Legjobb blogplatformok 2020-ra – Itt adhatja meg a következő blogját

Legjobb blogplatformok 2020-ra – Itt adhatja meg a következő blogját

Legjobb blogplatformok 2020-ra – Itt adhatja meg a következő blogját
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

A piac legjobb blogplatformjai közötti választás nehéz lehet azok számára, akik csak most kezdik el a blogkészítést. Nagyon sok lehetőség létezik odakint, mindegyik különféle funkciókkal rendelkezik.


Szóval, hogyan dönthet úgy, hogy válasszon egy olyan platformot, amely úgy érzi, hogy az Önnek és az Ön egyedi igényeinek megfelelően készült?

Itt segítünk!

Itt található a ma elérhető legjobb blogplatformok felsorolása, valamint az, amelyek különböznek egymástól.

Legjobb blogplatformok

Contents

A legfontosabb különbség a legjobb blogplatformok között

Az itt tárgyalt blogplatformok két kategóriába sorolhatók:

 • Blogkiadási szolgáltatások – a blog közzétételi szolgáltatás olyan platform, ahol regisztrálhat és létrehozhat blogját; nincs szüksége szerverre, és használhatja a platform meglévő altartományát
 • Tartalomkezelő rendszerek (CMS) – a CMS olyan szoftver, amelyet egy kiszolgálón tárolnak, és azt is hozzá kell kapcsolni egy domain névhez; akkor kihasználhatja a CMS képességeit, és hasonlóan szerkesztheti blogbejegyzéseit és oldalait, mint ahogyan ezt a Google Dokumentumokkal elvégezte – egy szép felhasználói felületen keresztül

A bonyolultság szempontjából a blogkiadási szolgáltatásokat a legegyszerűbben lehet használni, de korlátozott mértékben képesek a szolgáltatások testreszabására. Ha ingyenes blogot tervez létrehozni, akkor válasszon egyet közülük.

A CMS-sel a lehetőségek korlátlanok – azonban a kiszolgáló fenntartásának és a domain megvásárlásának költségei merülnek fel.

Összességében: ha a könnyű használat az első számú dolog, amit utána érzel, akkor valószínűleg jobban teljesítesz a blogszerző szolgáltatásokkal. Ha a blog teljes ellenőrzése és teljes szabadsága olyasmi, amit jobban értékel, akkor a CMS használatával jár az út.

A legjobb blogplatformok listája mindkét kategória keverékét tartalmazza, amelyek különféle felhasználók számára készülnek.

További késedelem nélkül a következő lista (nem külön sorrendben):

Hat legjobb blogplatform összehasonlítva

WordPress.org: Saját házigazda WordPress

A WordPress saját üzemeltetett verziója megköveteli, hogy töltse le a WordPress szoftver másolatát, és telepítse azt egy kiszolgálóra. Ennek ellenére a legnépszerűbb hosting cégek megkönnyítik ezt a lépést az Ön számára, mivel maga a telepítés gondoskodik róla.

Bár ez az opció biztosítja a legnagyobb rugalmasságot, a webszerver és a domain név hozzáadott költségeivel jár.

wordpress.org

Ki használhatja az ön házigazda WordPress-t??

A saját üzemeltetésű WordPress mindegyik legnépszerűbb webhely-platformjává vált, és ez nem csak a blogokat jelenti. A WordPress-t az összes weboldal több mint 32% -a használja.

A WordPress nagyszerű megoldás, ha teljes ellenőrzést szeretne kapni a blogja felett, és testreszabhatja annak minden aspektusát.

Másrészt, nem indíthat el WordPress blogot ingyen. Az olcsóbb dolgok elvégzéséhez számíthat arra, hogy évente körülbelül 60 dollárt fizet.

A WordPress irányítópultja így néz ki:

A WordPress.Org irányítópultja: A témák és a beépülő modulok rugalmassága hozzáadva

Mi az ára?

Maga a WordPress egy nyílt forráskódú szoftver, amelyet letölthet és futtathat helyileg vagy egy webkiszolgálón. Bizonyos témák és pluginok azonban fizethetők.

Emellett havonta körülbelül 4 dollárt is megszerezhet. és egy domain név körülbelül 15 dollár / év.

Olvassa el ezt, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan lehet elindítani egy blogot saját üzemeltetett WordPress-szel (lépésről lépésre).

Használhatok egyéni domaint?

Igen, bármely kiszolgáló, amelyen a WordPress-t üzemelteti, társítható egy egyéni tartományhoz.

Mit lehet testreszabni??

Egyszóval: mindent. Testreszabhatja a weboldal minden egyes elemének kialakítását, elrendezését és tartalmát.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Mivel az egész blog irányítása a webmesterre hárul, a bevételszerzés egyszerű – akár plugin segítségével, vagy egyéni HTML-kód hozzáadásával a témához.

Íme öt megbízható módszer a blog bevételszerzésére.

Végső gondolatok a WordPress.org oldalon

A WordPress a vitathatatlanul vezető szerepet tölt be a blogok világában. Mivel az összes webhely több mint 32% -án fut a WordPress, nehéz azt állítani, hogy a legtöbb ember valószínűleg több mint boldog lesz, ha a WordPress-t választja. Ez határozottan az egyik legfontosabb blogplatform, amely manapság releváns.

Blogger (Www.blogger.com)

A Blogger a Google blogpublikáló platformja.

Regisztrálhat Google-fiókjában, és az alapértelmezett témák egyikével kezdheti el a blogspot.com aldomain használatát.

Néhány perc múlva a blogodnak élőnek kell lennie.

blogger

Ki használja a Bloggert??

Ajánlott kezdőknek, akik gyorsan szeretnének elindulni, sok gond nélkül.

Itt található a Blogger irányítópult statisztikákkal és egyéb lehetőségekkel:

A Blogger irányítópultja statisztikákkal és egyéb lehetőségekkel

Mi az ára?

A Blogger szolgáltatásként teljesen ingyenesen használható.

Használhatok egyéni domaint?

Igen, összekapcsolhatja blogját egy domainkel vagy aldomainnal.

Mit lehet testreszabni??

Feltölthet egyéni témákat és kütyüket. Ha ismeri a HTML-t, a CSS-t és a JavaScriptet, akkor a Bloggerben is szerkesztheti blogja forráskódját.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Igen, a Google AdSense be van építve a Blogger szolgáltatásba, és aktiválása egyszerű. Harmadik fél hirdetési szolgáltatásait hozzá is adhatja, ha a vonatkozó JavaScript-et hozzáadja egy widgetbe vagy a blog forráskódjába.

Végső gondolatok a Bloggeren

A Blogger az egyik legjobb blogplatform, amely elindíthatja új blogját a rövid tanulási görbe és a későbbi testreszabási képesség miatt. Így elindulhat a Blogger alapvető szolgáltatásaival, és végül továbbjuthat a speciális egyedi szolgáltatásokhoz, így ez az egyik legjobb blogplatform a kezdőknek. Itt van egy a Blogger és a WordPress részletes összehasonlítása, arra az esetre, ha érdekli.

Közepes (Medium.com)

A Medium egy olyan blogkiadási platform, amely az olvasási élményre összpontosít. Alapítását Evan Williams alapította, aki véletlenszerűen szintén társalapítója volt a Bloggernek, még mielőtt azt a Google megszerezte.

A Közepes alkalmazásban létrehozhat a felhasználóhoz társított hozzászólásokat, vagy testreszabható elrendezéssel készíthet publikációt. Az USP of Medium egy könnyen használható blogszerkesztő, amely a tartalmára összpontosít.

közepes

Ki használjon közepes??

A Bloggerhez hasonlóan kezdőknek szól, akik gyorsan el akarnak indulni.

Az alábbiak szerint néz ki a felület, ha médiumhoz ad hozzá bejegyzést:

Közepes szövegszerkesztő - Bejegyzés hozzáadása közepes méretre

Mi az ára?

A kiadók számára a Medium ingyenes. Van azonban, előfizetési modell az olvasók számára, hogy a lehető legjobban testreszabott tartalmat szerezzék.

Használhatok egyéni domaint?

Nem, ez a szolgáltatás elavult 2017. novemberében. A kiadvány csak a webhelyen üzemeltethető medium.com/publication-slug.

Mit lehet testreszabni??

A kiadványhoz nem társított hozzászólásokhoz az alapértelmezett témát kell használni. Publikációk esetén testreszabhatja a bejegyzés fejléceit, faviconját és elrendezését. Azonban nem igazán tud bejutni a HTML-be az egyes elemek megváltoztatásához. Ez ideális azok számára, akik nem rendelkeznek ismeretekkel a webes technológiákról, de mások számára többet akarnak.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Igen, de a lehetőségek korlátozottak és gyakran változnak. Jelenleg csak egy módon lehet keresni – a Partnerprogram – egy olyan program, amelyben a szerzők fizetnek az olvasói elkötelezettségtől függően.

Végső gondolatok közepes

A közepes méret fantasztikus abban, amit csinál – lehetővé teszi az olvasást. A többi legjobb blogplatform között azonban a funkciók korlátozottak, nincs lehetőség arra, hogy az egyéni domaineket felvegyék, vagy szabadon keressenek pénzt. Lehet, hogy választja az egyszeri hozzászólást, de valószínűleg másik platformot kell választania, ha hosszú távon kíván blogolni..

WordPress.com: Kereskedelmi házigazda WordPress

A WordPress, vagy a WordPress.com kereskedelemben üzemeltetett verziója, amint közismert nevén is van, a WordPress motoron alapuló blogkiadási platform, amelyet az Automattic biztosít.

Ezt elolvashatja, ha többet szeretne megtudni a WordPress kereskedelmi és az ön által üzemeltetett verziói közötti különbségekről.

wordpress.com

Ki használja a WordPress.com webhelyet??

A WordPress kereskedelemben üzemeltetett változata ideális kezdőknek, akik még nem hajlandók költeni domainnevekre vagy szerverköltségekre.

A WordPress.com emellett egyszerűen kiemelkedik "jobb megjelenésű alternatívája a Bloggernek."

Az irányítópult a következőképpen néz ki a WordPress.com webhelyen:

WordPress.com Irányítópult: Korlátozott lehetőségek az ingyenes tervhez

Mi az ára?

A WordPress.com három tervet biztosít az ingyenes csomag fölött: a személyes havonta 4 dollárt, a prémiumot havonta 8 dollárt, az üzleti és a havi 25 dollárt..

A Személyes terv lehetővé teszi egyéni domain használatát, eltávolítja a WordPress.com natív hirdetéseit és ügyfélszolgálatot nyújt. Magasabb tervekkel több tárhelyhez férhet hozzá, több testreszabási lehetőséggel.

Használhatok egyéni domaint?

Igen, de ehhez fizetős tervre van szüksége.

Mit lehet testreszabni??

Először is számos ingyenes téma közül választhat – minták -, amelyek segítenek Önnek a blog megjelenésében. Alapvető módon testreszabhatja a témát is – hozzáadhat widgeteket, menüket, és módosíthatja az elrendezést.

A testreszabás szempontjából egy kicsit többet kell fizetnie.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Noha a WordPress hirdetései megjelennek, az egyedi hirdetéseket a JavaScript segítségével a widgeiben adhat hozzá. Ahhoz, hogy nagyobb szabadságot kapjon, fizetős csomagra kell frissítenie.

Végső gondolatok a WordPress.com oldalon

Ez jó választás kezdőknek, azzal a lehetőséggel, hogy áttelepüljenek a WordPress önálló üzemeltetett változata egy későbbi szakaszban. Ennek ellenére a szolgáltatások kissé korlátozottak a WordPress saját üzemeltetett verziójához képest – több, amely egy perc alatt elérhető.

Wix (www.wix.com)

A Wix elsősorban webhely-készítő, amely lehetővé teszi egy weboldal létrehozását egy praktikus drag-and-drop szerkesztő segítségével.

Választhat 500+ sablon közül, majd finomhangolhatja a webhelyet, hogy úgy néz ki, ahogy szeretné.

A Wix lehetővé teszi, hogy perceken belül működő blogot készítsen, és gondoskodik arról is, hogy a blog az Ön számára megmaradjon.

wix

Ki használja a Wix-et??

A Wix jobban megfelel, ha szabványos weboldalt akar létrehozni, és nem annyira klasszikus blogot. Bár van elérhető blogszerző modul, nem a Wix fókusza.

Hogyan testreszabhatja blogját a Wix segítségével:

Webhely létrehozása a Wix-en: Az elemek testreszabása

Mi az ára?

Ingyenes, plusz a Wix havi tervei: 5,00 USD, 11,00 USD, 14,00 USD és 29,00 USD, helyi pénznemre átszámítva. Ezek a tervek a domain összekapcsolásától a teljes értékű e-kereskedelem létrehozásáig terjednek.

Használhatok egyéni domaint?

Igen, bár csak a fizetett csomagokban érhető el.

Mit lehet testreszabni??

A Wix lehetővé teszi a webhely összes elemének testreszabását a webes technológiák ismerete nélkül. Ez a különféle szövetelemektől (fejléc, leírás, lista) a képekig, helyekig és űrlapokig terjed. Az oldalak kódjának szerkesztése azonban egy kicsit bonyolult.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Igen, egyéni hirdetéseket adhat hozzá a Wix HTML elemein keresztül, bár a szabad csomag márkás Wix elemei is megjelennek.

Végső gondolatok a Wix-ről

A Wix sok szabadságot ad Önnek a fantáziájának kifejezésére, minimális ismeretekkel vagy csak a programozási ismeretekkel. Ugyanakkor, amint mondtam, a blogolás nem a Wix fókuszpontja, ami nem teszi azt a legjobbakat a legjobb blogplatformok között. A tapasztalt fejlesztők azt is megtehetik, hogy olyan opcióra váltsanak, amely nagyobb szabadságot biztosít számukra. Így hasonlít a Wix más webhely-építőkhöz.

Szellem (Ghost.org)

A korábbi WordPress fejlesztő által indított Ghost egy JavaScript alapú blogplatform.

A Ghost létrehozásának egyetlen célja a blogolásra összpontosult. Noha a Ghost kereskedelmi forgalmazott verziót kínál, ez a bejegyzés csak a szoftverről szól, amelyet a saját szerverén használhat.

szellem

Ki használja a Ghost-t??

A Ghost jó lehetőség azok számára, akik sima közzétételi élményt és szép felhasználói felületet akarnak. A szellemnek azonban jelentős műszaki ismeretekre van szüksége a telepítéshez és a futtatáshoz.

Így néz ki, amikor szerkeszted a blog tartalmát a Ghost segítségével:

Szellemszöveg-szerkesztő: Fókuszban az írás

Mi az ára?

A Ghost egy nyílt forráskódú szoftver, ezért ingyenesen letölthető és futtatható (bár nem könnyű megtalálni ezt a közvetlen letöltési linket – úgy tűnik, hogy az egyetlen megvalósítható lehetőség) keresztül GitHub és nem a Ghost hivatalos webhelyén). Vannak még néhány fizetett téma és plug-in a Ghost számára (mint például a WordPress számára is). Ugyanakkor, ha a Ghost kereskedelmileg üzemeltetett változatát választja, akkor előfizetési díjat kell fizetnie, amely 29 havonta kezdődik..

Használhatok egyéni domaint?

Igen. A Ghost blogját társíthatja egy egyedi domainhez.

Mit lehet testreszabni??

A blog minden elemét szinte testreszabhatja, bár a Ghost támogatása témák és beépülő modulok szempontjából továbbra is gyenge a WordPresshez képest.

Pénzt kereshetek a blogommal?

Igen, a Ghost képes egyéni kódot hozzáadni a webhelyéhez hirdetésekhez.

Végső gondolatok a szellemről

Bár a WordPress jobb megoldás a támogatás és a testreszabás szempontjából, előnyben részesíthetjük a Ghost szolgáltatást, ha egy zavart felületet / közzétételi élményt értékelnek.

Itt van egy részletesebb a Ghost, a WordPress és a Medium összehasonlítása.

A legjobb blogplatformok: következtetés

Ebben az összehasonlításban nagyon sok területet lefedtünk, és reméljük, hogy ez hasznos volt azoknak, akik most a legjobb blogplatformokat keresik..

Íme egy rövid összefoglaló:

 • WordPress.org – saját házigazda WordPress – mindegyik legnépszerűbb blogplatformja, és fantasztikus lehetőség azoknak az embereknek, akik a webhelyük / blogjuk teljes ellenőrzése alatt akarnak lenni
 • Blogger – és a régi iskolai blogplatform azok számára, akik csak alapvető blogot akarnak kapni
 • Közepes – hip-web új ​​internetes közzétételi platform, amely a közönségnek elolvassa a munkáját, de nem engedi meg, hogy márkáddal vagy testreszabással foglalkozzon a blogoddal
 • WordPress.com – Jelenleg a legjobb megoldás azok számára, akik ingyen, de nem kereskedelmi célból szeretnének blogot indítani
 • Wix – fejlett weboldalkészítő – valószínűleg jó lehetőség azok számára, akiknek nemcsak a blogra van szükségük
 • Szellem – élvonalbeli blogplatform, amelynek célja egyértelmű felhasználói felület és kiváló közzétételi élmény biztosítása; még mindig nem túl népszerű a legjobb blogplatformok között

Melyik platformot fogja használni a blogjához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

A szerkesztő megjegyzése. A CodeinWP csapata mindenki a saját üzemeltetett WordPress-en működik. Ez messze a sokoldalúbb platform a csomóponttal, és a legnagyobb irányítást is biztosítja Önnek. Így elindíthat egy blogot a WordPress használatával.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector