Как да форматирате вашите WordPress публикации в блога (Прозрения на базата на 2 500 000 думи от опит за публикуване на съдържание)

Близо 1,4 милиона публикации в блога на WordPress се публикуват всеки ден. И това е страхотна новина (!)… Донякъде.


От една страна, това означава, че можете да запазите работата си и да продължите да изграждате всички онези сайтове, които след това ще бъдат домакини на всички онези милиони публикации.

Но от друга страна и особено ако освен сайтове за изграждане на сайтове правите и малко публикации, това прави околната среда малко трудна. Като знаете, че броят на извиващите ума – 1,4 милиона публикации дневно – как се открояват вашите публикации? Какво ги прави заслужаващи да бъдат забелязани?

Да, самото качество на информацията е един от начините да се открои. Вероятно сте прекарали часове в писане на последната си публикация, нали? Но вашият блог отразява ли това? Лесно ли е да се чете, лесно да се променя? Основните точки изскачат ли от страницата, призовавайки читателя да прочете повече? Правилно ли форматирате публикациите в блога на WordPress?

Как да форматирате WordPress публикации в блога

Всъщност, 40% от хората просто ще си тръгнат без дори да сканирате през публикацията си (известна като ще "подскачане"). От останалата част повечето ще прочетат само половината от съдържанието ви, ако имате късмет.

Но можете да направите нещата по-добри:

В тази статия, Ще ви науча как да форматирате публикации в блогове на WordPress въз основа на над 2,5 милиона думи с опит за публикуване на съдържание.

В случай, че се чудите, това е 4 години писане на 3-5 публикации седмично, около 2-3 хиляди думи. Ето какво ме научиха всички тези думи:

Основи за форматиране на WordPress

За да овладеете всеки занаят, първо трябва да разберете основите.

Дори и да не станете майстор, добрата в основите ще ви направи скокове и граници над средния блог.

как?

Форматирането добавя бяло пространство, което прави страниците по-сканируеми. Съдържанието е по-лесно за консумация, ако е в малки групи, като се извикват важни точки.

Има няколко начина за форматиране на публикации в блога на WordPress:

 • Кратки параграфи (не по-дълги от 3-4 реда)
 • Подглави на всеки 300 думи или така
 • Списък с букви и номерирани списъци
 • Смели и курсиви
 • Цитати или извикан текст
 • Вътрешни връзки – свързване към друго съдържание на вашия сайт

В допълнение към тези основни формати, вие също трябва добавете силни и подходящи изображения.

Нямам предвид стокови снимки – говоря за висококачествени снимки, които добавят стойност, като диаграми, графики, екранни снимки или изображения с висока разделителна способност. Повече за изображенията по-късно.

Професионален съвет: Когато изграждате блога си и се опитвате да форматирате публикации в блога на WordPress, не забравяйте да се уверите, че всичко изглежда страхотно и на мобилни устройства. Google санкционира сайтове, които не са подходящи за мобилни устройства. Дори и да ви намерят, хората ще си тръгнат, ако изглежда грозно или не функционира добре на телефона им.

Сега, нека да разрушим тези основи!

Как да форматирате WordPress публикации в блога

Сега знаете какви са основите, но това не означава, че можете просто да влезете в публикация и да започнете да форматирате като главен. В този раздел ще разбия по-подробно всяка от основите. Нека се потопим в:

# 1: Разбийте големи параграфи

Нека ви дам пример с огромен параграф.

Ако просто продължа да пиша, лесно мога да продължа мислите си и имам какво да кажа. Разбира се, заема по-малко място – но дългите параграфи дават почивка на очите или улесняват сканирането. Вместо това, тя изглежда почти… плашеща. Кой иска да прочете стена с текст? Виждали ли сте някога и тръгнали по другия път? Това го прави да изглежда, че писателят се разраства или пише книга. Това не е книга. Пишем за мрежата! Това означава малки параграфи. Всеки параграф трябва да съдържа една идея, след което преминете към друг параграф за следващата идея.

Ако дори прочетете този параграф, ще се учудя. За един аз нахлух на. За двама е грозно.

Вместо това разбийте параграфите си! Нека опитаме да разделим дългата по-горе:

Ако просто продължа да пиша, лесно мога да продължа мислите си и имам какво да кажа. Разбира се, заема по-малко място, но …

Дългите абзаци не дават почивка на очите или улесняват сканирането на съдържанието.

Кой иска да подготви стена от текст? Виждали ли сте някога и сте тръгнали по другия път?

Дългите параграфи правят това да изглежда, че писателят се разраства или пише книга.

Това не е книга. Пишем за мрежата! Това означава малки абзаци; всяка от които съдържа една идея, преди да преминете към друг параграф за следващата идея.

Кой предпочитате да четете? От кой си взехте повече? Сега разбирате разликата, която прави малко форматирането!

Преминете през публикациите си и уверете се, че вашите параграфи не са повече от 3-4 реда.

# 2: Добавете подглави на всеки 300 думи

Използвайте подглави на WordPress, за да форматирате публикациите в блога си

Подглавите помагат на читателя да прегледа вашата статия и да стигне до раздела, който най-много се отнася до техните нужди възможно най-бързо.

Освен това 300 думи са само фигура на топката. Можете да отидете над или под това; това е просто номер, за който да снимате, за да изглеждат нещата хубави.

Например, вместо да поставяте нова подзаглавие след 300 думи, можете да добавите изображение или блоков цитат, за да разбиете секциите.

Когато пишете подглавите си, можете да преминете по един от двата начина:

 1. Извикайте ключова информация, в която подробно се описва точно какъв ще бъде разделът
 2. Използвайте тактиката на копирайтинг, за да примамите читателите си да прочетат раздела

Първият метод е практичен, полезен и лесен, вторият увеличава ангажираността на читателя и времето на страницата, но е по-труден. Най-добрите писатели ще съчетаят двете.

Например тази публикация използва първия метод. Всяка моя подглава просто ви казва какво да правите. Не са особено секси.

Ако бих комбинирал методите, вместо това бих могъл да направя тази подзаглавия нещо подобно "Увеличете времето на страницата и ангажираността с 200% с подглави".

Не го направих, защото това е по-ясно ръководство, но вероятно ще предизвика интереса ви и ще ви накара да продължите да четете.

Разгледайте този пост от Брайън Дийн за по-напреднали стратегии за SEO копирайтинг.

# 3: Поставете основните си потоци в точки от куршуми

Форматирайте WordPress блог публикации с помощта на куршуми

Когато прескачате публикация онлайн, кои са първите неща, които гледате? След изображенията ще се обзаложа, че това са заглавия и точки от куршуми.

Въпреки това, когато пишете точки от куршуми, трябва да имате предвид четири неща:

 1. Опитайте се да поддържате всяка точка последователна по дължина
 2. Не добавяйте твърде много информация към една точка на куршума
 3. Уверете се, че информацията, която разпространявате, е действително ценна
 4. Използвайте удебеляване в началото на куршумите ако трябва да ги направите по-дълги. Ако направите това обаче, заредете куршума с най-важната информация и следвайте точка първа: Дръжте го последователен! (Значение, не правете това, което току-що направих тук.)

Професионален съвет: Ако наистина искате да се харесате на дизайна си, можете да добавите персонализирани графични изображения. Например, Роби Ричардс използва малки крушки като точки от куршуми в своите статии.

Форматирайте публикациите си в блога, като използвате персонализирани списъци с куршуми

Бележка на редактора За да постигнете подобен ефект, докато форматирате публикации в блогове на WordPress, можете да използвате плъгин, който ние използваме в CodeinWP доста силно – Кратки кодове Ultimate:

 • Използва Шрифт страхотно икони за куршуми.
 • Това води до много сходен резултат с този на Роби.
 • Както виждаш…

# 4: Използвайте удебелен шрифт и курсив, за да извикате ключови точки

WordPress Bold & Italic форматиране

Смели и курсиви са отличен начин да нарисувате окото и да създадете акцент. Когато ги използвате обаче, не ги прекалявайте. Сигурен съм, че сте чули клишето: Ако всичко е смело, нищо не е смело!

По време на процеса на писане често попълвам цяла статия, след което се връщам назад и удебелявам важните битове. Понякога те идват при мен, докато пиша, но редакционният процес е това, което наистина прави един блясък на публикацията.

Също така обичам да използвам курсив, за да извикам нещо, което искам да кажа, че не произтича директно от последния ми абзац, но е важен за общата ми точка. Или за цитиране на други в статията ми.

# 5: Добавете блокови кавички или извикан текст

Форматиране на котировки на блокове на WP

Забележете в първия раздел за разбиването на абзаци, използвах поле, за да извикам текста. Виждам го като начин да стане ясно къде информацията е различна.

Това не само извиква важна информация, но и действа като прекъсване от обикновен текст (въпреки че включва повече текст).

Разбирате ли, мозъците ни работят "трясък" информация. Когато нещо е видимо различно, това улеснява процеса на нашия мозък, помага ни да сканираме информацията и дори увеличава припомнянето.

Лесно ли е добавянето на оферта? Да. Но, по думите на Пол Ранд:

О, това ми напомня: Използвайте щракване, за да туитвате кутии.

# 6: Използвайте страхотни изображения, за да поставите черешата отгоре

WP Добавяне на медия

Обещах ви, че ще ви разкажа повече за използването на снимки във вашите статии, така че ето!

Така че, ние вече знаем да не използваме сирена фондова фотография. Освен това не бива да използвате откъснати от Google скапани графични изображения (не само те обикновено смучат, но и стъпвате върху закони за авторското право).

Вместо това се придържайте към графики, диаграми, екранни снимки, инфографика и снимки с висока резолюция.

Защо се нуждаете от страхотни изображения? Може би тези статистики ще ви убедят:

И така, откъде се получават тези невероятни образи?

 • За снимки с висока разделителна способност разгледайте този пълен списък с места за получаване на безплатни изображения (и как да ги използвате)
 • За да направите екранни снимки, опитайте Lightshot
 • За да създавам графики, диаграми, инфографика и други забавни неща, които използвам Canva и Venngage, плюс ако искате да вградите живи графики направо във вашия блог за WordPress, проверете Плъгин за визуализатор

Какво става, ако видите идеална графика в друга статия, която бихте искали да използвате в собствената си работа?

Можете, но внимавайте. Уверете се, че сте давайки им подходящ кредит. Дори тогава все още може да нарушавате законите за авторското право. Ако ви помолят да свалите нещо, направете го.

Ами ако знаете за какво обикновено искате изображение, но нямате време да го създадете или не сте съвсем сигурни какво искате?

Точно там влиза Google! Използвам Google за намиране на безплатни за използване изображения чрез техните усъвършенствани инструменти. Ето как:

1. Първо отворете Google и потърсете изображение, което искате да намерите.

Търсене на изображения в Google за понита

2. Не използвайте тези изображения! Първо, отидете на Инструменти -> Права за използване -> Етикетиран за повторна употреба.

Разширено търсене на изображения в Google

3. Получените изображения (макар и драстично отрязани от първоначалния брой резултати) са безплатни за използване, както желаете, за да форматирате WordPress блог публикации! (Не забравяйте все пак да дадете кредит, само за да сте в безопасност.)

Един последен съвет относно изображенията: Струва си да наемете дизайнер, който да създава изображенията за вас. CoSchedule прави това много добре на техните постове, които винаги изглеждат страхотно. Плюс това, можете да видите подобна тенденция в използването на Блогът ThemeIsle както и:

themeisle-блог-изображения

Сега, когато сте форматирали публикацията си и дори добавихте някои ценни изображения, готово ли сте? Е, не. Има едно последно нещо, което трябва да направите с всеки пост, който пишете …

# 7: Направете кръг (или три) редакции

Независимо дали пишете от години или просто сте започнали, всеки един писател на тази Земя се нуждае от поне един кръг редакции за работата си. Не ми вярваш? Чуйте доктор Сеус:

Той не е сам. Стивън Кинг смята, че трябва "Убийте любимите си" (aka се отървете от доброто си писане, за да запазите само страхотното си писане).

Присъдата е в: Трябва да редактирате.

Редактирането е част от процеса на форматиране, тъй като актът на редактиране прави работата ви по-добра и ви позволява да съкратите изреченията си само до основните битове.

Как да редактирате? Ето моят процес:

1. Напишете пълната си чернова, като започнете до края.

2. Оставете го да преседи поне един час, за предпочитане един ден, преди да се върнете към него. Това ви дава свежа гледна точка, когато гледате работата си.

3. Когато сте готови за редакция, прочетете работата си на глас. Това ви помага да улавяте правописни и граматически грешки и ви дава по-добро усещане за потока на статията ви. В идеалния случай искате в по-голямата част от случаите вашата публикация да звучи разговорно.

4. Редактирайте, докато го четете. Нарежете ненужни думи и дори секции, които нямат смисъл или добавят голяма стойност. Трудно е, но колкото по-добър ставаш в този процес, толкова по-добра ще бъде работата ти.

5. Оставете го да седне още малко, ако можете, след това се върнете и го прочетете последен път, за да сте сигурни, че е там, където трябва да бъде. Ако не, изплакнете и повторете.

Професионален съвет: За да ви помогнем да уловите някои граматически грешки и да подобрите писането си, можете да използвате инструменти като Grammarly и HemingwayApp.

Няколко примера за хубаво форматиране

За да ви помогнем да добиете представа как изглежда страхотното форматиране, ето няколко примера, които да ви помогнат да черпите вдъхновение:

заключение

Целта на писането на публикация в блог е да накарате хората да го прочетат в действителност, нали?

Съветите за форматиране и тактиките, които сте научили в тази публикация, трябва да видите увеличение на времето ви на страница, по-малък процент на отпадане и (ако проследявате дълбочината на превъртане) по-голям процент на превъртане на вашите статии.

Не само това, но се получава съдържание с подходящи изображения 94% повече гледания отколкото съдържание без, а визуално привлекателното съдържание е по-доверено и споделено от големите стени на скучен текст.

(Диаграма от Visualizer.)

Не отнема много време, за да форматирате добре своите статии. Маркирайте тази страница и се върнете на нея. Използвайте го като контролен списък, за да гарантирате, че вашите статии отговарят на страхотни стандарти за форматиране.

Ще прекарате ли повече време за форматиране на публикации в блога на WordPress – вашето съдържание – след като прочетете това? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map