Što se dijeli u WordPressu: stvari koje smo naučili analizirajući 202 popularna blogova

Prije nekog vremena objavili smo ovaj post. To je popis top 101 blogova o WordPressu i njihovim najpopularnijim (2) postovima. Cilj je bio vratiti se zajednici i ukazati vam na neko zanimljivo čitanje / web stranice kojih možda niste bili svjesni.


Ali zašto to ne biste uzeli dalje?

Zašto ne pogledati pobliže tih 202 postova i analizirati vrste tema i pod-niša koje su u WordPressu najpopularnije u blogosferi.?

Dakle, nastavili smo s ovom idejom i izradili jednostavnu strategiju istraživanja koja bi nam dala odgovore koje smo željeli. Evo rezultata.

U ovom postu naučit ćete koje teme privlače najviše društvenih medija u WordPress niši. Ako ste WordPress bloger, vjerojatno biste trebali obratiti pažnju.

Što je točno ovdje?

U postu s popisa koji sam spomenuo u uvodu, odabrali smo 101 najpopularniju web stranicu koja piše o bilo čemu vezanom za WordPress i od svakog smo odabrali dva najpopularnija članaka. Koristili smo Twitter, Facebook, Google+ i LinkedIn kao zadane društvene mreže prilikom obavljanja usporedbe.

Za post koji ovdje čitate, organizirali smo te članke i razvrstali ih po kategorijama. Izračunali smo ukupan broj društvenih udjela u članku (zahvaljujući alatima poput ShareTally i SharedCount), i na temelju toga stvorili smo popis najpopularnijih tema.

Ali to nije sve, kako bismo izbjegli da rezultati ne budu iskrivljeni od strane ekstremno visokih ili vrlo niskih udjela za pojedine članke, koristili smo Metoda skraćenja od 25%. To nam je dalo stvarniji prosječni broj.

Kolika je metoda skraćenja od 25%?

Skraćena sredina – ili skraćena sredina – slično je medijani. Izračunava prosjek određenog raspona brojeva. U ovom slučaju odbacuje jednaku količinu podataka s dva suprotna ruba. Pri korištenju skraćene srednje vrijednosti od 25%, najniži 25% i najviši 25% se odbacuju. Na kraju, samo srednjih 50% ostaje kao osnova za daljnje proračune. Ukratko, ovu smo metodu iskoristili da izbjegnemo popularnost i ogroman broj blogova koji utječu na konačni poredak..

Kako smo grupirali članke

Prije dijeljenja ljestvica, postoji još jedna stvar koju želimo pojasniti. Članke smo raspoređivali u nekoliko velikih tematskih kategorija, a to su:

Dodaci

Popisi dodataka za različite svrhe, kao i svi drugi postovi koji se odnose na dodatke (uključujući upute sa uputama).

SEO

Članci koji nude SEO rješenja i resurse za WordPress. Uključujući vodiče i savjete o tome kako optimizirati web mjesto.

Ubrzati

Članci i vodiči o tome kako poboljšati brzinu vaše web stranice.

sigurnosti

Vijesti i najave o raznim ranjivostima i metodama borbe protiv njih. Također članci koji nude savjete i resurse o tome kako zaštititi svoju web lokaciju.

Opći WP

Budući trendovi, nove verzije WordPressa i sve vrste općih članaka vezanih uz WordPress.

Usluge poslužitelja

Informacije i vodiči vezani uz hosting. Uključujući postove o tome kako hosting utječe na performanse vaše web stranice i savjete kako odabrati odgovarajućeg domaćina.
WP nadzorna ploča

Članci i vodiči o tome kako raditi na nadzornoj ploči WordPressa (uključujući stvaranje sadržaja, dodavanje medija i sl.).

Razvoj / izgradnja web mjesta / kodiranje

Savjeti, prečaci, isječci koda, vodiči i ostali tehnički savjeti vezani za razvoj WordPressa.

Posao / Marketing

Savjeti kako započeti i rasti svoje poslovanje pomoću različitih marketinških strategija i izrade WordPress-a od zagonetke.

WooCommerce

Vijesti, savjeti, teme koje nude WooCommerce integraciju, vodiči o tome kako stvoriti svoju internetsku trgovinu i ostale informacije o prostoru za e-trgovinu u WordPressu.

teme

Sve vezano za WordPress teme. Uključujući popisi tema, savjeti kako optimizirati i prilagoditi određenu temu, kako dodati nove elemente bilo kojoj temi, kako odabrati učinkovitu temu i još mnogo toga.

drugo

Sve što se nije uklapalo ni u jednu drugu kategoriju.

Evo najčešćih tema u programu WordPress

Ok, nakon što ste prošli sve drobljenje broja, izračunali stvari u Excelu i tako dalje, čini se da je najpopularnija kategorija… SEO.To dobiva u prosjeku 816 dionica po objavljenom članku. (Upamtite, to se izračunava koristeći 25% skraćenu sredinu.)

Evo grafikona s 10 najpopularnijih WordPress tema (pokažite pokazivač iznad pojedinih odjeljaka da biste vidjeli prosječni broj udjela društvenih medija po članku):

Usput, želite li grafike poput ove imati u svom sadržaju? To je zapravo vrlo jednostavno. Sve je riješeno WordPress Visualizer dodatak (besplatno).

Evo teme o kojoj se najviše piše u WordPressu

Osim najčešće podijeljene teme, pogledajmo i ukupni broj članaka u svakoj kategoriji. Glavno pitanje: Je li SEO toliko vrijedan dijeljenja, samo zato što je i tema o kojoj se najviše piše?

Kao što se ispostavilo, ne.

Prvo mjesto ovdje ide razvoj / izrada web mjesta / kodiranje.

Ovo ipak nije posebno iznenađujuće. Uostalom, WordPress je softver softvera otvorenog koda, pa je vrlo prirodno da se blogeri najviše fokusiraju na unutarnji rad platforme..

Evo grafikona s glavnim kategorijama prema broju članaka u svakom od njih (ponovo, pokažite pokazivač iznad rešetke da biste vidjeli više):

Koja tema dobiva najveći ukupni broj dionica

Konačno, po strani 25% skraćene srednje vrijednosti, uzmimo u obzir ukupni broj dijeljenja društvenih medija za svaku kategoriju. Imajte na umu da ove rezultate jako kriju uber-popularne web stranice i virusni dijelovi sadržaja. Na kraju, rekao bih da ovdje nema mnogo korisnih informacija, ali još uvijek zanimljiv podatak na koji treba pogledati.

Tema s najvećim ukupnim brojem dionica je… dodataka.

Evo grafikona s rezultatima (pokažite pokazivač iznad pojedinih odjeljaka da biste vidjeli ukupan broj dijeljenja za svaku temu):

Ok, tako da to zbrojimo! Prikupljanje ovih podataka pokazalo se vrlo zanimljivim, pa se nadamo da će vam dobro doći jednog dana kada budete razmišljali o idejama za svoj sljedeći post na blogu.

Ako još niste započeli blog, pogledajte ova dva vodiča: StartBloggingOnline i MonetizePros. Oba izvora nude korak po korak upute za izradu osobnog ili profesionalnog bloga.

Usput, jeste li iznenađeni bilo kojim od ovih rezultata?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map