Bedste blogplatforme til 2020 – her skal du starte din næste blog

Det kan være svært at vælge mellem de bedste blogplatforme på markedet for dem, der lige er startet med blogging. Der er et stort antal muligheder derude, hvor hver leverer et sæt ikke-så-forskellige funktioner.


Så hvordan vælger du dit sind og vælger en platform, der føles som om den er skræddersyet til dig og dine specifikke behov?

Vi hjælper dig med det her!

Her er en liste over de bedste tilgængelige blogplatforme i dag, plus hvad der gør dem forskellige fra hinanden.

Bedste blogging platforme

Contents

Kerneforskellen mellem de bedste blogplatforme

Blogplatforme, der er dækket her, kan opdeles i to kategorier:

 • Blogpubliceringstjenester – en blogudgivelsestjeneste er en platform, hvor du kan tilmelde dig og oprette din blog; du har ikke brug for en server og kan bruge et eksisterende underdomæne på platformen
 • Indholdsstyringssystemer (CMS) – en CMS er software, der er vært på en server, og som også skal kobles til et domænenavn; så kan du drage fordel af CMS’s evner og redigere dine blogindlæg og sider på lignende måde, som du ville gøre det med Google Dokumenter – via et dejligt brugergrænseflade

Med hensyn til kompleksitet er blogpubliceringstjenester lettest at bruge, men har en begrænset mulighed for at tilpasse funktioner. Hvis du planlægger at oprette en blog gratis, skal du vælge en af ​​dem.

Med et CMS er mulighederne ubegrænsede – men det koster en pris at vedligeholde en server og købe et domæne.

Overordnet set, hvis brugervenlighed er den første ting, du er efter, vil du sandsynligvis have det bedre med bloggingtjenester. Hvis fuld kontrol og fuld frihed med din blog er noget, du værdsætter mere, er det at gå med en CMS vejen for dig.

Vores liste over de bedste blogplatforme indeholder en blanding af begge kategorier, der imødekommer forskellige brugere.

Uden yderligere forsinkelse er her vores liste (i ingen særlig rækkefølge):

Seks af de bedste blogplatforme sammenlignet

WordPress.org: Selvhost WordPress

Den selvhostede version af WordPress kræver, at du downloader en kopi af WordPress-softwaren og installerer den på en server. Dog vil de bedste hostingfirmaer gøre dette trin let for dig ved at tage sig af selve installationen.

Skønt denne mulighed giver den største mængde fleksibilitet, kommer den med en ekstra omkostning for en webserver og et domænenavn.

wordpress.org

Hvem skal bruge WordPress, der selv er vært?

WordPress med selvhost er vokset til at være den mest populære webstedsplatform for dem alle, og det betyder ikke kun blogs. WordPress bruges af mere end 32% af alt websted online.

WordPress er en fantastisk løsning, hvis du vil have fuld kontrol over din blog og være i stand til at tilpasse alle aspekter af den.

På den anden side kan du ikke starte en WordPress-blog gratis. For at gøre tingene på den billige side kan du forvente at betale omkring $ 60 årligt.

Sådan ser dashboardet fra WordPress ud:

Dashboard af WordPress.Org: Tilføjet fleksibilitet af temaer og plugins

Hvad er prisfastsættelsen?

WordPress i sig selv er en open source-software, som du kan downloade og køre lokalt, eller på en webserver. Visse temaer og plugins kan dog betales.

Bortset fra det kan du få en hostingplan for omkring $ 4 / mo. og et domænenavn på omkring $ 15 / år.

Læs dette for at lære mere om, hvordan du starter en blog med WordPress, der selv er vært (trin for trin).

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ja, enhver server, som du er vært for WordPress på, kan tilknyttes et brugerdefineret domæne.

Hvad kan du tilpasse?

Med et ord: alt. Du kan tilpasse design, layout og indhold for hvert enkelt element på webstedet.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Da kontrollen af ​​hele bloggen ligger hos webmasteren, er det nemt at tjene penge – enten via et plugin eller ved at tilføje tilpasset HTML-kode til temaet.

