WordPress.com vs WordPress.org – Mi a különbség?

A WordPress.com és a WordPress.org teljes dolog valóban zavaró. Mindenkinek.


Először is, és ezt azonnal el kell mondani, a WordPress.org és a WordPress.com két teljesen különböző webhely / szervezet / webes megoldás.

Más szavakkal, az egyik egy teljesen más * dolgot fog adni neked, mint a másik.

Tudom, hogy ez furcsa. Nem sok esetben van egy márka ".com" domain teljesen elkülönül a sajátjától ".org" tartomány. Csak arra szoktunk, hogy ugyanazt a dolgot látjuk minden domain kiterjesztésnél, amely a márkának lehet.

Nos, ez csak a WordPress esetében más.

Mielőtt azonban megbeszéljük a WordPress.com és a WordPress.org különbségeit, tegyük a kirakós játék legfontosabb darabját útba:

WordPress.com vs WordPress.org

Ha csak blogot szeretne indítani, vagy webhelyet szeretne létrehozni, akkor kihagyhatja ezt a cikket, és továbbmehet az alábbi útmutatókhoz:

 • Hogyan indítsunk el egy blogot a WordPress segítségével
 • Saját WordPress webhely felépítése

Egyébként mi a WordPress?

A .org és a .com rejtély félrehagyásával beszéljünk egy pillanatra a tiszta WordPress-ről.

A WordPress a mindegyik legnépszerűbb weboldalmotorja. Ez egy olyan szoftver, amelyet használhat webhelyének operációs rendszerének.

WordPress logó

Más szóval, a WordPress az Ön webhelyén jelent, amit a Microsoft Windows (vagy Mac OS) a számítógépén.

A WordPress az összes webhely több mint 32% -án használatos, és bármilyen típusú vagy méretű webhelyet képes kezelni. Egy csomó funkciót csomagol, és végtelenül kiterjeszthető további témákkal (egyedi tervek) és plug-inekkel (extra szolgáltatások). Valójában ez a tökéletes megoldás.

Oké, rendben, de melyek a legjelentősebb különbségek a WordPress.com és a WordPress.org között?

WordPress.com vs WordPress.org: az alapvető különbségek

Így egyszerűen megjegyezheti, mi a különbség … csak nézze meg az érdekli a WordPress domain kiterjesztését:

 • �� WordPress.org – ".org" jelentése "szervezet"
 • �� WordPress.com – ".com" jelentése "kereskedelmi"

Ezt szem előtt tartva a WordPress.com és a WordPress.org közötti legfontosabb különbség az, hogy ki valójában otthont ad webhelyére. A WordPress.org segítségével saját webhelyet üzemeltet (ezt javasoljuk). A WordPress.com viszont mindezekért gondoskodik az ön számára (könnyebben indítható, kevesebb szabadság).

Összegzés a WordPress.com és a WordPress.org oldalról:

com

WordPress.com

Komplett all-in-one webhely-felépítési megoldás / nincs tárhely szükséges / domain opcionális / ingyenes és fizetett tervek elérhető / kevésbé technikai

org

WordPress.org

webhelyszoftver / nyílt forráskódú / ingyenes / barkácsolás megoldás / webhelyének elindításához szükség van hostolásra és domain névre / egy kis időt vesz igénybe a lépések végrehajtása érdekében

�� Amely olcsóbb?

A WordPress.com és a WordPress.org közötti árképzés témája trükkös. Sok lehetőség áll rendelkezésre a WordPress mindkét verziója esetén, de a motorház alatt is nagyon különböznek egymástól. Itt van a bármely weboldal vagy blog felépítésében részt vevő folyamat bármely platformon, plusz az, amibe kerül:

WordPress.com

 1. Nyissa meg a WordPress.com webhelyet, és iratkozzon fel egy fiókra
 2. Adja meg az összes hozzáférési adatot az új fiókhoz
 3. Adjon meg webhelyének nevét, válasszon egy mintát
 4. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő tervet. Ezek havi 0 dollártól 25 dollárig terjednek – ezekről alább olvashat
 5. Regisztráljon egy új domaint a webhelyhez, ha az előző lépésben fizetett tervet választott
 6. Végezze el a telepítést és konfigurálja a webhelyet

WordPress.org

 1. Először válasszon egy harmadik féltől származó webhelyet a jövőbeli webhelyéhez. Az árak havonta 3 dollártól 30 dollárig mozognak – ezekről alább olvashat
 2. Regisztráljon a választott internetes házigazdanál
 3. A regisztráció során jelölje be a jelölőnégyzetet, amely jelzi, hogy a WordPress programot telepíteni kívánja-e a beállításokhoz (olvassa el: a WordPress automatikusan telepítésre kerül a gazdagépen)
 4. Végezze el a tárhely-vásárlást, és jelentkezzen be az új WordPress irányítópultba
 5. Konfigurálja a webhelyet, válasszon egy mintát

Mint láthatja, a webhelyek készítésének folyamata más, attól függően, hogy melyiket választja – WordPress.com vagy WordPress.org.

Noha a WordPress.com egy teljesen ingyenes tervet nyújt Önnek, korlátozottan számíthat arra, hogy mit tehet valójában azzal az oldallal:

 • Kizárólag a WordPress.com aldomainjét használhatja – nem tehet fel egyéni domain nevet
 • A WordPress.com saját hirdetést jelenít meg az Ön webhelyén – ezekből a hirdetésekből semmit nem keres
 • Csak 3 GB webhely tárhelyet kap
 • A webhelyet semmilyen kereskedelmi célra nem használhatja
 • Korlátozott számú témát választhat, és bővítményeken keresztül nem tudja kibővíteni a webhelyet

Ha szeretne még egy kicsit több funkciót beszerezni, akkor szerezze be az egyik fizetett tervet. A dolgok így szólnak:

Jegyzet. Ne feledje, hogy amíg a fenti táblázatok ezt mondják "egyéni domain név", ez nem azt jelenti, hogy valóban beszerezte a csomagba. Még mindig külön kell fizetnie erről.

Ha összeadod a dolgokat, A WordPress.com webhelyén egy megfelelő weboldal üzemeltetése évente mintegy 111 dollárba kerül (8 USD / hó maga a WordPress.com számára + 15 USD / év a domain név számára).

Összehasonlítva: a WordPress.org-val előzetesen pénzt kell befektetni, de a beruházás általában kisebb, főleg az új webhelyek esetében.

A webhely elindításához a WordPress használatával be kell szereznie egy webszervert és egy domain név (amelyet teljesen külön kell elvégeznie attól, amit a WordPress.org-tól kapsz).

Mint kiderül, magas színvonalú tárhely-csomagot kaphat egy WordPress-webhelyhez, körülbelül 35 dollár / év körül. Amikor figyelembe vesszük a domain költségeit, az az Évente összesen 50 dollár a WordPress.org alapú webhely futtatásához. Nagyjából a fele, amit fizetne a WordPress.com webhelyén.

Az egyetlen nehéz rész az, hogy hogyan válasszuk ki a minőségi internetes hostot. Itt található a legfontosabb lehetőségek teljes összehasonlítása, de ha nincs ideje ezen átmenni, akkor csak elmehet a Bluehost felé, és beszerezhet tőlük egy hostolási beállítást. Tisztelt társaság, rengeteg lehetőséggel rendelkezik a WordPress számára. Íme, mi jót tesz a Bluehost kínálatában:

 • A WordPress számára 2,95 USD / hó hostolási tervet kaphat
 • Kapsz egy ingyenes domain név az első évre
 • A WordPress automatikusan telepítésre kerül
 • Ön automatikusan frissíti a WordPress szoftvert

Bizonyos mértékig a Bluehost nagyon hasonlít a WordPress.com webhelyhez, de csak olcsóbb. Összességében korlátlan témákat is használ a webhelyén, és telepítheti a kívánt bővítményeket. Alapvetően Önnek lehetősége van arra, hogy bármit megtegyen, bármit javítson, és testreszabjon minden, amire webhelyén szüksége van. A WordPress.com továbbra is csak korlátozott hozzáférést biztosít Önnek a testreszabáshoz, még akkor is, ha beleegyezik abba, hogy fizet.

Bár valószínűleg még korai lenni a host megvásárlásában, ha készen áll rá, győződjön meg arról, hogy a fenti linket használja a Bluehost számára. Ez azonban egy kapcsolt link (ami azt jelenti, hogy kis jutalékot kapunk), emellett 2,95 és 3,95 dollár árengedményt kínál Önnek. Nem kapja meg ezt az árengedményt, ha a Bluehost webhelyen más módon látogatja meg a fenti linket.

�� WordPress.com vs WordPress.org – mélyebb bemutató

Megjegyzés: Inkább nézne egy videót a WordPress.com és a WordPress.org közötti főbb különbségekről?

Kattints ide

WordPress.com vs WordPress.org: összességébenWordPress.com
WordPress.org
Ingyenes tárhelyet kínál, de a webhelyterületét 3 GB-ra korlátozza az ingyenes terv szerint.Nem jön az ingyenes tárhely. Önnek kell otthont keresnie, és külön fizetnie kell érte.
Ingyenes aldomaint kínál. Valami olyan, mint a YOURSITE.wordpress.com. Ha egyéni domaint akar, akkor frissítenie kell egy fizetett csomagra. Önnek egyéni domaint kell szereznie (többletköltségek merülnek fel).
Alapvető biztonságot és biztonsági mentéseket kap az Ön számára.Van bizonyos szintű biztonság a web host-tól, de a legtöbb esetben saját magadnak kell megvédeni a webhelyet. Ugyanez vonatkozik a biztonsági mentésekre – azokra, amelyeket beépülő modulokon keresztül is engedélyeznie kell.
A webhely műszaki teljesítményével kapcsolatban a WordPress.com mögött álló csapat kezeli. Ha valami nem működik, akkor nem tehetsz semmit, csak várhatsz, amíg a csapat megoldja a problémát.Kiválaszthatja a beépülő modulokat és a webhely teljesítménybeállításait. Némi munkát igényel, de teljes mértékben ellenőrizheti, hogy mi történik a webhelyén.
Korlátozott számú témát kínál, amelyek közül választhat. Korlátozott testreszabási lehetőségekkel is jár.Lehetővé teszi a kívánt téma elkészítését és telepítését, valamint a kívánt testreszabást. Készíthet saját témákat is, ha ismeri a PHP kódolást.
Csak abban az esetben engedi meg harmadik fél beépülő moduljainak használatát, ha megkapod a 25 dollár / hónap tervet. A többi tervhez csak az előzetesen beépített szolgáltatások szűk körét kapja meg. Nem adhat hozzá olyan kiegészítő szolgáltatásokat a webhelyéhez, amelyeket az alapértelmezett WordPress.com környezet még nem biztosít.A WordPress.org bármilyen ingyenes vagy prémium plugin telepítéséhez szabadságot kínál. Ez elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy testreszabja webhelyét arra a pontra, ahol megfelel az Ön igényeinek.
Nem lehet saját hirdetése a webhelyén. A WordPress.com azonban * * hirdetéseit jeleníti meg az Ön webhelyén – ez az az ár, amelyet Ön fizet, ha a platform ingyenes. E hirdetések eltávolításához legalább havi 4 USD összegű.Annyi hirdetése és annyi pénzszerzési formája lehet, amennyit csak szeretne (válasszon bármilyen kívánt hirdetési szolgáltatást). A jó hír az, hogy bevételeinek 100% -át megtartja.

���� A WordPress.org és a WordPress.com előnyei és hátrányai

Ahelyett, hogy felsorolnánk az egyes elő- és hátrányokat, csak az egyik platform előnyeire összpontosítanék a másikkal szemben. Más szavakkal: ha látja, hogy valami az egyik platform számára profi, ez azt jelenti, hogy a másik platformon nincs.

Előnyök és hátrányok: WordPress.com vs WordPress.orgWordPress.com PROS
WordPress.org PROS
Kevesebb időbe telik a WordPress.com webhely felállítása, mint a WordPress.org webhely felállításához.Sokkal több testreszabási lehetőséget kínál, mint a WordPress.com.
Újszülöttek használhatják. Még akkor is, ha első alkalommal indít webhelyet, mindent megtehetsz magaddal.Ez egy ingyenes és nyílt forráskódú platform.
Gondoskodik a webhely automatikus frissítéséről és biztonsági másolatáról, így nem kell aggódnia semmiért.Teljesen uralja a webhelyét. Bármit megtehet vele.
Ingyenes egy egyszerű és kicsi webhely számára, és technikai támogatást kap.Használhat egyéni témákat és egyéni bővítményeket.

Decide Hogyan lehet dönteni a WordPress.com és a WordPress.org között?

A legtöbb esetben a WordPress.org azoknak szól, akik nem félnek piszkos kezünktől, és azok számára, akik teljes ellenőrzést akarnak elérni webhelyeiken. Ez a tökéletes platform bármilyen üzleti webhelyhez és professzionális projekthez is.

A WordPress.com viszont kiválóan alkalmas személyes blogokra és webhelyekre, amelyeknek nincs kereskedelmi szándéka.

Íme egy párhuzamos döntés, amely segít:

WordPress.com

 • lehetővé teszi a weboldal gyors felépítését
 • 100% -ban ingyenes tervet kínál
 • nem ad teljes ellenőrzést a webhely felett
 • extra könnyen használható, ha nincs sok tapasztalata a weboldalakkal kapcsolatban
 • tökéletes értelme a kis személyes projekteknek / blogoknak
 • lehetővé teszi, hogy csak korlátozott számú témát (mintát) válasszon, és nem engedi, hogy saját készítsen
 • korlátozott kiterjesztési lehetőségekkel rendelkezik

WordPress.org

 • teljes ellenőrzést biztosít webhelye felett
 • lehetővé teszi egyedi tervezés használatát
 • nem korlátozza a weboldal pénzszerzési lehetőségeit (nagyszerű üzleti webhelyek számára)
 • hihetetlenül testreszabható
 • megköveteli, hogy vásároljon saját tárhelyet és domain nevet
 • annak ellenére, hogy maga a WordPress ingyenes, egy webhely nyilvános megnyitása évente 35-50 dollárt fog fizetni – elkezdheti a Bluehost szolgáltatást az első év olcsóbb opciójának megszerzéséhez.

�� További irodalom

 • Gondolsz blogba lépni? Itt található a teljes útmutató arról, hogyan indítsunk el egy blogot… a tapasztalatunk alapján, amely ezt a blogot építi semmitől havonta 150 000+ olvasóra.
 • Itt van, hogyan kell telepítse a WordPress-t, miután letöltötte a WordPress.org-ról.
 • Segítségre van szüksége a WordPress munkájában? Így találhat egy kiszervezõt, aki segít a WordPress.org webhely felállításában.

Szóval mi lesz neked? WordPress.com vagy WordPress.org?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map