Sucuri vs Wordfence vs MalCare: koji je najbolji WordPress sigurnosni dodatak?

Pokušavate odlučiti između Sucuri vs Wordfencea i MalCare-a? Ova tri su neka od najpopularnijih rješenja za poboljšanje sigurnosti vaše WordPress stranice. No, iako su svi usredotočeni na to da web mjesto postanu sigurnije, pristupaju WordPress sigurnosti na nešto drugačije načine.


Ne postoji nužno ispravno ili pogrešno kada je u pitanju pristup svakog dodatka, ali morat ćete odabrati rješenje koje najbolje odgovara vašim potrebama, proračunu i razini znanja..

Da bih vam pomogao da odlučite između Sucuri vs Wordfencea i MalCarea, podijelit ću ovu usporedbu u četiri široka odjeljka:

 • Uvod u svaki alat i osnovni pristup koji vodi svaki WordPress sigurnosti.
 • Dublji pogled na stvarne sigurnosne značajke koje vam svaki alat pomaže u implementaciji.
 • Zgodni pregled jednostavnosti upotrebe i postupka postavljanja za svaki alat, uključujući ono što želi upravljati s više web stranica.
 • Informacije o cijenama.

Sucuri vs Wordfence vs MalCare: koji je najbolji WordPress sigurnosni dodatak

Idemo kopati kako bismo vam pomogli da odaberete najbolji WordPress sigurnosni dodatak za svoju WordPress stranicu …

Temeljne razlike između Sucuri i Wordfencea u odnosu na MalCare

Ok, svi ti dodatci pomažu vam da osigurate svoju WordPress stranicu, ali svaki od njih govori o tome na nešto drugačiji način. Dakle, prije nego što govorimo o specifičnim razlikama značajki, govorimo o razlici u pristupu između tih sigurnosnih dodataka WordPress.

Sucuri

Sucuri

Sucuri su zapravo dvije stvari:

(1) A besplatni WordPress dodatak koja primjenjuje osnovne WordPress prakse očvršćivanja.

(2) Sigurnosna platforma u oblaku s vatrozidom, CDN-om i uslugom uklanjanja zlonamjernog softvera, ovisno o vašem planu. Stvarno ćete usmjeriti svoju web lokaciju na DNS poslužitelje Sucuri i Sucuri će na taj način zaštititi vašu web lokaciju – poput funkcioniranja Cloudflare-a.

Ne morate koristiti oboje – potpuno je moguće koristiti samo besplatan dodatak ili samo uslugu vatrozida.

Međutim, za ovu usporedbu, tretirat ću ih kao istu stvar, iako ću pokušati primijetiti kad je nešto dostupno u dodatku i usluzi.

Wordfence

wordfence

Wordfence je sveobuhvatna WordPress sigurnost uključiti koja djeluje gotovo u potpunosti na poslužitelju vaše web lokacije WordPress (ta će razlika biti važna u sekundi).

To čini mnogo da biste zaštitili svoju WordPress stranicu, što objašnjava zašto je najpopularniji sigurnosni dodatak WordPress s dobrom maržom. Prema WordPress.org, aktivan je na preko 3 milijuna web mjesta.

Nudi sigurnosno očvršćivanje, vatrozid, sigurnosne provjere, zaštitu prijave, i još puno toga.

U pogledu besplatne funkcionalnosti, Wordfence je vjerojatno najdarovitiji alat vani. Dakle, ako je vaš proračun 0 USD, trebali biste obratiti posebnu pozornost na Wordfence jer bi mogao biti najbolji alat za vas (mada to ne znači da Wordfence nije dobra opcija za nekoga s većim proračunom!).

MalCare

malcare

MalCare je WordPress sigurnost uključiti s naglaskom na skeniranje i pronalaženje zlonamjernog softvera na vašoj WordPress web lokaciji.

Od svog prvog pokretanja proširio se i na vatrozid i neke osnovne WordPress značajke očvršćivanja.

Ipak, najunikatnija stvar MalCare-a je kako skenira vaše datoteke.

Umjesto da skenira datoteke na poslužiteljima web mjesta WordPress, MalCare kopira datoteke na vlastite poslužitelje i pokreće skeniranje tamo.

Pokretanje skeniranja na vlastitom poslužitelju može potrošiti puno resursa, tako da je ovaj pristup malo prikladniji za performanse. To je isti pristup koji koristi VaultPress usluga tvrtke Automattic / Jetpack.

Uz to ćete upravljati sigurnošću svoje web lokacije s MalCare nadzorne ploče, a ne putem WordPress nadzorne ploče..

MalCare je od istog razvojnog programera kao i popularna sigurnosna kopija usluge BlogVault, a dvije usluge možete integrirati tako da možete imati jedno rješenje za obradu sigurnosnih kopija i sigurnosti..

��‍♂️ Sigurnosne značajke dodataka

Sada kada znate osnovne pristupe, uporedimo neke posebne značajke koje svaki alat nudi u četiri široke kategorije:

 • Opće sigurnosno otvrdnjavanje
 • Vatrozid web mjesta
 • Zaštita od prijave
 • Skeniranje zlonamjernog softvera

Sigurnosno otvrdnjavanje

Po "sigurnosno otvrdnjavanje", Mislim na osnovne popravke koje vašu WordPress stranicu čine sigurnijom.

Sucuri

Sucuri uključuje a Mogućnosti otvrdnjavanja područje koje olakšava implementaciju osnovnih podešavanja poput blokiranja PHP datoteka u određenim direktorijima, onemogućavanje uređivanja datoteka na nadzornoj ploči i još mnogo toga:

Mogućnosti kaljenja Sucuri

Wordfence

Mnogo Wordfenceovih pravila za otvrdnjavanje spadaju u ostale kategorije (npr. Zaštita od prijave i vatrozid), ali ona još uvijek uključuje neke opće principe otvrdnjavanja poput:

 • Onemogućivanje izvršavanja koda u direktoriju prijenosa.
 • Sakrivanje verzije WordPress-a.

Pravila ojačavanja Wordfence vs Sucuri i MalCare

MalCare

MalCare dijeli svoje sigurnosno otvrdnjavanje u tri kategorije:

 • osnovni – blokiranje izvršenja PHP-a i onemogućavanje uređivanja datoteka.
 • Napredna – blokiranje teme / instalacije dodatka.
 • paranoidan – promjena sigurnosnih ključeva i resetiranje svih korisničkih lozinki.

Pravila kaljenja MalCare-a

Vatrozid web aplikacije (WAF)

Vatrozid web aplikacije (WAF) pomaže u proaktivnoj zaštiti vaše web stranice filtriranjem zahtjeva prije nego što dođu do vaše web stranice WordPress. Zamislite to poput zida između vaše web stranice i interneta uopće. Vrata su otvorena za redovne korisnike, no zlonamerni akteri zaustavljaju se prije nego što mogu ući.

Iako mnoštvo WordPress sigurnosnih dodataka navodi WAF kao značajku, WAF je stvarno dobar samo kao pravila i pravila koja koristi za filtriranje prometa. Kako se priroda zlonamjernih napada stalno mijenja, isto tako želite rješenje koje će ažurirati svoja pravila kako bi web mjesto bilo sigurno.

Sucuri

Sucurijeva usluga vatrozida također je WAF i CDN u jednoj (poput Cloudflare). Pomaže proaktivno zaštititi web mjesto filtrirajući na njoj promet, uključujući zaštitu od iskorištavanja bez ikakvih dana. Također pomaže u osiguravanju globalne dostupnosti i bržeg učitavanja stranica putem CDN mreže.

Kombinacija vatrozida i CDN-a jedinstvena je po tome što dodaci na ovom popisu idu, a Sucuri ima veliku reputaciju kada je u pitanju kvaliteta usluge vatrozida..

Wordfence

Wordfence uključuje WAF u besplatnoj verziji na WordPress.org koja štiti i od općih napada i od specifičnih WordPress napada. Ažurira i firewall pravila kako bi se zaštitila od novootkrivenih napada.

Međutim, ako želite odmah pristupiti najnovijim pravilima vatrozida, morat ćete platiti premijsku verziju Wordfencea. Ako vatrozid koristite u besplatnoj verziji, dolazi do 30 dana odgode prije nego što se ta pravila dodaju u vatrozid. To je velik dio načina na koji Wordfence unovčava dodatak, jer je besplatna verzija inače gotovo sa punim značajkama.

MalCare

MalCare oglašava vatrozid, ali čini se da nije toliko sveobuhvatan kao Sucuri ili Wordfence. MalCare vatrozid može pomoći u blokiranju zlonamjernih IP adresa, što je svakako korisno. No čini se da nema istu vrstu redovito ažuriranih setova pravila koje dobivate uz Sucuri ili Wordfence.

Zaštita od prijave

Najbolja sigurnost na svijetu ne može zaustaviti hakera ako uđe na ulazna vrata. Odnosno, ako hakeri mogu pomoću vaše stranice za prijavu pristupiti stvarnom korisničkom računu za WordPress, mogu raditi što god žele.

Brutalni napadi su uobičajeni vektori napada, pa ćete morati zaključati svoju stranicu za prijavu u WordPress kako biste stvari sačuvali..

Sucuri

Sucuri svojim zaštitnim zidom može zaštititi stranicu za prijavu od zlonamjernih aktera, ali ne uključuje CAPTCHA, ograničavajuće pokušaje prijave ili dvofaktorska provjera autentičnosti funkcionalnost.

Ako želite dodatnu zaštitu za prijavu, htjet ćete je upariti s drugim dodatkom.

Wordfence

Wordfence nudi na ovom popisu najopsežniji paket mogućnosti zaštite od prijave, uključujući dvofaktornu provjeru autentičnosti koju niti jedan drugi dodatak ne nudi.

Za dva faktora možete omogućiti dva faktora za određene korisničke uloge i također zahtijevati da administratori koriste dva faktora.

CAPTCHA možete dodati i na stranice za prijavu i registraciju putem reCAPTCHA v3, što ne zahtijeva od korisnika da poduzmu bilo koju radnju, osim ako njihov preglednik ne uspije..

Pored zaštitnog zida Wordfence, druge značajke zaštite uključuju:

 • Mogućnost ograničavanja pokušaja prijave i blokiranja IP adresa nakon određenog broja neuspjeha.
 • Sposobnost nametnuti snažne lozinke za korisnike i provjeriti jačinu lozinke kada korisnik ažurira svoj profil. Svoje snažne lozinke možete spremiti u upravitelj lozinki.
 • Ograničavanje brzine.

MalCare

MalCare može pomoći u zaštiti vaše stranice za prijavu putem vatrozida, a može vam pomoći i da dodate CAPTCHA na svoju stranicu za prijavu. Međutim, ne podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti ili ograničavanje pokušaja prijave.

Skeniranje zlonamjernog softvera

Sva tri dodatka nude skeniranje zlonamjernog softvera, ali oni to rade na različite načine.

Sucuri

Sucuri nudi skeniranje zlonamjernog softvera i u besplatnom dodatku i na plaćenoj usluzi.

U besplatnom dodatku možete pratiti integritet osnovnih WordPress datoteka i pokrenuti skeniranje zlonamjernog softvera putem besplatnog alata SiteCheck. Vi zapravo ne trebate dodatak za pokretanje ovih skeniranja – jednostavno možete priključiti URL svoje web lokacije.

Važno je razumjeti da pomoću besplatnog dodatka Sucuri provjerava samo napredne datoteke na vašoj web lokaciji. Budući da ne provjerava stvarne datoteke na vašem poslužitelju, neće moći pronaći 100% svih zlonamjernog softvera. Saznajte više ovdje.

No, s plaćenom uslugom, Sucuri pokreće skeniranje zlonamjernog softvera na strani poslužitelja, što može prepoznati ranjivosti u datotekama koje se možda ne pojavljuju na prednjem dijelu vaše web lokacije. Ako želite najcjelovitije skeniranje zlonamjernog softvera, morat ćete platiti premijsku uslugu.

Wordfence

Wordfence vam omogućuje pokretanje skeniranja zlonamjernog softvera s desne strane vaše WordPress nadzorne ploče – sve što trebate učiniti je klik Započnite novo skeniranje:

Wordfence skeniranje zlonamjernog softvera

Zatim će Wordfence skenirati datoteke na vašem poslužitelju. Skeniranje provjerava ima li više od samo zlonamjernog softvera – provjerit će i osnovne probleme, poput zastarjelih dodataka i slabih lozinki:

Wordfence je našao probleme

Možete pokrenuti potpuno skeniranje zlonamjernog softvera s besplatnim i plaćenim verzijama. Jedina je razlika što premium verzija dobiva ažuriranja potpisa za zlonamjerni softver u stvarnom vremenu, dok se ažuriranja potpisa besplatne verzije odgađaju za 30 dana.

MalCare

Skeniranje zlonamjernog softvera osnovna je značajka MalCare-a, tako da dodatak ima snažan naglasak na skeniranju datoteka vaše web lokacije..

Opet, jedinstvena stvar u načinu na koji MalCare pokreće skeniranje zlonamjernog softvera jest ta što vaše datoteke kopira na lokaciju izvan nje i tamo ih skenira, umjesto da pomoću resursa vašeg poslužitelja pokreće skeniranje..

MalCare skeniranje zlonamjernog softvera vs Sucuri i Wordfence

Ako imate premium verziju, MalCare nudi i čišćenje malware-a jednim klikom, što je još jedna jaka točka ove usluge kada je u pitanju skeniranje zlonamjernog softvera..

Usporedba postavki i jednostavna upotreba

Sve ove sigurnosne značajke važne su samo ako ih možete implementirati, pa osim ako niste tehnički korisnik, važno je da sve jednostavno postavite i dodatak pokrenete.

Pored toga, ako upravljate zaštitom za više WordPress web lokacija, korisno je to moći napraviti s jedne nadzorne ploče, što neki od ovih alata omogućavaju.

U ovom ću dijelu usporediti:

 • Kako dodatak funkcionira na jednoj web stranici.
 • Bez obzira na to da li dodatak omogućuje ili ne možete upravljati više WordPress web lokacija s jedne lokacije.

Postavljanje jednog WordPress web mjesta

Sucuri

Moguće su dva dijela za postavljanje Sucuri, ovisno o tome upotrebljavate li dodatak, uslugu vatrozida ili oboje.

Postavljanje i korištenje dodatka je jednostavno. Za početak možete instalirati besplatni dodatak s WordPress.org.

Zatim se možete uputiti prema Sigurnost Sucuri na vašoj WordPress nadzornoj ploči za prikaz rezultata i konfiguriranje postavki:

Sucuri vs Wordfence vs MalCare postavljanje prcoess

Sucuri dobro radi na tome što olakšava uvid u stanje vaše web stranice u bočnoj traci:

Kontrolni popisi Sucuri

Ako želite koristiti vrhunsku uslugu vatrozida Sucuri, morat ćete se prijaviti za Sucuri račun i usmjeriti poslužitelje imena svoje domene na Sucuri. Možete promijeniti poslužitelje imena gdje god ste registrirali naziv domene vaše web lokacije. Ovaj je korak malo tehničkiji, ali on omogućuje ono što Sucuri filtrira promet prije nego što dođe na vašu web lokaciju i ubrza web mjesto pomoću CDN-a.

Wordfence

Da biste započeli s Wordfenceom, možete instalirati besplatni dodatak s WordPress.org. Zatim će vam Wordfence zatražiti da unesete svoju adresu e-pošte kako biste primali sigurnosna upozorenja.

Zatim, kad idete na Wordfence na vašoj WordPress nadzornoj ploči, Wordfence će vam pružiti ovaj praktični uvodni čarobnjak koji će vam pokazati gdje su važne značajke:

Wordfence čarobnjak za dobrodošlicu

Slične ćete vodiče dobiti i kada pristupite drugim značajkama, poput firewall-a ili alata za skeniranje Wordfencea.

Općenito, nadzorna ploča programa Wordfence također dobro govori što trebate učiniti. Dobit ćete prompt za konfiguriranje važne funkcionalnosti (1) kao i obavijesti koje vas stalno prate s važnim pitanjima (2):

Nadzorna ploča programa Wordfence vs Sucuri i MalCare

Dakle, iako Wordfence uključuje puno značajki, način na koji su dizajnirali nadzornu ploču pomaže vam da shvatite što sve radi i na što morate obratiti pažnju.

MalCare

Postoje dva dijela za MalCare – besplatni dodatak na WordPress.org i malCare nadzorna ploča.

Za početak ćete instalirati besplatni dodatak. Zatim ćete unijeti svoju e-poštu kako biste pokrenuli proces sinkronizacije s MalCare nadzornom pločom:

Web mjesto za sinkronizaciju MalCare

Od tamo ćete upravljati svime ostalim na MalCare nadzornoj ploči – a ne na vašoj WordPress nadzornoj ploči:

MalCare nadzorna nadzorna ploča u oblaku

S premijskom verzijom, na ovoj ćete nadzornoj ploči dobiti više opcija, poput mogućnosti konfiguriranja gore navedenih postavki kaljenja:

MalCare pravila otvrdnjavanja u odnosu na Sucuri i Wordfence

Upravljanje više WordPress web lokacija

Sucuri

Sucuri ima posebne planove agencija za web profesionalce ako upravljate više web lokacija pomoću Sucuri vatrozida ili sigurnosne platforme.

Međutim, ne postoji alat za upravljanje više web lokacija s besplatnim dodatkom na WordPress.org – to biste trebali raditi na web mjestu.

Wordfence

Ako upravljate s više WordPress web-lokacija pomoću Wordfence-a, dobivate alat nazvan Wordfence Central koji vam omogućuje upravljanje svim tim web-lokacijama s jedne objedinjene nadzorne ploče:

Wordfence Central vs Sucuri i MalCare

Osim što vidite kratki prikaz statusa i potencijalnih problema svake web lokacije, možete stvoriti sigurnosne predloške i primijeniti ih na više web lokacija, što je jako zgodno ako želite promijeniti promjene na svim tim web lokacijama.

MalCare

Ako na svoj račun MalCare povežete više web lokacija, njima možete upravljati s istog računa MalCare:

MalCare više web stranica

Možete dodati i oznake za lakše organiziranje web lokacija.

Budući da već upotrebljavate MalCare nadzornu ploču za oblačenje da biste konfigurirali sve, prilično je prikladno upravljati s više web lokacija.

MalCare također uključuje bijelo označavanje i izvješća ako radite s web lokacijama klijenata.

Usporedba opcija za cijene i licence

Na kraju, tu je pitanje cijene. Sva tri alata imaju ograničene besplatne verzije s premium verzijama / značajkama.

Sucuri

Verzija dodatka Sucuri je 100% besplatna. Morat ćete platiti samo ako se želite pretplatiti na Sucuri firewall i CDN uslugu ili na širu Sucuri sigurnosnu platformu.

Prvo, možete platiti samo firewall i CDN, što će vas koštati 9,99 USD mjesečno po WordPress web mjestu. Međutim, ovaj plan ne uključuje skeniranje zlonamjernog softvera i čišćenje haka.

Ako želite te usluge, trebat će vam potpuna Sucuri platforma, koja za jednu web stranicu počinje od 199,99 USD godišnje..

Također možete dodati uslugu automatske izrade sigurnosnih kopija za dodatnih 5 USD mjesečno.

Wordfence

Jezgreni Wordfence dodatak je besplatan i dostupan na WordPress.org. Sama po sebi daje vam pristup svim značajkama koje ste vidjeli gore. Međutim, imajte na umu da postoje neke važne razlike između besplatne i premium usluge.

Sa besplatnom verzijom morate pričekati 30 dana za ažuriranja pravila firewall-a Wordfencea i skeniranje potpisa sa zlonamjernim softverom. Iako ćete biti zaštićeni od poznatih prijetnji, nećete nužno imati zaštitu od prijetnji otkrivenih u posljednjih 30 dana.

Ako plaćate premiju za Wordfence, dobit ćete ažuriranja u stvarnom vremenu, kao i podršku za blokiranje zemlje i češća skeniranja..

Wordfence Premium planovi počinju od 99 USD po mjestu, ali možete uštedjeti novac ako kupite za više web lokacija ili plaćate više godina unaprijed.

MalCare

Besplatni MalCare dodatak na WordPress.org omogućuje vam pristup osnovnom pretraživanju zlonamjernog softvera.

No za pristup svim značajkama sigurnosnog otvrdnjavanja, uklanjanju zlonamjernog softvera jednim klikom i nekim drugim značajkama trebat će vam plaćeni plan.

Plaćeni planovi počinju od 99 USD godišnje za jednu web lokaciju.

�� Zaključak: Sucuri vs Wordfence vs MalCare

To zamotava meso naše usporedbe Sucuri vs Wordfence vs MalCare.

Pronalaženje samca "najbolji WordPress dodatak za sigurnost" može biti teško, budući da svaki alat ima malo drugačiji pristup:

Wordfence ima najbogatiju besplatnu verziju, jer omogućava pristup gotovo svim funkcionalnostima besplatno i pokriva sve, od otvrdnjavanja do dvofaktorske provjere autentičnosti do skeniranja zlonamjernog softvera i vatrozida. Ako tražite isključivo besplatni sigurnosni dodatak, to je vjerojatno najbolja opcija za vas. �� najbolji besplatni alat

Besplatni WordPress dodatak Sucuri je dobra opcija za osnovno sigurnosno jačanje, ali većina proaktivnih mjera nalazi se na premium Sucuri usluge. Možete kupiti zasebni firewall / CDN uslugu ili proljeće za skuplje sigurnosne platforme. Iako je potpuna sigurnosna platforma najcjenjenija opcija na ovom popisu, ona dolazi s mirom zbog uklanjanja zlonamjernog softvera i čišćenja hakera.

Konačno, MalCare nudi jedinstven pristup skeniranja datoteka izvan web mjesta, što smanjuje učitavanje resursa na vašem poslužitelju. Temeljno je usmjereno na skeniranje i uklanjanje zlonamjernog softvera, ali i dalje uključuje neke druge sigurnosne značajke poput osnovnog otvrdnjavanja i vatrozida. Možete ga integrirati i s uslugom BlogVault za još više mira.

Imate li kakvih pitanja o odluci između Sucuri vs Wordfence vs MalCare? Pitajte dalje u komentarima!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map