A WordPress blogbejegyzésének formázása (Betekintés a tartalom közzétételének 2500 000 szavas tapasztalatára alapozva)

Közel 1,4 millió WordPress blogbejegyzés jelenik meg minden nap. És ez nagyszerű hír (!) … kissé.


Egyrészt ez azt jelenti, hogy meg tudja őrizni a munkáját, és folytathatja az összes olyan webhely felépítését, amely az összes millió millió hozzászólást befogadja.

De másrészt, és különösen akkor, ha az építkezési helyszíneken kívül Ön is méltányosan közzéteszi a kiadványokat, ez a környezetet megnehezíti. Tudva ezt az elgondolkodó számot – napi 1,4 millió hozzászólás – hogyan tűnik ki a hozzászólás? Miért érdemes őket észrevenni?

Igen, maga az információminőség az egyik módja annak, hogy kitűnjön. Valószínűleg órákat töltött a legutóbbi üzenet írásakor, igaz? De a blogod ezt tükrözi? Könnyen olvasható, könnyen lefutható? Ugrnak a fő pontok az oldalról, és arra buzdítják az olvasót, hogy olvassa el többet? Helyesen formázza-e a WordPress blogbejegyzéseit?

Hogyan formázhatjuk a WordPress blogbejegyzéseit

Valójában, Az emberek 40% -a csak távozik anélkül, hogy még a szkennelést átolvasná (más néven "ugrál"). A maradók közül a legtöbb csak a tartalmának felét fogja elolvasni, ha szerencséd van.

De javíthatja a dolgokat:

Ebben a cikkben, Megtanítom a WordPress blogbejegyzésének formázására, több mint 2,5 millió szavas tapasztalat alapján a tartalom közzétételére.

Abban az esetben, ha kíváncsi, 4 év alatt hetente 3–5 hozzászólást ír, mintegy 2-3 ezer szóval. Íme, amit ezek a szavak megtanítottak nekem:

A WordPress formázásának alapjai

Bármely kézműves elsajátításához először meg kell értenie az alapokat.

Még ha nem is válsz mesterré, az alapok megismerése ugrásszerűen meghaladja az átlagos blogot.

Hogyan?

A formázás hozzáadja a szóközt, ami az oldalak szkennelhetőbbé teszi. A tartalom könnyebben fogyasztható, ha kis csoportokban van, fontos pontokra hivatkozva.

A WordPress blogbejegyzésének formázására van néhány módszer:

 • Rövid bekezdések (legfeljebb 3-4 sor)
 • Alulfejek kb. 300 szóval
 • Felsorolt ​​és számozott listák
 • Félkövér és dőlt betű
 • Idézetek vagy meghívott szöveg
 • Belső linkek – hivatkozás a webhely más tartalmára

A formázási alapokon túl a következőket is meg kell tennie adj hozzá erős és releváns képeket.

Nem értem stock fotókat – beszélek olyan kiváló minőségű képekről, amelyek hozzáadott értéket jelentenek, mint a diagramok, grafikonok, képernyőképeket vagy nagy felbontású képeket. További részletek a képekről később.

Profi tipp: A blog létrehozásakor és a WordPress blogbejegyzéseinek formázásakor ne felejtse el gondoskodni arról, hogy minden jól néz ki a mobilon is. A Google bünteti a nem mobilbarát webhelyeket. Még ha talál is is, az emberek távoznak, ha csúnyanak tűnik, vagy nem működik jól a telefonjukon.

Most szétbontjuk ezeket az alapokat!

A WordPress blogbejegyzéseinek formázása

Most már tudja, hogy mi az alapvető tudnivalók, de ez nem azt jelenti, hogy csak beléphet egy üzenetbe, és elkezdi formázni, mint egy mester. Ebben a szakaszban részletesebben bemutatom az alapokat. Merüljünk bele:

# 1: Vágjon fel nagy bekezdéseket

Hadd adjak példát egy hatalmas bekezdésre.

Ha csak folytatom az írást, könnyen el tudom tartani a gondolataimat, és nagyon sok mondanivalóm lehet. Persze, kevesebb helyet foglal el – de a hosszú bekezdések szünetet adnak a szemnek, vagy megkönnyítik a beolvasást. Ehelyett szinte… félelmetesnek tűnik. Ki akar olvasni egy szöveges falot? Láttál már valamit, és a másik irányba mentél? Olyannak látszik, mintha az író lobogna vagy könyvet ír. Ez nem egy könyv. Az interneten írunk! Ez azt jelenti, hogy kis bekezdések vannak. Az egyes bekezdéseknek tartalmazniuk kell egy ötletet, majd a következő ötletre lépni egy másik bekezdésre.

Ha el is olvassa ezt a bekezdést, meg fogok lepődni. Az egyikért felrobbantottam. Két embernek ez csúnya.

Ehelyett szakítsa meg a bekezdéseket! Próbáljuk meg széttörni a fenti hosszút:

Ha csak folytatom az írást, könnyen el tudom tartani a gondolataimat, és nagyon sok mondanivalóm lehet. Persze, kevesebb helyet foglal el, de…

A hosszú bekezdések nem adnak pillanatot a szemnek, és nem teszik a tartalom könnyű beolvasását.

Ki akar készíteni egy szöveges falot? Láttál már valamit, és a másik irányba mentél?

A hosszú bekezdésekből úgy tűnik, hogy az író könyöklődik vagy könyvet ír.

Ez nem egy könyv. Az interneten írunk! Ez azt jelenti, hogy kis bekezdések; mindegyik egyetlen ötletet tartalmaz, mielőtt a következő ötletre lép egy másik bekezdésre.

Melyiket inkább olvasta? Melyiktől vittél tovább? Most megérti a kis formázás különbségét!

Menj át a hozzászólásodon és ügyeljen arra, hogy a bekezdések legfeljebb 3-4 sor legyenek.

# 2: Adjon meg alfejezeteket minden 300 szó után

A WordPress alfejekkel formázhatja a blogbejegyzéseket

Az alsó fejek segítik az olvasót az Ön cikkének sokszorosításában, és a lehető leggyorsabban eljuthatnak az igényeikhez leginkább megfelelő szakaszba.

Ezenkívül 300 szó csak egy ballpark figura. Mehetsz felett vagy alatt; pusztán számot kell lőni, hogy a dolgok szépek maradjanak.

Például, Ahelyett, hogy új szót helyezne el a 300 szó után, hozzáadhat egy képet vagy blokk idézetet a szakaszok felbontásához.

Az alfejek írásakor a két módszer egyikét megteheti:

 1. Hívja meg a legfontosabb információkat, pontosan meghatározva, hogy mi lesz a szakaszról
 2. A szövegírás taktikájával vonzza az olvasókat a szakasz elolvasásához

Az első módszer praktikus, hasznos és egyszerű, a második növeli az olvasók elkötelezettségét és az oldalon eltöltött időt, de nehezebb. A legjobb írók kombinálják a kettőt.

Például ez a bejegyzés az első módszert használja. Minden alfejem egyszerűen elmondja neked, mit kell tennie. Nem különösebben szexi.

Ha kombinálnám a módszereket, inkább ezt az alcímké alakíthatnám "Növelje az oldal és az elkötelezettség 200% -át az alfejeknél".

Nem csináltam ezt, mert ez egy egyszerűbb útmutató, de valószínűleg megtorpítja az érdeklődését, és arra készteti Önt, hogy folytassa az olvasást.

Nézd meg ezt a bejegyzést Brian Dean írta fejlettebb SEO copywriting stratégiákhoz.

# 3: Helyezze el a fő elvihető pontokat a pontba

Formázza a WordPress blogbejegyzéseit felsorolókkal

Amikor online lefejezi egy bejegyzését, mi az első dolog, amit megnéz? A képek után fogadni fogom, hogy a címsorok és a felsoroláspontok.

A golyópontok írásakor azonban négy dolgot kell szem előtt tartani:

 1. Próbáljon megtartani az egyes pontok hosszát
 2. Ne adjon túl sok információt egy ponthoz
 3. Győződjön meg arról, hogy a kitöltött információ valóban értékes
 4. Használjon félkövér betűt a golyók elején ha hosszabb ideig kell őket tenned. Ha azonban ezt megteszi, töltse be előre a golyót a legfontosabb információkkal, és kövesse az első pontot: Tartsa következetesen! (Vagyis ne tedd azt, amit itt tettem.)

Profi tipp: Ha igazán szeretne divatot szerezni a dizájnnal, hozzáadhat egyéni képes golyókat. Például, Robbie Richards cikkekben kis izzókat használ golyópontokként.

Formázza a blogbejegyzéseket egyéni felsorolási listákkal

A szerkesztő megjegyzése. Ilyen hatás elérése érdekében a WordPress blogbejegyzéseinek formázásakor használhat egy bővítményt, amelyet elég erősen használunk a CodeinWP-n – Rövid kódok Ultimate:

# 4: Félkövér és dőlt betűkkel hívja ki a legfontosabb pontokat

WordPress vastag és dőlt formázás

A vastag betű és a dőlt betű kiváló módszer a szem felhívására és a hangsúly hangsúlyozására. Használatuk során azonban ne használja fel őket túlzottan. Biztos vagyok benne, hogy hallotta a klipet: Ha minden merész, akkor semmi sem merész!

Írásom során gyakran egy teljes cikket kitöltenek, majd visszamegyek és meghajlok a fontos részeket. Néha írás közben jönnek hozzám, de a szerkesztési folyamat az, ami valóban fényt ad a bejegyzésnek.

Szeretek dőlt betűt is használni, ha valamit el akarok mondani, amely nem közvetlenül az utolsó bekezdésből származik, de fontos az általános szempontból. Vagy mások idézéséhez a cikkben.

# 5: Blokk idézetek vagy hívott szöveg hozzáadása

A WP blokkolja az idézet formázását

Az első szakaszban a bekezdések felbontásáról szóló értesítést egy mezőbe használtam a szöveg kihívására. Úgy látom, hogy ez nyilvánvalóvá tegye, ha az információ eltérő.

Ez nem csak fontos információkat hív ki, hanem egy törésként szolgál a normál szövegtől (annak ellenére, hogy több szöveget tartalmaz).

Látja, az agyunk dolgozik "dobogó" információ. Amikor valami nyilvánvalóan más, megkönnyíti agyunk darabolási folyamatát, elősegíti az információk beolvasását és egyenletes leképezését növeli a visszahívást.

Egy árajánlat hozzáadása egyszerű? Igen. De Paul Rand szavaival:

Ó, ez emlékeztet engem: Használja a kattintást a tweet mezőkhöz.

# 6: Használja nagyszerű képeket a cseresznye tetejére

WP Add Media

Megígértem, hogy többet mondok neked a cikkeiben szereplő képek felhasználásáról, tehát itt van!

Tehát, már tudjuk, hogy nem használjuk a sajtos stock fotókat. Nem szabad olyan roppant clipart képeket használnia, amelyekkel elhúzza a Google-t (nemcsak szopásuk, hanem a továbblépés is) szerzői jogi törvények).

Ehelyett ragaszkodjon a grafikonokhoz, diagramokhoz, képernyőképekhez, infografikákhoz és nagy felbontású képekhez.

Miért van szüksége nagyszerű képekre?? Talán ezek a statisztikák meggyőzik Önt:

Szóval, honnan lehet ezeket a hihetetlen képeket kapni??

 • Nagy felbontású fényképekhez nézze meg a helyek teljes listáját, hogy ingyenes képeket kapjon (és hogyan lehet őket használni)
 • Képernyőképek készítéséhez próbálja meg LightShot
 • Grafikonok, diagramok, infografikák és egyéb szórakoztató dolgok készítéséhez Canva és Venngage, plusz ha élő diagramokat szeretne beágyazni a WordPress blogjába, akkor nézze meg a Megjelenítő bővítmény

Mi lenne, ha tökéletes grafikont látna egy másik cikkben, amelyet szívesen használ a saját munkájában?

Lehet, de légy óvatos. Győződjön meg róla megfelelő hitelt adva nekik. Lehet, hogy még akkor is megsérti a szerzői jogi törvényeket. Ha azt kérik, hogy vegyen le valamit, akkor csináld.

Mi lenne, ha tudja, mire általában szeretne képet, de nincs ideje elkészíteni azt, vagy nem biztos abban, hogy mit szeretne?

Itt jön be a Google! A Google segítségével a speciális eszközökön keresztül szabadon felhasználható képeket keresem. Itt van, hogyan:

1. Először lépjen a Google-ba, és keressen egy képet, amelyet meg szeretne találni.

A Google képeinek keresése a pónikra

2. Ne használja ezeket a képeket! Először menj ide Eszközök -> Használati jogok -> Újrafelhasználásra címkézve.

Speciális Google-keresés

3. A kapott képeket (bár drasztikusan lecsökkentik az eredeti eredmények számától) szabadon használhatjuk, ahogyan kérjük, formázza a WordPress blogbejegyzéseit! (Ügyeljen arra, hogy továbbra is adjon hitelt, csak hogy biztonságban lehessen.)

Egy utolsó tipp a képeknél: Fizetni kell, ha bérel egy tervezőt, aki elkészíti az Ön képeit. CoSchedule ezt nagyon jól csinálja a postáin, amelyek mindig jól néznek ki. Ezenkívül hasonló tendenciát láthat a ThemeIsle blog is:

themeisle-blog-képek

Most, hogy formázta a bejegyzését, és még néhány értékes képet hozzáadott, már kész? Hát nem. Van egy utolsó dolog, amelyet minden írt üzenetnél meg kell tennie …

# 7: Kerek (vagy három) szerkesztés

Függetlenül attól, hogy évek óta írtál, vagy éppen most kezdte el, a Földön minden egyes íróra legalább egy fordulóban szüksége van munkájára. Nem hisz nekem? Hallgassa meg Dr. Seuss-t:

Nem egyedül. Stephen King úgy gondolja, hogy kellene "Öld meg drágáimat" (más néven megszabadulni a jó írástól, hogy csak a nagyszerű írásod maradjon).

A döntés a következő: meg kell szerkeszteni.

A szerkesztés a formázási folyamat része, mivel a szerkesztés javítja a munka áramlását, és lehetővé teszi, hogy a mondatokat csak az alapvető bitre rövidítse..

Hogyan szerkeszted? Itt van a folyamatom:

1. Írja be a teljes vázlatot, kezdve a végéig.

2. Hagyja ülni legalább egy órán át, lehetőleg egy napig, mielőtt visszamegy. Ez új perspektívát nyújt Önnek a munkája szempontjából.

3. Ha készen áll a szerkesztésre, olvassa el hangosan a munkáját. Ez elősegíti a helyesírási és nyelvtani hibák észlelését, és jobban megismeri a cikk folyamatát. Ideális esetben azt szeretné, ha a bejegyzés a legtöbb esetben beszélgető jellegű.

4. Szerkesztés, amíg elolvassa. Vágja le a felesleges szavakat és még azokat a részeket is, amelyeknek nincs értelme vagy amelyek hozzáadott értéket képviselnek. Nehéz, de minél jobban megkapja ezt a folyamatot, annál jobb lesz a munkája.

5. Hagyja, hogy üljön még egy kicsit, ha tud, majd menjen vissza, és olvassa el véglegesen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ott van-e. Ha nem, öblítse le és ismételje meg.

Profi tipp: Használhat olyan eszközöket, mint például a nyelvtani hibák felfedezése és az írás javítása Nyelvtanilag és HemingwayApp.

Néhány példa a szép formázásra

Az alábbiakban felsorolunk néhány példát, amelyek segítenek abban, hogy elképzelést kapjon arról, hogy néz ki a kiváló formázás:

Következtetés

Blogbejegyzés írásának célja az, hogy az emberek valóban elolvassák, igaz?

A formázási tippeket és taktikákat, amelyeket megtanult ebben a bejegyzésben, látnia kell az oldalon eltöltött idő növekedése, a kisebb visszafordulási arány és (ha nyomon követi a görgetési mélységet) nagyobb áttekintési aránya a cikkeken.

Nem csak ezt, hanem a releváns képekkel való tartalmat is megkapja 94% -kal több megtekintés mint a tartalom nélküli, és a vizuálisan vonzó tartalom megbízhatóbb és megosztottabb, mint az unalmas szöveg nagy falai.

(Diagram: megjelenítő.)

Nem vesz sokáig a cikk megfelelő formázása. Jelölje meg ezt az oldalt könyvjelzővel, és térjen vissza ehhez. Ellenőrzőlistaként használhatja annak biztosítása érdekében, hogy cikkei megfeleljenek a kiváló formázási szabványoknak.

Több időt töltene a WordPress blogbejegyzéseinek – a tartalmak – formázására, miután elolvasta ezt? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map