5 метода как да осигурите приходи от блог през 2020 г. – съвети от блог, който реално носи пари

Макар и не перфектен, въпросът за "как да осигурите приходи от блог" често е първото нещо, което новите блогъри питат … буквално в деня на едно от техните блог приключения.


Как да започнете блог и да печелите пари?

Мога ли вече да напусна работата си?

Добре, дръжте конете си! Ще стигнем до всичко това. Но помислете, че сте предупредени, научаването как да осигурите приходи от блог не е нещо, което се прави едно и също. Ще трябва да положите някои сериозни усилия, за да постигнете стойностни резултати.

Това е глава 11 на по-голямо ръководство на как да започнем успешен блог.

Осигурете приходи от блога си с тези пет, изпитани битки начина:

 • Партньорски маркетинг
 • свободна практика
 • Спонсорство и реклама
 • Създаване на онлайн курс
 • Продажба на книга или продукт

Ще преминем през тях един по един и ще обясним как да ги прилагаме за максимално въздействие.

Откъде да започнете, ако искате да научите как да печелите блог?

Поръчката по-горе не е случайна. Ако измисляте как да стартирате блог и да печелите пари за първи път, съветваме първо да експериментирате с партньорски маркетинг и след това да преминете към другите методи (трябва ли да имат смисъл за вашия конкретен бизнес).

Ако започнете, да речем, да напишете книга или да създадете курс веднага, портата може да е твърде много. Особено, защото все още не сте екранизирали своята ниша и не знаете дали хората ще се интересуват от подобни неща. С други думи, инвестицията ви в написването на книга или разработването на продукт може да отиде напразно. Ето защо започването с нещо като партньорски маркетинг обикновено е по-добро – тъй като можете да пуснете нещата в движение само за минути.

Като се има предвид, моля, имайте предвид, че не е нужно да правите всичко описано тук, за да печелите добри приходи. Понякога ще получите страхотни резултати само от една или две техники. Дори този много блог се възползва от само три от описаните по-долу методи.

Добре, нека се потопим! Ето как да осигурите приходи от блог:

1. Печелете блог чрез партньорски връзки

Партньорският маркетинг е първият метод за осигуряване на приходи в списъка, тъй като обикновено е най-лесният за начало.

Първо, какво е партньорски маркетинг?

Най-просто казано, партньорският маркетинг е процесът на популяризиране на продукти на други хора в замяна на комисионна, когато препоръката ви води директно до продажба.

Всичко това става възможно и се проследява чрез партньорски връзки. Ето как може да изглежда подобна връзка:

http://SOMEPRODUCT.com/?affid=1234

По принцип това е стандартна връзка, само с добавена в края на страницата affid = 1234. Това позволява да се проследи препоръката ви и след това в крайна сметка да бъде обвързана с конкретна продажба, когато това се случи.

Комисионите обикновено са в диапазона от 5% -75% от цената на стикера. Ако става дума за физически продукти, за които говорим, това е по-близо до 5%. За цифрови неща са възможни дори 100% комисиони.

Най-важната част от гледна точка на купувача е, че те все още плащат стандартната цена на стикера, така че нито една от вашата комисионна не се финансира от купувача.

Сега има две основни части на пъзела, които трябва да поставите, ако искате да си осигурите приходи от блога си чрез партньорски маркетинг:

 • �� кои партньорски продукти ще рекламирате,
 • �� как ще ги популяризирате.

Следователно, първият ред на бизнеса, как да намерите продукти за популяризиране?

Всяка ниша и пазар имат свои общи практики, когато става дума за партньорската сфера, но най-общо казано, ако продуктът има налична партньорска програма, той ще бъде споменат някъде на уебсайта на компанията. Вероятно във футъра или дори в главното меню.

партньорски пъзел

Ето три златни правила как да осигурите приходи от блог с партньорски маркетинг:

 • Promote Популяризирайте само продукти, които сами използвате, вярвайте и знаете, че са страхотни
 • Promote популяризирайте само продукти, които не бихте се срамували да популяризирате
 • Promote популяризирайте само продукти, от които вашата публика ще се радва и / или се възползва от тях

Въпреки че това може да звучи достатъчно просто, това може да се окаже сложно и особено ако блогът ви е в ниша като лични финанси или фитнес. В тези ниши има повече от достатъчно продукти, които примамват филиалите с големи изплащания, въпреки че са със сравнително лошо качество. Ето защо "лично вярвам в" и "публиката ще се възползва от" факторите са толкова важни тук.

Пример за това, което популяризираме в този блог като част от нашия модел за осигуряване на приходи от партньорски маркетинг:

Тъй като този блог е за всички неща на WordPress, има смисъл някои от нашите читатели да се интересуват от теми на WordPress. Просто така се случва, че повечето тематични магазини имат своите партньорски програми. Ето защо, когато споменаваме теми в публикациите си, можем да използваме нашите партньорски връзки за това.

Ето пример от една такава публикация.

блок divi

Какво разумно можете да очаквате от партньорски маркетинг?

Партньорският маркетинг може да бъде чудесен източник на приходи, когато се научите как да стартирате блог и да печелите пари, но всичко зависи от два фактора:

 • размера на вашия трафик
 • колко отзивчива е вашата аудитория и / или колко ефективна сте при промотирането на партньорски продукти

С течение на времето трафикът ви ще расте, така че нека не се притеснявате за този аспект засега. По принцип, колкото по-рано започнете с партньорски маркетинг, толкова по-рано ще видите какъвто и да е резултат, който идва на път.

ефективна промоция

Когато става въпрос за ефективна промоция, ето някои от възможните начини да се постигне това. Как да осигурите приходи от блог:

 • прегледайте продуктите, които рекламирате, и използвайте своите партньорски връзки в рецензиите; пример: Elementor срещу Divi Builder срещу Beaver Builder
 • публикувате компилационни публикации (списъци), където обсъждате редица продукти, които постигат определена цел; пример: 5 най-добри приставки за формуляр за контакт за WordPress в сравнение
 • препоръчвайте продуктите в публикации с инструкции (разбира се, само ако помагат на каузата); пример: Как да създадете локална директория за търсене като Yelp в WordPress

Въпреки че партньорският маркетинг е най-лесната и вероятно най-ефективната техника за осигуряване на пари, която можете да използвате, дяволът е в детайлите на как точно изпълнявате вашите партньорски промоции.

Основната разлика между това и, да речем, пускането на някои реклами от AdSense на вашия сайт е, че с партньорски маркетинг вие сте единствено вие, които сте отговорни за насочването и осигуряването на това, дали продуктът отговаря на аудиторията. При стандартните реклами (чрез AdSense или по друг начин) по принцип просто наемате пространството на вашия сайт, а рекламодателите трябва да измислят какво да популяризират, пред кого и как.

Това, което получавам е, че поставянето на произволна оферта за партньор на вашия сайт няма да работи толкова добре. Ето защо ние използваме насочени прегледи, публикации за компилация и правим тези директни препоръки за продукти, ако и когато те отговарят на темата на конкретен урок в блога.

Как да осигурите приходи от блог, като изпълните добра стратегия за партньорски маркетинг

Имайки предвид горното, нека да вникнем в спецификата и да видим как партньорският маркетинг може да бъде интегриран във вашия блог. Нека си представим, че темата на вашия блог е планирането на сватбата.

Примерна статия №1: "10 съвета как да се справите с депресията преди сватбата"

сватбена депресия

Човекът, който чете подобна статия, вероятно вече има почти всичко за планираната от тях сватба или поне ключовите неща. Например, всъщност няма смисъл да се опитвате да ги продадете на място за сватба (чрез партньорска оферта). Те вече имат това.

Това, което има смисъл, е да споменем, че подготовката за мечтания меден месец може да помогне да се справите с чувството. Въпреки че съветите, дадени в публикацията, трябва да бъдат висококачествени и да осигуряват стойност само по себе си, можете също да препоръчате конкретни пътувания или бюра за пътувания и да получите намаление на продажбата, ако читателят купи нещо.

Примерна статия №2: "Колко струва сватбата?"

цена за сватба

Този тип статии представляват едновременно огромна възможност, но и огромно предизвикателство по отношение на монетизирането му чрез партньорски маркетинг.

Първо, човекът, който чете, вероятно все още няма резервирано / закупено нещо и може би дори очаква от автора да препоръча някои решения.

Предизвикателството е, че човекът също не е готов да купи нещо.

Те са просто пазаруване на прозорци. И така, как да осигурите приходи от блог в този сценарий? Популяризирането на места за сватба, дестинации за меден месец или нещо свързано няма да има резултат. Най-добрият залог на автора е просто да препоръча допълнително четене по теми като:

 • "Защо получаването на рокля, спадаща от челюстта е важно (как да спестите от цената)"
 • "Как да договаряте цените на услугите за вашата сватба"
 • "Как да спестите пари от вашата дестинация за меден месец"

Това, което знаете сега, е, че читателят е съобразен с цените, в противен случай те няма да търсят темата за цената на сватбата, така че можете да се опитате да ги обучите и да предложите истинска помощ, вместо да се опитвате да осигурите приходи веднага.

Можете да оставите осигуряване на приходи за другите си статии – такива, при които намерението на читателя е по-скоро за закупуване. Например публикация със заглавие "Как да спестите пари на медения си месец" може да насърчи специална сделка за ранна птица за пътуване.

Освен да разглеждате как да стартирате блог и да печелите пари чрез осигуряване на приходи от отделни публикации в блога, вие също трябва да се стремите да вкарате читателя в своя имейл списък и след това да изградите връзка с тях чрез този носител. Можете също така да започнете да изграждате фуния за автоматизация на маркетинга, за да сте сигурни, че времето си вашите съобщения са правилни въз основа на предишната дейност на получателя с вашия бюлетин. Макар че това е малко от напредналата страна на монетизацията на нещата.

Въпреки че тук промотирате продукти на други хора, разбирането за пътуването и намеренията на клиентите може да ви помогне да структурирате по-добре съдържанието си и да излезете с идеи за статии за ниши, които могат да получат много малко посетители, но могат да генерират големи възвръщаемости.

Например, ако публикувате публикация като, "Бали или Тайланд за медения месец," читателят вероятно е готов да резервира пътуване, но иска да се увери, че са избрали правилната дестинация. Ако публикувате информативен преглед / ресурс по темата и препоръчате някои добри хотели по пътя, можете да спечелите значителен дял на филиал, независимо какво избира читателят.

Основната грешка, която блогърите правят с партньорския маркетинг (както и класическите реклами) е, че работят повече за своите рекламодатели, отколкото за своите читатели.

Първата работа за вашите читатели е единственият начин да изградите доверие и след това да печелите пари като страничен продукт по-късно по пътя. Поне това е нашият подход.

Това, което наистина трябва да направите, за да направите стратегията си за партньорски маркетинг успешна, е да отделите време за проучване, създаване на най-високо образователно съдържание и изграждане на доверие, като същевременно препоръчвате само партньорски продукти там, където има смисъл и къде всъщност носи стойност за читателя. Ето как да осигурите приходи от блог с партньорски маркетинг. Няма преки пътища, които биха работили дългосрочно.

�� Допълнително четене

 • За повече ръководство за това как да започнете с партньорски маркетинг в блог на WordPress, прочетете този наш урок. Тя говори за конкретни тактики, какви плъгини да използвате и как да настроите всичко.
 • Освен това, ако искате да популяризирате партньорски оферти, свързани с WordPress и дизайн / разработка, в това ръководство сме разгледали най-добрите на пазара. Това трябва да ви помогне да изберете най-добрите програми за популяризиране.
 • И накрая, вижте тези приставки за партньорски маркетинг и нашите знания за лош партньорски маркетинг.

2. Доходи на свободна практика

Повечето хора, които започват блог, придобиват определени умения …

Неща като писане, уебсайт дизайн, графичен дизайн, маркетинг или дори управление на социалните медии.

Тези умения могат директно да се свързват с онлайн доходите. Всичко, което трябва да направите, е да използвате блога си, за да ги рекламирате.

Звучи може би по-лесно, отколкото е направено, но ме чуйте:

Бил: Моят собствен доход идва от съдържателния маркетинг и SEO работата, която правя. Когато за първи път започнах, бях писател на свободна практика. Получих много от първите си клиенти, като им показах статиите, които написах в блога си.

Оттогава превърнах тази услуга за писане на свободна практика в пълноценен маркетинг за съдържание и мини-агенция за SEO. Имам двама души, които работят за мен. И почти всяка седмица получавам клиенти "работи с мен" страница, които идват от моя блог.

Така че моята стратегия е да използвам страхотно съдържание, за да привлека хора, които искат вида съдържание, което създавам. Просто, нали?

Можете да направите същото, като покажете работата си в графичния дизайн, имате красив уебсайт или демонстрирате своето умение в социалните медии.

Ако сте готови да се потопите в света на работата на свободна практика, помислете за създаване на профили в сайтове като Upwork, People Per Hour или Fiverr. Въпреки че можете да приемате работа директно през блога си, ако току-що започвате, използването на тези работни сайтове, които вече имат трафик и доверие, могат да улеснят прехода ви.

upwork
peopleperhour
Fiverr

Ако искате да научите повече, разгледайте този казус от Елна Каин за това как използва блога си, за да стане блогър на свободна практика.

3. Използване на спонсорства и реклама, за да спечелите допълнителни пари

Ако някога сте слушали епизод на подкаст и сте чували, "Този епизод ви е представен от …", виждате спонсорства в действие.

Намирането на някой, който да спонсорира блога ви, може да доведе до сериозен къс пари. Единственият недостатък обаче е, че обикновено се нуждаете от прилична аудитория, за да получите спонсор. Все пак, това е нещо, което можете да имате на радара си, когато започнете да изграждате още някой авторитет във вашата ниша.

Ако това е пътят, който искате да поемете (печелете пари само за писането на блога си? Регистрирайте ме!), След това проверете това ръководство за получаване на спонсор на блога.

На следващо място, все така популярната тема на реклама. Рекламите са вид измамни, когато искате да научите как да печелите блог.

От една страна можете да се регистрирате Google AdSense и започнете пускане на реклами във вашите блогове веднага щом в момента. От друга страна, времето и трафикът, необходими за да се видят значителни приходи от реклами, са значителни.

Така че това, което всъщност ви съветваме да направите, когато едва започвате с нов блог, е следното:

Забравете за рекламите.

Обмислете показването на реклами само след като получите 1000 посетители на ден. Преди това да се случи, рекламите са само разсейване и влошаване на опита на аудиторията ви със сайта ви.

4. Създаване на онлайн курс

Онлайн курсовете са горещи сега и стават все по-популярни от деня. Ако искате да научите как да стартирате блог и да печелите пари, те са ефективен и честен начин да го направите.

 • Вашият блог за готвене? Преподавайте курс за готвене.
 • Блог ли за велосипеди? Проведете курс за ремонт на велосипеди.
 • Или предпочитате да говорите за любимата си онлайн игра? Направете курс за това как да бъдете по-добър играч.

онлайн курс

За пример в реалния свят, Venu Sanz започна блог за веганско готвене и сега прави доходи на пълен работен ден (достатъчно, за да наеме други!) от своите вегански курсове за готвене.

Ако онлайн курс ви звучи като форте, вижте това ръководство за създаване на онлайн курс, и това ръководство за създаване на уебсайт за членство в WordPress – чрез който можете да доставите вашия онлайн курс!

5. Продажба на книга или продукт

Подобно на курса, писането и продажбата на книга (или електронна книга) е добър начин да се подходи към темата за това как да печелите блог. Разбира се, отнема много време и се нуждаете от аудитория, на която да продадете, но в дългосрочен план една книга е добър начин да осигурите приходи от публиката си и да им помогнете да ви видят като авторитет.

Единствената трудност, разбира се, е … всъщност написването на книгата. Като оставим настрана болките от самото писане, има и проблемът какво да поставите в книгата. В идеалния случай вашата книга трябва да предлага някакво съдържание, което е едно от двете (А) никога не са виждани в блога, или (Б) осигурявайки известно удобство на читателя.

ProBlogger

С други думи, с (b) можете да промените съдържанието на блога си и да го компилирате в книжна форма. Въпреки че може да звучи твърде просто, за да бъде жизнеспособно, това е, което някои от най-успешните блогъри правят от години. Например, Дарън Роуз от Problogger има своя електронна книга озаглавена "31 дни за изграждане на по-добър блог." Под качулката е компилация от поредица от блог публикации, които все още можете да четете безплатно тук. Ползата от номер 1 на книгата срещу публикациите е удобството.

В този блог имаме отделно ръководство за това как да направите точно това – превърнете съдържанието на блога си в книга.

Книгата също не е необходимо да бъде вашият краен продукт, така да се каже. Можете да го продадете, за да служи като начална точка на допир с вашата аудитория, след което в крайна сметка да ги продадете в курса си, ако използвате и двата метода!

Като алтернатива можете да продавате физически продукти и да превърнете блога си в магазин за електронна търговия. Ако ви улучи, вижте това ръководство за създайте магазин за WordPress.

Ярката страна тук е, че ако управлявате традиционен бизнес, тогава вероятно вече имате продукт за продажба, така че защо да не го предложите чрез новия си блог за WordPress …

Последна дума за това как да печелите блог

Въпреки че можете да започнете да печелите пари днес, като предлагате услуги на свободна практика или пречупете дупето си, за да намерите спонсор, има вероятност да отнеме известно време, за да увеличите.

Когато става въпрос за това как да започнете блог и да печелите пари, истината е, че не е рядкост на блоговете да отнемат поне 6-12 месеца, за да видят някакъв жизнеспособен доход. Така че, ако не видите пари в банката веднага, не позволявайте това да ви обезкуражи да продължите да опитвате.

Като цяло, да научите как да осигурите приходи от блог, главно е да изпробвате нещата, да повтаряте, подобрявате и тествате. След това, след като нещо започне да работи, го увеличете!

Това мащабиране може да включва изпробване на нови партньорски програми, работа върху нови продукти или книги, представяне на нови продукти, изпробване на нови промоционални методи и т.н..

Например, едно от нещата, които правим в различните ни блогове (този и също ThemeIsle) е разделно тестване на различни промо елементи, за да видите кои версии изпълняват най-добрите резултати.

Сплит-тестване е много мощна техника, въпреки че основната идея е доста проста … Всичко, което правите, е да вземете две версии на нещо (може да е бутон, съобщение за продажби, заглавие, изображение на продукта) и да ги стартирате паралелно, докато не разполагате с достатъчно данни, за да направите решение кое е по-добро. Един от начините, по които можете да направите тази форма на тестване, е Google Optimize – какво използваме. Той е безплатен и има повече от достатъчно функции, за да задоволи всеки блогър.

Това за обобщава нашето ръководство за осигуряване на приходи от блог! Както виждате, всичко е въпрос да направите няколко неща, но да бъдете умишлено за това. Не случайно някои блогове могат да направят убийство, докато други се борят да спечелят каквото и да било. Непрекъснати усилия.

Това е тайната.

Страхувам се, че няма друг начин да го кажа … това е краят на нашето ръководство за това как да стартирам блог. Ако сте го направили досега, трябва да ви поздравя! ����

На този етап, знаеш достатъчно, за да бъдеш опасен с новия си блог! ��

Всичко, което има значение сега, е изпълнението. Добре. Правилно. Екзекуция.

Надяваме се, че инструкциите от това ръководство ще ви помогнат да извадите новия си блог от земята и към успеха!

Но това не е всичко! Ето една допълнителна глава, която може да Ви бъде полезна:

Допълнителна глава: Най-добри инструменти и ръководства за блогове

Оригинален текст на Карол К, Колин Новак, Бил Уидмър и Йонут Неагу.
Оформление и представяне от Карол К.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map