Zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole: Koji je najbolji za optimizaciju WordPress slika? Usporedba između glave

Održavanje izvedbe vaše web stranice u vrhunskom obliku jedan je od ključeva za njezin uspjeh. To uključuje optimizaciju vaših slika kako ne bi trošili resurse vaše web lokacije. Međutim, može biti teško odabrati jedan od najboljih alata za to – poput odlučivanja između Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole.


Ova četiri WordPress dodatka omogućuju vam jednostavno optimiziranje slika, pa čak i prilagođavanje načina na koji postupak funkcionira. Osim toga, upotreba dodatka znači da ne morate tražiti vanjsko rješenje.

Svi ovi besplatni alati za optimizaciju slike mogu posao dovršiti, ali svaki ima svoj jedinstveni skup prednosti i značajki.

Zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole

U ovom ćemo pregledu ukratko objasniti zašto je optimizirati svoje WordPress slike pametan potez. Zatim ćemo usporediti Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole kako bismo vam pomogli da napravite najbolji izbor za svoje web mjesto. Uskočimo odmah unutra!

Zašto je pametno optimizirati slike web lokacije WordPress

Slike su ključne za gotovo sve web stranice. Oni poboljšavaju izgled vaše web lokacije, mogu se koristiti za prikazivanje svojih proizvoda ili posla i puno više. Međutim, što više slika imate na svojoj web lokaciji, to više mora raditi preglednik posjetitelja kako bi učitao njegove stranice.

To je zato što veličina datoteke slika može biti prilično velika, a svi ti podaci brzo se sakupljaju. Zbog toga se vaša web stranica može usporiti dok joj dodajete medije – što štetno privlači i zadržava posjetitelje. Kao što ste možda pogodili, rješenje je optimizacija slike.

Kontaktirali smo Alexa Florescua iz tvrtke ShortPixel, a on nam je to rekao o važnosti odabira pravog dodatka za optimizaciju slike:

Za mene je dobar dodatak za optimizaciju slike jedan koji može umanjiti slike uz održavanje vizualne kvalitete. Također mora biti jednostavan za upotrebu i imati dovoljno značajki za pokrivanje većine slučajeva upotrebe. Ako povrh toga dodatak aktivno podržava, za mene je pobjednik!

Alex Florescu

Kada ti optimizirajte slike svoje web lokacije, čine da njihove veličine datoteka budu manje i manje opterećuju. U isto vrijeme, to se može postići bez primjetnog smanjenja kvalitete slike. Srećom, sve što vam je potrebno da to učinite je pravi WordPress dodatak – zato u ovoj recenziji uspoređujemo Imagify vs WP Smush sa ShortPixel vs Optimole..

Zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole: Ukratko

U ostatku ovog članka pogledat ćemo četiri popularna dodatka za optimizaciju slike: Zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole. Međutim, ako ste u žurbi, razbijmo osnovne detalje o svakom alatu unaprijed.

Sve od ove se statistike odnose na besplatne verzije dodataka (osim konačnog retka s cijenama, što daje trošak za premium verzije):

Ukratko zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole kriteriji
Imagify
WP Smush
ShortPixel
Optimole
Besplatni planYYYY
Besplatne optimizacije slike (mjesečno)Cca. 250Neograničen1001 GB (približno 1000 slika)
Maksimalna veličina datoteke2 MB1MBNema ograničenjaNema ograničenja
Jednostavnost upotrebe (od 5)5555
Performanse (od 5)4254.5
Cijene (od)4,99 dolara mjesečno49 dolara mjesečno4,99 dolara mjesečno9,99 USD mjesečno

Ovo je, naravno, samo snimak. Čitajte cijelu priču o tome kako se igra Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole u izravnoj usporedbi.

Zamislite vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole: potpuna usporedba

Prije nego što pogledamo kako se Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole međusobno uspoređuju, moramo ih upoznati. Pogledajmo ove dodatke jedan po jedan.


Smush - komprimiranje, optimiziranje i lijeno učitavanje slika Smush – komprimiranje, optimiziranje i lijeno učitavanje slika

Autor (i): WPMU DEV

Trenutna verzija: 3.6.3

Ažurirano: 18. svibnja 2020

wp-smushit.3.6.3.zip


96% Ocjene


1,000,000 + instaliranja


WP 5.2 + Zahtijeva

Prvo gore, WP Smush je možda najpopularniji dodatak za kompresiju slike za WordPress.

Ovaj alat je razvio tim u WPMU DEV, i može se pohvaliti moćnim poslužiteljima za brzo postavljanje slika. Također je kompatibilan s širokim rasponom dodataka za poboljšanje medijske biblioteke, što može biti koristan bonus.


Zamislite - Kompresija i optimizacija WebP i slika Zamislite – WebP & Kompresija i optimizacija slike

Autor (i): WP Media

Trenutačna verzija: 1.9.10

Ažurirano: 26. svibnja 2020

imagify.1.9.10.zip


90% ocjene


300.000 + instaliranja


4.0.0Requires

Dalje, imamo Imagify.

Također popularan izbor; ovaj dodatak nudi različite razine kompresije, tako da možete postići solidnu ravnotežu između performansi i kvalitete.

Također optimizira sličice i slike mrežnice, što je lijep dodir.


Alat za optimizaciju slike ShortPixel Alat za optimizaciju slike ShortPixel

Autor (i): ShortPixel

Trenutna verzija: 4.18.1

Ažurirano: 20. svibnja 2020

shortpixel-image-optimiser.4.18.1.zip


92% Ocjene


200,000 + instaliranja


3.2.0Requires

Zatim, imamo ShortPixel.

Ovo je jednostavnija i lakša opcija, što je sjajno ako želite optimizirati svoje slike brzo i bez previše žurbe.

U isto vrijeme nudi priličnu prilagodbu u smislu kompresije vaših slika.


Optimizacija slike i lijeno učitavanje od Optimole Optimizacija slike & Lijeno opterećenje od Optimole

Autor (i): Optimole

Trenutna verzija: 2.3.1

Ažurirano: 21. travnja 2020

optimole-wp.zip


96% Ocjene


50.000 + instaliranja


WP 4.7 + Zahtijeva

Posljednje, ali ne najmanje bitno, postoji Optimole.

Stvorio je vaš istinski – ThemeIsle.

Ovaj je zapravo cjelovito rješenje za optimizaciju slike sve u jednom za WordPress web stranice i šire. Potpuno je temeljen na oblaku i ne opterećuje vaš glavni web poslužitelj.

Svoj način rada na ovaj način omogućuje i Optimoleu da prilagodi-optimizira svaku sliku kako bi se savršeno uklopili u preglednik i prikazni posjetitelj – ne poslužujući slike veće nego što trebaju biti, na primjer.

Ako se ovi uvijeti iznenade, idemo malo detaljnije o tome što ovi dodaci mogu ponuditi.

1. krug: Usporedba ključnih značajki i cijena

U vrlo osnovnom smislu, ova četiri WordPress dodatka čine gotovo istu stvar. Sve komprimiraju vaše slike tako da manje troše performanse vaše web lokacije, dok pokušavaju održati što kvalitetniju. Uz to će ti alati komprimirati i postojeće slike i sve nove koje prenesete.

Ovo može učiniti malo zbunjujuće kada pokušate usporediti Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole i odabrati pobjednika. Međutim, svaki od njih nudi nešto drugačiji skup značajki. Iako su sva četiri dodatka besplatna u osnovnim verzijama, njihovi premium slojevi dolaze s različitim cijenama.

WP Smush

Glavne značajke:

 • Postavite maksimalne dimenzije za slike vaše web lokacije, a prijenosi će se automatski smanjiti, ako je potrebno.
 • Stisnite slike u bilo koju mapu ili mapu na web mjestu, a ne samo u medijsku biblioteku.
 • Optimizirajte JPEG, GIF i PNG slike jednu po jednu ili skupno (do 50 datoteka odjednom).
 • Automatski pretvarajte PNG u JPEG, čuvajte kopije slika u punoj veličini kao rezervnu kopiju i optimizirajte slike do 32 MB (samo premium).

cijena:

Pro verzija WP Smush nudi širi raspon značajki, pojednostavljuje zadatak optimizacije slike i pruža vam više mogućnosti prilagodbe. Međutim, trebat će vam članstvo u WPMU DEV kako biste mu pristupili, što će vas koštati 49 USD mjesečno (ali dolazi u paketu s mnogim drugim korisnim dodacima i alatima).

Imagify

Glavne značajke:

 • Optimizirajte redovite slike, sličice i slike mrežnice WP Retina 2x.
 • Komprimirajte sve svoje postojeće slikovne datoteke.
 • Odaberite između tri razine kompresije – Normalna, Agresivna i Ultra.
 • Pohranite svoje izvorne slike pune veličine u sigurnoj sigurnosnoj kopiji kako biste ih mogli obnoviti u bilo kojem trenutku.

cijena:

U ovom slučaju besplatne i premium verzije dodatka nude isti skup značajki. Razlika leži u tome koliko datoteka možete optimizirati. Besplatni dodatak omogućuje vam optimizaciju podataka vrijednih 25 MB mjesečno (što iznosi oko 250 slika), a plaćeni planovi početi od 4,99 USD mjesečno za 1 GB podataka (oko 1.000 slika).

ShortPixel

Glavne značajke:

 • Skupno komprimirajte sve svoje slike jednim klikom.
 • Optimizirajte slike izvan medijske biblioteke, poput onih dodatih putem drugih dodataka.
 • Stisnite JPEG, PNG, GIF, WebP i PDF datoteke, bilo u format bez gubitaka ili bez gubitaka.
 • Automatski promijenite veličinu slika kako biste postavili dimenzije prije nego što su optimizirane.

cijena:

Poput Imagifyja, slobodnih i premium slojevi ShortPixel pružaju istu funkciju. Međutim, besplatna verzija omogućuje vam samo optimizaciju do 100 slika mjesečno. Alternativno možete platiti 4,99 USD za optimizaciju 5000 slika mjesečno (što bi trebalo biti više nego dovoljno za većinu web lokacija).

Optimole

Glavne značajke:

 • Optimizira vaše slike automatski.
 • Odabire pravu veličinu slike za preglednik i prikazni posjetitelj.
 • Služi slikama putem brzog CDN-a za slike.
 • Koristi lijeno učitavanje za prikaz slika bez naduvanih JS knjižnica.
 • Sve svoje obrade obavlja u oblaku.
 • Potpuna kompatibilnost s popularnim proizvođačima stranica kao što su Elementor, Beaver Builder i novim uređivačima blokova.
 • Ako je posjetitelj na internetskoj vezi male brzine, Optimole u skladu s tim smanjuje kvalitetu slike.

cijena:

Besplatna verzija Optimole-a sve je što će vam trebati većinu vremena na prilično popularnoj WordPress web stranici ili blogu. Možete obraditi slike do 1 GB u mjesecu, što se pretvara u otprilike 1000 slika (pod pretpostavkom da je svaka slika u prosjeku 1 MB). Dobivate i širinu pojasa za gledanje od 10 GB.

Planovi premije omogućuju vam da proširite propusnost i obrađujete na 10 GB slika mjesečno i 50 GB propusnosti. Uz to dobivate i prioritetnu podršku.

2. krug: Usporedba jednostavnosti uporabe i performansi

Sada smo vidjeli što svaki dodatak može ponuditi u teoriji, pogledajmo kako se zapravo koristi Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole. U ovom ćemo dijelu istražiti kako optimizirati sliku koristeći besplatnu verziju svakog dodatka.

Cilj je ovdje dvostruk. Prvo ćemo vam pružiti pregled jednostavnosti korištenja i prilagodljivosti u ponudi pri korištenju Imagify vs WP Smush vs ShortPixel vs Optimole. Uz to, razmotrit ćemo rezultirajuću kvalitetu komprimiranih slika da bismo vidjeli koliko se dobro drže nakon optimizacije. Idemo na posao!

Imagify

Instalacija Imagifyja nije dovoljno da dodatak radi, trebat ćete poduzeti još jedan korak. Pod Postavke > Zamislite, trebat ćete generirati i unijeti besplatni ključ API-ja.

Jednostavno unesite svoju e-poštu kako biste stvorili besplatni račun.

Unos API ključa u Imagify.

Nakon toga ćete biti preusmjereni na nadzornu ploču Imagify gdje možete prilagoditi postavke dodatka (na primjer, odabirom razine kompresije):

Zamislite nadzornu ploču računa.

Ovdje možete optimizirati slike. Alternativno, uzmite API ključ u e-pošti koju ste primili nakon prijave za račun i unesite je u svoju WP nadzornu ploču. To će vam omogućiti pristup istim opcijama unutar samog WordPressa:

Postavke imaginafy dodataka.

Moći ćete odabrati hoćete li automatski optimizirati i sigurnosno kopirati slike, postaviti maksimalnu veličinu za njih itd. Ako uključite značajku automatske optimizacije, morat ćete samo prenijeti sliku u svoju medijsku biblioteku i pustiti da dodatak radi:

Optimizacija slike pomoću programa Imagify.

Odabrali smo srednje postavke, Agresivni i provjerili rezultate za PNG i JPEG sliku prenesenu na naše probno mjesto:

 • Izvorni JPEG
 • �� Optimizirani JPEG

Zamislite komprimiranu sliku za 39,7%, a kao što vidite, kvaliteta je dobro održavana. Na drugoj fotografiji postoji nešto zamagljivanje, ali je uglavnom neprimjetno.

Sada, za PNG test:

 • �� Izvorni PNG
 • �� Optimizirani PNG

Ovaj je smanjen za 36,0%, a smanjenje kvalitete je također vrlo neznatno. Postoji razlika, ali ne strašno značajna.

Sve u svemu, dodatak je odradio sjajan posao smanjenja težine naših testnih slika bez utjecaja na njihovu kvalitetu. Osim toga, ovdje je korisna osobina prilagodbe.

ShortPixel

Poput Imagifyja, postavljanje ShortPixel-a poduzima nekoliko brzih koraka. Prema novim Postavkama > Kartica ShortPixel u programu WordPress, morat ćete zatražiti besplatni API ključ:

Unos API ključa u ShortPixel.

Morat ćete stvoriti račun s ShortPixel-om, a zatim unijeti svoj ključ na gornju stranicu. Zatim će vam se prikazati stranica s cijelim postavkama:

Postavke dodatka ShortPixel.

Možete odabrati vrstu kompresije, odlučiti želite li izrađivati ​​sigurnosnu kopiju slika, postaviti maksimalnu veličinu datoteke i tako dalje. Zapravo je ovdje cijeli postupak i niz opcija nevjerojatno sličan Imagifyju.

Automatsko optimiziranje je uvijek uključeno s ovim dodatkom. Stoga jednostavno prenesite novu sliku u svoju biblioteku medija kako biste je komprimirali. Nećete vidjeti istu razinu informacija o tome koliko je veličina datoteke smanjena pomoću ShortPixel-a, morat ćete provjeriti novu sliku direktno ako želite vidjeti rezultate.

Evo nas opet naš originalni JPEG. Za fer usporedbu, opet smo krenuli sa srednjom postavkom (Sjajni):

 • Izvorni JPEG
 • �� Optimizirani JPEG

Slika je ovoga puta komprimirana za 50,0%. Opet je pomalo zamagljena, ali je vrlo slična originalnoj slici (i ne razlikuje se od komprimirane slike Imagify).

Slijede naši PNG testovi:

 • �� Izvorni PNG
 • �� Optimizirani PNG

Ovaj je smanjen za 62,3%. Postoji samo najmanje smanjenje kvalitete s izvorne slike, ali rezultat je malo jasniji i svjetliji nego što je komprimirani Imagify PNG bio.

U usporedbi s Imagifyjem, ShortPixel se osjeća gotovo kao izravna nadogradnja. Umanjila je veličinu datoteke obje naše testne slike za veći postotak, održavajući sličnu ili višu razinu kvalitete. Jedina mana je da ćete vidjeti manje podataka o tome što radi.

WP Smush

Nakon aktiviranja WP Smush dodatka, odmah ćete dobiti nekoliko opcija za prilagođavanje načina rada značajke kompresije slike. Tada ćete biti pravo na novu karticu dodatka:

Postavke WP Smush dodataka.

Ovdje možete skupno komprimirati postojeće slike ako želite. Također možete uključiti ili isključiti automatsku optimizaciju za određene vrste slika i odlučiti trebaju li ih promijeniti nakon prijenosa:

Više postavki WP Smush dodataka.

Ako odaberete opciju automatske kompresije, morate samo prenijeti sliku kako biste je optimizirali. Kad to učinite, vidjet ćete neke podatke o tome koliko je datoteka komprimirana.

Pogledajmo nekoliko primjera slika optimiziranih pomoću WP Smush. Prvo prvo originalna JPEG fotografija:

 • Izvorni JPEG
 • �� Optimizirani JPEG

Proces kompresije je u ovom slučaju bio vrlo brz, iako je veličina datoteke smanjena samo za 1,6%. Kao rezultat toga, kvaliteta se nije promijenila.

Isto se odnosi i na našu PNG test sliku.

 • �� Izvorni PNG
 • �� Optimizirani PNG

Smanjenje je bilo samo 2,4%, a opet nema stvarnih promjena u kvaliteti (što je za očekivati).

Sve u svemu, WP Smush ima relativno loše cijene u odnosu na prethodne dvije mogućnosti. Nije imao stvarnog učinka na naše testne slike i ne nudi način prilagođavanja razine kompresije. Za to će vam trebati premium verzija.

Optimole

Instaliranje Optimole nije teže nego ostale dodatke na ovom popisu. Samo aktivirajte dodatak, nabavite API ključ i omogućite ga u odjeljku Media → Optimole na vašoj WordPress nadzornoj ploči..

Tada ćete moći postaviti i pojedinosti o tome kako želite da Optimole obrađuje slike.

postavke optimola

Možete odlučiti o razini kompresije, omogućiti lagano učitavanje i odabrati najveću prihvatljivu veličinu slike (samo da slučajno ne prenesete ogromnu sliku).

Pri postavljanju razine kompresije Optimole će vam pokazati kratku demonstraciju o tome kako će izgledati primjer slike prije i nakon komprimiranja. Na temelju toga možete odabrati postavke koje vam najbolje odgovaraju.

uzorak optimola

U svrhu ovog testa, postavljam razinu kompresije na Srednju, što omogućava dobre uštede, a vizualnu kvalitetu slike ostavljam netaknutom.

Provjerimo sada izvedbu Optimole na našim primjerima. Evo rezultata za JPEG:

 • Izvorni JPEG
 • �� Optimizirani JPEG

Slika je komprimirana za 53,6%. To je vrlo dobar rezultat, posebno ako uzmemo u obzir da obje slike – prije i poslije – izgledaju isto.

Sada za PNG test:

 • �� Izvorni PNG
 • �� Optimizirani PNG

Ovog puta sliku je komprimirano za 17,8%. To nije ogroman broj, ali isto tako ne vidimo vidljivi gubitak kvalitete.

Općenito, Optimole daje dobre rezultate, a također vam omogućuje kontrolu razine kompresije s kojom ste u redu.

Još jedna stvar koja Optimole razlikuje u usporedbi s ostalim igračima je ta što radi u oblaku i ne prepisuje slike na vašem glavnom web poslužitelju.

U stvari, prije prikazivanja bilo koje slike, Optimole pregledava uređaj, veličinu zaslona i preglednik posjetitelja te odabire najoptimiraniju sliku za njih. Povrh toga, on također učitava slike s CDN-a sa slikama, što vam omogućuje uštedu propusne širine i isporuku stranice mnogo brže..

Koliko smo testirali, nijedno od ostala tri rješenja na ovom popisu ne čini to.

Zaključak

Ušli smo u ovaj pregled nismo sigurni što očekivati, jer su sva četiri dodatka za optimizaciju slike koje smo pogledali popularne i dobro pregledane opcije. Međutim, u našoj usporedbi Imagify s WP Smush-om protiv ShortPixel-a protiv Optimole-a, to moramo reći Optimole naš je sveukupni izbor.

Razlog je prilično jednostavan: lijepo je imati dodatne značajke na vrhu kompresije slike. Činjenica da Optimole temelji na oblaku, ne zamjenjuje izvorne slike, poslužuje sve s CDN-a, a također prilagođava i optimizira slike za posjetiteljev preglednik, sveukupno ga čini mnogo zanimljivijim.

Jeste li prije koristili neki od tih dodataka za optimizaciju slike WordPressa i što ste mislili o njima? Podijelite svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izvorni tekst John Hughes i Karol K.
Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map