Как да популяризирате своя блог: Научете какви успешни блогове в действителност да направите, за да получите трафик на блога

Първо, нека бъдем на преден план за едно (нещастно) нещо, когато става въпрос за научаване как да популяризираме своя блог …


Задраскайте се, че … това надхвърля блоговете. Работи почти същото, когато промотира нещо друго, наистина.

Това е следното:

За да направите какъвто и да е вид промоция в действителност да работи, трябва един от два ресурса: ⏲️… ��

(Това е време и пари, в случай че емоционалните ви устройства са деактивирани.)
Това е глава 10 на по-голямо ръководство на как да започнем успешен блог.

Няма сребърни куршуми, когато става въпрос за научаване как да популяризираме блога си, или по-скоро те се срещат много рядко.

Например, когато среда първо излязоха от земята, много хора се изложиха, като преместиха статиите си към тази нова платформа, а след това ги върнаха към оригиналните си блогове.

По принцип тактиката беше проста – това беше много близо до това, което бихме могли да наречем сребърен куршум.

Но такива възможности не идват често и когато го направят, можете да се възползвате от тях само за кратко.
среда

И така, какво да правя вместо това? Както казах, или две неща … или и двете:

 • ⏲ ​​прекарвайте време популяризирайте редовно своя блог, използвайки няколко метода, всеки път усъвършенствайки вашия подход,
 • �� харчат пари за да получите трафик в блога мигновено и се надявам, че това ще бъде достатъчно, за да се търкаля топката.

Нито един не е перфектен. Нито е по-добре. И двете имат своето място и и двете могат да бъдат използвани, когато научите как да популяризирате своя блог.

И така, какво препоръчваме конкретно – например, какво да направите, за да популяризирате ефективно вашия нов блог?

Ето процеса, който работи:

Как да популяризираме своя блог

1. Започва с вашето съдържание

Прекарахме голяма част от това ръководство, обсъждайки как да решим за какво да блог, както и как след това да измислим конкретни идеи за съдържание. Направихме това, защото вашето съдържанието е най-важният актив от вашия блог.

С други думи, никаква сума за промоция никога няма да има значение, ако самото съдържание не е на първо място.

Или да го кажа по друг начин, само най-доброто съдържание си струва да се популяризира.

По принцип, ако популяризирате типа съдържание, което не е най-доброто в дадена тема, тогава губите само време и / или пари, защото това нещо никога няма да се издигне до върха. Винаги ще има някой по-добър, с по-добра статия / проучване / видео / какво ли още не.

И така, отново, помислете първо за съдържанието. Ако наистина сте дали най-доброто от себе си и имате наистина страхотно парче съдържание в ръцете си, това е, когато го популяризирате!

CodeinWP екран

Ето пример, който споменах преди – нашата публикация за опростяване на администраторския интерфейс в WordPress. Както можете да видите, тя не е огромна и не е светкавична или нещо друго, но се справи с тема, която никой не знаеше, че е нещо, но въпреки това беше наистина интересна за хората, които създават сайтове за клиенти. Други публикации, които обхващаха подобни теми, не бяха написани от гледна точка на опростяване на интерфейса, а бяха по-скоро директни инструкции за отделните инструменти. Постът ни последва под различен ъгъл и по този начин успя да резонира по-добре с читателите.

екрана на Скот Болинджър

Друг пример за това как да промотирате своя блог от друг блогър.

Тази публикация генерира много дискусии и внимание в нишата на WordPress, въпреки че сайтът е сравнително малък и не толкова популярен. Тя представи интересно мнение, беше публикувана в точното време и на точните хора.

2. ABN – Винаги бъдете в мрежа

Това правило е също толкова вярно, когато става въпрос за популяризиране на блог, както е във всеки бизнес – който знаеш е също толкова важно, колкото и това, което знаеш.

Познаването на правилните хора може да преведе публикацията ви в блога от само друга страница в мрежата, до една от тенденциите на седмицата и тук не преувеличавам.

Вземете този пример за наш пример, това е пряка битка / сравнение между основните мега теми на дървото на пазара – Divi, Avada и X. Едно от основните неща, които направихме за популяризирането му, беше споделено с групата на общността на всяка тема във Фейсбук. Познавахме се с някои от хората там. По-рано споделяхме тяхното съдържание, взаимодействахме с тях. И така, когато именно ние имахме какво да споделим, те нямаха търпение да го проверят.

публикация на fb avada
публикация на fb x

Тези дни мрежите стават все по-лесни и по-лесни. Имаме групи във Facebook за почти всяка тема, която може да се представи, има форуми, подредове и т.н. Да се ​​срещнеш с еднородни хора наистина не е трудно.

Ето защо това, което трябва първо да направите, когато научите как да популяризирате своя блог, е да се присъедините към всяка група във Facebook, която е подходяща за вашата ниша.

 • �� Започнете с слушане. Обърнете внимание на дискусиите, които продължават, взаимодействайте с хората, започнете да им помагате с каквото можете да им помогнете.
 • ��️ Всеки път по време задавайте свои въпроси. Не са фалшиви обаче. Говоря за някои истински неща, които ви интересуват относно вашата ниша / тема на блога.

С времето ще станете известни в групата и хората естествено ще обърнат внимание на това, което искате да им покажете и вие.
слушане

Друго, което можете да направите, е да се присъедините към онлайн курс или свързан с вашата ниша, или с общи бизнес теми. Много онлайн курсове имат компонент на общността към тях, обикновено под формата на онлайн форум. Взаимодействайте с хората там по подобен начин.

С течение на времето вашата мрежа ще нарасне до точката, в която ще можете да направите "заплащане" от време на време, като молите хората да погледнат и евентуално да промотират нещо, което сте написали.

3. Правете едно нещо, многократно

Вашата мрежа ще ви бъде полезна, когато искате да популяризирате ново парче "съдържание на крайъгълен камък" – нещо голямо, което публикувате само веднъж, и нещо, което наистина искате хората да виждат.

Не можете обаче да молите хората да споделят съдържанието ви всеки път, когато публикувате нещо ново. Това би ги раздразнело наистина бързо.

Затова за редовна промоция е добре да изградите свой собствен процес, който можете надеждно да изпълните всеки път, когато публикувате нова публикация.

Как да популяризираме своя блог: метод на стартови панели
Идеята е да се използва този процес като стартова подложка. Ето какво имам предвид:

 1. Започвате, като популяризирате всяко парче съдържание по един и същи начин.
 2. Обърнете внимание на ранните резултати, които идват.
 3. Ако нещо започне да донесе, да речем, 10 пъти обичайните резултати (повече споделяния, повече коментари), увеличете усилията си за популяризиране, като споделяте с вашата мрежа или инвестирате повече средства в платена промоция.

Това звучи чудесно, нали, но как точно да популяризирате блога си – какво точно да направите? Как да изградим този процес на промоция?

Има два основни начина: безплатният маршрут или платеният маршрут.

�� Безплатният маршрут се състои в споделяне на вашето собствено съдържание на различни канали за социални медии и сайтове за отметки. Мислете за неща като Reddit, но за вашата конкретна ниша.

Намерете най-популярните такива платформи във вашата ниша – или нишата директно над вашата (ако тя е твърде малка) – и започнете да изграждате профила си там. Започнете да споделяте съдържание, а също така четете и гласувайте съдържанието на други хора.
�� Платеният маршрут е още по-просто. Всичко, от което се нуждаете, е 5 долара на ден, за да популяризирате публикациите си във Facebook.

Нека не се впускаме в това как най-добре да направим това конкретно тук, тъй като това е доста голяма тема (не се колебайте да проверите това ръководство), но принципът е прост:

Проучете какви са демографските данни на вашата идеална аудитория → насочете ги директно във Facebook.

Покажете им вашето съдържание и обръщайте голямо внимание на това какъв резултат получавате.

Факт е, че никога не знаем какво в крайна сметка ще се окаже популярен пост. Просто не можеш да предвидиш такива неща.

Ето защо трябва популяризирайте всичко еднакво и след това обърнете внимание на това, което работи.

Смисълът както на безплатния маршрут, така и на платения маршрут е да започнете да получавате и най-малката част от експозицията за вашите публикации.

4. Важно: Удвоявайте какво работи!

Това е най-важната стъпка от всички тях, когато става въпрос за научаване как да популяризираме своя блог.

След като правите ежедневната си промоция, усъвършенствате методите си и усвоявате процеса, неизбежно ще имате някои публикации, които се справят много по-добре от други. Когато нещо започне да получава 10 пъти акциите или коментарите.

удвояване
Това е моментът да удвоите усилията си.

 • Отделете повече бюджет за популяризиране на публикацията във Facebook (или започнете да я популяризирате на първо място, ако досега сте правили само безплатна промоция).
 • Посетете до вашата мрежа и им покажете публикацията.
 • Изпратете публикацията в повече канали за социални мрежи / отметки, ако още не сте го направили.

Например, това, което обичаме да правим с постове, които започват да набират малко пара, е да ги популяризираме чрез Sidebar.io (един от най-добрите технологични бюлетини там) и WPMail.me (за WordPress неща).

Целта е постът да стане подобен "вирусен" както можем. Ако достатъчно хора го видят, неизбежно ще стигне и до някои влияещи, на кой етап може да се сподели още повече.

Вирусните публикации също ще доведат до повече връзки към вашия сайт и по този начин повече хора след тези връзки, за да ви проверят.

Това, което търсите в крайна сметка, са големи печалби. Ако някоя публикация остане игнорирана в по-голямата си част от аудиторията ви, тогава не се опитвайте да я премествате многократно по гърлото, независимо какво. Това не е начинът за популяризиране на вашия блог. Просто преминете към следващата публикация.

След това ваша работа е да задържате тези хора на сайта, което ме кара да:

5. Дръжте хората ангажирани

40.5% – това е отчетената средна степен на отпадане от Mercury.one. Коефициентът на отпадане означава броя на хората, които посещават сайта ви само за секунда и напускат основно веднага след пристигането си.

Да накараш хората да те посетят е само половината от битката …

Освен това искате да ги запазите на сайта си по някакъв начин, така че да могат да консумират още повече съдържание. Има два основни начина за това:

а) взаимосвържете съдържанието си силно ��

Добрата вътрешна свързваща структура е изключително недооценено.

Без добри вътрешни връзки хората няма да консумират повече от съдържанието ви от страницата, на която първоначално са видели.

Стремете се да включите поне една вътрешна връзка на 250 думи от съдържанието в блога.

Ще се изненадате колко ефективно може да бъде това, когато научите как да популяризирате своя блог.

б) Стартиране на бюлетин ✉️

Професионален (или полупрофесионален, но печеливш) блог се нуждае от списък с бюлетини.

Идеята е, че след като убедите посетителите на уебсайта си да се абонират за бюлетина, вие ще ги уведомявате за всички нови публикации, които публикувате. Страхотно за растеж в блога.

Трудната част е убедителната.

Има различни начини за това. Главен от тях е предлагайки на хората някакъв безплатен ресурс в замяна на абонамент.

Публикувахме цял пример от две части за това как изграждаме нашия списък с бюлетини в този блог. Вижте го тук: първо и второ.

 • Друга идея, надстройки на съдържанието. Прочетете повече за тези тук.

За да стартирате самия бюлетин, можете да използвате платформи като SendinBlue, MailChimp, Sendy или MailPoet. Настройката е доста проста и може да се извърши за по-малко от час. Бюлетинът може да бъде съобщение в стила на дайджест, което редовно изпращате на своите абонати по имейл.

Промоционалният пъзел – изглед от птичи поглед

Като се има предвид всичко гореизброено, ето какво се отнася за промоцията на блога:

 • �� Създайте съдържание, което си струва да се популяризира.
 • Винаги бъдете в мрежа – участвайте активно в съответните Facebook групи.
 • Изградете процес на популяризиране, който можете надеждно да изпълните всеки път, когато публикувате нова публикация. Разчитайте на безплатни и / или платени методи.
 • ⚡ Удвоете това, което работи! Значение, разпределете повече ресурси за популяризиране на съдържанието, което носи 10 пъти повече първоначални резултати от средната ви публикация.
 • �� Дръжте хората ангажирани и на вашия сайт. Направете това, като свържете добре съдържанието си. Също така стартирайте бюлетин.

Както можете да видите, да научите как да популяризирате своя блог и всъщност да можете да го издърпате не е много секси. Това е основно комбинация от това да правите едни и същи неща отново и отново и да бъдете не по-малко обезкуражени всеки път, когато получите 0 отговор. Тези, които успяват да се придържат към него, са тези, които печелят.

И така, какво може да се случи, когато го направите "печеля"? За това става въпрос в следващата глава:

Глава 11: Как да печелите блог

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map