Sådan skriver du et godt blogindlæg: Trin for trin, hele vejen fra forskning til skrivning, redigering og publikation

Sådan skriver du et godt blogindlæg: Trin for trin, hele vejen fra forskning til skrivning, redigering og publikation

Sådan skriver du et godt blogindlæg: Trin for trin, hele vejen fra forskning til skrivning, redigering og publikation
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Hvis du er interesseret i at lære at skrive et godt blogindlæg, er jeg bange for, at jeg ikke har gode nyheder til dig …


At lave et blogindlæg af høj kvalitet kan tage meget – meget (!) – tid.

Lad mig vise dig.

Udstilling (a): dette indlæg af vores sammenligner tre af de mest populære "megatemaer" til WordPress – Divi vs Avada vs X Theme tog omkring 16,5 timer at gennemføre.

Som i, fra blank skærm, helt til at ramme "offentliggøre" knappen, det tog os 16,5 timers arbejde.
Dette er kapitel 8 af en større guide til hvordan man starter en vellykket blog.

Men den ene er måske en smule ekstrem på grund af dens dybde og den forskning, der gik ind i det.

Når det er sagt, skal du ikke rigtig forvente at lave et blogindlæg af høj kvalitet på mindre end 3-4 timer.

Sådan skriver du et godt blogindlæg

I de følgende afsnit viser jeg dig, hvad de nøjagtige trin er. Sådan skriver du et godt blogindlæg:

��‍♂️ Begyndernotat: Sådan begynder du at oprette et nyt blogindlæg i WordPressEfter du logger ind på dit WordPress-administratorpanel, skal du klikke på Indlæg i menuen til hovedbjælken og derefter på Tilføj ny. Dette lander dig på en skærm, der ligner sådan:

WordPress tilføj indlæg

 • (1) Et sted for overskriften på dit indlæg. WordPress tager det og viser det for dine besøgende lige over postens krop.
 • (2) Kropsdelen. Det er her du kan skrive dit indlæg. Interfacet ligner meget MS Word. Du får alle de grundlæggende tekstformateringsfunktioner (som fed, kursiv, justering af tekst til venstre / højre / center, oprettelse af lister osv.), Og du kan også uploade medier, der går sammen med dit tekstindhold.
 • (3) Du kan tilføje billeder til dit indlæg ved at klikke på denne knap.
 • (4) Skift mellem Tekst og Visuel redaktører. Brug førstnævnte kun, hvis du i det mindste er vagt kendt med HTML-kode.
 • (5) Det Offentliggøre afsnit. Det er her de vigtigste Offentliggøre knappen er, og også hvor du kan justere datoen for publikationen eller poststatus.
 • (6) Kategorier og Tags. Du kan tildele dit indlæg til ethvert antal kategorier og / eller tags. Det er op til dig, hvordan du vil organisere indhold på din blog.
 • (7) Diskussion. Bestem, om du vil tillade kommentarer til dit blogindlæg eller ej. Det "trackbacks og pingbacks" indstilling du kan forlade ikke markeret.
 • (8) Udvalgt billede. De fleste WordPress-temaer tager det fremhævede billede og viser det et eller andet sted på et fremtrædende sted ved siden af ​​dit blogindlæg. Tænk på det som det billede, der er det mest repræsentative for dit blogindlæg.

Du kan se andre elementer i dette panel – alt afhænger af det nøjagtige tema og plugins, du har aktivt, og de muligheder, de tilbyder.

�� Trin 1: Start med målet i tankerne

Hvert blogindlæg, som du udgiver, skal have et specifikt formål bag sig – et mål, som du vil videreføre med brugen af ​​dette indlæg.

Jeg ved, at dette muligvis lyder lidt "Grand" måske, så lad os nedbryde tingene:

For det første har du brug for en indholdsstrategi, når du kører en blog. Du kan ikke bare begynde at offentliggøre indlæg til venstre og højre og håbe, at ting magisk vil ske på egen hånd.

Faktisk fordobler din faktiske skriftlige blogstrategi din chance for succes (data siger).

(Diagrammer efter Visualizer Lite.)

Men hvad betyder det nøjagtigt?

Du skal starte med dit hovedmål.

Et mål for din blog er svaret på spørgsmålet om "hvorfor blogger du?" – et vigtigt element, når man finder ud af, hvordan man skriver et godt blogindlæg.

 • Ønsker du at opbygge et brand i din niche og give dig et navn?
 • Vil du tjene penge ved at henvise folk til produkter og tjene provision?
 • Ønsker du at sælge dine egne produkter?
 • Ønsker du at fortælle folk om de nyeste aktiviteter inden for din virksomhed eller om nogle begivenheder, der finder sted i nærheden?
 • Ønsker du, at folk skal besøge din mur- og mørtelforretning?
 • Vil du generere kundeemner, som du derefter kan tage og følge op med?
 • Eller måske er der noget helt andet, der er på din radar …

Uanset hvad dit mål måtte være, skal det altid være den underliggende årsag til, at du publicerer hvert enkelt blogindlæg. Hver gang du arbejder på et stykke indhold, skal du tænke, "Hvordan hjælper dette mig med at opnå X?"

Se på følgende eksempel; dette er et af vores poster, der sammenligner de mest populære CDN-tjenester på markedet. Der var tre hovedmål, som vi ønskede at nå:

 • Fortsæt med at opbygge vores brand i WordPress-samfundet ved at tilvejebringe en dybdegående ressource, som WordPress-professionelle kan drage fordel af.
 • Udvid vores nyhedsbrev.
 • Medbring yderligere indkomst via tilknyttede links.

Tjek det ud, se hvad du synes om det indlæg.
MaxCDN-vs-CloudFlare-vs-Amazon-CloudFront-vs-Akamai-Edge-vs-fastly

�� Trin 2: Vælg det rigtige nøgleord

Vi talte kort om nøgleord, når vi diskuterede, hvordan du kan spionere på din konkurrence – for at se, hvilke nøgleord de optimerer til, når de opretter indhold. Nå, søgeordsundersøgelser går meget dybere.

Hvert indlæg, som du offentliggør, skal tackle et specifikt hovednøgleord eller nøglefrase.

Ideelt set er dette nøgleord noget, som folk søger meget på Google, men alligevel er der ikke mange andre indlæg eller websteder, der konkurrerer om at give svar.

Du kan udføre søgeordsundersøgelser med værktøjer som Google Nøgleordsplanlægning eller KWFinder. Jeg personligt nyder sidstnævnte, da det kommer tilbage med en masse yderligere detaljer om hvert søgeord og gør et godt stykke arbejde med at foreslå faktiske spørgsmål, som folk måtte have om emnet. Det fortæller dig også, hvor vanskeligt det vil være at tjene et godt sted til det søgeord.

Eksempel skærm:

Hvordan skriver man et godt blogindlæg? Start med KWFinder

Hvert indlæg, du opretter, skal have sit eget fokusnøgleord. Du skal ikke kopiere dine søgeord. Du skulle ikke have mere end et indlæg, der er optimeret til et specifikt søgeord.

�� Trin 3: Kom med 5 (eller flere) alternative overskrifter

På dette tidspunkt har du hovedideen til dit blogindlæg hovedsageligt udformet. Dette betyder, at du sandsynligvis også har fundet overskriften groft ud. Imidlertid bør du faktisk ikke nøjes med en endelig overskrift for tidligt.

Overskrifter betyder noget. Som om de virkelig – virkelig (!) – betyder noget. Forskellige stykker udført gennem årene viser, at overskrifter tegner sig for så meget som 80% af en given artikels succes. Selvom dette måske lyder sindssyg i starten, tjekker det faktisk, når vi ser på nogle af de absolutte ledere i overskriftsspillet … BuzzFeed og Upworthy.

Alles favorit "Jeg har virkelig brug for at udskyde lige nu!" -Websider har gjort det til et punkt at arbejde på at perfektionere hver enkelt af deres overskrifter … til det absurde. Du kan være sikker, når du ser en overskrift som, "Hvilken Justin Bieber frisure er du?" det er ikke tilfældigt.

For eksempel, det er rapporteret at redaktørerne hos Upworthy foreslår op til 25 alternative overskrifter for hvert stykke indhold. Denne liste indsnævres derefter til et par endelige versioner, der testes mod hinanden.

Hvorfor gør de det? Hvad ved de om, hvordan man skriver et godt blogindlæg, som vi ikke gør?

Nå, igen, de gør det, fordi overskrifter betyder noget.

Hvis din potentielle besøgende ikke bliver begejstret ved at se din overskrift, vil de aldrig se resten af ​​dit indlæg, uanset hvor fantastisk det måtte være.

Så brug lidt kvalitetstid på at prøve at komme med bedre overskrifter.

Dette er faktisk ganske enkelt: Når du gør dig klar til at arbejde på dit næste blogindlæg, skal du ikke sætte dit pen-tastatur ned, før du har fem alternative versioner af din arbejdsoverskrift.

Så når du er færdig med at arbejde på indlægget – når du først har gennemgået resten af ​​trinnene beskrevet nedenfor – kom tilbage til dine overskriftideer igen og skriv en ny runde med fem nye – hvilket giver dig 10 alternative overskrifter i alt.

Her er et eksempel fra denne blog. Tjek dette indlæg. Dette var de overskrifter, der blev overvejet:

 • Her er 10 grunde til, at du aldrig skal bruge WordPress
 • 10 faktisk gode grunde til, at du aldrig skal bruge WordPress
 • 10 helt legitime grunde til, at du aldrig skal bruge WordPress
 • Hvorfor du aldrig skulle bruge WordPress: Disse 10 grunde giver faktisk mening
 • Brug ikke WordPress! Her er 10 grunde

Brug for hjælp til at komme med overskrifter? Prøv disse værktøjer:

�� Trin 4: Forbered konturen

Konturer er vanvittigt nyttige … og sandsynligvis din no.1 lifehack, når du mestrer, hvordan du skriver et godt blogindlæg.

Og jeg taler både for mig selv og alle andre, der nogensinde har prøvet at skrive noget. For dristig af en erklæring? okay.

Stadig er konturerne gode af mindst tre grunde:

klargør din idé

1. De hjælper dig med at afklare din idé til stillingen. Det er her du kommer til at beslutte, hvad du vil skrive specifikt.
bedre struktur

2. De giver dit indlæg en bedre struktur. Det er lettere at se, hvordan ting passer sammen, når du ser på alle underhovedene på én gang. Du ender ofte med at tilpasse dem for mere klarhed.
gå ud af emnet

3. De holder dig i kontrol og sørger for, at dit indlæg ikke bliver for langvarigt, og at du ikke går ud af emnet.

En disposition behøver ikke være smarte. Selv en enkel liste er god nok. Lad mig give dig et eksempel. Her er vores post: MaxCDN vs CloudFlare vs Amazon CloudFront vs Akamai Edge vs Fastly

Dette er den originale kontur:

 • Forklar, hvad et CDN er.
 • Serverplaceringer.
 • Priser og tilgængelige funktioner (plus alle de unikke funktioner, som hver CDN muligvis har).
 • Ydeevne sammenlignet.
 • Den tekniske opsætning – hvad hver CDN faktisk gør under hætten.
 • WordPress integration.
 • Markedets popularitet.
 • Konklusion + ultimativ sammenligningstabel.

��‍�� Trin 5: Foretag din research

Det er sandsynligvis, at sætte grundlæggende arbejde og undersøge tilstrækkelig forskning inden (og i hele) at skrive et blogindlæg den mest oversete del af processen.

Vi narrer os ofte til at tro det "Jeg kender disse ting! Jeg kan skrive fra mit hoved."

Den hårde sandhed er, at der er meget få bloggere derude, der læses, fordi folk faktisk er interesseret i deres meninger. De fleste mennesker er interesserede i, hvad indholdet, som bloggeren leverer, kan gøre for dem.

Eller for at sige det mere uklart: folk er ligeglad med, hvad du synes, de er interesserede i, hvad der er der for dem.

Dette kommer dybest set ned på en ting – tillid.

Før du bygger tilstrækkelig tillid, har folk ingen grund til at tro på noget, du siger.

filmaften
Tænk på det på denne måde, hvis Christopher Nolan besluttede at offentliggøre et indlæg med titlen, "Alt hvad jeg ved om filmproduktion i 10 enkle punkter" men gjorde det under navnet Joe Doe, var det ligeglad med nogen. Hvis han underskrev sit eget navn under samme post, ja, ville det sandsynligvis være en tendens til som altid!

Det, jeg prøver at sige, er, at du ikke har råd til at skrive indhold udelukkende baseret på dine egne tanker og meninger, når du lige er startet. Så det er her hårde data kommer ind i billedet.

Ved på forhånd at undersøge dit emne og henvise til forskellige datapunkter overbeviser du effektivt din læser om, at de skal være opmærksomme på det, du siger, fordi informationen har deres grunde et eller andet sted. Sådan bygges tillid og til sidst hvordan man skriver et godt blogindlæg.

Her er hvad du kan gøre specifikt:

Se efter casestudier foretaget af andre bloggere. Brug dem, beskriv dem, henvis dem.
Se efter forskningsstykker / undersøgelser fra velrenommerede kilder i din branche. Byg dine argumenter og / eller råd baseret på disse data. Henvis til datakilderne i din skrivning, og giv folk kredit.
Lav dine egne eksperimenter og casestudier. Beskriv dem detaljeret. Lad ikke noget være ude.
Nå ud til eksperter eller påvirkere i din niche og spørg dem om et specifikt problem. Vis deres svar i dit indhold; som vi gjorde her – 43 bloggere vejer ind på deres mest magtfulde strategi på sociale medier.

Alt det ovenstående beviser for din læser, at du ved, hvad du taler om.

Her er et eksempel fra denne blog – et indlæg om, hvordan du optimerer din ThemeForest-destinationsside. Vi gjorde et par ting i det indlæg:

 • vi gjorde vores egen forskning og analyse,
 • vi nåede ud til eksperter og bad om deres udtalelser,
 • vi fandt mange eksempler til at hjælpe os med at gøre en bedre sag.

✍ Trin 6: "Skriv → Rediger → Korrekturlæsning"

Selvom dette vil forlænge processen med at oprette et blogindlæg betydeligt, vil det også gøre den endelige effekt såååå meget bedre. Her er tinget:

pen
Hvordan skriver man et godt blogindlæg? Gør det til en tretrinsproces:

 • Skrive på første dag.
 • Redigere på dag to.
 • Korrekturlæst på dag tre.

Det lyder som at overdrive det, men hør mig ud:

Writing First, når du skrive, du skal kun skrive uden selvkorrektion på farten. Denne selvkorrektion er meget fristende. Vi føler ofte, at det er fornuftigt at fastsætte vores sætninger / afsnit, når vi skriver dem. Det virker naturligt, det var hvad vi gjorde, da vi skrev papirer til skolen. Men dette er langt fra effektivt!

Problemet med redigering, mens du skriver, er, at det stopper strømmen af ​​ideer, forstyrrer din kreative tænkning og gør historiefortællingen sværere.

Målet, når man opretter det første udkast, er at få så mange ord som muligt ud og ikke at bekymre sig om, hvordan det hele læser. Bare skriv ned alt, hvad du kan tænke på, der vedrører det aktuelle emne. Ret ikke dig selv på noget af det.
Redigering Når du først har skrevet hele udkastet, er det dette redigering kan finde sted. Men lad tingene sidde. Kom tilbage næste dag, og start derefter med at arbejde på dit udkast, rediger det og gør det bedre, strammere.

Her er nogle flere tip til, hvordan man gør dette rigtigt.
Korrekturlæsning Der er sidst korrekturlæsning – at få alle skrivefejlene væk. Dette er igen noget, der er værd at gøre efter endnu en dag i hviletid. Denne pause giver dig ganske enkelt mulighed for at bringe nogle friske øjne til det, hvilket i resultat giver dig mulighed for at bemærke nogle nye problemer.

Personligt er korrekturlæsningsfasen også, hvor jeg tager mig af andre udseende-relaterede opgaver, såsom at tilføje billeder til mit indlæg, indstille layoutet (eksempel nedenfor) og endelig evaluere, om det, jeg har i min håndflade, sandsynligvis vil hjælpe mig nå det mål, jeg satte mig inden jeg nogensinde kom i gang med stillingen. Hvis ikke, tilbage til redigering.

Eksempel. Her mener jeg med et brugerdefineret layoutindlæg. Bemærk de ikke-standard kolonner og billedjustering.

brugerdefineret design

�� Trin 7: Gentag

Alt, hvad der er tilbage nu, er at fortsætte med at vende tilbage og gå igennem processen igen og igen med hvert på hinanden følgende blogindlæg fra dit.

Der er muligvis ikke noget sexet ved denne proces, undskyld … der er virkelig ingen sølvkugleløsning, når det kommer til at offentliggøre pålidelige blogindlæg af høj kvalitet. Det hele kommer til regelmæssig indsats og være bevidst om, hvorfor du vil skrive et bestemt blogindlæg, og hvad du kan forvente af det.

�� PRO TIP: Opret en redaktionskalender

For at holde din indsats mere konsistent, når du lærer at skrive et godt blogindlæg, er det en god ide at oprette en redaktionskalender. I sin enkleste form kan dette være meget grundlæggende. Selv blokering af tid i Google Kalender er god nok. For mere effekt kan du eksperimentere med værktøjer som Trello (vores favorit) eller CoSchedule. Læs mere om konceptet her. Og lad os ikke glemme, at WordPress giver dig mulighed for det planlæg indlæg til senere offentliggørelse.

Samlet set er din opgave, når du udarbejder et blogindlæg, at dele oplysninger, som ingen andre deler, eller oplysninger, som folk med glæde ville betale for, men alligevel giver du dem gratis.

For eksempel var vores første hit på denne blog et indlæg med titlen How to Simplify WP-Admin to Get It Client-Friendly. På det tidspunkt var der næsten ingen indlæg om emnet, og få mennesker vidste, at dette var muligt, men der var stadig brugere, der alligevel søgte dette op på Google. Vi bemærkede dette og skrev indlægget.

Din tur

Dette om opsummerer emnet for, hvordan man skriver et godt blogindlæg og også kapitel 8 i vores guide til, hvordan man bygger, vokser og promoverer en blog. Her er alle de vigtige trin igen i form af checkliste – skal gøre tingene lettere at følge, når du gennemgår bevægelserne:

 • �� Trin 1: Start med målet i tankerne
 • �� Trin 2: Vælg det rigtige nøgleord
 • �� Trin 3: Kom med 5 (eller flere) alternative overskrifter
 • �� Trin 4: Forbered konturen
 • ��‍�� Trin 5: Foretag din research
 • ✍ Trin 6: Skriv → Rediger → Korrekturlæsning
 • �� Trin 7: Gentag

Kapitel 9: WordPress Blog SEO – Hvor skal man starte

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector