Hvor meget skal et WordPress-tema koste? Hundredvis af temaer analyseret, her er hvad dataene siger

Hvor meget skal et WordPress-tema koste? Hundredvis af temaer analyseret, her er hvad dataene siger

Hvor meget skal et WordPress-tema koste? Hundredvis af temaer analyseret, her er hvad dataene siger
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Prisfastsættelse er et af de vigtigste træk ved ethvert produkt. Med henblik herpå bør WordPress-temaomkostninger være en afgørende salgsfaktor. Dog ser man på WordPress-markedet i dag, er der en forvirrende række forskellige tilgange til prisfastsættelsesmodeller.


Dette indlæg tager et empirisk kig på, hvad der foregår, udforsker, hvor meget forskellige temaer koster (med analyse fra hundreder af temaer) og overvejer, hvad den bedste rute frem er for temaproducenter i dette ekstremt konkurrencedygtige marked.

WordPress-temaomkostninger

Prisfastsættelse af WordPress-tema

Hvor står vi med WordPress-temapriser i dag? Kort fortalt, Jeg lavede en liste over så mange WordPress-temaer, som jeg kunne finde, lagde dem i et stort regneark og gjorde summerne.

På et øjeblik er der enorm mangfoldighed med priser, der spænder hele vejen fra $ 10 til $ 200. Og alligevel, når det tages som en helhed, viser prisfastsættelse af temaer bemærkelsesværdig konsistens:

 • Det betyde (gennemsnit) tema pris er $ 57,54
 • Begge median (middelværdi af alle priser) og mode (hyppigst værdi) tema priser kom ud som $ 59.

Det viser sig, størstedelen af ​​WordPress-temaer til salg lige nu er prissat enten nøjagtigt til eller omkring $ 59, med nogle få outliers i begge retninger.

Dette er også en ret konsistent historisk tendens: priserne er steget, men i det væsentlige kun lige over inflationstakten (gennemsnitsprisen for et tema i 2013 var $ 46). Markedet ser ud til at være nået til enighed om, hvad de gennemsnitlige WordPress-temaomkostninger skal være.

Men hvorfor er det gennemsnittet? Lad os se:

Økonomien i at sælge WordPress-temaer

Hvilke faktorer kan påvirke prisfastsættelsen af ​​temaer i abstrakt forstand? På udbudssiden taler vi først og fremmest om to faktorer:

 • Hindringer for indrejse: hvor let er det for nye temaer at få det ud på markedet?
 • Stordriftsfordele: at skabe og sælge flere sænker omkostningerne og øger overskuddet.

Efterspørgselssiden er lidt mere vanskelig: Hvem vil have temaer?, Hvad er det om dem, de ønsker?, Hvor meget værdi tilskriver de dem?

Det, der gør markedet for temaer interessant, er, at ligesom ethvert marked for digitale varer er distributionsomkostningerne faste, og at langt de fleste involverede omkostninger er arbejdsomkostninger. WordPress-temaer laves på en computer, ikke på en fabrik, og så "værdi" ser ud til kun at være baseret på markedskræfter.

Vi kan derfor med rimelighed forvente, at prisen svinger frit, hvilket afspejler markedsforholdene omkring konkurrerende produkter og udviklingsomkostninger. Desuden kunne du forvente en enorm komparativ fordel (og dermed markedsdominans) fra virksomheder, der er i stand til at holde arbejdsomkostningerne lave, enten fordi de er baseret i eller outsource til lande, hvor lønningerne er lave kontra de mest udviklede økonomier.

Ser man på markedets tilstand i dag, er det imidlertid klart, at der foregår noget mere kompliceret. Lad os dykke ned i dataene og pakke dem lidt ud:

Gennemsnitlige WordPress-temaomkostninger på markedspladser

ThemeForest er en af ​​de få markedspladser, der offentliggør salgsdata, hvilket giver en sjælden mulighed for at plotte temapris mod salg.

Har WordPress-temaomkostningerne en betydelig indflydelse på salget? Nå, ja og nej:

(Diagrammer efter Visualizer Lite.)

På den ene side ja: alle de bedst sælgende temaer er samlet omkring det gyldne prispoint på $ 59. Det er klart, at masser af mennesker synes, at $ 59 er en acceptabel WordPress-temaomkostninger.

Men hvad med outliers?

Det synes naturligt at antage, at dyrere temaer vil sælge færre eksemplarer, mens de mindre dyre ville tage mere salg (og dermed udgøre forskellen), men det viser sig ikke at være tilfældet: spar til en populær outlier, temaer til et lavere prispoint ser ikke ud til at have nogen væsentlig fordel.

Dette antyder, at lav pris ikke i sig selv er et bestemt salgssted.

Før vi drager konklusioner, lad os også se på temaklubmodellen og overveje den aktuelle tilstand på temaklubmarkedet.

Hvad med temaklubber / temaabonnementer?

Analyse af temaklubabonnementer viser meget mere mangfoldighed i priser, lige fra $ 48 om året for Elmastudios valg af 23 temaer, til $ 399 om året for 55 af WooTemems tilbud.

Gennemsnitsprisen var $ 145 for et års abonnement med en median på 139 dollars. Klubber, der tilbyder "livstid" abonnementer (uden årligt gebyr) har en gennemsnitspris på $ 255, og en median på $ 249.

Temaklubabonnementer er naturligvis forskellige, hvor mange temaer de tilbyder dig til dette abonnement, så måske "årlig pris pr. tema" er en bedre foranstaltning. Her finder vi nogen ret væsentlig differentiering:

 • medianprisen pr. tema er lidt over $ 4,20 / år (hvilket er en utrolig aftale),
 • den laveste pris pr. tema er $ 0,79 og den højeste er $ 27,18.

Er markedet mindre sikker på WordPress-temaomkostninger under en temaklubabonnementsmodel?

Der er helt klart, at der er en masse variabler til spil her, men der er bestemt nogle nyttige konklusioner, som vi kan drage. Lad os se på disse mere detaljeret næste:

Bag tallene

Disse data rejser adskillige vigtige spørgsmål, selvom de er for indbyrdes forbundne til at kunne besvares separat:

 1. Hvorfor klynger så mange enkelttemaer sig omkring et enkelt prispoint?
 2. Hvordan lyder / mislykkes temaer på forskellige prispunkter, hvor man kunne forvente, at deres priser vil have betydning for deres succes?
 3. Er markedets nuværende tilstand god for forbrugere og / eller skabere?

Vigtigt at forstå, hvad der foregår her, er begrebet det commoditized marked. Dette er en situation, hvor varer behandles af forbrugerne som netop det: varer, hvor skabere skubber ud produkter, der for det meste er ens, uden nogen væsentlig forskel i pris eller kvalitet.

For eksempel benzin – priserne er stort set de samme, uanset hvor du køber den, og få mennesker, der sparer for entusiaster, har en bestemt mærkeloyalitet til bestemte typer; gas er gas. For forbrugere er temaer temaer.

Commoditized temamarked: godt for forbrugerne …

Det kan godt være nøjagtigt at sige, at mellemområdet af WordPress-temaer har nået den tilstand, som et kommoditiseret marked. Det er svært at sige, om dette er en god ting; på den ene side er forbrugerne i stand til at få et produkt af relativt høj kvalitet til en rimelig pris, og salgstallene antyder bestemt, at udviklere, der er målrettet mod dette prispoint, klarer sig godt.

Vi kan også se, at de bedst sælgende temaer kommer fra et bredt spektrum af udviklere, hvilket antyder, at dette klynge omkring et enkelt prispunkt forhindrer monopol på markedet, hvilket er godt for både forbrugere og udviklere.

Men er denne gennemsnitspris den "bedste pris"? Begrebet "perfekt konkurrence" er afhængig af, at alle parter har "perfekt viden," men i virkeligheden er vi langt fra denne tilstand. Erfaringen viser, at størstedelen af ​​forbrugerne vil have lidt viden om, hvad der gør et tema godt, bortset fra hvad det står på dåsen mod forventningerne, som forbrugeren har.

Temaer er ikke på nogen måde alle lige.

Det betyder at temaer af lavere kvalitet, med respektabel markedsføring, kan let konkurrere med meget højere kvalitet blot ved at målrette mod det samme prispoint. For udviklere med begrænsede ressourcer er der kun så meget konkurrence af denne art, der er mulig, før det bliver økonomisk uholdbart.

På baksiden, hvis gennemsnitsprisen stiger uden en mærkbar uptick i kvalitet, har forbrugere generelt mindre årsag til at vælge WordPress frem for proprietære websteder, da dens billighed og brugervenlighed er et af de vigtigste træk.

Bør alle temaer være de samme?

Dataene viser klart, at de gennemsnitlige bedst sælgende WordPress-temaomkostninger er meget tæt på det førnævnte prispoint på $ 59.

Bortset fra den gennemsnitlige pris er der dog lidt sammenhæng mellem pris og salg. Fra dette kan det være fornuftigt, at temaleverandører fokuserer på salgsmængde og pris nøjagtigt på gyldigt $ 59 prispoint.

Faktisk, med markedet tæt på denne gyldne pris i en tilstand af næsten perfekt konkurrence, er vi ikke på tidspunktet for overfyldning, som det ofte hævdes, men kan stadig se nye deltagere med succes bryde ind i markedet.

Perfekt konkurrence vil støtte så mange temabutikker som er villige til at komme ind på markedet – teoretisk set et meget højere antal, end vi ser i øjeblikket. Ligeledes kunne vi i de kommende år, hvis et lille antal temabutikker er i stand til at opnå en konkurrencefordel enten i stordriftsfordele, kvalitet eller branding, se markedet gå i retning af monopol eller oligopol, hvor det bliver betydeligt vanskeligere for alle men de største virksomheder at konkurrere.

Hvis "gennemsnit" WordPress-temaomkostninger er $ 59, og sådanne temaer er i en meget konkurrencedygtig tilstand, hvad med andre temaer? Hvordan skal de skille sig ud? Det er her vi skal stille spørgsmålet: hvorfor sælger dyre temaer lige så godt som billige temaer?

Måske skyldes det, at højere priser generelt hjælper temaer med at skille sig ud fra den commodified crowd – en høj pris ser ud til at være både en reklametaktik og et salgssted i sig selv. Dataene viser, at dyrere temaer sælger lige så mange som de mindre dyre.

Bemærk niveauet af sammenbinding omkring $ 59 og hvor få temaer er prissat over $ 100. Eller en anden måde at se de gennemsnitlige WordPress-temaomkostninger på:

At lykkes dog, Temaer med højere priser skal tilbyde et specialiseret nicheprodukt som muliggør differentiering ved at målrette mod specifikke brugerbaser. Et godt eksempel er Hermes Temaer, der tilbyder $ 200 temaer fokuseret specifikt på hotelmarkedet. En hotelier kunne købe fire lavere priser til det samme beløb, men "concierge" funktioner retfærdiggør det højere prispoint.

Faktisk, med nichekonsumenter, der klart er villige til at betale en markant højere pris for merværdien ved nichetemaer, er der masser af plads for nichetema-sælgere til at få ved at være perfekt komfortabelt med at fokusere på disse markeder. Højere priser kan muligvis føre til færre kunder, men med fast udviklingstid og supportomkostninger marginale vil det være meget mere rentabelt at have færre kunder til en højere pris. Dataene antyder både forbrugere og producenter af nichetemaer kan være meget tilfreds med dette arrangement.

Endelig, hvad med temaklubber? Når temaklubber ser en meget højere mangfoldighed af priser, synes det uklart, hvad fremtiden for dette marked er. Faktisk, med nogle klubber, der tilbyder en blanding af generelle temaer, og andre, der tilbyder nichetemaer, er der et godt argument, der skal fremsættes om, at kun en håndfuld klubber konkurrerer direkte med hinanden..

Dette aktuelle scenarie er i orden for forbrugerne: mange temaklubber tilbyder meget god værdi, men forbrugerne vil have svært ved at sammenligne forskellige tilbud. Temabutikker bliver nødt til at fortsætte med at forfine deres tilbud om temaklubber.

Ved, hvor du siger

Der er to klare konklusioner at drage her:

 1. Det generelle WordPress-temamarked er meget konkurrencedygtigt og samlet omkring prispointet på $ 59. Dette høje niveau af konkurrence er fantastisk for forbrugere og hårdt for temabutikker – men giver en mulighed for temabutikker, der er i stand til at differentiere og bryde ud af den perfekte konkurrence.
 2. Nichetemaer kan og bør prissættes højere. Et godt designet og specialiseret tema kan generere mere indtægter med færre kunder. Nichekonsumenter betaler gerne mere, og nichetemaudviklere skal være glade for at acceptere færre kunder og potentielt højere indtægter.

Temaklubs fremtid er mindre klar, men overalt kan vi med sikkerhed konkludere, at markedet faktisk ser meget sundt ud. Der er plads til flere deltagere og plads til nuværende temabutikker til at udvide markant.

I sidste ende koster det gennemsnitlige WordPress-tema hele markedet $ 59, og det er det beløb, du sandsynligvis vil ende med at betale. I de kommende år skulle dette tal dog stige, og det er helt fint.

Hvad synes du om dette? Har du været vidne til andre interessante tendenser i forhold til de mest almindelige WordPress-temaomkostninger?

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout og præsentation af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector