Bør du ansætte en freelancer? Find ud af, om de kommer til at passe godt til dit team

Bør du ansætte en freelancer? Find ud af, om de kommer til at passe godt til dit team


Når din virksomhed vokser, kan du opleve, at dit eksisterende team ikke længere er i stand til at håndtere alt det arbejde, der er nødvendigt for at holde tingene kørende. Dette betyder, at du bliver nødt til at udføre nogle ansættelser – men hvilken slags arbejdstagere skal du kigge efter? Skal du ansætte en freelancer? For at besvare dette spørgsmål hjælper det med at forstå ulemperne og fordelene ved at arbejde med freelancere.

Du har en masse muligheder for at tilføje nye medlemmer til dit team, men freelancere bliver mere og mere populære. Der er der gode grunde – freelancere tilbyder den nødvendige fleksibilitet og er ofte en billig løsning. Samtidig er der også ulemper ved at ansætte freelancere, og det kan undertiden være mere nyttigt at ansætte et fuldtidsholdmedlem.

I dette indlæg taler vi om de forskellige måder, du kan udvide dit team på. Vi vil også diskutere ulemper og fordele, når du ansætter en freelancer, og hjælper dig med at beslutte, om det er det rigtige valg for din virksomhed. Lad os komme igang!

⚽ Dine forskellige muligheder for at udvide dit team

At vide, hvornår man skal udvide dit team, er en af ​​de mest afgørende, men vanskelige dele af at drive en virksomhed. Ansæt for tidligt, og du kan ende med at udvide dit budget. Ansæt for sent på den anden side, og du ender muligvis i en situation, hvor der ikke er nogen til rådighed til at håndtere nøgleopgaver og projekter.

Derfor vil du følge nøje med på din virksomheds samlede arbejdsbyrde. Du skal vide, hvor mange arbejdstimer der er værd at arbejde, der skal udføres dagligt, ugentligt eller månedligt, og hvor mange faktiske arbejdstimer der er til rådighed for at håndtere dette arbejde. Dette kan være lidt vanskeligt, hvis din arbejdsbyrde svinger, men at holde oversigter over disse målinger over en længere periode skulle hjælpe til at gennemsnit variationerne.

En anden vigtig detalje, når du foretager disse beregninger, er kun at fokusere på de vigtigste opgaver – dem, der er vigtige for din virksomhed – og ikke forskellige "admin" eller "fyldstof" arbejde. Det er forståeligt, at du altid ønsker at holde dine medarbejdere travlt, så du finder dem arbejde, selv når et projekt er på vent. Denne type arbejde skal dog ikke tælles med alle dem "behov for arbejdstid" numre.

Med det gjort, hvis de to numre – tilgængelige arbejdstimer og nødvendige timer – har været tæt på lige i et par måneder eller deromkring, er det sandsynligvis tid til at begynde at lede efter ekstra hjælp. Med andre ord er det tid til at starte ansættelsesprocessen, når dit eksisterende team konsekvent er på eller nær maksimal kapacitet, og du forventer fortsat stabil vækst i fremtiden. På den måde, når ansættelsesprocessen er afsluttet, skal der være arbejde for det nye teammedlem at gøre (uden at overbelaste dem lige ud af porten).

Dine ansættelsesmuligheder afhænger noget af din branche. Der er dog tre hovedkategorier af arbejdstagere, du kan rekruttere til dit team:

 1. Fuldtidsansatte. Det, der tæller som “fuld tid”, vil variere noget, men det, der er vigtigt, er, at denne person er fuldt ud forpligtet til din virksomhed. Du bliver sandsynligvis nødt til at levere fordele såvel som en løn, og medarbejderen vil sandsynligvis arbejde på stedet.
 2. Deltidsarbejdere. Dette er en nyttig mulighed, hvis du har brug for hjælp, men ikke har budgettet eller behovet for en fuldtidsansat. Du er sandsynligvis ansvarlig for mindre (hvis nogen) fordele. Du har også muligheden for senere at tilbyde en deltidsansat en videreudvikling til fuldtidsbeskæftigelse.
 3. Freelancere. En freelancer eller ‘entreprenør’ fungerer for din virksomhed, men tæller ikke som en medarbejder. Det betyder, at de er fritaget for de fleste love om fordele. Du kan leje en freelancer til at gøre alt fra et par timers arbejde om ugen til 40 timer eller mere, og de kan arbejde internt eller eksternt (normalt sidstnævnte).

Hvis du læser dette indlæg, overvejer du sandsynligvis i det mindste at tilføje en eller flere freelancere til dit team. Lad os se nærmere på de fordele og ulemper, der er involveret.

�� Fordelene, når du ansætter en freelancer

Freelancere er populære af en grund. Faktisk begynder flere og flere virksomheder at stole stærkt på disse typer arbejdstagere. I henhold til nylige undersøgelser, omkring 35% af amerikanske arbejdstagere freelance, hvilket tilsammen næsten 57 millioner mennesker – en vækst på 7% i løbet af de sidste fem år.

For at forstå, hvorfor det er, lad os undersøge de vigtigste fordele ved at ansætte en freelancer:

Først og fremmest, når du ansætter en freelancer, indebærer det typisk en lavere pris og mindre økonomisk risiko. Der er flere grunde til dette, herunder:

 • ✅ Du er typisk ikke forpligtet til at tilbyde nogen fordele, f.eks. Betalt fri eller pensionsplan medbetaler.
 • ✅ Skatter er ofte lavere efter din ende – i USA behøver du for eksempel ikke at betale socialsikring for dine freelance arbejdstagere. Scenariet er også ens i andre lande. Du behøver generelt ikke bekymre dig om freelancer-skatten – det er dem, der skal passe dem.
 • ✅ Du behøver ikke at bekymre dig om fratrædelsesgodtgørelse eller andre faktorer, der gør det kostbart eller kompliceret at afslutte dit forhold til en arbejdstager..
 • ✅ At ansætte en freelancer er ofte hurtig og enkel – ligesom det er nødvendigt at afslutte din kontrakt.

Ud over ovenstående fordele er freelancere fleksible arbejdstagere. Du kan leje en freelancer til kun et par timers arbejde om ugen – for eksempel hvis du havde brug for nogen til at styre dine sociale mediekanaler. Dette er også nyttigt, hvis du vil have nogen til at lægge flere timer, end en deltidsansat typisk ville, men alligevel gør mindre end fuldtidsarbejde.

Plus, mange freelancere er villige til at arbejde uregelmæssige tidsplaner, når du har brug for dem. Så længe du er klar over dine behov på forhånd, kan du og din freelancer lave en hvilken som helst type forhold, der tjener begge dine behov.

Endelig er freelancere også fremragende, når du har brug for et specialiseret færdigheds sæt. Når du henter en fuldtidsansat, leder du sandsynligvis efter en godt afrundet person, der kan håndtere forskellige opgaver. Du investerer muligvis også i en person, der mangler nøglefærdigheder i øjeblikket, men viser potentialet for at lære dem over tid.

Hvad nu, hvis du specifikt har brug for en programmerer, der er dygtig på et bestemt sprog, en blogindholdsforfatter, eller nogen med stærke grafiske designfærdigheder? Det er her fordelene, når du ansætter en freelancer, virkelig bliver tydelige. Med lidt søgning skal du være i stand til at finde nogen, der er specialiseret i de nøjagtige færdigheder, du har brug for – hvilket betyder, at de kan ramme jorden løbende og har brug for lidt eller ingen træning.

�� Ulemperne ved at arbejde med freelancere

Som du kan se, er der mange grunde til at overveje at arbejde med en freelancer. Fordelene ved at ansætte en freelancer er bestemt imponerende. På samme tid er der visse ulemper, som du vil overveje, før du vælger en freelancer frem for en medarbejder.

De primære ulemper ved at ansætte en freelancer inkluderer:

 • Opdel fokus. En freelancer vil næsten helt sikkert arbejde for andre virksomheder – muligvis mange af dem. Disse eksterne krav til deres tid kan trække fokus væk fra deres arbejde for dig. De kan have reduceret kapacitet eller endda blive utilgængelige i perioder.
 • Mindre engagement. Af de samme grunde, der er forklaret ovenfor, er en freelancer mindre forpligtet til din virksomhed. Dette øger oddsen for, at de vil være langsomme med at svare, prioritere andet arbejde eller endda falde ud af kontakt fuldstændigt.
 • Nedsat kontrol / overvågning. Du har ikke det samme niveau af kontrol over en freelancer, som du gør med en medarbejder. Du kan fortælle dem, hvad der skal gøres, men det er stort set op til dem at beslutte, hvordan, hvor og hvornår de skal udføre det arbejde. Da freelancere typisk fungerer fjernt, er det også sværere at kontrollere, om de er ærlige over antallet af timer, de arbejder.
 • Nedsat potentiale for træning og avancement. De fleste freelancere vil ikke være interesseret i at gennemgå en lang træningsproces, og det er ofte ikke tilrådeligt at investere dette indsatsniveau i en kontraktansat. Dette kan medføre problemer, hvis du har meget specifikke krav, eller ansætter nogen til at udføre et komplekst job. Hvis du beslutter at du har brug for en intern medarbejder eller en person, der er villig til at arbejde længere timer, er der en god chance for, at du bliver nødt til at starte ansættelsesprocessen fra bunden af.

Dette er nogle væsentlige ulemper, så de er værd at huske. Freelancere kan være en enklere mulighed, men de kommer med et vist risikoniveau.

�� Hvordan man beslutter, om en freelancer er den rigtige pasform

Der er ingen ‘én størrelse passer alle’ svar på spørgsmålet om du skal vælge en freelancer eller en medarbejder. Du skal se på ulemperne og fordelene ved at ansætte en freelancer og overveje, hvordan de forholder sig til din virksomheds behov.

Generelt, at ansætte en freelancer er en god ide, hvis:

 • ✅ De timer, du har brug for, vil sandsynligvis variere fra uge til uge eller måned til måned.
 • ✅ Du har brug for nogen med et specialiseret færdigheds sæt, der kan begynde at hjælpe med det samme.
 • ✅ Du ønsker at reducere omkostningerne, eller har simpelthen ikke råd til en fuldtidsansat løn og fordele.
 • ✅ Du er glad for, at den nye leje kan arbejde eksternt efter deres egen tidsplan.

På den anden side ville du sandsynligvis have det være bedre stillet med en traditionel medarbejder, hvis:

 • ⚠️ Du har brug for ensartede timer på fuld tid på en fast plan.
 • ⚠️ Du har brug for nogen til at arbejde på lokationen.
 • ⚠️ Du ønsker at træne den nye arbejdstager i et bestemt (og stift) sæt af proces, krav osv.
 • ⚠️ Du er ikke villig til at påtage sig de risici, der er forbundet med at arbejde med nogen, der ikke er forpligtet til din virksomhed, og som har mange andre kunder.
 • ⚠️ Den nye leje har brug for kapacitet til at gå videre i din virksomhed og påtage sig et større ansvar over tid.

Hvis du beslutter at ansætte en freelancer, er der mange steder at finde dem online. Bare sørg for at dyrke dem omhyggeligt – bede om prøver af deres tidligere arbejde, se om du kan tale med tidligere klienter, og før en samtale, ligesom du ville gøre for en medarbejder..

Det er også en god ide at gøre det oprette en kontrakt, så forholdet mellem din virksomhed og freelancer er meget tydeligt. Endelig vil du gøre dig bekendt med de love, der er relevante for, hvad der kan og ikke kan betragtes som freelance-arbejde. Det er meget almindeligt, at virksomheder forvirrer sondring mellem freelancere og ansatte – At være opmærksom på forhånd forhindrer dig i at utilsigtet krydse linjer.

�� Konklusion

Hvis dit nuværende team kæmper for at følge med i din virksomheds arbejdsbyrde, kan det være på tide at udvide sig. For virksomheder, der opererer online, kan freelancere være en særlig attraktiv mulighed. Samtidig er de ikke uden tilknyttede risici.

Der er mange fordele ved at ansætte en freelancer – det er et smart valg, hvis du har brug for en fleksibel, ekstern arbejdstager med et specialiseret kvalifikationssæt. Hvis du imidlertid har brug for nogen, som du kan træne og kultivere over tid, og du vil have dem til at være fuldt ud for din virksomhed, kan et mere traditionelt medarbejderforhold foretrækkes. Den gode nyhed er, at hvis du beslutter at prøve at ansætte en freelancer, er det let at finde fremragende muligheder online.

Har du spørgsmål om processen eller fordelene ved at ansætte en freelancer? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map