Δωρεάν εικόνες για ιστολόγια – Πώς να τα αποκτήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά (Προειδοποίηση! Μη προφανείς συμβουλές, υποστηριζόμενα από δεδομένα)

Δωρεάν εικόνες για ιστολόγια – Πώς να τα αποκτήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά (Προειδοποίηση! Μη προφανείς συμβουλές, υποστηριζόμενα από δεδομένα)

Δωρεάν εικόνες για ιστολόγια – Πώς να τα αποκτήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά (Προειδοποίηση! Μη προφανείς συμβουλές, υποστηριζόμενα από δεδομένα)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020


Λένε ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου με εικόνες έχουν περίπου 94% περισσότερες προβολές από αυτές χωρίς αυτές. [1]

Ναι, εντάξει, αλλά είναι αυτά "απλά αριθμοί"?

Εννοώ, υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο οι εικόνες λειτουργούν τόσο καλά στα ιστολόγια του WordPress, είτε θέλουμε απλώς να τις κοιτάξουμε… χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση?

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλες οι εικόνες δημιουργούνται ίσες; Χρειάζεστε απλά "μια εικόνα" για το ιστολόγιό σας, δεν έχει σημασία τι υπάρχει; Ή ίσως το είδος της εικόνας κάνει τη διαφορά?

Σήμερα, ανακαλύπτουμε. Τα πράγματα που καλύπτουμε σε αυτήν την ανάρτηση:

 • Γιατί οι εικόνες είναι ανώτερες από το κείμενο.
 • Γιατί μερικές εικόνες λειτουργούν ενώ άλλες πέφτουν.
 • Πώς / πού να λάβετε δωρεάν εικόνες για το ιστολόγιό σας.
 • Τι να κάνετε με τις εικόνες σας για να τις ρυθμίσετε για μέγιστο αντίκτυπο.
 • Πώς να κάνετε τις εικόνες σας μοναδικές και διαφορετικές από όλες τις άλλες.

Πληροφορίες μπόνους: Αυτή η ανάρτηση αφορά τον τρόπο. Όπως στο: πώς να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται καταπληκτικές και πώς να τις χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, δεν αγγίζει τόσο πολύ τις τεχνικές πτυχές.

Εδώ είναι το πράγμα, Οι εικόνες τείνουν να συμβάλλουν σημαντικά στον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας. Και αν δεν τα χειριστείτε σωστά, μπορεί να καταλήξετε σε έναν ιστότοπο με αργή φόρτωση = καταστροφή στα μάτια της Google και του κοινού σας. Ένας τρόπος να το αποφύγετε – εισαγάγετε το δωρεάν μάθημα σφαλμάτων για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Απλώς κάντε κλικ εδώ.

Γιατί εικόνες?

Ας είμαστε κλισέ…

Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις! … Γιάδα γιάδα.

Μα γιατί? Τι είναι αυτό που κάνει μια εικόνα να αξίζει τόσο πολύ?

Έχει γίνει πολύ ωραία έρευνα για αυτό, αλλά ας αναφέρουμε μόνο δύο κομμάτια:

 • Πρώτον, έχουμε τον ψυχολόγο Albert Mehrabian να εξηγεί ότι το 93% της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μη λεκτικό, κάτι που οφείλεται σε δυνητικά εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είχαμε πράγματα όπως "Γλώσσα" αναπτύχθηκε ακόμη. Το μυαλό μας προσαρμόστηκε σε αυτό. Στην πραγματικότητα, μπορούν να καταλάβουν οπτικά στοιχεία ταυτόχρονα, ενώ η σύγχρονη γλώσσα αποκωδικοποιείται με διαδοχικό τρόπο, η οποία απαιτεί απλώς περισσότερο χρόνο. [2]
 • Στη συνέχεια, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μελέτη του Nielsen που ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στο "σελίδα ομάδας" στο FreshBooks.com. Η σελίδα εμφανίζει εικόνες προφίλ δίπλα σε σύντομες βιογραφίες. Αποδεικνύεται ότι οι επισκέπτες αυτής της σελίδας ξοδεύουν 10 τοις εκατό περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες από την ανάγνωση των βιογραφιών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το κείμενο καταναλώνει 316% περισσότερο χώρο στη σελίδα. [3]

σελίδα ομάδας freshbooks

Έτσι, για να σας δώσουμε μια σύντομη απάντηση – οι εικόνες λειτουργούν επειδή οι εγκέφαλοί μας τις προτιμούν από το περιεχόμενο κειμένου.

Τούτου λεχθέντος, δεν δημιουργούνται όλες οι εικόνες ίσες. Και η εκμάθηση της διαφοράς μεταξύ καλής και κακής εικόνας σημαίνει τα πάντα.

Σημείωση. Παρεμπιπτόντως, δεν αναφέρομαι στην τεχνική ποιότητα της εικόνας. Όπως, εικονοστοιχεία ή θολές εικόνες έναντι τραγανών. Αυτό δεν είναι καθόλου.

ποιοτική εικόνα;

Η ίδια μελέτη του Nielsen (που αναφέρεται παραπάνω) αναφέρεται επίσης στο κύριο ελάττωμα των διακοσμητικών εικόνων και πώς διδάξαμε στον εγκέφαλό μας να τις ξεχωρίζουμε και να τις αγνοούμε εντελώς.

Τι είναι μια διακοσμητική εικόνα; Ανάγνωση, "προφανής εικόνα αποθεμάτων."

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια εικόνα σε ένα "καριέρα" στη σελίδα του ιστότοπού σας, στη συνέχεια, τραβήξτε μια φωτογραφία των ατόμων που εργάζονται πραγματικά για την εταιρεία, αντί να μεταβείτε στο iStock "άτομα σε χώρο εργασίας."

στοκ

Ο κύριος κανόνας εδώ είναι να χρησιμοποιείτε μόνο εικόνες που βελτιώνουν ή οπτικοποιούν το μήνυμα κειμένου που συνοδεύει.

Τέλειο παράδειγμα αυτού είναι στιγμιότυπα οθόνης. Τις περισσότερες φορές τα στιγμιότυπα οθόνης δεν είναι φανταχτερά, αλλά διατηρούν πολλή προσοχή και κάνουν επίσης τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη, καθώς μπορείτε απλά να δείξετε κάτι αντί να το περιγράψετε.

Μόνα Λίζα

Αυτό αναδεικνύει μια άλλη πτυχή – τη μοναδικότητα μιας εικόνας.

Σε αυτό το στάδιο, ξέρουμε πώς μοιάζει ένα απόθεμα. Επομένως, εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του επισκέπτη σας, θα πρέπει να κάνετε την εικόνα μοναδική με κάποιο έξυπνο τρόπο (περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό). Πρέπει να εμφανίζεται ως κάτι πρωτότυπο, κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλους ιστότοπους.

Εντάξει, οπότε μιλήσαμε πολύ για την αξία των εικόνων και όλα τα μεγάλα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν. Είναι καιρός να εξετάσουμε πώς:

Πώς / πού να λάβετε δωρεάν εικόνες για το ιστολόγιό σας

Στην πραγματικότητα, θα ήταν μια πιο ακριβής ερώτηση, Πού να πάτε δωρεάν, εικόνες υψηλής ποιότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο ιστολόγιό σας στο WordPress χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων?

Ας ξεκινήσουμε με μια πορεία σφαλμάτων σχετικά με το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε:

 1. Μην μεταβείτε στις Εικόνες Google – κυρίως εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς τη ρητή άδεια του κατόχου.
 2. Να είστε προσεκτικοί με αυτό που λέγεται "εικόνες χωρίς δικαιώματα" – δεν είναι καθόλου δωρεάν τις περισσότερες φορές. "χωρίς δικαιώματα" απλά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώνετε δικαιώματα όταν τα χρησιμοποιείτε.
 3. Αγνοήστε σημαντικούς ιστότοπους μετοχών όπως το iStock, το Shutterstock, το Fotolia… εκτός εάν θέλετε να επενδύσετε χρήματα στις εικόνες σας, σε αυτήν την περίπτωση, πηγαίνετε για αυτό.
 4. Μην τραβάτε εικόνες από ιστότοπους άλλων ατόμων, εκτός εάν σας επιτρέπουν να το κάνετε. Η λήψη μιας εικόνας και η προβολή της στον ιστότοπό σας δεν είναι "ορθή χρήση," ακόμα κι αν συνδέεστε με την πηγή.

Λοιπόν, τι να κάνω τότε?

Πρώτα απ ‘όλα, προσπαθήστε να αποκτήσετε εικόνες που διατίθενται στην ενότητα Άδεια CC0. Αυτό που σημαίνει εν συντομία είναι ότι μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με την εικόνα και ότι δεν χρειάζεται να πιστώσετε την πηγή εάν δεν θέλετε.

Βασικά, CC0 = πλήρης ελευθερία.

Εδώ είναι οι αγαπημένες μου πηγές τέτοιων εικόνων:

1. MyStock. Φωτογραφίες

http://mystock.photos/

mystock.photos

Αυτός είναι ένας δικός μας ιστότοπος – διευθύνεται από την ομάδα CodeinWP – και είναι δική μας δωρεάν εικόνες υψηλής ποιότητας για ιστολόγια.

Ωστόσο, αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι οι φωτογραφίες δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού στον ιστό. Είναι όλα προσαρμοσμένα και προέρχονται απευθείας από εμάς. (Μοναδικότητα, ελεγμένο!)

2. Απεμπλοκή

https://unsplash.com/

Περίμενε, περίμενε! Εντάξει, το Unsplash είναι μια αρκετά γνωστή πηγή δωρεάν εικόνων ιστολογίου αυτές τις μέρες, αλλά ας χρησιμοποιήσουμε τον ιστότοπο με λίγο λιγότερο τυπικό τρόπο.

Από προεπιλογή, η μετάβαση στο Unsplash θα σας οδηγήσει στο δικό τους "χαρακτηριστικό" γκαλερί – αυτές είναι οι φωτογραφίες που ο καθένας χρησιμοποιεί στους ιστότοπούς τους και τελικά κάνει ορισμένες φωτογραφίες να υπερκορέσουν τον Ιστό. Αντ ‘αυτού, μεταβείτε σε "νέος" φωτογραφίες:

ξεμπλοκάρετε

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πρόσβαση σε μια πολύ μεγαλύτερη βιβλιοθήκη φωτογραφιών που έχουν την ίδια ποιότητα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται συνήθως σε ολόκληρο τον ιστό.

3. JayMantri.com

http://jaymantri.com/

Είναι βασικά ένας ιστότοπος όπως το Unsplash (όσον αφορά την ποιότητα και το στυλ της φωτογραφίας), αλλά δεν είναι ακόμη πολύ γνωστό ακόμα.

4. Νέο παλιό απόθεμα

http://nos.twnsnd.co/

Προσωπικά λατρεύω αυτόν τον ιστότοπο. Είναι μια βιβλιοθήκη εκλεκτής ποιότητας φωτογραφιών από τα δημόσια αρχεία. Δεν είναι απαραιτήτως CC0, αλλά μάλλον απαλλαγμένοι από γνωστούς περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων, που είναι βασικά το ίδιο πράγμα (όχι νομικές συμβουλές, μην με αναφέρετε για αυτό).

5. Περισσότερα?

Υπάρχουν πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους CC0 εκεί, οπότε αν εξακολουθείτε να πεινάτε για περισσότερες εικόνες, μπορείτε να δείτε την ανάρτηση της Adelina στο προσωπικό της blog – δωρεάν πόροι φωτογραφίας για το ιστολόγιό σας.

Η Αδελίνα

Πώς να πάρετε πλήρη επαγγελματία και να τραβήξετε φωτογραφίες μόνοι σας

Προειδοποίηση. Δεν υπάρχει μάθημα φωτογραφίας εδώ. Απλώς "φωτογράφηση," αν θέλεις.

Αυτό που ακολουθεί είναι στην πραγματικότητα ο πολύ αγαπημένος μου τρόπος να αποκτήσω μια ωραία φωτογραφία για μια ανάρτηση ιστολογίου:

 1. Εάν έχετε τηλέφωνο Android ή iPhone, αποκτήστε μια εφαρμογή που ονομάζεται Retrica.
 2. Σκηνοθετήστε μια σκηνή που σχετίζεται χαλαρά με το θέμα που θέλετε να απεικονίσετε.
 3. Διαλέξτε ένα τυχαίο φίλτρο στο Retrica και τραβήξτε τη φωτογραφία.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα εικόνας που πήρα αυτό το λεπτό. Θα ήταν υπέροχο σε μια ανάρτηση με τίτλο, "Τι μου έμαθε το Star Wars για το Content Marketing":

πόλεμος των άστρων

Τώρα, γιατί να χρησιμοποιήσετε το Retrica ή μια παρόμοια εφαρμογή; Το θέμα είναι ότι εάν τραβάτε φωτογραφίες κανονικά – μέσω ενός τυπικού φακού – το χρωματικό σχήμα της σκηνής μπορεί να μην είναι συνεπές. Αλλά όταν το τοποθετείτε μέσα από ένα φίλτρο – όπως το Retrica – το χρωματικό σχήμα αλλάζει αποτελεσματικά, καθιστώντας ολόκληρη την εικόνα πιο ομοιόμορφη.

Πώς να κάνετε τις εικόνες σας μοναδικές

Το μόνο που ίσως έχετε παρατηρήσει στην παραπάνω εικόνα είναι ότι υπάρχει κάποια επικάλυψη κειμένου.

Κατά τη γνώμη μου, ο συνδυασμός του ένα) το στυλ μιας εικόνας και σι) το κείμενο σε αυτό είναι που κάνει αυτή την εικόνα μοναδική. Για μέγιστο αντίκτυπο, χρειάζεστε και τα δύο αυτά στοιχεία.

Εδώ είναι οι 3 αγαπημένοι μου τρόποι για να τροποποιήσετε μια εικόνα όπως αυτή:

1. Paint.NET, Gimp ή Photoshop

Αυτή είναι μια χειροκίνητη προσέγγιση, αλλά απλώς πρέπει να την αναφέρω λόγω της ελευθερίας που σας δίνει. Εξάλλου, η εργασία με αυτά τα εργαλεία δεν είναι τόσο δύσκολη.

Για παράδειγμα, στο Paint.NET (δωρεάν για Win), απλώς ανοίξτε μια εικόνα, μεταβείτε στο εργαλείο κειμένου, επιλέξτε μια γραμματοσειρά, προσθέστε το κείμενό σας, αποθηκεύστε το πράγμα.

paint.net

2. Το Adobe είναι νέο Adobe Spark Post εφαρμογή

https://spark.adobe.com/about/post/

Είναι το απλοποιημένο εργαλείο της Adobe για την προσθήκη κειμένου σε εικόνες.

Μου αρέσει πολύ αυτό, ιδιαίτερα λόγω της ευκολίας χρήσης του και των έξυπνων αλγορίθμων που λειτουργούν στο παρασκήνιο για να μεταφέρουν πραγματικά τις εικόνες σας στο επόμενο επίπεδο.

Βασικά, το μόνο που κάνετε είναι να επιλέξετε μια εικόνα από τη βιβλιοθήκη του τηλεφώνου σας. Σε αυτό το σημείο, η εφαρμογή θα αναλύσει το συνδυασμό χρωμάτων αυτής της εικόνας και θα προσαρμόσει τις ρυθμίσεις κειμένου και διάταξης για να βεβαιωθεί ότι όλα ταιριάζουν οπτικά.

Επιπλέον, θα φροντίσει επίσης να ευθυγραμμίσει το κείμενό σας και να προσαρμόσει αυτόματα το μέγεθος της γραμματοσειράς. Επιτρέψτε μου να σας δείξω ένα παράδειγμα:

adobe θέση

Η τιμή? Έχετε αυτό το μικρό hashtag στην κάτω γωνία της εικόνας:

ετικέτα

3. Buffer Πάμπλο εργαλείο

https://buffer.com/pablo

Αυτό που είναι ωραίο για το Pablo είναι η απλή απλότητά του. Δεν σας δίνει πολλές επιλογές, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετό για το 90 τοις εκατό των πιθανών περιπτώσεων χρήσης, και ειδικά εάν χρειάζεστε μια ποιοτική εικόνα ιστολογίου γρήγορα.

Πάμπλο

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Pablo’s είναι ότι σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε την εικόνα σας για κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Pinterest, το Instagram, το Facebook και το Twitter.

επιλογές pablo

Πού να εμφανίζεται η εικόνα σας για μέγιστο αντίκτυπο

Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερη είναι η σελίδα, τόσο το καλύτερο – αυτό είναι κάτι που οι συντάκτες εφημερίδων κάνουν εδώ και δεκαετίες.

Και οι σύγχρονοι διαδικτυακοί εμπειρογνώμονες των επιχειρήσεων τείνουν να συρρέουν προς μια παρόμοια προσέγγιση. Ο Derek Halpern, για παράδειγμα, συμβουλεύει να τοποθετήσετε μια εικόνα στα δεξιά των αρχικών παραγράφων της ανάρτησής σας. Αυτό μειώνει το μήκος γραμμής αυτού του αρχικού κειμένου και έτσι καθιστά την ανάρτηση πιο ευανάγνωστη. [4]

πού να βάλετε εικόνες

(Δείτε τι έκανα εκεί;)

Μια άλλη πολύ κοινή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα "ήρωας" εικόνα ή μια επιλεγμένη εικόνα, που ουσιαστικά σημαίνει μια εικόνα στο τμήμα κεφαλίδας της ανάρτησης. Αυτό κάνουμε εδώ στο CodeinWP.

επιλεγμένη εικόνα

Ένα τελικό όφελος από τη χρήση εικόνων στις αναρτήσεις ιστολογίου σας

Αυτό είναι:

Κάθε φορά που κάποιος θέλει να μοιραστεί την ανάρτησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανάρτηση έχει μια εικόνα που σχετίζεται με αυτήν (για παράδειγμα μέσω μιας κάρτας Twitter), τότε αυτή η εικόνα θα εμφανίζεται στο ίδιο το tweet. Αυτό, πάλι, σας δίνει περισσότερη έκθεση που δεν θα είχατε κάνει διαφορετικά χωρίς την εικόνα.

(Το Team Buffer αναφέρει ότι τα tweets με εικόνες λαμβάνουν 18% περισσότερα κλικ, 89% περισσότερα αγαπημένα και 150% περισσότερα retweets από αυτά χωρίς. [5])

Λοιπόν, τι νομίζεις? Είναι οι εικόνες ένα σημαντικό στοιχείο στο blog / ιστότοπό σας στο WordPress; Βάζετε αρκετό χρόνο και προσπάθεια για να κάνετε αυτές τις εικόνες να ανθίσουν πραγματικά?

Προσωπικά, ξέρω ότι συνεχίζω να ξεχνάω εντελώς τις εικόνες μερικές φορές … τίποτα δεν πρέπει να είμαι περήφανος, ξέρω. Αυτή τη φορά, για παράδειγμα, προσγειώθηκα μια ωραία θέση επισκεπτών στο ProBlogger μιλώντας για τη σημασία των εικόνων… και όλα φαίνονταν καλά μέχρι να το καταλάβω ξέχασα για να συμπεριλάβετε μόνο μία εικόνα σε ολόκληρη την ανάρτηση! Στενόχωρος. Ο κόσμος με κάλεσε στα σχόλια.

Ω, και άλλη μια φορά… θυμάσαι αυτό που είπα στην αρχή… για εικόνες που συμβάλλουν στους χρόνους φόρτωσης; Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Ένα από τα πράγματα που καλύπτουμε είναι πώς να χειριστούμε τις εικόνες με τον βέλτιστο τρόπο. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Βιβλιογραφικές αναφορές: 1, 2, 3, 4, 5.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector