Тайната на стратегията за съдържание за печелене с читатели и Google

Днешните най-добри маркетингови съвети за съдържанието са изпълнени с думи и "бързи и мръсни съвети", опитвам се да ви продава от секси страна на маркетинга. Но това пренебрегва една стратегия за съдържание, която винаги работи … защото е трудно да се продаде, тя е трудна, отнема време и няма бързи клавиши.


В основата си също е доста просто: трябва да предоставите подробно съдържание, което е безспорно по-добре от всичко друго в мрежата. Съдържанието ви трябва да има повече от просто "страхотно качество". Трябва да е най-добрият.
Вашата стратегия за съдържание на блога

Защо "страхотно качество" не е достатъчно за успешна стратегия за съдържание

Всеки продавач на съдържание там ще ви каже, че качеството на съдържанието е важно, но само шепа от тях разбират нивото * на качеството, което е наистина необходимо. За удобство в тази статия ще дефинираме качеството, използвайки скала от 10. Повечето вярват, че могат да постигнат успех, като постоянно пишат статии, които попадат в 8 от 10. Aka. "достатъчно добър".

Дълго време тези търговци бяха прави. 8 от 10 може да не спечелят милиони хора, но това би довело до достатъчно за поддържане на успешен бизнес.

Но 8 от 10 вече не са достатъчни. Днес има милиони статии по почти всяка тема, която може да се представи онлайн. Хиляди от тези статии вече са 8 от 10. Ако напишете друга статия, която е само 8, тя ще се изгуби в нарастващото море от (така нареченото) качествено съдържание. Ще видите нулеви резултати. Нещо като това:

качество срещу въздействие

Ако желаете да изминете допълнителната миля и да достигнете това десето ниво на качество, ще получите резултати на същото ниво. Читателите ще забележат, че влагате допълнителната работа, в която хиляди други търговци отказват. Ще привличате повече трафик от всякога и резултатите ви ще се подобряват само след като Google внедри повече фокусирани върху качеството актуализации на алгоритмите.

Този тип съдържание – нещата, които оценяват 10 от 10 на качествения метър – са в основата на популярния Брайън Дийн техника на небостъргача (където вземете вече успешно парче и го подобрите още повече). Но създаването на най-доброто съдържание във вашата ниша е стратегия сама по себе си. Тези статии стават "обвързващи се активи", ресурси, толкова полезни, че другите влияещи не могат да помогнат, но споделят връзки към него. Най-добрите връзки активи все още придобиват връзки години след датата на публикуването им.

Нуждаете се от доказателство? Ето най-свързаното с публикацията CodeinWP – щракване. Дата на публикуване? 25 януари 2015 г..

Как да създадете съдържание, което оценява 10/10 по скалата за качество

Успешните търговци на съдържание знаят, че не е достатъчно просто да напишат всичко, което им хрумне. Те трябва да напишат съдържанието, което публиката им всъщност търси вместо това. Те отделят значително време, за да разберат какво иска да знае аудиторията им и да направят това част от съдържателната им стратегия. Всички техни статии са въз основа на въпроси, които клиентите им вече задават.

Как изглежда статия на 10/10 – свързан актив? Ето няколко примера от екипа на CodeinWP:

 • ✍️ 44 неща, които искам да знам, преди да започна блог – които можете да използвате, за да нараснете до 225 000 посещения / месец, както в крайна сметка го направихме
 • ✉️ Най-добри SMTP доставчици в сравнение – Amazon SES срещу SendinBlue срещу SendGrid срещу Mandrill
 • ��️ Безплатен хостинг на WordPress: заслужава ли си?
 • ��️ Диви срещу Авада срещу Х Тема: Крайно сравнение

Всички тези статии са с дължина над 2000 думи и разбиват темите си до невероятни детайли. Те предоставят задълбочени познания по конкретна тема и богатство от полезни съвети читателите могат да започнат да използват незабавно.

В основата си тези публикации имат за цел да отговорят на всички въпроси, които читателят може да има по темата.

Писането на статии с оценка 10/10 всеки път е в основата на всяка страхотна стратегия за съдържание. Създаването на това съдържание отнема много време работа, но не е необходимо да е сложно. Разбих процеса на осем прости стъпки, за да улесня живота ви:

Стъпка 1: Разберете какво иска да знае вашата аудитория

Ако настоящата ви стратегия за съдържание се основава на идеята за създаване "страхотно съдържание", вероятно вече сте се научили да основавайте вашите статии на въпроси директно от вашата аудитория. Може да изберете един въпрос и да му отговорите задълбочено.

За да създадете още по-добро съдържание, ще започнете почти по същия начин. Отидете до любимото си място, за да намерите въпроси на публиката – Quora и Reddit са чудесни места за получаване на въпроси от широка аудитория – и търсене на основна тема.

Темата ви трябва да е достатъчно широка, за да се хареса на широк кръг хора и достатъчно интересна, за да напишете поне 2000 думи. Той също така трябва да създаде възможности за свързване с други статии, които сте написали, като ги насърчава да останат по-дълго на вашия сайт.

Потърсете неща, които сякаш резонират с много хора.

Например екипът на CodeinWP прави много по отношение на тестване на различни хостинг платформи за уебсайтове на WordPress и анализ на тяхната ефективност. Това е не само нещо, което те харесват да правят, но и тема, която е много популярна в Quora.

quora1
quora2

Очевидно хората се интересуват от евтини и добри хостинг платформи. Ето отговора на CodeinWP на тази нужда: Най-добрият евтин хостинг на WordPress: 10 опции за под $ 3.95 / месец .

Стъпка 2: Създайте изчерпателен списък с въпроси, на които да отговорите

Сега, когато имате първоначалния си въпрос – този, върху който ще изграждате съдържанието си, – можете да започнете да създавате под-въпроси; отговорите на тези въпроси ще формират различните раздели на вашата статия. Има четири основни начина да се зададат тези въпроси:

 • Избройте всички подходящи въпроси, които сте намерили онлайн по време на първоначалния си кръг от изследвания
 • Измислете други въпроси, които имате по темата
 • Върнете се към първоначалния въпрос в социалните медии и следвайте свързани теми, за да намерите повече
 • Попитайте вашата публика в социалните медии или бюлетин какви въпроси имат по темата

Използвайте и четирите от тези методи заедно, за да създадете обширен списък с въпроси. Този списък е рамката, върху която ще изграждате действителното си съдържание.

Стъпка 3: Отговорете на ВСИЧКИ тези въпроси

След като получите рамката си, време е да влезете в упорита работа и да прецизирате стратегията си за съдържание. Трябва да откриете отговорите на всеки въпрос от списъка си. Вече знаете отговорите? Освен ако не пишете за нещо изключително субективно, тези отговори все още трябва да бъдат подкрепени с факти и източници.

Къде ще намерите тези отговори зависи много от това в коя индустрия се намирате, но от сайтове като Quora, Reddit и Yahoo отговори има секции за практически всякакъв вид информация, който можете да си представите.

Запишете всичките си отговори в бележки във формуляр, докато завършите изследването си. Превръщането им в статия, на която ще се радва публиката, идва по-късно.

Друго, което можете да направите, е да се абонирате за идеята за гореспоменатата техника на небостъргача. Принципът тук е да се намери ресурс (публикация, ръководство, статия), който вече се справя доста добре с темата. След това го разгледайте, за да откриете петна, които бихте могли да направите по-добре и други раздели, които бихте могли да подобрите като цяло.

С други думи, третирайте този ресурс като скеле за вашия ресурс. Очевидно не приемайте и не открадвайте съдържание, а просто добийте добра представа за това какво трябва да постигне част от съдържанието по тази тема и какви предизвикателства има, когато се опитвате да създадете такова нещо.

Професионален съвет: Винаги проверявайте отново източниците си, особено ако получавате информация от изброените по-горе сайтове. Публикуването на дефектна информация подкопава вашата достоверност, като нарушава целта на тази стратегия за съдържание.

Стъпка 4: Напишете отговорите си

Вече събрахте много информация, вероятно в течение на няколко дни и най-накрая е време да започнете да пишете! Оформете отговорите, създадени от вас преди това, като хвърлите някои лични мнения и анекдоти, за да изградите по-дълбока връзка с вашите читатели.

Трябва също да следвате някои основни правила за писане, за да направите съдържанието си по-привлекателно:

 • Използвайте кратки, кратки изречения.
 • Но не винаги – различната структура на изреченията придава вкус на писането ви.
 • Поддържайте езика си прост.
 • Организирайте съдържанието си, като използвате заглавия и подзаглавия.
 • Използвайте маркирани или номерирани списъци, за да разбиете дълги парчета текст и да увеличите бялото пространство.
 • Използвайте смес от първо лице ("аз"), второ ("Вие") лице и трето лице ("тя"/"той"/"те"), за да придадете на работата си разговорно усещане.

Можете да използвате Yoast SEO плъгин за да проверите колко е четена вашата статия във всеки момент по време на процеса на писане.

четене на йоаст

Професионален съвет: Вижте огромното ръководство на CodeinWP, озаглавено "Как да започнете блог: Пълно ръководство от нулев опит до 150 000+ читатели на всеки месец" – всъщност целият екип е научил за блоговете през годините и как да създава съдържание, което да бъде забелязано.

Стъпка 5: Добавете изображения

Хората харесват образи. Те запомнете ги по-добре и е по-вероятно да ги споделят в социалните медии (данни, данни). Колкото повече изображения има една статия, толкова по-често се споделя. Ако статията ви не е придружена от поне няколко изображения, по същество сте заснели маркетинга си в крака.

За щастие има много начини да получите вашите изображения. Можете да се регистрирате за услуга с платена фотография като Shutterstock, или можете да изберете един от многото безплатни сайтове за изображения.

CodeinWP има цяло подробно ръководство за намиране и дори създаване на изображения за съдържанието на вашия блог. Виж това.

След като получите тези изображения, можете да ги публикувате такива, каквито са, или да използвате програма като Canva за да ги модифицирате.

Можете да подобрите статията си още повече, като създадете инфографика, за да я използвате – и не е нужно да знаете много за дизайна. Canva предлага стотици инфографски елементи. Някои от тях се предлагат безплатно, а премиум елементите струват само 1 долар. С малко практика ще успеете създайте инфографика за 15 минути използвайки този предимно безплатен инструмент.
Canva

Стъпка 6: Редактиране, редактиране, редактиране

Възможно е да напишете чиста първа чернова, но нито една първа чернова не е идеална. Затова не публикувайте първата си чернова. Напишете първата си чернова и я оставете настрана за ден-два. Върнете се към него със свежи очи и го разкъсайте. Уверете се, че всяка дума служи за цел. Три пъти проверете вашата информация.

След като направите всичко това, го оставете настрана за още няколко дни, след което го проверете. Ако можете да си позволите професионален редактор, наемете някой, който да накара вашето съдържание да заблести. Опитайте се да работите както с редактор на копия – с някой, който поправя стилистични проблеми във вашето писане – така и с коректор.

Можете да намерите тези хора чрез сайтове като Upwork или Fiverr.

Всичко казано, статията ви трябва да премине навсякъде от две до пет редакции, преди да я публикувате.

Професионален съвет: Качеството е най-важната част от тази стратегия за съдържание, но SEO все още има значение. Обърнете внимателно на SEO по време на редактирането. Приставката Yoast SEO проследява вашето SEO в реално време, което улеснява оптимизирането на всяка статия. Уверете се, че получавате зелена светлина от Yoast, преди да натиснете GO.
yoast резултат

Стъпка 7: Публикуване

Честито! Написахте невероятно подробна статия, която решава проблеми за вашите читатели и сте я редактирали многократно. Сега е готов да излезе в света. Можете да го публикувате веднага, но насрочвайки го за определена дата обикновено е по-добре. Това ви помага да осигурите редовен график за публикуване – публикуването в един и същи ден всяка седмица поддържа аудиторията да се връща – и ви дава време да подготвите маркетингов план.

Популяризиране на вашето висококачествено съдържание

Създаването на висококачествено съдържание е мощна стратегия за съдържание само по себе си, но работата ви не завършва с публикуване. Статия с най-високо качество естествено ще привлече трафика самостоятелно, но все пак се нуждае – и заслужава – маркетингов тласък. И съдържанието на 10/10 е идеално за най-успешната маркетингова стратегия от всички: да накарате други влияещи да направят маркетинга вместо вас.

Има три типа хора, към които искате да се обърнете с това съдържание. Първата група са хора, които вече познавате във вашата индустрия. Втората група са хора, които не познавате, но които споделят съдържание като вашето. Третата група (която често се припокрива с една от другите две) са хора, чието съдържание сте свързали във вашата статия.

Създайте шаблонни имейли за всяка група хора. Напомнете им кой сте, кажете им точно какво е новото ви съдържание и ТОЧНО какво искате да правят. Искате ли да споделят статията ви в социалните си медии? Включете предварително написано съобщение, което те могат да споделят бързо. Искате ли да поставят линка на своя уебсайт? Кажете им къде принадлежи и как трябва да наричат ​​статията. Персонализирайте тези имейли с имена на влиятелни лица и точно защо се обръщате към тях – похвалите работата им винаги помага.

hackernews
Вие също трябва споделете вашето висококачествено съдържание във всички ваши собствени профили в социалните медии.

Помислете за сайтове за социално споделяне като Hacker News и ManageWP (за съдържание на WordPress). Няма гаранция, че статиите ви ще се справят добре на тези сайтове, но съдържанието на 10/10 е по-вероятно да се издигне до върха.

Заключителен съвет: Как да приложим тази стратегия за съдържание

Всеки търговец на съдържание на рок звезда следва едно просто правило: "страхотно качество" никога не може да съвпада с най-високо качество. Изграждането на собствена стратегия за съдържание около това едно правило е най-добрият начин да осигурите успех. Може да не е мигновено – самият процес на писане може да отнеме няколко дни – но най-висококачественото съдържание в крайна сметка ще изведе блога ви до върха на своята ниша.

Засега не се притеснявайте да превърнете цялото си съдържание в най-високо качество. Започнете с една-единствена статия. Изберете въпрос, на който да отговорите, изучете всеки подходящ въпрос, който можете да намерите, и изградете всички тези отговори в изчерпателно ръководство. Редактирайте го, докато не искри, публикува и популяризира.

След като завършите първата си статия с най-високо качество, се съсредоточете върху писането на един месец. С течение на времето ще усъвършенствате изследователските и писателските си умения, като ускорите процеса. В крайна сметка ще можете да направите цялото си съдържание с най-високо качество – и тогава ще можете да се наслаждавате на висококачествени резултати.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map