Adatmegjelenítés a WordPress-ben: Hogyan kell megtenni (példákkal, beépülő modulokkal és eszközökkel)

Adatok megjelenítése a WordPress programban


Az adatmegjelenítés használata a WordPressben nagyszerű módja annak, hogy javítsa a normál szöveges tartalmat, és hogy jobban kommunikáljon az adatokkal és koncepciókkal az olvasókkal.

Míg "adatmegjelenítés" Fantasztikusnak hangzik, ez tényleg csak egy kifejezés az információk vagy adatok grafikus megjelenítésére, hogy az olvasók megkönnyítsék az ötletek, trendek vagy minták megértését..

Ez az utolsó rész a legfontosabb – nem csupán a látogatókra vonatkozó adatok dömpingje. Ehelyett az adatok felhasználásával mesélni vizuálisan. ����

Ebben a bejegyzésben elmagyarázza, hogy miként kezdheti el használni az adatok megjelenítését a WordPressben:

 • ✅ Példákat mutat be az általános adatmegjelenítési megvalósításokra néhány ötlet elindításához.
 • Four Négy WordPress adatmegjelenítő plugin és eszköz megosztása, amelyek segítségével az adatok megjelenítéséhez bármilyen műszaki ismeret szükséges.
 • Az adatmegjelenítő szakemberek néhány tippjével véget vetve.

Kezdjük el…

�� Hat példa az adatok megjelenítésére a WordPress-ben

Ebben az első szakaszban néhány elérhető példát mutatunk be, amelyekkel az adatok megjelenítését a WordPress alkalmazásában bármilyen speciális ismeret nélkül alkalmazhatjuk..

Ezután a következő szakaszban megismerhet néhány beépülő modult és eszközt, amelyek segítenek ezen példák megvalósításában.

Alapvető táblázatok és grafikonok (pite, oszlop, vonal stb.)

Az adatok megjelenítésével a WordPress-ben a legegyszerűbb módja néhány alapvető diagram és grafikon. Még csak kördiagram vagy sávdiagram segítségével is sokkal könnyebbé teheti a látogatók számára a velük megosztott adatok megértését.

Például ez a sávdiagram az ötödik oszlopból megkönnyíti, hogy megnézze, hogy az utazási távolság hogyan növekszik a különböző NCAA sportok számára. Sokkal érthetőbb, mint pusztán az adatok megosztása mint lista, igaz?

Példa oszlopdiagramra

Általánosságban:

 • Line grafikonok alkalmasak egy vagy több csoport időbeli változásainak megjelenítésére.
 • Kördiagramok a legjobbak egy egész részének összehasonlításához az időbeli változások nélkül.
 • Oszlopdiagramok jók a különböző csoportok összehasonlításához, vagy az idő múlásával jelentős változásokhoz.
 • Területi grafikonok egy másik módszer egy vagy több csoport időbeli változásainak nyomon követésére.

Összehasonlító táblák

Az összehasonlító táblázatok nagyszerű lehetőséget kínálnak a különféle entitások közötti fontos különbségek gyors megjelenítésére.

Számos üzenetünkben az adattáblákat használjuk a különféle bővítmények vagy szolgáltatások összehasonlítására, hogy az olvasók könnyebben megtalálják a megfelelő eszközt.

Például a legjobb jelszókezelő bejegyzésünk összehasonlító táblázata segít a látogatóknak gyorsan megismerni a legfontosabb különbségeket a jelszókezelő eszközök között anélkül, hogy arra kényszerítenék őket, hogy olvassák a szöveg bekezdését:

egyszerű táblázat példa

infographics

Az infográfia a népszerű link-kiépítési stratégia mellett egy nagyszerű lehetőség a teljes adatmegjelenítési történetek létrehozására is.

Vagyis egyetlen diagram vagy grafikon helyett az infographics általában több adatmegjelenítési módszert tartalmaz, amelyek mindegyike együtt áramlik egymással, hogy információt továbbítsanak.

Például, a WordPress tárhely infographic különböző mérőeszközöket és ikonokat használ a WordPress tárhelyről szóló történet elmondására.

Idővonal eseményekkel

Az eseményekkel ellátott idővonal egyesíti a vonal- vagy területdiagramot az adott eseményekkel. Az ötlet az, hogy képes nemcsak az idővel bekövetkező változásokról kommunikálni, hanem megjelölni azokat a fő eseményeket is, amelyek azokhoz a változásokhoz vezettek.

Például nézd meg, hogyan ez az adatmegjelenítés az Anthropocene Magazine-ból összekapcsolja a legfontosabb eseményeket a CO2-kibocsátás változásaival:

Idővonal eseményekkel példával

pictures

A képi egyesíti a grafikát a diagram adatokkal. Alapvetően javítja az adatokat, amelyeket egyébként egy egyszerűbb diagrammal lehet továbbítani egy kép vagy ikon hozzáadásával, amely a történethez kapcsolódik.

Nézd meg például ezt a képi képet Stephen Wildish-től különféle típusú konzervek tartalmának ábrázolása:
Képi példa

Térképmegjelenítések

A Térkép nagyszerű módja annak, hogy bizonyos helyekről adatokat továbbítsunk.

Az adatok sűrűségének földrajzi helyekre mutatásának egyik népszerű módja a buboréktérkép.

Például, ez a buboréktérkép gyorsan kommunikálja a meteor csapások sűrűségét a világ minden tájáról:

Buborék-térkép példa

A földrajzi adatok megjelenítésének másik módja a choropleth térkép. Az ilyen típusú megjelenítésnél az egyes földrajzi területeket színes gomb szerint árnyékolják (garantálom, hogy láttad ezt – valószínűleg nem ismeri a nevét!).

A choropleth térképek jól mutathatók arányok, nem pedig az összes érték, mint például a fenti buboréktérkép-példa.

Például ez az UC Davis által készített choropleth térkép gyorsan megmutatja a szegénység százalékát az Egyesült Államok szerint:

Choropleth térképpélda

Szerezzen több adatmegjelenítési példát a Data Viz Project segítségével

Ha további inspirációt szeretne a WordPress adatmegjelenítéséhez, Data Viz Project egy fantasztikus webhely, amely különféle, rést mutató adatmegjelenítési megközelítéseket mutat be, például hisztogramok és pillangó diagramok.

�� Négy adatmegjelenítő WordPress beépülő modul és eszköz az induláshoz

Most a következő kérdéshez – hogyan lehet ezeket az adatmegjelenítési példákat valóban alkalmazni a WordPress webhelyén?

Íme néhány adatmegjelenítő plugin és eszköz, amelyek segítségével webhely látogatói megérthetik az adatokat …

1. Megjelenítő plugin

A Visualizer egy WordPress adatmegjelenítő bővítmény, amely segít különféle táblák, diagramok és grafikonok létrehozásában a WordPress irányítópultján.

12 különféle érzékeny és interaktív diagrammal és grafikonnal érkezik, beleértve az egyszerű vonal- és kördiagramoktól kezdve a fejlettebb megvalósításokig, például a földrajzi térképek és a scatter diagramok:

Megjelenítő bővítménytípusok

Vagy hozzáadhatja adatait közvetlenül a WordPress-hez egy Excel-szerű felület használatával. Vagy importálhat a Google Táblázatokból vagy a CSV-ből, ideértve az adatok automatikus szinkronizálásának lehetőségét is, a diagramok és grafikonok folyamatos frissítése érdekében.

A Visualizer nagyszerű lehetőség, ha arra törekszik, hogy az interaktív táblázatokat és grafikonokat a meglévő WordPress-tartalom részeként szerepeltesse, ahelyett, hogy egy önálló infographic képet hozna létre, amelyet máshol beágyazhat..

A Visualizer korlátozott ingyenes verzióval rendelkezik a WordPress.org webhelyen. Ezt követően a fizetett tervek 59 USD-tól kezdődnek, bár szükség lesz a 149 USD-es fejlesztői tervre, ha automatikusan szinkronizálni szeretné a diagramjait és grafikonjait, hogy azokat naprakészen tartsa..

2. Adioma

Az Adioma egy felhőalapú eszköz, amely segít az infographics létrehozásában.

Míg a Visualizer célja az, hogy segítsen a pont-diagramok és grafikonok megjelenítésében, az Adioma egy kicsit több tervezési rugalmasságot biztosít Önnek, hogy egyedi megjelenésű infografikát hozzon létre az adatok megjelenítéséhez, bár kevesebb rugalmassággal rendelkezik a tényleges diagramok és grafikonok.

Íme egy példa az infographic típusára, amelyet az Adioma segítségével hozhat létre – vegye figyelembe, hogy az inkább az ikonokra összpontosít, és a kapcsolatok / ütemtervek megjelenítésére szolgál, nem pedig a kemény adatokra:

Példa az Adioma-tól

Az Adioma hét napos ingyenes próbaverziót kínál. Ezt követően a tervek havi 39 dollárban kezdődnek.

3. Infogram

Az Infogram a Visualizer és az Adioma között helyezkedik el. Mint az Adioma, ez egy felhő eszköz, amely grafikus készítő felületet kínál az infographics létrehozásához.

Ugyanakkor a diagramok és térképek beágyazásakor az Adioma-nál sokkal tovább megy, azzal a lehetőséggel, hogy 35+ táblázatokat és 550+ térképtípust illeszt be, ideértve az adatok jobb szerkesztését az Infogram szerkesztőben (vagy csatlakozzon külső forrásokhoz, például a Google Táblázatokhoz vagy a CSV-hez):

Az Infogram segít az adatok megjelenítésében a WordPress alkalmazásban

Mint ilyen, az Infogram jó választás, ha diagramokat / térképeket szeretne kombinálni egy Canva-szerű szerkesztõvel szövegekhez és képekhez.

Az Infogram korlátozott ingyenes tervvel rendelkezik. Ezt követően a fizetett tervek 19 dollárral kezdődnek.

4. Datawrapper

Az Datawrapper egy olyan vizualizációs eszköz, amely újságírókat céloz meg, és keresi az adatok megjelenítésének módját a jelentésben. Az újságírók olyan nagy névű kiadványokban használják, mint például a Bloomberg és a Fortune.

És bár erről van szó a marketing példányban, akkor feltétlenül nem kell újságírónak lennie ahhoz, hogy kihasználhassa ezt az eszközt, és könnyű használni a WordPress webhelyén létrehozott táblázatokat..

Az Datawrapper segít létrehozni az alapokat, például sáv-, pite- és területdiagramokat. De azt hiszem, hogy ez az eszköz valóban kiválóan működik az általa kínált, szűkebb adatmegjelenítési lehetőségek között.

Például a Locator térkép lehetővé teszi igazán érdekes vizualizációk létrehozását a fizikai helypontokhoz:

Adatcsomagoló helytérképe

Hasonlóképpen, a szimbólumtérkép nagyszerű lehetőséget kínál a sűrűség kiemelésére bizonyos területeken:

Adatcsomagoló térkép

Az Datawrapper segítségével havonta egy diagramot / térképet készíthet ingyenesen. Ezt követően a fizetett tervek havonta 29 eurónál kezdődnek.

�� Két gyors tipp a WordPress adatmegjelenítéséhez

Mielőtt befejeznénk a WordPress-ben megjelenő adatmegjelenítési útmutatónkat, olvassa el néhány gyors tippet a fenti adatmegjelenítő eszközök hatékony használatához..

Először gondolja át az üzenetet

Amikor az adatok megjelenítését használja a WordPress programban, könnyű túlzottan összpontosítani a diagram vagy az infographic kialakítására. Bár a dizájn bizonyosan számít, az adatok megjelenítésénél ez nem lehet a legfontosabb feladat.

Mint Alberto Cairo a Kairó adatmegjelenítő stúdiójának magyarázata:

"Az információs grafikának esztétikai szempontból kellemesnek kell lennie, de sok tervező gondolkodik az esztétikáról, még mielőtt a szerkezetről, magáról az információról, a történetről szól, amelyet a grafikának el kellene mondania.."

Tehát ne feledd – az üzenet és a történet jön először. A dizájn éppen támogatja ezt az üzenetet.

A kevesebb több

Egy másik kísértés az, hogy minél több adatot gyűjtsön a látogatókra. Végül is, ha néhány adat jó, akkor több adatnak jobbnak kell lennie, igaz?

Nem feltétlenül…

Ne felejtsd el, hogy egy történetet próbál elmondani, nem pedig az emberek adatait szedik el. Tartsa adatait a lehető legegyszerűbben, hogy pontosan elmondja a közölni kívánt történetet.

Mint Garr Reynolds, a Bemutatkozás Zen, magyarázza:

"A hatékony diagramok, grafikonok és táblázatok megtervezésében egyszerűséget érhet el három alapelv emlékezésekor: visszatartás, csökkentés, hangsúlyozás."

��️ Keresse meg az adatok megjelenítését a WordPress-ben ma!

Azt hiszem, itt kellene mondanom valamit egy ezer szó értékű képről.

Nos, bevallom, nem tudom a képek és a szavak közötti pontos árfolyamot, de elmondhatom, hogy az adatmegjelenítés okos felhasználása a WordPress alkalmazásban elősegítheti a történetek elmondását és a jelentés hatékonyabb átadását, mint a szavak önmagában..

Megpróbáltam megosztani a WordPress felhasználók számára a leghatékonyabb, legegyszerűbben alkalmazható adatmegjelenítési technikákat, valamint eszközöket, beépülő modulokat és tippeket, amelyek megkönnyítik az adatmegjelenítést a WordPress-ben..

A lábad nedvesítéséhez kezdje el a Visualizer beépülő modul használatával diagramok és grafikonok létrehozását közvetlenül a WordPress műszerfalán. Miután megkaptad a dolgokat, elkezdheted használni a többi eszközt infographics, fejlettebb helytérképek és még sok más létrehozásához.

Van kérdése az adatmegjelenítésnek a WordPress használatával kapcsolatban? Kérdezd meg a megjegyzéseket!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map