10 habilitats de xarxa més valorades per a tots els professionals

Les millors carreres es construeixen al voltant de les millors xarxes. Les connexions fantàstiques poden proporcionar-vos oportunitats d’aprenentatge, oportunitats promocionals, llocs de treball i molt més. Les connexions equivocades, en canvi, poden arrossegar la teva carrera fins al nivell de mediocritat. Això fa que sigui fonamental desenvolupar fortes habilitats en xarxa perquè puguis crear la xarxa adequada per a la teva carrera professional.


En aquesta guia, explorarem les habilitats de xarxa en xarxa més importants per desenvolupar una carrera d’èxit. També veurem com podeu desenvolupar cadascuna d’aquestes habilitats. Si necessiteu directrius pràctiques, pas a pas, esteu al lloc adequat!

Competències en xarxa per a tots els professionals

Competències de xarxa imprescindibles per a tots els professionals:

1. Centrat a construir amistats a llarg termini i genuïnes

El primer que heu de fer és canviar la vostra mentalitat per centrar-vos en les persones, no en les oportunitats. La gent pot dir quan només els hi acosteu per obtenir el vostre propi benefici personal. És possible que obtinguis el que desitgeu, però recordaran el vostre egocentrisme i tindreu menys probabilitats de passar-vos les oportunitats futures..

Hi ha dues estratègies clau per desenvolupar aquesta mentalitat:

Viure el moment. Quan esteu en un esdeveniment en xarxa, concentreu-vos a estar plenament present. Si us penseu pensant en oportunitats futures, noteu el pensament, allibereu-lo i mireu el focus cap al que passa al vostre voltant. Practiqueu-ho en la vostra vida quotidiana perquè sigui més fàcil durant els esdeveniments en xarxa. També podeu millorar el contingut desenvolupant un meditació de mindfulness practicar.

Creeu oportunitats per conèixer persones fora de la feina. Pregunteu a la gent sobre les seves famílies, les seves cases, les seves aficions. A la gent li encanta parlar de si mateixos i als experts els encanta parlar d’altres coses que no siguin les seves competències professionals. A mesura que apreneu més sobre ells, us resultarà més fàcil veure les persones que no pas més que les oportunitats que ofereixen, i és quan creeu espai per a connexions significatives.

2. Escolta activa

L’escolta activa és l’acte de concentrar-se plenament en el que diu una altra persona. Això us ajuda a conservar informació i a participar plenament en debats complexos. L’escolta activa també mostra a les persones que valora la seva opinió i la seva experiència.

La clau aquí és practiqueu l’escolta activa tot el temps, no només durant les converses sobre el treball. Poseu la mateixa atenció en les històries de la gent sobre la seva vida personal que en la informació professional.

Això els demostra que els veieu com a persones, no com a oportunitats. També podeu aprendre alguna cosa interessant o trobar interessos compartits que puguin servir per aprofundir en les vostres relacions.

Habilitats en xarxa: escoltar

La pràctica de escolta activa es poden desglossar en cinc passos:

 • Presta atenció. Mireu directament al locutor, allibereu pensaments distractius, presteu atenció al llenguatge corporal i resistiu l’impuls de preparar la vostra resposta mentre l’altra persona encara parli.
 • Mostra que està escoltant. Reconèixer a l’altra persona amb assentiment, expressions facials i ocasionals "sí" o "UH huh".
 • Proporcionar retroalimentació. Reflexió sobre el que ha dit la persona i fes un resum del que creus que ha significat.
 • Diferir el judici. Elimineu conscientment els vostres supòsits predeterminats. Espereu fins que l’altra persona hagi acabat de parlar abans de dictaminar judicis. No interrompis amb les refutacions.
 • Respon adequadament. Sigues honest, respectuós i obert.

3. La capacitat d’enquadrar les coses d’una manera positiva

La llengua té un enorme impacte en com veiem el món. Per tant, és raonable que el llenguatge que utilitzeu influirà en la percepció de les persones. Si utilitzeu constantment paraules i frases negatives, la gent pensarà en vosaltres com una persona negativa, possiblement fins i tot derrotista. D’altra banda, si utilitzeu un llenguatge positiu, la gent us veurà com una persona positiva, sempre preparada per afrontar nous reptes.

L’ús d’un llenguatge positiu és especialment important en la comunicació de text, on no teniu llenguatge corporal per ajudar a transmetre emocions. Per exemple, mireu aquestes dues frases:

"Fa poc he descobert el vostre treball a l’àmbit de WordPress i estic escrivint per convidar-vos a participar en una entrevista al meu podcast."

"Sóc un gran fan del vostre treball i m’encantaria comptar amb vosaltres al meu podcast per parlar de WordPress."

Ambdues frases mostren les vostres intencions, però només la segona realment us entusiasma. I aquest entusiasme és el que fa que la gent vulgui respondre. Sempre que sigui possible, utilitzeu un llenguatge excessivament positiu per mostrar aquest entusiasme.

4. La capacitat de centrar-se en les necessitats dels altres abans que la vostra

Competències en xarxa: se centren en les necessitats dels altres

Una de les maneres més efectives de construir connexions fortes és fer alguna cosa significativa per a les persones amb qui voleu connectar. Això requereix que us aparteu de vosaltres mateixos i que us concentreu en el que l’altra persona necessita.

Com es pot esbrinar què necessita algú, fins i tot abans de conèixer-los? Utilitzeu una d’aquestes estratègies:

Presta atenció. Seguiu la persona a Instagram i Facebook. Subscriviu-vos al seu bloc, podcast o canal de YouTube. Quan persones influents necessiten alguna cosa, solen recórrer a aquests canals primer amb l’esperança de satisfer les seves necessitats per algú a la seva base de fans. Això us pot oferir l’oportunitat perfecta per arribar a vosaltres amb una oferta.

Recerca. Hi ha alguna cosa que aquesta persona sempre ha volgut fer o vegi que els pot ajudar? Sovint fan un tipus de col·laboració determinat? Hi ha alguna manera de ajudar-los a millorar la seva presència en línia? Alguna cosa que podeu fer pel seu negoci?

Recordeu la seva humanitat. Tothom té les mateixes necessitats bàsiques. Alimentació, aigua, son, socialització. Cerqueu maneres d’ajudar la gent a satisfer aquestes necessitats. Això és particularment potent en esdeveniments físics, on podeu oferir a una persona una beguda o portar-los aperitius.

5. Confiança

La confiança pot beneficiar tots els àmbits de la vostra vida, però té un impacte especialment potent en els vostres esforços en xarxa. Si oferiu alguna cosa a algú, heu de demostrar confiança en la vostra capacitat per proporcionar-ho. Tot i que tot el que feu és presentar-vos, la gent vol veure que confieu en qui sou i què feu.

Malauradament, per a molts de nosaltres, la confiança és també una de les habilitats de treball en xarxa. Això podria ser degut a les lluites amb síndrome impostor o una incapacitat per oblidar quan els companys o empresaris anteriors ens han deixat foragitar. Tanmateix, podeu, construir confiança mitjançant l’ús intencionat d’aquestes estratègies:

Utilitzeu afirmacions. Es tracta de frases positives sobre tu mateix, com ara "Sóc bo en la meva feina". Podeu dir-los en veu alta o anotar-los. Repetiu les vostres afirmacions cada dia, ja sigui al matí o abans de dormir.

Teniu cura del vostre aspecte físic. Fins i tot quan treballeu des de casa, preneu-vos el temps per dutxar-vos, rentar-vos els cabells i portar alguna cosa professional. Voleu poder mirar-vos al mirall i dir "Ara hi ha algú que està disposat a fer una gran feina!"

6. La capacitat de fer front a la retroalimentació i al rebuig

Es podria considerar un aspecte de confiança, però és prou important com per discutir pel seu compte. Els comentaris negatius i el rebuig són efectes secundaris inevitables de deixar-vos fora. Cal poder respondre professionalment i passar a la propera oportunitat.

Aquesta habilitat no es pot aprendre en un llibre de text o en una publicació en un bloc, però hi ha algunes coses que podeu fer per facilitar el tractament del feedback i del rebuig:

Prepareu una resposta estàndard. Creeu una frase de valors, com "Gràcies per notar-ho, plantejaré els vostres punts en el futur". A continuació, podeu dirigir-vos a aquesta frase quan qualsevol resposta o rebuig us deixi sentir confiat. Això permet respondre professionalment encara que el comentari faci mal emocionalment.

Habilitats en xarxa: afrontar bé el feedback

Separeu-vos del vostre treball. Moltes persones cauen en el parany de pensar que la seva productivitat i la seva vàlua són el mateix. Per poder acceptar el rebuig professional, cal crear una certa separació entre tu i el teu treball. Això es pot fer aplicant els límits estrictes entre la vostra feina i la vida de casa i perseguint aficions creatives fora del treball.

7. Coherència

El treball en xarxa ha de ser una part constant de la vostra vida, no una cosa que només faci quan busqueu oportunitats professionals. De fet, el vostre objectiu s’ha de centrar en la creació d’una xarxa abans que necessiteu una oportunitat professional.

La bona notícia és que hi ha esdeveniments habituals per a professionals de gairebé totes les indústries. Els millors esdeveniments se celebren sovint de forma personalitzada, però també hi ha molts esdeveniments en línia. Trobeu dos o tres esdeveniments als quals podeu assistir cada mes i feu-los dates permanents al calendari.

Una altra bona manera d’incorporar les xarxes a la vostra programació és bloquejar un temps cada setmana per arribar a les xarxes socials. La clau aquí és que Heu de fer servir aquest temps a les xarxes socials per contactar amb persones concretes. Comenteu les publicacions, compartiu-ne el contingut, potser fins i tot envieu-los un missatge privat per preguntar-vos sobre alguna cosa que han creat. Limiteu-vos a aquestes interaccions perquè no perdeu el temps.

Finalment, voleu assegurar-vos que deixeu de banda el temps per enfortir relacions antigues. Un cop al mes o fins i tot una vegada a la setmana, uneix-te amb els companys en una conferència o durant el dinar. Arribar a dir feliç aniversari o desitjar a la gent molt bé durant les vacances. Recordeu a les persones que existiu.

8. Habilitats d’entrevistes

Competències en xarxa: habilitats d'entrevistes

Les habilitats d’entrevista són excel·lents habilitats en xarxa per dos motius. En primer lloc, una sèrie d’entrevistes és una bona manera d’expandir la vostra xarxa. En segon lloc, moltes habilitats d’entrevistes poden ser útils en qualsevol situació social, no només durant les entrevistes. Per exemple, l’habilitat d’escoltar actiu és essencial per dur a terme bones entrevistes, i també és una de les millors habilitats en xarxa que podeu desenvolupar.

Algunes altres habilitats d’entrevistes que doblen com les habilitats en xarxa són:

 • La capacitat d’investigar a fons temes d’entrevistes
 • Gestió del llenguatge corporal
 • Patrons de parla professional

La millor manera de desenvolupar aquestes habilitats és practicar. Realitzeu una sèrie d’entrevistes en un bloc, un podcast o un canal de YouTube. Comença amb persones que ja coneixes per generar confiança i, a continuació, acosta la gent que admira.

9. Etiqueta de correu electrònic

Independentment de la manera en què trobeu persones de la vostra xarxa, les comunicacions acabaran passant per correu electrònic. Voleu assegurar-vos que els vostres correus electrònics semblen professionals i que expressin qualsevol informació que compartiu de la manera correcta.

L’etiqueta de correu electrònic varia d’una indústria a l’altra, però hi ha algunes regles bàsiques que sempre heu de seguir:

 • Utilitzeu una línia de tema directa i clara
 • Utilitzeu una adreça de correu electrònic professional
 • Utilitzeu un llenguatge positiu i professional
 • Proveu-ho tot
 • Si no esteu segurs del significat exacte d’una paraula, busqueu-lo abans d’incloure-ho
 • Resisteix la voluntat d’utilitzar emojis
 • Ús només "Respondre a tots" si és absolutament necessari
 • Utilitzeu BCC per protegir la privadesa d’altres persones que sigui pertinent
 • Mencioneu els fitxers adjunts i la finalitat dels fitxers adjunts dins del cos del correu electrònic

També voleu deixar que les vostres connexions estableixin el to de les vostres comunicacions. Si un col·lega utilitza un discurs menys formal en les seves respostes, també podeu optar per un llenguatge menys formal.

10. Un terreny elevador sòlid

El pitch elevator és un pitch curt, que podríeu lliurar en el temps que calgui per compartir un viatge amb ascensor amb algú. Dit d’una altra manera, es tracta d’una o dues frases que podeu utilitzar per interessar-vos a les persones que feu.

La clau per escriure un bon elevator pitch és centrar-se en el nucli emocional del que fas, no en els detalls funcionals. Podeu veure com funciona això si compareu aquests llocs possibles pel meu negoci autònom:

"Sóc un escriptor i consultor autònom de SEO especialitzat en treballar amb blocs basats en WordPress."

"Escric contingut que està ben situat a Google i converteix els lectors en clients."

Competències en xarxa: ascensor

El segon pitch no menciona res sobre WordPress o consultoria, però proporciona una major confiança en el meu treball. Aquest pitch també recorda a les persones per què necessiten un escriptor de SEO: per millorar la classificació del lloc web a Google. I és més curt que el primer terreny de joc, cosa que facilita els esforços.

El to de l’ascensor és quelcom que es desenvoluparà amb el pas del temps. Experimenta amb diferents frases i demana informació sobre els teus companys de confiança. Com la majoria de les habilitats en xarxa que hem parlat, sempre hi ha espai per millorar el pas de l’ascensor.

Pensaments finals

La creació de xarxes pot ser desconcertant, però no ha de ser difícil. Podeu fer-ho molt més fàcil desenvolupant les següents habilitats de xarxa:

 • ✅ Centrat en les relacions genuïnes i a llarg termini
 • Listening Escolta activa
 • ✅ La capacitat d’enquadrar les coses d’una manera positiva
 • ✅ La capacitat de centrar-se en les necessitats dels altres abans que la vostra
 • ✅ Confiança
 • ✅ La capacitat de fer front a la retroalimentació i al rebuig
 • ✅ Coherència
 • ✅ Habilitats d’entrevistar
 • ✅ Etiqueta de correu electrònic
 • ✅ Un terreny elevador sòlid

Amb aquestes habilitats de xarxa establertes, segur que creareu el tipus de xarxa que al vostre torn us ajudarà a construir una gran carrera!

Quina és l’única habilitat de xarxa en clau de portafoli? No dubteu a compartir els comentaris a continuació.

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Maquetació, presentació i edició de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map