Determinació de la millor ubicació per a les icones de suports socials

Quants llocs web heu visitat on cerqueu botons de xarxes socials i no els podeu trobar? Aleshores, no passarà fins que us desplaçeu tot el camí cap avall al final de la pàgina que els veieu enclavat al peu de pàgina. De vegades, són tan minúscules que potser ni tan sols hi seran del tot.


Les xarxes socials són massa grans i són massa importants per relegar-les al final dels llocs dels vostres clients. Els botons de les xarxes socials mereixen una posició destacada en algun lloc. No ha de ser a la cara, però hauria de ser atractiu i fàcil de trobar. Bàsicament, si un visitant del lloc agrada el contingut del vostre client i vol seguir-los a Twitter o Facebook, hauria de poder-ho fer sense haver de buscar les icones o els enllaços..

Tenint en compte això, passem una estona avui parlant de totes les icones de les xarxes socials, des dels tipus disponibles fins on han d’aparèixer al lloc fins a la indústria del vostre client amb la presa de decisions en aquest sentit..

Per què importen els botons de les xarxes socials?

Els botons de les xarxes socials ja fa temps que estan al voltant. Al principi, ningú no sabia quin valor podia aportar exactament, a part de ser un bon complement a un disseny net. Avui dia, sabem que la presència d’aquests botons dóna lloc a mencions i comparticions addicionals, i els números són molt reals. Per exemple, el 2011, Es va informar HubSpot que incloure un botó compartit de Twitter augmentat, Twitter esmenta setze vegades. És enorme!

Però, per no avançar-nos, al mateix temps, massa botons de xarxes socials solen tenir l’efecte contrari: disminuir el nombre d’accions generals per paràlisi de decisions. Només per posar-ne un exemple, Neil Patel de QuickSprout un cop compartida que quan va afegir dos nous botons de xarxes socials per a LinkedIn i Pinterest (a sobre dels tres originals: Facebook, Twitter i Google+) va experimentar una caiguda de les accions en un 29 per cent.

Per tant, el disseny de l’aspecte adequat de les xarxes socials d’un lloc web, si ho desitgeu, es troba en detalls. Es tracta de trobar l’equilibri adequat entre la rapidesa amb què el visitant pot notar les icones davant la facilitat de compartir sense haver de triar entre massa opcions.

La freqüència amb què els utilitzen els visitants?

Evidentment, el nostre objectiu principal amb els botons de les xarxes socials és no només deixar-los assegut en algun lloc, sinó convèncer els visitants perquè els utilitzin i comparteixin el que estan llegint en aquest moment..

Per tant, les persones realment fan clic en aquests botons de compartir?

En definitiva, sí. Però els resultats específics depenen molt del nínxol i del tipus de lloc on es mostren. En general, podem esperar que, entre un 5 i un 40 per cent de tuits, qualsevol contingut de determinat contingut provengui de botons de tweet que es mostren al costat del contingut en si mateix..

Aquest gràfic de Joshua Benton il·lustra els resultats de les xarxes socials de 37 llocs de notícies:

social 5

Per citar la font original:

L’eix Y és el percentatge dels 1.000 tuits més recents que Twitter diu que van ser generats per un botó de Tweet. Així, el 16,3 per cent dels tuits de nytimes.com (The New York Times) provenien d’un botó d’aquest tipus, enfront del 20,2 per cent per a wsj.com (The Wall Street Journal).

Per tant. Hem d’habilitar algun tipus de botons de xarxes socials als llocs dels nostres clients? Sí, certament.

Tipus d’icones de mitjans socials

Hi ha bàsicament dos tipus d’icones de xarxes socials disponibles ara mateix: enllaços de perfil i botons de compartir.

Enllaços de perfil pot agafar qualsevol formulari des de la icona de la xarxa social fins a la icona més el nom de la xarxa. Fins i tot es pot dissenyar una icona personalitzada per reflectir millor la marca d’un client. El tipus de lloc i l’espai assignat a les icones socials determinaran quina opció és millor per a la situació del vostre client. Tot i així, aquests enllaços apunten directament al perfil de xarxes socials en qüestió. D’aquesta manera, els visitants del lloc tenen la possibilitat de connectar-se directament amb els vostres clients a les diverses xarxes socials.

Un exemple d’enllaços de perfil:

social 1

Compartir botons, d’altra banda, no porteu el visitant del lloc als perfils socials del vostre client. Més aviat, fent clic, els demana que comparteixin la pàgina actual en una xarxa social específica. Totes les xarxes socials tenen a la seva disposició aquests botons de xarxes socials compartides, que es poden instal·lar mitjançant plugin o encara que sigui un servei extern com Buffer. Són importants per ampliar l’abast social d’un lloc. I, probablement, ho sabeu, aquest és un component integral per crear una audiència.

Exemple:

social 2

Què passa amb la ubicació de la icona?

El posicionament de les icones socials pot definir la diferència entre construir compromís social i oportunitats perdudes. De fet, només hi ha diverses ubicacions per a icones socials que es consideren béns immobles principals:

Capçalera: La capçalera és el que atrau primer els ulls dels visitants del lloc. Juntament amb el títol del lloc i la navegació principal, aquí hi ha icones d’enllaç de perfil social.

Barra lateral: Posicionar icones socials a la part superior de la barra lateral és una altra manera d’assegurar-se ràpidament que els visitants les vegin. El benefici és que es pot trucar amb una capçalera de widget destacada com, "Segueix-me!"

Per sobre o per sota de les publicacions: Si els vostres clients volen assegurar-se de la participació social, col·locar botons de compartir a sobre o / o a sota de les publicacions del bloc és una bona manera de fer-ho. Aquesta és també la forma més popular de mostrar els botons de compartir. Trobareu exemples d’això en llocs com TechCrunch, The Verge, Mashable i molts altres.

social 3

Barres flotants: Per assegurar-vos que els vostres llocs de clients tinguin el màxim nombre d’accions possibles, és una bona solució la instal·lació d’un plugin que proporciona algun tipus de barra flotant. La idea darrere d’una barra flotant és que roman sempre a la zona visible de la pantalla mentre el visitant es desplaça cap amunt i cap avall per la pàgina.

L’objectiu aquí és mantenir els enllaços de participació social dins de la visió del visitant del lloc i a l’abast del màxim possible. Si el contingut és llarg, només tenir les icones a l’encapçalament i al peu de pàgina no es qualifica com a mantenir-les a la vista del visitant..

És molt bo exemple d’això a ReadWrite. Si visiteu la pàgina des d’un escriptori, veureu la barra a la dreta. Visitar-la des del mòbil només mostrarà els botons de les xarxes socials a sobre i a sota de la publicació.

social 4

Esteu buscant alguna cosa encara més interessant? Què passa amb un efecte de descoloració genial com el que utilitzava Molt digne? D’aquesta manera, les icones ofereixen una visibilitat extrema, ja que literalment us salten a la dreta. Quan es desplaça cap avall, apareix un banner a l’encapçalament que demana als visitants que comparteixin la pàgina a Facebook. Per aconseguir-ho, podeu utilitzar diversos plugins.

alt-digne-social-bar

L’efecte indústria

Si bé totes les empreses de totes les indústries poden beneficiar-se de la implicació de les xarxes socials, no totes es creen iguals pel que fa a la utilització dels mitjans socials. Per exemple, pot ser que un lloc web altament corporatiu no pugui fer ús de les icones compartides d’estil de bar flotant perquè no ofereixen un aspecte professional. I un lloc basat en equips, per exemple, un grup d’advocats, probablement no seria capaç d’utilitzar les icones de la barra lateral perquè normalment apareixen a sota d’un bio i / o un cap de cap, fent que semblin fora de lloc..

Malgrat això, els dubtes de la indústria a la part superior dreta de la pàgina sembla ser la millor ubicació per a les icones del perfil social. I això no hauria de ser sorprenent. Els visitants en línia esperen que siguin els elements d’una pàgina web on acostumen a trobar-los basat en experiència prèvia dels usuaris. Sens dubte, això és compatible amb la idea del “costat superior dret”.

Pot ser que les icones i els botons de compartir no siguin suficients

En realitat, teniu més opcions que només icones que enllacen amb els vostres perfils socials i botons de compartició de xarxes socials per facilitar la compartició del contingut per als visitants del lloc dels vostres clients. També podeu incrustar fonts socials (sovint a la barra lateral) per atraure més atenció per a comptes socials concrets. Això té l’avantatge afegit de situar contingut encara més original al lloc, que és un avantatge definitiu.

Podeu recollir l’API de Twitter fàcilment per mostrar el flux de tuits d’un client o utilitzar la caixa de Facebook com per mostrar les seves últimes publicacions directament a qualsevol zona de widget d’un lloc. Una barra lateral és l’elecció més habitual pel que fa a la posició, però és possible que incorporeu aquest contingut a una pàgina dedicada a les fonts socials per ser la millor..

També podeu utilitzar el programa Plugin d’inici de compartició social per eliminar els efectes de la prova social negativa. És a dir, no hi ha res pitjor possiblement que mostri icones de compartició social només per fer que mostrin zeros a tots els comptadors de participacions. Aquest complement només mostra les vostres accions un cop hagueu arribat a un determinat llindar i les mostri de manera acumulada per aconseguir una primera impressió més impressionant.

Avaluació de l’eficàcia

Com passa amb qualsevol cosa del web, s’ha de provar la ubicació d’icones de xarxes socials per veure si és efectiu. Analytics és una de les millors maneres de fer-ho. En realitat, la prova de divisió de costat és la millor aposta per obtenir una impressió directa de l’eficàcia de les icones socials en els llocs dels vostres clients.

Podeu configurar una prova dividida a Google Analytics mitjançant Experiments de contingut. Una versió de la pàgina podia contenir les icones de la capçalera i una podrien mostrar-les en una barra lateral. O potser una pàgina mostra els botons de compartir a la part superior d’una publicació i voleu comparar-la amb una barra de compartiment flotant. Independentment de les característiques específiques, la prova és l’única manera de veure què funciona, què no, i què heu de fer per obtenir més participació d’usuaris amb perfils socials.

Un altre lloc analític, Flux de ratolí, ofereix el seguiment en directe, els clics i els moviments de fulls de calor i les analítiques a la pàgina per proporcionar una visió general completa de cada pàgina del lloc del vostre client. Com que no es creen totes les pàgines web iguals, el tipus de contingut determinarà el tipus d’espectadors que atrau el lloc del vostre client. I, com naveguen per aquest lloc, dependrà de si és alguna cosa com un lloc de revisió de parells mèdics o una botiga especialitzada al detall. Saber com interactuen els espectadors en aquests llocs, on fan clic i on passen la major part del temps a la pàgina, ajudarà a determinar encara més la millor ubicació per a les icones de les xarxes socials.

Conclusió

Com estic segur que ara ho podeu saber, la col·locació amb èxit de les icones socials i els botons de compartició de les xarxes socials es basa en diversos factors. Però només perquè haureu de passar una estona de temps pensant en això, no vol dir que no sigui una recerca digna. Aconseguir que els vostres clients tinguin el nombre màxim d’accions socials possibles, així com el nombre màxim de seguiments i agradacions, és bo per a negocis. És de benefici mutu, de manera que també podeu esforçar-vos per ajudar els vostres clients a fer-ho bé.

Quin ha trobat com el millor lloc on apareixen icones socials? Què passa amb els botons de compartir? M’agradaria escoltar la vostra opinió sobre el que funciona i el que no apareix als comentaris que es mostren a continuació.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map