Begyndervejledning til bloginterviews – Sådan gennemføres et interview til din blog

Begyndervejledning til bloginterviews – Sådan gennemføres et interview til din blog

Begyndervejledning til bloginterviews – Sådan gennemføres et interview til din blog
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

I dag vil vi lede dig gennem, hvordan du gennemfører en samtale til din blog – fra det øjeblik, du beslutter at interviewe nogen, helt til publicering og markedsføring af dine blog-interviews.


Hvordan interviews kan revolutionere din blog (og dit liv)

Interviews er en fantastisk måde at øge din blogs autoritet og diversificere dit indhold. De kan offentliggøres i deres egen ret eller bruges som kildemateriale til andre artikler. Interview citater fra flere eksperter kan samles til en enkelt dybdegående artikel (som denne).

De er nogle af de mest alsidige indhold omkring. Og de er også en af ​​de nemmeste måder at få dit arbejde foran et nyt publikum. De fleste interviewpersoner har deres egne fans, og du kan satse på, at de vil dele deres interviews med disse fans på sociale medier, og muligvis endda med et permanent link på deres hjemmeside.

Sidst, men bestemt ikke mindst, er hvert interview en mulighed for at udvide dit netværk. De bedste mennesker til at interviewe er de samme eksperter og påvirkere i dit felt, der kan hjælpe din virksomhed med at vokse. At interviewe dem er en god måde at starte et forhold på. Jeg har startet flere fantastiske professionelle forhold gennem interviews, især med Alan Bahr fra Gallant Knight Games, et firma, jeg nu har lavet flere projekter til.
hvordan man gennemfører et interview til din blog

Sådan vælges de rigtige personer til blogsamtaler

Blogsamtaler er kun lige så interessante som de mennesker, der bliver interviewet. Og de skal være interessante for dit publikum, ikke kun for dig.

Lav en ramme for valg af interviewpersoner

For serien af Pirate-interviews på vores partnerblog, ThemeIsle, kom teamet med følgende kriterier:

Først og fremmest skal interviewpersonerne være en del af den niche, vi skriver om – i dette tilfælde WordPress.

For det andet laver vi en liste over mennesker, der er mere eller mindre kendt i samfundet, eller som arbejder for et firma, som folk har hørt om før.

Et andet kriterium er svarfrekvensen, fordi ikke alle svarer på vores invitation. Vi prøver at beslutte mennesker, der synes mere tilgængelige og sandsynligvis accepterer at blive interviewet. Adelina Tuca
Blogsinterviews om ThemeIsle

Med andre ord:

 • Deres arbejde skal fokusere på den rigtige niche – Dine interviews skal være relateret til din blogs hovedemne.
 • De skal være kendt i din branche – Dine læsere skal være interesseret i, hvad interviewpersoner har at sige.
 • De skal være tilgængelige – Folk, der er lydhøre over for fans på sociale medier, er mere tilbøjelige til at være lydhøre over for dig.

Opret din egen liste over essentielle interviewpersoner, startende med ovennævnte faktorer. Andre faktorer, der skal overvejes, inkluderer interviewpersons primære sociale mediekanaler, deres publikumstørrelse og deres overordnede brand.

Du får sandsynligvis et par ideer til dine indledende interviewpersoner, når du skitserer dine obligatoriske kriterier. Skriv disse navne ned i et separat dokument, mens du går. Du bruger dem til at gennemføre det næste trin i processen:

Opret en liste over potentielle interviewpersoner

Nu hvor du forstår, hvad du leder efter, er det tid til at finde specifikke personer, der skal vises. Nogle mennesker reagerer ikke, så det er vigtigt at oprette en liste, selvom du kun holder et interview. En god tommelfingerregel er at have mindst dobbelt så mange potentielle interviewpersoner som nødvendigt. Hvis du får flere interviews, fantastisk, men hvis du kun får svar fra halvdelen af ​​folk, har du stadig alt hvad du har brug for.

Hvordan finder du disse navne? Der er to hovedstrategier, du kan bruge, når du starter: brainstorming og søgning gennem sociale medier.

�� Brainstorming

Chancerne er temmelig høje, som du allerede kender (eller kender) nogle gode kandidater til blogsamtaler. Du har bemærket, bevidst eller ej, navne, der kommer op gang på gang i din branche.

