Визуализация на данни в WordPress: Как да го направите (с примери, приставки и инструменти)

Визуализация на данни в WordPress


Използването на визуализация на данни в WordPress е чудесен начин да подобрите редовното си текстово съдържание и по-добре да комуникирате данни и концепции с вашите читатели.

Докато "визуализация на данни" звучи фантастично, това е наистина термин за графично представяне на информация или данни, за да улеснят читателите да разбират идеи, тенденции или модели.

Последната част е най-важната – не е само изхвърляне на данни за посетителите. Вместо това е използвайки данни, за да разкажете история визуално. ����

В тази публикация ще обясним как можете да започнете да използвате визуализацията на данни в WordPress, като:

 • Показване на някои примери за общи реализации на визуализация на данни, за да предизвика някои идеи.
 • Споделяне на четири приставки за визуализация на данни на WordPress и инструменти, които можете да използвате, за да започнете да визуализирате данни, без да се нуждаете от технически познания.
 • Край на няколко съвета от експерти за визуализация на данни.

Да започваме…

�� Шест примера за визуализация на данни в WordPress

В този първи раздел ще ви покажем някои постижими примери за това как можете да прилагате визуализация на данни в WordPress, без да се нуждаете от специални знания.

След това в следващия раздел ще научите за някои плъгини и инструменти, които ще ви помогнат да приложите тези примери.

Основни диаграми и графики (пай, лента, линия и т.н.)

Най-лесният начин да започнете с визуализацията на данни в WordPress е с някои основни диаграми и графики. Дори само с помощта на пай или диаграма можете да улесните посетителите си много по-лесно да разберат данните, които споделяте с тях

Например тази лентова диаграма от колона пета медия прави лесно да видите как разстоянието на пътуване се натрупва за различни спортове NCAA. Много по-разбираемо е от това просто да споделяте тези данни като списък, нали?

Пример за лентова диаграма

Общо взето:

 • Линейни графики са добри за показване на промени във времето за една или повече групи.
 • Кръгови диаграми са най-добри за сравняване на части от едно цяло без промени във времето.
 • Графики са добри за сравняване на различни групи или показване на големи промени във времето.
 • Площни графики са друг начин за проследяване на промените във времето за една или повече групи.

Таблици за сравнение

Таблиците за сравнение са чудесен начин за бързо визуализиране на важни разлики между различните единици.

Използваме таблици с данни в много от нашите публикации, за да сравним различни плъгини или услуги, за да улесним читателите да намерят правилния инструмент.

Например таблицата за сравнение в нашата публикация с най-добрите мениджъри на пароли помага на посетителите бързо да видят ключови разлики между инструментите за управление на пароли, без да ги принуждават да четат абзаци от текст:

прост пример за таблица

Infographics

Освен, че е популярна стратегия за изграждане на връзки, инфографиката също е чудесен начин за създаване на цели истории за визуализация на данни.

Тоест, вместо една диаграма или графика, инфографиката обикновено включва множество методи за визуализация на данни, които всички текат заедно за предаване на информация.

Например, нашата инфографика за хостинг на WordPress използва различни показатели и икони, за да разкаже история за хостинг на WordPress.

Времева линия със събития

Времева линия със събития комбинира диаграма на линия или зона с конкретни събития. Идеята е, че сте в състояние не само да съобщавате промените във времето, но и да маркирате ключовите събития, довели до тези промени.

Например, погледнете как тази визуализация на данни от списание Anthropocene свързва ключовите събития с промените в емисиите на CO2:

Времева линия с пример за събития

Илюстрирани

Една картина съчетава графика с данни от диаграмата. Това е по същество подобряване на данни, които в противен случай биха могли да бъдат съобщени с по-опростена диаграма чрез добавяне на изображение или икона, които се свързват с историята.

Например, погледнете тази картина от Стивън Уайлдиш изобразяващо съдържанието на различни видове консерви:
Изобразителен пример

Карта визуализации

Картите са чудесен начин за комуникация на данни за конкретни местоположения.

Един популярен начин за показване на плътността на данните по отношение на географските местоположения е карта с балонни карти.

Например, тази балон карта бързо съобщава плътността на метеорните удари по целия свят:

Пример за карта на балончета

Друг начин за визуализиране на географските данни е с хороплетна карта. С този тип визуализация всяка географска област е засенчена според цветен ключ (гарантирам, че сте виждали това – просто може да не го знаете по името му!).

Картите на Choropleth са добри за показване размери, а не общи стойности като примера на балонната карта по-горе.

Например, тази хороплетна карта от UC Davis бързо показва процента на бедност от американския щат:

Пример за карта на Choropleth

Вземете още примери за визуализация на данни с Project Viz Project

Ако искате още малко вдъхновение за визуализация на данни в WordPress, Project Viz Project е страхотен уебсайт, който показва разнообразие от повече нишови подходи за визуализиране на данни, като хистограми и диаграми на пеперуди.

�� Четири добавки и инструменти за визуализация на WordPress на данни, които ще ви помогнат да започнете

Сега за следващия въпрос – как всъщност можете да приложите тези примери за визуализация на данни към вашия WordPress сайт?

Ето някои приставки и инструменти за визуализация на данни, които можете да използвате, за да помогнете на посетителите на вашия сайт да разберат данните …

1. Визуализационен плъгин

Visualizer е приставка за визуализация на данни на WordPress, която ви помага да създавате различни таблици, диаграми и графики от вътрешното си табло за управление на WordPress.

Той се предлага с 12 различни отзивчиви и интерактивни диаграми и графики, включително всичко – от прости линии и диаграми на пай до по-усъвършенствани приложения като гео карти и разпръснати сюжети:

Видове приставки за визуализатор

Можете или да добавите своите данни директно в WordPress, като използвате интерфейс, подобен на Excel. Или можете да импортирате от Google Таблици или CSV, включително опция за автоматично синхронизиране на данни, за да поддържате постоянно диаграмите и графиките си постоянно актуализирани.

Визуализаторът е чудесна опция, ако търсите начин да включите интерактивни диаграми и графики като част от съществуващото си WordPress съдържание, а не, да речем, да създадете самостоятелно инфографско изображение, което може да бъде вградено другаде.

Visualizer има ограничена безплатна версия в WordPress.org. След това, платените планове започват от 59 долара, въпреки че ще ви трябва план за разработчици на стойност 149 долара, ако искате автоматично да синхронизирате вашите диаграми и графики, за да ги поддържате актуализирани.

2. Adioma

Adioma е облачен базиран инструмент, който ви помага да създавате инфографика.

Докато Visualizer е по-скоро за това да ви помогне да показвате точковите графики и графики, Adioma ви дава малко повече гъвкавост на дизайна, за да създадете персонализирана инфографика за показване на вашите данни, въпреки че имате по-малка гъвкавост, когато става въпрос за действителните диаграми и графики.

Ето пример за вида на инфографиката, която можете да създадете с Adioma – забележете как е малко по-фокусиран върху иконите и визуализиране на връзки / времеви линии, а не на твърди данни:

Пример от Adioma

Adioma предлага седемдневна безплатна пробна версия. След това плановете започват от 39 долара на месец.

3. Infogram

Инфограм се намира между Visualizer и Adioma. Подобно на Adioma, това е облачен инструмент, който предлага графичен интерфейс за създаване, за да ви помогне да създадете инфографика.

Въпреки това, той също отива много по-далеч от Adioma, когато става въпрос за вграждане на диаграми и карти във вашата инфографика, с възможност за вмъкване на 35+ диаграми и 550+ типа карти, включително възможност за редактиране на вашите данни направо в редактора на Infogram (или свържете се с външни източници като Google Sheets или CSV):

Инфограм помага при визуализация на данни в WordPress

Като такъв, Infogram прави добър вариант, ако искате да комбинирате диаграми / карти с Canva-подобен редактор за текст и снимки.

Инфограм има ограничен безплатен план. След това платените планове започват от 19 долара.

4. Datawrapper

Datawrapper е инструмент за визуализация, насочен към журналистите, които търсят начини да визуализират данните в отчитането си. Използва се от журналисти в публикации с големи имена като Bloomberg и Fortune.

И макар това да е това на маркетинговото копие, определено не е нужно да сте журналист, за да се възползвате от този инструмент, и е лесно да използвате диаграмите, които създавате на вашия WordPress сайт.

Datawrapper може да ви помогне да създадете основи като лента, пай и диаграми на областта. Но мисля, че този инструмент наистина се отличава е в някои от по-нишовите възможности за визуализация на данни, които предлага.

Например, картата на локатора ви позволява да създавате наистина интересни визуализации за точки от физическо местоположение:

Карта за местоположение на опаковката на данни

По същия начин, символната карта прави чудесен вариант за подчертаване на плътността в определени области:

Карта на Datawrapper

Datawrapper ви позволява да създавате безплатно една диаграма / карта на месец. След това платените планове започват от 29 € / месец.

�� Два бързи съвета за помощ при визуализация на данни в WordPress

Преди да завършим нашето ръководство за визуализация на данни в WordPress, нека да разгледаме няколко бързи съвета как да използвате ефективно инструментите за визуализация на данните по-горе.

Помислете първо за съобщението

Когато използвате визуализация на данни в WordPress, е лесно да се фокусирате прекалено върху дизайна на вашата диаграма или инфографика. Въпреки че дизайнът със сигурност има значение, той не бива да ви е първият фокус, когато визуализирате данни.

Като Алберто Кайро на студиото за визуализация на данни в Кайро обяснява:

"Информационната графика трябва да бъде естетически приятна, но много дизайнери мислят за естетиката, преди да помислят за структурата, за самата информация, за историята, която графиката трябва да разкаже."

Така че запомнете – посланието и историята са на първо място. Дизайнът е точно там, за да поддържа това съобщение.

По-малко е повече

Друго изкушение е да хвърлите възможно най-много данни на посетителите си. В крайна сметка, ако някои данни са добри, повече данни трябва да са по-добри, нали?

Не е задължително…

Не забравяйте, че се опитвате да разкажете история, а не да зарежете данни за хората. Поддържайте данните си възможно най-прости, за да разкажете точно историята, която искате да комуникирате.

Като Гар Рейнолдс, авторът на Презентация Дзен, обяснява:

"Можете да постигнете простота в проектирането на ефективни диаграми, графики и таблици, като запомните три основни принципа: ограничаване, намаляване, подчертаване."

��️ Започнете да използвате визуализацията на данни в WordPress още днес!

Мисля, че тук трябва да кажа нещо за снимка, която струва хиляда думи.

Е, признавам си, не знам точния курс на обмен между снимки и думи, но мога да кажа, че интелигентното използване на визуализацията на данни в WordPress може да ви помогне да разказвате истории и да предавате смисъл по-ефективно, отколкото само думи.

Опитах се да споделя някои от най-ефективните, най-лесни за прилагане техники за визуализация на данни за потребителите на WordPress, както и инструменти, приставки и съвети, които да ви помогнат да започнете с визуализацията на данни в WordPress.

За да намокрите краката си, можете да започнете с помощта на плъгин Visualizer, за да създадете диаграми и графики направо от таблото за управление на WordPress. След като приключите с нещата, можете да започнете да използвате другите инструменти за създаване на инфографика, по-модерни карти за местоположение и още много други.

Имате ли въпроси относно използването на визуализация на данни в WordPress? Попитайте в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map