Ingyenes képek blogokhoz – Hogyan lehet őket beszerezni és hatékonyan felhasználni (Figyelem! Nem nyilvánvaló tanácsok, adatokkal támogatott)

Ingyenes képek blogokhoz – Hogyan lehet őket beszerezni és hatékonyan felhasználni (Figyelem! Nem nyilvánvaló tanácsok, adatokkal támogatott)

Ingyenes képek blogokhoz – Hogyan lehet őket beszerezni és hatékonyan felhasználni (Figyelem! Nem nyilvánvaló tanácsok, adatokkal támogatott)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020


Azt mondják, hogy a képeket tartalmazó blogbejegyzések körülbelül 94 százalékkal megnézik a nézeteket, mint azok nélkül.

Igen, rendben, de ezek vannak "csak számok"?

Úgy értem, van-e valami különleges oka annak, hogy a képek hogyan működnek ilyen jól a WordPress blogokon, vagy szeretnénk rájuk nézni … további magyarázat nélkül?

Ennél is fontosabb, hogy az összes kép azonos-e? Csak szüksége van? "egy kép" a blogodhoz, nem számít, mi van benne? Vagy talán az a fajta kép változtat?

Ma megtudjuk. A dolgok, amelyekkel foglalkozunk ebben a bejegyzésben:

 • Miért jobb a képek a szövegnél?.
 • Miért működnek egyes képek, míg mások ellazulnak.
 • Hogyan / hol kaphat ingyenes képeket a blogjához.
 • Mi a teendő a képekkel a maximális hatás elérése érdekében?.
 • Hogyan lehet képeit egyedivé és különböztetni a többiektől?.

Bónusz információ: Ez a bejegyzés arról szól, hogyan. Mint itt: hogyan lehet a képeket fantasztikusnak kinézni, és hogyan lehet hatékonyan használni őket webhelyén. Ez azonban nem érinti annyira a műszaki szempontokat.

Itt van a dolog, a képek inkább hozzájárulnak webhelyének töltési idejéhez. És ha nem kezeli velük helyesen, akkor lassan betöltő webhelyre kerülhet = katasztrófa a Google és a közönség szemében. Ennek egyik módja annak elkerülése – lépjen be a WordPress webhely felgyorsításának ingyenes baleset tanfolyamunkba. Csak kattintson ide.

Miért képek?

Legyen közhely …

Egy kép ezer szó értékű! … Igen, igen.

De miért? Mi az, ami egy képet annyira érdemel?

Sok jó tanulmány készült erről, de tegyünk fel két darabot:

 • Először is, egy pszichológus, Albert Mehrabian elmagyarázza, hogy az emberi kommunikáció 93 százaléka nem verbális, ami potenciálisan több millió éves evolúciónak tudható be, amelynek során nem volt olyan dolgunk, mint "nyelv" még kifejlesztett. Agyunk ehhez igazult. Valójában képesek egyszerre kitalálni a vizuális elemeket, miközben a modern nyelvet dekódolják egymás után, ami egyszerűen több időt vesz igénybe. [2]
 • Ezután Nielsen készít egy érdekes tanulmányt, amely közelebbről megvizsgálja a "csapat oldal" a FreshBooks.com oldalon. Az oldal profilképeket jelenít meg a rövid életrajzok mellett. Kiderül, hogy az oldal látogatói 10 százalékkal több időt töltenek el ezeknek a fényképeknek a megtekintésével, mint az életrajzok olvasásával. És annak ellenére, hogy a szöveg 316 százalékkal több helyet foglal el az oldalon. [3]

friss könyveket tartalmazó csapat oldal

Tehát, hogy rövid választ kapjunk – a képek azért működnek, mert agyunk jobban szereti őket, mint a szöveges tartalmat.

Ennek ellenére nem minden kép jön létre egyenlőnek. És a jó és a rossz kép közötti különbség megtanulása mindent jelent.

Jegyzet. Egyébként nem a kép technikai minőségéről beszélek. Például, pixelezett vagy homályos képek, illetve éles képek. Ez egyáltalán nem erről szól.

minőségi kép?

Ugyanez a Nielsen (fentebb említett) tanulmány a dekoratív képek fő hibájáról is beszélt, és arról, hogyan tanítottuk az agyunkat, hogy ezeket válasszuk ki és hatékonyan figyelmen kívül hagyjuk őket..

Mi egy dekoratív kép? Olvas, "nyilvánvaló stock kép."

Például, ha képet szeretne elhelyezni a "karrier" webhelyének oldalán, majd készítsen fényképet azokról az emberekről, akik ténylegesen a cégnél dolgoznak, ahelyett, hogy keresnének az iStock-ra "emberek a munkahelyen."

Készlet

A fő szabály itt csak olyan képek használata, amelyek javítják vagy megjelenítik a mellékelt szöveges üzenetet.

Ideális példa erre a képernyőképeket. A képernyőképeket általában nem díszítik, ám ezek sok figyelmet megtartanak, és sokkal könnyebbé teszik a munkájukat, mivel egyszerűen csak megmutathat valamit, ahelyett, hogy leírnák..

Mona Lisa

Ez felveti egy másik szempontot – a kép egyediségét.

Ebben a szakaszban tudjuk, hogyan néz ki egy részvény. Tehát, ha szeretné felhívni a látogató figyelmét, akkor a képet valamilyen okos módon egyedivé kell tennie (erről bővebben egy perc alatt). Valami eredetinek kell lennie, és olyannak, amely nem található meg más webhelyeken.

Oké, tehát sokat beszéltünk a képek értékéről és minden nagy előnyeiről, amelyeket ezek hozhatnak. Idővel megvizsgáljuk a következőket:

Hogyan / hol kaphat ingyenes képeket a blogjához

Valójában pontosabb kérdés lenne, Hol lehet ingyenes, kiváló minőségű képeket használni, amelyeket a WordPress blogján használhat, a szerzői jogi problémák elkerülése nélkül?

Kezdjük egy összeomló tanfolyammal arról, hogy mit ne tegyünk:

 1. Ne látogasson el a Google Képek oldalára – többnyire teljesen szerzői joggal védett képek, amelyeket a tulajdonos kifejezett engedélye nélkül nem használhat.
 2. Vigyázzon a hívásokra "jogdíjmentes képek" – ezek általában nem ingyen; "jogdíjmentes" csak azt jelenti, hogy nem kell fizetnie jogdíjat azok használatakor.
 3. Hagyja figyelmen kívül a nagyobb részvényhelyeket, például az iStock, a Shutterstock, a Fotolia… kivéve, ha pénzt szeretne befektetni a képeibe, ebben az esetben keresse meg.
 4. Ne készítsen képeket mások webhelyeiről, hacsak nem engedik meg. Nem kell képet készíteni és megjeleníteni a webhelyén "igazságos használat," még akkor is, ha a forrásra mutat.

Szóval, mit tegyek akkor?

Mindenekelőtt próbáljon meg olyan képeket beszerezni, amelyeket a CC0 licenc. Röviden azt jelenti, hogy bármit megtehet a képpel, és nem kell jóváírnia a forrást, ha nem akarja.

Alapvetően CC0 = teljes szabadság.

Íme a kedvenc forrásaim az ilyen képeknek:

1. MyStock.Photos

http://mystock.photos/

mystock.photos

Ez a saját webhelyünk – amelyet a CodeinWP csapata működtet – és ingyenes, kiváló minőségű képeket készítünk a blogok számára.

Ami viszont megkülönbözteti, hogy a fotók máshol nem találhatók az interneten. Mindegyik egyéni lövés, és közvetlenül tőlünk származik. (Egyediség, ellenőrizve!)

2. Unsplash

https://unsplash.com/

Tartsd, tartsd! Oké, az Unsplash manapság egy meglehetősen jól ismert ingyenes blogképek forrása, de használjuk a webhelyet kissé kevésbé szokásos módon.

Alapértelmezés szerint az Unsplash programra való belépés az ő oldalába vezet "kiemelt" galéria – ezek azok a képek, amelyeket mindenki használ a saját webhelyén, és végül bizonyos képeket túltelítetten az interneten. Ehelyett váltson a "új" fotók:

unsplash

Ilyen módon egy lényegesen nagyobb fotóalbumhoz fér hozzá, amelyek ugyanolyan minőségűek, de nem az interneten általánosan használtak..

3. JayMantri.com

http://jaymantri.com/

Alapvetően olyan webhely, mint az Unsplash (fotóminőség és stílus szempontjából), de még nem olyan jól ismert.

4. Új régi készlet

http://nos.twnsnd.co/

Én személy szerint szeretem ezt a weboldalt. Ez egy nyilvános levéltárból származó vintage fotók könyvtára. Nem feltétlenül CC0, hanem mentesek az ismert szerzői jogi korlátozásoktól, ami alapvetően ugyanaz (nem jogi tanács; nem idéz engem erről).

5. Több?

Nagyon sok CC0 webhely van odakint, tehát ha még mindig éhes a további képek, akkor nyugodtan nézze meg Adelina bejegyzését személyes blogjában – ingyenes fényképezési források a blogodhoz.

Adelina a

Hogyan megy teljes profi, és fényképezni magad

Figyelem. Nincs itt fotózási kurzus. Csak a "fotózás hack," ha akarsz.

A következők valójában az én nagyon kedvenc módjaim, hogy összegyűjtsek egy szép fényképet egy blogbejegyzéshez:

 1. Ha van Android telefonja vagy iPhone, akkor szerezzen magának egy hívott alkalmazást Retrica.
 2. Színválaszt egy jelenetet, amely lazán kapcsolódik a megjeleníteni kívánt témához.
 3. Válasszon egy véletlenszerű szűrőt a Retrica-ban, és készítse el a képet.

Íme egy példakép, amelyet én éppen ebben a pillanatban vettem. Nagyon jól nézne ki a címe, "A Star Wars mit tanított nekem a tartalommarketingről":

csillagok háborúja

Miért érdemes használni a Retrica-t vagy hasonló alkalmazást? A helyzet az, hogy ha normál módon fényképez – egy standard lencsén keresztül -, akkor a jelenet színsémája nem egységes. De amikor szűrőn keresztül helyezi át – mint például a Retricaé -, a színséma hatékonyan megváltozik, és az egész kép egységesebbé válik.

Hogyan lehet a képeket egyedivá tenni?

Az egyik dolog, amelyet észrevethetett a fenti képen, az, hogy van néhány szöveges fedvény.

Véleményem szerint a a) a kép stílusa és b) a benne szereplő szöveg teszi az képet egyedivé. A maximális hatás eléréséhez mindkét elemre szükség van.

Az alábbiakban bemutatom a 3 kedvenc módomat egy ilyen kép hozzáigazítására:

1. Paint.NET, Gimp vagy Photoshop

Ez egy kézi megközelítés, de egyszerűen megemlítenem kell azt a szabadság miatt, amelyet megad. Ezen túlmenően, ezen eszközökkel való munka nem olyan nehéz.

Például a Paint.NET (ingyen a Win számára), csak nyisson meg egy képet, váltson a szöveges eszközre, válassza ki a betűtípust, adja hozzá a szöveget, és mentse el a dolgot.

paint.net

2. Az Adobe újja Adobe Spark Post app

https://spark.adobe.com/about/post/

Ez az Adobe egyszerűsített eszköze a képek szöveghez adására.

Nagyon tetszik ez, különösen a könnyű használat és a háttérben működő okos algoritmusok révén, hogy valóban a következő szintre vigye a képeit.

Alapvetően csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy képet a telefon könyvtárából. Ezen a ponton az alkalmazás elemezni fogja a kép színsémáját, és módosítja a szöveg és az elrendezés beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden vizuálisan megfelelő-e.

Ezenkívül gondoskodik a szöveg igazításáról és a betűméret automatikus beállításáról. Hadd mutassam meg egy példát:

Adobe post

Az ár? Ez a kis hashtag található a kép alsó sarkában:

címke

3. Puffer Pablo eszköz

https://buffer.com/pablo

Ami fantasztikus Pablo-ban, az a puszta egyszerűség. Nem ad sok lehetőséget, de továbbra is elegendő a lehetséges használati esetek 90% -áért, és különösen akkor, ha gyorsan szüksége van egy minőségi blogképre.

pablo

A Pablo’s egyedülálló tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a kép optimalizálását olyan közösségi platformokra, mint a Pinterest, a Instagram, a Facebook és a Twitter.

pablo lehetőségeket

Hol jelenítheti meg a képet a maximális hatás érdekében

Általában véve: minél magasabb az oldal, annál jobb – ez az, amit az újságszerkesztők már évtizedek óta csinálnak.

És a modern online üzleti szakértők általában hasonló megközelítést mutatnak. Derek Halpern például azt tanácsolja, hogy tegyen egy képet az üzenet nyitó bekezdésének jobb oldalán. Ez lerövidíti a nyitó szöveg vonalhosszát, és ezáltal a bejegyzés olvashatóbbá válik. [4]

hová teheti képeket

(Látod, mit tettem ott?)

Egy másik nagyon általános módszer az a használata "hős" kép vagy kiemelt kép, amely alapvetően egy képet jelent a bejegyzés fejlécében. Ezt csináljuk itt a CodeinWP-nél.

Kiemelt kép

A képeknek a blogbejegyzéseiben való felhasználásának utolsó előnye

Ez az:

Ha valaki meg akarja osztani az ön üzenetét a közösségi médiában, és hozzá van hozzárendelve egy kép (például egy Twitter-kártyán keresztül), akkor ez a kép maga a tweet jelenik meg. Ez ismét nagyobb expozíciót biztosít, amelyet egyébként nem kapott volna meg a kép nélkül.

(A Team Buffer jelentése szerint a képeket tartalmazó tweetek 18 százalékkal több kattintást, 89 százalékkal több kedvencet és 150 százalékkal több retweitet kapnak, mint azok nélkül.)

Tehát mit gondolsz? A képek fontos eleme a WordPress blogjának / webhelyének? Elegendő időt és erőfeszítést igényel ahhoz, hogy ezek a képek valóban virágozzanak?

Személy szerint tudom, hogy néha elfelejtem a képeket is. Tudom, hogy semmi mire nem lehet büszke. Például ezúttal egy szép vendég hozzászólást küldtem a ProBlogger-en, amelyen a képek fontosságáról beszéltem … és minden rendben volt, amíg rájöttem, hogy elfelejtettem hogy csak egy képet szerepeltessen az egész bejegyzésben! Kínos. Az emberek erre hívtak fel a megjegyzésekben.

Ó, és még egyszer … emlékszel arra a dologra, amelyet már az elején mondtam … a képekhez, amelyek hozzájárulnak a betöltési időhöz? Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Az egyik dolog, amit lefedünk, a képek optimális kezelése. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Irodalom: 1, 2, 3, 4, 5.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector