A tartalomstratégia titka az olvasók és a Google nyeréséhez

A tartalomstratégia titka az olvasók és a Google nyeréséhez

A tartalomstratégia titka az olvasók és a Google nyeréséhez
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

A mai legfontosabb tartalommarketing-tanácsok buzz szavakkal és "gyors és piszkos tippek", megpróbál eladni téged a marketing szexi oldalán. De figyelmen kívül hagyja azt az egyetlen tartalomstratégiát, amely mindig működik … mert nehéz eladni, nehéz munka, időigényes és nincs hivatkozás.


A lényegében ez is elég egyszerű: meg kell adnia a vitathatatlanul részletes tartalmat jobb, mint bármi más az interneten. Tartalmának nemcsak másnak kell lennie "kiváló minőségű". A legjobbnak kell lennie.
A blog tartalomstratégiája

Miért "kiváló minőségű" nem elegendő a sikeres tartalomstratégiához

Minden ott található tartalommarketing elmondja neked, hogy a minőségi tartalom fontos, ám csak néhányuk megérti a valóban szükséges minőségi * szintet *. A kényelem kedvéért ebben a cikkben a minőséget 10-es skálán definiáljuk. A legtöbb ember úgy véli, hogy sikerrel jár, ha következetesen olyan cikkeket ír, amelyek 10-ből 8-at érnek el. Aka. "elég jó".

Ezeknek a marketingszakembereknek hosszú ideig igaza volt. A 10-ből 8 esetleg nem nyer több millió embert, de elegendő lenne a sikeres üzlet fenntartásához.

De 10-ből 10-ből már nem elég. Manapság milliónyi cikk szinte minden témában elképzelhető online. Ezeknek a cikkeknek ezrei már a tízből tízből származnak. Ha egy másik cikket ír, amely csak nyolc, akkor az eltévedhet az (úgynevezett) minőségi tartalom növekvő tengereiben. Nulla eredményt fog látni. Valami ilyesmi:

minőség és hatás

Ha hajlandó megtenni egy további mérföldet, és elérni a 10. minőségi szintet, akkor ugyanazon a szinten kap eredményt. Az olvasók észreveszik, hogy olyan extra munkát végzett, ahol más marketingszakemberek ezrei visszautasították. Nagyobb forgalmat fog bevonni, mint valaha, és az eredmények csak javulni fognak, amikor a Google minõségirányításba kerül algoritmus frissítések.

Az ilyen típusú tartalom – az a tény, amely 10-ből 10-et szerez a minőségi mérőn – a Brian Dean népszerű felhőkarcoló technika (ahol elkészít egy már sikeres darabot, és tovább fejlesztheti). De a legjobb tartalom létrehozása a résében önmagában egy stratégia. Ezek a cikkek válnak "kapcsolódó eszközök", olyan hasznos források, hogy más befolyásolók nem tudnak segíteni, csak megoszthatják a linkeket. A legjobban összekapcsolható eszközök még a közzétételt követő években szereznek kapcsolatokat.

Bizonyítékra van szüksége? Itt van a CodeinWP leginkább összekapcsolt-utáni kattintása. A megjelenés dátuma? 2015. január 25.

Hogyan hozzunk létre olyan tartalmat, amely a minőségi skálán 10/10-t szerez?

A sikeres tartalomértékesítők tudják, hogy nem elég egyszerű egyszerűen csak azt írni, ami a fejükbe kerül. Meg kell írni azt a tartalmat, amelyet közönségük valójában keres. Jelentős időt töltenek arra, hogy megtudják, mi a közönség tudni akarja, és ezt a tartalmi stratégiájuk részévé tegyék. Minden cikkük az ügyfelek által már feltett kérdések alapján.

Hogyan néz ki egy 10/10 cikk – egy kapcsolódó eszköz? Íme néhány példa a CodeinWP csapatából:

 • ✍️ 44 dolog, amelyet szeretnék tudni egy blog elindítása előtt – melynek segítségével 225 000 látogatást havonta növelhet, mint végül is
 • Best️ A legjobb SMTP szolgáltatók összehasonlítva – Amazon SES vs SendinBlue vs SendGrid vs Mandrill
 • Word️ Ingyenes WordPress tárhely: megéri?
 • Ivi️ Divi vs Avada vs X téma: Végső összehasonlítás

Ezek a cikkek jóval több mint 2000 szó hosszúak, és hihetetlen részletességre bontják a témáikat. Mélyreható ismereteket nyújtanak egy adott témáról, és rengeteg cselekvőképes tanácsot adhatnak az olvasók azonnal.

Ezeknek a hozzászólásoknak a lényege az, hogy megválaszolja az összes kérdést, amely az olvasóval kapcsolatban felmerülhet a témával kapcsolatban.

Minden nagy tartalomstratégia alapja az olyan cikkek írása, amelyek minden alkalommal 10/10-t eredményeznek. Ennek a tartalomnak a létrehozása időigényes munka, de nem kell, hogy bonyolult legyen. Nyolc egyszerű lépésre bontottam a folyamatot, hogy megkönnyítsem az életét:

1. lépés: Tudja meg, mit akar tudni a közönség

Ha a jelenlegi tartalomstratégiája a létrehozás ötleten alapul "nagyszerű tartalom", valószínűleg már megtanultad a cikkeket közvetlenül a közönség kérdéseire alapozhatja. Választhat egyetlen kérdést, és mélyrehatóan megválaszolhatja azt.

Ahhoz, hogy még jobb tartalmat hozzon létre, nagyjából ugyanúgy fogja kezdeni. Menjen át a kedvenc helyére, ahol kérdéseket találhat közönség számára – Quora és Reddit remek helyek a széles közönséggel kapcsolatos kérdések feltevésére – és egy fő téma keresésére.

A témádnak elég szélesnek kell lennie, hogy vonzó legyen sokféle ember számára, és elég érdekes ahhoz, hogy legalább 2000 szót írjon. Ez lehetőséget teremt arra is, hogy linkeljen más írott cikkeihez, ösztönözve őket arra, hogy hosszabb ideig maradjanak webhelyén.

Keressen olyan dolgokat, amelyek úgy tűnik, hogy sok emberrel rezonálnak.

Például a CodeinWP csapata sokat tett a WordPress webhelyek különféle hosting platformai tesztelése és azok teljesítményének elemzése terén. Ez nem csak valami, amit élveznek csinálni, hanem egy olyan téma, amely nagyon népszerű a Quora-ban.

quora1
quora2

Nyilvánvaló, hogy az emberek törődnek az olcsó és jó hostolási platformokkal. Tehát itt van a CodeinWP válasza erre a igényre: Legjobb olcsó WordPress tárhely: 10 lehetőség havonta 3,95 dollár alatt .

2. lépés: Készítsen egy átfogó listát a válaszolható kérdésekről

Most, hogy megvan az első kérdése – az egyik, amellyel körül fogod építeni a tartalmat – elkezdheted alkérdések létrehozását; ezekre a kérdésekre adott válaszok alkotják a cikk külön fejezeteit. Négy elsődleges módszer létezik ezekre a kérdésekre:

 • Sorolja fel a releváns kérdéseket, amelyeket az interneten talált az első kutatási kör során
 • Brainstorm további kérdései vannak a témával kapcsolatban
 • Visszatérés az eredeti kérdéshez a közösségi médiában, és kövesse a kapcsolódó szálakat további információkért
 • Kérdezze meg közösségi média vagy hírlevél közönségét, milyen kérdéseik vannak a témával kapcsolatban

A négy módszer együttes felhasználásával alapos listát készíthet a kérdésekről. Ez a lista a keret, amellyel a tényleges tartalmát felépítheti.

3. lépés: Válaszoljon az összes kérdésre

Miután megszerezte a keretet, itt az ideje, hogy belekerüljön a kemény munkába és finomítsa a tartalmi stratégiát. Meg kell találnia a választ minden kérdésre a listán. Már tudja a válaszokat? Ha nem ír valami rendkívül szubjektív szót, akkor ezeknek a válaszoknak is meg kell lennie tényekkel és forrásokkal alátámasztva.

Az, hogy hol találja ezeket a válaszokat, nagyban függ attól, hogy milyen iparágban dolgozik, de olyan webhelyek, mint a Quora, a Reddit és Yahoo válaszok rendelkezzen olyan szakaszokkal, amelyekben gyakorlatilag bármilyen információ elképzelhető.

A kutatás befejezésekor rögzítse az összes választ pont-jegyzetekben. Később olyan cikkré alakítja őket, amely a közönség élvezni fogja.

Egy másik dolog, amit megtehetsz, feliratkozol a fent említett felhőkarcoló technika ötletére. Ennek az az elv, hogy olyan forrást (bejegyzés, útmutató, cikk) keressen, amely már eléggé foglalkozik a szóban forgó témával. Ezután vizsgálja meg, hogy megtalálja-e azokat a pontokat, amelyeket jobban meg tudna csinálni, és további részeket, amelyeket összességében javíthat.

Más szavakkal, kezelje ezt az erőforrást az erőforrás állványainak. Nyilvánvalóan ne vegyen el és lopjon meg semmiféle tartalmat, hanem csak kap egy jó képet arról, hogy egy adott témában egy tartalomnak mit kell elérnie, és milyen kihívásokkal kell szembenéznie, amikor ilyet akar létrehozni..

Profi tipp: Mindig ellenőrizze a forrásait, különösen, ha a fent felsorolt ​​webhelyekről kap információt. A hibás információk közzététele aláásja a hitelességét, és lerontja ennek a tartalomstratégiának a céljait.

4. lépés: Írja fel a válaszokat

Rengeteg információ gyűlt össze most, valószínűleg néhány nap alatt, és végre itt az ideje elkezdeni írni! Finomítsa ki a korábban létrehozott pont-válaszokat, és személyes véleményeket és anekdotákat vegyen fel az olvasókkal való mélyebb kapcsolat kialakítása érdekében..

Tartalmaznia kell néhány alapvető írási szabályt is, hogy tartalmát vonzóbbá tegye:

 • Használjon rövid, tömör mondatokat.
 • De nem mindig – a változó mondatszerkezet ízt kölcsönöz az írásának.
 • Tartsa a nyelvet egyszerűen.
 • Szervezze meg tartalmát fejlécek és alcímek használatával.
 • Használjon felsorolt ​​vagy számozott listákat a hosszú szövegrészek felbontására és a fehér hely növelésére.
 • Használjon első személy keverékét ("én"), második ("te") személy és harmadik személy ("ő"/"ő"/"ők"), hogy beszélgető hangulatot adjon a munkájának.

Használhatja a Yoast SEO plugin annak ellenőrzésére, hogy a cikk bármikor olvasható-e az írási folyamat során.

élesztő olvashatóság

Profi tipp: Nézze meg a CodeinWP hatalmas útmutatóját "Hogyan indítsunk el egy blogot: Teljes útmutató a nulla tapasztalattól a havonta több mint 150 000 olvasóig" – alapvetően az egész csapat megtanult az blogokról az évek során, és arról, hogyan lehet olyan tartalmakat létrehozni, amelyeket észrevesznek.

5. lépés: Képek hozzáadása

Az emberek szeretik a képeket. Ők jobban emlékszel rájuk és nagyobb valószínűséggel osztják meg őket a közösségi médiában (adat, adat). Minél több képet tartalmaz egy cikk, a gyakrabban osztják meg. Ha a cikkhez nem tartozik legalább néhány kép, akkor alapvetően a lábadba lőtte a marketingjét.

Szerencsére számos módon el lehet kapni képeit. Iratkozzon fel egy fizetett stock fényképészeti szolgáltatásra, mint például Shutterstock, vagy választhat a sok ingyenes képoldal közül.

A CodeinWP egy teljes, részletes útmutatót tartalmaz a blogtartalomhoz tartozó képeket megtalálni és akár képeket létrehozni. Nézd meg.

Miután megszerezte ezeket a képeket, közzéteheti őket jelenlegi formájában, vagy használhat olyan programot, mint a Canva hogy módosítsák őket.

Még tovább javíthatja a cikkét, ha létrehoz egy infographic-t, amelyhez mellékelni fogja – és nem kell sokat tudnia a tervezésről. A Canva több száz infographic elemet kínál. Ezek közül néhány ingyenesen elérhető, és a prémium elemek csak 1 dollárba kerülnek. Egy kis gyakorlással képes leszel hozzon létre egy infographic 15 perc alatt ezt a többnyire ingyenes eszközt használva.
CANVA

6. lépés: Szerkesztés, szerkesztés, szerkesztés

Lehetőség van tiszta első vázlat írására, de az első vázlat nem tökéletes. Tehát soha ne tegye közzé első vázlatát. Írja meg első vázlatát, és tegye félre egy-két napra. Gyere vissza friss szemmel, és szakítsa szét. Győződjön meg arról, hogy minden szó célja van. Háromszor ellenőrizze adatait.

Miután ezt már elvégezte, tegye félre még néhány napra, majd újraolvassa. Ha megengedheti magának egy profi szerkesztőt, béreljen fel valakit, aki ragyog a tartalmáért. Próbáljon együtt dolgozni mind a másolat-szerkesztővel – aki valaki megoldja az írás stilisztikai problémáit -, mind pedig a lektorral.

Ezeket az embereket olyan webhelyeken találhatja meg, mint a Upwork vagy a Fiverr.

Mindent egybevetve, a cikknek a közzététel elõtt kettõtõl egészen öt szerkesztésig kell mennie.

Profi tipp: A tartalomstratégia legfontosabb része a minőség, de a SEO továbbra is számít. A szerkesztés során ügyeljen a SEO-ra. A Yoast SEO plugin valós időben követi SEO-ját, megkönnyítve minden cikk optimalizálását. Győződjön meg arról, hogy zöld fényt kapott a Yoast-tól, mielőtt elindul a GO-hoz.
yoast score

7. lépés: Közzététel

Gratulálunk! Hihetetlenül részletes cikket írt, amely megoldja az olvasók problémáit, és többször szerkesztette. Most készen áll a világba menni. Azonnal közzéteheti, de ütemezése egy adott dátumra általában jobb. Ez segít biztosítani a rendszeres közzétételi ütemtervet – minden héten ugyanazon a napon feladva a közönség visszatér – és időt ad a marketingterv elkészítéséhez..

A legjobb minőségű tartalom népszerűsítése

A kiváló minőségű tartalom létrehozása önmagában egy hatalmas tartalomstratégia, de munkája nem ér véget a közzététellel. A kiváló minőségű cikk természetesen önmagában vonzza a forgalmat, ám ennek ellenére – és megérdemli – marketing lendületet kell adnia. És a 10/10 tartalma ideális az összes legsikeresebb marketingstratégiához: más befolyásoló tényezők bekérése a marketingért az Ön számára.

Háromféle ember létezik, akit ezzel a tartalommal szeretne megkeresni. Az első csoport olyan emberek, akiket már ismer az iparában. A második csoport olyan emberek, akiket nem ismersz, de akik olyan tartalmat osztanak meg, mint a tiéd. A harmadik csoport (amely gyakran átfedésben van a másik kettő egyikével) azok az emberek, akiknek a tartalmát a cikkhez kapcsoltad.

Hozzon létre sablon e-maileket minden embercsoport számára. Emlékeztesse őket, ki vagy, pontosan mondja el nekik, mi az új tartalma, és PONTOSAN, mit akar. Szeretné, hogy megosszák a cikküket a közösségi médiában? Adjon hozzá egy előre megírt üzenetet, amelyben gyorsan megoszthatják őket. Szeretné, hogy a link felkerüljön a webhelyükre? Mondja el nekik, hol tartozik, és mit kellene nevezniük a cikknek. Testreszabhatja ezeket az e-maileket a befolyásos személyek nevével, és pontosan miért hívja fel őket – munkájuk dicsérete mindig segít.

hackernews
Önnek is kellene ossza meg kiváló minőségű tartalmát az összes saját közösségi média profilodon.

Fontolja meg a közösségi megosztási webhelyeket, például Hacker News és ManageWP (WordPress tartalomhoz). Nincs garancia arra, hogy cikkei jól működnek ezeken a webhelyeken, de a 10/10 tartalma valószínűleg a tetejére emelkedik.

Végső tanács: Hogyan lehet ezt a tartalomstratégiát megvalósítani?

Minden rocksztár-tartalommarketing egy egyszerű szabályt követ: "kiváló minőségű" soha nem felel meg a legmagasabb minőségnek. A siker tartalmának legjobb módja az, hogy a saját tartalomstratégiáját ezen egy szabály körül építi. Lehet, hogy nem azonnali – az írási folyamat önmagában akár több napot is igénybe vehet -, de a kiváló minőségű tartalom végül a blogját hozza a rés tetejére.

Egyelőre ne aggódjon amiatt, hogy az összes tartalmat kiváló minőségűvé teszi. Kezdje egyetlen cikkel. Válasszon egy kérdést, amelyet megválaszol, tanulmányozzon minden releváns kérdést, és építse ezeket a válaszokat átfogó útmutatóba. Szerkessze addig, amíg nem szikrázik, tegye közzé és hirdesse.

Miután elkészítette az első kiváló minőségű cikket, koncentráljon a havi egyírás írására. Az idő múlásával továbbfejlesztheti kutatási és írási készségeit, ezáltal gyorsabbá teheti a folyamatot. Végül képes lesz az összes tartalom kiváló minőségű tartalmává tenni – és akkor élvezheti a kiváló minőségű eredményeket.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector