Ugrás a WordPress blogból a könyvbe – A végső útmutató ��

Ön egy ideje ezen a blogszolgáltatásnál dolgozott, és azt a következő szintre szeretné vinni: a WordPress blogját könyvvé alakítja. Szeretné, ha a közzétett szerzőnek lenne a tekintélye és a könyvből megszerezhető másodlagos jövedelem. De a folyamat ijesztő. Hol kezdsz még??


Kezdhetsz velünk. Ez az útmutató pontosan bemutatja, hogyan lehet a WordPress blogját könyvévé változtatni, kezdve a megfelelő téma és cikkek kiválasztásával a könyvhez, egészen a közzétételig..

A WordPress blog és a könyv közötti út

A WordPress blogból könyvvé történő átalakítás bizonyos munkát igényelhet, de ennek nem kell, hogy bonyolult legyen, ha a helyes lépéseket követi. Itt van minden, a madártávlatból. Később megismerjük az útmutató részleteit:

WordPress blogot foglalni

téma

1. Válassza ki a témát – Ha könyvet szeretne olvasni, cikkeit egy közös téma köti össze.

válasszon cikkeket

2. Válassza ki cikkeit – nem akarja, hogy blogjában minden cikket közzétegyen könyvként. A legjobb cikkeket szeretné közzétenni, amelyek továbbra is sok közönséget vonzanak a megjelenésük után.

fordítás

3. Fordítsa össze cikkeit egy könyvbe – cikkeit úgy kell megszervezni, hogy folynak, mint egy könyv, egymásra építve, az elsődleges cél elérése érdekében.

tartalom hozzáadása

4. Adjon hozzá és / vagy frissítsen tartalmat – az új tartalom átfogóbb forrássá teszi a könyvet, és biztosítja, hogy a hosszú blogolvasók továbbra is értékesnek találják a könyvet.

tartalom szerkesztése

5. Szerkessze a könyvet – ezen a ponton a nyelvtan, a stílus egységessége és az egyértelműség érdekében szerkeszteni kívánt. Emellett el akarja távolítani a hivatkozásokat és a blogra mutató hivatkozásokat.

bérelhető szerkesztő

6. Béreljen fel egy szerkesztőt – (opcionálisan); az önszerkesztés elég jó eredményeket eredményezhet, de az igazi profi minőség érdekében professzionális szerkesztővel kell együttműködnie.

tervezési borító

7. Szerezz egy könyvborítót – egy grafikus tervezõje által készített kiváló minõségû borító segít elkülöníteni a könyvet a saját kiadású munkák tömegétõl.

formátumú könyv

8. Formázza meg a könyvet – bizonyos értelemben ez a WordPress blog könyvéhez fordításának legfontosabb része; ez teszi a könyvet olvashatóvá e-könyvként, nyomtatott könyvként vagy mindkettőként.

közzétesz

9. Tegye közzé könyvét – a könyv formázása után készen áll az eladásra! Töltse fel webhelyére freebie-ként, vagy tegye eladásra az Amazon-on (vagy alternatív platformokon a nagyobb hatás érdekében).

Keressük meg ezeket a lépéseket egyenként! Kezdve:

A könyv megfelelő cikkeinek kiválasztása

Csak átültetheti az összes cikkét Word-dokumentumba, formázhatja e-könyvként, és kiadhatja azt a világba, de az nem olvasható, mint egy megfelelő könyv.

Ahhoz, hogy a WordPress blogját könyvévé tegye az embereknek, akik valóban olvasni akarnak, meg kell választania a legjobb cikkeket, mindegyiket egy közös, pontos témával összekapcsolva..

Számos blogger ezt úgy hajtja végre, hogy a fogadott kihívást könyvévé alakítja, mint például Darren Rowse 31 nap egy jobb blog felépítéséhez (most tanfolyamra adaptálva).

Csak arra az esetre, ha kíváncsi vagy, itt mind az egyes blogbejegyzések, amelyek ezt a könyvet alkotják.

31 nap

Hogyan válasszunk ki egy témát

Számos blogger egyszerűen ugyanazt a témát használja a könyvéhez, mint a teljes blogjához, ám arra ösztönzöm Önt, hogy fogalmazjon meg pontosabban.

Ha szűkít egy kisebb témát, megismételheti ezt a folyamatot, és a blogjával több könyvet hozhat létre. Ez javíthatja a szakterület tekintélyének tekintélyét, és növelheti a szerzőként szerzett jövedelmét.

Ennek ellenére átfogó témájának továbbra is elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy egy egész könyvet érdemelhessen. Valami, ami mind az érdeklődést felhívja a készítés során, mind a közönség érdeklődésére az olvasási folyamat során.

Annak biztosítása érdekében, hogy témája megfeleljen mindkét követelménynek, válasszon valamit, amelyről legalább 10–12 sikeres cikket írt. Ez minimalizálja az új tartalom mennyiségét, amelyet létre kell hoznia ahhoz, hogy a projekt könyvhosszú legyen.

Hogyan válasszuk ki a cikkeket

Mi minősül könyv-méltó blogbejegyzésnek? Van néhány mutató:

 • Forgalom az idő múlásával – néhány cikk nemrégiben is lehet, de azt akarja, hogy minden cikk örökzöld legyen.
 • Megjegyzések száma – a megjegyzések nagy száma azt mutatja, hogy a közönség aktívan érdekli egy témát.
 • Részvények a közösségi médiában – ismét, ez azt mutatja, hogy az emberek elég érdekeltek, hogy többet tegyenek, mint egy blogbejegyzés olvasása; meg akarják osztani ezt az információt és megvitathatják azt, sőt, érdeklődhetnek még a témával kapcsolatos könyvek iránt is.
 • Minőség és hosszúság – a könyv minden részének magas színvonalúnak kell lennie, és a cikkeinek együtt elegendő tartalmat kell létrehozniuk ahhoz, hogy valóban könyvnek lehessen tekinteni. Nagyon rugalmas az e-könyvek hossza, ám a legtöbb ember nem fontolja meg a könyv 15 000 szó alatti szavait. Ha hosszabb, részletesebb cikkekre összpontosít, megkönnyíti a szószám elérését anélkül, hogy hatalmas mennyiségű új tartalmat hozna létre.
 • Folytonosság – minden cikk a könyv fejezetévé vagy szakaszává válik, de mindegyiknek egy koherens célkitűzéshez kell vezetnie.
 • Formátum – csak azért, mert jól működik egy blogban, nem azt jelenti, hogy egy könyvben is működni fog. A videótartalomra vagy a linkek magas koncentrációjára támaszkodó cikkek nem működnek egy könyvben. A képek a könyvekben jól működnek, de bonyolíthatják a formázást, és drága lehet a nyomtatás. Ragaszkodjon olyan cikkekhez, amelyek információjukat leginkább vagy egészben szövegen keresztül közvetítik.

A keresett pontos számok a közönség méretétől függően változhatnak, de szeretne olyan cikkeket választani, amelyek átlag feletti elkötelezettséget szereztek. Ezek azok az ötletek, amelyek már visszhangozzák a közönséget. Egy könyvbe csomagolva ezek az ötletek összességében új közönséget vonzhatnak be.

A WordPress blog összeállítása könyvbe

Tehát kiválasztotta a témát, és kiválasztotta a tíz vagy annál jobb cikket. Itt az ideje, hogy ezeket a cikkeket egy valódi könyvbe foglalja. Ezt megteheti néhány különböző módon:

 • Microsoft Word / Open Office / stb. – Ha kényelmesen dolgozik a Microsoft Word-ben (vagy más szövegszerkesztőben), akkor másolhatja & illessze be cikkeit közvetlenül a blogjából egy Word dokumentumba. A formázás megőrzéséhez feltétlenül másolja át & illessze be azokat a nyilvános oldalakat, amelyeket a cikk felkerül a VAGY a WordPress vizuális szerkesztőbe.
 • Fülszöveg – A Blurb egy önkiadó cég, amely nevű formázó szoftvert kínál BookWright. az "Webhely importálása" Ez a szolgáltatás megkönnyíti a WordPress blogjából származó cikkek beolvasását és könyvbe történő összeállítását. A BookWright teljes nyomtatásra kész formázást is biztosít, ha készen áll a közzétételre.

Miután a cikkeket importálta, ideje átváltoztatni azokat könyv formává. Három lépés van a cikkgyűjtemény szerkesztésével egy megfelelő könyv létrehozásához:

1. Válasszon megrendelést

A kiválasztott cikkek könyvévé alakításának első lépése annak eldöntése, hogy bekerülnek-e. Általános szabályként a legalapvetőbb információkat szeretné kezdeni, majd a bonyolultabb témákra lépni. Minden új cikknek az előzőre kell épülnie.

2. Szervezze a cikkeket fejezetekre

Ezt a lépést akkor hajthatja végre, ha a cikkhez rendelést választott ki, vagy ugyanakkor megteheti. Két különböző módon is megteheti:

 • Minden cikk fejezetként – Ha cikkei mélyreható részek, amelyek a téma minden szempontját feltárják, akkor önállóan állhatnak fejezetekként.
 • Fejezetként több cikk – ha hajlamos rövid cikkeket írni egy téma konkrét szögeit / aspektusait feltárva, akkor valószínűleg két vagy több cikket egyesít minden egyes fejezet létrehozásához.

A legfontosabb az minden fejezetnek kibővítenie kell az előzőt. Logikusan kell követniük egymást oly módon, hogy az olvasók számára értelme legyen.

3. Vegye figyelembe a tudás hiányosságait

A könyvednek átfogó forrásnak kell lennie, oly módon, hogy egyetlen blogbejegyzés vagy akár egy sor blogbejegyzés sem képes. Vigyázz olyan helyekre, ahol elmulasztott hasznos információkat, vagy ahol részletesebben elmagyarázhatja a dolgokat. Vegye ki ezeket a jövőbeli referencia céljából.

Ha két vagy három éves cikkeket használ, akkor azt is ellenőriznie kell, hogy adatai továbbra is aktuálisak-e.

4. Adjon hozzá új tartalmat

Új tartalom hozzáadása a könyvhez növeli annak értékét, és már van néhány nagyszerű ötlete: a harmadik lépésben létrehozott tudásrések listája. Új tartalmának arra kell törekednie, hogy kitöltse ezeket a hiányosságokat. Ha a meglévő könyved kicsit rövid, akkor érdemes ötvöznie más releváns tartalmi ötleteket is.

Az, hogy mekkora tartalmat ad hozzá, teljesen rajtad múlik, de azt javaslom, hogy adjunk hozzá legalább 3000–5000 új szót, így a hosszú távú blogolvasók továbbra is értéket szerezhetnek könyvéből.

500 út, hogy jobb író lehessen. Chuck Wendig

Ennek ellenére technikailag nem kell hozzáadnia semmit ahhoz, hogy a WordPress blogját könyvévé tegye. Chuck Wendig könyve, 500 út, hogy jobb író legyen, valójában csak az ő összeállítása 25 dolog, amit tudnod kell blogbejegyzések. Ezek a leginformatívabb cikkek bármiről, amelyeket a blogban tesz közzé, és annyira népszerűek, hogy képes volt ezeket egy teljes sikeres sorozatká alakítani..

Mivel azonban a Terribleminds blog, Csalódott voltam, amikor végre megvásároltam az 500 út sorozatát, és rájöttem, hogy már elolvastam az összes tartalmat. Ha ugyanazt az utat választja, akkor vegye figyelembe, hogy fennáll annak a veszélye, hogy elidegeníti a hosszú távú olvasóit.

Tartalom szervezése

A WordPress blog könyvévé alakításának időigényesebb része a cikkek fejezetekre történő rendezése és a megfelelő megrendelés megadása, de számos más szerkesztést is elvégeznie kell, hogy munkája valóban olvassa el, mint egy könyv:

 • Távolítson el hivatkozásokat a blogbejegyzésekre / cikkekre vonatkozó fejezetekre – keressen olyan helyeket, ahol olyan dolgokat mond "ebben a blogbejegyzésben". Távolítsa el őket, vagy változtassa meg, hogy mondják "ebben a fejezetben" vagy "ebben a szakaszban".
 • Össze kell kötni a fejezeteket – szülessen hivatkozásokat más fejezetekre és a könyv általános céljára az egyes részekbe.
 • Erősítse meg az egyes fejezetek elejét és befejezését – A blogok beszélgetési hangot adnak, és ez leginkább a cikkek elején és végén mutatkozik meg, ahol olyan dolgokat teszel, mint például más cikkeket megemlíteni, és kommentárokat kérni. Csatlakoztassa ezeket a darabokat a könyv többi részéhez, és cserélje ki a blog formátumára támaszkodó cselekvési felhívásokat olyan tevékenységekre, amelyek az olvasók helyett a könyvhez kapcsolódhatnak.
 • Cserélje le a hivatkozásokat a hivatkozásokra – ez egy kulcsfontosságú változás, amelyet akkor kell végrehajtani, amikor a WordPress blogját könyvére fordítja. Az e-könyv hiperhivatkozásokkal történő betöltése nem szakszerű, és ezek nem nyomtatva működnek. Még mindig hivatkozhat az online forrásokra, de a linkeket a lábjegyzetekbe kell helyezni vagy az egyes fejezetek végén össze kell állítani. Íme egy példa erre:

referenciák

 • Szerkesztés a minőség és a következetesség érdekében – azt szeretné biztosítani, hogy a könyv minden szakasza a legmagasabb minőségű tartalom legyen, amelyet jelenleg elkészíthet. Ez különösen akkor fontos, ha több mint egy éve írt cikkekkel dolgozik, mivel az írása ebben az időben jelentősen megnőtt..

Esetleg érdemes felvenni egy profi szerkesztõt is, de fontos, hogy ezeket a szerkesztéseket elõször saját maga végezze el. Ez megkönnyíti a szerkesztő számára, hogy arra összpontosítson, hogy a könyv minél jobb legyen, ahelyett, hogy egyszerűen könyvévé tenné. Emellett megtakarítja a szerkesztő idejét, és potenciálisan pénzt takaríthat meg.

A közzétételi folyamat

Most, hogy összeállította a könyvet, ideje elkezdeni a "WordPress blogot foglalni" folyamat. A négy dolog közül legalább háromt meg szeretne csinálni: bérel egy profi szerkesztőt, létrehozhat vagy megbízhat egy könyvborítót, formázhatja a könyvet közzétételre, és elérhetővé teszi azt a nyilvánosság számára.

Professzionális szerkesztés

A professzionális szerkesztésnek három típusa létezik: fejlesztői szerkesztés, másolás és korrektúra.

 • A fejlesztési szerkesztés a könyv egészére összpontosít, segít pontosításában és a könyv leghatékonyabb megszervezésében.
 • A másolás a nyelvtanra, a helyesírásra és a formázás és a stílus következetességére összpontosít.
 • A korrektúra kizárólag a nyelvtanra és a helyesírásra összpontosít.

Tehát milyen típusú szerkesztésre van szüksége?

Ha ez az első alkalom, hogy kiad egy könyvet, akkor határozottan javaslom szakemberek felvételét mind a három szerkesztési típushoz. Kicserélheti a fejlesztői szerkesztőt több béta-olvasóra – olyan olvasókra, akik ingyenes visszajelzést adnak a könyvéről -, de valódi, profi szerkesztővel való együttműködés hatalmas összeget fog megtanítani az íráshoz.

Mennyibe kerül a szerkesztés?

A szerkesztés lehet a WordPress blogjának könyvére fordításának a legnagyobb költsége, de az elkölteni kívánt összeg függ a könyv hosszától, a szerkesztés típusától / típusaitól, valamint a választott szakembertől..

Egy 15 000–20 000 szókönyvnél a professzionális szerkesztés általában valahol 400–800 dollárba kerül. Professzionális szerkesztőket találhat a webhelyen keresztül Reedsy.

Hogyan alakíthatod blogod könyvgé: Reedsy Szerkesztők

Költségvetés-orientáltabb lehetőséghez kipróbálhatja szerencséjét is Fiverr. A platform ismert arról, hogy sokféle apró feladat végrehajtását kínálja darabonként 5 dollárért. Ne várja el azonban, hogy az egész könyvet 5 dollárért szerkeszti. A szerkesztéssel a ballparkban 5 dollár / 500 szó (azaz kb.) Áron kell találkoznia. Ennek ellenére a végső összeg sokkal alacsonyabb lesz, mint másutt. Ezt figyelembe véve, ne feledje, hogy a minőség szintén kissé alacsonyabb is lehet.

fiverr szerkesztés

Van néhány útmutatónk a Fiverr használatához ebben a blogban. Nézd meg őket. Valójában lépésről lépésre haladunk át az egész tapasztalaton.

Könyvborítók

A Photoshop vagy akár a Canva segítségével magad is készíthet könyvborítót, de legyünk őszinték: az emberek a borítékok alapján ítélik meg a könyveket. Már hatalmas munkát végzett a WordPress-blog könyvéhez fordításával, és azt akarja, hogy a lehető legnagyobb esélyt adja meg neki. Tehát, ha Ön már nem képzett grafikus, akkor fizetni kell a könyvborítóért.

Mennyibe kerül egy könyvborító??

Ez ismét vadul változhat. Olyan webhelyek, mint a Írj előre gyártott borítókat és megfizethető jutalékokat kínálnak. Borítótervezőket is találhat olyan webhelyeken, mint a fentebb említett Fiverr.

A legtöbb tervezési feladathoz hasonló oldalakat is megnézhet 99designs. Ez egy "online piactér találkozik aukcióval" egyfajta hely a tervezési projektekhez. Nézd meg.

99designs

A könyv formázása kiadásra

Ez az utolsó lépés ahhoz, hogy a WordPress blogját könyvvé alakítsuk, és a nyers fájlból olyan formává alakítsuk, amelyről az emberek élvezni fogják az olvasást.

A könyv formázása nagyon különbözik a blogtervezéstől, de megtanulhatja, hogyan kell csinálni. Számos program teljes egészében az a célja, hogy segítse a szerzőket az első könyvük kiadásában. Ha már felhasználta a BookWright alkalmazást webhelyének importálására, ugyanazt a programot használhatja a könyv formázására közzétételre…

Bonyolultabb könyvtervezéshez (sok grafikát igénylő mintákhoz) érdemes befektetni egy olyan programba, mint például Pergamen. Ezt elolvashatod a Vellummal formázási útmutató Joanna Penn-től. A Vellum egyetlen hátránya, hogy jelenleg csak Mac esetén érhető el.

Nem akarod csinálni magad? Szerencsére a professzionális formázás viszonylag olcsó. Néhány borító-tervező kedvezményes formátumú csomagokat is kínál formázási lehetőségekkel, így ha aktívan szeretne tanulni, ezt ki kell kiszervezni..

Mennyibe kerül a formázás?

Általában számíthat arra, hogy 50 és 200 dollár között költi a formázást. A formázás pontos költsége három tényezőtől függ:

 • képek – A képek megnehezítik a formázást, így drágábbak lesznek is.
 • A formátumok – A könyv formázása nyomtatáshoz és e-könyvbe egyaránt többet fog fizetni, mint pusztán az e-könyv verziójának készítése.
 • A professzionális – A legtöbb szabadúszó könyvtervező átalánydíjat kínál. Egyesek hosszabb könyvért külön díjat számíthatnak fel.

A webhelyen tapasztalt formázási szakemberek találhatók Reedsy. Néhány borítóművész formázási szolgáltatásokat is kínál, és engedményt is kínálhat, ha a kettőt csomagként vásárolja meg.

Vöröses keresés formázása

Könyve közzététele

A formázott könyvével ideje megjelenni! Ha azt tervezi, hogy hírlevél-freebie-ként készíti, akkor csak annyit kell tennie, hogy feltölti a hírlevél-szolgáltatásba, és csatolja az automatikus válaszadóhoz..

Ha könyvet szeretne eladni a világnak, akkor a legegyszerűbb módszer az Amazon feltöltése (Itt van, hogyan). Ezután könyvedet néhány napon belül az egész világon eladhatja. Az Amazon még ad egy ISBN szám ha nincs ilyen. Hogy az említett, ha egy Amazon ISBN-t használ, akkor csak az Amazon-on fog eladni.

Ha te vásárolja meg saját ISBN-számát, eladhatsz Kobo, az iBooks áruház és a Google Play könyvesbolt. Ennek legegyszerűbb módja egy olyan szolgáltatás igénybevétele, mint a Draft2Digital korszerűsíteni a könyveket ezekbe és más online kiskereskedőkbe.

A könyv marketingje

A könyve hitelességet ad a meglévő munkája számára, de ahhoz, hogy új közönséget vonzzon, külön marketing tervre van szüksége. Ezt a marketing tervet a könyv tartalmához, a célközönség igényeihez és a ténylegesen élvezett személyiséghez kell igazítani.

Íme néhány próbálkozást érdemel:

 • Folytassa a blog hirdetését – Csakúgy, mint a könyv nagyszerű marketing eszköz a blogjához, a blog nagyszerű marketing eszköz a könyvéhez. Győződjön meg arról, hogy a menükben vannak-e kiemelkedő hivatkozások a könyvére, és fontolja meg egy bioév hozzáadását a könyvre mutató hivatkozással minden üzenet végére. A könyv elindításakor tegye közzé a könyvével kapcsolatos cikkeket.
 • Látogasson el más blogokra – A vendég hozzászólások és interjúk nagyszerű módja annak, hogy bemutatkozzunk egy másik blogger közönségének. Interjúk különösen nagyszerűek, mert szakértőként pozícionálnak téged a reflektorfénybe. Arra is növelheti tekintélyét és webes jelenlétét, hogy interjúkat szervez a saját blogján.
 • Vállaljon a közösségi média marketingjére – A könyvet be kell építeni a közösségi média általános stratégiájába, és a könyv elindításához külön stratégiával kell rendelkeznie.
 • Indítson pártokat – A indító partik lehetnek rendezvények könyvesboltokban vagy könyvtárakban, vagy online események, amelyeket a YouTube vagy a Facebook Live közvetít.
 • Nyilvános beszéd események – A nyilvános beszédi rendezvények nagyszerű módja annak, hogy bemutatják magukat és ötleteidet az új emberek számára, még nagyobb hitelességet biztosítsanak magadnak, és potenciálisan még fizetjenek is.
 • Tanítás – A könyvből származó tanulságokat valós tanfolyamként vezesse be, akár online, akár offline módon.
 • Hirdető – A fizetett hirdetések a Facebookon és az Amazonon minden hónapban új ezreket hozhatnak be. A hirdetési dollár maximalizálása érdekében vegye figyelembe a Reklám a szerzők számára Mark Dawson által kínált tanfolyam. Érdemes lehet megnézni az átláthatósági jelentéseinket is, amelyek megosztják sok hirdetési kísérletünk eredményeit.

Végső tanács

A könyv kiadása az egyik legjobb módja annak, hogy szakértővé váljon, és másodlagos jövedelmet szerezzen. A világ leghíresebb bloggerei közül, Darren Rowse-tól Problogger nak nek Gretchen Rubin a Happiness Projekt szerzői. A WordPress blogjának könyvével történő fordítása nem garantálja, hogy a siker szintjét elérni fogja, ám a helyes útra vezet téged.

Mit gondol erről??

A WordPress blogját arra fordítja, hogy lefoglaljon valamit, ami a közeljövőben napirendjén szerepel?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map