Dette er de bedste mennesker at starte med af to grunde. Først kan du autentisk sige, at du er bekendt med deres arbejde, og et ægte kompliment gør dem mere tilbøjelige til at hjælpe dig. For det andet, hvis du allerede har hørt om dem, er de vigtige nok til at være værd at interviewe.

Så tag en timer, åbn en notesbog eller Word-dokument, og brainstorm navnene i 5-10 minutter. Du ønsker til sidst at spore interviewkandidater i et regneark, men blanke notebooks / Word-dokumenter tilskynder dit sind til at tænke mere frit.

Tænk ikke for hårdt på disse navne, og start ikke med at krydse folk ud. Du ønsker at få så mange navne som muligt – du kan indsnævre listen senere.

�� Brug af sociale medier

Sociale medier er et ideelt værktøj til at finde mennesker, der er både interessante og indflydelsesrige nok til at give fremragende interviewkandidater. Et blik på en persons sociale medieprofiler kan fortælle dig, hvor stort deres publikum er, hvorfor de har tiltrukket det publikum, og hvor lydhøre de er over for det publikum.

Der er flere måder, du kan gøre dette, afhængigt af dine foretrukne sociale medienetværk:

 • Se populære hashtags på Twitter og Instagram, og vær særlig opmærksom på folk, hvis indlæg regelmæssigt er anført i "Top" kategori
 • Tjek Twitter-chats, der er relevante for din branche. Bemærk, hvem der driver chatserne og eventuelle særlige gæster, de har
 • Søg efter populære YouTube-kanaler relateret til din niche. Føj skaberne og eventuelle specielle gæster til din liste
 • Vær opmærksom på folk, der er vist på top blogs og podcasts i din branche
 • Se på de bedste LinkedIn-udgivere, der skriver om emner, der er relevante for dit publikum
 • Spørg dit sociale mediepublikum om forslag

Når din interviewserie er etableret, vil du også kunne udsende opkald til interviewemner på dine sociale medier, men dette er ikke en god taktik for begyndere. De fleste af de mennesker, der er værd at interviewe, opsøges regelmæssigt af medier. De kommer ikke til dig, medmindre de ved, hvem du er – og synes, at din blog er værd at bruge tiden.

Hvordan man henvender sig til folk om bloginterviews

At oprette din liste over potentielle interviewpersoner var den lette del. Det kan være nervepirrende at nå ud til disse mennesker, især hvis det er folk, du beundrer. Men det behøver ikke være det. Husk, at du inviterer dem til at komme og tale om deres arbejde på din platform. De bliver smigret over, at du tænkte på dem, selvom de ikke kan gennemføre samtalen.

Sådan skrives interviewforespørgsler

Din anmodning skal være så kort og kortfattet som muligt. Der er fire oplysninger, du absolut skal bruge:

 • Hvem er du
 • Hvordan du ved, hvem interviewkandidaten er
 • Hvorfor når du ud til dem
 • Hvordan de kan komme videre med interviewprocessen

Du kan forenkle denne proces ved at oprette en skabelon til en anmodning om samtale. Dette er den skabelon, jeg brugte til interviews på min forfatterblog:

Kære (navn),

Mit navn er Dianna Gunn og jeg er en stor fan af (dit arbejde). Jeg er også selv en forfatter og en blogger på http://www.thedabbler.ca, hvor jeg udgiver forfattersamtaler hver uge. Jeg når ud i dag, fordi jeg ville elske at vise dig og (dit arbejde) i denne interviewserie.

Interviewene er 8-10 spørgsmål lange og kan gennemføres via Skype eller via e-mail, uanset hvad du foretrækker.

Hvis du er interesseret i at deltage i denne interviewserie, så send en e-mail tilbage med din foretrukne interviewmetode og eventuelle skriftrelaterede emner, som du er specielt interesseret i at diskutere under interviewet.

Tak for din tid,

Dianna
http://www.thedabbler.ca

Denne skabelon fungerer af et par forskellige grunde:

 • Modtageren ser, hvem jeg er straks
 • Det viser, at jeg er bekendt med deres arbejde og betaler dem et kompliment
 • Det indeholder specifikke detaljer om samtalen, så kandidater kan træffe en informeret beslutning
 • Det forklarer nøjagtigt, hvordan man skal svare, hvis de er interesseret i samtalen

Du skal ændre detaljerne, men du kan bruge et lignende format til dine egne anmodninger.

�� Pro Tip: Opmuntrer til live-interviews via telefon, Skype eller Google Hangout når det er muligt. Live-interviews får mere autentiske svar, og nye spørgsmål dukker ofte op i øjeblikket.

Nærmer sig interviewkandidater via Twitter

Twitter er faktisk, hvor teamet fandt de fleste af deltagerne i ThemeIsle-serien med bloginterviews, men det kræver en lidt anden tilgang.

Først og fremmest vil du sikre dig, at du følger dem på Twitter, før du når ud. Dette markerer dig som fan, hvilket giver interviewkandidaten mere grund til at svare.

Du skal også ændre din tilgang på Twitter. Din første anmodning skal kun indeholde to oplysninger:

 • Hvorfor du nærmer dig denne person
 • Hvordan man reagerer, hvis de er interesseret i samtalen

Hvem du er, er allerede synlig på Twitter; hvis de vil vide mere, kan de tjekke din profil. Da du allerede følger dem, kan de også antage, at det er sådan, du kender dem.

Sådan gennemføres et interview til din blog

Nu hvor du har fundet nogle mennesker, der er villige til at blive interviewet til din blog, er det tid til at komme igennem interviewene.

Følg disse fem trin for at sikre en god samtale:

1. Forbered spørgsmålene

De spørgsmål, du stiller, kan stille eller bryde en samtale, så du vil vælge de rigtige.

Brainstorm mulige spørgsmål i fem minutter, skriv ned alle spørgsmål, du kan tænke på. Herefter indsnævres listen til de 5-10 mest interessante spørgsmål. Du ønsker nok, at du har alle de oplysninger, du har brug for, selvom der ikke opstår nye spørgsmål.
Forfatter Master ListerDokumentet brugte jeg til at gemme alle potentielle interviewspørgsmål

Nogle bloggere kan også gerne sende interviewpersoner spørgsmålene på forhånd, men jeg finder ud af, at det at stille spørgsmål for første gang under interviewet får mere autentiske svar.

�� Pro Tip: Saml alle de spørgsmål, du bruger i et enkelt dokument. Du kan derefter trække fra denne masterliste for alle nye interviews, du laver, så du ikke begynder fra bunden hver gang.

2. Vælg tid og teknik

Der er flere måder, du faktisk kan gennemføre samtalen på. De mest almindelige metoder er telefon, Skype og Google Hangouts. Du kan også gennemføre blogsamtaler via e-mail eller gennemføre et live-interview, hvis din interviewperson er lokal.

Prøv at tilbyde flere muligheder, når det er muligt, så interviewpersoner kan vælge, hvad de er mest behagelige med. Du vil gøre det samme med planlægning; give dem en række mulige tidspunkter. Gør dette så let for dem som muligt.

�� Pro Tip: Hvis du vil have fordelene ved en live-samtale, men din interviewperson ikke har det godt med at tale med folk på telefonen eller i et videoopkald, skal du bede om at bruge Skypes tekstfunktion i stedet. Dette fungerer som en chatbeskedtjeneste, så du taler stadig live, men den interviewede behøver ikke at dele deres stemme eller ansigt.

3. Gå ind i interviewets tankesæt

Bemærk: Spring over dette trin, hvis du holder et interview via e-mail.

Afsæt en halv time før hvert interview for at friskes op, gå igennem dine noter og øv dine spørgsmål. Overvej at meditere i to minutter før samtalen for at rydde dit sind. Du skal også sørge for, at du har et glas vand på hånden, da du taler så meget, der får dig tørstig.

�� Pro Tip: Vær påklædt til ethvert interview, selvom du gør det med telefonen på dit hjemmekontor. Det rigtige tøj kan øge din selvtillid.

4. Gør interviewet

De tekniske detaljer varierer afhængigt af, hvordan du gennemfører dine interviews, men der er nogle få måder at sikre en fremragende samtale på enhver platform:

 • Prøv at matche din interviewers energiniveau og brug lignende sprog for at hjælpe dem med at føle sig godt tilpas
 • Øv aktiv lytning – dit fokus skal være på, hvad den anden person siger, ikke dit næste spørgsmål
 • Vent nogle ekstra sekunder, efter at du tror, ​​at den interviewede er færdig med at tale, inden du besvarer nye spørgsmål; du kan blive forbløffet over hvad der kommer ud med lidt ekstra plads
 • Vær forberedt på at droppe dine originale spørgsmål helt og forfølge mere interessante emner, hvis nogen dukker op

Hvis du laver et interview via e-mail, skal du blot sende dine spørgsmål og vente på, at den interviewede svarer.

�� Pro Tip: Sørg for, at du har en måde at optage interviewet på, uanset hvilken teknik du bruger. Jeg kan godt lide at lave interviews på Skype og optage dem med Amolto Opkaldsoptager (det er gratis!).

5. Valgfrit: Send opfølgende spørgsmål

Undertiden når du redigerer et interview, vil du indse, at du mangler et vigtigt stykke information. På dette tidspunkt kan du sende en opfølgende e-mail med spørgsmålet, om de er villige til at afklare et par ting.

Send det mindste antal spørgsmål, der er nødvendige for at få alle de oplysninger, du har brug for. Du vil være opmærksom på din interviewpersons tid.

Sådan bruges bloginterviews

Den nemmeste og ofte mest effektive måde at bruge blogsamtaler på er at sende dem direkte på din blog som artikler.

Hvis dine interviews blev gennemført via e-mail, er dette en enkel proces. Du kan ofte offentliggøre disse interviews med mindre redigeringer for grammatik, klarhed, og SEO.

Live-interviews er sværere. Du skal gennemgå din optagelse mindst én gang, sandsynligvis mere, for at finde de bedste svar. Du bliver også nødt til at beslutte, hvad du skal parafrasere, og hvad du vil citere direkte, når du redigerer interviewet til artikelformat.

Du kan også bruge dele af dine interviews som kilder til andre artikler, som citaterne i vores artikel om lokale WordPress-udviklingsværktøjer. Dette giver dine artikler et journalistisk præg og giver din blog et ekstra niveau af autoritet.

For et andet eksempel på, hvordan du gør dette, se vores artikel / interview med David Braun fra TemplateMonster.
citere

De bedste interviews kan bruges på begge disse måder – bare sørg for, at din interviewperson har det godt, når du gentager sitater.

Sådan markedsføres blogsamtaler

Når dit interview er redigeret og offentliggjort, kan du markedsføre det på samme måde som du markedsfører dine andre artikler.

Du kan også udnytte din interviewpersons platform til markedsføring. For at maksimere dine chancer for at nå din interviewpersons publikum skal du oprette foruddannede beskeder, de kan dele på sociale medier. Du skal også sende alle billeder, du har oprettet til artiklen.

Når du deler artiklen på dine egne sociale medieplatforme, skal du altid markere interviewpersonen i dine indlæg. De vil næsten altid være glade for at dele dit indlæg med deres egne følgende, og det kan minde dem om at reklamere for artiklen andre steder. Du kan automatisere disse meddelelser på sociale medier og stole på et løft fra din interviewperson, hver gang de går ud.

Konklusion

At gennemføre og offentliggøre fremragende blogsamtaler kan være udmattende, men det er også en af ​​de bedste måder at forbedre din blog på.

Hvis du føler dig overvældet, skal du bruge denne tjekliste til at guide dig:

 • Vælg et overordnet tema til dine interviews, enten din samlede niche eller noget mere specifikt
 • Brainstorm en liste over personer, du vil interviewe
 • Søg efter interviewkandidater på sociale medier
 • Valgfrit: Spørg dit publikum, hvem de vil se interviewet
 • Følg kandidater på sociale medier
 • Valgfrit: Opret skabelonmeddelelser til kontaktpersoner til interview
 • Tilgang kandidater
 • Vælg spørgsmål
 • Forhandle hvornår / hvordan interviewet vil blive gennemført
 • Gå ind i interviewets tankesæt
 • Gør interviewet
 • Valgfrit: Send opfølgende spørgsmål
 • Rediger interviewet
 • Offentliggøre
 • Send forudskrevne marketingmeddelelser / opdateringstekster på sociale medier til din interviewperson

Over tid vil du vænne dig til rytmen i interviews, og det vil komme hurtigere; da jeg for eksempel gjorde min sidste runde bloginterviews, var de mit nemmeste indhold at offentliggøre.

Hvad synes du om at gøre blogsamtaler til en integreret del af dit indholdstilbud? Villig til at give det et skud?

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout og præsentation af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector