Граматически срещу Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway срещу Standard Spellchecker за WordPress

Граматиката бъде трудна. Всеки блогър може да се свърже. И за мен – да не съм местен говорител на английски – това е още по-брутално. Прекарвам прекалено много време, преглеждайки различни части от публикациите си, само за да се уверя, че те са … каква е думата … четена. За щастие, ние имаме някои готини инструменти, които да използваме в наши дни, които могат да направят граматиката по-малко болезнена. Нека да видим кое е най-доброто между Grammarly срещу Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway.


От една страна, граматиката не е всичко-и-край на блоговете. Все още можете да изградите успешен блог или онлайн списание (или блог бизнес), въпреки че имате някои малки проблеми с писането си тук и там.

Но от друга страна, е разрешена един вид критична маса от грешки. След като го ударите, вашето съдържание става невъзможно за смилане и вашите читатели ще започнат да се стичат навън … направо към по-образованите ви конкуренти.

Имам обаче добри новини. Има решение.

Граматично срещу Jetpack срещу Ginger срещу Standard Spellchecker за WordPress

Всъщност можете да подмамите читателите си да мислят, че знаете как да напишат съдържание, което е граматически правилно.

Ето как:

Какво има в теб?

В този пост, ще научите как можете да подобрите писането си, като работите с изкуствен редактор – софтуер, който ще посочи вашите грешки в граматиката и други проблеми, които може да дебнат в тъмното.

Крайната игра тук е да направи вашето съдържание по-удобно за четене, по-привлекателно, а не като труд за четене като цяло. Това може да стане, след като отидете с един от играчите, които сравняваме днес – Grammarly vs Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway.

С други думи, по-долу са инструментите, които трябва да разгледате, ако искате да бъдете по-добър блогър (получете незабавна обратна връзка и обяснения защо нещо се счита за граматичен не-не).

Нататък:

1. Grammarly

Grammarly вероятно е най-популярният инструмент там и със сигурност е интересно решение, което предлага много функции и приятна интеграция с браузър за Chrome.

Той е създаден да ви осигури "по-добър начин за писане" (техните думи). Той намира и след това коригира грешките ви в граматиката, дава ви предложения за лексика и дори проверява текста ви за плагиатство.

Има два начина за работа с Grammarly. Можете да получите гореспоменатия плъгин за Chrome или да използвате самото уеб приложение. Така или иначе получавате достъп до основно една и съща гама функции.

Работя с Grammarly от няколко месеца. Искрено мога да кажа, че това е може би най-добрият инструмент за помощ на писател в реално време за WordPress.

Въпреки че няма такова нещо като официален плъгин за Grammarly за WordPress, разширението за Chrome се интегрира много добре с редактора на съдържание по подразбиране в WordPress. Това означава, че не е нужно да оставяте никъде, за да правите проверката на граматиката си. След като започнете да работите върху нова публикация, иконата Grammarly изскача и седи в долния десен ъгъл на редактора.

gm1

Иконата показва число, което представлява проблемите, намерени във вашето писане. Щракването върху него извежда стандартния прозорец на редактора Grammarly.

GM2

След като стигнете до там, можете да прегледате вашата публикация по ред, да видите отзивите и да одобрите предложените промени или не, вашето обаждане.

GM3

С всяко предложение получавате обяснение какво не е наред и защо. Кликнете върху "Повече ▼" ви дава допълнителни примери и обратна връзка.

gm4

Както при всеки проверка на правописа, можете да разширите директорията и да добавите нови думи към нея. Освен това изглежда, че настоящата библиотека с думи непрекъснато се разширява, за да включва съвременни изрази. Със сигурност няма да се почешете по главата и да се разочаровате, когато видите подобна дума "на линия" да се подчертае (MS Word, защо правите това ?!).

Освен това, когато става въпрос за проверка на правописа, по-голямата част от него може да се направи, без дори да се задейства редакторът на Grammarly. Всеки път, когато дадена дума не изглежда правилна, приставката за Chrome ще я подчертае автоматично. Когато задържите курсора на мишката върху думата, веднага ще получите предложения за правилната форма. Няма нужда да щракнете с десния бутон или нещо друго. Ултра бърз.

Граматично интегрирането на WordPress е само едната страна на монетата. Тъй като това е плъгин за Chrome, той работи с всеки тип поле за въвеждане на текст. Това означава, че можете да използвате Grammarly в Gmail, социални медии (Facebook, Twitter), форуми и дори когато пишете коментари в други блогове. По принцип навсякъде, където можете да напишете нещо и щракнете върху Изпращане след това.

Сега за минусите.

Има само един Цялата помощ в реално време може да ви отвлече вниманието при писане. Може би съм само аз, но виждането на твърде много подчертани думи, докато пиша, и нарастващ брой критични грешки е основно разсейване, което ме забавя. Лично аз обикновено изключвам разширението за времето на писане и след това го включвам, когато е време да направя някаква редакция. Тя работи по този начин перфектно.

Резюме на характеристиките:

 • Find Незабавно намерете и коригирайте над 250 вида граматически грешки.
 • ✅ Контекстуална проверка на правопис.
 • Усъвършенствайте избора на думи с предложения за речник, оптимизирани от контекста.
 • ✅ Разширена корекция. Търси повторение на думи и други неща.
 • Available На разположение са плъгини за MS Word и MS Outlook.
 • Available Приставката за Google Chrome е налична.
 • Открийте плагиатството, като проверите текста си над над осем милиарда уеб страници.

Цена:

Можете да изпробвате Grammarly безплатно на началната им страница (малкият прозорец на редактора). След това има три основни плана на разположение:

 • Месечно – $ 29.95 / месец.
 • Тримесечно – $ 59.95 / тримесечие ($ 19.98 / месец).
 • Годишна (най-добра стойност) – $ 139.95 / годишно ($ 11.66 / месец).

Опитайте Grammarly

Или прескочете до окончателната присъда за Grammarly vs Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway, като щракнете тук.

2. Jetpack

Реактивни раници е един от най-популярните WordPress приставки там. По дяволите, вероятно вече го използвате на вашия сайт за редица цели. Но знаете ли за него "Правопис и граматика" модул?

Не?

Добре, модулът всъщност стартира като отделен плъгин, наречен След крайния срок и след това се включи в основната структура на Jetpack.

След като активирате този модул (wp-admin > Реактивни раници > Настройки), той добавя разширена функционалност за проверка на правопис във вашия редактор на WordPress.

JP1

Сега, това, което е чудесно в този модул на Jetpack, е, че можете да конфигурирате кои правила и проблеми трябва да проверяват приставката. И наистина страхотното е, че всеки потребител във вашия блог може да зададе тези правила за себе си. Това може да стане чрез стандартната страница на профила – YOURSITE.com/wp-admin/profile.php

JP2

Всички те са предназначени да ви помогнат да разрешите проблеми с граматиката и да идентифицирате други проблеми, свързани с лоши стилове на писане, които може да са малко по-трудни за установяване.

От моя собствен опит горещо ви съветвам да отделите време, като изберете правилната комбинация от филтри, която искате да продължите. Ако всичките са включени за дълги разстояния, само ще ви ядоса. Например, първите неща, които изключих, бяха пасивна проверка на гласа и сложна проверка на фрази.

След като свършите работа над публикация, можете просто да щракнете върху иконата на отметка и след няколко секунди ще видите някои препоръки.

Всяка дума или фраза, която не пасва, ще бъде подчертана. Кликването върху думата / фразата ви дава изскачащ прозорец, където можете да видите какво не е наред, да получите предложения за това как да го поправите, както и да видите обяснение защо има проблем.

JP3

Като цяло функционалността не е толкова напреднала, колкото Grammarly, но все пак е чудесен инструмент, който може да ви помогне да подобрите писането си неимоверно.

И на лична бележка …

Срамота е.

Жалко е, че Jetpack е единственият – единственият разумен плъгин за WordPress, който предлага реална функционалност за фиксиране на граматика. Всичко останало е или на повече от две години (обикновено не съветваме да инсталирате приставки така) или предоставя само някои основни функции.

Цена:

Има платени планове за Jetpack, но ако всичко, което търсите, са възможности за фиксиране на граматика, можете да се придържате към безплатния план.

Опитайте Jetpack

Или прескочете до окончателната присъда за Grammarly vs Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway, като щракнете тук.

3. Джинджифил

джинджифил е инструмент, разработен от компания, наречена Ginger Software. Те са направили име за себе си, като работят върху технологията за усъвършенстване на езика, която използва статистически алгоритми и обработка на естествен език. Което предполагам означава, че инструментът е много ефективен в това, което прави.

Хубавото на Ginger е, че получавате хубав брой версии за различни системи: приложение за Windows, iOS, Android, разширение за Chrome, разширение Safari.

Въпреки това става очевидно, че приложението за iOS вероятно сега е основният им фокус. Искам да кажа, че по принцип всяка друга версия на инструмента прилича много на приложението за iOS (има малък прозорец за самото приложение, плъзгащо се ляво подравнено меню и цялостен плосък дизайн).

И не ме разбирайте погрешно, че приложението за iOS е доста готино, но когато става дума за версиите за десктоп, инструментът малко по-малко. Например, въпреки че има налично разширение за Chrome, той всъщност не се интегрира с полета за въвеждане на текст на уебсайтове (прави се с някои от тях, но изглежда не работи с главното поле за редактиране на публикации в WordPress).

Основното нещо, което разширението прави, е да отвори допълнителен изскачащ прозорец за редактор, където можете да копирате и поставите публикацията си.

g2

Приложението за настолни компютри работи много подобно – трябва да го активирате и след това да копирате и поставите текста си. Това може да бъде доста проблематично, ако просто искате бързо да проверите публикация в WordPress. Например, ако имате някакви връзки в текста си, те ще изчезнат, след като го копирате обратно от Ginger.

g1

Като се има предвид, възможностите за проверка на граматиката на Джинджър са много ефективни и инструментът успява да намери проблеми, които всички останали инструменти в този списък са пропуснали. Например, само Джинджър правилно идентифицира фразата "и дори ви проверява текста за плагиатство" като проблематичен (трябва да бъде "Вашият" не "Вие").

Предполагам, че винаги има компромис, когато искате да получите качествен инструмент. Нищо не е перфектно. И където Ginger изостава по отношение на използваемостта, той го компенсира в качеството на самите проверки.

Резюме на характеристиките:

 • ✅ Приложения / плъгини за: Windows, iOS, Android, Chrome, Safari.
 • ✅ Разширена проверка на граматиката.
 • Ph Рефразер за изречение. Позволява ви да изследвате различни начини за изразяване на текст.
 • Tools Инструменти за превод (40 езика).
 • ✅ Речник. Помага ви да разберете значението на думите, които използвате.
 • ✅ Четец на текст. Той чете обратно това, което сте написали.

Цена:

Можете да тествате Ginger безплатно. След това има три нива на ценообразуване за Premium план:

 • Месечно – 29,96 долара / месец, таксувани месечно.
 • Годишна – 12,48 долара / месец, таксувана като едно годишно плащане в размер на 149,76 долара.
 • Две години – $ 9,99 / месец, таксувани като едно двугодишно плащане в размер на 239,76 $.

Те също предлагат Джинджифил за бизнес, в размер на $ 9,99 / член на месец.

Опитайте Ginger

Или прескочете до окончателната присъда за Grammarly vs Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway, като щракнете тук.

4. Хемингуей

Хемингуей е много готин инструмент, но също така е малко по-различен от всичко останало в този списък. Главно, вместо да се съсредоточите върху микро, така да се каже, той ви насърчава да вземете по-висок поглед върху написаното.

Ето какво искам да кажа Въпреки че Хемингуей ще ви уведоми за странно изглеждаща дума тук-там, основната й работа е да подобри цялостната четимост на вашия пост. За целта тя подчертава цели изречения, които са трудно за четене или са много трудни за четене. Тогава зависи от вас да направите нещо по въпроса.

h1

Hemingway се предлага или като онлайн инструмент, или съвсем ново приложение за редактор на Hemingway за Mac и Windows.

Няма разширения за браузър или други видове интеграции. Това означава за някой, който работи с WordPress, е, че трябва да копирате и поставите съдържанието си в Хемингуей, да свършите работата си там и след това да го копирате обратно в WordPress.

Хемингуей е визуално средство. Той използва различни цветове според сериозността на даден проблем, открит във вашия пост. Например изреченията, които трудно се четат, са червени, трудно четимите са жълти и т.н..

h2

Що се отнася до използването на инструмента, просто трябва да задържите курсора на мишката върху дадена фраза и Хемингуей ще ви даде предложения.

Според мен Хемингуей е чудесно решение да извършите тази последна проверка преди публикуване на публикация, след като вече сте я поставили чрез някой друг инструмент (като Grammarly).

Цена:

Уеб инструментът е напълно безплатен. Редакторът на работния плот е $ 19,99 (еднократно плащане).

Опитайте Хемингуей

Или прескочете до окончателната присъда за Grammarly vs Jetpack срещу Ginger срещу Hemingway, като щракнете тук.

5. Стандартна проверка на правописа

Ние имаме доброто, а не всъщност лошото, така че сега нека говорим грозното.

Честно казано, стандартните контролери за правопис не са много полезни като инструмент за блогъри, писатели или всеки, който управлява уебсайт по този въпрос. Освен, че ви помагат да забележите някои основни печатни грешки, те не са полезни за нищо друго.

Софтуерът на джинджифила всъщност направи хубава сравнителна таблица на стандартната проверка на правописа спрямо техния инструмент:

gingervs

Моят съвет е наистина прост тук … просто стойте далеч от стандартните проверки на правопис за всяка сериозна работа по редактиране или проверка на граматиката. Много по-добре се справяте с някой от четирите описани по-горе инструмента.

Добре, но кой да изберем конкретно?

Присъдата – Граматика срещу Джетпак срещу Джинджър срещу Хемингуей срещу стандартна проверка на правопис

Ето моите препоръки – три алтернативни пътя, които можете да поемете:

(b) Следващата стъпка нагоре: Използвайте Grammarly. Само Grammarly самостоятелно ще ви осигури голяма стойност и по принцип всичко, което ви е необходимо по отношение на проверката на граматиката и подобряване на писането ви.
в) Максималната стойност: Използване Grammarly и джинджифил. В тази настройка първо бих използвал Grammarly (тъй като това е по-лесният инструмент, тъй като е интегриран в браузъра ви), а след това Ginger след това, за да видя дали има проблеми, които се намират по-дълбоко под повърхността.

Какво мислиш? Опитали ли сте да използвате граматични пулове като тези преди? Изглеждат ли като нещо, от което бихте могли да се възползвате?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map