WordPress.com vs WordPress.org – Hvad er forskellen?

Hele WordPress.com vs WordPress.org ting er virkelig forvirrende. For alle.


Først ud, og det skal med det samme siges, WordPress.org og WordPress.com er to helt forskellige websteder / organisationer / webløsninger.

Med andre ord, den ene vil give dig en helt anden * ting * end den anden.

Jeg ved, at dette er underligt. Der er ikke mange tilfælde, hvor et brand er ".com" domænet er helt adskilt fra dets ".org" domæne. Vi er lige vant til at se det samme under enhver domæneudvidelse, som et brand kan have.

Nå, det er bare anderledes for WordPress.

Men før vi diskuterer forskellene mellem WordPress.com og WordPress.org, lad os få det vigtigste stykke af puslespillet ud af vejen:

WordPress.com vs WordPress.org

Hvis du bare vil starte en blog eller oprette et websted, kan du springe denne artikel over og gå over til disse guider:

 • Sådan starter du en blog med WordPress
 • Sådan bygger du dit eget WordPress-websted

Hvad er WordPress alligevel?

Når vi lægger .org- og .com-mysteriet til side, lad os tale rent WordPress et øjeblik.

WordPress er den mest populære webstedsmotor af dem alle. Det er software, som du kan bruge som operativsystem på dit websted.

WordPress logo

Med andre ord, WordPress er til dit websted, hvad Microsoft Windows (eller Mac OS) er til din computer.

WordPress bruges på mere end 32% af alle websteder og er i stand til at håndtere enhver type eller størrelse af webstedet. Det pakker et væld af funktioner og kan udvides uendeligt via yderligere temaer (brugerdefinerede design) og plugins (ekstra funktioner). Det er virkelig den perfekte løsning.

Okay okay, men hvad er de mest markante forskelle mellem WordPress.com vs WordPress.org?

WordPress.com vs WordPress.org: kerneforskellene

Her er en nem måde at huske, hvad forskellen er … bare se på domæneudvidelsen af ​​WordPress, du er interesseret i:

 • �� WordPress.org – ".org" står for "organisation"
 • �� WordPress.com – ".com" står for "kommerciel"

Med det i tankerne er den vigtigste forskel mellem WordPress.com og WordPress.org, hvem der faktisk er vært for dit websted. Med WordPress.org er du vært for dit eget sted (vi anbefaler dette). WordPress.com på den anden side tager sig af alt dette for dig (lettere at starte, mindre frihed).

WordPress.com vs WordPress.org i resumé:

com

WordPress.com

komplet alt-i-en-bygningsløsning / ingen hosting nødvendig / domæne valgfrit / gratis og betalte planer tilgængelige / mindre tekniske

org

WordPress.org

webstedsoftware / open source / gratis / DIY-løsning / du har brug for hosting og domænenavn, før du kan starte dit websted / tager et stykke tid at gennemgå trinnene

�� Hvilket er billigere?

Emnet med prissætning med WordPress.com vs WordPress.org er en vanskelig en. Der er mange muligheder med begge versioner af WordPress, men de er også meget forskellige under hætten. Her er proces involveret, når man bygger et websted eller blog med en af ​​platformen, plus hvad det koster:

WordPress.com

 1. Gå til WordPress.com, og tilmeld dig en konto
 2. Angiv alle dine adgangsoplysninger til den nye konto
 3. Angiv et navn på dit websted, vælg et design
 4. Vælg den plan, der passer bedst til dine behov. De går fra $ 0 til $ 25 om måneden – mere om disse nedenfor
 5. Registrer et nyt domæne for webstedet, hvis du har valgt en betalt plan i det forrige trin
 6. Afslut installationen og konfigurer dit websted

WordPress.org

 1. Start med at vælge en tredjeparts webhost til dit fremtidige websted. Priserne går fra $ 3 til $ 30 om måneden – mere om disse nedenfor
 2. Registrer dig hos din valgte webhost
 3. Under registreringsprocessen skal du markere et afkrydsningsfelt for at indikere, at du vil have WordPress installeret på din opsætning (læs: du får WordPress installeret automatisk af værten)
 4. Færdig hosting-køb, og log ind på dit nye WordPress-dashboard
 5. Konfigurer dit websted, vælg et design

Som du kan se, er webstedets byggeproces forskellig, afhængigt af hvem du vælger – WordPress.com eller WordPress.org.

Mens WordPress.com giver dig en helt gratis plan, er du begrænset til, hvad du rent faktisk kan gøre med dette websted:

 • Du kan kun bruge WordPress.com’s underdomæne – du kan ikke tilslutte et brugerdefineret domænenavn
 • Der vil være WordPress.coms egen annoncering på dit websted – du tjener ikke noget fra disse annoncer
 • Du får kun 3 GB webstedsopbevaring
 • Du kan ikke bruge webstedet til noget kommercielt formål
 • Du får et begrænset valg af temaer og kan ikke udvide webstedet via plugins

Hvis du vil have lidt flere funktioner, kan du få en af ​​de betalte planer. Sådan spiller ting ud:

Bemærk. Husk, at mens tabellerne ovenfor siger "brugerdefineret domænenavn", dette betyder ikke, at du faktisk får det samlet. Du skal stadig betale for det separat.

Når du tilføjer ting sammen, at køre et anstændigt kommercielt websted på WordPress.com vil koste dig omkring $ 111 årligt ($ 8 / måned for WordPress.com selv + $ 15 / år for domænenavnet).

Til sammenligning har du brug for at investere penge forfra, men investeringen er normalt mindre generelt, især for nye websteder.

For at starte et websted med WordPress skal du få fat i en webserver og en domænenavn (som du har brug for at passe helt separat fra, hvad du får fra WordPress.org).

Som det viser sig, kan du få en hosting-pakke af høj kvalitet til et WordPress-sted til omkring $ 35 / år. Når vi tager hensyn til omkostningerne til domænet, er det $ 50 årligt i alt til at køre et websted baseret på WordPress.org. Omkring halvdelen af ​​det, du betaler med WordPress.com.

Den eneste hårde del er, hvordan man vælger en webhost, der er kvalitet. Vi har en hel sammenligning af de øverste muligheder lige her, men hvis du ikke har tid til at gennemgå alt det, kan du bare gå til Bluehost og få en hostingopsætning fra dem. Det er en respekteret virksomhed med mange muligheder for WordPress. Her er hvad der er godt med Bluehosts tilbud:

 • Du kan få en hostingplan for WordPress til $ 2,95 / måned
 • Du får en gratis domænenavn for det første år
 • Du får WordPress installeret automatisk
 • Du får automatiske opdateringer af WordPress-softwaren

I en grad fungerer Bluehost meget på samme måde som WordPress.com her, men det er bare billigere. Generelt får du også brug af ubegrænsede temaer på dit websted og installerer de plugins, du ønsker. Grundlæggende har du friheden til at gøre, hvad du vil, forbedre noget og tilpasse alt hvad du har brug for om dit websted. WordPress.com vil stadig kun give dig begrænset adgang til tilpasninger, selvom du accepterer at betale præmie.

Selvom det måske er tidligt at springe ind til at købe din hosting, skal du sørge for at bruge ovenstående link til Bluehost, når du er klar til at gøre det. Det er et tilknyttet link (hvilket betyder, at vi får en lille provision), det vil også låse en $ 2,95 vs $ 3,95 rabatpris for dig. Du får ikke denne rabat, hvis du besøger Bluehost-webstedet på anden måde end via linket ovenfor.

�� WordPress.com vs WordPress.org – en mere dybdegående tage

Bemærk: Vil du hellere se en video om de vigtigste forskelle mellem WordPress.com og WordPress.org?

Klik her

WordPress.com vs WordPress.org: samlet setWordPress.com
WordPress.org
Tilbyder gratis hosting, men begrænser dit websted til 3 GB på den gratis plan.Leveres ikke med gratis hosting. Du skal selv kigge efter en vært og betale for den separat.
Giver dig et gratis underdomæne. Noget som YOURSITE.wordpress.com. Hvis du ønsker et brugerdefineret domæne, skal du opgradere til en betalt plan. Du skal få et brugerdefineret domæne på egen hånd (yderligere omkostninger gælder).
Du får grundlæggende sikkerhed og sikkerhedskopiering håndteret for dig.Der er et vist sikkerhedsniveau fra din webhost, men for det meste skal du sikre dig dit websted selv. Det samme gælder for sikkerhedskopier – dem, du også har brug for at aktivere via plugins.
Alt omkring den tekniske ydelse på dit websted håndteres af teamet bag WordPress.com. Hvis noget ikke fungerer på noget tidspunkt, kan du ikke gøre andet end at vente på, at teamet løser problemet.Du får valgt plugins og ydeevneindstillingerne på dit websted. Det kræver noget arbejde, men du har fuld kontrol over, hvad der sker på dit websted.
Tilbyder et begrænset antal temaer, du kan vælge imellem. Det leveres også med begrænsede tilpasningsmuligheder.Lader dig tage og installere ethvert tema, du ønsker, og også udføre al den tilpasning, du ønsker. Du kan også oprette dine egne temaer, hvis du kender din vej omkring PHP-kodning.
Tillader dig kun at bruge tredjeparts plugins, hvis du får $ 25 / mo-planen. For de andre planer får du kun et smalt udvalg af forudbyggede funktioner. Du kan ikke tilføje ekstra funktioner til dit websted, der ikke allerede er leveret af standard WordPress.com-miljøet.WordPress.org tilbyder dig friheden til at installere ethvert gratis eller premium plugin, du ønsker. Dette er vigtigt, hvis du vil tilpasse dit websted til det punkt, hvor det passer til dine behov hånd-i-handske.
Du kan ikke have dine egne annoncer på dit websted. WordPress.com viser * deres * annoncer på dit websted – det er den pris, du betaler for at have platformen gratis. For at fjerne disse annoncer er det mindst $ 4 / mo.Du kan have så mange annoncer og så mange former for indtægtsgenerering, som du vil (vælg også en hvilken som helst annoncetjeneste). Den gode nyhed er, at du beholder 100% af din indtjening.

���� Fordele og ulemper ved WordPress.org og WordPress.com

I stedet for at liste hvert individuelle sæt fordele og ulemper, fokuserer jeg bare på fordele ved den ene platform frem for den anden. Med andre ord, hvis du ser noget være en pro for den ene platform, betyder det, at den anden platform ikke har den.

PROS and CONS: WordPress.com vs WordPress.orgWordPress.com PROS
WordPress.org PROS
Det tager mindre tid at oprette et WordPress.com-sted, end det tager at etablere et WordPress.org-sted.Det giver dig langt flere tilpasningsmuligheder end WordPress.com.
Kan bruges af newbies. Selv hvis det er din første gang, der lancerer et websted, kan du stadig gøre alt selv.Det er en gratis og open source platform.
Plejer at opdatere og sikkerhedskopiere dit websted automatisk, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.Du har fuld kontrol over dit websted. Du kan gøre hvad du vil med det.
Det er gratis for et enkelt og lille websted, og du får teknisk support.Du kan bruge tilpassede temaer og tilpassede plugins.

�� Hvordan man vælger mellem WordPress.com vs WordPress.org?

I de fleste situationer er WordPress.org beregnet på dem af os, der ikke er bange for at få vores hænder beskidte, og dem, der ønsker at have fuld kontrol over deres websteder. Det er også den perfekte platform til enhver type virksomhedswebsted og professionelt projekt.

WordPress.com er på den anden side fantastisk til personlige blogs og websteder uden kommerciel hensigt.

Her er en side om side, der hjælper dig med at beslutte:

WordPress.com

 • lader dig bygge et websted hurtigt
 • tilbyder en 100% gratis plan
 • giver dig ikke fuld kontrol over webstedet
 • er ekstra let at bruge, hvis du ikke har meget erfaring med websteder
 • giver perfekt mening til små personlige projekter / blogs
 • giver dig mulighed for kun at vælge fra et begrænset antal temaer (design) og lader dig ikke oprette dine egne
 • har begrænsede udvidelsesmuligheder

WordPress.org

 • giver dig fuld kontrol over dit websted
 • giver dig mulighed for at bruge et tilpasset design
 • begrænser ikke måderne, hvorpå du kan tjene penge på webstedet (fantastisk til forretningswebsteder)
 • er utrolig tilpasselig
 • kræver, at du køber dit eget hosting- og domænenavn
 • selvom WordPress i sig selv er gratis, vil det faktisk koste dig $ 35-50 årligt at lancere et websted for offentligheden – du kan komme i gang med Bluehost for at få den billigere mulighed for det første år

�� Yderligere læsning

 • Tænker du på at komme ind i blogging? Her er vores komplette guide til, hvordan man starter en blog… baseret på vores erfaring med at opbygge denne blog fra intet til 150.000+ læsere månedligt.
 • Sådan gør du installere WordPress efter at have downloadet det fra WordPress.org.
 • Brug for hjælp til dit WordPress-arbejde? Sådan finder du en outsourcer, der hjælper dig med at oprette et WordPress.org-sted.

Så hvad vil det være for dig? WordPress.com eller WordPress.org?

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

* Dette indlæg indeholder tilknyttede links, hvilket betyder, at hvis du klikker på et af produktlinkene og derefter køber produktet, modtager vi et mindre gebyr. Ingen bekymringer, selvom du stadig betaler standardbeløbet, så der er ingen omkostninger fra din side.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map