Kezdő útmutató a bloginterjúkhoz – Hogyan készítsünk interjút a blogodhoz

Ma megmutatjuk, hogyan kell interjút készíteni a blogodhoz – attól a pillanattól kezdve, amikor úgy dönt, hogy interjút készít valakivel, egészen a blog interjúinak közzétételéig és marketingjéig..


Hogyan lehet az interjúk forradalmasítani a blogod (és az életed)

Az interjúk nagyszerű módja annak, hogy növeljék blogod tekintélyét és diverzifikálják tartalmát. Saját jogon közzétehetők, vagy más cikkek forrásául felhasználhatók. Több szakértő interjújának idézőjei összeállíthatók egyetlen, mélyreható cikkbe (mint ez).

Ezek a legkülönfélébb tartalmak. Ezenkívül az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy munkádat új közönség elé állítsák. A legtöbb interjúalanynak saját rajongói vannak, és fogadhat el, hogy megosszák interjúikat a rajongókkal a közösségi médiában, esetleg akár egy állandó linkkel a saját webhelyükön..

Végül, de nem utolsósorban, minden interjú lehetőséget kínál a hálózat bővítésére. A legjobb emberek, akikkel interjút készítenek, ugyanazok a szakértők és befolyásoló tényezők, akik segítenek vállalkozása növekedésében. Interjúk velük egy nagyszerű lehetőség a kapcsolat megteremtésére. Interjúkon keresztül elképesztő szakmai kapcsolatokat indítottam, leginkább a Alan Bahr, a Gallant Knight Games játékosa, egy olyan társaság, melyben több projektet is készítettem.
interjú készítése a blogod számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelő embereket a blog interjúkhoz

A bloginterjúk csak annyira érdekesek, mint az interjúalanyok. És érdekesnek kell lennie a közönség számára, nem csak neked.

Hozzon létre egy keretet az interjúalanyok kiválasztására

A Kalóz interjúk Partner Blogunkban, a ThemeIsle-ben a csapat az alábbi kritériumokkal állt elő:

Mindenekelőtt az interjúalanyoknak be kell tartaniuk a rést, amelyről írunk – ebben az esetben a WordPress-ben.

Másodszor összeállítunk egy listát azokról az emberekről, akik többé-kevésbé ismertek a közösségben, vagy akik olyan vállalatnál dolgoznak, amelyről az emberek már hallottak.

Egy másik kritérium a válaszadási arány, mivel nem mindenki válaszol meghívására. Megpróbálunk dönteni azokról az emberekről, akik elérhetőbbnek tűnnek és valószínűleg elfogadják a meghallgatást. Adelina Tuca
Bloginterjúk a ThemeIsle-ről

Más szavakkal:

 • Munkájuknak a megfelelő résre kell összpontosítania – Az interjúknak kapcsolódniuk kell a blog fő témájához.
 • Ismerni kell őket az iparban – Az olvasóidnak érdekelniük kell az interjúalanyok mondatain.
 • Megközelíthetőnek kell lenniük – Azok az emberek, akik reagálnak a rajongókra a közösségi médiában, nagyobb valószínűséggel reagálnak rád.

Készítse el saját interjúalany-listáját, kezdve a fent említett tényezőkkel. A figyelembe veendő egyéb tényezők között szerepel az interjúalany elsődleges közösségi média csatornái, közönségük mérete és általános márka.

Valószínűleg kap néhány ötletet az első interjúalanyok számára, amikor körvonalazza a kötelező kritériumokat. Írja le ezeket a neveket külön dokumentumban, ahogyan megy. Használja őket a folyamat következő lépésének befejezéséhez:

Készítsen egy listát a lehetséges interjúalanyokról

Most, hogy megértette, amit keres, ideje megtalálni konkrét embereket, akiket megjelentetni szeretne. Néhány ember nem válaszol, ezért fontos egy lista létrehozása, még akkor is, ha csak egy interjút készít. Egy jó ökölszabály, ha legalább kétszer annyi potenciális interjúalany van, amennyire szükség van. Ha további interjúkat kap, nagyszerű, de ha csak az emberek felétől érkezik válasz, akkor mindaz mindig megvan, amire szüksége van.

Hogyan találja meg ezeket a neveket? Két fő stratégia használható, amikor elindul: ötletbörze és keresés a közösségi médián keresztül.

�� Ötletgyűjtés

Nagyon nagy az esély, hogy máris ismeri (vagy ismeri) néhány nagyszerű jelöltet bloginterjúra. Tudatosan, vagy sem, észrevetted már azokat a neveket, amelyek újra és újra megjelennek az iparban.

Ezek a legjobb emberek, akiknek két okból kell kezdeniük. Először is hitelesen kijelentheti, hogy ismeri a munkájukat, és egy valódi bók még inkább hajlandó segíteni. Másodszor, ha már hallottál róluk, akkor elég fontosak, hogy érdemes megkérdezni.

Tehát ragadj meg egy időzítőt, nyisson meg egy notebookot vagy Word-dokumentumot, és ötletelje a neveket 5-10 percre. Végül érdemes nyomon követni az interjúalanyok táblázatait, de az üres jegyzetfüzetek / Word-dokumentumok ösztönzik az elmédet, hogy szabadabban gondolkodjanak.

Ne gondoljon túl sokat ezekre a nevekre, és ne kezdje el átkelni az embereket. A lehető legtöbb nevet szeretné megszerezni – később szűkítheti a listát.

Social A közösségi média használata

A közösségi média ideális eszköz olyan emberek megtalálására, akik egyaránt érdekeltek és befolyásosak ahhoz, hogy kiváló interjújelöltek legyenek. Egy pillantással az ember szociális média profiljai megmondhatják, mekkora a közönség, miért vonzták ezt a közönséget, és mennyire reagálnak erre a közönségre.

A választott közösségi médiahálózatoktól függően többféleképpen megteheti:

 • Nézze meg a népszerű hashtagokat a Twitteren és az Instagramon, különös figyelmet fordítva azokra az emberekre, akiknek bejegyzései rendszeresen szerepelnek a "felső" kategória
 • Nézze meg az iparágához kapcsolódó Twitter-csevegéseket. Vegye figyelembe, hogy ki vezérli a csevegést, és minden különleges vendégét
 • Keressen az Ön niche-jéhez kapcsolódó népszerű YouTube-csatornákat. Adja hozzá az alkotókat és a különleges vendégeket a listájához
 • Vegye figyelembe az iparág legfontosabb blogjain és podcastjain szereplő embereket
 • Vessen egy pillantást a LinkedIn legfontosabb kiadóira, akik az Ön közönségéhez kapcsolódó témákról írnak
 • Kérdezze meg a közösségi média közönségét javaslatokkal

Miután létrehozta az interjúsorozatot, a közösségi médiában is felhívhatja az interjúalanyokat, de ez nem kiváló taktika a kezdők számára. Az interjúkat érdemelõk többségét a média rendszeresen keresi. Nem fognak hozzád jönni, hacsak nem tudják, ki vagy – és úgy gondolják, hogy a blogod megéri az időt.

Hogyan lehet felkeresni az embereket a blog interjúk során?

A potenciális interjúalanyok listájának elkészítése egyszerű volt. Valójában ezeknek az embereknek az elérése idegesítő lehet, különösen, ha olyan emberek, akiket csodálsz. De ennek nem kell lennie. Ne felejtse el, hogy felhívja őket, hogy beszéljenek az Ön platformon végzett munkájáról. Kihúzni fogják, hogy gondolt rájuk, még akkor is, ha nem tudnak interjút készíteni.

Interjúkérések írása

Kérésének a lehető legrövidebbnek és tömörségesebbnek kell lennie. Négy információt kell feltétlenül tartalmaznia:

 • Ki vagy
 • Honnan tudja, ki az interjújelölt?
 • Miért keresed fel őket?
 • Hogyan haladhatnak tovább az interjú folyamatával?

Egyszerűsítheti ezt a folyamatot egy interjúkérési sablon létrehozásával. Ez a sablon, amelyet interjúimhoz használtam a szerző blogomban:

Kedves (név),

A nevem Dianna Gunn és hatalmas rajongója vagyok (a munkád). Saját magam is író vagyok és blogger a http://www.thedabbler.ca oldalon, ahol minden héten szerzői interjúkat teszek közzé. Ma felhívom a kapcsolatot, mert szeretném bemutatni téged és (az ön munkáját) ebben az interjúsorozatban.

Az interjúk 8-10 kérdés hosszúak, Skype-on vagy e-mailben is folytathatók, bármi is tetszik.

Ha érdekli az interjúsorozatban való részvétel, kérjük, küldjön egy e-mailt vissza a kívánt interjú módszerével, és írjon minden olyan írással kapcsolatos témát, amelyről az interjú során különösképpen érdeklődik..

Köszönöm az idődet,

Dianna
http://www.thedabbler.ca

Ez a sablon néhány különböző okból működik:

 • A címzett azonnal látja, ki vagyok
 • Ez azt mutatja, hogy ismerem a munkájukat, és bókot fizetek nekik
 • Ez tartalmazza az interjú pontos részleteit, így a jelöltek megalapozott döntést hozhatnak
 • Pontosan elmagyarázza, hogyan kell válaszolni, ha érdekli az interjú

Meg kell változtatnia a részleteket, de hasonló formátumot is használhat saját kéréseihez.

�� Profi tipp: Ösztönözze az élő interjúkat telefonon, Skype-on vagy a Google Hangouts-on keresztül, amikor csak lehetséges. Az élő interjúk hitelesebb válaszokat kapnak, és gyakran felmerülnek az új kérdések.

Interjújelöltek felkeresése a Twitter segítségével

A Twitter valójában ott találta meg a ThemeIsle bloginterjúk sorozatának legtöbb résztvevőjét, ám ez kissé eltérő megközelítést igényel.

Mindenekelőtt azt szeretné megbizonyosodni, hogy követi-e őket a Twitteren, mielőtt kapcsolatba lépne velük. Ez rajongóként jelöli meg, és az interjújelöltnek több oka van a válaszadásra.

Meg kell változtatnia a megközelítést a Twitter-en is. Kezdeti kérésének csak két információt kell tartalmaznia:

 • Miért közeledtél ehhez a személyhez?
 • Hogyan reagálhatok, ha érdekli az interjú

Ki vagy te, már látható a Twitteren; Ha többet szeretnének tudni, megnézhetik a profilod. Mivel már követed őket, azt is feltételezhetik, hogy így ismered őket.

Hogyan készítsünk interjút a blogodhoz?

Most, hogy találtál olyan embereket, akik hajlandók megkérdezni interjúdat a blogod céljából, itt az ideje, hogy maguk is megkapják az interjúkat.

A kiváló interjú biztosításához kövesse ezt az öt lépést:

1. Készítse elő a kérdéseket

Az Ön által feltett kérdések megkönnyíthetik az interjúk készítését, ezért a megfelelőket kell kiválasztani.

Öt percig gondolkodj a lehetséges kérdésekre, írj fel minden kérdést, amelyre gondolsz. Ezután szűkítse le a listát az 5-10 legérdekesebb kérdésre. Annyit akar, hogy minden szükséges információ rendelkezésre álljon, még akkor is, ha nem merül fel új kérdés.
A szerző mesterlistáiA dokumentum, amelyet az összes lehetséges interjú kérdés tárolására használtam

Egyes bloggerek azt is szeretik, ha az interjúalanyokat előre elküldik, de úgy találom, hogy az interjú során először feltett kérdések hitelesbb válaszokat kapnak..

�� Profi tipp: Összeállítja az összes felhasznált kérdést egyetlen dokumentumba. Ezután kihúzhatja a főlistából az összes újabb interjút, így nem minden alkalommal kezd el a semmiből.

2. Válassza ki az időt és a technikát

Számos módja van az interjú lefolytatásának. A leggyakoribb módszerek a telefon, a Skype és a Google Hangouts. E-mailben bloginterjúkat is folytathat, vagy élő interjút készíthet, ha az interjúalany helyi.

Próbáljon meg több lehetőséget kínálni, amikor csak lehetséges, így az interjúalanyok választhatják meg, mi a legmegfelelőbbek. Ugyanezt kell tennie az ütemezésnél; adjon számukra a lehetséges időréseket. Tegye ezt a lehető legegyszerűbbé számukra.

�� Profi tipp: Ha szeretné élni egy élő interjú előnyeit, de az interjúalany nem szívesen beszél telefonon vagy videohívásban emberekkel, kérje inkább a Skype szöveges funkcióját. Ez azonnali üzenetküldő szolgáltatásként működik, így még mindig élőben beszélget, de az interjúalanynak nem kell megosztania a hangját vagy arcát.

3. Vegyen részt az interjú gondolkodásmódjában

Jegyzet: Ezt a lépést kihagyhatja, ha e-mailen folytat interjút.

Tegyen fél órát minden interjú előtt, hogy felfrissüljön, átnézze jegyzeteit és gyakorolja kérdéseit. Fontolja meg meditálását két percig az interjú előtt, hogy megtisztítsa a gondolatait. Gondoskodjon arról is, hogy van egy pohár víz a kezedben, mivel ennyi beszéde szomjas lesz.

�� Profi tipp: Minden interjúra öltözzön fel, még akkor is, ha otthoni irodájában telefonon csinálja. A jobb a ruhák fokozzák a bizalmat.

4. Vezesse le az interjút

A műszaki részletek az interjúk elvégzésének módjától függően változnak, de van néhány módszer a kiváló interjú biztosítására bármilyen platformon:

 • Próbáld meg egyeztetni az interjúalany energiaszintjét, és használd a hasonló nyelvet, hogy kényelmesebben érezzék magukat
 • Gyakorold az aktív hallgatást – arra kell összpontosítania, amit a másik ember mond, nem pedig a következő kérdésre
 • Várjon további néhány másodpercet, miután úgy gondolja, hogy az interjúalany beszéde befejeződött, mielőtt új kérdésekre válaszolna; lehet, hogy csodálkozhat, hogy mi jár extra helyiséggel
 • Legyen kész arra, hogy teljesen elhagyja az eredeti kérdéseit, és érdekes témákat folytasson, ha vannak ilyenek

Ha e-mailben interjút készít, egyszerűen küldje el kérdéseit, és várja meg, amíg az interjúalany válaszol.

�� Profi tipp: Győződjön meg arról, hogy van módja az interjú rögzítésére, függetlenül attól, hogy milyen technikát használ. Szeretek interjúkat készíteni a Skype-on, és felvenni őket Amolto hívásrögzítő (ez ingyenes!).

5. Opcionális: küldjön nyomon követési kérdéseket

Az interjú szerkesztésekor néha rájön, hogy hiányzik egy lényeges információ. Ezen a ponton küldhet nyomonkövetési e-mailt, amelyben megkérdezi, hogy hajlandók-e magyarázni néhány dolgot.

Küldje el a legkevesebb kérdést, amire szüksége van az összes információhoz. Figyelembe kell venni az interjúalany idejét.

Hogyan lehet használni a blog interjúkat?

A bloginterjúk legegyszerűbb és gyakran a leghatékonyabb módja az, ha közvetlenül cikkükbe írja őket cikkekként.

Ha az interjúkat e-mailben végezték el, ez egy egyszerű folyamat. Gyakran közzéteheti ezeket az interjúkat kisebb módosításokkal nyelvtan, egyértelműség, és a SEO.

Az élő interjúk trükkösebbek. Legalább egyszer át kell néznie a felvételt, valószínűleg többször is, hogy megtalálja a legjobb válaszokat. Arra is el kell döntenie, hogy mit kell újrafogalmazni, és mit szeretne közvetlenül idézni, amikor az interjút cikk formátumba szerkeszti.

Interjúinak részeit felhasználhatja más cikkek forrásául is, például a helyi WordPress fejlesztőeszközökről szóló cikkben szereplő idézetek. Ez újságírói hangulatot kölcsönöz a cikkeinek, és extra hatékonyságot kölcsönöz blogjainak.

További példa erre a cikkre / interjúnk David Braunnal a TemplateMonster-ről.
idézet

A legjobb interjúkat mindkét módszerrel fel lehet használni – csak győződjön meg arról, hogy az interjúalany jól látja az idézetek újraküldését..

Hogyan lehet piaci interjúkat forgalmazni?

Az interjú szerkesztése és közzététele után ugyanúgy forgalmazhatja, mint a többi cikkét.

Kihasználhatja az interjúalany platformját a marketing céljára. Hogy maximalizálja az esélyét, hogy elérje az interjúalany közönségét, hozzon létre előre elkészített üzeneteket, amelyekkel megoszthatják a közösségi médiát. Küldje el a cikkhez létrehozott képeket is.

Amikor megosztja a cikket a saját közösségi média platformon, mindig jelölje meg az interjúalanyot a bejegyzésében. Szinte mindig örömmel osztják meg az ön üzenetét saját követőivel, és emlékeztetheti őket arra, hogy hirdesse a cikket más helyeken. Automatizálhatja ezeket a közösségi média üzeneteket, és számíthat arra, hogy minden interjúalany fellendüljön, amikor kimennek.

Következtetés

A kiváló bloginterjúk lefolytatása és közzététele kimerítő lehet, ám ez az egyik legjobb módszer a blog javítására.

Ha túlterheltek, használja ezt az ellenőrző listát, hogy útmutatást nyújtson:

 • Válasszon átfogó témát az interjúkhoz, akár az általános rést, akár valami konkrétabbat
 • Brainstorm azon emberek listája, akikkel interjút készíteni szeretne
 • Interjújelöltek keresése a közösségi médiában
 • Opcionális: Kérdezze meg közönségét, hogy ki akarja látni interjút
 • Kövesse a jelölteket a közösségi médiában
 • Választható: sablonüzenetek létrehozása az interjújelöltekhez
 • Megközelítő jelöltek
 • Válasszon kérdéseket
 • Tárgyalja meg, hogy mikor / hogyan kerül sor az interjúra
 • Keresse meg az interjú gondolkodásmódját
 • Vezesse az interjút
 • Opcionális: küldjön nyomon követési kérdéseket
 • Szerkessze az interjút
 • közzétesz
 • Küldjön előre megírt marketing üzeneteket / szociális média frissítési szövegeket interjúalanyának

Az idő múlásával megszokja az interjúk ritmusát, és ez gyorsabb lesz; amikor például a bloginterjúk utolsó fordulójában elkészítettem, ezek voltak a legkönnyebb tartalom, amelyet közzétethetek.

Mit gondolsz arról, hogy a bloginterjúk a tartalomkínálat szerves részévé válnak? Hajlandó egy lövés?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map