Безплатни изображения за блогове – Как да ги постигнете и да ги използвате ефективно (Внимание! Неочевидни съвети, базирани на данни)


Те казват, че публикациите в блогове с изображения получават около 94 процента повече гледания от тези без тях. [1]

Да, добре, но това са "просто числа"?

Искам да кажа, има ли някаква конкретна причина, поради която изображенията работят толкова добре в блоговете на WordPress, или просто искаме да ги гледаме … без да е необходимо допълнително обяснение?

По-важното е дали всички изображения са създадени еднакви? Нуждаете ли се просто "изображение" за вашия блог, независимо какво има в него? Или може би видът на изображението има значение?

Днес разбрахме. Нещата, които покриваме в тази публикация:

 • Защо изображенията превъзхождат текста.
 • Защо някои изображения работят, докато други падат.
 • Как да / къде да получите безплатни изображения за вашия блог.
 • Какво да направите с вашите изображения, за да ги настроите за максимално въздействие.
 • Как да направите вашите изображения уникални и различни от всички останали.

Информация за бонус: Тази публикация е за това как. Както в: как да направите вашите изображения да изглеждат страхотно и как да ги използвате ефективно на вашия сайт. Тя обаче не докосва толкова много техническите аспекти.

Ето това е нещото, изображенията обикновено допринасят за времето за зареждане на вашия сайт доста силно. И ако не се справите правилно с тях, може да се окажете с бавно зареждащ се сайт = бедствие в очите на Google и на аудиторията ви. Един от начините да избегнете това – въведете нашия безплатен курс за катастрофа при ускоряване на вашия сайт WordPress. Просто щракнете тук.

Защо изображения?

Нека бъдем клише …

Едно изображение струва хиляда думи! … Yada yada yada.

Но защо? Какво прави изображението, което струва толкова много?

Имаше много готини проучвания, направени по този въпрос, но нека просто представим две части:

 • Първо, ние имаме психолог Алберт Мехрабиан, който обяснява, че 93 процента от човешката комуникация е невербална, което се дължи на потенциално милиони години еволюция, по време на които не сме имали неща като "език" разработен все още. Мозъците ни се приспособиха към това. Всъщност те могат да измислят визуални елементи едновременно, докато съвременният език се декодира последователно, което просто отнема повече време. [2]
 • След това има интересно проучване на Нилсен, което разглежда по-отблизо "страница на екипа" в FreshBooks.com. Страницата показва снимки на профили до кратки биографии. Оказва се, че посетителите на тази страница прекарват с 10 процента повече време за гледане на тези снимки, отколкото за четене на биографии. И това е въпреки факта, че текстът изразходва 316 процента повече място на страницата. [3]

страница с екипи за пресни книги

Така че да ви дам кратък отговор – изображенията работят, защото нашите мозъци ги предпочитат пред текстово съдържание.

Въпреки това, не всички изображения са създадени равни. А научаването на разликата между добър и лош образ означава всичко.

Забележка. Между другото не говоря за техническото качество на изображението. Подобно на пикселирани или размазани изображения спрямо изчистени. Въобще не става въпрос за това.

качествено изображение?

Същото проучване на Нилсен (споменато по-горе) също говори за основния недостатък на декоративните образи и за това как сме научили мозъците си да ги отделяме и ефективно да ги игнорираме напълно.

Какво е декоративно изображение? Прочети, "очевидно стоково изображение."

Например, ако искате да поставите изображение на a "кариери" след това направете снимка на хората, които действително работят за компанията, вместо да отидете на iStock и търсите "хора на работно място."

наличност

Основното правило тук е да използвате само изображения, които подобряват или визуализират текстовото съобщение, което върви успоредно.

Перфектен пример за това са скрийншоти. През повечето време екранните снимки не са фантастични, но въпреки това те задържат много внимание, а също така правят работата ви много по-лесна, тъй като можете просто да покажете нещо, а не да го опишете.

Мона Лиза

Това извежда друг аспект – уникалността на изображението.

На този етап ние някак си знаем как изглежда акцията. Така че, ако искате да привлечете вниманието на посетителя, трябва да направите изображението уникално по някакъв умен начин (повече за това за минута). Трябва да се появи като нещо оригинално, нещо, което не може да се намери на други уебсайтове.

Добре, затова сме говорили много за стойността на изображенията и всички големи ползи, които могат да донесат. Време е да разгледаме как:

Как да / къде да получите безплатни изображения за вашия блог

Всъщност би бил по-точен въпрос, Къде да отидете за безплатни, висококачествени изображения, които можете да използвате във вашия блог на WordPress, без да се притеснявате за проблеми с авторските права?

Да започнем с крах курс за това какво НЕ трябва да правим:

 1. Не посещавайте Google Images – предимно напълно защитени с авторски права изображения, които не можете да използвате без изричното разрешение на собственика.
 2. Внимавайте с това, което се нарича "безплатни изображения" – те изобщо не са безплатни; "безвъзмезден" просто означава, че не е нужно да плащате възнаграждения, когато ги използвате.
 3. Игнорирайте основни фондови сайтове като iStock, Shutterstock, Fotolia… освен ако не искате да инвестирате пари във вашите изображения, в този случай, направете го.
 4. Не правете снимки от сайтове на други хора, освен ако не ви позволят да го направите. Правенето на изображение и показването му на вашия сайт не е "честна употреба," дори ако свързвате към източника.

И така, какво да правя тогава?

На първо място, опитайте се да получите изображения, които са достъпни под CC0 лиценз. Това означава накратко, че можете да правите каквото пожелаете с изображението и че не е нужно да кредитирате източника, ако не искате.

По принцип CC0 = пълна свобода.

Ето моите любими източници на такива изображения:

1. MyStock.Photos

http://mystock.photos/

mystock.photos

Това е наш сайт – управляван от екипа на CodeinWP – и ние приемаме безплатни, висококачествени изображения за блогове.

Това, което го отличава, е, че снимките не могат да бъдат намерени другаде в мрежата. Всички са заснети по поръчка и идват директно от нас. (Уникалност, проверено!)

2. Unsplash

https://unsplash.com/

Дръжте, дръжте! Добре, Unsplash е доста известен източник на безплатни изображения в блога в наши дни, но нека използваме сайта по малко по-малко стандартен начин.

По подразбиране преминаването към Unsplash ще ви приземи "черта" галерия – това са снимките, които всички използват на своите сайтове и в крайна сметка правят определени снимки пренасищащи мрежата. Вместо това преминете към "нов" снимки:

unsplash

По този начин ще получите достъп до значително по-голяма библиотека от снимки, които са със същото качество, но не толкова често използвани в мрежата.

3. JayMantri.com

http://jaymantri.com/

По същество това е сайт точно като Unsplash (по отношение на качеството и стила на снимката), но не е толкова известен все още.

4. Нов стар запас

http://nos.twnsnd.co/

Аз лично обичам този сайт. Това е библиотека с винтидж снимки от публичните архиви. Те не са непременно CC0, а по-скоро са без известни ограничения за авторски права, което всъщност е едно и също нещо (не е правен съвет; не ме цитирайте).

5. Повече?

Има много от тези сайтове за CC0 там, така че ако все още сте гладни за още изображения, не се колебайте да проверите публикацията на Аделина в личния й блог – безплатни ресурси за фотография за вашия блог.

Аделина е

Как да отидете на пълен професионалист и сами да правите снимки

Внимание. Тук няма курс по фотография. Само а "фотографски хак," ако обичаш.

Това, което следва, всъщност е най-любимият ми начин за получаване на хубава снимка за публикация в блог:

 1. Ако имате телефон с Android или iPhone, обадете се на приложение Retrica.
 2. Поставете сцена, която е слабо свързана с темата, която искате да визуализирате.
 3. Изберете произволен филтър в Retrica и направете снимката.

Ето примерно изображение, което взех тази минута. Ще изглежда страхотно в пост със заглавие, "Какво Star Wars ме научи за маркетинга на съдържанието":

Междузвездни войни

Сега, защо да използвате Retrica или подобно приложение? Работата е там, че ако правите снимки нормално – чрез стандартен обектив – цветната схема на сцената може да не е последователна. Но когато го поставите през филтър – като този на Ретрика – цветната схема ефективно се променя, което прави цялото изображение по-равномерно.

Как да направите вашите изображения уникални

Единственото нещо, което може да забележите на изображението по-горе, е че има някакво текстово наслагване.

Според мен комбинацията от а) стила на изображение и б) текстът в него е това, което прави това изображение уникално. За максимално въздействие са ви нужни и двата елемента.

Ето моите 3 любими начина за настройване на изображение като това:

1. Paint.NET, Gimp или Photoshop

Това е ръчен подход, но просто трябва да го спомена заради свободата, която ви предоставя. Освен това работата с тези инструменти не е толкова трудна.

Например в Paint.NET (безплатно за Win), просто отворете изображение, преминете към текстовия инструмент, изберете шрифт, добавете текст, запишете нещата.

paint.net

2. Adobe е нов Adobe Spark Post ап

https://spark.adobe.com/about/post/

Това е опростен инструмент на Adobe за добавяне на текст към изображения.

Наистина ми харесва този, особено поради лекотата му на използване и интелигентните алгоритми, работещи на заден план, за да изведат наистина вашите изображения на следващото ниво.

По принцип всичко, което правите, е да изберете изображение от библиотеката на телефона си. На този етап приложението ще анализира цветовата схема на това изображение и ще коригира настройките на текста и оформлението, за да се увери, че всичко пасва визуално.

Плюс това, той също ще се погрижи за подравняването на вашия текст и автоматично регулиране на размера на шрифта. Нека ви покажа един пример:

постовете на Adobe

Цената? Имате този малък хештег в долния ъгъл на изображението:

свободен край

3. Буферни Пабло инструмент

https://buffer.com/pablo

Хубавото на Pablo е неговата простота. Не ви дава много възможности, но все пак ще бъде достатъчно само за 90 процента от възможните случаи на използване, и особено ако се нуждаете от качествено изображение на блога бързо.

Пабло

Уникална характеристика на Pablo е, че ви позволява да оптимизирате имиджа си за социални платформи като Pinterest, Instagram, Facebook и Twitter.

опции за пабло

Къде да покажете вашето изображение за максимално въздействие

Като цяло, колкото по-нагоре е страницата, толкова по-добре – това е нещо, което редакторите на вестници правят от десетилетия.

И съвременните експерти в областта на онлайн бизнеса са склонни към подобен подход. Дерек Халперн например съветва да поставите изображение вдясно от отварящия параграф (ите) на публикацията си. Това скъсява дължината на реда на този начален текст и по този начин прави публикацията по-четена. [4]

къде да поставите изображения

(Вижте какво направих там?)

Друг много често срещан метод е използването на a "герой" изображение или представено изображение, което основно означава изображение в заглавната част на публикацията. Ето какво правим тук в CodeinWP.

чертано изображение

Едно последно предимство от използването на изображения в публикациите в блога ви

Това е следното:

Всеки път, когато някой иска да сподели публикацията ви в социалните медии и публикацията има изображение, свързано с нея (например чрез Twitter карта, например), това изображение ще се появи в самия туит. Това отново ви дава повече експозиция, която не бихте получили иначе без изображението.

(Team Buffer съобщава, че туитовете с изображения получават 18 процента повече кликвания, 89 процента повече любими и 150 процента повече ретуити от тези без. [5])

И така, какво мислите? Изображенията са важен елемент във вашия блог / сайт на WordPress? Влагате ли достатъчно време и усилия, за да направите тези изображения наистина процъфтяващи?

Лично аз знам, че понякога забравям за изображенията изобщо … нищо, с което да се гордея, знам. Този път, например, кацнах на хубав пост за гости в ProBlogger, говоря за важността на изображенията … и всичко изглеждаше наред, докато не разбрах, че Забравих да включите само едно изображение в цялата тази публикация! Неудобно. Хората ме извикаха за това в коментарите.

О, и още един път … помниш ли това нещо, което казах в началото … за изображенията, допринасящи за зареждане? Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. Едно от нещата, които покриваме, е как да обработваме изображенията по оптимален начин. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Препратки: 1, 2, 3, 4, 5.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map