Преминаване от WordPress блог да резервирате – Вашето крайно ръководство ��

От известно време сте на това блогване и искате да го пренесете на следващото ниво: превърнете блога си в WordPress, за да резервирате. Искате авторитета, който идва от публикуван автор, и вторичния доход, който можете да спечелите от книга. Но процесът е поразителен. Откъде дори започвате?


Можете да започнете с нас. Това ръководство ще ви покаже как точно да превърнете блога си в WordPress към книга, от избора на подходящата тема и статии за вашата книга, чак до публикуването.

Пътят от блога на WordPress до книгата

Преобразуването от блог на WordPress в книга може да изисква известна работа, но не е необходимо да бъде сложно, ако следвате правилните стъпки. Ето всичко от птичи поглед. Ще разгледаме подробностите по-късно в това ръководство:

WordPress блог за резервиране

тема

1. Изберете вашата тема – за да четете като книга, вашите статии трябва да бъдат обвързани заедно с обща тема.

изберете статии

2. Изберете вашите статии – не искате да публикувате всяка статия в блога си като книга. Искате да публикувате най-добрите си статии, тези, които продължават да привличат аудитория дълго след публикуването им.

компилация

3. Компилирайте статиите си в книга – вашите статии трябва да бъдат организирани така, че да текат като книга, надграждайки се една върху друга, за да постигнат основна цел.

добавете съдържание

4. Добавете и / или актуализирайте съдържание – новото съдържание прави книгата ви по-изчерпателен ресурс и гарантира, че читателите на блогове дълго време все още ще намерят книгата за ценна.

редактиране на съдържание

5. Редактирайте книгата – в този момент искате да редактирате граматика, последователност на стила и яснота. Освен това искате да премахнете хипервръзки и препратки към блога.

наем редактор

6. Наемете редактор – (по желание); самостоятелното редактиране може да ви даде достатъчно добри резултати, но за истинско професионално качество ще искате да работите с професионален редактор.

дизайн капак

7. Вземете корица на книга – висококачествена корица, създадена от графичен дизайнер, ще помогне на вашата книга да се открои от тълпата от самостоятелно публикувани творби.

формат книга

8. Форматирайте книгата си – по някакъв начин това е най-важната част от превръщането на вашия WordPress блог в книга; това е, което прави книгата ви четена като електронна книга, книга за печат или и двете.

публикувам

9. Публикувайте книгата си – след като книгата ви се форматира, тя е готова за продажба! Качете го на вашия сайт като безплатен или го представете за продажба в Amazon (или / и алтернативни платформи за повече въздействие).

Нека се справим с тези стъпки една по една! Започвайки с:

Избор на правилни статии за вашата книга

Можете просто да трансплантирате всичките си статии в документ на Word, да ги форматирате като електронна книга и да ги пуснете в света, но няма да се чете като подходяща книга.

За да превърнете блога си в WordPress към книгата, всъщност хората ще искат да четат, трябва да куратирате селекция от най-добрите си статии, всички свързани с обща, прецизна тема.

Много блогъри правят това, превръщайки предизвикателство, което бяха домакини, в книга, като Дарън Роуз 31 дни за изграждане на по-добър блог (сега е адаптиран в курс).

Само в случай, че сте любопитни, тук са всички отделните публикации в блога, които съставляват тази книга.

31 дни

Как да изберем тема

Много блогъри просто използват една и съща тема за своята книга, която са използвали за целия си блог, но аз ви насърчавам да получите по-конкретни.

Ако сте стеснени в по-малка тема, можете да повторите този процес и да използвате блога си, за да създадете множество книги. Това може да повиши вашата репутация на авторитет във вашата област и да увеличи доходите, които печелите от това, че сте автор.

Въпреки това, всеобхватната ви тема все още трябва да бъде достатъчно интересна, за да заслужи цяла книга. Нещо, което ще задържи както интереса ви по време на процеса на създаване, така и интереса на вашата аудитория по време на процеса на четене.

За да сте сигурни, че вашата тема отговаря на двете изисквания, изберете нещо, за което вече сте написали поне 10-12 успешни статии. Това ще намали до минимум количеството ново съдържание, което трябва да създадете, за да бъде вашият проект дължина на книгата.

Как да изберете статии

Какво се счита за достойна за книги публикация в блога? Има няколко показателя:

 • Трафик във времето – някои от статиите ви могат да бъдат последните, но искате всяка статия да е вечнозелена.
 • Брой коментари – голям брой коментари показват, че аудиторията ви активно се интересува от дадена тема.
 • Споделя в социалните медии – отново това показва, че хората са достатъчно заинтересовани да правят повече от четене на публикация в блог; те искат да споделят тази информация и да я обсъждат и дори може да се интересуват от книги по темата.
 • Качество и дължина – всеки раздел от вашата книга трябва да бъде висококачествен и заедно вашите статии трябва да създадат достатъчно съдържание, което всъщност да се счита за книга. Има голяма гъвкавост с дължината на електронните книги, но повечето хора няма да смятат нещо под 15 000 думи за книга. Фокусирането върху по-дълги, по-подробни статии ще улесни преброяването на броя на думите, без да създавате огромно количество ново съдържание.
 • непрекъснатост – всяка статия ще се превърне в глава или раздел от вашата книга, но всички те трябва да водят до една съгласувана цел.
 • формат – само защото се справя добре в блога не означава, че ще работи в книга. Статии, които разчитат на видео съдържание или висока концентрация на връзки, няма да работят в книга. Изображенията работят добре в книгите, но могат да усложнят форматирането и да бъдат скъпи за печат. Придържайте се към статии, които предават своята информация предимно или изцяло чрез текст.

Точните числа, които търсите, ще варират в зависимост от размера на вашата аудитория, но искате да изберете статии, които са спечелили над средния ангажимент. Това са идеите, които вече резонират с вашата аудитория. Пакетирани в книга, тези идеи могат да привлекат изцяло нова аудитория.

Компилиране на вашия блог за WordPress в книга

Така че вие ​​сте избрали вашата тема и сте избрали своите 10+ най-добри статии за нея. Сега е време да компилираме тези статии в действителна книга. Можете да направите това по няколко различни начина:

 • Microsoft Word / Open Office / и т.н.. – Ако ви е удобно да работите в Microsoft Word (или друг текстов процесор), можете да копирате & поставете статии директно от вашия блог в документ на Word. За да запазите форматирането си на място, не забравяйте да копирате & поставете от публичната страница, статията е публикувана в ИЛИ визуалния редактор на WordPress.
 • отзив за книга от издателя – Blurb е самостоятелна издателска компания, която предлага софтуер за форматиране, наречен BookWright. Техен "Внос на сайта" Функцията улеснява изтеглянето на статии от вашия блог за WordPress и компилирането им в книга. BookWright също така осигурява пълно форматиране за печат, когато сте готови да публикувате.

След като вашите статии са импортирани, време е да ги трансформирате във формуляр за книги. Има три стъпки за редактиране на вашата колекция от статии за формиране на подходяща книга:

1. Изберете поръчка

Първата стъпка към превръщането на избраните от вас статии в книга е да решите реда, в който ще влязат. Като общо правило искате да започнете с най-основната информация, след което да преминете към по-сложни теми. Всяка нова статия трябва да се основава на предишната.

2. Организирайте статиите в глави

Можете да направите тази стъпка, след като сте избрали поръчка за вашите статии или можете да я направите едновременно. Можете също да го направите по два различни начина:

 • Всяка статия като глава – ако вашите статии са задълбочени части, които изследват всеки аспект на дадена тема, те могат да стоят самостоятелно като глави.
 • Няколко статии на глава – ако сте склонни да пишете кратки статии, изследващи конкретни ъгли / аспекти на дадена тема, вероятно ще искате да комбинирате две или повече статии, за да създадете всяка глава.

Най-важното е това всяка глава трябва да се разширява върху тази преди нея. Те трябва да следват един друг логично, по начин, който ще има смисъл за читателите.

3. Отбележете всички пропуски в знанието

Книгата ви трябва да е изчерпателен ресурс по начин, по който една публикация в блога или дори поредица от публикации в блога не могат. Потърсете места, където сте пропуснали полезна информация или където можете да обясните нещата по-подробно. Запишете ги за бъдеща справка.

Ако използвате статии на две или три години, вие също ще искате да се уверите, че информацията ви е все още актуална.

4. Добавете ново съдържание

Добавянето на ново съдържание към вашата книга ще повиши нейната стойност и вече имате няколко страхотни идеи: списъкът на пропуските в знанието, който сте създали в стъпка трета. Вашето ново съдържание трябва да има за цел да попълни тези пропуски. Ако съществуващата ви книга е малко кратка, може да искате да обмислите и други подходящи идеи за съдържание.

Колко съдържание, което добавяте, зависи изцяло от вас, но препоръчвам да добавите поне 3000-5 000 нови думи, така че читателите на блогове в дългосрочен план все още да получат стойност от вашата книга.

500 начина да бъдеш по-добър писател Чък Вендиг

Това каза, че не е нужно технически да добавяте нищо, за да превърнете блога си в WordPress за резервиране. Книгата на Чък Вендиг, 500 начина да бъдеш по-добър писател, всъщност е само негова компилация 25 неща, които трябва да знаете публикации в блога. Това са най-информативните статии от всичко, което той публикува в блога, и те са достатъчно популярни, че може да ги превърне в цяла успешна поредица.

Въпреки това, като дългосрочен фен на Блогът на ужасните умове, Бях разочарован, когато най-накрая закупих част от серията 500 Ways и разбрах, че вече съм прочел цялото съдържание. Ако поемете по същия маршрут, имайте предвид, че рискувате да отчудите някои от своите дългосрочни читатели.

Организиране на съдържание

Сортирането на вашите статии в глави и правилното им подреждане е най-отнемащата част от това да превърнете блога си в WordPress, за да резервирате, но има няколко други редакции, които трябва да направите, за да бъде работата ви наистина четена като книга:

 • Премахнете препратките към глави, които са публикации / статии в блогове – потърсете места, където казвате неща като "в тази публикация в блога". Извадете ги или ги променете, за да кажат "в тази глава" или "в този раздел на книгата".
 • Вържете главите заедно – вплетете препратки към други глави и общата цел на книгата във всеки раздел.
 • Укрепване на началото и заключението на всяка глава – блоговете имат разговорен тон и често това е най-очевидно в началото и в края на статиите, където правите неща като споменаване на други статии и питате за коментари. Свържете тези парчета с други части на книгата и заменете призивите за действие, които разчитат на формата на блога, с дейности, които вашите читатели могат да свържат вместо книгата.
 • Заменете връзките с препратки – това е съществена промяна, която трябва да направите, когато превърнете блога си в WordPress към книга. Зареждането на електронна книга с хипервръзки изглежда непрофесионално и те изравняват няма да работят при печат. Все още можете да се позовавате на онлайн ресурси, но връзките трябва да бъдат преместени в бележки под линия или компилирани в края на всяка глава. Ето пример за това как изглежда:

препратки

 • Редактиране за качество и последователност – искате да сте сигурни, че всеки раздел от вашата книга е съдържание с най-високо качество, което можете да създадете в момента. Това е особено важно, ако работите със статии от преди повече от година, тъй като вашето писане може да е нараснало значително за това време.

Може също да искате да наемете професионален редактор, но е важно първо да направите тези редакции сами. Това ще улесни редактора ви да се съсредоточи върху това да направи книгата толкова добра, колкото е възможно, а не просто да я превърне в книга. Освен това ще спестите време на редактора си и потенциално ще спестите пари.

Процесът на публикуване

Сега, когато съставихте вашата книга, е време да започнете същинската фаза на публикуване на "WordPress блог за резервиране" процес. Ще искате да направите поне три от тези четири неща: наемете професионален редактор, създайте или поръчайте корица, форматирайте книгата за публикуване и я предоставете на обществеността.

Професионална редакция

Има три вида професионално редактиране: редактиране на разработка, копиране и корекция.

 • Редактирането на развитието се фокусира върху книгата като цяло, като ви помага да изясните вашите точки и да организирате книгата си по най-ефективния начин.
 • Copyediting се фокусира върху граматиката, правописа и последователността във форматирането и стила.
 • Корекцията се фокусира изцяло върху граматиката и правописа.

Така че какъв тип редактиране имате нужда?

Ако това е първото ви публикуване на книга, горещо препоръчвам да наемете професионалисти и за трите вида редактиране. Можете да замените редактор за разработка с няколко бета четци – читатели, които ще предоставят обратна връзка за вашата книга безплатно – но работата с истински, професионален редактор ще ви научи огромна сума за писане.

Колко ще струва редактирането?

Редактирането може да е най-големият разход за превръщането на вашия WordPress блог в книга, но сумата, която ще похарчите, ще варира в зависимост от продължителността на вашата книга, вида (ите) на редактиране, за който плащате, и професионалистите, които избирате.

За 15 000-20 000 книги с думи професионалното редактиране обикновено струва някъде между 400 и 800 долара. Можете да намерите професионални редактори чрез Reedsy.

Как да превърнете блога си в книга: Reedsy Editors

За по-бюджетно обмислен вариант можете също да опитате късмета си Fiverr. Платформата е известна с това, че предлага изпълнение на безброй малки задачи по 5 долара на бройка. Не очаквайте обаче да редактирате цялата си книга за 5 долара. С редактирането ще се натъкнете на тарифи в топ-парка от $ 5 за 500 думи (или така). Все пак крайната сума ще бъде много по-ниска, отколкото на други места. Имайки предвид казаното, имайте предвид, че качеството може да бъде и малко по-ниско.

по-чести редактиране

Имаме няколко ръководства за това как да използвате Fiverr в този блог. Провери ги. Всъщност преминаваме стъпка по стъпка през цялото преживяване.

Корици на книги

Можете да си направите корица на книга с Photoshop или дори Canva, но нека бъдем честни: хората преценяват книги по кориците им. Вече сте положили огромна работа за превръщането на блога си в WordPress за резервация и искате да му дадете най-добрия възможен шанс. Така че освен ако вече не сте квалифициран графичен дизайнер, искате да платите за корицата на книгата.

Колко ще струва корицата на книгата?

Отново това ще варира диво. Сайтове като Продължете да пишете предлагат както предварително направени корици, така и достъпни комисионни. Можете също така да намерите дизайнери на корици на сайтове като гореспоменатия Fiverr.

За повечето дизайнерски задачи можете също да разгледате сайтове като 99designs. Това е "онлайн пазар отговаря на търг" вид място за дизайнерски проекти. Виж това.

99designs

Форматиране на книгата за публикуване

Това е последната стъпка в превръщането на вашия WordPress блог в книга, превръщането му от суров файл в нещо, което хората ще се радват да четат.

Форматирането на книга е доста различно от дизайна на блога, но можете да се научите да го правите сами. Има няколко програми, посветени изцяло на това да помогнат на авторите да издадат първата си книга. Ако вече сте използвали BookWright за импортиране на вашия сайт, можете да използвате същата програма, за да форматирате книгата си за публикуване …

За по-сложни дизайни на книги (дизайни, които използват много графика), може да искате да инвестирате в програма като паус. Можете да започнете с Vellum, като прочетете това урок за форматиране от Джоана Пен. Единственият недостатък на Vellum е, че той в момента е достъпен само за Mac.

Не искате да го направите сами? За щастие професионалното форматиране е сравнително евтино. Някои дизайнери на корици също предлагат пакети с отстъпка с опции за форматиране, така че освен ако не искате активно да научите, това ще искате да възложите на аутсорсинг.

Колко ще струва форматирането?

Обикновено можете да очаквате да похарчите между 50 и 200 долара за форматиране. Точната цена на форматирането ще зависи от три фактора:

 • Снимки – Форматирането на изображения се усложнява, така че ще стане и по-скъпо.
 • Форматите – Оформянето на книгата ви за печат и за електронна книга ще струва повече, отколкото просто да направите версия за електронна книга.
 • Професионалистът – Повечето дизайнери на книги на свободна практика предлагат фиксирани цени. Някои могат да таксуват допълнително за по-дълга книга.

Можете да намерите опитни специалисти по форматиране на Reedsy. Някои изпълнители на корици също предлагат услуги за форматиране и могат да предложат отстъпка, ако ги закупите като пакет.

Търсене на форматиране в Рийдси

Издаване на вашата книга

С формата на книгата ви е време за публикуване! Ако планирате да го направите безплатен бюлетин, всичко, което трябва да направите, е да го качите в услугата си за бюлетин и да го прикачите към вашия автоматичен отговор.

Ако искате да продадете книгата си на света, най-лесният начин е да я качите в Amazon (Ето как). След това книгата ви може да бъде продадена по целия свят в рамките на няколко дни. Amazon дори ще ви даде ISBN номер ако нямате такъв. Това каза, ако използвате ISBN номер на Amazon, ще можете да продавате само в Amazon.

Ако ти закупете свой собствен номер / номер ISBN, можете да продавате на Kobo, магазина на iBooks и книжарницата Google Play. Най-лесният начин да направите това е да използвате услуга като Draft2Digital да опрости получаването на вашите книги във всички тези и други онлайн търговци на дребно.

Маркетинг на вашата книга

Книгата ви ще добави доверие към съществуващата ви работа, но за да привлече нова аудитория, се нуждае от отделен маркетингов план. Този маркетингов план трябва да бъде съобразен със съдържанието на вашата книга, нуждите на вашата целева аудитория и това, което всъщност се радвате да правите.

Ето няколко неща, които си струва да опитате:

 • Продължете да популяризирате своя блог – Както вашата книга е чудесен маркетингов инструмент за вашия блог, така и блогът ви е чудесен маркетингов инструмент за вашата книга. Уверете се, че в менютата ви има видни връзки към вашата книга и помислете за добавяне на био с връзка към вашата книга в края на всеки пост. По време на пускането на книгата публикувайте статии, свързани с вашата книга.
 • Посетете други блогове – Постове и интервюта за гости са чудесни начини да се представите пред аудиторията на друг блогър. Интервюта са особено страхотни, защото те позиционират като експерт в светлината на прожекторите. Можете също така да увеличите своя авторитет и присъствие в мрежата, като хоствате интервюта в собствения си блог.
 • Ангажирайте се с маркетинга на социалните медии – Вашата книга трябва да бъде включена в цялостната ви стратегия за социални медии, а също така трябва да имате отделна стратегия за стартирането на вашата книга.
 • Стартирайте партита – Партитата за стартиране могат да бъдат събития на живо в книжарници или библиотеки или онлайн събития, предавани през YouTube или Facebook Live.
 • Публични изяви – Мероприятията с публични изказвания са чудесен начин да представите себе си и идеите си на нови хора, да си осигурите още по-голяма достоверност и потенциално дори да получите заплащане.
 • обучение – Преподавайте уроците от вашата книга като действителен курс, онлайн или офлайн.
 • реклама – Платената реклама във Facebook и Amazon може да носи хиляди нови читатели всеки месец. За да увеличите максимално вашите рекламни долари, вземете Реклама за автори курс, предлаган от Марк Доусън. Може да искате да разгледате и нашите доклади за прозрачност, които споделят резултатите от много от нашите експерименти с реклама.

Краен съвет

Издаването на книга е един от най-добрите начини да се утвърдите като експерт и да спечелите вторичен доход. Много от най-известните блогъри в света, от Дарън Роуз от ProBlogger да се Гретхен Рубин на проекта за щастие, са автори. Включването на вашия блог за WordPress в книга не гарантира, че ще постигнете тяхното ниво на успех, но това ви поставя на правилния път.

Какво мислиш за всичко това?

Обръща ли вашия блог за WordPress, за да резервирате нещо, което е в дневния ви ред в близко бъдеще?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map