Objavljivanje bez boli: Novi WordPress trikovi za olakšavanje bloganja

Slijedeći sve korake za objavljivanje, dijeljenje i promociju WordPress posta može biti nepotrebno kompliciran proces. Ovaj će post pregledati neke lijepe WordPress trikove za smanjenje otpora u procesu objavljivanja i kako automatizirati što više koraka.


Blogiranje bi trebalo biti bez boli i jednostavno. WordPress čini jako puno stvari, ali još nismo na mjestu gdje je objavljivanje izuzetno jednostavno. Do tog trenutka bismo možda stigli s novim Gutenbergovim urednikom (ili ne?), ali u međuvremenu ćemo se morati oslanjati na WordPress trikove kako bismo bloganje olakšali.

Doista ne pišete blogovima jer bi bilo zabavno u optimiziranju slika, ažuriranju dodataka i oblikovanju teksta (i očito zatim preoblikovanju teksta jer ste isključili HTML).

Blogerite jer želite podijeliti svoje pisanje.

WordPress trikovi za olakšavanje bloganja

Kada sam prvi put započeo bloganje s WordPressom, softver je bio u relativno nekoj novorođenoj dobi, a iznošenje objava na vrata bio je nevjerojatno naporan proces, koji uključuje:

 • Ručno mijenjanje veličine i optimiziranje slika.
 • Ažuriranje mojeg ‘istaknutog klizača sadržaja’ zadržavanjem x broja postova u ‘istaknutoj’ kategoriji.
 • Dodavanje meta opisa i prilagođenog SEO naslova pomoću prilagođenih polja (i brojanje znakova svakog od njih).
 • Izrada istaknute slike, prijenos putem medija za prijenos i zatim lijepljenje URL-a u prilagođeno polje.
 • Dodavanje prilagođenog izvoda (za istaknuti klizač).
 • Dodavanje redovitog izvatka.
 • Itd. Itd.

WordPress čini objavljivanje ovih dana mnogo jednostavnijim, ali postoje još neki uredni WordPress trikovi koje možete primijeniti kako biste olakšali postupak objavljivanja.

Ovaj će post predstaviti niz jednostavnih WordPress trikova koje možete upotrijebiti za pojednostavljenje, brži i bez stresnog procesa. Možete provesti pet minuta čitajući ovaj članak, pola sata implementirajući WordPress trikove koje ste naučili, a unutar nekoliko postova zaradit ćete više vremena. Zvuči dobro? Zaustavimo se.

Evo TOC-a ako želite da skočite ravno na dio koji vas najviše zanima:

Odaberite temu koja uključuje jednostavnost | Provodite manje vremena baveći se slikama | Budite vrlo oprezni u vezi s kojim prečacima koristite | Pišite više, nerazrešeno | Automatsko zadržavanje posjetitelja | Iznenađenje i oduševljenje čitatelja | Izdvojite vrijeme sa popisa e-pošte | Automatizirajte dijeljenje na društvenim mrežama

Odaberite temu koja uključuje jednostavnost

Najlakši WordPress trik proizlazi iz vašeg izbora teme. Gornja priča – o tome koliko je složen moj WordPress postupak objavljivanja – nastala je korištenjem komplicirane WordPress teme u vrijeme kad je WordPress jezgri nedostajalo mnogo značajki koje sada prihvaćamo kao što su istaknute slike.

Evo tajne: možete ukloniti veći dio složenosti objavljivanja koristeći temu koja uključuje jednostavnost i čitljivost. Sa manje "zvona i zviždaljke" u vašoj WordPress temi, manje ćete se brinuti oko objavljivanja – i moći ćete brže objavljivati ​​svoje postove.

Odaberite temu WordPressa koja će vam omogućiti da se usredotočite na svoj sadržaj, a zatim neka vaš sadržaj govori. Radit ćete u dobrom društvu radeći ovo: izuzetno popularni blogovi poput zen navike i James Clear vrlo su jednostavne web stranice sa samo prikazanim sadržajem.

zenhabits
jamesclear

Dobri primjeri WordPress tema koje uključuju jednostavnost Sila (tema koja je ThemeIsle-ova kreacija – ona koja se koristi na blogu ThemeIsle; besplatna tema) i Nezavisni izdavač 2 s Automattic-a (veza za preuzimanje nalazi se pri dnu stranice).

Sila
neovisan izdavač 2

Što je više, jednostavno ne mora značiti neintuitivno za vaše čitatelje: umjesto složenog istaknutog klizača na početnoj stranici vašeg bloga, na primjer, možete iskoristiti početnu stranicu koja čitatelje vodi prema sadržaju koji im je najvjerojatnije najzanimljiviji..

Ovo je vrlo dostupan trik za WordPress; ako ste frustrirani koliko treba vremena da se objavi post, samo prebacite se na nešto jednostavnije.

Provodite manje vremena baveći se slikama

Nakon što pojednostavite svoju WordPress temu, slijedeće ćemo ciljati slike. Ovo je još jedno područje u kojem je WordPress prešao vrlo dug put i brojni mali WordPress trikovi mogu znatno poboljšati vaš postupak za obradu slika u WordPressu.

Ako koristite nerevidirane slike dionica, možete znatno smanjiti količinu vremena koje trošite na traženje slika pomoću dodatka koji ugrađuje pretraživanje zaliha u biblioteku WordPress medija. Dreamstime Stock Photos je besplatni dodatak koji vam omogućuje da dobijete 25 milijuna besplatnih fotografija koje možete birati – izravno iz medijske knjižnice.

Ako ipak radite potrošiti malo više vremena na slike koje prate vaš post, znat ćete da malo dodatnog napora može rezultirati ubojstvenom grafikom koja stvarno poboljšava iskustvo čitanja.


Dreamstime Stock Photos Dreamstime Stock Photos

Autor (i): Dreamstime

Trenutačna verzija: 3.5

Ažurirano: 6. ožujka 2020

dreamstime-stock-photos.3.5.zip


82% ocjene


900 + instaliranja


WP 3.5 + Zahtijeva

Srećom, stvaranje ubojite grafike ne mora biti složeno: Snappa je uređivač slika temeljen na pregledniku koji olakšava izradu istaknutih slika, infografika i naslovnica e-knjiga – kao i slike za gotovo svaku platformu društvenih medija.

Snappa je jednostavan alat za uređivanje slika

Popularna je alternativa Canva, premda više volim Snappa zbog njegove šire podrške za imidže bloga.

WordPress trikovi ne prestaju sa stvaranjem slike! Pobrinite se da upotrebljavate popularni besplatni dodatak Jetpack Automattic-a da biste osigurali da su slike automatski promijenjene veličine, optimizirane i hostirane na (također besplatnoj) mreži za dostavu sadržaja. Kako biste iskoristili ove značajke slike, morat ćete se poslužiti Jetpack-ovim Photon modulom. Vidjeti ovaj video za upute kako postaviti ovo postavljanje.

Posljednji bonus trik: ako i dalje radije tražite dionice na vanjskim stranicama, a zatim upotrijebite Nagomilati. Stock Up surađuje s 26 stvarno kvalitetnih web lokacija sa slikama i omogućuje vam pretraživanje svih njih odjednom, usmjeravajući vas na izvorno web mjesto za preuzimanje. Izvrsna ušteda vremena.

Provodite manje vremena baveći se slikama pri objavljivanju WordPress posta odličan je plod s niskim visikom kako biste olakšali postupak bloganja. Dobro je odvojiti vrijeme za optimizaciju ovog postupka.

Budite jako oprezni koji koristite kratke kodove

Kratki brojevi su prikladan način dodavanja moćnog oblikovanja i mogućnosti. Najkorisniji kratki kodovi nisu, međutim, posebno ugrađeni u jezgru WordPressa: na vašim temama i dodacima je da dodate kratke kodove..

To je u redu i omogućava pojedinim temama i dodacima da dodaju stvarno urednu funkcionalnost. No, što nije u redu, jeste ako koristite kratke kodove ugrađene u vašu temu, a zatim prebacite teme, pronaći ćete prazne [kratke kodove] spuštene oko vaših postova.

Želim naglasiti ovo: ako je tema napajala kratki kod, a vi promijenili teme, onda očito neće biti nikakvog rezultata uredne funkcionalnosti – jednostavno ćete imati svugdje [kratke kodove]. Ovo izgleda grozno i ​​stvara izuzetno loše korisničko iskustvo.

Koji su WordPress trikovi ovdje koji vam mogu uštedjeti dan? Uvijek koristite dodatke za svoje kratke kodove. Ako formatiraju kratke kodove, upotrijebite posebno izgrađen dodatak. Bilo što drugo, ili ćete biti ili zaključani ili suočeni s tim da morate proći i zamijeniti hrpu beskorisnih uglatih zagrada u svim svojim postovima.

Volim koristiti Shortcodes Ultimate. Slobodno je, izgrađeno i potpuno opremljeno, bez da napuhava. Inače ih više ili manje ne koristim.

(Napomena urednika; Shortcodes Ultimate zapravo je naš najdraži dodatak za kratke kodove ovdje kod CodeinWP. Mi ga koristimo cijelo vrijeme za izradu prilagođenih izgleda za naše postove. Čak i post koji sada čitate sadrži pregršt SU kratkih kodova u njemu.)

Budite budući dokaz! Budite super oprezni koji kôdove koristite.


WordPress dodatak za kratke kodove - Shortcodes Ultimate WordPress dodatak za kratke kodove – Shortcodes Ultimate

Autor (i): Vladimir Anokhin

Trenutačna verzija: 5.9.0

Ažurirano: 24. svibnja 2020

shortcodes-ultimate.5.9.0.zip


98% ocjene


800.000 + instaliranja


WP 4.6 + Zahtijeva

Pišite više, neomećeno

Tako ste pojednostavili upotrebljivost svoje web lokacije i podupirali ste budućnost. Ali što je sa stvaranjem sadržaja? U potpunosti se uronite u proces pisanja je najbolji najbolji način pisanja. Uklonite ometanja i moći ćete pisati više, brže.

WordPress to također zna i ugrađen je način rada bez ometanja. Pronaći ćete ga u gornjem desnom kutu sučelja uređivača ili samo pritisnite Alt + Shift + G da biste brzo stigli tamo. Jednom kada počnete tipkati vidjet ćete da sve izuzev onoga što pišete izblijedi i možete se koncentrirati na smanjivanje riječi. Pomaknite miš ponovo i izbornici će se vratiti.

Način pisanja bez distrakcije u WordPressu

Čak i u načinu rada za uklanjanje distrakcije WordPressa, i dalje se suočavate s distrakcijama koje se kriju na drugim karticama, udaljenim samo Ctrl + Tab. Ako ste raspoloženi za vrhunsku volju, ovo vas možda neće izazvati, ali smatram da su mi potrebni neki WordPress trikovi koji će me omogućiti da u potpunosti budem uronjen u pisanje.

Sada koračamo u svijet svijeta namjenske aplikacije za pisanje. Pazite oprezno, jer su često nerazumno skupe i ne uključuju MacBook i kapucinke s kojima ćete ih obično naći.

Napravit ću priliku: postoji tona aplikacija za pisanje, posebno za Mac; većina je u redu, neke su dobre, nijedna nema sve značajke koje želim, a sve su skupe:

 • WordPress.com za Desktop (poznat i kao Calypso) dostupan je za Windows, Mac i Linux te pruža prilično glatko korisničko iskustvo bez ometanja, kao i praktičan pristup brojnim drugim dijelovima WordPress nadzorne ploče. Iako je aplikacija prije svega stvorena za korisnike WordPress.com-a, ona također radi s korisnicima koji hostuju i koji imaju instaliran dodatak Jetpack.
 • Ulysses za Mac (također na iPadu) vrlo je dobra i moja je aplikacija za pisanje po izboru. Može se izravno izvoziti u WordPress, što je vrlo povoljno i općenito ima sve funkcije koje želite. Skupo je, ali ako pišete puno toga će se isplatiti.
 • Pisati i Letterspace, također za Mac su jeftinije alternative koje dijele mnoge značajke Ulyssesa.
 • MarkdownPad za Windows je dugo bila moja go-to aplikacija za Windows za pisanje s ocjenjivanjem. Nemate integraciju WordPressa, ali dobivate vrlo moćan uređivač.
 • Bilješka urednika; Najviše uživam i koristim svaki dan sljedeće: iA Writer i Snositi. Prva je najbolja aplikacija za pisanje za Mac, IMO. Potonji ima bolju integraciju s dodirnom trakom MacBook Pro.

snositiAplikacija za medvjeda
iawriteriA Writer aplikacija

Sve što imaju ove aplikacije za pisanje je zajedničko podrška za označavanje. Markdown je jezik pisanja posebno dizajniran za web, dizajniran tako da ne morate skidati prste s tipkovnice. Sve – oblikovanje, dodavanje veza i dodavanje slika – vrši se redno s nekoliko bita sintakse. Ukratko: Markdown vam omogućava pisanje brže. Ovo je uredan uvod, ako je niste upoznati.

Aplikacija posvećena pisanju može postati vaše mjesto zanemariti sve ostalo i potpuno se usredotočiti na pisanje. WordPressov besplatni način ometanja problema je u redu, ali koristite jedan od ovih WordPress trikova i možete puno bolje. Beat distractions! Pišite brže i olakšajte bloganje.

Automatizirajte zadržavanje posjetitelja

Jednostavnije objavljivanje omogućava vam da potrošite više vremena usredotočujući se na kvalitetu svog sadržaja. Usredotočenost na kvalitetu vašeg sadržaja omogućit će vam bolji blog. A bolji blog može biti i uspješniji blog – sve dok budete sigurni da možete zadržati posjetitelje.

Automatsko prikazivanje povezanih postova na dnu svakog posta izvrstan je način za privlačenje posjetitelja: govorite "jesi li završio jednu stvar? Sjajno, evo još jedne stvari koja je jednako dobra."

Jetpack, opet, ima rješenje ovdje, sa a ugrađen modul srodnih postova. Aktivirate ga, kao i sa svim modulima dodatka, pod postavkama. Ubojica značajka povezanih Jetpackovih postupaka je to što analizira postove koji će se prikazati na vašem poslužitelju. To čini značajku vrlo prijateljskom za zajednički WordPress hosting koji ne može podnijeti zadatke koji se ne odnose na resurse.

Primjer povezanih blokova postova:

Značajka povezanih s Jetpackom

Ako biste radije koristili samostalni dodatak – koji je potencijalno puno veći od resursa Povezani postovi za WP je cijenjena opcija (premium, 39 USD).

Iznenadite i oduševite čitatelje (umjesto da zahtijevate njihovu adresu e-pošte)

Konvencionalna inteligencija o stvaranju publike i marketinga putem e-pošte kaže da je jedini način da pridobite e-adrese svojih čitatelja ponuditi neku vrstu "mrkva": bonus ili poticaj. Ali konvencionalna mudrost kaže mnogo toga; slijedite ih sve i uvijek ćete pratiti najnovije trendove umjesto da ih postavljate.

Treba iznenaditi vrlo snažan i vrlo zanimljiv argument za iznenađenje i oduševljenje čitatelja davanje uistinu vrijednih bonusa bez zahtjevnih e-poruka i samo traženje adrese e-pošte nakon što prodavači pročitaju vrijednost i kvalitetu vašeg bloga.

Razmislite na ovaj način: koliko često ste dugoročno pretplaćeni na web mjesto koje vas je prisililo da mu date svoju e-adresu?

Odgovor je vjerojatno vrlo mali. Najbolji bilteni putem e-pošte dobiveni su od uživanja u kvaliteti sadržaja web mjesta i dobrovoljne prijave. Na vašoj web stranici trebali biste primijeniti isti pristup: objavite izvanredan sadržaj, odajte odlične bonuse i ne zahtijevajte adrese e-pošte ni u jednoj fazi.

Studija slučaja u praksi – i u radu – je šef marketinga tvrtke Sumo.com Nat Eliason. nat ubio mu hvatanje e-pošte u korist odavanja sadržaja i izgradnje vjernosti i povjerenja sa svojim čitateljima. Pregleda njegovih web mjesta eksplodirao: njegova web stranica sada prima stotine tisuća posjetitelja mjesečno, a popis e-pošte zaista raste.

Iznenađivanje i oduševljenje vaših čitatelja odavanjem bonus sadržaja ima dodatni plus što je mnogo jednostavniji za postavljanje. Jednostavno je stvoriti PDF sadržaja koji možete samo prenijeti putem WordPress medija za prijenos, a nije potrebna integracija marketinga putem e-pošte. Ovo je WordPress trik koji ne samo da vam olakšava bloganje, već će i osigurati vrlo sretne čitatelje.

Bilješka urednika; Iako na ovoj web stranici radimo puno stvari u vezi s e-poštom, također pružamo dodatni sadržaj bez traženja ljudi da se pretplate. Na primjer, ako ste zainteresirani za najbolje planove za WordPress hosting hosting, napravili smo veliko istraživanje pokušavajući to otkriti. U našem rezultatu objavljujemo sirovu izvoznu datoteku s podacima ankete – u slučaju da želite napraviti vlastitu analizu. Tu je datoteku moguće preuzeti bez pridruživanja našem popisu. Provjerite.

Dajte ljudima dosljedno kvalitetan sadržaj i oni će vam pružiti svoje vrijeme, pažnju i promet.

Izdvojite vrijeme s popisa e-pošte

Nakon što ste toliko iznenadili i oduševili čitatelje da se osjećaju obveznima prijaviti se na vaš popis e-pošte, važno je osigurati da taj resurs koristite i redovno kontaktirate svoj popis. Nažalost, izrada poruka e-pošte za vaš popis prilikom objavljivanja novog članka (ako se to tako e-mail prevrtati putem e-pošte) može predstavljati veliku vremensku pogrešku, posebno ako je sadržaj potreban opsežnog preoblikovanja kada se doda u vašu e-uslugu.

Rješenje je automatizirati što je više moguće. Ovdje možete koristiti brojne WordPress trikove, ovisno o tome kako je složeno postavljanje e-pošte:

Pošaljite nove postove na newsletter putem e-pošte putem RSS-a. Najpopularniji alati za e-poštu imaju "RSS za nacrt" značajka pri čemu se novi postovi automatski povlače s vaše web lokacije, ali morat ćete ih ručno provjeriti i poslati. Ovo rješava puno groznog posla za vas. Usluga automatizacije IFTTT ovdje može biti od pomoći: evo vam što možete učiniti s Mailchimpom, na primjer.

Kreirajte prilagođeni predložak stranice u WordPressu da biste automatski ispunili svoju e-poštu. Ova je druga mogućnost mnogo složenija, ali mnogo snažnija: to su mjesta poput WPShout i wpMail generiraju svoje biltene sa velikim sadržajem (koji koriste dosljedan format) svaki tjedan. Obje web stranice imaju predložak prilagođene stranice postava (u praksi se to koristi kod sličan a prilagođena stranica arhiva) automatsko povlačenje u radna mjesta koja odgovaraju određenim kriterijima.

IFTTT

Tada se dodaje prostor za prilagođeni uvod i cijeli e-mail može se kopirati i zalijepiti u davatelja usluga e-pošte. Ovo je mnogo složeniji WordPress trik, ali nevjerojatno je moćan i ogromno štedi vrijeme.

Bilješka urednika; Osim toga, ako ste zainteresirani za više WordPress trikova vezanih uz RSS, nekoliko njih ćemo objaviti u drugom postu na blogu – gdje razgovaramo o tome što možete učiniti sa raznim "RSS za objavu" dodataka.

Po mom mišljenju najbolji su bilteni koji se šalju redovito, s personaliziranim dodirom. Izdvojite vrijeme sa popisa e-pošte s ovim WordPress trikovima, ali nemojte se u potpunosti automatizirati; budite spremni uložiti malo vremena kako biste stvorili najbolje moguće iskustvo čitatelja.

Automatizirajte dijeljenje na društvenim mrežama

Još jedan veliki kandidat za automatizaciju i uštedu vremena je društveno dijeljenje. Čim objavite post, željet ćete ga podijeliti na svojim društvenim mrežama, pa biste također mogli ovo jednostavno učiniti.

Prije no što podijelite na društvenim mrežama, provjerite imate li ih Yoast SEO instaliran dodatak. Na taj ćete se način osigurati ako imate istaknutu sliku, društvene mreže pokupiti ovo i prikazati sliku pored svog posta kada se dijeli. Možete ih postaviti i ručno u postavkama Yoast SEO-a, ali s naglaskom na WordPress trikovima kako olakšati bloganje, ovo nećemo preporučiti. Ako želite saznati više o ovoj značajki, naći ćete vodič ovdje – i ne zaboravite da možete koristiti naše prethodne trikove sa slikama kako biste lako stvorili slike odgovarajuće veličine za društvene mreže.

Sada kada ste završili početno postavljanje, vrijeme je da prijeđete na stvarnu automatizaciju dijeljenja društvenih medija. Jetpack opet može spasiti dan ovdje: the Oglasna značajka omogućuje vam automatsko objavljivanje na društvenim mrežama kad bude objavljen novi post. Sve što trebate je spojiti Jetpack na društvene mreže koje želite koristiti, a WordPress će srediti sve sljedeći put kada objavite novi post.

Ovaj će vam trik ipak pomoći samo ako dijelite svoj post kada je prvi put objavljen. Da biste nastavili dijeliti svoje postove i nastaviti dobivati ​​novi promet, morat ćete to koristiti Oživite stari post. Ovaj dodatak olakšava jednostavno ponovno dijeljenje postova iz arhiva vašeg bloga i automatski ih objavljuje u vašim društvenim feedovima. Jednostavno ga morate postaviti jednom, a zatim dugoročno iskoristiti prednosti!

WordPress trikovi pomažu vam da se bavite pisanjem!

Cilj ovih WordPress trikova je osigurati da su vaši postupci pisanja i objavljivanja jednostavni, brzi i bez boli. Uostalom, ako su ti procesi lakši, vjerojatnije je da ćete ih zapravo i izvoditi.

WordPress blog koji je jednostavniji za upotrebu jest onaj na kojem redovito možete objavljivati ​​više sadržaja.

Evo kratkog sažetka na koji se možete obratiti:

 1. Prigrlite jednostavnost – odaberite temu koja to odražava.
 2. Provedite manje vremena baveći se slikama pomoću dodataka za snimanje slika
 3. Sadržaj dokazujte budućnosti. Ne koristite kratke kodove vezane uz vašu temu.
 4. Koristite namjensku aplikaciju za pisanje za brže, bez ometanja pisanja.
 5. Automatizirajte srodne postove pomoću Jetpacka.
 6. Dajte bonuse, ne mučite se s prijavama putem e-pošte.
 7. Automatizirajte svoj popis e-pošte (što je više moguće).
 8. Automatizirajte dijeljenje društvenih mreža uz pomoć Revive Old Post, Jetpack i Yoast.

Odmah i odmah ih implementiraj. Vrijeme koje će vam trebati više će nego što je osvojiti u vremenu uštede, plus izuzećete malo muke u objavljivanju i poželjet ćete objaviti više postova.

To je, zaista, win-win. Dođite do njega!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map