Как да получите неограничени, сигурни за работа идеи за публикации в блога по несъмнен начин (Сигнал за спойлер: Включва разговор с вашата аудитория)

Най-голямото предизвикателство за успешния блог е последователно идва с ангажиране на идеи за публикации в блога че читателите ще всъщност наслади се. В началото просто записваме всичко, което обикновено бихме казали на любопитни клиенти. От няколко месеца изглежда лесно. Но след това…


Разбираме се чрез всички наши първоначални идеи и се случва едно от двете неща: осъзнаваме, че нашите статии не резонират с нашата публика или напълно ни липсва идея. Понякога се случват и двете, а липсата на растеж в съчетание с края на първоначалните ни идеи източва мотивацията ни.

В този момент много собственици на бизнес просто оставят блоговете си да умрат. Всички сме ги виждали – блоговете с шест или дванадесет или може би дори двадесет публикации, всички от 2014 г. Те преследват интернет, чакат някой отново да им вдъхне живот..

В най-добрия случай тези мъртви блогове са пропилени възможности за взаимодействие и ангажираност. В най-лошия случай те са на видно място и правят уебсайта – и следователно компанията – да изглежда непрофесионално.

Това е всичко, защото тези първоначални публикации бяха написани в творчески вакуум. Без обратна връзка или ангажираност намирането на идеи за статии е загуба на време. Писането им се чувства като още по-голяма загуба. Но не е нужно да е така.
Как да получите идеи за публикации в блога

Можете да създадете безкраен поток от идеи за публикации в блогове, които вашата публика няма да има желание да чете, да се занимава и споделя. Можете да научите как да структурирате заглавията и статиите си, за да привлечете значителна читателска аудитория от Google, разраствайки се както в блога си, така и във вашия бизнес. Всичко, което трябва да направите, е да излезете от творческия си вакуум и да започнете да говорите с аудиторията си.

Получаването на вашите идеи директно от вашата аудитория прави възможно създаването на съдържание, което те вече търсят. Още по-добре можете научете езика, който използват, за да търсят това съдържание. След това можете да използвате тези точни думи в заглавието на статията си, като му помагате да се класира по-високо в търсачките и да привлечете вниманието на вашата целева аудитория.

Това ръководство ще ви преведе през няколко различни начина за комуникация с вашата целева аудитория, дори ако те вече не са на вашия сайт.

Как да говоря с аудиторията си

Има няколко начина да направите това, но анкетите често са най-ефективните, така че ще се съсредоточим предимно върху тях. Ще ви покажем и как можете да общувате с целевата си аудитория, ако текущата ви аудитория е малка (или дори не съществува).

Метод №1: Проучете вашия имейл списък за идеи за публикации в блога

Най-доброто място за начало е винаги с вашия имейл списък. Тези хора вече ви познават и харесват, така че те са по-склонни да отговарят на вашите въпроси. Ако сте направили маркетинговото си право, те също ще бъдат членове на вашата целева аудитория, така че те могат да дадат представа какво може да иска по-широката аудитория.

Проучването на съществуващата ви публика също ви помага да задълбочите отношенията. Хората го обичат, когато бизнесът ги слуша. Харесва им да имат пряко влияние върху вашия бизнес и да се чувстват като техните мнения имат значение. И когато започнете да създавате съдържание въз основа на техните идеи, те ще разберат, че сте обърнали внимание.

Ще искате да приспособите въпросите към аудиторията си, но има някои основни въпроси, които всеки бизнес може да използва (попълнете празните места с нещо, свързано с вашия бизнес):

 • "Кое е най-голямото ви предизвикателство, свързано с (празно)?"
 • "Кои са най-горещите ви въпроси (празно)?"
 • "Къде виждате пропуски в услугите, предоставяни от компании в (празно)?"
 • "Как бихте искали да видите как компаниите попълват тези пропуски / какви продукти бихте искали да ги видят?"

Не забравяйте, че вашата аудитория има ограничено време, така че по-малко въпроси, които задавате, по-вероятно е хората да попълнят вашето проучване. Хората също са склонни да се втурват през по-дълги проучвания. Според изследване, извършено от SurveyMonkey, хората прекарват средно:

 • 75 секунди при проучване с един въпрос,
 • 40 секунди на всеки въпрос при двупробно проучване,
 • 30 секунди на въпрос, ако има 3-10 от тях.

И се влошава само ако направите анкетата по-дълга.

Тези бързани отговори може да са полезни за някои неща, но няма да ви дадат най-добрите идеи за публикации в блога. Ако искате истински скъпоценни камъни, дръжте проучването си до един или два въпроса. За по-общи идеи все пак ще искате да запазите проучването си под 10 въпроса.

След като създадете солиден списък с въпроси, можете да ги предоставите на хората си по няколко различни начина:

употреба TypeForm или Опитна маймуна
И двата инструмента са отлични, когато става въпрос за създаване на анкети. Любимият на CodeinWP е TypeForm. Използвахме го за нашето първоначално проучване за хостинг на WordPress. Можете просто да създадете анкета и след това да изпратите линк към него на вашите абонати на бюлетини.

Изпращайте въпроси в суров вид
Алтернатива е просто да изпратите въпросите си като стандартен имейл и след това да изчакате отговорите да влязат. Недостатъкът е, че категоризирането на отговорите, които получавате от този тип анкета, е по-трудно.

Поставете анкета във вашия WordPress сайт
Можете да създадете обикновено проучване чрез удобен приставка за WordPress и след това да го вградите в стандартна страница. Ето как да направите това.

typeform

Метод №2: Показване на изскачащи анкети на всички посетители

Друг чудесен начин да получите информация от вашата аудитория е да създадете изскачащо проучване, което всички посетители виждат, когато влязат или напуснат вашия сайт. Тези проучвания са ефективни, защото ви позволяват да достигнете до по-широка аудитория, но те трябва да бъдат дори по-кратки от анкетите по имейл. Посетителите може да се насладят на вашия сайт и искат да му помогнат да го подобрите, но все още не са ангажирани с вас.

В идеалния случай изскачащите проучвания трябва да се съсредоточат върху един или два основни въпроса. Чудесен пример за това е нашето собствено изскачащо проучване за хостинг на WordPress. Тази кампания се съсредоточи върху два на пръв поглед прости въпроса – каква хостинг компания използвате и колко е вероятно да я препоръчате – но ни позволи да съберем невероятно количество информация за хост на WordPress.

Можете да намерите множество приставки за проучване за WordPress, които ще направят създаването на реалното проучване лесно. Всеки стойностен инструмент на трети страни също ще предложи тази функционалност.

Някои опции:


Анкета на YOP

Автор (и): yourownprogrammer


88% Ratings


20000 + инсталирания


WP 3.3 + Изисква

Повече информация

yop-poll.zip

Текуща версия: 6.1.6

Последна актуализация: 20 май 2020 г.


88% Ratings


20000 + инсталирания


WP 3.3 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Анкета на YOP


Анкета, анкета, форма & Създател на викторина от OpinionStage

Автор (и): OpinionStage.com


88% Ratings


10000 + инсталирания


WP 2.8 + Изисква

Повече информация

social-polls-by-opinionstage.19.6.36.zip

Текуща версия: 19.6.36

Последна актуализация: 27 април 2020 г.


88% Ratings


10000 + инсталирания


WP 2.8 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Анкета, анкета, форма & Създател на викторина от OpinionStage


Тест и анкетен майстор – най-добрият плъгин за тестове, изпити и анкети за WordPress

Автор (и): ExpressTech


96% Оценки


30000 + инсталирания


WP 4.9 + Изисква

Повече информация

quiz-master-next.6.4.11.zip

Текуща версия: 6.4.11

Последна актуализация: 22 май 2020 г.


96% Оценки


30000 + инсталирания


WP 4.9 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Тест и проучване майстор – най-добрият викторина, изпит и анкета за WordPress

Метод №3: Използвайте разумно имейла за посрещане на бюлетина

Вашият имейл за добре дошли е първият шанс да стигнете до, добре … приветствайте хората във вашия бюлетин, а също така е чудесен начин да получите незабавна обратна връзка от новите си абонати.

Те могат да бъдат настроени сравнително интуитивно с повечето клиенти за електронни бюлетини. Просто отидете на контролния панел за вашия имейл списък и потърсете едно или друго "автоматичен отговор" функция или директно за "добре дошли имейли." Трябва да зададете тези имейли да излизат на всички нови абонати веднага след като потвърдят абонамента си.

Най-важното за този метод е да поддържате действителния имейл за добре дошли кратки, сладки и точни. Тези хора ви харесват достатъчно, за да ви пуснат във входящата ви поща, но не са толкова ангажирани, колкото вашите съществуващи абонати.

Често най-добрият въпрос за задаване тук е един от изброените по-горе въпроси: "С какво се борите във връзка с (празно)?"

Някой, който използва този подход с голям ефект е Габриела Перейра от DIY MFA. Първоначалният й имейл е по-дълъг от нормалното, защото нейната публика, писатели, желае да прочете повече съдържание, но тя завършва с този невероятен раздел:

DIYMFAEMAIL

В маркетинговия курс на Габриела, Pixels to Platform, тя споделя, че може би един от всеки 10 абонати всъщност отговаря на този въпрос, но отговорите им са дали много от най-добрите й идеи. Тя дори използва тези отговори, за да оформи повече от публикациите в блога си, включително съдържанието на курсовете си.

За безплатен ресурс, който обяснява как да накарате този подход да работи за вас, вижте ръководството на Шон Маккейб, Как да отгледаме ръката си надпис на аудитория.

Метод №4: Погледнете данните си

Разговорите с аудиторията ви наистина са повече за слушане и понякога не е нужно изобщо да говорите. Данните, които вече имате на разположение, могат да ви кажат много за това, което вашата аудитория иска и какво вече работи.

Вашият сайт на WordPress трябва да има някои вградени анализи, но винаги ще получавате по-подробна информация от Google Analytics (GA). Ако все още нямате настроен GA, можете да го стартирате за няколко минути с това ръководство, плюс ето някои по-модерни стратегии, след като измислите основите. Ще трябва да провеждате GA поне един месец, преди да получите значителни данни.

Ако вече използвате GA, отидете на таблото за управление на профила си и прегледайте наличните статистики, като се съсредоточите върху следните въпроси:

 • Кои са най-популярните статии в момента?
 • Кои са най-популярните статии за всички времена? Различни ли са??
 • Защо мислите, че това са най-популярните статии?
 • Можете ли да разширите / създадете актуализирани версии на най-популярните статии?

Уверете се, че сте записали всичките си отговори.

Има голям шанс да получите няколко идеи за публикации в блога сами от тези въпроси, но не сме свършили! В този момент трябва да седнете с любимия си инструмент за мозъчна атака и да прекарате половин час в отговор на още няколко въпроса:

 • Какви теми за статии можете да покриете във вашия блог?
 • Как можете да свържете тези статии към съществуващото популярно съдържание?

Задайте таймер и запишете всяка идея, която ви дойде на ум. Когато имате солиден списък от поне двайсет идеи, кръгнете тези, които най-много ви харесват, и започнете да ги превръщате в очертания.

Как да "говори с аудиторията си" когато едва започвате

В този момент може да мислите "Е, това е чудесен съвет, но все още нямам публика". Или съществуващата ви аудитория може да е твърде малка, за да функционира като добър размер на извадката.

За щастие има много начини да намерите вашата целева аудитория и да разговаряте с тях.

Трите основни места, които трябва да търсите, са Quora, форуми и социални медии.

Стъпка # 1: Определете целевата си аудитория

Трябва да знаете точно коя е вашата целева аудитория, преди да можете да общувате с тях. Вече сме създали обширно ръководство за как да идентифицирате и намерите вашата аудитория в социалните медии, така че просто ще препроверим няколко основи тук.

Технически можете да изберете всяка група хора за вашата целева аудитория, но ако те не се интересуват от вашите продукти / услуги, вие губите много време и евентуално пари. Затова трябва да намерите хората, с които бизнесът ви е най-добре оборудван, а не само хората, с които искате да работите.

Можете да идентифицирате целевата си аудитория, като си зададете няколко въпроса:

 • Как вашите продукти / услуги помагат на хората?
 • За кого първоначално сте създали вашите продукти / услуги?
 • Дали тези хора всъщност купуват продукти или услуги като твоите?
 • Вашият продукт / услуга има ли отношение към един, два или всички пола?
 • Коя възрастова група получава най-голяма полза от вашите продукти / услуги?
 • Какви са основните им ценности?
 • Искате ли да се съсредоточите върху местните продажби или бизнесът ви е международен?
 • Вашите продукти / услуги идеални ли са за хора в определени индустрии?
 • Колко клиенти трябва да печелят, за да могат да си позволят удобно вашите услуги / продукти?

Можете да използвате отговора на тези въпроси, за да създадете демографски профил за вашата целева аудитория, което от своя страна може да ви помогне да разберете къде да ги намерите.

Стъпка # 2: Използвайте Quora, за да получите идеи за публикации в блога

Quora
Quora е едно от най-добрите места за търсене на идеи за публикации в блогове, защото показва точно какви въпроси задава аудиторията ви – и какви отговори им се предлагат. Това улеснява подобряването и разширяването на тези отговори.

Можете да използвате Quora и като маркетингов инструмент, и като инструмент за изследване:

 1. Следвайте теми, свързани с вашата ниша (самата Quora предлага на потребителите да следват десет теми).
 2. Измислете отговори на популярни въпроси и ги публикувайте като публикации в блогове. Използвайте точно същата формулировка, която хората, които задават използваните въпроси.
 3. Отговорете на въпроса в Quora и включете линк към своя блог за справка / повече подробности.

По-подробно говорихме за това как да използваме Quora в нашето задълбочено ръководство за стартиране на блог (# 16 и # 38).

Стъпка # 3: Използвайте форуми и социални медии, за да получавате идеи за публикации в блогове

Форумите и социалните медии също са чудесни инструменти за намиране на това, което вашата аудитория иска да знае. Можете да добиете огромно количество информация, просто като следвате правилните нишки, групи и hashtags.

Във форуми и социални медии можете също директно да попитате аудиторията си какво искат. Можете да направите това или чрез публикуване на отворен въпрос или чрез създаване на анкета. Въпросите, които използвахме по-горе, по-специално "С какво се борите във връзка с (празно)" често са най-ефективните за получаване на полезни отговори тук.

В някои случаи, особено ако работите в малка ниша или сте в общност от други блогъри, дори можете директно да попитате "За какво трябва да правя блог тази седмица?" Водя блог за писатели, така че често правя това в Twitter. Понякога ще го направя отворен въпрос, но по-често използвам анкета. Това е един, който проведох наскоро, като всяка опция беше една от редовните ми теми в блога.

Всяка от тези идеи за публикации в блога е достатъчно специфична, за да даде насока, но достатъчно широка, за да ми даде известна творческа свобода. Те се основават и на трите основни теми на моя блог: писане, продуктивност и психично здраве. Можете да направите нещо подобно широко или дори да помолите последователите си да избират между конкретни заглавия.

Хей #amwriting Twitter! За какво трябва да правя блог през следващата седмица?

– Диана Гън (@DiannaLGunn) 4 октомври 2017 г.

Разбира се, това работи само в силно активни общности. Ако имате по-малко от 3000 последователи на дадена платформа за социални медии, вероятно няма да получите значителен отговор. Но все пак може да успеете да проведете успешна анкета за идеи за публикации в блогове на подходящи форуми.

Създаване на редакционен календар с помощта на наученото

След като получите изчерпателен списък с идеи за публикации в блога, е време да създадете редакционен календар. Това ви помага да поддържате последователен график на блога, един от най-важните фактори за успеха на всеки блог. Освен това ви помага да следите кои теми сте обхванали, така че да знаете кога трябва да допълвате списъка си.

Броят на статиите, които публикувате всеки месец, трябва да се основава на два фактора: (1) колко бързо се движат нещата във вашата индустрия и (2) колко статии можете да пускате на месец, без да жертвате качеството.

Като цяло, колкото повече пъти можете да публикувате, толкова повече трафик ще стигнете до блога. Изследване, проведено от Hubspot показва, че блоговете, актуализирани 16 пъти на месец, получават средно 3,5 пъти повече трафик от блоговете, които публикуват само 0-4 пъти месечно.

(Графики от Visualizer Lite.)

Но публикуването 16+ пъти на месец работи само ако можете да поддържате качество между статиите. Google е постоянно актуализиране на техните алгоритми за класиране на сайтове въз основа на качество, и 94% от хората онлайн споделят статии въз основа на полезността. С други думи, хората ще намерят и споделят съдържанието ви само ако е действително полезно.

Това прави идеалният брой статии най-високият брой, които можете да произвеждате всеки месец, без да жертвате на качеството. Ако засега можете да произвеждате само една висококачествена статия, съсредоточете се върху това, че тази единствена статия е най-добрата, която може да бъде. Тъй като бизнесът ви расте, помислете за наемане на фрийлансъри, за да увеличите честотата на публикациите си.

Някои ниши също са по-взискателни към честите постове от други. Сайтове за новини или сайтове, фокусирани върху бързо развиващите се индустрии, може да изискват кратки, ежедневни публикации в началото на по-дълги седмични статии. Други ниши, като моята собствена ниша за творческо писане, са по-прощаващи на блоговете, които публикуват веднъж седмично или дори веднъж месечно. Погледнете какво правят най-успешните блогове във вашата индустрия и се опитайте да създадете подобен график.

Краен съвет

Има десетки начини да създадете отлични идеи за публикации в блогове, но най-добрият начин да осигурите успеха на съдържанието си е да го изкорени в това, което вече желае вашата аудитория. А най-добрият начин да разберете какво искат е да комуникирате директно с тях.

Чувствате се претоварени? Използвайте този контролен списък, за да преминете през стъпките:

 • Създайте демографски профил за вашата целева аудитория
 • Добавете един-единствен въпрос – "Кои са най-големите ви борби, свързани с (празно)" – до вашия имейл за добре дошли
 • Запиши се за TypeForm или Опитна маймуна
 • Създайте проучване с продължителност 2-10 въпроса
 • Изпратете анкетата на вашите абонати на бюлетини
 • Изпратете последващ имейл след 10 дни на всеки, който не е завършил анкетата
 • Инсталирайте специализиран приставка за проучване на WordPress
 • Създайте изскачащо проучване с 1-2 въпроса, като използвате новия си плъгин
 • Разгледайте Google Analytics, за да откриете 10-те най-популярни статии и съдържание в мозъчна атака по подобни теми
 • Регистрирайте се за Quora и следвайте десет теми, свързани с вашата ниша
 • Намерете форуми във вашата ниша и разгледайте най-популярните теми; съдържание на мозъчната атака въз основа на тези теми
 • Присъединете се към сайтове за социални медии, популярни сред вашата целева аудитория и следвайте съответните категории / hashtags
 • Ако вече имате достойни социални медии, които следят или добра репутация във форум, попитайте какъв вид съдържание искат

Докато приключите, ще имате повече идеи за публикации в блога, отколкото знаете какво да правите (ако не, винаги можете да проверите тази допълнителна наша публикация в ThemeIsle – в него са изброени още 20 начина за намиране на идеи за публикации в блога за вашия блог на WordPress).

Освен това ни е любопитно какъв е вашият настоящ подход, когато става дума за добри и интересни идеи за публикации в блога?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map