ManageWP vs Jetpack Upravljanje vs InfiniteWP vs MainWP vs iThemes Sync – Usporedba Alata za upravljanje WordPressom

ManageWP vs Jetpack Upravljanje vs InfiniteWP vs MainWP vs iThemes Sync – Usporedba Alata za upravljanje WordPressom

ManageWP vs Jetpack Upravljanje vs InfiniteWP vs MainWP vs iThemes Sync – Usporedba Alata za upravljanje WordPressom
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Pokretanje jedne WordPress web stranice dovoljno je komplicirano, nema veze s pokretanjem dva, pet ili čak desetak. Međutim, iako s vaše strane zahtijeva stručnu disciplinu, to nije nemoguće – posebno uz pomoć nekih alata za upravljanje WordPressom.


Alati za upravljanje WordPressom omogućuju vam da pratite sve svoje web stranice s jednog sučelja. Zamislite da imate jednu nadzornu ploču s koje biste mogli istovremeno upravljati svakom web lokacijom, slično WordPress Multisite, ali s boljim alatima na raspolaganju i čišćim sučeljem.

Ako žonglirate na više web stranica WordPress odjednom, dopustite nam da vam olakšamo teret! Proći ćemo pet najboljih alata za upravljanje WordPress-om za naš izborni sustav za upravljanje sadržajem (CMS) – uključujući jednostavnost upotrebe, upravljanje ažuriranjem i bezbroj drugih aspekata.

Započnimo!

Alati za upravljanje WordPressom: ManageWP vs Jetpack Upravljanje vs InfiniteWP vs MainWP vs iThemes Sync

Najbolji alati za upravljanje WordPressom (ukratko)

Ako vam se žuri, možete pogledati sažetak naših otkrića u donjoj tablici:

ManageWP vs Jetpack Upravljanje vs InfiniteWP vs MainWP vs iThemes Sync

ManageWP
Upravljanje Jetpackom
InfiniteWP
MainWP
iThemes Sync

* Na slobodnom nivou.** Donijeli smo uredničku odluku da priključimo iThemes Sync na pola točke zbog ograničavanja broja stranica na slobodnom nivou. Inače bi bio vezan s MainWP-om u 4.5 out ili 5.
Model cijenafreemiumBesplatnofreemiumfreemiumBesplatno + plaćeno
# podržanih web lokacija *NeograničenNeograničenNeograničenNeograničen10
Pouzdanost42343
Jednostavnost korištenja55245
Upravljanje dodacima55555
Upravljanje ažuriranjem52555
UKUPNI4.753.53.754.54 **

Svaki od tih alata za upravljanje WordPress-om ocijenili smo od jedan do pet prema pouzdanosti, jednostavnosti upotrebe, upravljanju dodacima i upravljanju ažuriranjima – ovi rezultati su tada prosječni da bi dobili ukupni rezultat.

U odjeljcima o pouzdanosti raspravljat ćemo općenito o tome omogućuje li vam svaka platforma pravilno upravljanje web lokacijama uključujući ključne kriterije poput sigurnosnih kopija, sigurnosti, performansi i suradnje. O dodatku i upravljanju ažuriranjima raspravlja se zasebno.

Najbolji alati za upravljanje WordPress-om u usporedbi (u cijelosti)

Pogledajmo pet alata za upravljanje WordPressom – do kraja ćete znati točno koja je prava opcija za vas.

ManageWP (Freemium)

Alati za upravljanje WordPress-om: ManageWP

ManageWP osnovana je 2010. godine – u vrijeme kada je na tržištu bilo vrlo malo alata za upravljanje WordPressom – kako bi korisnicima pružili jednostavno rješenje koje bi im moglo pomoći u efikasnom upravljanju više web lokacija. Privukli su preko 100 000 web lokacija tijekom svog prvog mjeseca poslovanja – nazvali bismo to sjajnim uspjehom, ali pogledajmo kako se sve drži pod nadzorom.

Pouzdanost

Jednostavno rečeno, ManageWP je jedan od najpouzdanijih dostupnih alata za upravljanje WordPressom. Besplatni sloj vrši mjesečnu sigurnosnu kopiju za svaku vašu web lokaciju i omogućava vam da aktivirate ili deaktivirate opciju pojedinačno po potrebi – iako ne možemo zamisliti zašto to želite!

Vaša glavna nadzorna ploča ManageWP uključuje i informacije koje se mogu upotrijebiti za potencijalne optimizacije, uključujući broj neželjenih komentara na vašim stranicama, ukupni broj revizija na svakoj vašoj web lokaciji – što može napuhati vašu bazu podataka – i ukupnu veličinu vaše baze podataka. Sve to možete popraviti pritiskom na tipku:

optimizacija za upravljanje

ManageWP vam također omogućuje praćenje analitike s nadzorne ploče. Alat koristi prema vlastitoj metodi za brojanje prikaza stranica, ali može se povezati i s vašim Google Analytics računa kako bi vam predstavili detaljnije informacije.

Konačno, na nadzornoj ploči možete pokrenuti provjere performansi i sigurnosti odabirom entiteta i kretanjem do tih kartica:

checkwp provjera performansi

Bilješka urednika Ma koliko super izgledao, ManageWP ima s vremena na vrijeme štucanje. Primjerice, prije nekog vremena razbili su naše tematske demo stranice na ThemeIsleu, što je i uzrokovalo "malo neugodnosti."

Jednostavnost korištenja

ManageWP je nevjerojatno jednostavan za upotrebu. Platforma je lagana za kretanje i uključuje praktične savjete koji pomažu objasniti kako funkcionira svaki odjeljak.

Tu su i opsežna dokumentacija dostupno ako su vam potrebne dodatne upute za bilo koji korak. Sve u svemu, sigurni smo da bismo mogli reći da bi obični WordPress korisnik za kratko vrijeme mogao naučiti uloge i dodatke ManageWP-a..

Upravljanje dodacima

Svi dodaci kojima je potrebno ažuriranje pojavit će se na vašoj glavnoj nadzornoj ploči ManageWP-a i mogu se upravljati upravljanjem upravljanjem u postavkama za svaku od vaših web lokacija. Ovdje možete aktivirati, deaktivirati i izbrisati bilo koji dodatak koji želite i dodati nove putem izbornika koji uključuje WordPress.org spremište, pohranu u oblaku i obične stare URL-ove ili ZIP datoteke.

Jedino što ne možete učiniti putem ManageWP-a je promijeniti jedinstvene postavke za svaki dodatak – za to ćete i dalje morati ići na svoju uobičajenu WordPress nadzornu ploču..

Upravljanje ažuriranjem

Obavijesti o jezgri ažuriranja WordPressa pojavit će se na vašoj glavnoj nadzornoj ploči ManageWP čim se prijavite i možete pratiti prikazuju li vaše web stranice različite verzije provjeravanjem pregledničke trake na lijevoj strani zaslona.

upravljanje ažuriranjima

Zaključak

Iako je freemium alat, ManageWP uključuje zadivljujuću količinu značajki na svom slobodnom sloju. Nadalje, savršeno je upotrebljiv za neograničen broj WordPress web lokacija, osim nekoliko jedinstvenih značajki koje zahtijevaju vrhunske dodatke – no većina korisnika bez njih bi mogla u potpunosti.

Osim toga, jednostavnost upotrebe ManageWP-a i dalje je njegova glavna prodajna točka. Kada je riječ o alatima za upravljanje WordPress-om, ovaj bismo preporučili korisnicima koji žele dobro zaokruženo iskustvo bez strme krivulje učenja..

Idite na ManageWP

Upravljanje Jetpack-om (besplatno)

ruksak za letenje

Jetpack Manage može podnijeti zahtjev za impresivan rodovnik, s obzirom na to da ga je razvio Automattic. Međutim, ovaj alat ima nešto drugačiji pristup od ostalih uključenja na našem popisu – nadgledanjem web lokacija upravlja se s vašeg WordPress.com nadzornu ploču, a ne samo za WordPress koji domaćin hostuje.

Pouzdanost

Kao što se očekivalo, Jetpack Manage djeluje pristojno kad je u pitanju pouzdanost. Iako ne može tvrditi da uključuje istu razinu funkcionalnosti kao ManageWP, i dalje djeluje dobro.

Za pristup osnovnim značajkama morat ćete instalirati dodatak Jetpack na svoje web mjesto WordPress, aktivirati ga i zatim ga povezati sa svojim WordPress.com računom s administracijske ploče. Nakon dovršetka web stranica će se pojaviti na vašem popisu entiteta nakon pregledavanja kartice Moje web lokacije na WordPress.com. Evo, klikom na vašu web lokaciju otvorit ćete novu nadzornu ploču s detaljnom analitikom:

jetpack upravlja statistikom

Upravljanje Jetpackom također vam omogućuje da izmijenite svoje standardne postavke WordPressa s nadzorne ploče, kao i da stvorite nove postove bloga ili stranica – iako bez bilo koje napredne funkcije omogućene na vašoj instalaciji s hostom, poput vizualnih graditelja.

Jednostavnost korištenja

Ako ste se sukobili s WordPress.com prije skoka na samoposluženi WordPress, korištenje Jetpack Managera bit će šetnja parkom. Sve su njegove mogućnosti lako razumljive i brzo možete prelaziti između web mjesta pristupom na kartici Moje web lokacije.

Upravljanje dodacima

Unatoč tome što u potpunosti radi na izdanju WordPress.com, Jetpack Manage omogućuje iznenađujuće dobro rukovanje dodacima samostalnih instalacija. Kartica Plugins sadrži popis svih onih koje ste instalirali i uključuje opcije za njihovo pojedinačno ažuriranje, odjednom ili čak automatsko ažuriranje pored nekih općih postavki:

jetpack upravlja dodacima

Iako je zahtjev za postavljanjem svih dodataka na automatsko ažuriranje možda jak, preporučujemo da budite oprezni s ovom postavkom – riskirate da uzrokuje pogreške u kompatibilnosti niz liniju ako se jedan od vaših dodataka ne igra lijepo s ostalim dijelovima nakon Ažuriraj.

Upravljanje ažuriranjem

Unatoč izvrsnom prikazu kada je u pitanju upravljanje dodacima, Jetpack Manage u ovom trenutku ne podržava temeljna ažuriranja (iako su očito radim na tome za buduće ažuriranje). To znači da ćete trebati posjetiti svaku web lokaciju i ručno ih ažurirati kada se pojavi svako novo izdanje – osim ako niste omogućili automatska ažuriranja sa stražnje strane, tj..

Zaključak

Upravljanje Jetpackom vrlo je jednostavno prikupiti ako već jeste upoznat s WordPress.com, i izuzetno dobro se služi upravljanjem dodacima. Usprkos ovim potezima, ne preporučujemo ga u potpunosti zbog nedostatka naprednih značajki kao što je upravljanje osnovnim ažuriranjima i naginjanja ka WordPress.com – mnogo je korisnika davno diplomiralo na WordPress.com i oklijevaju. da se opet riješimo. U skladu s tim, Jetpack nudi i nekoliko zanimljivih dodataka, poput dnevnih sigurnosnih kopija i poboljšane sigurnosti protiv neželjene pošte.

Idi na Jetpack

Beskonačni WP (Freemium)

InfiniteWP

InfiniteWP pokrenuta je dvije godine nakon što je ManageWP pokrenuo Gold Rush alate za upravljanje WordPressom. U roku od tri mjeseca InfiniteWP je prikupio respektabilnih 10 000 mjesta na platformi, broj koji je porastao na preko 500 000 u 2016. godini.

Pouzdanost

InfiniteWP omogućuje vam rukovanje neograničenim brojem WordPress web mjesta, stvaranje sigurnosnih kopija za sve njih s jednog zaslona i postavljanje web mjesta u način održavanja.

Iako je skup značajki pristojan, na InfiniteWP-ovom slobodnom nivou nije uključena neka funkcionalnost koja je uključena u druga rješenja – analitičke informacije, provjera brzine, upravljanje komentarima, nadgledanje unaprijed i planirane sigurnosne kopije. Nedostatak nekih od ovih opcija je razumljiv, obzirom da govorimo o besplatnoj usluzi, ali analitičke informacije i upravljanje komentarima prilično su velike pogodnosti za sve alate za upravljanje WordPressom.

Uz to, InfiniteWP sjaji kada je u pitanju nadzor sigurnosti vaše nadzorne ploče. To može ograničiti pristup samo određenim IP-ovima, prisiliti HTTPS, koristiti dvofaktornu provjeru identiteta i slati vam obavijesti putem e-maila bilo svakodnevno ili tjedno, ili ih u potpunosti isključiti za bilo koja izvanredna ažuriranja:

beskonačna sigurnost

Međutim, iako su ove sigurnosne značajke fantastične ako trebate odobriti pristup više suradnika, vrijedno je napomenuti da su samo toliko jake kao sigurnosne prakse koje primjenjujete na svakoj pojedinačnoj WordPress web lokaciji.

Jednostavnost korištenja

Da bi se poklonio, InfiniteWP nije lako instalirati, a ima visoku izlaznu krivulju. Dostupne su tri metode instaliranja, od kojih jedna uključuje dijeljenje vaših vjerodajnica za cPanel. Tu je i ručno postavljanje i mogućnost koja zahtijeva da instalirate dodatak na svoju WordPress web lokaciju – izabrali smo tu metodu za naš test, a onda smo morali instalirati drugi dodatak.

infinitewp stvoriti prijavu

Dok dodatak za instalaciju drži vašu ruku kroz čitav postupak, nijedna od ovih opcija nije vrlo ugodna za korisnike s malo iskustva – što su za naš novac najvažniji korisnici.

Krećući se dalje, do administratorske ploče InfiniteWP nije teško kretati se (iako bi njezin izgled mogao poboljšati) – međutim, ne uključuje nikakve veze na svoju dokumentaciju za nove korisnike. Da biste im pristupili, morat ćete se vratiti na glavnu stranicu InfiniteWP-a i pomicati do njenog podnožja.

Upravljanje dodacima

S pozitivnog značaja, InfiniteWP djeluje dobro kada je u pitanju upravljanje dodacima. Jednostavno možete upravljati dodatcima i temama za sve svoje entitete s jedne kartice, omogućujući vam da aktivirate, deaktivirate ili izbrišete sve dodatke koji želite – kao i da upravljate ažuriranjima.

Upravljanje ažuriranjem

Nakon što se prijavite na svoju upravnu ploču InfiniteWP, prvo što ćete vidjeti je odjeljak Ažuriranja koji nudi pregled svih web mjesta sa radnjama koje je potrebno poduzeti:

infinitewp obnove

To znači da je nemoguće propustiti kada je potrebno ažurirati bilo koju web lokaciju ako se ne namjerno potrudite da zanemarite ovaj odjeljak. Nadalje, možete konfigurirati podsjetnike putem e-pošte za sva dostupna ažuriranja osnovnih instalacija, dodataka i tema.

Zaključak

InfiniteWP nudi nekoliko značajnih sigurnosnih značajki – koje su korisne za više suradnika – kao i snažno upravljanje ažuriranjem dodataka, tema i osnovnih datoteka. Međutim, neiskusnim će korisnicima možda biti teško instalirati ovaj alat u prvom redu ili pronaći potrebnu dokumentaciju kako bi otkrili kako ga koristiti..

Pored toga, nekoliko značajki koje bi prema zadanim postavkama trebale biti dostupne – poput analitike – prodaje se iznad slobodnog sloja kao dodataka. Ako vas ništa od toga ne plaši, a sve što vam treba je alat za upravljanje koji može upravljati sigurnosnim kopijama i ažuriranjima, InfiniteWP bi mogao biti za vas.

Idite na InfiniteWP

MainWP (Freemium)

MainWP

MainWP jedan je od onih alata za upravljanje WordPressom koji je u potpunosti open-source i ponosan na zaštitu privatnosti svog korisnika. To je rješenje s hostom u cijelosti pokrenuto na WordPressu, a oslanja se na sustav dodataka za povezivanje između svake vaše web lokacije – jedna web lokacija djeluje kao MainWP čvorište, a ostale postaju dio mreže koristeći poseban dodatak koji omogućuje interakciju.

Pouzdanost

Ovaj alat nudi izvanredan skup značajki – uključujući pristup jednim klikom do svih vaših web lokacija i sigurnosni sustav koji radi s tri različita dodatka – i podržava zakazivanje, upravljanje sadržajem i upravljanje korisnicima..

glavni raspored rasporeda

S obzirom na to da je ovo opcija hostovanja samo je pouzdana kao i vaš pružatelj usluga hostinga. Ako poslužitelj na kojem se nalazi glavna nadzorna ploča pati od prekida, nećete moći pristupiti dok problem ne bude riješen – to bi moglo utjecati i na zakazane sigurnosne kopije, iako su šanse da se to dogodi malene.

Jedna od naših omiljenih značajki MainWP-a je uključivanje odjeljka Nedavni postovi i Nedavne stranice, što vam omogućava da pratite najnovija zbivanja na svojim WordPress web lokacijama bez potrebe za navigacijom do pojedinih odjeljaka svakog od njih.

Jednostavnost korištenja

Budući da MainWP u potpunosti radi na WordPressu, novi korisnici ne bi trebali imati problema sa učenjem užadi. Nakon što instalirate MainWP dodatak na vaš primarni poslužitelj, na nadzornoj ploči pojavit će se odgovarajuća kartica koja sadrži sve njegove mogućnosti. Postoji čak i kartica koja vas vodi prema dokumentacijskom centru MainWP-a koji je ubačen u dobru mjeru:

mainwp dokumentaciju

Upravljanje dodacima

Svi alati za upravljanje WordPress-om koji su do sad pokriveni upravljaju dodatcima pomoću aplomb-a, a MainWP nije iznimka. Kartica Dodaci na nadzornoj ploči omogućuje vam ažuriranje dodataka na web mjestu ili na globalnoj razini – mada ih možete i pojedinačno ažurirati ako želite.

Postoji čak i postavka koja vam omogućuje da ignorirate obavijesti o ažuriranju ažurirano tijekom određenog razdoblja, a što bi moglo biti korisno ako odustajete od velikog ažuriranja dok ne budete sigurni da su sve greške kompatibilnosti uništene.

Štoviše, MainWP vas čak obavijesti kada su teme ili dodaci potencijalno napušteni provjeravanjem kada je izašlo njihovo posljednje ažuriranje. Ako tijekom cijele godine nisu izvršena nova ažuriranja, MainWP pretpostavlja da su možda zastarjela i pokazuje vam upozorenje.

Upravljanje ažuriranjem

Mogućnosti za općenita ažuriranja WordPress-a s MainWP-om su minimalne. Alat uključuje karticu Ažuriranja koja vas obavještava o svim većim izdanjima i traži vas da po potrebi ažurirate svoje web stranice. To je jednostavno, i to djeluje!

Zaključak

MainWP je odličan alat za korisnike koji se žele odvratiti od softvera kao servisnih (SaaS) rješenja. Nudi obilje mogućnosti, nekoliko proširenja ako vam treba napredna funkcionalnost, a djeluje i na uobičajenom WordPressu – to znači da vam za korištenje rješenja nije potrebno naučiti kako koristiti potpuno novu platformu. Nakon što ste navikli na sučelje dodatka, spremni ste za rad!

Idite na MainWP

iThemes Sync (dostupan s premium planovima)

iThemes Sync

Sinkronizacija je još jedan proizvod u iThemesovoj liniji renomiranih WordPress alata, koji uključuje BackupBuddy (ovdje smo ga testirali, u odnosu na druga popularna sigurnosna rješenja), Sigurnost Pro, razmjena, a također i nekoliko vlastitih tema.

Pouzdanost

iThemes Sync je čvrst proizvod koji može obraditi vaša ažuriranja, sigurnosne kopije, sigurnost, sadržaj, korisnike i komentare s jedne nadzorne ploče..

Sigurnosne kopije i sigurnost zahtijevaju da postavite iThemeove dodatke BackupBuddy i Security Pro – i dok oba rade prilično pristojan posao, ova dodana gnjavaža može predstavljati prekretnicu za neke korisnike. Bez ove funkcionalnosti, iThemes Sync u osnovi omogućuje vam samo rukovanje centraliziranim ažuriranjima.

Jednostavnost korištenja

Osim što je potrebno postaviti dodatne dodatke u nekim slučajevima, iThemes Sync je izuzetno jednostavan za upotrebu. Sadrži moderno sučelje koje prikazuje sve potrebne informacije bez potrebe za kopanjem.

ithemes sync main

Svaka je opcija jasno identificirana, a nema mnogo naprednih značajki dostupnih. To znači da vjerojatno nećete naići na nešto što nećete znati koristiti.

Upravljanje dodacima

Upravljanje dodacima na iThemes Sync vrlo je jednostavno. Ažuriranjima za cijelu mrežu možete upravljati s glavne kartice Ažuriranja koja se nalazi na nadzornoj ploči …

ažuriranja ithemes sync

… Ili ih prođite pojedinačno tako što ćete provjeriti svaku web lokaciju i otvoriti karticu Dodaci. Uključuje sve opcije na kojima radi uobičajena WordPress nadzorna ploča, a isto je i za teme.

Upravljanje ažuriranjem

Glavni ekran iThemes Sync nadzorne ploče uključuje obavijest kada su dostupna osnovna ažuriranja. Ako postoje, moći ćete ih primijeniti na kartici Ažuriranja, uz bilo koju temu i ažuriranja dodataka koji su možda dostupni.

iThemes Sync također uključuje jednostavne zapise za sva ažuriranja, koji prate datume i brojeve verzija.

Zaključak

Posljednji unos na našoj listi alata za upravljanje WordPressom nudi pristojnu funkcionalnost i moderno, korisno sučelje – ometa ga samo potreba instaliranja dodatnih dodataka za obradu sigurnosnih kopija i sigurnosti. Ako vam ne smeta preskakanje ovih – doduše jednostavnih – dodatnih obruča, bit ćete zadovoljni rezultatima.

Idite na iThemes Sync

u sažetku

Žongliranje s više WordPress web lokacija istovremeno nije jednostavan zadatak. Trebate pratiti ažuriranja i pregledati sav njihov sadržaj, zajedno s bezbroj drugih odgovornosti. Alati za upravljanje WordPressom predstavljeni u ovom djelu omogućuju vam učinkovito rješavanje svih ovih zadaća.

Kroz kratak sažetak snaga svakog alata:

ManageWP: Naš preporučeni alat koji je izvrstan i nevjerojatno jednostavan za upotrebu.

iThemes Sync: Moderan alat koji djeluje u suradnji s ostalim iThemes dodacima nudi dobar opsežni doživljaj.

InfiniteWP: Pomalo komplicirano, ali nudi visoku sigurnost i mogućnosti ažuriranja, kao i pristojne sigurnosne kopije.

MainWP: Riječ je o otvorenom izvoru, temeljenom na WordPressu, s čitavim nizom značajki.

Upravljanje Jetpackom: Savršeno za obožavatelje WordPress.com koji žele upravljati dodatcima i novim postovima s jednog sučelja. Također, ako se odlučite za jedan od plaćenih planova Jetpack-a, dobivate dnevne sigurnosne kopije i zaštitu od neželjene pošte, što puno znači za stalnu sigurnost web lokacije.

Ako radije dobijete brojčanu procjenu ovih alata za upravljanje WordPressom, postigli smo najbolji rezultat za vas. Još jednom, evo sažetke sa našim nalazima:

Usporedba alata za upravljanje WordPressom

ManageWP
Upravljanje Jetpackom
InfiniteWP
MainWP
iThemes Sync

* Na slobodnom nivou.** Donijeli smo uredničku odluku da priključimo iThemes Sync na pola točke zbog ograničavanja broja stranica na slobodnom nivou. Inače bi bio vezan s MainWP-om u 4.5 out ili 5.
Model cijenafreemiumBesplatnofreemiumfreemiumBesplatno + plaćeno
# podržanih web lokacija *NeograničenNeograničenNeograničenNeograničen10
Pouzdanost42343
Jednostavnost korištenja55245
Upravljanje dodacima55555
Upravljanje ažuriranjem52555
UKUPNI4.753.53.754.54 **

Koji od ovih alata za upravljanje WordPressom vam je najdraži? Podijelite svoje vikende s nama u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector