Képzelje el a WP Smush és a ShortPixel vs. Optimole vs: melyik a legjobb a WordPress Képek optimalizálásához? Head-to-head összehasonlítás

A siker egyik kulcsa a webhely teljesítményének kiváló formában tartása. Ez magában foglalja a képek optimalizálását, hogy azok ne merítsék le webhelyének erőforrásait. Nehéz azonban kiválasztani a legmegfelelőbb eszközöket, például: Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole.


Ez a négy WordPress beépülő modul lehetővé teszi a képek egyszerű optimalizálását és a folyamat működésének testreszabását. Sőt, egy plugin használata azt jelenti, hogy nem kell külső megoldást keresnie.

Az ingyenes képoptimalizáló eszközök mindegyikével elvégezhető a munka, de mindegyiknek megvan a saját egyedi előnyei és funkciói.

Képzelje el a WP Smush vs ShortPixel vs Optimole verzióját

Ebben az áttekintésben röviden elmagyarázzuk, miért okos lépés a WordPress képeinek optimalizálása. Majd összehasonlítjuk az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole képeket, hogy segítsen a webhelyén a legjobb választásban. Most ugorjunk be!

Miért okos az, hogy optimalizálja a WordPress-webhely képeit?

A képek szinte minden weboldal kulcsa. Javítják webhelye megjelenését, felhasználhatók a termékek vagy a munka bemutatására, és még sok más. Minél azonban több képet tölt fel a webhelyén, annál több munkát kell elvégeznie a látogató böngészőjében az oldalak betöltése érdekében..

Ennek oka az, hogy a képfájlok mérete meglehetősen nagy lehet, és ezek az adatok gyorsan összeadódnak. Következésképpen a webhely lelassulhat, amikor médiát ad hozzá – ez káros a látogatók vonzására és megtartására. A megoldás, amint talán kitalálta, a kép optimalizálása.

Meghívtuk Alex Florescu-t a ShortPixel-ből, és ő ezt mondta a megfelelő képoptimalizáló plugin kiválasztásának fontosságáról:

Számomra egy jó képoptimalizáló plugin az, amely nagymértékben csökkentheti a képeket, miközben fenntartja a vizuális minőséget. Ennek is könnyen használhatónak kell lennie, és elegendő funkcióval kell rendelkeznie, hogy lefedje a legtöbb felhasználási esetet. Ha ezen felül a bővítményt aktívan támogatják, akkor számomra ez nyertes!

Alex Florescu

Amikor te optimalizálja webhelyének képeit, a fájlméreteket kisebbé és kevésbé terhelővé teszi. Ugyanakkor ez elérhető a képek minőségének észrevehető romlása nélkül is. Szerencsére csak annyit kell tennie, hogy elérje ezt a megfelelő WordPress plugin-ot – ezért hasonlítottuk össze az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole ebben a beszámolóban.

Képzelj el vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole: Dióhéjban

A cikk többi részében négy népszerű képoptimalizáló plugint fogunk megnézni: Képzelje el a WP Smush vs ShortPixel vs Optimole. Ha azonban rohanás alatt áll, részletezzük előre az egyes szerszámok elsődleges részleteit.

Az összes Ezek a statisztikák a pluginek ingyenes verzióira utalnak (kivéve a végső ársort, amely megadja a prémium verziók költségeit):

Képzelje el egy dióhéjban a WP Smush vs ShortPixel vs Optimole vs. Kritériumok
Imagify
WP Smush
ShortPixel
Optimole
Ingyenes tervYYYY
Ingyenes képoptimalizálás (havonta)Kb. 250Korlátlan1001 GB (kb. 1000 kép)
A fájl maximális mérete2MB1MBHatár nélülHatár nélül
Egyszerű használat (5-ből)5555
Teljesítmény (5-ből)4254.5
Árképzés (kezdve)Havonta 4,99 USDHavonta 49 USDHavonta 4,99 USDHavonta 9,99 USD

Ez természetesen csak egy pillanatkép. Olvassa el a teljes történetet arról, hogy hogyan képzelje el a WP Smush vs ShortPixel vs Optimole viteldíjat egy közvetlen összehasonlításban.

Képzelje el a WP Smush vs ShortPixel vs Optimole ellenében: Teljes összehasonlítás

Mielőtt megnézhetnénk, hogyan hasonlítják egymáshoz a Képzelet vs WP Smush és a ShortPixel vs Optimole, be kell mutatnunk őket. Vessen egy pillantást ezekre a pluginokra egyenként.


Smush - Képek tömörítése, optimalizálása és lusta betöltése Smush – Képek tömörítése, optimalizálása és lusta betöltése

Szerzői): WPMU DEV

Aktuális változat: 3.6.3

Utolsó frissítés: 2020. május 18

wp-smushit.3.6.3.zip


96% Értékelések


1.000.000 + telepítések


WP 5.2 + szükséges

Először fel, WP Smush talán a legnépszerűbb képtömörítő bővítmény a WordPress számára.

Ezt az eszközt a: WPMU DEV, és néhány nagyszerű szerverrel büszkélkedhet, amely gyorsan képeket javíthat. Kompatibilis a médiakönyvtár-fejlesztő bővítmények széles választékával, amelyek hasznos bónuszok lehetnek.


Képzelje el - WebP és képtömörítés és optimalizálás Képzelje el – WebP & Képek tömörítése és optimalizálása

Szerzői): WP Media

Aktuális változat: 1.9.10

Utolsó frissítés: 2020. május 26

imagify.1.9.10.zip


90% Értékelések


300.000 + telepítések


4.0.0Requires

Ezután van Imagify.

Népszerű választás is; ez a plugin különböző tömörítési szinteket kínál, így szilárd egyensúlyt lehet elérni a teljesítmény és a minőség között.

Ezenkívül optimalizálja a bélyegképeket és a retina képeket is, ami jó érzés.


ShortPixel Image Optimizer ShortPixel Image Optimizer

Szerzői): ShortPixel

Aktuális változat: 4.18.1

Utolsó frissítés: 2020. május 20

shortpixel-image-optimiser.4.18.1.zip


92% Értékelések


200.000 + telepítések


3.2.0Requires

Akkor van ShortPixel.

Ez egy egyszerűbb és könnyebb lehetőség, ami nagyszerű, ha egyszerűen csak optimalizálni szeretné a képeket, és nem akar túl sok zavart..

Ugyanakkor méltányos mértékű testreszabási lehetőséget kínál a képek tömörítésének szempontjából.


Képoptimalizálás és lusta terhelés: Optimole Képoptimalizálás & Lazy Load – készítette Optimole

Szerzői): Optimole

Aktuális változat: 2.3.1

Utolsó frissítés: 2020. április 21

optimole-wp.zip


96% Értékelések


50.000 + telepítések


WP 4.7 + szükséges

Végül, de nem utolsósorban, vannak Optimole.

A valóban a tiéd készítette – ThemeIsle.

Ez valójában egy teljes all-in-one képoptimalizálási megoldás a WordPress webhelyek számára és azon túl. Teljesen felhőalapú, és nem terheli a fő webszervert.

A varázslat ilyen módon történő használata az Optimole számára lehetővé teszi az egyes képek testreszabását és optimalizálását, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a látogató böngészőjébe és a nézetablakba – például, hogy ne jelenítsen meg nagyobb képeket, mint amennyire szükségük lenne, például.

Ezeket a bevezetéseket nem látva, nézzük meg kissé részletesebben, hogy mit kínálnak ezek a bővítmények.

1. forduló: A főbb jellemzők és az árak összehasonlítása

Nagyon alapvető értelemben ez a négy WordPress plugin szinte ugyanazt a műveletet végzi. Mindegyik tömöríti a képeket, így kevésbé akadályozza meg webhelye teljesítményét, miközben megpróbálják fenntartani a lehető legmagasabb minőséget. Ezenkívül ezek az eszközök tömörítik a meglévő képeket és az új feltöltött képeket.

Ez kissé zavarossá teheti, ha megpróbálja összehasonlítani az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole képet, és kiválasztani a győztest. Mindegyik azonban kissé eltérő szolgáltatást kínál. Ezen felül, bár mind a négy plugin alapkivitelben ingyenes, prémium szintjeik különféle árpontokban érkeznek.

WP Smush

Főbb jellemzők:

 • Állítsa be a webhely képeinek maximális méreteit, és a feltöltések szükség esetén automatikusan csökkennek.
 • Tömörítse a képeket a webhely bármely mappájában vagy könyvtárában, nem csak a médiakönyvtárban.
 • Optimalizálja a JPEG, GIF és PNG képeket egyenként vagy tömegesen (akár 50 fájl egyszerre).
 • A PNG fájlokat automatikusan konvertálja JPEG formátumba, a teljes méretű képeket másolatként tárolja, és a képeket 32 ​​MB-ig optimalizálja (csak prémium)..

Árazás:

A WP Smush Pro verziója a szolgáltatások szélesebb körét kínálja, egyszerűsítve a kép optimalizálását és további testreszabási lehetőségeket biztosítva. Önnek azonban szüksége lesz rá tagság a WPMU DEV-ben annak eléréséhez, amely havonta 49 dollárba kerül (de számos más hasznos bővítménnyel és eszközzel együtt csomagolódik).

Imagify

Főbb jellemzők:

 • Optimalizálja a normál képeket, a miniatűröket és a retina képeket WP Retina 2x.
 • Tömörítse az összes meglévő képfájlt tömegesen.
 • Válasszon a tömörítés három szintje közül: Normal, Aggressive és Ultra.
 • Tárolja az eredeti teljes méretű képeket biztonságos biztonsági másolatban, így bármikor visszaállíthatók.

Árazás:

Ebben az esetben a plugin ingyenes és prémium verziói ugyanazt a szolgáltatást kínálják. A különbség abban rejlik, hogy hány fájlt enged meg optimalizálni. Az ingyenes plugin lehetővé teszi egy havi 25 MB adat optimalizálását (ami körülbelül 250 kép), miközben a fizetett tervek 1 GB adat esetén kb. 4,99 USD havonta (kb. 1000 kép).

ShortPixel

Főbb jellemzők:

 • Tömegesen tömörítse az összes képet egyetlen kattintással.
 • Optimalizálja a médiakönyvtáron kívüli képeket, például a más pluginekkel hozzáadott képeket.
 • Tömörítse a JPEG, PNG, GIF, WebP és PDF fájlokat, akár a veszteséges vagy veszteségmentes formátum.
 • A képek automatikus átméretezése a méretek beállításához, mielőtt azok optimalizálódnának.

Árazás:

Mint Képzelje el, a szabad és prémium szintek A ShortPixel verziója ugyanazt a funkciót biztosítja. Az ingyenes verzió azonban csak havi 100 kép optimalizálását teszi lehetővé. Alternatív megoldásként fizethet 4,99 USD-t az 5000 kép optimalizálására havonta (ami a legtöbb weboldalon elegendő legyen).

Optimole

Főbb jellemzők:

 • A képeket automatikusan optimalizálja.
 • Kiválasztja a megfelelő képméretet a látogató böngészőjéhez és nézetablakához.
 • A képeket egy gyors képalkotó CDN-n keresztül szolgáltatja.
 • Lusta betöltettel használja a képeket felfújt JS könyvtárak nélkül.
 • Az összes feldolgozása a felhőben történik.
 • Teljes kompatibilitás az olyan népszerű oldalkészítőkkel, mint az Elementor, a Beaver Builder és az új blokk szerkesztő.
 • Ha a látogató alacsony sebességű internet-kapcsolattal rendelkezik, az Optimole ennek megfelelően csökkenti a képminőséget.

Árazás:

Az Optimole ingyenes verziója minden, amire nagy szükség van egy meglehetősen népszerű WordPress webhelyen vagy blogon. Havonta akár 1 GB-os képeket is feldolgozhat, ami nagyjából 1000 képet eredményez (feltételezve, hogy minden kép átlagosan 1 MB). 10 GB-os megtekintési sávszélességet is kap.

A prémium tervek lehetővé teszi a sávszélesség és a feldolgozás havi 10 GB-os képekre és 50 GB-os sávszélességre történő kiterjesztését. Ezen felül prioritási támogatást is kap.

2. forduló: A könnyű használat és a teljesítmény összehasonlítása

Most már láttuk, hogy az egyes pluginek mit kínálnak az elméletben, nézzük meg, mit jelent az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole tényleges használata. Ebben a szakaszban bemutatjuk, hogyan lehet optimalizálni a képet az egyes bővítmények ingyenes verziójának felhasználásával.

A cél itt kettős. Először áttekintést nyújtunk a kínált egyszerű használatról és testreszabhatóságról az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole használatakor. Ezen felül megvizsgáljuk a tömörített képek ebből következő minőségét, hogy megtudjuk, mennyire tartják meg őket az optimalizálás után. Menjünk dolgozni!

Imagify

Az Imagify telepítése nem elég ahhoz, hogy a plugin működjön – egy további lépést meg kell tennie. A Beállítások alatt > Képzelje el, hogy elő kell állítania és be kell írnia egy ingyenes API-kulcsot.

Egyszerűen írja be e-mail címét egy ingyenes fiók létrehozásához.

API-kulcs megadása az Imagify alkalmazásban.

Ezután az Imagify műszerfalra kerül, ahol testreszabhatja a plugin beállításait (például egy tömörítési szint kiválasztásával):

Az Imagify fiók irányítópultja.

Itt optimalizálhatja képeit, ha akar. Alternatív megoldásként vegye be az API-kulcsot az e-mailben, amelyet egy fiók regisztrációja után kapott, és írja be a WP irányítópultjába. Ezzel ugyanazokkal a lehetőségekkel férhet hozzá maga a WordPress:

Az Imagify plugin beállításai.

Kiválaszthatja, hogy automatikusan optimalizálja és biztonsági másolatot készít-e a képekről, beállíthatja a képek maximális méretét és így tovább. Ha bekapcsolja az automatikus optimalizálás funkciót, akkor csak egy képet kell feltöltenie a médiakönyvtárba, és hagyja, hogy a plugin elvégzi a munkát:

Kép optimalizálása az Imagify segítségével.

Kiválasztottuk a közepes beállítást, az Agresszív képet, és ellenőriztük a tesztoldalra feltöltött PNG és JPEG képek eredményeit:

 • �� Az eredeti JPEG
 • �� Az optimalizált JPEG

Képzelje el, hogy a képet tömörítette 39,7% -kal, és amint láthatja, a minőség nagyon jó volt. A második fotó kissé elmosódott, de ez nagyrészt észrevétlen.

Most, a PNG-teszthez:

 • �� Az eredeti PNG
 • �� Az optimalizált PNG

Ezt 36,0% -kal csökkent, és a minőség romlása szintén nagyon csekély. Van különbség, de nem szörnyen jelentős.

Összességében a plugin nagy munkát végzett a tesztképeink súlyának csökkentése nélkül, anélkül hogy befolyásolta volna a képek minőségét. Ráadásul az itt kínált testreszabás hasznos funkció.

ShortPixel

Mint a Képzelje el, a ShortPixel beállítása néhány gyors lépést megtesz. Az új beállítások alatt > A WordPress ShortPixel lapján ingyenes API-kulcsot kell kérnie:

API-kulcs beírása a ShortPixel-be.

Fiókot kell létrehoznia a ShortPixel segítségével, majd beírnia a kulcsot a fenti oldalra. Ezután megkapja a teljes beállítások oldalát:

A ShortPixel beépülő modul beállításai.

Választhat egy tömörítési típust, eldöntheti, hogy biztonsági másolatot készít-e a képekről, beállíthatja a maximális fájlméretet stb. Valójában az egész folyamat és a lehetőségek halmaza itt rendkívül figyelemre méltó az Imagify-hoz.

Az automatikus optimalizálás mindig be van kapcsolva ezzel a bővítménnyel. Ezért egyszerűen töltsön fel egy új képet a médiatárba, hogy tömörítse. Nem fog ugyanolyan információt látni arról, hogy mennyire csökkent a fájlméret a ShortPixel használatával – ha az eredményeket szeretné látni, akkor közvetlenül ki kell néznie az új képet..

Itt ismét az eredeti JPEG. A tisztességes összehasonlítás érdekében ismét a középső beállítással (fényes) folytattuk:

 • �� Az eredeti JPEG
 • �� Az optimalizált JPEG

A képet ezúttal 50,0% -kal tömörítették. Ismét csak kissé homályos, de nagyon hasonlít az eredeti képhez (és nem különbözik a tömörített Imagify fotótól).

Következőként a PNG teszteink:

 • �� Az eredeti PNG
 • �� Az optimalizált PNG

Ezt 62,3% -kal csökkentették. Csak a legkisebb a minőség romlása az eredeti képtől, de az eredmény egy kicsit világosabb és világosabb, mint a tömörített Imagify PNG volt..

Az Imagify-hoz képest a ShortPixel szinte közvetlen frissítésként érzi magát. Ez mindkét tesztkép fájlméretét nagyobb százalékkal csökkentette, miközben megőrizte a hasonló vagy magasabb minőségi szintet. Az egyetlen hátránya, hogy kevesebb információt fog látni arról, amit csinál.

WP Smush

A WP Smush plugin aktiválása után azonnal kap néhány lehetőséget a képtömörítés működésének testreszabására. Ezután közvetlenül a plugin új lapjára lép:

A WP Smush plugin beállításai.

Itt tömegesen tömörítheti a meglévő képeket, ha úgy akarja. Bekapcsolhatja vagy ki is kapcsolhatja az automatikus optimalizálást bizonyos típusú képekhez, és eldöntheti, hogy a feltöltéskor át kell-e őket méretezni:

További WP Smush plugin beállítások.

Ha az automatikus tömörítési lehetőséget választja, akkor csak optimálisan töltse fel a képet. Amikor ezt megteszi, látni fog néhány információt a fájl tömörítésének mértékéről.

Vessen egy pillantást a WP Smush segítségével optimalizált képek néhány példájára. Először is, az eredeti JPEG fénykép még egyszer:

 • �� Az eredeti JPEG
 • �� Az optimalizált JPEG

A tömörítési folyamat ebben az esetben nagyon gyors volt, bár a fájlméret csak 1,6% -kal csökkent. Ennek eredményeként a minőség nem változott.

Ugyanez vonatkozik a PNG tesztképünkre.

 • �� Az eredeti PNG
 • �� Az optimalizált PNG

A csökkenés itt csak 2,4% volt, és a minőségben sem történt valódi változás (ami várható).

Összességében a WP Smush viszonylag rosszul fizet, összehasonlítva az előző két lehetőséggel. Nem volt valódi hatása a tesztképekre, és nem kínál módot a tömörítés szintjének testreszabására. Ehhez inkább a prémium verzióra lesz szüksége.

Optimole

Az Optimole telepítése nem olyan nehéz, mint a listán szereplő többi plugin. Csak aktiválja a beépülő modult, szerezze be az API-kulcsot, és engedélyezze azt a WordPress irányítópultjának Média → Optimole szakaszában..

Ezután finom részleteket is megadhat arról, hogy miként szeretné Optimole kezelni a képeit.

optimole beállítások

Dönthet a tömörítés szintjéről, engedélyezheti a lusta betöltést, és kiválaszthatja a maximálisan elfogadható képméretet (csak annak érdekében, hogy véletlenül ne töltsön fel egy hatalmas képet).

A tömörítési szint beállításakor az Optimole gyorsan bemutatja, hogy miként fog kinézni egy példakép a tömörítés előtt és után. Ennek alapján kiválaszthatja azokat a beállításokat, amelyek a legjobban néznek ki.

optimole minta

E teszt céljából a tömörítési szintet közepes értékre állítom, ami jó megtakarításokat tesz lehetővé, miközben a kép vizuális minősége változatlan marad.

Most nézzük meg, hogy az Optimole miként teljesít a példaképeinken. Íme a JPEG eredményei:

 • �� Az eredeti JPEG
 • �� Az optimalizált JPEG

A képet 53,6% -kal tömörítették. Ez nagyon jó eredmény, különös tekintettel arra, hogy mindkét kép – előtt és után – ugyanolyannak tűnik.

Most a PNG teszthez:

 • �� Az eredeti PNG
 • �� Az optimalizált PNG

Ezúttal a képet 17,8% -kal tömörítették. Ez nem hatalmas szám, de szintén nem látunk nyilvánvaló minőségcsökkenést.

Összességében az Optimole jó eredményeket nyújt, és lehetővé teszi az Ön által megfelelő tömörítési szint ellenőrzését is.

Még egy dolog, amely megkülönbözteti az Optimole-t a többi lejátszóval összehasonlítva, az, hogy az felhőben működik, és nem írja felül a fő webszerveren lévő képeket.

Valójában bármilyen kép megjelenítése előtt az Optimole megnézi a látogató eszközét, képernyő méretét és böngészőjét, és kiválasztja számukra a legoptimálisabb képet. Ráadásul a képeket egy kép CDN-ből is tölti be, amely lehetővé teszi a sávszélesség megtakarítását és az oldal sokkal gyorsabb kézbesítését..

Ahogy teszteltük, a listán szereplő másik három megoldás egyike sem teszi ezt meg.

Következtetés

Nem tudtuk, mire számíthatunk erre az áttekintésre, mivel mind a négy képoptimalizáló plugin népszerű és jól áttekinthető lehetőségek. Az Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole összehasonlításában azonban azt kell mondanunk, hogy Optimole a mi általános választásunk.

Ennek oka nagyon egyszerű: jó, ha további funkciók is vannak a képek tömörítésén. Az a tény, hogy az Optimole felhőalapú, nem helyettesíti az eredeti képeket, mindent kiszolgál a CDN-től, és testreszabja a képeket a látogató böngészője számára, ez általánosságban sokkal érdekesebbé teszi.

Használta már ezeket a WordPress képoptimalizáló pluginokat korábban, és mit gondolsz róluk? Ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Eredeti szöveg: John Hughes és Karol K.
Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map