Her er fem pålidelige metoder til at tjene penge på en blog.

Afsluttende tanker om WordPress.org

WordPress er den ubestridelige leder af bloggingverdenen. Med mere end 32% af alle websteder, der kører på WordPress, er det svært at argumentere for, at de fleste mennesker sandsynligvis vil være mere end glade, hvis de vælger WordPress. Det er bestemt en af ​​de bedste blogplatforme, der er relevante i dag.

Blogger (Www.blogger.com)

Blogger er en blogudgivelsesplatform fra Google.

Du kan registrere dig på din Google-konto og bruge et af standardtemaerne til at komme i gang med et underdomæne af blogspot.com.

Om få minutter skal din blog være live.

blogger

Hvem skal bruge Blogger?

Det er beregnet til begyndere, der vil komme hurtigt i gang uden meget besvær.

Her er Blogger-betjeningspanelet med statistikker og andre muligheder:

Blogger-instrumentbræt med statistik og andre muligheder

Hvad er prisfastsættelsen?

Blogger som en tjeneste er helt gratis at bruge.

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ja, du kan linke din blog til et domæne eller et underdomæne.

Hvad kan du tilpasse?

Du kan uploade tilpassede temaer og widgets. Hvis du har kendskab til HTML, CSS og JavaScript, kan du endda redigere kildekoden til din blog inden for Blogger.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Ja, Google AdSense er indbygget i Blogger-tjenesten, og dens aktivering er let. Du kan også tilføje tredjepartsannonstjenester ved at tilføje det relevante JavaScript i en widget eller inden for kildekoden på din blog.

Sidste tanker om Blogger

Blogger er en af ​​de bedste blogplatforme til at starte din nye blog på grund af en kort læringskurve og muligheden for at tilpasse senere. Således kan man starte med de grundlæggende funktioner i Blogger og til sidst gå videre til avancerede brugerdefinerede funktioner, hvilket gør det til en af ​​de bedste blogplatforme for begyndere. Her er en detaljeret sammenligning af Blogger og WordPress, i tilfælde af at du er interesseret.

Medium (Medium.com)

Medium er en blogudgivelsesplatform, der fokuserer på læseoplevelsen. Det blev grundlagt af Evan Williams, som tilfældigvis også medstiftede Blogger, før det blev erhvervet af Google.

På Medium kan du enten oprette poster tilknyttet din bruger eller oprette en publikation med et tilpasseligt layout. USP of Medium er en brugervenlig blog-editor, der fokuserer på dit indhold.

medium

Hvem skal bruge Medium?

Ligesom Blogger er den beregnet til begyndere, der vil komme hurtigt i gang.

Sådan ser grænsefladen ud, når du tilføjer et indlæg på Medium:

Medium Text Editor - Tilføjelse af et indlæg på Medium

Hvad er prisfastsættelsen?

For udgivere er Medium gratis. Der er dog, en abonnementsmodel for læsere at få det bedst tilpassede indhold.

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ingen, denne funktion blev udskrevet i november 2017. Din publikation kan kun være vært på medium.com/publication-slug.

Hvad kan du tilpasse?

For indlæg, der ikke er knyttet til en publikation, skal du bruge standardtemaet. For publikationer kan du tilpasse overskrifter, favoritter og layout for dine indlæg. Du kan dog ikke rigtig komme ind i HTML for at ændre individuelle poster. Dette er ideelt for dem, der ikke har kendskab til webteknologier, men lader andre ønske om mere.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Ja, men indstillingerne er begrænsede og ændres ofte. Der er i øjeblikket kun en måde at tjene – gennem Partnerprogram – et program, hvor forfattere betales afhængigt af læsernes engagement.

Afsluttende tanker om Medium

Medium er fantastisk, hvad det gør – gør det muligt for en at læse. Blandt de andre bedste blogplatforme er funktionerne imidlertid begrænsede, uden nogen mulighed for at tilslutte et brugerdefineret domæne eller tjene penge frit. Det kan være dit valg for et engangspost, men du skal sandsynligvis vælge en anden platform, hvis du planlægger at blogge i det lange løb.

WordPress.com: Erhvervshost WordPress

En kommercielt hostet version af WordPress eller WordPress.com, som den er populært kendt som, er en blogudgivelsesplatform baseret på WordPress-motoren, leveret af Automattic.

Du kan læse dette for at lære mere om forskellene mellem de kommercielle og selvhostede versioner af WordPress.

wordpress.com

Hvem skal bruge WordPress.com?

En kommercielt hostet version af WordPress er ideel til begyndere, der endnu ikke er klar til at bruge på domænenavne eller serveromkostninger.

WordPress.com skiller sig også ud som en "et bedre udseende alternativ til Blogger."

Sådan ser instrumentpanelet ud på WordPress.com:

WordPress.com Dashboard: Begrænsede muligheder for gratis plan

Hvad er prisfastsættelsen?

WordPress.com giver tre planer ud over den gratis plan – til Personlig til $ 4 pr. Måned, Premium til $ 8 per måned og Business til $ 25 pr. Måned.

Den personlige plan giver dig mulighed for at bruge et brugerdefineret domæne, fjerner naturlig reklame fra WordPress.com og yder kundesupport. Med højere planer får du adgang til mere lagerplads med flere tilpasningsmuligheder.

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ja, men du har brug for en betalt plan for det.

Hvad kan du tilpasse?

Først og fremmest kan du vælge mellem en række gratis temaer – design – som vil hjælpe dig med at skabe et tydeligt look til din blog. Du kan også tilpasse dit tema på en grundlæggende måde – tilføje widgets, menuer og justere layoutet.

For at få lidt mere med hensyn til tilpasning, skal du opgradere til en betalt plan.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Selvom der vises reklamer fra WordPress, kan du tilføje tilpassede annoncer via JavaScript i widgets. For at få mere frihed skal du dog opgradere til en betalt plan.

Afsluttende tanker om WordPress.com

Det er et godt valg for en begynder med muligheden for at migrere til en selvhostet version af WordPress på et senere tidspunkt. Stadig er funktionerne lidt begrænset sammenlignet med den selvhostede version af WordPress – mere om det på et minut.

Wix (www.wix.com)

Wix er primært en webstedsbygger, der giver dig mulighed for at oprette et websted gennem en praktisk drag-and-drop-editor.

Du kan vælge mellem deres 500+ skabeloner og derefter finjustere stedet for at få det til at se ud som om du vil have det.

Wix giver dig mulighed for at opbygge en fungerende blog inden for få minutter og vil også sørge for at være vært for bloggen for dig.

Wix

Hvem skal bruge Wix?

Wix er mere velegnet, hvis du vil bygge et standardwebsted, og ikke så meget en klassisk blog. Selvom der er et blogging-modul til rådighed, er det ikke Wix’s fokus.

Sådan kan du tilpasse din blog med Wix:

Oprettelse af et websted på Wix: Tilpasning af elementer

Hvad er prisfastsættelsen?

Gratis plus Wix har månedlige planer på $ 5,00, $ 11,00, $ 14,00, $ 29,00, konverteret til din lokale valuta. Disse planer spænder fra at forbinde dit domæne til at oprette en fuldgyldig e-handel butik.

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ja, selvom det kun er tilgængeligt på de betalte planer.

Hvad kan du tilpasse?

Wix giver dig mulighed for at tilpasse alle elementer på webstedet uden viden om webteknologier. Dette spænder fra forskellige tekstelementer (overskrift, beskrivelse, liste) til billeder, placeringer og formularer. Processen til at redigere sidekoden er dog en smule kompleks.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Ja, du kan tilføje tilpassede annoncer gennem HTML-elementer på Wix, selvom brandede Wix-elementer i den gratis plan også ville blive vist.

Afsluttende tanker om Wix

Wix giver dig en masse frihed til at udtrykke din fantasi, med minimal eller ingen viden om programmering. Som jeg sagde, er blogging imidlertid ikke i fokus for Wix’s, hvilket ikke gør det til et topudvalg blandt de bedste blogplatforme. Krydret udviklere kan også være nødt til at skifte til en mulighed, der giver dem mere frihed. Sådan sammenlignes Wix med andre webstedsbyggere.

Spøgelse (Ghost.org)

Startet af en tidligere WordPress-udvikler er Ghost en JavaScript-baseret blogging platform.

Det eneste formål med at skabe Ghost var fokus på blogging. Selvom Ghost tilbyder en kommercielt hostet version, taler dette indlæg kun om den software, du kan bruge på din egen server.

spøgelse

Hvem skal bruge Ghost?

Spøgelse er en god mulighed for nogen, der ønsker en glat publiceringsoplevelse og en dejlig brugergrænseflade. Spøgelse kræver imidlertid betydelige tekniske færdigheder for at opsætte og køre.

Sådan ser det ud, når du redigerer dit blogindhold med Ghost:

Ghost Text Editor: Fokus på skrivning

Hvad er prisfastsættelsen?

Ghost er en open source-software og er derfor tilgængelig gratis til download og kørsel (omend det ikke er så let at finde det direkte download-link – den eneste levedygtige mulighed ser ud til at være via GitHub og ikke det officielle Ghost-websted). Der er dog også nogle betalte temaer og plugins til Ghost (ligesom der også er for WordPress). Hvis du vælger den kommercielt hostede version af Ghost på samme tid, skal du betale et abonnementsgebyr, der starter ved $ 29 / måned.

Kan jeg bruge et brugerdefineret domæne?

Ja. Du kan knytte din Ghost-blog til et brugerdefineret domæne.

Hvad kan du tilpasse?

Du kan tilpasse stort set alle elementer omkring din blog, selvom understøttelsen til Ghost med hensyn til temaer og plugins stadig er dårlig sammenlignet med WordPress.

Kan jeg tjene penge på min blog?

Ja, Ghost har muligheden for at tilføje tilpasset kode til dit websted til reklamer.

Sidste tanker om Ghost

Selvom WordPress er en bedre mulighed med hensyn til support og tilpasning, kan man måske foretrække Ghost, hvis de værdsætter en ubegrænset interface / publiceringsoplevelse.

Her er en mere dybdegående sammenligning mellem Ghost, WordPress og Medium.

Bedste blogplatforme: konklusion

Vi har dækket meget grund i denne sammenligning, og håber, at dette har været nyttigt for dem af jer, der leder efter de bedste blogplatforme lige nu.

Her er et sammendrag af nøddeskal:

 • WordPress.org – self-hosted WordPress – den mest populære blogplatform af dem alle og en fantastisk mulighed for folk, der vil have fuld kontrol over deres hjemmeside / blog
 • Blogger – og blog-platform til old-school for dem, der bare ønsker at få en grundlæggende blog i gang
 • Medium – en hip ny webudgivelsesplatform, der giver dig et publikum til at læse dit arbejde, men ikke tillader dig at gøre meget branding eller tilpasning med din blog
 • WordPress.com – i øjeblikket den bedste mulighed for dem, der ønsker at starte en blog gratis, men alligevel til et ikke-kommercielt formål
 • Wix – en avanceret webstedsbygger – sandsynligvis en god mulighed for dem, der har brug for mere end blot en blog
 • Spøgelse – en avanceret blogging-platform, der sigter mod at give en klar brugergrænseflade og enestående publiceringsoplevelse; stadig ikke en særlig populær blandt de bedste blogplatforme

Hvilken platform vil du bruge til din blog? Lad os vide det i kommentarerne herunder.

Redaktørens note. CodeinWP-teamet er alt sammen i WordPress, der selv er vært. Det er langt den mest alsidige platform for flokken og giver dig også mest kontrol. Sådan starter du en blog ved hjælp af WordPress.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

* Dette indlæg indeholder tilknyttede links, hvilket betyder, at hvis du klikker på et af produktlinkene og derefter køber produktet, modtager vi et mindre gebyr. Ingen bekymringer, selvom du stadig betaler standardbeløbet, så der er ingen omkostninger fra din side.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map