Fra WordPress-blog til bog – Din ultimative guide ��

Du har været ved denne blogging ting i et stykke tid, og du vil tage det til næste niveau: at slå din WordPress-blog til bog. Du vil have den autoritet, der kommer fra at være en offentliggjort forfatter, og den sekundære indkomst, du kan tjene på en bog. Men processen er en skræmmende. Hvor begynder du endda?


Du kan starte med os. Denne guide viser dig nøjagtigt, hvordan du omdanner din WordPress-blog til bog, fra at vælge det rigtige emne og artikler til din bog, helt til publikation.

Stien fra WordPress-blog til bog

Overgangen fra WordPress-blog til bog kan kræve noget arbejde, men det behøver ikke at være kompliceret, hvis du følger de rigtige trin. Her er alt fra et fugleperspektiv. Vi kommer nærmere til detaljerne senere i denne vejledning:

WordPress blog til bog

emne

1. Vælg dit emne – For at læse som en bog skal dine artikler bindes sammen af ​​et fælles tema.

vælg artikler

2. Vælg dine artikler – du ønsker ikke at offentliggøre hver artikel på din blog som en bog. Du ønsker at offentliggøre dine bedste artikler, dem, der fortsætter med at trække et publikum længe efter deres offentliggørelse.

udarbejde

3. Saml dine artikler i en bog – dine artikler skal være organiserede, så de flyder som en bog og bygger på hinanden for at nå et primært mål.

tilføje indhold

4. Tilføj og / eller opdater indhold – nyt indhold gør din bog til en mere omfattende ressource og sikrer, at bloglæsere i lang tid stadig finder bogen værdifuld.

rediger indhold

5. Rediger bogen – på dette tidspunkt vil du redigere for grammatik, stilkonsistens og klarhed. Du vil også fjerne hyperlinks og referencer til bloggen.

leje redaktør

6. Ansæt en redaktør – (valgfrit); selvredigering kan give dig gode nok resultater, men for ægte professionel kvalitet ønsker du at arbejde med en professionel redaktør.

designomslag

7. Få et bogomslag – et dækning i høj kvalitet oprettet af en grafisk designer vil hjælpe din bog med at skille sig fra mængden af ​​selvudgivet arbejde.

format bog

8. Formater din bog – På nogle måder er dette den vigtigste del af at omdanne din WordPress-blog til bog; det er det, der gør din bog læsbar som en e-bog, en trykt bog eller begge dele.

offentliggøre

9. Udgiv din bog – når din bog er formateret, er den klar til salg! Upload det til dit websted som en freebie, eller læg det ud til salg på Amazon (eller / og alternative platforme for større effekt).

Lad os tackle disse trin én efter én! Starter med:

Valg af de rigtige artikler til din bog

Du kan bare transplantere alle dine artikler i et Word-dokument, formatere dem som en e-bog og frigive dem til verden, men det vil ikke læse som en ordentlig bog.

For at gøre din WordPress-blog til at booke folk faktisk vil læse, skal du sammenstille et udvalg af dine bedste artikler, alt sammen bundet med et fælles, præcist tema.

Mange bloggere gør dette ved at omdanne en udfordring, de har vært, til en bog, ligesom Darren Rowse 31 dage til at opbygge en bedre blog (nu tilpasset et kursus).

Bare i tilfælde af at du er nysgerrig, her er alle de enkelte blogindlæg, der udgør denne bog.

31 dage

Sådan vælges et emne

Mange bloggere bruger simpelthen det samme emne til deres bog, som de brugte til hele deres blog, men jeg opfordrer dig til at blive mere specifik.

Hvis du indsnæver et mindre emne, kan du gentage denne proces og bruge din blog til at oprette flere bøger. Dette kan øge dit omdømme som en autoritet i dit felt og øge den indkomst, du tjener ved at være forfatter.

Når det er sagt, skal dit overordnede emne stadig være interessant nok til at fortjene en hel bog. Noget, der holder både din interesse under oprettelsesprocessen og dit publikums interesse under læseprocessen.

For at sikre, at dit emne passer til begge disse krav, vælg noget, du allerede har skrevet mindst 10-12 vellykkede artikler om. Dette minimerer mængden af ​​nyt indhold, du har brug for at oprette, for at dit projekt skal være boglængde.

Sådan vælges artikler

Hvad kvalificerer sig som et bogværdigt blogindlæg? Der er et par indikatorer:

 • Trafik over tid – Nogle af dine artikler kan være nylige, men du vil have, at hver artikel skal være stedsegrøn.
 • Antal kommentarer – et stort antal kommentarer viser, at dit publikum er aktivt interesseret i et emne.
 • Aktier på sociale medier – igen, dette viser, at folk er interesserede nok til at gøre mere end at læse et blogindlæg; de vil dele denne information og diskutere dem, og de kan endda være interesseret i bøger om emnet.
 • Kvalitet og længde – hvert afsnit i din bog skal være af høj kvalitet, og sammen skal dine artikler skabe nok indhold til, at det faktisk kan betragtes som en bog. Der er meget fleksibilitet med længden af ​​e-bøger, men de fleste vil ikke betragte noget under 15.000 ord som en bog. Fokus på længere, mere detaljerede artikler vil gøre det lettere at ramme det ordtælling uden at skabe en enorm mængde nyt indhold.
 • kontinuitet – hver artikel bliver et kapitel eller et afsnit i din bog, men de skal alle føre til et sammenhængende mål.
 • Format – bare fordi det klarer sig godt på en blog, betyder det ikke, at det fungerer i en bog. Artikler, der er afhængige af videoindhold eller en høj koncentration af links, fungerer ikke i en bog. Billeder fungerer godt i bøger, men de kan komplicere formatering og være dyre at udskrive. Hold fast ved artikler, der overbringer deres information for det meste eller helt gennem tekst.

De nøjagtige numre, du leder efter, varierer afhængigt af størrelsen på dit publikum, men du vil vælge artikler, der har tjent engagement over gennemsnittet. Det er de ideer, der allerede resonerer med dit publikum. Disse ideer er samlet i en bog og kan tiltrække et nyt publikum.

Kompilering af din WordPress-blog til en bog

Så du har valgt dit emne og valgt dine 10+ bedste artikler om det. Nu er det tid til at samle disse artikler til en faktisk bog. Du kan gøre dette på et par forskellige måder:

 • Microsoft Word / Open Office / osv. – Hvis du har det godt med at arbejde i Microsoft Word (eller en anden tekstbehandler), kan du kopiere & indsæt artikler direkte fra din blog i et Word-dokument. For at holde din formatering på plads skal du sørge for at kopiere & indsæt fra enten den offentlige side, hvor artiklen er placeret på ELLER WordPress-visuelle editor.
 • blurb – Blurb er et selvudgivende firma, der tilbyder en formateringssoftware kaldet BookWright. Deres "Webstedsimport" -funktionen gør det nemt at trække artikler fra din WordPress-blog og samle dem til en bog. BookWright giver også fuld udskrivningsklar formatering til, når du er klar til at udgive.

Når dine artikler er importeret, er det tid til at omdanne dem til bogform. Der er tre trin til at redigere din samling af artikler for at danne en ordentlig bog:

1. Vælg en ordre

Det første trin til at omdanne dine valgte artikler til en bog er at bestemme den rækkefølge, de vil gå i. Som hovedregel, vil du starte med de mest basale oplysninger og derefter gå videre til mere komplicerede emner. Hver nye artikel skal bygge videre på den foregående.

2. Organiser artiklerne i kapitler

Du kan gøre dette trin, når du har valgt en ordre til dine artikler, eller du kan gøre det på samme tid. Du kan også gøre det på to forskellige måder:

 • Hver artikel som et kapitel – Hvis dine artikler er dybdegående stykker, der udforsker alle aspekter af et emne, kan de stå på egen hånd som kapitler.
 • Flere artikler pr. Kapitel – Hvis du har en tendens til at skrive korte artikler, der udforsker specifikke vinkler / aspekter af et emne, vil du sandsynligvis kombinere to eller flere artikler for at oprette hvert kapitel.

Det vigtigste er det hvert kapitel skal udvides til det før det. De er nødt til at følge hinanden logisk på en måde, der giver mening for læserne.

3. Vær opmærksom på eventuelle videnhuller

Din bog skal være en omfattende ressource på en måde, som et enkelt blogindlæg eller endda en række blogindlæg ikke kan. Se efter steder, hvor du har gået glip af nyttige oplysninger, eller hvor du kan forklare ting mere detaljeret. Skriv disse ned til fremtidig reference.

Hvis du bruger artikler, der er to eller tre år gamle, vil du også sikre dig, at dine oplysninger stadig er aktuelle.

4. Tilføj nyt indhold

Tilføjelse af nyt indhold til din bog øger dens værdi, og du har allerede fået nogle gode ideer: listen over videnhuller, du oprettede i trin tre. Dit nye indhold skal sigte mod at udfylde disse huller. Hvis din nuværende bog er lidt kort, kan det være en god ide at brainstorme andre relevante indholdsidéer.

Hvor meget indhold du tilføjer er helt op til dig, men jeg anbefaler at tilføje mindst 3.000-5.000 nye ord, så langvarige bloglæsere stadig kan få værdi af din bog.

500 måder at være en bedre forfatter Chuck Wendig

Når det er sagt, behøver du ikke teknisk at tilføje noget for at gøre din WordPress-blog til bog. Chuck Wendigs bog, 500 måder at være en bedre forfatter, er faktisk bare en samling af hans 25 ting, du skal vide blogindlæg. Dette er de mest informative artikler om alt, hvad han udgiver på bloggen, og de er populære nok til, at han har været i stand til at omdanne dem til en hel succesrig serie.

Dog som en langsigtet fan af Terribleminds blog, Jeg blev skuffet, da jeg endelig købte nogle af 500 Ways-serierne og indså, at jeg allerede havde læst alt indholdet. Hvis du tager den samme rute, skal du være opmærksom på, at du risikerer at fremmedgør nogle af dine langtidslæsere.

Organisering af indhold

At sortere dine artikler i kapitler og give dem en ordentlig ordre er den mest tidskrævende del af at omdanne din WordPress-blog til bog, men der er flere andre redigeringer, du skal gøre for, at dit arbejde virkelig kan læse som en bog:

 • Fjern henvisninger til kapitler, der er blogindlæg / artikler – kig efter steder, hvor du siger ting som "i dette blogindlæg". Fjern dem, eller skift dem for at sige "i dette kapitel" eller "i dette afsnit af bogen".
 • Knyt kapitler sammen – væv henvisninger til andre kapitler og bogens overordnede mål i hvert afsnit.
 • Styrke begyndelsen og slutningen af ​​hvert kapitel – Blogger har en samtale tone, og ofte er dette mest synligt i begyndelsen og slutningen af ​​artikler, hvor du gør ting som at nævne andre artikler og beder om kommentarer. Forbind disse stykker til andre dele af bogen, og erstatt opkald til handling, der er afhængig af blogformatet med aktiviteter, som dine læsere i stedet kan oprette forbindelse til bogen.
 • Udskift links med referencer – dette er en vigtig ændring, der skal foretages, når du omdanner din WordPress-blog til bog. Indlæsning af en e-bog ned med hyperlinks ser uprofessionel ud, og de udfladede fungerer ikke på tryk. Du kan stadig henvise til onlineressourcer, men links skal flyttes til fodnoter eller udarbejdes i slutningen af ​​hvert kapitel. Her er et eksempel på, hvordan det ser ud:

referencer

 • Rediger for kvalitet og konsistens – du vil være sikker på, at hvert afsnit i din bog er af indhold af højeste kvalitet, som du kan fremstille lige nu. Dette er især vigtigt, hvis du arbejder med artikler fra over et år siden, da din skrivning måske er vokset markant i den mængde tid.

Du ønsker måske også at ansætte en professionel redaktør, men det er vigtigt at først udføre disse redigeringer på egen hånd. Dette vil gøre det lettere for din redaktør at fokusere på at gøre bogen så god, som den muligvis kan være, snarere end blot at gøre den til en bog. Det sparer også din editor tid og potentielt sparer dig penge.

Udgivelsesprocessen

Nu hvor du har samlet din bog, er det tid til at starte den faktiske udgivelsesfase af "WordPress blog til bog" behandle. Du ønsker at gøre mindst tre af disse fire ting: leje en professionel redaktør, oprette eller bestille et bogomslag, formatere bogen til udgivelse og gøre den tilgængelig for offentligheden.

Professionel redigering

Der er tre typer professionel redigering: udviklingsredigering, kopiering og korrekturlæsning.

 • Udviklingsredigering fokuserer på bogen som helhed, hvilket hjælper dig med at afklare dine point og organisere din bog på den mest effektive måde.
 • Copyediting fokuserer på grammatik, stavemåde og konsistens i formatering og stil.
 • Korrekturlæsning fokuserer udelukkende på grammatik og stavemåde.

Så hvilken type redigering har du brug for?

Hvis dette er din første gang, du udgiver en bog, foreslår jeg kraftigt, at du ansætter fagfolk til alle tre typer redigering. Du kan erstatte en udviklingsredaktør med flere beta-læsere – læsere, der vil give feedback på din bog gratis – men at arbejde med en rigtig, professionel redaktør vil lære dig enormt at skrive.

Hvor meget koster redigering?

Redigering er muligvis den største udgift ved at omdanne din WordPress-blog til bog, men det beløb, du vil bruge, varierer afhængigt af længden på din bog, typen (r) redigering, du betaler for, og den / de professionelle (r), du vælger.

For en 15.000-20.000 ordbog koster professionel redigering typisk et sted mellem $ 400 og $ 800. Du kan finde professionelle redaktører igennem Reedsy.

Sådan forvandles din blog til en bog: Reedsy Editors

For en mere budgetindstillet mulighed kan du også prøve lykken på Fiverr. Platformen er kendt for at tilbyde udførelse af utal af små opgaver til $ 5 pr. Stykke. Forvent dog ikke at få hele din bog redigeret for $ 5. Med redigering vil du støde på priser i ballparken på $ 5 pr. 500 ord (eller deromkring). Det endelige beløb vil stadig være meget lavere end andre steder. Når det er sagt, skal du huske, at kvaliteten muligvis også er noget lavere.

fiverr redigering

Vi har nogle guider til, hvordan du bruger Fiverr på denne blog. Tjek dem ud. Vi går faktisk trin for trin gennem hele oplevelsen.

Bogomslag

Du kan selv lave et bogomslag med Photoshop eller endda Canva, men lad os være ærlige: Folk bedømmer bøger efter deres omslag. Du har allerede lagt en enorm mængde arbejde i at omdanne din WordPress-blog til bog, og du vil give den den bedst mulige chance. Så medmindre du allerede er en dygtig grafisk designer, vil du betale for et bogomslag.

Hvor meget koster en bogomslag?

Igen, dette vil variere meget. Websteder som Gå videre med at skrive tilbyder både foruddefinerede covers og overkommelige provisioner. Du kan også finde coverdesignere på websteder som den førnævnte Fiverr.

For de fleste designopgaver kan du også tjekke ud som f.eks 99designs. Det er en "online markedsplads mødes auktion" slags sted til designprojekter. Tjek det ud.

99designs

Formaterer bogen til udgivelse

Dette er det sidste trin i at omdanne din WordPress-blog til bog, omdanne den fra en rå fil til noget, folk vil lide at læse.

Formatering af en bog er meget forskellig fra blogdesign, men du kan lære at gøre det selv. Der er flere programmer, der udelukkende er afsat til at hjælpe forfattere med selv at udgive deres første bog. Hvis du allerede har brugt BookWright til at importere dit websted, kan du bruge det samme program til at formatere din bog til offentliggørelse …

For mere kompliceret bogdesign (design, der bruger en masse grafik), kan det være en god ide at investere i et program som vellum. Du kan starte med Vellum ved at læse dette formatering af tutorial fra Joanna Penn. Den eneste ulempe ved Vellum er, at det i øjeblikket kun er tilgængeligt til Mac.

Vil du ikke gøre det selv? Heldigvis er professionel formatering relativt billig. Nogle cover-designere tilbyder også rabatpakker med formateringsindstillinger, så medmindre du aktivt vil lære, er dette noget, du vil outsource.

Hvor meget koster formatering?

Du kan normalt forvente at bruge mellem $ 50 og $ 200 på formatering. De nøjagtige omkostninger ved formatering afhænger af tre faktorer:

 • Billeder – Billeder gør formateringen mere kompliceret, så det også bliver dyrere.
 • Formaterne – At få din bog formateret til både trykt og e-bog koster mere end bare at lave en e-bog-version.
 • Den professionelle – De fleste freelance-bogdesignere tilbyder faste priser. Nogle opkræver muligvis ekstra for en længere bog.

Du kan finde erfarne formateringsfolk på Reedsy. Nogle coverartister tilbyder også formateringstjenester og tilbyder muligvis en rabat, hvis du køber de to som et bundt.

Reedsy formateringssøgning

Udgivelse af din bog

Med din bog formateret, er det tid til offentliggørelse! Hvis du planlægger at gøre det til et nyhedsbrev-freebie, skal du blot uploade det til din nyhedsbrevtjeneste og vedhæfte det til din autoresponder.

Hvis du vil sælge din bog til verden, er den nemmeste måde at uploade den til Amazon (her er hvordan). Din bog kan derefter sælges over hele verden inden for et par dage. Amazon vil endda give dig en ISBN-nummer hvis du ikke har en. Det sagt, Hvis du bruger en Amazon ISBN, vil du kun kunne sælge på Amazon.

hvis du køb dit eget ISBN-nummer, du kan sælge videre Kobo, iBooks-butikken og Google Play-boghandlen. Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge en service som Draft2Digital at strømline at få dine bøger til alle disse og andre online detailhandlere.

Markedsføring af din bog

Din bog tilføjer troværdighed til dit nuværende arbejde, men for at den kan tiltrække et nyt publikum, har den brug for en separat markedsføringsplan. Denne markedsføringsplan skal skræddersys til indholdet i din bog, din målgruppes behov og hvad du faktisk synes om at gøre.

Her er et par ting, der er værd at prøve:

 • Fortsæt med at promovere din blog – Ligesom din bog er et godt marketingværktøj til din blog, er din blog et godt marketingværktøj til din bog. Sørg for, at der er fremtrædende links til din bog i dine menuer, og overvej at tilføje en biograf med et link til din bog til slutningen af ​​hvert indlæg. På boglanceringstidspunktet skal du sende artikler relateret til din bog.
 • Besøg andre blogs – Gæsteposter og interviews er gode måder at introducere dig selv til en anden bloggers publikum. Interviews er især store, fordi de positionerer dig som ekspert i rampelyset. Du kan også øge din autoritet og web-tilstedeværelse ved at være vært for interviews på din egen blog.
 • Forpligt dig til markedsføring på sociale medier – Din bog skal integreres i din overordnede sociale mediestrategi, og du skal også have en separat strategi til din boglancering.
 • Start fester – Startfester kan være livebegivenheder i boghandlere eller biblioteker eller onlinebegivenheder streamet via YouTube eller Facebook Live.
 • Offentligt talende begivenheder – Offentlige talende begivenheder er en fantastisk måde at introducere dig selv og dine ideer til nye mennesker, give dig selv endnu mere troværdighed og potentielt endda få betalt.
 • Undervisning – Lær lektioner fra din bog som et faktisk kursus, enten online eller offline.
 • Reklame – Betalt reklame på Facebook og Amazon kan bringe tusinder af nye læsere ind hver måned. For at maksimere dine reklamedollar skal du tage Annoncering for forfattere kursus tilbydes af Mark Dawson. Du kan også tjekke vores gennemsigtighedsrapporter, som deler resultaterne af mange af vores annonceeksperimenter.

Endelig rådgivning

At udgive en bog er en af ​​de bedste måder at etablere sig selv som en ekspert og tjene en sekundær indkomst. Mange af verdens mest berømte bloggere fra Darren Rowse af Problogger til Gretchen Rubin af The Happiness Project er forfattere. At slå din WordPress-blog til bog garanterer ikke, at du opnår deres succesniveau, men det sætter dig på den rigtige vej.

Hvad synes du om alt dette?

Vender din WordPress-blog til at booke noget, der er på din dagsorden i den nærmeste fremtid?

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout og præsentation af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map