Какво се споделя в WordPress: Нещата, които научихме, анализирайки 202 популярни публикации в блога

Преди малко публикувахме тази публикация. Това е списък на първите 101 блога за WordPress и най-популярните им (2) публикации. Целта беше да се върне на общността и да ви насочи към интересно четене / уебсайтове, за които може би не сте били запознати.


Но защо да не го вземете допълнително?

Защо да не разгледаме по-отблизо тези 202 публикации и да анализираме видовете теми и под-ниши, които са най-популярни в блогосферата по отношение на WordPress?

Така че ние сме последвали тази идея и изграждаме проста изследователска стратегия, която ще ни даде отговорите, които искахме. Ето резултатите.

В тази публикация ще научите кои теми получават най-голямо внимание в социалните медии в нишата на WordPress. Ако сте блогър на WordPress, вероятно трябва да обърнете внимание.

Какво е точно тук?

В публикацията в списъка, която споменах във въвеждането, избрахме 101 най-популярни сайта, пишещи за всичко, свързани с WordPress, и избрахме две от най-популярните статии от всеки. Използвахме Twitter, Facebook, Google+ и LinkedIn като социални мрежи по подразбиране, когато правите сравнения.

За публикацията, която четете тук, ние организирахме тези статии и ги сортирахме по категории. Изчислихме общия брой на социалните дялове на всяка статия (благодарение на инструментите като ShareTally и SharedCount) и въз основа на това създадохме списък с най-популярните теми.

Но това не е всичко, за да избегнем изкривяване на резултатите от изключително високи или изключително ниски числа на акции за отделни статии, използвахме 25% метод на срезана средна стойност. Това ни даде по-реалния среден брой.

Какъв е методът за средна стойност на 25%?

Пресечена средна – или подрязана средна – прилича много на медиана. Изчислява средната стойност на определен диапазон от числа. В този случай тя изхвърля еднакво количество данни от двата противоположни ръба. При използване на срезаната средно 25%, най-ниските 25% и най-високите 25% се изхвърлят. Така че в крайна сметка само средните 50% остават като основа за по-нататъшните изчисления. Накратко, използвахме този метод, за да избегнем популярността и огромния брой на блоговете, за да повлияем на крайното класиране..

Как групирахме статиите

Преди да споделим класирането, има още едно нещо, което бихме искали да изясним. Подредихме статиите в няколко големи тематични категории, те са:

Plugins

Списъци на плъгини за различни цели, както и всякакви други публикации, свързани с плъгини (включително инструкции).

SEO

Статии, които предлагат SEO решения и ресурси за WordPress. Включително уроци и съвети как да оптимизирате уебсайта си.

скорост

Статии и ръководства за това как да подобрите скоростта на уебсайта си.

Сигурност

Новини и съобщения за различни уязвимости и методи за борба с тях. Освен това статии, предлагащи съвети и ресурси за това как да защитите уебсайта си.

Общи WP

Бъдещи тенденции, нови версии на WordPress и всякакви общи статии, свързани с WordPress.

Хостинг

Информация и уроци, свързани с хостинг. Включително публикации за това как хостингът влияе върху ефективността на уебсайта ви и съвети как да изберете подходящ хост.
WP табло

Статии и ръководства за това как да работите в таблото за управление на WordPress (включително създаване на съдържание, добавяне на медии и т.н.).

Разработка / изграждане на сайт / кодиране

Съвети, преки пътища, кодови фрагменти, ръководства и други технически съвети, свързани с разработката на WordPress.

Бизнес / маркетинг

Съвети за това как да започнете и да развивате бизнеса си, като използвате различни маркетингови стратегии и да направите WordPress част от пъзела.

WooCommerce

Новини, съвети, теми, предлагащи интеграция с WooCommerce, уроци за това как да създадете вашия онлайн магазин и друга информация за пространството за електронна търговия в WordPress.

Теми

Всичко, свързано с теми на WordPress. Включително списъци с теми, съвети как да оптимизирате и персонализирате определена тема, как да добавите нови елементи към всяка тема, как да изберете ефективна тема и други.

друг

Всичко, което не се вписваше в никоя друга категория.

Ето най-споделяната тема в WordPress

Добре, така че след като претърпете цялото разбиване на броя, изчисляването на нещата в Excel и т.н., изглежда, че най-популярната категория е … SEO.То получава средно 816 акции на публикувана статия (Не забравяйте, че това се изчислява като се използва средната средна стойност от 25%.)

Ето една диаграма, представяща топ 10 най-споделени теми на WordPress (задръжте курсора на мишката над отделните секции, за да видите средния брой акции в социалните медии за една статия):

Между другото, искате ли да включите графики като тази в собственото си съдържание? Това всъщност е доста лесно. Всичко се управлява от WordPress Visualizer плъгин (Безплатно).

Ето най-писаната тема в WordPress

Освен най-споделената тема, нека разгледаме и общия брой статии във всяка категория. Основният въпрос: SEO толкова ли е полезен само за споделяне, защото е и най-писмената тема?

Както се оказва, не.

Първото място тук отива разработка / изграждане на сайт / кодиране.

Това обаче не е особено изненадващо. В крайна сметка WordPress е софтуер с проект с отворен код, така че е съвсем естествено блогърите да се съсредоточат върху вътрешната работа на платформата.

Ето една диаграма, представяща най-добрите категории според броя на статиите във всяка от тях (отново, задръжте курсора на мишката над лентите, за да видите повече):

Каква тема получава най-голям общ брой акции

И накрая, оставяйки настрана 25% отрязаната средна стойност, нека разгледаме общия брой споделяния в социалните медии за всяка категория. Имайте предвид, че тези резултати са силно изкривени от популярните за uber популярни сайтове и вирусни части от съдържанието. И накрая, бих казал, че тук няма много полезна информация, но все пак интересна информация, която трябва да се разгледа.

Темата с най-висок общ брой акции е… плъгини.

Ето диаграма, представяща резултатите (задръжте курсора на мишката върху отделните секции, за да видите общия брой споделяния за всяка тема):

Добре, така че това почти го обобщава! Събирането на тези данни се оказа много интересно, така че се надяваме, че той ще ви бъде полезен един ден, когато мислите за мозъчна атака за следващата си публикация в блога.

Ако все още не сте започнали блог, вижте тези две ръководства: StartBloggingOnline и MonetizePros. И двата ресурса предлагат стъпка по стъпка уроци за изграждане на личен или професионален блог.

Между другото, изненадате ли се от някой от тези резултати?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map