forhandle dine købsbetingelser. Dette inkluderer pris, hvordan domænet overføres, og hvilke regioners love der gælder for salget. Der er eksempel domæne salg aftaler tilgængelig online, men hvis dette bliver et dyrere køb, er det altid bedst at tale med en faktisk advokat, før du tager springet.

Sørg for at overveje sikkerheden ved både den finansielle transaktion og domæneoverførslen under denne proces. Undgå eTransfers og bankoverførsler. Brug i stedet et sted som Escrow at overføre dine penge sikkert. Escrow giver dig mulighed for at deponere midlerne først, så domænejeren kan se, at du er villig til at betale, og derefter autorisere transaktionen senere, når du har fået domænet.

Hvis du bruger en service som Escrow, skal du overføre dit domæne separat. Heldigvis er der standardiserede processer til overførsel af domæner. Her er et eksempel af, hvordan tingene fungerer hos DreamHost. Du kan også finde lignende tutorials med andre registratorer.

Den anden mulighed for at foretage dit endelige køb er at bruge en domæne-eftermarkedstjeneste som den leveret af Kom så far for at sikre, at alle parter er beskyttet under domænekøbsprocessen. Igen betaler du et ekstra gebyr for denne service, men det vil sikre, at dine penge forbliver sikre. Nogle af disse tjenester er forbundet med domæneregistratorer og kan muligvis også hjælpe dig med at udføre domæneoverførslen.

Sådan ombestilles et domæne

Den ovenfor beskrevne proces er den nemmeste måde at købe et domænenavn, der tages, men sommetider er det ikke muligt. Hvis du stadig ikke kan få det ønskede domæne, er din anden mulighed at ombestille det.

Ombestilling betyder, at du venter på, at et domænes ejerskab udløber og køber det, i det øjeblik det bliver tilgængeligt.

Det kan imidlertid være vanskeligt at holde styr på et domænes udløbsdato manuelt, så du vil bruge en backorder-tjeneste.

Nogle af de populære muligheder:

CatchTiger

Selv hvis du bruger en backorder-tjeneste, er der dog ingen garanti for, at du får det ønskede domæne. Den nuværende ejer skal stadig lade deres ejerskab af domænet udløbe, og mange hostingtjenester giver ejere en ekstra afleveringsperiode, hvor de kan fornye sig efter den officielle udløbsdato. Det er typisk 75 ekstra dage.

Intet held?

Hvis du vil starte din nye venture før snarere end senere, og du ikke kan få det domæne, du ønsker gennem den almindelige proces, skal du alvorligt overveje at søge et andet. Hvis du er tabt efter idéer, kan du tjekke en af ​​disse fantastiske domænenavnegeneratorer. Det, der er godt med dem, er, at de vil foreslå en række indstillinger baseret på dit frø-nøgleord.

Har du dit domæne? Godt! Her er hvad der er næste

Når dit domænenavn er registreret, er det næste naturlige skridt at tage at få en god hostingopsætning, så dit fremtidige websted er i gang med en god start.

 • Her er vores dybdegående sammenligning af de bedste hostingmuligheder, der er tilgængelige for WordPress.
 • Hvis du er på udkig efter en billig vært, skal du læse dette.

Til sidst, hvis dit ultimative mål er at starte en blog, skal du læse denne vejledning til vores. Det dækker alle trin til opbygning af en succesrig blog – fra 0 oplevelse til 150.000+ læsere hver måned.

Jeg håber, at denne guide til, hvordan man køber et domæne, der er taget, har været nyttig.

Hvis nogle af trinnene beskrevet ovenfor ikke er klare, så spørg venligst væk i kommentarerne.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector