Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway vs vs Standard Spellchecker za WordPress

Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway vs vs Standard Spellchecker za WordPress

Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway vs vs Standard Spellchecker za WordPress
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Gramatika neka bude teška. Svaki se bloger može povezati. A za mene – jer nisam izvorni engleski govornik – još je brutalnije. Previše vremena provodim vrteći razne dijelove svojih postova kako bih bio siguran da su one … što je riječ … čitljive. Srećom, ovih dana imamo nekoliko sjajnih alata koji gramatiku mogu učiniti manje bolnom. Pogledajmo koji je najbolji između Grammarlyja protiv Jetpacka vs Ginger vs Hemingway.


S jedne strane, gramatika nije blogovanje svih i na kraju. I dalje možete izgraditi uspješan blog ili internetski časopis (ili blog posao), iako ovdje imate i dalje imate sitne probleme.

Ali s druge strane, dopuštena je vrsta kritičke mase grešaka. Jednom kada ga pogodite, vaš sadržaj postaje nemoguć za probavu, a vaši će čitatelji početi iskakati … ravno vašim školovanijim konkurentima.

Imam ipak dobre vijesti. Postoji rješenje.

Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Standard Spellchecker za WordPress

Zapravo možete zavesti čitatelje da misle kako znate napisati sadržaj koji je gramatički ispravan.

Evo kako:

Što je to za tebe?

U ovom postu, naučit ćete kako možete poboljšati svoje pisanje radeći s umjetnim uređivačem – softverom koji će ukazati na vaše gramatičke pogreške i druga pitanja koja mogu vrebati u mraku.

Krajnja igra ovdje je učiniti vaš sadržaj čitljivijim, privlačnijim, a ne dosadnim čitati čitav sadržaj. To možete učiniti nakon što odete s jednim od igrača koje danas uspoređujemo – Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway.

Drugim riječima, sljedeći su alati koje biste trebali potražiti ako želite biti bolji bloger (dobiti trenutne povratne informacije i objašnjenja zašto se nešto smatra gramatičkim ne-ne).

nadalje:

1. Grammarly

Grammarly valjda je najpopularniji alat vani i zasigurno zanimljivo rješenje koje nudi obilje mogućnosti i lijepu integraciju preglednika za Chrome.

Osmišljeno je da vam pruži uslugu "bolji način pisanja" (njihove riječi). Pronalazi i zatim ispravlja vaše gramatičke pogreške, daje vam prijedloge vokabulara, pa čak i provjerava vaš tekst zbog plagijata.

Postoje dva načina rada s Grammarlyjem. Možete nabaviti gore spomenuti dodatak za Chrome ili sami koristiti web aplikaciju. Bilo kako bilo, imate pristup uglavnom istom rasponu značajki.

S Grammarlyjem surađujem već nekoliko mjeseci. Iskreno mogu reći da je vjerovatno najbolji alat za pomoć piscu u stvarnom vremenu za WordPress.

Iako ne postoji službeni dodatak Grammarly za WordPress, proširenje za Chrome vrlo se dobro integrira sa zadanim uređivačem sadržaja u WordPressu. To znači da ne morate nigdje otići da biste provjerili gramatiku. Jednom kada počnete raditi na novom postu, pojavljuje se ikona Grammarly i sjedi u donjem desnom kutu urednika.

GM1

Ikona prikazuje broj koji predstavlja probleme pronađene u vašem pisanju. Klikom na njega pojavljuje se standardni prozor Grammarly uređivača.

GM2

Kad tamo stignete, možete pregledavati svoj post po redak, vidjeti povratne informacije i odobriti predložene izmjene ili ne, vaš poziv.

GM3

Uz svaki prijedlog, dobijate objašnjenje što nije u redu i zašto. Klik na "više" daje dodatne primjere i povratne informacije.

gm4

Kao i kod svakog provjere pravopisa, možete proširiti direktorij i dodati nove riječi u njega. Uz to, čini se da se trenutna biblioteka riječi stalno širi i uključuje moderne izraze. Sigurno nećete završiti češljanje po glavi i frustrirani kada vidite riječ poput "na liniji" potcrtavanje (MS Word, zašto to radite ?!).

Uz to, kada je u pitanju provjera pravopisa, većina se to može učiniti bez ispaljivanja uređivača Grammarlyja. Kad god se neka riječ ne čini ispravnom, dodatak za Chrome automatski će je naglasiti. Kad pokažete miš preko te riječi, odmah ćete dobiti prijedloge o ispravnom obrascu. Nema potrebe da kliknete desnom tipkom ili bilo što. Ultra brzo.

Gramatički integracija WordPress-a samo je jedna strana novčića. Budući da je riječ o dodatku za Chrome, funkcionira sa svim vrstama polja za unos teksta. To znači da Grammarly možete koristiti u Gmailu, društvenim medijima (Facebook, Twitter), forumima, pa čak i kada pišete komentare na drugim blogovima. Uglavnom, bilo gdje gdje morate napisati nešto i nakon toga kliknite Pošalji.

Sada, o kontrastu.

Postoji samo jedan Čitava pomoć u stvarnom vremenu može vam smetati pri pisanju. Možda sam to samo ja, ali kad vidim previše podvučenih riječi dok pišem, a sve veći broj kritičnih pogrešaka velika je smetnja koja me usporava. Osobno obično isključim nastavak za vrijeme pisanja, a zatim ga ponovo uključim kada dođe vrijeme za uređivanje. To tako savršeno funkcionira.

Sažetak značajke:

 • ✅ Odmah pronađite i ispravite preko 250 vrsta gramatičkih grešaka.
 • ✅ Kontekstualna provjera pravopisa.
 • ✅ Poboljšajte izbor riječi pomoću prijedloga rječnika koji je optimiziran kontekstom.
 • ✅ Napredno lektoriranje. Traži ponavljanje riječi i druge stvari.
 • Plu Dostupni su dodaci za MS Word i MS Outlook.
 • Available Dostupan je Google Chrome dodatak.
 • ✅ Otkrijte plagijat tako što ćete provjeriti svoj tekst na više od osam milijardi web stranica.

Cijena:

Grammarly možete besplatno isprobati na njihovoj početnoj stranici (mali prozor uređivača). Nakon toga dostupna su tri glavna plana:

 • Mjesečno – 29,95 USD mjesečno.
 • Tromjesečno – 59,95 USD / tromjesečje (19,98 USD mjesečno).
 • Godišnja (najbolja vrijednost) – 139,95 USD / godišnje (11,66 USD mjesečno).

Pokušajte s gramatikom

Ili preskočite do konačne presude Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway klikom ovdje.

2. Jetpack

Ruksak za letenje jedan je od najpopularnijih WordPress dodataka vani. Pakao, vjerojatno ga već koristiš na svojoj web stranici u više svrha. Ali jeste li znali za to? "Pravopis i gramatika" modul?

Ne?

Ok, modul je zapravo započeo kao poseban dodatak nazvan After the Deadline i zatim je uključen u glavnu Jetpack strukturu.

Jednom kada aktivirate taj modul (wp-admin > Ruksak za letenje > Postavke), dodaje naprednu funkcionalnost provjere pravopisa vašem WordPress uređivaču.

JP1

Ono što je sjajno u ovom modulu Jetpack-a jest to što možete konfigurirati koja pravila i izdanja dodatak treba provjeravati. I stvarno sjajna stvar je da svaki korisnik na vašem blogu može postaviti ta pravila za sebe. To možete učiniti putem standardne stranice profila – YOURSITE.com/wp-admin/profile.php

jp2

Sve je to kako bi vam pomoglo u rješavanju gramatičkih problema i identificiranju drugih problema povezanih sa lošim stilovima pisanja, a koje bi moglo biti malo teže uočiti..

Iz vlastitog iskustva toplo vam savjetujem da izdvojite neko vrijeme odabirući pravu kombinaciju filtera koje želite zadržati. Ako ih svi uzmete na duge staze, samo ćete se razljutiti. Na primjer, prve stvari koje sam isključio bile su pasivna provjera glasa i složene provjere fraza.

Nakon što završite rad na postu, jednostavno kliknite ikonu kvačice i nakon nekoliko sekundi vidjet ćete neke preporuke.

Svaka riječ ili fraza koja se ne uklapa podcrtavat će se. Klik na riječ / frazu pruža vam skočni prozor gdje možete vidjeti što nije u redu, dobivate prijedloge kako to ispraviti, a također i objašnjenje zašto postoji problem.

jp3

Općenito, funkcionalnost nije napredna kao Grammarly, ali je ipak odličan alat koji vam može pomoći da poboljšate svoje pisanje neizmjerno.

I na osobnoj bilješci …

Šteta je.

Šteta što je Jetpack jedini – jedini – razumljivi dodatak za WordPress koji nudi bilo koju stvarnu funkcionalnost popravljanja gramatike. Sve ostalo je starije od dvije godine (obično ne savjetujemo instaliranje dodatnih dodataka) ili pružaju samo neke osnovne značajke.

Cijena:

Za Jetpack postoje plaćeni planovi, ali ako sve što tražite su mogućnosti za popravljanje gramatike, možete se držati besplatnog plana.

Probajte Jetpack

Ili preskočite do konačne presude Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway klikom ovdje.

3. Đumbir

Đumbir je alat koji je razvila tvrtka pod nazivom Ginger Software. Oni su sebi dali ime radeći na tehnologiji unapređenja jezika koja koristi statističke algoritme i obradu prirodnog jezika. To, pretpostavljam, znači da je alat vrlo učinkovit u onome što radi.

Dobra stvar tvrtke Ginger je da dobijete lijep broj verzija za različite sustave: Windows aplikacija, iOS, Android, Chrome proširenje, Safari proširenje.

No, postaje očigledno da im je trenutno glavni fokus iOS aplikacija. Ono što mislim je da u osnovi svaka druga verzija alata jako sliči iOS-ovoj aplikaciji (postoji mali prozor za samu aplikaciju, klizni lijevi izbornik i cjelokupni ravni oblik).

I nemojte me krivo shvatiti, aplikacija za iOS je u redu, ali kad je riječ o verzijama za radnu površinu, alat pomalo nedostaje. Na primjer, iako je dostupno proširenje za Chrome, on se zapravo ne integrira s poljima za unos teksta na web lokacijama (ima neke s njima, ali čini se da ne rade s glavnim poljem za uređivanje objava u WordPressu).

Glavna stvar koju radi proširenje jest otvaranje dodatnog skočnog prozora za uređivanje u koji možete kopirati i zalijepiti svoj post.

g2

Aplikacija za radnu površinu djeluje vrlo slično – morate je upaliti, a zatim kopirati i zalijepiti tekst. To može biti prilično problematično ako samo želite brzo provjeriti WordPress post. Na primjer, ako imate bilo kakve veze u svom tekstu, one će nestati nakon što ga kopirate natrag iz Gingera.

G1

Kao što je rečeno, Ginger-ove mogućnosti provjere gramatike vrlo su učinkovite, a alat uspijeva pronaći pitanja koja su nedostajala svim ostalim alatima s ovog popisa. Na primjer, samo je Ginger ispravno identificirao frazu "pa čak i provjerava tekst za plagiranje" koliko problematično (treba biti "vaš" ne "vas").

Pretpostavljam da je uvijek došlo do kompromisa kada želite nabaviti kvalitetan alat. Ništa nije savršeno. A gdje Ginger zaostaje u pogledu upotrebljivosti, to nadoknađuje u kvaliteti samih čekova.

Sažetak značajke:

 • ✅ Aplikacije / dodaci za: Windows, iOS, Android, Chrome, Safari.
 • ✅ Napredna provjera gramatike.
 • Ph Refrazer rečenice. Omogućuje vam istraživanje različitih načina fraziranja teksta.
 • Tools Prevoditeljski alati (40 jezika).
 • ✅ Rječnik. Pomaže vam da shvatite značenje riječi koje koristite.
 • ✅ Čitač teksta. Čita natrag ono što ste napisali.

Cijena:

Ginger možete testirati besplatno. Nakon toga postoje tri razine cijena za Premium plan:

 • Mjesečno – 29,96 USD mjesečno, naplaćuje se mjesečno.
 • Godišnje – 12,48 USD mjesečno, naplaćuje se kao jedno godišnje plaćanje u iznosu od 149,76 USD.
 • Dvije godine – 9,99 USD mjesečno, a naplaćuje se kao dvogodišnje plaćanje u iznosu od 239,76 USD.

Oni također nude Đumbir za posao, po stopi od 9,99 USD / član mjesečno.

Probajte đumbir

Ili preskočite do konačne presude Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway klikom ovdje.

4. Hemingway

Hemingway vrlo je cool alat, ali također se malo razlikuje od bilo čega drugog na ovom popisu. Uglavnom, umjesto da se fokusirate na mikro, da tako kažemo, potiče vas da pogledate više pisanje više-gore.

Evo što mislim. Iako će vas Hemingway tu i tamo obavijestiti o neobičnoj riječi, njezin glavni posao je poboljšati ukupnu čitljivost vašeg posta. Da biste to učinili, ona ističe čitave rečenice koje je ili teško pročitati ili ih je teško pročitati. Na vama je da učinite nešto po tom pitanju.

h1

Hemingway je dostupan ili putem mrežnog alata ili potpuno nove aplikacije Hemingway Editor za Mac i Windows.

Ne postoje proširenja preglednika ili druge vrste integracija. To znači za nekoga tko radi s WordPressom da morate kopirati i zalijepiti svoj sadržaj na Hemingway, obaviti svoj posao tamo, a zatim ga kopirati natrag u WordPress.

Hemingway je vizualno sredstvo. Koristi različite boje prema ozbiljnosti određenog problema pronađenog u vašem postu. Na primjer, rečenice koje je teško pročitati su crvene, teško čitati su žute, i tako dalje.

h2

Kad je riječ o korištenju alata, trebate lebdjeti pokazivačem miša iznad određene fraze i Hemingway će vam dati prijedloge.

Po mom mišljenju, Hemingway je sjajno rješenje za obavljanje ove posljednje provjere prije objavljivanja posta, nakon što ste to već postavili kroz neki drugi alat (poput Grammarlyja).

Cijena:

Web alat je potpuno besplatan. Uređivač na radnoj površini iznosi 19,99 USD (jednokratno plaćanje).

Probajte Hemingway

Ili preskočite do konačne presude Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway klikom ovdje.

5. Standardni provjera pravopisa

Dobili smo dobro, a ne loše, pa sada govorimo ružno.

Iskreno, standardni provjeri pravopisa nisu baš korisni kao alat za blogere, pisce ili one koji pokreću web mjesto u vezi s tim. Osim što vam pomažu da primijetite neke osnovne pogrešake, oni nisu dobri ni za što drugo.

Softver Ginger zapravo je napravio lijepu usporednu tablicu standardnih provjera pravopisa u odnosu na njihov alat:

gingervs

Moj je savjet ovdje vrlo jednostavan … samo se klonite standardnih provjerača pravopisa za bilo koji ozbiljan posao uređivanja ili provjere gramatike. Mnogo vam je bolje s bilo kojim od četiri gore opisana alata.

Ok, ali koji konkretno odabrati?

Presuda – Grammarly vs Jetpack vs Ginger vs Hemingway vs vs standardni pravopisac

Evo mojih preporuka – tri alternativna puta koja možete krenuti:

(b) Sljedeći korak prema gore: Upotrijebite Grammarly. Samo gramatika pružit će vam veliku vrijednost i u osnovi sve što trebate u pogledu provjere gramatike i poboljšavanja vašeg pisanja.
(c) Najveća vrijednost: Upotreba Grammarly i Đumbir. U ovom postavljanju najprije bih koristio Grammarly (jer je to lakši alat jer je integriran u vaš preglednik), a zatim Ginger nakon toga da vidim ima li problema s dubljim sjedenjem ispod površine.

Što misliš? Jeste li već pokušali koristiti gramatičke provjere poput ovih? Čini li vam se kao nešto od čega biste mogli imati koristi?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector