Datavisualisering i WordPress: Sådan gør du det (med eksempler, plugins og værktøjer)

Datavisualisering i WordPress


Brug af datavisualisering i WordPress er en fantastisk måde at forbedre dit almindelige tekstindhold og kommunikere data og koncepter bedre med dine læsere.

Mens "datavisualisering" lyder fancy, det er virkelig bare en betegnelse for grafisk præsentation af information eller data for at gøre det lettere for læserne at forstå ideer, tendenser eller mønstre.

Den sidste del er den vigtigste – det er ikke kun at dumpe data om besøgende. I stedet er det ved hjælp af data til at fortælle en historie på en visuel måde. ����

I dette indlæg forklarer vi, hvordan du kan begynde at bruge datavisualisering i WordPress ved:

 • ✅ Viser dig nogle eksempler på almindelige datavisualiseringsimplementeringer for at få nogle ideer til udtryk.
 • ✅ Deling af fire WordPress-datavisualisering plugins og værktøjer, som du kan bruge til at starte visualisering af data uden behov for nogen teknisk viden.
 • ✅ Afslut med et par tip fra eksperter til datavisualisering.

Lad os komme igang…

�� Seks eksempler på datavisualisering i WordPress

I dette første afsnit viser vi dig nogle opnåelige eksempler på, hvordan du kan anvende datavisualisering i WordPress uden brug af særlig viden.

Derefter lærer du i det næste afsnit om nogle plugins og værktøjer, der hjælper dig med at implementere disse eksempler.

Grundlæggende diagrammer og grafer (cirkel, søjle, linje osv.)

Den nemmeste måde at komme i gang med datavisualisering i WordPress er med nogle grundlæggende diagrammer og grafer. Selv bare ved hjælp af et cirkel eller søjlediagram kan du gøre det meget lettere for dine besøgende at forstå de data, du deler med dem

For eksempel dette søjlediagram fra kolonne fem medier gør det nemt at se, hvordan rejseafstand stables op til forskellige NCAA-sportsgrene. Det er meget mere forståeligt end bare at dele disse data som en liste, ikke?

Eksempel på søjlediagram

Generelt:

 • Linjediagrammer er gode til at vise ændringer over tid for en eller flere grupper.
 • Lagkagediagrammer er bedst til at sammenligne dele af en helhed uden ændringer over tid.
 • Søjlediagrammer er gode til at sammenligne forskellige grupper eller vise store ændringer over tid.
 • Områdegrafer er en anden måde at spore ændringer over tid for en eller flere grupper på.

Sammenligningstabeller

Sammenligningstabeller er en fantastisk måde at hurtigt visualisere vigtige forskelle mellem forskellige enheder.

Vi bruger datatabeller i mange af vores indlæg til at sammenligne forskellige plugins eller tjenester for at gøre det lettere for læserne at finde det rigtige værktøj.

For eksempel hjælper sammenligningstabellen i vores bedste indlæg med adgangskodeadministratorer besøgende hurtigt at se nøgleforskelle mellem adgangskodehåndteringsværktøjerne uden at tvinge dem til at læse afsnit af tekst:

simpelt tabeleksempel

infografik

Ud over at være en populær linkbuilding-strategi er infografik også en god måde at skabe hele datavisualiseringshistorier på.

Det vil sige, i stedet for et enkelt diagram eller graf inkluderer infografik normalt flere datavisualiseringsmetoder, som alle flyder sammen for at kommunikere information.

For eksempel bruger vores WordPress-hosting infographic forskellige målere og ikoner til at fortælle en historie om WordPress-hosting.

Tidslinje med begivenheder

En tidslinje med begivenheder kombinerer et linie- eller områdekort med specifikke begivenheder. Tanken er, at du ikke kun er i stand til at kommunikere ændringer over tid, men også markere de vigtigste begivenheder, der førte til disse ændringer.

Se f.eks. Hvordan denne datavisualisering fra Anthropocene Magazine forbinder vigtige begivenheder med ændringer i CO2-emissioner:

Tidslinje med begivenhedseksempel

billedadvarsler

Et billedbillede kombinerer en grafik med kortdata. Det forbedrer i det væsentlige data, der ellers kunne kommunikeres med et enklere diagram ved at tilføje et billede eller ikon, der opretter forbindelse til historien.

Se for eksempel på dette billede fra Stephen Wildish der viser indholdet af forskellige former for konserver:
Billedeksempel

Kortvisualiseringer

Kort er en fantastisk måde at kommunikere data om specifikke placeringer.

En populær måde at vise datatætheden med i forhold til geografiske placeringer er et boblekortkort.

For eksempel, dette boble kort kommunikerer hurtigt tætheden af ​​meteorangreb over hele verden:

Eksempel på boblekort

En anden måde at visualisere geografiske data er med et koroplethkort. Med denne type visualisering er hvert geografisk område skraveret i henhold til en farvetast (jeg garanterer, at du har set dette – du ved muligvis ikke det under navnet!).

Choropleth-kort er gode til at vise proportioner, snarere end samlede værdier som eksempelet på boblekortet.

For eksempel viser dette choropleth-kort fra UC Davis hurtigt fattigdomsprocenten efter amerikansk stat:

Choropleth-korteksempel

Få flere eksempler på datavisualisering med Data Viz Project

Hvis du vil have lidt mere inspiration til datavisualisering i WordPress, Data Viz-projekt er et fantastisk websted, der viser en række flere nichedata-visualiseringsmetoder, som histogrammer og sommerfuglediagrammer.

�� Fire datavisualisering WordPress-plugins og værktøjer, der hjælper dig med at komme i gang

Nu til det næste spørgsmål – hvordan kan du faktisk anvende eksemplerne på datavisualisering på dit WordPress-sted?

Her er nogle datavisualisering plugins og værktøjer, som du kan bruge til at hjælpe dit websteds besøgende med at forstå data …

1. Visualizer-plugin

Visualizer er et WordPress-datavisualiseringsplugin, der hjælper dig med at oprette en lang række tabeller, diagrammer og grafer fra dit WordPress-dashboard.

Det leveres med 12 forskellige responsive og interaktive diagrammer og grafer, inklusive alt fra enkle linie- og cirkeldiagrammer til mere avancerede implementeringer som geokort og scatter-plot:

Visualizer plugin diagramtyper

Du kan enten tilføje dine data direkte til WordPress ved hjælp af en Excel-lignende interface. Eller du kan importere fra Google Sheets eller en CSV, inklusive en mulighed for automatisk at synkronisere data for at holde dine diagrammer og grafer konstant opdateret.

Visualizer er en fantastisk mulighed, hvis du leder efter en måde at inkludere interaktive diagrammer og grafer på som en del af dit eksisterende WordPress-indhold, snarere end, for eksempel, at oprette et fristående infografibillede, der kan integreres andetsteds.

Visualizer har en begrænset gratis version på WordPress.org. Derefter starter betalte planer på $ 59, skønt du har brug for $ 149-udviklerplanen, hvis du automatisk vil synkronisere dine diagrammer og grafer for at holde dem opdaterede.

2. Adioma

Adioma er et skybaseret værktøj, der hjælper dig med at oprette infografik.

Mens Visualizer handler mere om at hjælpe dig med at vise aktuelle diagrammer og grafer, giver Adioma dig lidt mere designfleksibilitet til at skabe en brugerdefineret infographic til visning af dine data, skønt du har mindre fleksibilitet når det kommer til de faktiske diagrammer og grafer.

Her er et eksempel på den type infographic, som du kan oprette med Adioma – bemærk, hvordan det er lidt mere fokuseret på ikoner og visualisering af forbindelser / tidslinjer snarere end hårde data:

Eksempel fra Adioma

Adioma tilbyder en syv dages gratis prøveperiode. Herefter starter planerne ved $ 39 pr. Måned.

3. Infogram

Infogram sidder mellem Visualizer og Adioma. Ligesom Adioma er det et skyværktøj, der tilbyder en grafisk builder-interface til at hjælpe dig med at oprette infografik.

Dog går det også meget længere end Adioma, når det gælder indlejring af diagrammer og kort i din infografik, med muligheden for at indsætte 35+ diagrammer og 550+ korttyper, herunder muligheden for at redigere dine data lige i Infogram-editoren (eller oprette forbindelse til eksterne kilder som Google Sheets eller en CSV):

Infogram hjælper med datavisualisering i WordPress

Som sådan er Infogram en god mulighed, hvis du vil kombinere diagrammer / kort med en Canva-lignende editor til tekst og billeder.

Infogram har en begrænset gratis plan. Derefter starter betalte planer ved $ 19.

4. Datawrapper

Datawrapper er et visualiseringsværktøj, der sigter mod journalister, der leder efter måder at visualisere dataene i deres rapportering. Det bruges af journalister i store navne-publikationer som Bloomberg og Fortune.

Og selvom det er, hvad der står på marketingkopien, behøver du bestemt ikke at være journalist for at drage fordel af dette værktøj, og det er nemt at bruge de diagrammer, du opretter på dit WordPress-sted.

Datawrapper kan hjælpe dig med at oprette det grundlæggende som bar, cirkel og områdediagrammer. Men jeg tror, ​​hvor dette værktøj virkelig udmærker sig, er nogle af de mere niche-visualiseringsmuligheder, det tilbyder.

Med Locator-kortet kan du for eksempel oprette virkelig interessante visualiseringer til fysiske placeringspunkter:

Kort over datapakker

Tilsvarende er symbolkortet en fantastisk mulighed for at fremhæve densitet i specifikke områder:

Datawrapper kort

Med Datawrapper kan du oprette et diagram / kort pr. Måned gratis. Herefter starter betalte planer med 29 € / måned.

�� To hurtige tip til hjælp med datavisualisering i WordPress

Inden vi afslutter vores guide til datavisualisering i WordPress, lad os gennemgå nogle hurtige tip til, hvordan du effektivt bruger datavisualiseringsværktøjer ovenfor.

Tænk først på beskeden

Når du bruger datavisualisering i WordPress, er det let at blive overdreven fokuseret på designet af dit diagram eller din infographic. Selvom design bestemt betyder noget, bør det ikke være dit første fokus, når du visualiserer data.

Som Alberto Cairo af Cairo-datavisualiseringsstudiet forklarer:

"Informationsgrafik skal være æstetisk tiltalende, men mange designere tænker på æstetik, før de tænker på struktur, om selve informationen, om historien grafikken skal fortælle."

Så husk – beskeden og historien kommer først. Designet er bare der for at understøtte denne meddelelse.

Mindre er mere

En anden fristelse er at smide så mange data som muligt på dine besøgende. Når alt kommer til alt, hvis nogle data er gode, skal flere data være bedre, rigtigt?

Ikke nødvendigvis…

Husk, at du prøver at fortælle en historie, ikke dump data om folk. Hold dine data så enkle som muligt for nøjagtigt at fortælle den historie, du vil kommunikere.

Som Garr Reynolds, forfatteren af Præsentation Zen, forklarer:

"Du kan opnå enkelhed i designet af effektive diagrammer, grafer og tabeller ved at huske tre grundlæggende principper: begrænse, reducere, understrege."

��️ Begynd at bruge datavisualisering i WordPress i dag!

Jeg tror, ​​det er her, jeg skulle sige noget om, at et billede er værd at være tusind ord.

Nå, jeg indrømmer, at jeg ikke kender den nøjagtige vekselkurs mellem billeder og ord, men jeg kan sige, at smart ved hjælp af datavisualisering i WordPress kan hjælpe dig med at fortælle historier og formidle mening mere effektivt end ord alene.

Jeg forsøgte at dele nogle af de mest effektive, letteste at anvende datavisualiseringsteknikker til WordPress-brugere samt værktøjer, plugins og tip til at hjælpe dig med at komme i gang med datavisualisering i WordPress.

For at få fødderne våde, kan du starte med at bruge Visualizer-pluginet til at oprette diagrammer og grafer direkte fra dit WordPress-instrumentbord. Når du har fået fat i tingene, kan du begynde at bruge de andre værktøjer til at oprette infografik, mere avancerede lokationskort og meget mere.

Har du spørgsmål om brug af datavisualisering i WordPress? Spørg væk i kommentarerne!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map