Αποτελεσματικοί στόχοι ιστολογίου: Ο απόλυτος οδηγός πρακτικής εφαρμογής για τη ρύθμιση, τη μέτρηση και την επίτευξη των στόχων σας ως Blogger

Προειδοποίηση! Αυτό δεν είναι άλλο "πρέπει να ορίσετε στόχους ιστολογίου" -κομπάζω. Αυτό είναι περισσότερο. Πολύ περισσότερο. Πρώτον, τα γεγονότα: ιστολόγια που θέτουν στόχους, μετράνε και επιμένουν σε καλούς στόχους, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα ιστολόγια χωρίς στόχους ή ιστολόγια με αναποτελεσματικούς στόχους. Αυτή η ανάρτηση θα σας πει όλα σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτού, θα εξηγήσει πώς να ορίσετε αποτελεσματικούς στόχους ιστολογίου και, στη συνέχεια, πώς να βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει σε αυτούς.


Η πραγματική πράξη του blogging δεν είναι εύκολη. Είτε δημιουργείτε ένα νέο ιστολόγιο, είτε αναπτύσσετε ένα υπάρχον, καθίστε και πείτε στον εαυτό σας, "σωστά, ώρα για blog!" είναι εξίσου χρήσιμη με το να κάθεται μπροστά σε έναν κενό καμβά και να λέει στον εαυτό σας "σωστά, ήρθε η ώρα να βάψετε μια εικόνα!" Σίγουρα, για έναν πολύ επιλεγμένο αριθμό ατόμων, τέτοια δημιουργική ελευθερία μπορεί να είναι τόσο απελευθερωτική όσο και εμπνευσμένη.

Όμως, για την πλειοψηφία από εμάς, αυτό το είδος ώθησης χωρίς κατεύθυνση μπορεί να είναι συντριπτικό και αυτοκαταστροφικό. Αυτό δεν είναι καλό μέρος για να μείνετε, αλλά αυτή η ανάρτηση μπορεί να σας καθοδηγήσει από τη σύγχυση στην επιτυχία του blogging.

Αυτό που διαχωρίζει τα υπέροχα ιστολόγια από τα υπόλοιπα δεν είναι απαραίτητα η απόλυτη ποιότητα των ιδεών ή της γραφής τους, αλλά μάλλον την ικανότητα των συγγραφέων να οπτικοποιούν, να κατευθύνουν και να τους αναπτύσσουν σε ένα συνεκτικό όραμα, με μακροπρόθεσμους στόχους και στρατηγικές. Με άλλα λόγια, αποτελεσματικοί στόχοι ιστολογίου.
ορίστε στόχους ιστολογίου

Οι άνθρωποι είναι άσχημα στο να σκέφτονται από την άποψη της σύνθετης ανάπτυξης. προτιμούμε να σκεφτόμαστε γραμμικά. Αυτό σημαίνει ότι υπερεκτιμούμε τι μπορούμε να επιτύχουμε βραχυπρόθεσμα, αλλά υποτιμούμε μακροπρόθεσμα. Η σωστή ρύθμιση στόχων σάς επιτρέπει να συνδέσετε τις μεγάλες φιλοδοξίες σας με την καθημερινή τακτική σας, οπότε δεν θα μπείτε ποτέ στο μυαλό σας – αλλά το κυριότερο, ποτέ να μην πωλείτε τον εαυτό σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξετάσουμε τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα για να ανεβάσετε το ιστολόγιό σας στο επόμενο επίπεδο. Θα εξετάσουμε τα βασικά στοιχεία των εφαρμόσιμων στόχων και τις τεχνικές για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξή τους. Θα εξετάσουμε επίσης τις στρατηγικές εφαρμογής: να εφαρμόσουμε αυτούς τους στόχους στην πράξη, να τους επιμείνουμε και να παρακολουθούμε τα επιτεύγματά σας. Τέλος, θα καλύψουμε ορισμένα κοινά οδοφράγματα και πώς να τα ξεπεράσουμε.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και ας κάνουμε μερικές δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το κάνετε αυτό.

Πώς να σχηματίσετε αποτελεσματικούς στόχους: ξεκινήστε με το γιατί

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι επίσης η πιο δύσκολη: γιατί εκτελείτε αυτό το ιστολόγιο; Τι ελπίζετε να επιτύχετε με αυτό; Ρωτήστε 5 διαφορετικούς bloggers και θα λάβετε 5 διαφορετικές απαντήσεις:

Θέλω μια πλατφόρμα για να εκφράσουμε την ταυτότητά μας και να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό
Θέλω να ρίξω μια ματιά στο παρασκήνιο στην εταιρεία μας

Θέλω να χτίσω την αξιοπιστία
Θέλω να συνδεθώ προσωπικά με τους θαυμαστές μου
Θέλω να δημιουργήσω μια λίστα email μέσω εξαιρετικού περιεχομένου

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό συγκεκριμένων, στοχευμένων στόχων για το δικό σας ιστολόγιο μόνο από αυτήν τη λίστα. Αλλά ενώ όλα αυτά μοιάζουν με πολύ λογικές ιδέες, στην πραγματικότητα δεν φτάνουν αρκετά μακριά. Δηλαδή, δεν πραγματεύονται τους στρατηγικούς στόχους που βρίσκονται πίσω από ένα επιτυχημένο ιστολόγιο.

Ποιο είναι το σημείο δημιουργίας μιας λίστας email; Τι πλεονέκτημα θα "αξιοπιστία κτηρίου" σας δίνω στη βιομηχανία σας; Πώς θα βοηθήσει πραγματικά η παροχή πληροφοριών για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας; Προτού προχωρήσετε περαιτέρω, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συγκεκριμένη ιδέα για ποιο σκοπό είναι το ιστολόγιό σας και, εάν χρειάζεται, πώς θα βοηθήσει την επιχείρησή σας.

Αλλά περίμενε! Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ο απλός στόχος του ιστολογίου για χάρη του δεν θα είναι ικανοποιητικός. Μην βασίζεστε μόνο στο "επικρατούσα σοφία" στην επιχείρηση. Που εσείς θέλω τα δικα σου το blog να είναι σε ένα μήνα; Σε ένα χρόνο? 5 χρονια? Σκεφτείτε το ιδανικό σας "κατάσταση επιτυχίας" και σκεφτείτε πώς θα έχετε φτάσει εκεί, προσπαθώντας να επιτύχετε βραχυπρόθεσμους στόχους που οδηγούν στους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Παρόλο που φαίνεται αρχικά συναρπαστικό, δεν υπάρχει εγγενής αξία σε κανένα από τα παραπάνω παραδείγματα, εκτός εάν είναι συνδεδεμένα με το δικό σας μακροπρόθεσμο όραμα για το ιστολόγιό σας. Η τυφλή επιλογή και επιλογή ενός στόχου θα σας κάνει πολύ πιο δύσκολο να βρείτε την προσωπική κίνηση για να μπορέσετε να το πετύχετε.

Πάρτε λίγα λεπτά. Πιάσε ένα στυλό και χαρτί. Καταγράψτε μερικές ιδέες και περιγράμματα σχετικά με το τι πιστεύετε ότι είναι ο σκοπός του ιστολογίου σας και πού βλέπετε ότι παίρνει την επιχείρησή σας.

Αυτή η εικόνα δείχνει αυτήν την άσκηση που έγινε για έναν από τους πελάτες μου. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να το κάνετε αυτό και συνεχίστε αφού έχετε καλύψει τα προφανή σημεία. Μόλις τελειώσετε, μπορούμε να προχωρήσουμε για να εξετάσουμε πώς να μετατρέψουμε αυτές τις ιδέες σε συγκεκριμένους, εφικτούς στόχους.
στόχους ιστολογίου

Blog SMART για αποτελεσματικούς στόχους

Με το γιατί και τα σημεία που απουσιάζουν, ας δούμε πώς να ορίσουμε διαχειρίσιμους, αποτελεσματικούς στόχους για το ιστολόγιό σας. Αυτά θα διασφαλίσουν ότι στοχεύετε συγκεκριμένες, βελτιωμένες περιοχές και ρυθμίζετε τον εαυτό σας για βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη βασικών μετρήσεων.

Το πλαίσιο SMART είναι το χρυσό πρότυπο όσον αφορά τον καθορισμό στόχων. Ίσως τα έχετε ακούσει όλα πριν, αλλά είναι ένα τόσο σαφές σύστημα που πραγματικά επαναλαμβάνεται εδώ. Το SMART είναι μια λίστα ελέγχου πέντε βημάτων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτύχει τους στόχους σας με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Οι στόχοι SMART είναι:

Ειδικός

Ειδικός

Οι γενικεύσεις δεν είναι καθόλου χρήσιμες. "Βελτίωση του ιστολογίου μου" είναι ένας ουσιαστικά χωρίς νόημα στόχος χωρίς καθορισμένες παραμέτρους ή τελικά σημεία. Το να περιορίσετε τα σχέδιά σας σε συγκεκριμένους στόχους είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία – αλλιώς δεν θα ξέρετε σε τι επιτυγχάνετε!
Μετρητός

Μετρητός

Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι πρέπει να είστε σε θέση να μετρήσετε τους στόχους σας για να είναι αποτελεσματικοί. "Γίνετε καλύτερος συγγραφέας" δεν είναι μετρήσιμος στόχος (πώς μετράτε την καλοσύνη;) – "γράψτε μια ανάρτηση που παίρνει 100 μερίδια" είναι.

Κατορθωτός

Κατορθωτός

Σίγουρα, μια μέρα ίσως θέλετε 100.000 άτομα να διαβάζουν το ιστολόγιό σας. Μπορεί να συμβεί, τελικά. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τον πρώτο μήνα. Για να το αποκτήσετε χρειάζεστε 10.000 και πριν από αυτό, 1000 κ.ο.κ. Επικεντρωθείτε σε ό, τι είναι δυνατό, διαφορετικά θα καταλήξετε απλώς απογοητευμένοι.
Σχετικό

Σχετικό

Αυτό επανέρχεται στο πρώτο μας σημείο: βεβαιωθείτε ότι ορίζετε στόχους που σχετίζονται με τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείτε το ιστολόγιό σας από την πρώτη θέση. Η συσσώρευση συνδρομητών email μόνο για χάρη σας δίνει την ικανοποιητική αίσθηση των αριθμών που αυξάνονται, αλλά δεν βοηθά πραγματικά. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να θέσετε έναν στόχο όπως "αύξηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στη σελίδα προϊόντος κατά 30%", συνδέεται άμεσα με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας για δημιουργία εσόδων.
Χρονικό όριο

Χρονικό όριο

Ένας σίγουρος τρόπος για να αγνοήσετε κάτι είναι να μην θέσετε κανένα χρονικό περιορισμό σε αυτό. Ο απλός στόχος "γράψτε 10 ιστολόγια" έχει μια πολύ διαφορετική ώθηση "γράψτε 10 ιστολόγια έως τον Νοέμβριο". Βάλτε σκληρά όρια στο χρόνο σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε λόγο να κάνετε τα πράγματα σήμερα.

Έτσι, όταν τα συνδυάζετε όλα αυτά, πώς μοιάζουν οι στόχοι του blog SMART; Μπορούμε να τους χωρίσουμε γενικά σε τρεις διαφορετικούς τύπους στόχων:

Στόχοι δημιουργίας: πρόκειται για τον καθορισμό στόχων για το δημιουργικό σας:

 • "Γράψτε 500 λέξεις την ημέρα αυτήν την εβδομάδα".
 • "Δημιουργήστε 3 νέες διαφορετικές ιδέες blog για τη θέση σας αυτό το τρίμηνο".
 • "Δημοσιεύστε σε ένα νέο μέσο (βίντεο, podcast κ.λπ.) αυτόν τον μήνα για να προσεγγίσετε διαφορετικό κοινό".

Στόχοι απόδοσης: σχετίζονται με το πόσο καλά λειτουργεί το ιστολόγιό σας:

 • "Αυξήστε την επισκεψιμότητα ιστολογίου κατά 10% σε τέσσερις εβδομάδες".
 • "Δημοσιεύστε τέσσερα ακόμη ιστολόγια αυτό το τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο" .
 • "Αυξήστε το ποσοστό εγγραφής μέσω email κατά 15% αυτό το τρίμηνο".

Στόχοι βελτιστοποίησης: σχετίζονται με τη δική σας κατανόηση της διαδικασίας στόχου:

 • "Διαβάστε και σημειώστε 4 βασικά άρθρα τις επόμενες δύο εβδομάδες".
 • "Ρυθμίστε το Google Analytics στο ιστολόγιο και ελέγξτε τους αριθμούς μία φορά την εβδομάδα, ενημερώνοντας τα αποτελέσματα σε ένα υπολογιστικό φύλλο".

Επιστρέψτε στη λίστα που κάνατε νωρίτερα. Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα αρχίσετε να κατανοείτε πώς μπορείτε να πάρετε αυτές τις ασαφείς ιδέες και να τις μετατρέψετε σε εφαρμόσιμους, SMART στόχους. Πάρτε κάθε μία από τις ιδέες που αρχικά γράψατε και δοκιμάστε να αναπτύξετε πέντε συγκεκριμένους στόχους.

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό: όπως και οτιδήποτε άλλο, ο καθορισμός στόχων για το ιστολόγιό σας γίνεται ευκολότερος με την εξάσκηση. Όταν τελειώσετε, επιστρέψτε εδώ και θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να υλοποιήσετε αυτούς τους στόχους.

Πώς να επιμείνουμε στους στόχους του ιστολογίου: διασφαλίζοντας την παρακολούθηση στο ιστολόγιό σας

Τώρα πρέπει να έχετε μια αίσθηση για το είδος της μορφής που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για τη δομή των στόχων σας, προκειμένου να τους κάνετε πιο αποτελεσματικούς, καθώς και να συλλέξετε μερικές ιδέες για το δικό σας ιστολόγιο. Τι γίνεται όμως με τις διαδικασίες πίσω από τη δημιουργία και τη διατήρηση των στόχων του ιστολογίου; Ποιες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε πραγματικά τους μακροπρόθεσμους στόχους σας στο blog?

Πρώτον, μερικά προφανή σημεία:

I. Μην πάρετε πάρα πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Είναι καλύτερο να επιτύχετε μερικούς στόχους ιστολογίου παρά να αποτύχετε στα δέκα. Στόχος να βασιστείτε στις επιτυχίες σας και να δώσετε προτεραιότητα σε ό, τι είναι εφαρμόσιμο, αντί να προσπαθήσετε να πετύχετε τα πάντα ταυτόχρονα.
ΙΙ. Καταγράφοντας τους στόχους σας κάπου εξέχοντα θα τα κρατήσει στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας. Ο πίνακας ανακοινώσεων σας το σημειωματάριό σας έχετε πάντα βολικό? το παλιό καλό post-it-note-stick-to-your-screen? ό, τι δουλεύει για εσάς. Η απλή υπενθύμισή τους συνεχώς θα σας βοηθήσει να δεσμευτείτε στους στόχους σας.

III. Καταλύστε τι δεν πρόκειται να δώσετε προτεραιότητα. Κάντε σαφή όρια για τα οποία δεν θα ανησυχείτε ενώ εργάζεστε σε ένα συγκεκριμένο σύνολο στόχων. Εστιάζετε στη δημιουργία της συνολικής επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας; Μην προσέχετε τον αριθμό των σχολίων σε καθεμία από τις αναρτήσεις σας. Ο καθορισμός ορίων θα καταργηθεί "παρέμβαση" διαφορετικά θα μπορούσε να προσδώσει μια αποθαρρυντική αίσθηση αποτυχίας ότι δεν επιτυγχάνετε όλα τα πράγματα ταυτόχρονα.
IV. Κάντε συγκεκριμένο στόχο "πυροδοτεί". Έτσι, αντί να πείτε στον εαυτό σας "γράψτε κάθε εβδομάδα", δοκιμάστε να θέσετε τον στόχο του "γράψτε κάθε Τρίτη μετά το γεύμα" ή παρόμοιο. Αυτό επιστρέφει στο "χρονικά περιορισμένη" πτυχή του πλαισίου SMART, και θα βοηθήσει στον καθορισμό ρουτίνας και συγκεκριμένων χρόνων για την εργασία στους στόχους του ιστολογίου σας.

Ας δούμε μια επιτυχημένη στρατηγική blogger και να τις αναλύσουμε για μια σαφή, απλή, αλλά ισχυρή δομή καθορισμού στόχων που μπορεί να οδηγήσει το ιστολόγιό σας στο επόμενο επίπεδο.

Διαδικασία καθορισμού στόχου / αναθεώρησης τριών επιπέδων

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που έχω συναντήσει για την οπτικοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων στο πλαίσιο της βραχυπρόθεσμης διαδικασίας είναι η διαδικασία αναθεώρησης τριών επιπέδων αναπτύχθηκε από την Tiago Forte (Ο Tiago είναι εξαιρετικός σε αυτό το θέμα, αλλά αυτό συνδέεται με το Medium blog μόνο για πληρωμές. μια έκδοση του ίδιου πράγμα μπορεί να βρεθεί εδώ). Στη διαδικασία ελέγχου, επιλέγετε και παρακολουθείτε τους πιο σημαντικούς ημερήσιους / εβδομαδιαίους / τριμηνιαίους στόχους σας. Αυτό σας βοηθά να ορίσετε τους μικρότερους στόχους σας εύκολα στο πλαίσιο των συνολικών στόχων του ιστολογίου σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εργάζεστε αποτελεσματικά σε μικρές εργασίες με την πεποίθηση ότι όλοι εξυπηρετούν το μακροπρόθεσμο όραμά σας.

Το τεράστιο όφελος αυτού του συστήματος είναι ότι αποφεύγει την παγίδα να ανταποκρίνεται σε αυτό που είναι επείγων ανά πάσα στιγμή, αντί για τι είναι σπουδαίος. Το χρησιμοποιώ για να βοηθήσω τους πελάτες μου να δώσουν προτεραιότητα στο περιεχόμενο του ιστολογίου τους, ακόμα και για τη δική μου διαχείριση καθηκόντων καθημερινά. Είναι απίστευτα αποτελεσματικό και πρακτικό – συχνά αυτά τα πράγματα είναι εντελώς μη ρεαλιστικά στο χρόνο που απαιτούν από εσάς, αλλά αυτή η διαδικασία επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ του χρόνου εργασίας στο πού πηγαίνετε και του χρόνου στο έργο. Λοιπόν, πώς λειτουργεί η διαδικασία τριών βημάτων, προσαρμοσμένη για να ταιριάζει στους στόχους του ιστολογίου?

 1. Στο επίπεδο του τριμηνιαία ρύθμιση στόχου θα πρέπει να επεξεργαστείτε 3 πρωταρχικούς στόχους ιστολογίου για τις επόμενες 13 εβδομάδες. Ελέγξτε το τελευταίο τρίμηνο (μέσω εβδομαδιαίων κριτικών): τα επιτεύγματα, τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες σας. Δοκιμάστε και απεικονίστε το ιδανικό σας "κατάσταση επιτυχίας"; χρειάζονται οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας προσαρμογή / αλλαγή / απόρριψη; Ελάτε με όσα περισσότερα γκολ για το επόμενο τρίμηνο μπορείτε. Στη συνέχεια, περιορίστε αυτό το σετ. Ποιος θα ήταν ο πιο συναρπαστικός, πιο αξέχαστος στόχος για να πετύχετε; Τι θα κάνατε με το ιστολόγιό σας με απεριόριστο χρόνο ή πόρους; Συνεχίστε να εργάζεστε μέχρι να έχετε τρεις, σαφείς, SMART στόχους ιστολογίου για το επόμενο τρίμηνο.
 2. Εβδομαδιαία ρύθμιση στόχου είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια. Αναλύστε τους τριμηνιαίους στόχους του ιστολογίου σας σε μικρότερες περιόδους (εβδομάδες 1-5, 6-10 κ.λπ.) και επεξεργαστείτε στόχους σε ολοένα και μικρότερο επίπεδο. Αυτό θα σας πάρει μερικά λεπτά κάθε εβδομάδα. Μου αρέσει να το κάνω αυτό τη Δευτέρα το πρωί, αλλά τα απογεύματα της Παρασκευής λειτουργούν καλύτερα για μερικούς ανθρώπους. Κάθε εβδομάδα, πετυχαίνετε τους τριμηνιαίους στόχους σας, βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να έχουν νόημα για εσάς. ελέγξτε τι επιτύχατε στο ιστολόγιό σας την τελευταία εβδομάδα και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα νέο σύνολο στόχων για την επόμενη εβδομάδα, συνδεδεμένο με τους τριμηνιαίους στόχους σας.
 3. Πιθανότατα δεν πρόκειται να εργαστείτε στο ιστολόγιό σας αρκετά συχνά για να δικαιολογήσετε τη ρύθμιση καθημερινους στόχους, αλλά χρησιμοποιήστε την ίδια αρχή όποτε εργάζεστε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας: συνδέστε τη δουλειά που προτιμάτε στους εβδομαδιαίους στόχους σας, παρά τι είναι επείγον. Η δημιουργία, για παράδειγμα, τριών υποχρεώσεων όταν κάθεστε για να εργαστείτε στο ιστολόγιό σας, με βάση τους εβδομαδιαίους στόχους σας, είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος να σας αναγκάσει να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό. Θεωρώ χρήσιμο να καταγράφω επίσης σε ένα έγγραφο τι έχω κάνει, επομένως είναι εύκολο να το ελέγξω στο τέλος της εβδομάδας.

Στην πράξη, εάν ένας από τους στόχους σας είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα, προκειμένου να αυξήσετε τη δημιουργία δυνητικών πελατών για το προϊόν σας, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να ξοδεύει περισσότερο χρόνο προωθώντας τις αναρτήσεις σας από ότι θα κάνατε διαφορετικά. Αυτό είναι καλό! Ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τα ιστολόγια που βλέπω είναι ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν αιώνες που τα γράφουν, αλλά δεν έχουν χρόνο να πουν σε κανέναν για το περιεχόμενο που έχουν δημοσιεύσει! Η λίγη επικύρωση από την πραγματοποίηση της πρόσθετης προώθησης που φέρνει τους επιπλέον επισκέπτες θα σας δώσει επίσης την επιπλέον ώθηση κίνητρου που πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε στο ιστολόγιό σας.

Παρακολούθηση των επιτευγμάτων σας στο blog: αποτελεσματική αυτοαξιολόγηση και υπευθυνότητα

Η παρακολούθηση όλων αυτών των στόχων και των επιτευγμάτων σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν είμαστε πολύ καλοί στο να κρατάμε ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά ρεύματα σκέψης στον εγκέφαλό μας, αλλά αυτό είναι εντάξει. γι ‘αυτό επινοήσαμε τη γραφή! Το να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει τους στόχους του ιστολογίου σας κάπου δεν είναι μόνο εξαιρετικά χρήσιμο για οργανωτικούς λόγους, αλλά και για το προσωπικό σας κίνητρο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να ρίχνεις μια σελίδα μετά τη σελίδα των επιτυχημένων εργασιών για μια υπενθύμιση ότι οι στόχοι σου είναι τελικά εφικτοί.

Το καλό παλιό στυλό και χαρτί είναι ο απλούστερος τρόπος. ένα απλό υπολογιστικό φύλλο μπορεί να είναι αποτελεσματικό ή υπάρχει πληθώρα εφαρμογών παραγωγικότητας εκεί έξω που δημιουργήθηκαν έχοντας κατά νου αυτό. Μην φοβάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο με μια σειρά διαφορετικών για να δείτε τι σας ταιριάζει.

Η παρακολούθηση των επιτευγμάτων σας είναι μόνο μια μορφή λογοδοσίας – σε αυτήν την περίπτωση, μόνο για τον εαυτό σας. Αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι θα επιμείνετε στους στόχους σας είναι εξωτερική λογοδοσία. Τίποτα δεν είναι τόσο παρακινητικό όσο η γνώση ότι κάποιος άλλος θα σας ελέγξει και θα δει πώς κάνετε!
Στιγμιότυπο οθόνης ενός υπολογιστικού φύλλου στόχων ιστολογίουΑυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης παρακολούθησης λέξεων-κλειδιών που έχω ρυθμίσει και παρακολουθούσα κάθε εβδομάδα όταν ξεκίνησα το ιστολόγιό μου. Πρέπει να ξεκινήσεις κάπου!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε τους στόχους του ιστολογίου σας εξωτερικά υπεύθυνοι:

 • Συζητήστε τους στόχους σας με έναν φίλο ή συνάδελφο μία φορά την εβδομάδα. Διπλά σημεία εάν τους βοηθάτε να επιτύχουν και τους στόχους τους. Το κάνω μία φορά το μήνα με έναν φίλο που εργάζεται σε μια εντελώς διαφορετική βιομηχανία. Η εξωτερική προοπτική είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
 • Εάν θέλετε να αυξήσετε λίγο τα προσωπικά σας στοιχήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια υπηρεσία όπως Υπενθύμιση ή StickK. Αυτές είναι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το "σκουντώ" θεωρία του κινήτρου που θα σας κάνει να τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Βάζετε ένα συγκεκριμένο ποσό των χρημάτων σας στη γραμμή που τίθεται σε ποσοτικούς στόχους. Εάν δεν πετύχετε τους στόχους σας (ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που γράφετε, ας πούμε) τα χρήματά σας δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς!
 • Για να είστε υπόλογοι σε ακόμη περισσότερα άτομα, θα μπορούσατε να δεσμευτείτε να δημοσιεύετε τακτικές ενημερώσεις στις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση προόδου προς τους στόχους του ιστολογίου σας. WPShout, Για παράδειγμα, έχει δημοσιεύσει ένα μακρύ άρθρο κάθε Τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι αναγνώστες αναμένουν να δουν νέες δημοσιεύσεις σε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια πίεση λογοδοσίας και η τεράστια ποσότητα της σειράς δημοσιεύσεων είναι ένας σημαντικός λόγος που δεν έχει σπάσει κυριολεκτικά χρόνια.

Μπορείτε να κάνετε τη δική σας συστροφή σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω. Στο CodeinWP πιστεύουμε εδώ και πολύ καιρό στην αξία του κανονικού εκθέσεις διαφάνειας (μπορείτε να βρείτε όλα μας εδώ). Αυτά είναι μια συστροφή σε δύο από τα παραπάνω σημεία. Διαπιστώσαμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους οπτικοποίησης, προσκόλλησης και επίτευξης των στόχων μας, καθώς και κοινή χρήση με τους αναγνώστες μας τα οφέλη από αυτό. Γράφουμε τα δικά μας μηνιαία και λειτουργούν ως κομβικό σημείο για την αξιολόγηση των μηνιαίων επιτυχιών, αποτυχιών και περιθωρίων βελτίωσης. Μας δίνουν επίσης έναν πιο προσωπικό χώρο στον οποίο μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας "επαγγελματίας" πρόσοψη για λίγο και μιλήστε για τις ειλικρινείς απόψεις μας για την τρέχουσα κατεύθυνση που πηγαίνει το CodeinWP.

Αυτό είναι το μέρος της επίτευξης αποτελεσματικών στόχων ιστολογίου που είναι εύκολο να παραλείψετε, καθώς χρειάζεται χρόνος! Αυτή τη φορά, ωστόσο, η εργασία στο ιστολόγιό σας, παρά στο ιστολόγιό σας, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της προόδου. Στην επόμενη ενότητα θα αναφερθούμε στους στόχους του ιστολογίου σας, εξετάζοντας ορισμένα εμπόδια σχολίων.

Συχνές οδοφράγματα που εμποδίζουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους του ιστολογίου τους

"Όλα αυτά είναι πολύ καλά", Σε ακούω να λες, "αλλά κάθε φορά που προσπαθώ να θέσω στόχους πάντα πάνε στραβά! Είναι πάντα κατασκευασμένο για να ακούγεται τόσο εύκολο όταν δεν είναι!" Λοιπόν, έχω κάποια καλά νέα για εσάς: το καταφέρατε αυτό το άρθρο! Είστε σαφώς πρόθυμοι να βελτιώσετε το παιχνίδι-στόχος του ιστολογίου σας και έχετε ξεπεράσει μακράν το μεγαλύτερο εμπόδιο: δεν τα παρατάς.

Είναι πολύ εύκολο να μπεις στη νοοτροπία ότι καθώς προσπαθούσες να είσαι καλός στον καθορισμό στόχων μία φορά και δεν λειτούργησε, δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά. Ας δούμε τρία κοινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κατά τον καθορισμό στόχων ιστολογίου και πώς να τα αποφύγουμε:

πάρα πολλοί
Το πρώτο – και δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά – είναι θέτοντας πάρα πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Υπάρχουν εκατοντάδες στόχοι που θα μπορούσατε να ορίσετε για να βελτιώσετε. Ναι, υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι μόνο για να πάρετε κίνηση. Εάν προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα, θα κατακλύσετε τον εαυτό σας και θα βρείτε ότι κανένα από αυτά δεν είναι εφικτό. Το Three είναι ένας καλός αριθμός.
αόριστος
Το δεύτερο είναι θέτοντας αόριστους στόχους – Ξεκινάτε πολύ καλά ένα νέο ιστολόγιο και σκέφτεστε τον εαυτό σας, "Θέλω να ξεκινήσω μια συνομιλία". Τι σημαίνει όμως αυτό; Θέλετε να ενθαρρύνετε μια ζωντανή συζήτηση στα σχόλια στα ιστολόγιά σας; Θέλετε τις ιδέες σας να γράφονται και να συζητούνται σε άλλους ιστότοπους; Θέλετε να γράψετε δημοσιεύσεις επισκεπτών σε άλλους ιστότοπους και να προσφέρετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας; Και γιατί θέλετε να κάνετε αυτά τα πράγματα; Συγκεντρώνω.
απραγματοποίητος
Το τρίτο είναι θέτοντας μη ρεαλιστικούς στόχους. Όπως είδαμε παραπάνω, λέγοντας στον εαυτό σας ότι θα φτάσετε τις 100.000 προβολές τον πρώτο σας μήνα, δεν είναι εφικτό, εκτός και αν είστε ήδη φανταστικά γνωστός συγγραφέας σε άλλους ιστότοπους. Χτυπήστε τον εαυτό σας επειδή παίρνετε μόνο 100 προβολές το μήνα, όταν τα καθιερωμένα ιστολόγια συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες δεν θα σας βοηθήσουν.

Ας ελπίσουμε, ωστόσο, αυτό που έχουμε μάθει μέχρι τώρα θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τι συμβαίνει με τα παραπάνω προβλήματα και πώς να τα επιλύσετε. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία του καθορισμού μερικούς, εστιασμένους, εφικτούς στόχους, και να τους κολλήσουμε. Αν αυτό ακούγεται σαν κοινή λογική, αυτό συμβαίνει γιατί είναι. Μόλις έχουμε ρυθμιστεί "όνειρο μεγάλο" και μερικές φορές η πρώτη μας ώθηση είναι να αγνοήσουμε την πραγματικότητα της επίτευξης αυτών των μεγάλων ονείρων.

Πάνω απ ‘όλα: μην τα παρατάς. Θυμηθείτε, εστιάζετε στην αργή, σύνθετη ανάπτυξη. Συνδέστε αυτούς τους ημερήσιους, εβδομαδιαίους, τριμηνιαίους στόχους με τους μακροπρόθεσμους στόχους του ιστολογίου σας και θα δείτε πραγματικά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Είστε πλέον έτοιμοι να εστιάσετε και να συνεχίσετε με τη δουλειά

Αυτή η ανάρτηση ήταν ο εισαγωγικός σας οδηγός για τον καθορισμό, τη μέτρηση και την επίτευξη αποτελεσματικών στόχων ιστολογίου. Εξετάσαμε:

 • Η σημασία της κατανόησης του λόγου για το blog.
 • Το πλαίσιο καθορισμού στόχων SMART.
 • Συμβουλές για να επιμείνετε στους στόχους σας.
 • Μια μελέτη περίπτωσης μιας αποτελεσματικής δομής καθορισμού στόχων.
 • Συχνές οδοφράγματα που μπορούν να παρεμποδίσουν τον αποτελεσματικό καθορισμό στόχων.

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να ακολουθήσετε αυτό το πλαίσιο και να το εφαρμόσετε στο ιστολόγιό σας. Μην το θεωρείτε αυτό ως ένα σύνολο υποχρεωτικών οδηγιών, αλλά ως ένα σύνολο οδηγιών που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με την περίπτωσή σας. Ίσως χρειάζεστε μόνο μέρος αυτού για να δουλέψετε πολύ πιο αποτελεσματικά. Εάν ναι, φανταστικό! Δοκιμάστε το, δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και όχι και τα δύο με τα κομμάτια που δεν χρειάζεστε.

Ο στόχος με αυτό (δεν προορίζεται) είναι να σας βοηθήσει να εστιάσετε και να σημειώσετε πρόοδο, όχι να δημιουργήσετε μετα-εργασία που θα σας απομακρύνει από την εργασία, οπότε προσαρμόστε έως ότου λάβετε μια ρύθμιση που σας ταιριάζει.

Το blogging δεν είναι ποτέ εύκολο. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Τα πλαίσια καθορισμού στόχων είναι τελικά σαφήνεια της όρασης. Η κατάργηση των επιπέδων πολυπλοκότητας με τον καθορισμό σαφών και αποτελεσματικών στόχων θα ελευθερώσει το κενό, επιτρέποντάς σας να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο αόριστα να ανησυχείτε για την κατεύθυνση του ιστολογίου σας και περισσότερο χρόνο να δημιουργείτε υπέροχο περιεχόμενο.

Και τελικά, αυτό είναι που δημιουργεί ένα υπέροχο ιστολόγιο.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map