Публикуване без болка: Нови трикове на WordPress за улесняване на блоговете

Следването на всички стъпки за публикуване, споделяне и популяризиране на публикация в WordPress може да бъде ненужно сложен процес. Тази публикация ще разгледа някои хубави трикове на WordPress за намаляване на съпротивлението в процеса на публикуване и как да автоматизирате колкото се може повече от стъпките.


Блогът трябва да е безболезнен и лесен. WordPress прави много неща много добре, но все още не сме в момента, в който публикуването е изключително лесно. В крайна сметка може да стигнем до новия редактор на Гутенберг (или не?), но междувременно ще трябва да разчитаме на трикове в WordPress, за да улесним блоговете.

Всъщност вие не блогвате, защото е забавно да се оптимизирате изображения, актуализирате приставки и форматирате текст (и очевидно след това преформатирате текст, защото сте изключили HTML).

Блогирате, защото искате да споделите писането си.

WordPress трикове за улесняване на блоговете

Когато за първи път започнах да правя блогове с WordPress, софтуерът беше в относителна зародиш и получаването на публикация на вратата беше невероятно досаден процес, включващ:

 • Ръчно преоразмеряване и оптимизиране на изображенията.
 • Актуализиране на моя „чертат плъзгач на съдържанието“ чрез запазване на x брой публикации в категория „черта“.
 • Добавяне на мета описание и персонализирано SEO заглавие с помощта на персонализирани полета (и трябва да се броят знаците на всяко).
 • Създаване на представено изображение, качване чрез качител на медия и след това поставяне на URL адреса в персонализирано поле.
 • Добавяне на персонализиран откъс (за представения слайдър).
 • Добавяне на редовен откъс.
 • И т.н..

WordPress прави публикуването много по-опростено в наши дни, но все пак има някои спретнати трикове в WordPress, които можете да приложите, за да улесните процеса на публикуване.

Тази публикация ще изложи поредица от лесни трикове на WordPress, които можете да използвате, за да направите процеса на блоговете си по-опростен, по-бърз и без стрес. Можете да прекарате пет минути в четене на тази статия, половин час изпълнявайки научените трикове на WordPress и в рамките на няколко публикации ще постигнете повече, отколкото да върнете времето назад. Звучат добре? Нека се забием вътре.

Ето го TOC, ако предпочитате да скочите право към частта, която ви интересува най-много:

Изберете тема, която обхваща простотата | Прекарвайте по-малко време, занимавайки се с изображения | Бъдете наистина много внимателни кои къси кодове използвате | Напишете още, неразклонени | Автоматично задържане на посетители | Изненада и наслада на читателите | Отделете време извън списъка с имейли | Автоматизирайте социалното споделяне

Изберете тема, която обхваща простотата

Най-лесният трик за WordPress произтича от избора ви на тема. Историята по-горе – колко сложен беше процесът ми на публикуване в WordPress – беше използвана сложна тема на WordPress в момент, когато в ядрото на WordPress липсваха много от функциите, които сега приемаме, като предоставени изображения.

Ето тайната: можете да премахнете голяма част от сложността на публикуването, като използвате тема, която обхваща простота и четимост. С по-малко "звънци и свирки" в темата ви за WordPress, има по-малко за вас да се притеснявате, когато публикувате – и ще можете да извеждате постовете си по-бързо.

Изберете тема на WordPress, която ви позволява да се съсредоточите върху съдържанието си и след това оставете вашето съдържание да говори. Ще бъдете в добра компания, която прави това: изключително популярни блогове като дзен навици и Джеймс Clear са много прости сайтове, като само съдържанието се показва.

zenhabits
jamesclear

Добри примери за теми на WordPress, които обхващат простотата Села (тема, която е създаването на ThemeIsle – тази, използвана в блога ThemeIsle; безплатна тема) и Независим издател 2 от Automattic (връзката за изтегляне е в края на страницата).

Села
независим издател-2

Какво още, просто не трябва да означава непредубеден за вашите читатели: вместо сложен черен плъзгач на началната страница на вашия блог, можете например да използвате начална страница, която насочва читателите към съдържанието, което най-вероятно е най-интересно за тях.

Това е високо достъпен трик за WordPress; ако сте разочаровани от това колко време отнема публикуването на публикация, просто направете преминаването към нещо по-просто.

Прекарвайте по-малко време, занимавайки се с изображения

След като опростите темата си за WordPress, след това ще се стремим към изображения. Това е още една област, в която WordPress е изминал ужасно дълъг път и редица малки трикове в WordPress могат значително да подобрят процеса ви за работа с изображения в WordPress.

Ако използвате неодитирани стокови изображения, можете значително да намалите времето, което отделяте за търсене на изображения, като използвате плъгин, който изгражда търсене на стокови изображения в медийната библиотека на WordPress. Dreamstime Stock Photos е безплатен плъгин, който прави това, като ви дава 25 милиона безплатни снимки на акции, които можете да избирате – направо от медийната библиотека.

Ако обаче предпочитате да отделите малко повече време за изображенията, съпътстващи публикацията ви, ще знаете, че малко допълнителни усилия могат да доведат до графика на убиеца, която наистина подобрява опита за четене.


Dreamstime стокови снимки Dreamstime стокови снимки

Автор (и): Dreamstime

Текуща версия: 3.5

Последна актуализация: 6 март 2020 г.

dreamstime-stock-photos.3.5.zip


82% Ratings


900 + инсталирания


WP 3.5 + Изисква

За щастие, създаването на убийствена графика не трябва да е сложно: Snappa е базиран в браузър редактор на изображения, който улеснява създаването на представени изображения, инфографика и корици на електронни книги – както и изображения за почти всяка платформа за социални медии.

Snappa е лесен за използване инструмент за редактиране на изображения

Популярна алтернатива е Canva, въпреки че предпочитам Snappa заради по-широката му поддръжка на блог-изображения.

Триковете в WordPress не спират със създаването на изображението! Уверете се, че използвате популярния безплатен плъгин на Jetpack на Automattic, за да гарантирате, че изображенията ви ще бъдат автоматично оразмерени, оптимизирани и хоствани в (също безплатна) мрежа за доставка на съдържание. За да се възползвате от тези функции на изображението, ще трябва да използвате модула Photon на Jetpack. виждам това видео за инструкции как да настроите тази настройка.

Един последен бонус трик: ако все пак предпочитате да търсите стокови снимки на външни сайтове, тогава използвайте Запасявам. Stock Up събира от 26 наистина висококачествени сайта за стокови изображения и ви позволява да търсите всичките наведнъж, насочвайки ви към оригиналния сайт за изтегляне. Отличен спестител на време.

Прекарването на по-малко време за обработка на изображения при публикуване на публикация в WordPress е отличен плод с ниско окачване, за да улесните процеса си в блоговете. Добре е да отделите време за оптимизиране на този процес.

Бъдете наистина много внимателни кои къси кодове използвате

Кратките кодове са удобен начин за добавяне на мощно форматиране и функции. Най-полезните шрифтове обаче не са вградени специално в ядрото на WordPress: зависи от вашите теми и плъгини, за да добавите шорткодовете.

Това е добре и позволява на отделни теми и приставки да добавят наистина чиста функционалност. Това, което не е добре, е ако използвате къси кодове, вградени във вашата тема, и след това превключвате теми, ще намерите празни [кратки кодове], обвити около публикациите ви.

Искам да подчертая този въпрос: ако темата захранваше краткия код и сте сменили теми, тогава очевидно няма да има изход от чиста функционалност – просто ще имате навсякъде [shortcodes] навсякъде. Това изглежда ужасно и създава изключително лошо потребителско изживяване.

Какви са триковете в WordPress тук, които могат да спестят деня? Винаги използвайте приставки за вашите къси кодове. Ако форматират къси кодове, използвайте специално изграден плъгин. Всичко друго и ще бъдете или заключени, или ще се сблъскате с необходимостта да преминете през и да замените куп безполезни квадратни скоби във всичките си публикации.

Обичам да използвам Shortcodes Ultimate. Той е безплатен, създаден по предназначение и пълнофункционален, без да бъде раздут. В противен случай аз повече или по-малко не ги използвам.

(Забележка на редактора; Shortcodes Ultimate всъщност е любимият ни плъгин за къси кодове тук в CodeinWP. Ние го използваме непрекъснато, за да конструираме персонализирани оформления за нашите публикации. Дори публикацията, която четете сега, съдържа в себе си няколко SU шорт-кодове.)

Бъдете бъдещи доказателства! Бъдете супер внимателни кои къси кодове използвате.


WordPress Plugin за кратки кодове - кратки кодове Ultimate WordPress Plugin за кратки кодове – кратки кодове Ultimate

Автор (и): Владимир Анохин

Текуща версия: 5.9.0

Последна актуализация: 24 май 2020 г.

shortcodes-ultimate.5.9.0.zip


98% Ratings


800000 + инсталирания


WP 4.6 + Изисква

Пишете повече, неразсеяно

Така че сте опростили използваемостта на сайта си и сте доказали бъдещето. Но какво да кажем за действително създаване на съдържание? Потопете се изцяло в процеса на писане е единственият най-добър начин да свършите писането. Елиминирайте разсейванията и ще можете да пишете повече, по-бързо.

WordPress също знае това и е вграден режим без разсейване. Ще го намерите в горния десен потребителски интерфейс или просто натиснете Alt + Shift + G, за да стигнете бързо до там. След като започнете да пишете, ще видите, че всичко, различно от написаното, избледнява и можете да се концентрирате върху намаляване на думите. Преместете мишката отново и менютата ще се върнат.

Режим на писане без разсейване в WordPress

Дори в безплатния режим на WordPress без разсейване, вие все още сте изправени пред разсейванията, които се крият в другите ви раздели, на разстояние само Ctrl + Tab. Ако сте с превъзходно настроение, това може да не ви предизвика, но аз намирам, че имам нужда от някои трикове в WordPress, които ще ми позволят да бъда изцяло потопен в писмеността.

Сега стъпваме в света на специални приложения за писане. Настъпете внимателно, тъй като те често са неразумно скъпи и не включват MacBooks и капучино, с които обикновено ги намирате на снимка.

Ще се спра на преследването: има много приложения за писане, особено за Mac; повечето са добре, някои са добри, нито една няма всички функции, които искам, и всички са скъпи:

 • WordPress.com за Desktop (известен също като Calypso) е достъпен за Windows, Mac и Linux и предоставя доста гладко изживяване без разсейване на потребителите, както и удобен достъп до редица други части на WordPress таблото за управление. Въпреки че приложението е създадено главно за потребители на WordPress.com, то също така работи и със собствени хостинг потребители, които имат инсталиран плъгин за Jetpack.
 • Одисей за Mac (също на iPad) е много добро и е моето приложение за писане по избор. Може да експортира директно в WordPress, което е много удобно и като цяло има всички функции, които искате. Това е скъпо, но ако пишеш много, ще си заслужава.
 • Напиши и Letterspace, също за Mac са по-евтини алтернативи, споделящи много от функциите на Ulysses.
 • MarkdownPad за Windows беше моето приложение за отваряне на Windows за писане с надпис от дълго време. Нямате интеграция в WordPress, но получавате много мощен редактор.
 • Бележка на редактора; Тези, на които особено се радвам и използвам всеки ден, са: iA Writer и Мечка. Първият е най-доброто приложение за писане за Mac, IMO. Последният има по-добра интеграция с тъч лентата на MacBook Pro.

мечкаПриложение за мечка
iawriterПриложение iA Writer

Нещото, което всички тези приложения за писане имат общо, е поддръжка за маркиране. Markdown е език за писане, специално създаден за мрежата, създаден така, че не е нужно да сваляте пръсти от клавиатурата. Всичко – форматирането, добавянето на връзки и добавянето на изображения – се извършва редом с няколко бита синтаксис. Накратко: Markdown ви позволява да пишете по-бързо. Това е кокетно въведение, ако не сте запознати с него.

Специално приложение за писане може да стане вашето място да игнорирате всичко останало и да се съсредоточите изцяло върху писането. Безплатният режим на разсейване на WordPress е добре, но използвайте един от тези трикове на WordPress и можете да направите много по-добре. Разбийте разсейванията! Пишете по-бързо и улеснявайте блоговете.

Автоматично задържане на посетители

По-лесното публикуване ви позволява да отделяте повече време, фокусирайки се върху качеството на съдържанието си. Фокусирането върху качеството на вашето съдържание ще ви даде по-добър блог. И по-добрият блог може да бъде по-успешен блог – стига да сте сигурни, че можете да задържите посетителите.

Автоматичното показване на свързани публикации в долната част на всяка публикация е чудесен начин за ангажиране на посетителите: казвате "завършил ли си едно нещо? Чудесно, ето още нещо, което е също толкова добро."

Jetpack, отново, има решението тук, с a вграден модул за свързани постове. Активирате го, както при всички модули на приставката, под настройките. Убийствената характеристика на свързаните публикации на Jetpack е, че прави анализ на това, кои публикации да се показват извън вашия сървър. Това прави функцията много приятелска за споделения хостинг на WordPress, който не може да се справи със задачи, изискващи ресурси.

Пример за блока за свързани публикации:

Функция, свързана с Jetpack

Ако предпочитате да използвате самостоятелен плъгин – който е потенциално по-голям ресурс, отколкото Свързани публикации за WP е добре уважаван вариант (премия, $ 39).

Изненадайте и зарадвайте читателите (вместо да изисквате имейл адреса им)

Конвенционалната мъдрост за изграждане на аудитория и маркетинг по имейл казва, че единственият начин да придобиете имейл адресите на вашите читатели е да предложите някакъв вид "морков": бонус или стимул. Но конвенционалната мъдрост казва много неща; следвайте ги всички и винаги ще следвате най-новите тенденции, а не да ги задавате.

Трябва да се направи много силен и много интересен аргумент за изненадващи и зарадващи читатели от раздаване на наистина ценни бонуси без изискване на имейли и просто да поискате имейл адреси, след като читателите бъдат продадени за стойността и качеството на вашия блог.

Мислете за това по този начин: колко често оставате дългосрочно абонирани за сайт, който ви принуждава да му давате своя имейл адрес?

Отговорът вероятно е много малко. Най-добрите имейл бюлетини, които получавам, се получават от това да се наслаждавам на качеството на съдържанието на сайта и доброволно да се регистрирам. Трябва да предприемете същия подход на вашия сайт: публикувайте изключително съдържание, раздавайте отлични бонуси и не изисквайте имейл адреси на нито един етап.

Пример за това на практика – и работи – е от шефа на маркетинга на Sumo.com Nat Eliason. Нат убил плен на имейла си в полза на раздаването на съдържание и изграждането на лоялност и доверие към неговите читатели. Изгледите на сайта му има експлодира: неговият сайт сега получава стотици хиляди посетители месечно, а списъкът с имейли наистина расте много добре.

Изненадаването и зарадването на вашите читатели чрез раздаване на бонусно съдържание е допълнителният плюс, че е много по-опростен за настройване. Лесно е да създадете PDF файл от съдържанието си, който можете просто да качвате чрез WordPress Media uploader, не е необходима интеграция на имейл маркетинг. Това е трик за WordPress, който не само улеснява блоговете за вас, но и ще осигури много щастливи читатели.

Бележка на редактора; Въпреки че правим много неща по отношение на имейла на този сайт, ние също така предоставяме допълнително съдържание, без да искаме хората да се абонират. Например, ако се интересувате какви са най-високо оценените планове за хостинг на WordPress, направихме голямо проучване, опитвайки се да разберем това. В нашата публикация с резултати споделяме необработен експортен файл с данните от проучването – в случай, че искате да направите свой собствен анализ. Този файл е за изтегляне, без да се присъединява към нашия списък. Виж това.

Давайте на хората постоянно висококачествено съдържание и те ще ви дадат своето време, внимание и трафик.

Отделете време извън списъка си с имейли

След като изненадате и зарадвате читателите толкова много, че се чувстват принудени да се регистрират в списъка ви с електронна поща, важно е да се уверите, че използвате този ресурс и редовно да се свързвате със списъка си. За съжаление, изготвянето на имейли за вашия списък, когато публикувате нова статия (ако така се прехвърля с имейла си), може да бъде огромна мивка във времето, особено ако съдържанието се нуждае от широко преформатиране, когато се добави в електронната ви услуга.

Решението е да се автоматизира възможно най-много от това. Има няколко WordPress трикове, които можете да използвате тук, в зависимост от това колко сложна е настройката на имейла ви:

Изпращайте нови публикации на имейл бюлетин чрез RSS. Най-популярните инструменти за електронна поща имат "RSS за чернова" функция, при която новите публикации се изтеглят автоматично от вашия сайт, но ще трябва ръчно да проверите и изпратите. Това се справя много с грубата работа за вас. Услугата за автоматизация IFTTT може да бъде от полза тук: ето какво можете да направите с Mailchimp, например.

Създайте персонализиран шаблон на страница в WordPress, за да попълните автоматично имейла си. Тази втора опция е много по-сложна, но много по-мощна: това са сайтове като WPShout и wpMail генерират своите тежки информационни бюлетини (които използват постоянен формат) всяка седмица. И двата сайта имат a шаблон на персонализирана страница настройка (на практика това ще използва код, подобен на a страница за персонализиран архив) автоматично да изтегля публикации, които отговарят на определени критерии.

IFTTT

След това има място за добавяне на персонализирано въведение и целият имейл може да бъде копиран и поставен в доставчик на имейл. Това е много по-сложен трик за WordPress, но е невероятно мощен и огромен спестяване на време.

Бележка на редактора; Освен това, ако се интересувате от повече свързани с RSS трикове за WordPress, ние обхващаме няколко от тях в друга публикация в блога – където говорим за това, което можете да правите с различни "RSS за публикуване" плъгини.

Според мен най-добрите бюлетини са тези, които се изпращат редовно, с персонализирана нотка. Отделете време извън списъка с имейли с тези трикове на WordPress, но не се автоматизирайте напълно; бъдете готови да инвестирате известно време, за да създадете възможно най-доброто читателско изживяване.

Автоматизирайте социалното споделяне

Друг голям кандидат за автоматизация и спестяване на време е социално споделяне. Веднага щом публикувате публикация, ще искате да я споделите в социалните си мрежи, така че можете да направите това лесно.

Преди да направите каквото и да било социално споделяне, уверете се, че имате Йоаст SEO плъгин е инсталиран. По този начин ще се уверите, че ако имате представено изображение, социалните мрежи се качват на това и ще показват изображението заедно с публикацията ви, когато са споделени. Можете също да ги зададете ръчно в настройките на Yoast SEO, но с акцент върху триковете в WordPress за улесняване на блоговете, няма да препоръчаме това. Ако искате да научите повече за тази функция, ще намерите упътване тук – и не забравяйте, че можете да използвате нашите предишни трикове за изображения, за да създадете лесно изображения с подходящ размер за социалните мрежи.

Сега, когато приключите с първоначалната настройка, е време да преминете към същинската автоматизация за споделяне на социални медии. Jetpack отново може да спаси деня тук: the Публикувайте функция ви позволява автоматично да публикувате в социалните си мрежи, когато бъде публикувана нова публикация. Всичко, което трябва да направите, е да свържете Jetpack със социалните мрежи, които искате да използвате, а WordPress ще се справи с всичко следващия път, когато публикувате нова публикация.

Този трик обаче ще ви помогне само да споделите публикацията си при първото й публикуване. За да продължите да споделяте публикациите си и да получавате нов трафик, ще искате да използвате Съживете стария пост. Този приставка улеснява повторното споделяне на публикации от архивите на блога ви и автоматично ги публикува във вашите социални емисии. Просто трябва да настроите това веднъж, след което да извлечете ползите дългосрочно!

WordPress трикове ви помагат да продължите с писането!

Целта на тези трикове в WordPress е да гарантират, че вашите процеси за писане и публикуване са лесни, бързи и без болка. В крайна сметка, ако тези процеси са по-лесни, има по-голяма вероятност действително да ги направите.

Блогът на WordPress, който е по-лесен за използване, е този, в който можете да публикувате повече съдържание по-редовно.

Ето едно бързо резюме, към което можете да се позовите:

 1. Прегърнете простотата – изберете тема, която отразява това.
 2. Прекарвайте по-малко време, занимавайки се с изображения, като използвате плъгини за изображения
 3. Бъдещо доказателство за вашето съдържание. Не използвайте кратки кодове, прикачени към вашата тема.
 4. Използвайте специално предназначено приложение за писане за по-бързо писане без разсейване.
 5. Автоматизирайте свързани публикации с помощта на Jetpack.
 6. Раздайте бонуси, не се притеснявайте с имейли за отказ.
 7. Автоматизирайте списъка си с имейли (колкото е възможно повече).
 8. Автоматизирайте социалното споделяне с Revive Old Post, Jetpack и Yoast.

Излезте и ги приложете веднага. Времето, което отнема, ще бъде повече от спечелено обратно във времето, спестено, плюс това ще отнемете част от болката от публикуването и ще искате да публикувате повече публикации.

Това е печеливша, наистина. Стига до него!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map