Ефективни цели на блога: Вашето крайно ръководство за поставяне на практика за задаване, измерване и постигане на вашите цели като блогър

Внимание! Това не е друго "трябва да зададете цели на блога" -тирада. Това е повече. Много повече. Първо, фактите: блоговете, които си поставят цели, измерват и се придържат към добри цели, са много по-ефективни от блоговете без цели или блоговете с неефективни цели. Тази публикация ще ви разкаже всичко за спецификата на това, ще ви обясни как да зададете ефективни цели на блога и след това как да се уверите, че се придържате към тях.


Действителният акт на блоговете не е лесен. Независимо дали създавате нов блог или разработвате съществуващ, седнете и си казвайте, "точно, време за блог!" е също толкова полезно, колкото да седиш пред празно платно и да си казваш "точно, време за рисуване на картина!" Разбира се, за много подбран брой хора такава творческа свобода може да бъде едновременно освобождаваща и вдъхновяваща.

Но за повечето от нас този вид насочен импулс може да бъде непосилен и да се самоунищожи. Това не е добро място, за да бъдете, но тази публикация може да ви насочи от объркване до успех в блоговете.

Това, което отделя страхотните блогове от останалите, не е непременно абсолютното качество на техните идеи или писане, а по-скоро способността на авторите да ги визуализират, насочват и развиват в съгласувана визия с дългосрочни цели и стратегии. С други думи, ефективни цели в блога.
задайте цели на блога

Хората лошо мислят по отношение на растежа на съединенията; предпочитаме да мислим линейно. Това означава, че надценяваме това, което можем да постигнем в краткосрочен план, но подценяваме дългосрочния. Правилното поставяне на цели ви позволява да обвържете великите си амбиции с ежедневните си тактики, така че никога не ви влиза през главата – но важното е, че никога не се продавате и на къси.

В тази публикация ще разгледаме методите, които можете да използвате днес, за да изведете блоговете си на следващото ниво. Ще разгледаме основните компоненти на изпълними цели и техники за формирането и развитието им. Ще разгледаме и стратегиите за прилагане: прилагането на тези цели на практика, придържането към тях и проследяването на вашите постижения. Накрая ще обхванем някои общи препятствия и как да ги преодолеем.

Да започнем с основните положения и да зададем няколко трудни въпроса защо правите това.

Как да формираме ефективни цели: започнете с защо

Първият въпрос, който трябва да си зададете, също е най-трудният: защо водите този блог? Какво се надявате да постигнете с него? Попитайте 5 различни блогъри и ще получите 5 различни отговора:

Искам платформа, която да изрази идентичността на нашата марка и да се разграничим от конкуренцията
Искам да разгледам задкулисната ни компания

Искам да изградя доверие
Искам да се свържа лично с феновете си
Искам да създам имейл списък чрез страхотно съдържание

Можете да генерирате произволен брой конкретни, насочени цели за вашия блог само от този списък. Но въпреки че всичко това звучи като напълно разумни идеи, те всъщност не стигат достатъчно далеч. Тоест, те всъщност не отговарят на стратегическите цели, които се крият зад успешен блог.

Какъв е смисълът да се състави списък с имейли? Какво предимство ще "изграждане на доверие" да ви даде във вашата индустрия? Как даването на вътрешна информация всъщност ще помогне за развитието на вашия бизнес? Преди да продължите, уверете се, че имате конкретна представа за какво е вашият блог и, ако е подходящо, как ще помогне на вашия бизнес.

Но почакай! Също така е важно да се има предвид, че просто определянето на цели на блога в името на него няма да бъде възнаграждаващо. Не разчитайте само на "преобладаваща мъдрост" в бизнеса. Къде да Вие искам Вашият блог да бъде след месец? След година? Пет години? Предвидете своя идеал "състояние на успеха" и помислете как бихте могли да стигнете до там, опитвайки се да разработите краткосрочни цели, които водят до дългосрочните ви цели.

Въпреки че първоначално изглеждат непреодолими, в нито един от горните примери няма присъща стойност, освен ако не са свързани с вашия дългосрочна визия за вашия блог. Сляпото избиране и избор на цел ще ви затрудни много по-трудно да намерите личния си стремеж, за да можете да го постигнете.

Отделете няколко минути. Вземете химикалка и хартия. Напишете някои идеи и очертания за това, което смятате, че целта на вашия блог е и къде го виждате, заемайки вашия бизнес.

Това изображение показва това упражнение, предприето за един от моите клиенти. Отделете няколко минути, за да направите това в действителност и продължете, след като сте покрили очевидните точки. След като приключите, можем да продължим да разгледаме как да превърнем тези идеи в конкретни, постижими цели.
цели на блога

Блог SMART за ефективни цели

С какво и защо не е на път, нека да разгледаме как да зададете управляеми, ефективни цели за вашия блог. Те ще гарантират, че насочвате към конкретни, неповторими области и ще се настроите за устойчив, дългосрочен растеж на ключовите показатели.

Рамката SMART е златният стандарт, когато става въпрос за поставяне на цели. Може да сте чували всичко преди, но това е толкова ясна система, че тук наистина се повтаря. SMART е контролен списък с пет стъпки, за да се уверите, че постигате целите си по възможно най-ефективния начин. SMART целите са:

специфичен

специфичен

Обобщенията са известни като безполезни. "Подобрете блога си" е по същество безсмислена цел, без определяеми параметри или крайни точки. Свиването на вашите планове до конкретни цели е първата стъпка към успеха – в противен случай няма да знаете в какво се стремите!
измерим

измерим

Това се основава на идеята, че трябва да можете да измервате целите си, за да могат те да бъдат ефективни. "Станете по-добър писател" не е измерима цел (как да измервате добротата?) – "напишете публикация, която получава 100 споделяния" е.

постижим

постижим

Разбира се, един ден може да искате 100 000 души, които четат блога ви. В крайна сметка това може да се случи. Но това няма да се случи през първия месец. За да получите това, ви трябват 10 000, а преди това 1000 и т.н. Съсредоточете се върху това, което е възможно, в противен случай просто ще останете разочаровани.
съответен

съответен

Това се връща към нашата първа точка: уверете се, че задавате цели, които са подходящи за причината, по която вие ръководите блога си. Натрупването на абонати за електронна поща само заради това ви дава удовлетворяващото усещане за числа, които тикат, но всъщност не помага. Вместо това опитайте да си поставите цел като "увеличете честотата на кликване върху страницата на продукта с 30%", пряко свързан с дългосрочните Ви цели за генериране на приходи.
Обвързани във времето

Обвързани във времето

Един сигурен начин за игнориране на нещо е да не се ограничава време. Простата цел "напишете 10 блога" има подчертано различен импулс към "напишете 10 блога до ноември". Поставете твърди граници на времето си, за да гарантирате, че имате причина да свършите нещата днес.

И така, когато сглобите всичко това заедно, как изглеждат SMART блоговите цели? Ние можем да ги разделим на три различни цели:

Цели за създаване: става въпрос за задаване на цели за рекламните Ви резултати:

 • "Напишете 500 думи на ден тази седмица".
 • "Създайте 3 нови блог концепции за вашата ниша през това тримесечие".
 • "Публикувайте в нов носител (видео, подкаст и т.н.) този месец, за да достигнете до различна ключова аудитория".

Цели за изпълнение: те са свързани с това колко добре се справя блогът ви:

 • "Увеличете блога трафик с 10% за четири седмици".
 • "Публикувайте още четири блога през това тримесечие от последното тримесечие" .
 • "Увеличете процента на регистрация по имейл с 15% през това тримесечие".

Цели за оптимизация: те се отнасят до вашето собствено разбиране на процеса на целите:

 • "Прочетете и си правете бележки за 4 ключови статии през следващите две седмици".
 • "Настройте Google Analytics в блога и проверявайте числата веднъж седмично, като актуализирате резултатите в електронна таблица".

Върнете се към този списък, който сте направили по-рано. Надяваме се, че до този момент започвате да придобивате представа как можете да вземете тези неясни идеи и да ги превърнете в изпълними, SMART цели. Вземете всяка една от идеите, които първоначално сте записали, и се опитайте да развиете пет конкретни цели от тях.

Наистина си струва да отделите време за това: както всичко, задаването на цели за вашия блог става по-лесно с практиката. Когато приключите, върнете се тук и ще разгледаме как можете да приложите тези цели.

Как да се придържаме към целите на блога: да гарантираме, че следвате в своя блог

Сега трябва да имате усещането за вида, който трябва да използвате, за да структурирате целите си, за да ги направите по-ефективни, както и да изберете някои идеи за вашия собствен блог. Но какво да кажем за процесите зад създаването и придържането към целите на блога? Какви методи можете да използвате, за да постигнете действително дългосрочните си цели в блога?

Първо, няколко очевидни точки:

I. Не поемайте твърде много цели наведнъж. По-добре е да постигнете няколко цели в блога, отколкото да се провалите в десет. Стремете се да надграждате своите успехи и дайте приоритет на това, което е изпълнимо, вместо да се опитвате да успеете във всичко едновременно.
II. Записване на вашите цели някъде изявени ще ги държат на преден план в ума ви. Вашата обява; вашия бележник, който винаги имате под ръка; добрият стар пост-бележка, залепен за вашия екран; каквото работи за вас. Просто постоянното напомняне за тях ще ви помогне да се ангажирате с целите си.

III. Разработете това, което няма да приоритизирате. Направете ясни граници, за които няма да се притеснявате, докато работите върху конкретен набор от цели. Фокусиране върху изграждането на общия ви трафик на сайта? Не обръщайте внимание на броя на коментарите за всяка ваша публикация. Задаването на граници ще бъде премахнато "смущения" което в противен случай би могло да даде деморализиращо чувство за неуспех, че не постигате всички неща наведнъж.
IV. Поставете конкретна цел "тригери". Така че, вместо да си казваш "пишете всяка седмица", опитайте да зададете целта на "пишете всеки вторник след обяд" или подобно. Това се връща към "обвързани във времето" аспект на рамката SMART и ще ви помогне да установите рутинни и конкретни времена за работа върху вашите цели на блога.

Нека да разгледаме стратегиите на един успешен блогър и да ги разделим за ясна, проста, но мощна структура за определяне на цели, която може да изведе блога ви на следващото ниво.

Процес на определяне / преразглеждане на цели на три нива

Един от най-ефективните начини, по който се натъквам на визуализиране на дългосрочни цели в контекста на краткосрочен план, е процес на преглед на три нива разработена от Tiago Forte (Тиаго е отличен по тази тема, но това връзки към блога му за платени само средни; версия на същото нещо можете да намерите тук). В процеса на преглед избирате и следите най-важните си ежедневни / седмични / тримесечни цели. Това ви помага лесно да задавате по-малките си цели в контекста на общите си цели в блога, като ви позволява да работите ефективно върху малки задачи с увереността, че всички те са в услуга на вашата дългосрочна визия.

Огромната полза от тази система е, че избягва капана да отговаря на това, което има спешно по всяко време, вместо това, което има важно. Използвам това, за да помогна на клиентите си да дават приоритет на съдържанието си в блога и дори за ежедневно управление на собствените ми задачи. Той е невероятно ефективен и практичен също – често тези неща са напълно нереалистични за времето, което изискват от вас, но този процес постига добър баланс между времето за работа, където отивате, и времето, което вършите работата. И така, как работи процесът в три стъпки, настроен да отговаря на целите на блога?

 1. На ниво тримесечно поставяне на цели трябва да разработвате 3 основни цели на блога за следващите 13 седмици. Прегледайте последното си тримесечие (чрез седмични прегледи): вашите постижения, постижения и неуспехи. Опитайте и визуализирайте идеала си "състояние на успеха"; трябват ли дългосрочните ви цели да коригирате / промените / изхвърлите? Изберете възможно най-много цели за следващото тримесечие. След това стеснете този комплект. Коя би била най-вълнуващата, най-запомнящата се цел, която ще постигнете? Какво бихте направили с вашия блог, като имате неограничено време или ресурси? Продължавайте да работите в него, докато нямате три ясни, SMART блог цели за следващото тримесечие.
 2. Седмична настройка на целите е широко подобен. Разделете целите си на тримесечни блогове на по-кратки периоди (седмици 1-5, 6-10 и т.н.) и изработете цели на все по-микро ниво. Това трябва да ви отнема няколко минути всяка седмица. Обичам да правя това в понеделник сутрин, но петък следобед работи по-добре за някои хора. Всяка седмица минавайте през тримесечните си цели, уверете се, че те все още имат смисъл; прегледайте постигнатото в блога си през последната седмица и след това изберете нов набор от цели за следващата седмица, обвързан с тримесечните ви цели.
 3. Вероятно няма да работите в блога си достатъчно често, за да оправдае настройката ежедневни цели, но използвайте същия принцип, когато работите през седмицата: обвържете работата, която давате с приоритет, за седмичните си цели, а не това, което е спешно. Генерирането например на три доса, когато седнете да работите в блога си въз основа на седмичните си цели, е наистина ефективен начин да ви накара да се съсредоточите върху това, което е важно. Смятам за полезно да запиша в документ какво съм направил, така че е лесно да се преглежда в края на седмицата.

На практика, ако една от целите ви е да увеличите трафика, за да увеличите генерирането на олово за вашия продукт, може да се окажете, че прекарвате повече време за промоция за вашите публикации, отколкото бихте имали иначе. Това е добре! Честият проблем с блоговете, който виждам, е, че хората прекарват възрасти в писането им, но няма време да разказват на никого за съдържанието, което са публикували! Малкото валидиране от извършването на допълнителната промоция, което привлича допълнителните посетители, също ще ви даде този допълнителен тласък на мотивацията, който трябва да продължите да работите върху своя блог.

Проследяване на вашите постижения в блоговете: ефективна самооценка и отчетност

Проследяването на всички тези цели и постиженията ви е супер важно. Не сме много добри да държим много мозъчни потоци наведнъж в мозъка си, но това е добре; затова сме измислили писането! Уверяването, че сте записали някъде своите цели в блога, е не само изключително полезно по организационни причини, но и за вашата лична мотивация.

Няма нищо по-удовлетворително от това да прелиствате страница след страница с успешно изпълнени задачи с напомняне, че вашите цели са в крайна сметка постижими.

Добрата стара писалка и хартия е най-простият начин; обикновена електронна таблица може да бъде ефективна или има богатство от приложения за производителност, които са направени с това предвид. Не се страхувайте да прекарате известно време с куп различни, за да видите какво работи за вас.

Проследяването на вашите постижения е само една форма на отчетност – в случая само на себе си. Но един от най-добрите начини да се гарантирате, че се придържате към целите си е външна отчетност. Нищо не е толкова мотивиращо като знанието, че някой друг ще провери теб и ще види как се справяш!
Екранна снимка на електронната таблица с цели на блогаТова е екранна снимка на проследяването на ключови думи, която създадох и наблюдавах всяка седмица, когато стартирах блога си. Трябва да започнете някъде!

Има няколко начина, по които можете да опитате да направите целите на блога си външно отчетливи:

 • Обсъждайте целите си с приятел или колега веднъж седмично. Двойни точки, ако им помагате и за постигането на целите им. Правя това веднъж месечно с приятел, който работи в съвсем различна индустрия. Външната перспектива е изключително полезна.
 • Ако искате да увеличите малко личните залози, можете да опитате услуга като Beeminder или StickK. Това са услуги, които използват "побутнете" теория на мотивацията, за да ви накара да се придържате към обещанията си. Вие поставяте определена сума от собствените си пари на линията, определена с измерими цели. Ако не постигнете целите си (известно време, прекарано в писане, да речем), парите ви се даряват за благотворителност!
 • За да бъдете отговорни пред още повече хора, можете да се ангажирате да публикувате редовни актуализации в емисиите си в социалните медии относно състоянието на напредъка към постигането на вашите цели в блога. WPShout, например, публикува дълга статия всеки вторник за последните четири години. Читателите очакват да видят нови публикации, публикувани в този график. Това създава огромен натиск за отчетност и голямото количество публикации е основна причина тя да не бъде нарушена буквално в години.

Можете да направите свой собствен обрат на всяко от горните. В CodeinWP отдавна вярваме в стойността на regular доклади за прозрачност (можете да намерите всички наши тук). Това са обрати на две от горните точки. Открихме, че те са един от най-добрите начини за визуализиране, придържане и постигане на нашите цели, както и споделяне с нашите читатели на ползите от това. Ние пишем нашите месечно и те действат като фокусна точка за оценка на нашите месечни успехи, неуспехи и възможност за подобрения. Те също ни дават по-лично пространство, в което можем да пуснем своето "професионален" фасада за малко и да поговорим за нашите честни мнения за текущата посока CodeinWP върви.

Това е частта от постигането на ефективни цели в блога, които е лесно да пропуснете, тъй като отнема време! Този път обаче работата в блога ви, а не в блога ви е наистина важна част от постигането на напредък. В следващия раздел ще пренесем точките за придържане към целите на вашия блог, като разгледаме някои препятствия за коментарите.

Чести препятствия, които пречат на хората да изпълняват своите цели в блога

"Това е всичко много добре", Чувам как казваш, "но всеки път, когато се опитвам да си поставям цели, те винаги се заблуждават! Винаги се прави да звучи толкова лесно, когато просто не е!" Добре, че имам добри новини за вас: направихте го толкова далеч в статията! Явно желаете да подобрите играта си в блог-цел и сте преодолели най-голямото препятствие: не се отказвайте.

Много е лесно да влезеш в мисленето, че когато се опитваш да бъдеш добър в поставянето на цели веднъж и това не се получи, никога повече няма да работи. Нека разгледаме три общи препятствия, с които се сблъскват хората, когато задават цели на блога и как да ги избегнат:

прекалено много
Първото – и не мога да подчертая това достатъчно – е поставяне на твърде много цели наведнъж. Има стотици цели, които бихте могли да си поставите за подобряване. По дяволите, има стотици начини само за да получите трафик. Ако се опитате да ги направите всички наведнъж, вие ще се преуморите и ще намерите никой от тях не е постижим. Три е добро число.
нефокусиран
Втората е поставяне на нефокусирани цели – Всичко е много добре да започнете нов блог и да мислите за себе си, "Искам да започна разговор". Но какво означава това? Искате ли да насърчите оживена дискусия в коментарите във вашите блогове? Искате ли вашите идеи да бъдат написани и обсъдени в други сайтове? Искате ли да пишете публикации на гости на други сайтове и да представяте гости на вашия сайт? И защо искате да правите тези неща? фокус.
нереалистично
Третата е поставяне на нереалистични цели. Както видяхме по-горе, да си кажеш, че ще достигнеш 100 000 гледания през първия си месец просто не е постижимо, освен ако вече не си фантастично известен писател в други сайтове. Победете себе си, защото получавате само 100 гледания на месец, когато добре утвърдените блогове теглят десетки хиляди няма да ви помогнат.

Надяваме се обаче, че научихме досега, трябва да ви помогне да разберете какво не е наред с горните проблеми и как да ги разрешите. Не мога да подчертая достатъчно важността на настройката няколко, съсредоточени, постижими цели, и се придържаме към тях. Ако това просто звучи като здрав разум, е, това е така, защото е така. Току-що сме били обусловени "мечтай смело" а понякога първият ни импулс е да игнорираме реалностите за постигане на тези големи мечти.

Преди всичко: не се отказвайте Не забравяйте, че се фокусирате върху бавния и сложен растеж. Вържете тези ежедневни, седмични, тримесечни цели в дългосрочните си цели в блога и наистина ще видите резултати с течение на времето.

Вече сте готови да се съсредоточите и да продължите с работата

Тази публикация е вашето уводно ръководство за задаване, измерване и постигане на ефективни цели в блога. Разгледахме:

 • Важността на разбирането защо блогвате.
 • SMART рамката за определяне на цели.
 • Съвети за придържане към вашите цели.
 • Проучване на ефективна структура за поставяне на цели.
 • Чести препятствия, които могат да попречат на ефективното поставяне на цели.

Следващата стъпка е да вземете тази рамка и да приложите към вашия блог. Не мислете за това като за набор от задължителни инструкции, а за набор от насоки, които можете да персонализирате според вашите ситуации. Възможно е да ви е необходима само част от това, за да работите много по-ефективно. Ако е така, фантастично! Изпробвайте това, вижте какво работи най-добре за вас и не и двете с битовете, от които не се нуждаете.

Целта с това (не е предназначено за каламбур) е да ви помогне да се съсредоточите и да постигнете напредък, а не да генерирате мета-работа, която ви отнема от задачата в ръка, така че персонализирайте, докато не получите настройка, която да ви подхожда..

Блогът никога не е лесен. Но не е нужно да е сложно. Рамките за поставяне на цели в крайна сметка са за яснота на зрението. Премахването на слоевете от сложност чрез задаване на ясни и ефективни цели ще освободи пространството в главата, което ви позволява да прекарвате по-малко време смътно да се притеснявате за посоката на блога си и повече време да създавате страхотно съдържание.

И в крайна сметка именно това прави страхотен блог.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map