5 de les millors estratègies d’adquisició de clients per al vostre lloc de WordPress

Si veneu productes o serveis des del vostre lloc de WordPress, l’atracció de nous clients serà una prioritat primera. Tanmateix, hi ha tantes tècniques que pot ser fàcil perdre’s entre totes les opcions. A més, pot ser difícil decidir si cal centrar-se en una estratègia d’adquisició de clients o buscar-ne més.


Tot i que normalment és intel·ligent per atraure clients que utilitzin diversos canals, també voldreu triar aquests canals amb cura. Afortunadament, hi ha moltes estratègies que podeu triar i moltes es poden integrar o gestionar fàcilment des del vostre lloc web. Saber quines tècniques probablement aportaran els millors rendiments us ajudarà a desenvolupar un pla de màrqueting i contingut més fort.

En aquesta guia, introduirem cinc de les millors maneres d’obtenir nous ulls en els productes o serveis del vostre lloc. Per a cada estratègia d’adquisició de clients, discutirem per què és valuós, explicarem el seu funcionament i oferirem uns quants consells per començar. Fem una ullada!
millor estratègia d’adquisició de clients

1. Regaleu contingut gratuït

No és cap secret que a la gent els agradi coses gratuïtes. De fet, quan alguna cosa és gratuïta, ho té un efecte motivador exclusivament potent – que podeu aprofitar per obtenir bona voluntat per al vostre negoci i ofertes.

Tot i que pugui semblar contrariure, oferiu als vostres clients potencials un regal gratuït pot augmentar la possibilitat que faran una compra. A més de l’atractiu de “gratuït”, els ofereix un sabor del que podeu proporcionar, sense cap compromís obligatori.

A més, aquesta estratègia d’adquisició de clients es beneficia d’un efecte psicològic coneguda com a “reciprocitat”. En termes senzills, quan dónes alguna cosa de franc a la gent, se sentirà més obligat a fer alguna cosa a canvi. Això significa que és més probable que donin una mirada més àmplia als vostres productes o serveis i que se sentin disposats a comprar de vosaltres que no pas als competidors.

Per descomptat, si teniu la vostra empresa principalment en línia, regalar articles físics gratuïts pot resultar inconvenient. Tot i així, hi ha moltes altres coses que podeu oferir als visitants del vostre lloc web. Algunes opcions inclouen:

 • Creeu un bloc amb articles gratuïts periòdics, proporcionant informació sobre temes d’interès per a la vostra audiència i, a continuació, compartiu aquests articles per correu electrònic amb els vostres clients.
 • Descàrregues de PDF o llibres electrònics.
 • Entrevistes amb experts de la indústria.
 • Cursos o cursos breus de vídeo.
 • Podcasts o seminaris.
 • Consultes o proves gratuïtes.

Si voleu aprofitar al màxim el vostre contingut gratuït, també podeu demanar als visitants que proporcionin les seves adreces de correu electrònic. No només això et permetrà enviar-los el contingut directament (si pertoca), sinó que també et proporcionarà una línia de contacte directa. Orientar aquests resultats amb missatgeria de seguiment pocs dies després que rebin contingut gratuït és una manera excel·lent de romandre al seu radar i aprofitar els seus sentiments de reciprocitat..

2. Demaneu derivacions als clients actuals

En considerar el vostre enfocament de màrqueting, és important recordar que els vostres clients actuals són molt més que una font d’ingressos. També són un recurs valuós al qual es pot aprofitar per fer créixer el vostre negoci. Aquesta propera estratègia d’adquisició de clients només fa que, mitjançant els clients que ja heu d’aportar nous clients.

És un fet ben documentat la gent és més probable comprar un amic o una altra connexió que els hagi recomanat. Això vol dir que si podeu aconseguir que els vostres clients actuals suggereixin la vostra empresa als seus contactes, teniu una millor possibilitat d’enganxar nous clients potencials que si us trobeu primer a través del vostre lloc web o publicitat tradicional..

Hi ha diverses maneres de proporcionar aquesta “prova social”. Per exemple, podeu demanar testimonis i, després, presentar-los al vostre lloc. Un enfocament encara millor és animar els clients existents a que es refereixin directament als seus amics i contactes.
exemple testimonialExemple de testimoni

Segons el tipus de productes o serveis que oferiu, podria tenir sentit establir un programa de derivació complet per a aquest propòsit. Però no sempre és necessari. De vegades serà suficient un correu electrònic amable que demana referències als vostres clients.

Si voleu configurar un programa de derivació, però, no ha de ser complex, però voldreu oferir alguna cosa a canvi de cada persona referida que esdevingui un client nou. Alguns exemples inclouen:

 • Oferint una petita recompensa
 • Proporcionar un descompte o cupó
 • Combinant això amb l’estratègia anterior i oferint contingut gratuït a canvi de referències

Assegureu-vos de només premiar els clients per les referències que tinguin com a resultat algun tipus de venda o registre, i feu que aquesta part de l’acord quedi clara. D’aquesta manera, evitareu que les persones simplement tinguin referències de correu brossa. En canvi, els animareu a suggerir la vostra empresa a connexions que puguin estar interessades.

Aleshores, només heu d’explicar la informació sobre el vostre programa de derivació. Si teniu una llista de correu electrònic, podeu enviar un missatge als clients existents. En aquest moment, podeu dirigir-les cap a una secció o pàgina dedicada del vostre lloc web, en què es detallin tots els detalls necessaris.

3. Creeu contingut que s’adreixi a principiants

Un dels conceptes més importants a l’hora de fer màrqueting és el “viatge del client” (font img):

Un mapa del viatge del client.

Tot i que es tracta d’un tema complex, la idea general és que cal conèixer clients potencials allà on es trobin actualment. A més, heu de proporcionar contingut o missatgeria per adaptar-se a les seves necessitats i coneixements en evolució.

L’adquisició de nous clients implica trobar-los al principi dels seus viatges. Aquest és el cas quan no saben res de la vostra empresa i els productes o serveis que oferiu. De fet, potser no saben molt sobre el seu nínxol o la seva indústria en general en aquest moment.

Per exemple, considereu algú que vulgui configurar per primera vegada un lloc web que necessiti comprar un pla d’allotjament. Hi ha una bona oportunitat que tinguin una idea vaga sobre què és l’allotjament de llocs web i molt menys el seu funcionament i totes les diferents opcions i factors implicats..

Això vol dir que, en lloc de buscar immediatament un pla o proveïdor particular, és probable que comencin a fer una investigació més general. Començaran a cercar informació sobre els fonaments bàsics de l’allotjament web i els diversos tipus de plans disponibles.

Si sou una empresa d’allotjament, aquest és el lloc perfecte per cridar l’atenció d’un nou client. Creant contingut que explora aquestes qüestions bàsiques, podeu realitzar diverses coses:

 • Compliu les necessitats actuals del client potencial.
 • Els estàs ajudant a iniciar el viatge del client i evitar-los descoratjar o confondre de seguida.
 • Demostrareu els vostres coneixements i coneixements que poden generar confiança.
 • Un cop hagueu respost les preguntes immediates del client potencial, podeu dirigir-les al vostre lloc web, productes o serveis, base de coneixement o a qualsevol altre lloc on vulgueu que us dirigeixin al costat..

En altres paraules, tot i que és important proporcionar informació i recursos per a clients existents i coneixedors, és igualment vital oferir contingut propici per als principiants. Per dur a terme aquesta estratègia d’adquisició de clients, només cal posar-vos en sabatilles d’un principiant (o millor encara, demaneu-los directament). Penseu en les preguntes més urgents que tingueu, juntament amb la informació bàsica que necessiteu per prendre una decisió de compra.

A continuació, desenvolupi recursos per respondre a aquestes preguntes. Per a això, podeu utilitzar articles de base de coneixement o publicacions de bloc directament al vostre lloc web. Només recordeu mantenir cadascuna de forma concreta i puntual, i escriure d’una manera que sigui accessible i que no tingui coneixement preexistent sense ser un patronatge. Centra’t a ajudar el lector en lloc de promocionar-lo. Al mateix temps, incloure enllaços per orientar-los cap a més contingut, per mantenir-los “a la ganxa”.

4. Orientar els punts de dolor als clients potencials

L’estratègia d’adquisició de clients anterior consistia a proporcionar el tipus d’informació que buscava un client al principi del viatge. Tot i que és important, no tot el que voldreu considerar. També importa què és el que el client potencial necessita i la seva adequació a allò que oferiu.

És possible que abans hagueu trobat el terme “punts dolorosos”. En poques paraules, es refereix a una necessitat o problema que té una persona. Aquest és un concepte de màrqueting útil, ja que una gran part de la comprensió del vostre públic implica esbrinar quins punts de dolor tenen i com es poden solucionar els vostres productes o serveis..

Robert Abela de WP White Security Va resumir la importància dels punts de dolor d’aquesta manera:

robert
"Per a mi, l’orientació als punts de dolor de les perspectives és més important que ressaltar les funcions d’un connector, sobretot quan es ven alguna cosa que encara no és general.

Per exemple, si dic als usuaris que el meu complement ofereix la millor cobertura i el registre d’activitats més complet, no podran veure com els ajudaran. Però si els explico que quan conserven un registre del que passa al seu lloc poden facilitar la resolució de problemes, perquè poden mirar enrere el que va passar en lloc de fer conjectures, aleshores es queden enganxats..

Mostra la perspectiva de com el seu producte us facilita la feina, no la fantàstica que té."Robert Abela

Comprensiblement, la investigació és clau per eliminar aquesta estratègia d’adquisició de clients. Si encara no ho heu fet, aquest és el moment perfecte per dur a terme investigacions i audiència desenvolupar un perfil de client objectiu. Pretén comprendre tot el que pugueu sobre els vostres clients potencials. Qui són, què fan i per què busquen productes o serveis com el vostre?

Si podeu, també voldreu provar algunes investigacions de primera mà. Doneu-vos en contacte amb els clients existents i pregunteu quines necessitats responen les vostres ofertes en la seva vida laboral o diària. Si teniu una biblioteca de testimonis, també us poden proporcionar suggeriments crucials.

L’important és no centrar-se en el que creieu que són els avantatges dels vostres productes o serveis. Tot el que importa és el que els clients reals troben valuosos sobre ells. Un cop sàpigues quins punts de dolor resolen les vostres ofertes, només heu d’incorporar-les a la vostra missatgeria en qualsevol ocasió. Això és particularment important al vostre lloc web, qualsevol llista de serveis, els avantatges o les funcions haurien d’enfocar-se en els punts de dolor que s’apropen al vostre lloc.

5. Aprofita els mitjans socials

Per últim, però sens dubte el més important, tindreu molt difícil atreure un ampli ventall de clients potencials si només ho feu a través del vostre lloc web.

És vital difondre el vostre missatge en la mesura del possible – i les xarxes socials són la manera perfecta de fer-ho.
Una publicació de Facebook d'AirbnbUna publicació de Facebook d’Airbnb

Tanmateix, esmentem aquesta estratègia d’adquisició de clients aquí, perquè també és important no dur a terme el màrqueting de xarxes socials com un esforç independent. En comptes d’això, voldreu utilitzar el vostre lloc web com a “centre” central i emplaçar totes les parts interessades al seu camí. En altres paraules, haurà de fer-ho integra el teu lloc i les xarxes socials plataformes el més completament possible.

Hi ha moltes maneres de fer-ho. Per començar, aquí teniu alguns dels millors mètodes:

 • Investiga el teu públic a cada plataforma. Tots els llocs de comunicació social són únics i és probable que els clients potencials de cada un tingui interessos i necessitats diferents. Per tant, es beneficiaran de contingut especialment dissenyat.
 • Creeu pàgines de destinació úniques per als visitants de cada plataforma de xarxes socials a la qual vau dirigir. A continuació, incloeu enllaços al contingut que envien els visitants a les pàgines adequades. Aquesta és una excel·lent manera de personalitzar la seva experiència i atraure la seva atenció.
 • Compartiu el contingut del vostre lloc de WordPress a través de les xarxes socials. D’aquesta manera, podeu treure’s el doble de les vostres publicacions o articles de bloc. A més, condueix a qualsevol persona que vegi les teves publicacions a les xarxes socials directament al vostre lloc. Podeu fer-ho fàcilment mitjançant un complement com Reviu el missatge antic i fins i tot Jetpack ha publicat els tuits més recents de manera automàtica.

Per descomptat, també podeu combinar les xarxes socials amb una estratègia d’adquisició de clients esmentada anteriorment. Per exemple, podeu compartir publicacions que animin la gent a visitar el vostre lloc per aconseguir regals de franc. De forma alternativa, podeu publicar el vostre contingut centrat en principiants en plataformes en què és probable que els clients potencials no saben molt sobre el vostre negoci. Quan es tracta de mitjans socials, les possibilitats són gairebé infinites.

Quina és la millor estratègia d’adquisició de clients?

Gairebé totes les empreses pròsperes es basen en aportar clients nous de forma constant. Tanmateix, les oportunitats no apareixeran per aire. Haureu de treballar molt per atraure la seva atenció i interessar-los per allò que oferiu.

Per a millorar les vostres possibilitats, val la pena tenir en compte cada estratègia d’adquisició de clients que hem introduït:

 1. Regalant contingut gratuït
 2. Demanant referències als clients actuals
 3. Creació de contingut que s’adreixi a principiants
 4. Orientar els punts de dolor als clients potencials
 5. Aprofitar els mitjans socials

Tens alguna pregunta sobre com desenvolupar una estratègia d’adquisició de clients efectiva per al teu negoci? Pregunteu a la secció de comentaris que hi ha a continuació!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map