Οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress: Πώς να το κάνετε (με παραδείγματα, πρόσθετα και εργαλεία)

Οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress: Πώς να το κάνετε (με παραδείγματα, πρόσθετα και εργαλεία)

Οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress: Πώς να το κάνετε (με παραδείγματα, πρόσθετα και εργαλεία)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress


Η χρήση οπτικοποίησης δεδομένων στο WordPress είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το κανονικό σας περιεχόμενο κειμένου και να επικοινωνήσετε καλύτερα τα δεδομένα και τις έννοιες με τους αναγνώστες σας.

Ενώ "οπτικοποίηση δεδομένων" ακούγεται φανταχτερό, είναι πραγματικά απλώς ένας όρος για την παρουσίαση γραφικών πληροφοριών ή δεδομένων για να διευκολύνει τους αναγνώστες να κατανοήσουν ιδέες, τάσεις ή μοτίβα.

Αυτό το τελευταίο μέρος είναι το πιο σημαντικό – δεν είναι μόνο η απόρριψη δεδομένων για τους επισκέπτες. Αντ ‘αυτού, είναι χρησιμοποιώντας δεδομένα για να πείτε μια ιστορία με οπτικό τρόπο. ����

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress με:

 • ✅ Σας παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα κοινών εφαρμογών οπτικοποίησης δεδομένων για να προκαλέσετε κάποιες ιδέες.
 • ✅ Κοινή χρήση τεσσάρων προσθηκών και εργαλείων οπτικοποίησης δεδομένων WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε την οπτικοποίηση δεδομένων χωρίς την ανάγκη τεχνικών γνώσεων.
 • ✅ Τερματισμός με μερικές συμβουλές από ειδικούς οπτικοποίησης δεδομένων.

Ας αρχίσουμε…

�� Έξι παραδείγματα οπτικοποίησης δεδομένων στο WordPress

Σε αυτήν την πρώτη ενότητα, θα σας δείξουμε μερικά εφικτά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress χωρίς να χρειάζεστε ειδικές γνώσεις.

Στη συνέχεια, στην επόμενη ενότητα, θα μάθετε για ορισμένα πρόσθετα και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε αυτά τα παραδείγματα.

Βασικά γραφήματα και γραφήματα (πίτα, μπάρα, γραμμή κ.λπ.)

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε με την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress είναι με μερικά βασικά γραφήματα και γραφήματα. Ακόμα και με τη χρήση πίτας ή γραφήματος, μπορείτε να διευκολύνετε τους επισκέπτες σας να κατανοήσουν τα δεδομένα που μοιράζεστε μαζί τους

Για παράδειγμα, αυτό το γράφημα ράβδων από τη στήλη Five Media καθιστά εύκολο να δούμε πώς η απόσταση ταξιδιού συσσωρεύεται για διαφορετικά αθλήματα NCAA. Είναι πολύ πιο κατανοητό από το να μοιράζεσαι αυτά τα δεδομένα ως λίστα, σωστά?

Παράδειγμα γραφήματος

Γενικά:

 • Γραφήματα γραμμών είναι καλό για την εμφάνιση αλλαγών με την πάροδο του χρόνου για μία ή περισσότερες ομάδες.
 • Διαγράμματα πίτας είναι το καλύτερο για τη σύγκριση μερών ενός συνόλου χωρίς αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.
 • Γραφήματα ράβδων είναι καλό για τη σύγκριση διαφορετικών ομάδων ή για την εμφάνιση μεγάλων αλλαγών με την πάροδο του χρόνου.
 • Γραφήματα περιοχής είναι ένας άλλος τρόπος παρακολούθησης των αλλαγών με την πάροδο του χρόνου για μία ή περισσότερες ομάδες.

Πίνακες σύγκρισης

Οι πίνακες σύγκρισης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απεικονίσετε γρήγορα σημαντικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών οντοτήτων.

Χρησιμοποιούμε πίνακες δεδομένων σε πολλές από τις αναρτήσεις μας για να συγκρίνουμε διαφορετικές προσθήκες ή υπηρεσίες για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες να βρουν το σωστό εργαλείο.

Για παράδειγμα, ο πίνακας σύγκρισης στην καλύτερη ανάρτηση διαχειριστών κωδικών πρόσβασης βοηθά τους επισκέπτες να βλέπουν γρήγορα τις βασικές διαφορές μεταξύ των εργαλείων διαχείρισης κωδικών πρόσβασης χωρίς να τους αναγκάζουν να διαβάσουν παραγράφους κειμένου:

απλό παράδειγμα πίνακα

Τα γραφήματα

Πέρα από το ότι είναι μια δημοφιλής στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων, τα γραφήματα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία ολόκληρων ιστοριών οπτικοποίησης δεδομένων.

Δηλαδή, αντί για ένα μόνο γράφημα ή γράφημα, τα γραφήματα περιλαμβάνουν συνήθως πολλές μεθόδους οπτικοποίησης δεδομένων που όλες ρέουν μαζί για την επικοινωνία πληροφοριών.

Για παράδειγμα, το infographic φιλοξενίας WordPress χρησιμοποιεί διάφορους μετρητές και εικονίδια για να πει μια ιστορία για τη φιλοξενία WordPress.

Χρονοδιάγραμμα με συμβάντα

Ένα χρονοδιάγραμμα με συμβάντα συνδυάζει ένα γράφημα γραμμής ή περιοχής με συγκεκριμένα συμβάντα. Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να μην κοινοποιείτε μόνο αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, αλλά και να επισημαίνετε τα βασικά γεγονότα που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές.

Για παράδειγμα, δείτε πώς Αυτή η οπτικοποίηση δεδομένων από το περιοδικό Anthropocene συνδέει βασικά γεγονότα με αλλαγές στις εκπομπές CO2:

Χρονολόγιο με παράδειγμα συμβάντων

Εικόνες

Ένα εικονογραφικό συνδυάζει ένα γραφικό με δεδομένα γραφήματος. Βελτιώνει ουσιαστικά δεδομένα που διαφορετικά θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν με ένα απλούστερο γράφημα προσθέτοντας μια εικόνα ή ένα εικονίδιο που συνδέεται με την ιστορία.

Για παράδειγμα, δείτε αυτό το εικονογραφικό από τον Stephen Wildish που απεικονίζει το περιεχόμενο διαφόρων τύπων κονσέρβες:
Εικονογραφικό παράδειγμα

Οπτικοποιήσεις χαρτών

Οι χάρτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας δεδομένων σχετικά με συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Ένας δημοφιλής τρόπος για να δείξετε την πυκνότητα των δεδομένων σε σχέση με τις γεωγραφικές τοποθεσίες είναι ένα διάγραμμα χαρτών φούσκας.

Για παράδειγμα, αυτός ο χάρτης φούσκα επικοινωνεί γρήγορα την πυκνότητα των μετεωρολογικών απεργιών σε όλο τον κόσμο:

Παράδειγμα χάρτη φούσκα

Ένας άλλος τρόπος οπτικοποίησης των γεωγραφικών δεδομένων είναι με έναν χάρτη χοροπλήθλου. Με αυτόν τον τύπο οπτικοποίησης, κάθε γεωγραφική περιοχή σκιάζεται σύμφωνα με ένα χρωματικό πλήκτρο (εγγυώμαι ότι το έχετε δει – απλώς ίσως να μην το γνωρίζετε από το όνομά του!).

Οι χάρτες Choropleth είναι καλοί για προβολή αναλογίες, αντί για συνολικές τιμές, όπως το παραπάνω παράδειγμα του χάρτη με το συννεφάκι.

Για παράδειγμα, αυτός ο χορροπεθικός χάρτης από το UC Davis δείχνει γρήγορα το ποσοστό φτώχειας ανά πολιτεία των ΗΠΑ:

Παράδειγμα χάρτη Choropleth

Λάβετε περισσότερα παραδείγματα οπτικοποίησης δεδομένων με το Data Viz Project

Αν θέλετε περισσότερη έμπνευση για οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress, Έργο Data Viz είναι ένας φοβερός ιστότοπος που προβάλλει μια ποικιλία πιο προσεγγιστικών προσεγγίσεων οπτικοποίησης δεδομένων, όπως ιστογράμματα και γραφήματα πεταλούδων.

�� Τέσσερα πρόσθετα και εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων WordPress για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε

Τώρα για την επόμενη ερώτηση – πώς μπορείτε πραγματικά να εφαρμόσετε αυτά τα παραδείγματα οπτικοποίησης δεδομένων στον ιστότοπό σας στο WordPress?

Ακολουθούν ορισμένες προσθήκες και εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να κατανοήσουν τα δεδομένα…

1. Πρόσθετο Visualizer

Το Visualizer είναι ένα πρόσθετο οπτικοποίησης δεδομένων του WordPress που σας βοηθά να δημιουργήσετε μια ποικιλία πινάκων, γραφημάτων και γραφημάτων μέσα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Έρχεται με 12 διαφορετικά διακριτικά και διαδραστικά γραφήματα και γραφήματα, συμπεριλαμβανομένων όλων, από απλά γραφήματα γραμμών και πίτας έως πιο προηγμένες εφαρμογές, όπως γεωγραφικοί χάρτες και διασκορπισμοί:

Τύποι γραφημάτων προσθηκών Visualizer

Μπορείτε είτε να προσθέσετε τα δεδομένα σας απευθείας στο WordPress χρησιμοποιώντας μια διεπαφή τύπου Excel. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε από τα Υπολογιστικά φύλλα Google ή ένα CSV, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αυτόματου συγχρονισμού δεδομένων, ώστε τα γραφήματα και τα γραφήματά σας να ενημερώνονται συνεχώς.

Το Visualizer είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ψάχνετε έναν τρόπο να συμπεριλάβετε διαδραστικά διαγράμματα και γραφήματα ως μέρος του υπάρχοντος περιεχομένου σας στο WordPress, αντί να δημιουργήσετε μια αυτόνομη εικόνα infographic που μπορεί να ενσωματωθεί αλλού.

Το Visualizer έχει μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση στο WordPress.org. Μετά από αυτό, τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από $ 59, αν και θα χρειαστείτε το πρόγραμμα προγραμματιστή 149 $, εάν θέλετε να συγχρονίσετε αυτόματα τα γραφήματα και τα γραφήματά σας για να τα ενημερώσετε.

2. Adioma

Το Adioma είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο και σας βοηθά να δημιουργήσετε γραφήματα.

Ενώ το Visualizer έχει να σας βοηθήσει να εμφανίσετε γραφήματα και γραφήματα, το Adioma σας δίνει λίγη περισσότερη ευελιξία σχεδιασμού για να δημιουργήσετε ένα γράφημα προσαρμοσμένης εμφάνισης για την προβολή των δεδομένων σας, αν και έχετε λιγότερη ευελιξία όσον αφορά τα πραγματικά γραφήματα και γραφικές παραστάσεις.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τύπου infographic που μπορείτε να δημιουργήσετε με το Adioma – παρατηρήστε πώς επικεντρώνεται λίγο περισσότερο στα εικονίδια και στην οπτικοποίηση συνδέσεων / χρονοδιαγραμμάτων και όχι στα σκληρά δεδομένα:

Παράδειγμα από το Adioma

Το Adioma προσφέρει δωρεάν δοκιμή επτά ημερών. Μετά από αυτό, τα σχέδια ξεκινούν από 39 $ το μήνα.

3. Infogram

Το Infogram βρίσκεται μεταξύ του Visualizer και του Adioma. Όπως το Adioma, είναι ένα εργαλείο cloud που προσφέρει μια διεπαφή δημιουργίας γραφικών για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γραφήματα.

Ωστόσο, πηγαίνει επίσης πολύ πιο μακριά από το Adioma όσον αφορά την ενσωμάτωση γραφημάτων και χαρτών στα γραφήματά σας, με την επιλογή εισαγωγής 35+ γραφημάτων και 550+ τύπων χαρτών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας των δεδομένων σας απευθείας στον επεξεργαστή Infogram (ή συνδεθείτε σε εξωτερικές πηγές όπως τα Υπολογιστικά φύλλα Google ή ένα CSV):

Το Infogram βοηθά στην οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress

Ως εκ τούτου, το Infogram κάνει μια καλή επιλογή εάν θέλετε να συνδυάσετε γραφήματα / χάρτες με έναν επεξεργαστή τύπου Canva για κείμενο και εικόνες.

Το Infogram έχει περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα. Μετά από αυτό, τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 19 $.

4. Συγγραφέας δεδομένων

Το Datawrapper είναι ένα εργαλείο οπτικοποίησης που στοχεύει τους δημοσιογράφους που αναζητούν τρόπους οπτικοποίησης των δεδομένων στην αναφορά τους. Χρησιμοποιείται από δημοσιογράφους σε μεγάλες εκδόσεις όπως το Bloomberg και το Fortune.

Και ενώ αυτό υπάρχει στο αντίγραφο μάρκετινγκ, σίγουρα δεν χρειάζεται να είστε δημοσιογράφος για να επωφεληθείτε από αυτό το εργαλείο και είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε τα γραφήματα που δημιουργείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Το Datawrapper μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα βασικά όπως γραφήματα ράβδων, πίτας και περιοχής. Αλλά νομίζω ότι αυτό το εργαλείο υπερέχει πραγματικά είναι σε μερικές από τις πιο εξειδικευμένες επιλογές οπτικοποίησης δεδομένων που προσφέρει.

Για παράδειγμα, ο χάρτης εντοπισμού σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε πραγματικά ενδιαφέρουσες απεικονίσεις για φυσικά σημεία τοποθεσίας:

Χάρτης τοποθεσίας αναδίπλωσης δεδομένων

Ομοίως, ο χάρτης συμβόλων αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να επισημάνετε την πυκνότητα σε συγκεκριμένες περιοχές:

Χάρτης δεδομένων

Το Datawrapper σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ένα γράφημα / χάρτη ανά μήνα δωρεάν. Μετά από αυτό, τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 29 € / μήνα.

�� Δύο γρήγορες συμβουλές για την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress

Προτού ολοκληρώσουμε τον οδηγό μας για την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress, ας δούμε μερικές γρήγορες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής χρήσης των παραπάνω εργαλείων οπτικοποίησης δεδομένων.

Σκεφτείτε πρώτα το μήνυμα

Όταν χρησιμοποιείτε οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress, είναι εύκολο να εστιάσετε υπερβολικά στη σχεδίαση του γραφήματος ή του γραφήματος. Ενώ ο σχεδιασμός σίγουρα έχει σημασία, δεν πρέπει να είναι η πρώτη σας εστίαση κατά την οπτικοποίηση των δεδομένων.

Οπως και Αλμπέρτο ​​Κάιρο του στούντιο οπτικοποίησης δεδομένων του Καΐρου εξηγεί:

"Τα γραφικά πληροφοριών πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστα, αλλά πολλοί σχεδιαστές σκέφτονται την αισθητική πριν σκεφτούν τη δομή, την ίδια την πληροφορία, την ιστορία που πρέπει να διηγηθεί το γραφικό.."

Θυμηθείτε λοιπόν – το μήνυμα και η ιστορία έρχονται πρώτα. Ο σχεδιασμός είναι εκεί για να υποστηρίξει αυτό το μήνυμα.

Λιγότερο είναι περισσότερο

Ένας άλλος πειρασμός είναι να ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα στους επισκέπτες σας. Σε τελική ανάλυση, εάν ορισμένα δεδομένα είναι καλά, περισσότερα δεδομένα πρέπει να είναι καλύτερα, σωστά?

Οχι απαραίτητα…

Θυμηθείτε, προσπαθείτε να πείτε μια ιστορία, όχι να απορρίψετε δεδομένα για άτομα. Διατηρήστε τα δεδομένα σας όσο το δυνατόν πιο απλά για να πείτε με ακρίβεια την ιστορία που θέλετε να επικοινωνήσετε.

Όπως ο Garr Reynolds, ο συγγραφέας του Παρουσίαση Zen, εξηγεί:

"Μπορείτε να επιτύχετε την απλότητα στο σχεδιασμό αποτελεσματικών γραφημάτων, γραφημάτων και πινάκων θυμόμαστε τρεις θεμελιώδεις αρχές: συγκράτηση, μείωση, έμφαση."

Start️ Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress σήμερα!

Νομίζω ότι εδώ πρέπει να πω κάτι για μια εικόνα που αξίζει χίλιες λέξεις.

Λοιπόν, ομολογώ ότι δεν ξέρω την ακριβή συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ εικόνων και λέξεων, αλλά μπορώ να πω ότι η έξυπνη χρήση οπτικοποίησης δεδομένων στο WordPress μπορεί να σας βοηθήσει να πείτε ιστορίες και να μεταφέρετε νόημα πιο αποτελεσματικά από τις λέξεις μόνο.

Προσπάθησα να μοιραστώ μερικές από τις πιο αποτελεσματικές, ευκολότερες στην εφαρμογή τεχνικές οπτικοποίησης δεδομένων για χρήστες του WordPress, καθώς και εργαλεία, προσθήκες και συμβουλές για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε με την οπτικοποίηση δεδομένων στο WordPress.

Για να βρέξετε τα πόδια σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με τη χρήση της προσθήκης Visualizer για να δημιουργήσετε γραφήματα και γραφήματα απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μόλις καταλάβετε τα πράγματα, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα άλλα εργαλεία για να δημιουργήσετε γραφήματα, πιο σύνθετους χάρτες τοποθεσίας και πολλά άλλα.

Έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση οπτικοποίησης δεδομένων στο WordPress; Ρωτήστε τα σχόλια!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector