WordPress.com vs WordPress.org – mikä ero on?

Koko WordPress.com vs WordPress.org -asia on todella hämmentävä. Kaikille.


Ensinnäkin, ja se on sanottava heti, WordPress.org ja WordPress.com ovat kaksi täysin erilaista verkkosivustoa / organisaatiota / web-ratkaisua.

Toisin sanoen, yksi antaa sinulle aivan toisenlaisen * asian * kuin toinen.

Tiedän, että tämä on outoa. Ei ole monia tapauksia, joissa tuotemerkki on ".com" verkkotunnus on täysin erillinen ".Org" verkkotunnuksen. Olemme tottuneet näkemään saman asian jokaisella verkkotunnuksen laajennuksella, jolla brändillä voi olla.

No, WordPressillä se on vain erilainen.

Mutta ennen kuin keskustelemme WordPress.com: n ja WordPress.org: n eroista, saadaan tärkein palapelin pala tieltä:

WordPress.com vs WordPress.org

Jos haluat vain aloittaa blogin tai rakentaa verkkosivuston, voit ohittaa tämän artikkelin ja siirtyä seuraaviin oppaisiin:

 • Kuinka aloittaa blogin kirjoittaminen WordPressillä
 • Kuinka luoda oma WordPress-verkkosivusto

Mikä WordPress on joka tapauksessa?

Kun asetetaan .org- ja .com-mysteeri syrjään, puhutaan puhdasta WordPressiä sekunniksi.

WordPress on suosituin verkkosivusto-moottori heistä kaikista. Se on ohjelmisto, jota voit käyttää verkkosivustosi käyttöjärjestelmänä.

WordPress-logo

Toisin sanoen WordPress on verkkosivustollesi Microsoft Microsoft (tai Mac OS) tietokoneellesi.

WordPressiä käytetään yli 32%: lla kaikista verkkosivustoista, ja se pystyy käsittelemään minkä tahansa tyyppisiä tai kokoisia verkkosivustoja. Se sisältää useita ominaisuuksia ja sitä voidaan laajentaa loputtomasti lisäteemojen (mukautetut mallit) ja laajennusten (lisäominaisuudet) avulla. Se on todella täydellinen ratkaisu.

Okei okei, mutta mitkä ovat merkittävimmät erot WordPress.com ja WordPress.org välillä?

WordPress.com vs WordPress.org: keskeiset erot

Tässä on helppo tapa muistaa, mikä ero on… katso vain kiinnostavan WordPress-verkkotunnuksen laajennusta:

 • �� WordPress.org – ".Org" tarkoittaa "organisaatio"
 • �� WordPress.com – ".com" tarkoittaa "kaupallinen"

Tätä silmällä pitäen WordPress.com: n ja WordPress.org: n välinen tärkein ero on siinä, kuka itse isännöi verkkosivustoasi. WordPress.org-palvelun avulla isännöit omaa sivustoasi (suosittelemme tätä). WordPress.com puolestaan ​​huolehtii kaikesta tästä puolestasi (helpompi aloittaa, vähemmän vapautta).

WordPress.com vs WordPress.org yhteenveto:

com

WordPress.com

täydellinen all-in-one-verkkosivustojen rakennusratkaisu / isännöintiä ei tarvita / verkkotunnus valinnainen / ilmainen ja maksettu suunnitelma saatavana / vähemmän tekninen

Org

WordPress.org

verkkosivusto-ohjelmisto / avoimen lähdekoodin / ilmainen / itsearviointiratkaisu / tarvitset isäntä- ja verkkotunnuksen, ennen kuin voit käynnistää sivustosi / kestää hetken vaiheiden läpi

�� Mikä on halvempaa?

Hinnoittelu aiheena WordPress.com vs. WordPress.org on hankala. WordPressin molemmilla versioilla on saatavana paljon vaihtoehtoja, mutta ne ovat myös hyvin erilaisia ​​kuvun alla. Tässä on prosessi, joka liittyy verkkosivuston tai blogin luomiseen jommallakummalla alustalla, ja mitä se maksaa:

WordPress.com

 1. Siirry WordPress.com-sivustoon ja kirjaa tili
 2. Anna kaikki uuden tilin käyttöoikeustiedot
 3. Aseta sivustosi nimi, valitse malli
 4. Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva suunnitelma. Niiden hinta on 0–25 dollaria kuukaudessa – lisätietoja alla
 5. Rekisteröi uusi verkkotunnus sivustolle, jos olet valinnut maksaman suunnitelman edellisessä vaiheessa
 6. Viimeistele asennus ja määritä verkkosivustosi määritykset

WordPress.org

 1. Aloita valitsemalla kolmannen osapuolen verkkoisäntä tulevaa verkkosivustoasi varten. Hinnat menevät 3 dollarista 30 dollariin kuukaudessa – lisätietoja alla
 2. Rekisteröidy valitsemasi Web-isäntäsi kanssa
 3. Valitse rekisteröintiprosessin aikana valintaruutu osoittamaan, että haluat WordPressin asennettavan asennukseen (lue: saat isäntän asentamaan WordPress automaattisesti)
 4. Viimeistele isäntäosto ja kirjaudu sisään uuteen WordPress-hallintapaneeliin
 5. Määritä sivustosi ja valitse malli

Kuten voitte nähdä, verkkosivustojen rakennusprosessi on erilainen valitsemasi valinnan mukaan – WordPress.com tai WordPress.org.

Vaikka WordPress.com antaa sinulle täysin ilmaisen suunnitelman, olet rajoitettu siihen, mitä voit tosiasiallisesti tehdä kyseisen sivuston kanssa:

 • Voit käyttää vain WordPress.com-aliverkkotunnusta – et voi kytkeä mukautettua verkkotunnusta
 • Sivustollasi on WordPress.comin oma mainonta – et ansaitse mitään näistä mainoksista
 • Saat vain 3 Gt verkkosivustojen tallennustilaa
 • Et voi käyttää verkkosivustoa mihinkään kaupalliseen tarkoitukseen
 • Saat rajoitetun valikoiman teemoja, etkä voi laajentaa verkkosivustoa laajennusten kautta

Jos haluat saada vähän enemmän ominaisuuksia, voit hankkia yhden maksettavista suunnitelmista. Näin asiat pelataan:

Merkintä. Muista, että vaikka yllä olevissa taulukoissa sanotaan "mukautettu verkkotunnus", tämä ei tarkoita, että saat sen todella pakettiin. Sinun on silti maksettava siitä erikseen.

Kun lisäät asiat yhteen, kunnon kaupallisen verkkosivuston ylläpito WordPress.com-sivustossa maksaa sinulle noin 111 dollaria vuodessa (8 dollaria / kuukausi itse WordPress.com-sivustolle + 15 dollaria / vuosi verkkotunnukselle).

Verrattuna WordPress.orgiin, sinun on sijoitettava rahaa etukäteen, mutta sijoitus on yleensä pienempi, etenkin uusille sivustoille.

Jotta voit käynnistää verkkosivuston WordPress-sovelluksella, sinun on otettava hallussaan verkkopalvelin ja verkkotunnus (josta sinun on pidettävä huolta täysin erillään siitä, mitä saat WordPress.org-sivustolta).

Kuten käy ilmi, voit hankkia korkealaatuisen hosting-paketin WordPress-sivustolle noin 35 dollaria vuodessa. Kun otamme huomioon verkkotunnuksen kustannukset, se on Yhteensä 50 dollaria vuodessa WordPress.org-sivuston ylläpitämiseen. Noin puolet siitä, mitä maksaisit WordPress.com-sivustolla.

Ainoa kova osa on valita laadullinen verkkoisäntä. Meillä on täällä vertailu suosituimmista vaihtoehdoista, mutta jos sinulla ei ole aikaa käydä läpi kaikkea tätä, voit vain mennä Bluehostiin ja hankkia niistä hosting-asetukset. Se on arvostettu yritys, jolla on paljon vaihtoehtoja WordPressille. Tässä on mitä Bluehostin tarjoamisesta on hyötyä:

 • Voit saada WordPress-palvelusuunnitelman hintaan 2,95 dollaria / kk
 • Saat a ilmainen verkkotunnus ensimmäisenä vuonna
 • WordPress asennetaan automaattisesti
 • Saat WordPress-ohjelmiston automaattiset päivitykset

Jossain määrin Bluehost toimii hyvin samalla tavalla kuin täällä oleva WordPress.com, mutta se on vain halvempaa. Kaiken kaikkiaan sinun on myös käytettävä rajattomia teemoja sivustossasi ja asennettava haluamasi laajennukset. Periaatteessa sinulla on vapaus tehdä mitä haluat, parantaa mitä tahansa ja räätälöidä kaikki mitä tarvitset sivustollesi. WordPress.com antaa sinulle edelleen vain rajoitetun pääsyn mukautuksiin, vaikka suostut maksamaan palkkion.

Vaikka voi olla aikaista siirtyä isäntän ostamiseen, kun olet valmis tekemään sen, varmista, että käytät yllä olevaa linkkiä Bluehostiin. Se on kuitenkin sisaryrityslinkki (tarkoittaen, että saamme pienen palkkion), se myös avaa 2,95 dollaria vs. 3,95 dollaria alennushinnan sinulle. Et saa tätä alennusta, jos vierailet Bluehost-sivustossa jollain muulla tavalla kuin yllä olevan linkin kautta.

�� WordPress.com vs WordPress.org – perusteellisempi kuvaus

Huomaa: Haluatko mieluummin videon WordPress.com- ja WordPress.org-sovellusten tärkeimmistä eroista?

Klikkaa tästä

WordPress.com vs WordPress.org: yleisestiWordPress.com
WordPress.org
Tarjoaa ilmaisen isännöinnin, mutta rajoittaa verkkosivustosi tilalle 3 Gt ilmaisella suunnitelmalla.Ei mukana ilmaisella isännöinnillä. Sinun on etsittävä isäntä itse ja maksettava siitä erikseen.
Antaa sinulle ilmaisen aliverkkotunnuksen. Jotain YOURSITE.wordpress.com. Jos haluat mukautetun verkkotunnuksen, sinun on päivitettävä maksulliseen pakettiin. Sinun on hankittava muokattu verkkotunnus yksin (lisäkustannukset).
Saat perusturvallisuuden ja varmuuskopiot puolestasi.Verkkosivustollasi on tietynlainen tietoturva, mutta suurimmaksi osaksi sinun on suojattava verkkosivustosi itse. Sama koskee varmuuskopioita – ne, jotka sinun on otettava käyttöön myös laajennusten kautta.
WordPress.com: n takana oleva tiimi käsittelee kaikkea verkkosivustosi teknistä suorituskykyä. Jos jokin ei toimi missään vaiheessa, et voi tehdä mitään muuta kuin odottaa, että joukkue korjaa ongelman.Saat valita verkkosivustosi laajennukset ja suorituskykyasetukset. Se vaatii jonkin verran työtä, mutta sinä hallitset täysin sitä, mitä sivustollasi tapahtuu.
Tarjoaa rajoitetun määrän teemoja, joista voit valita. Sen mukana tulee myös rajalliset mukautusvaihtoehdot.Voit ottaa ja asentaa haluamasi teeman ja tehdä myös kaikki haluamasi mukautukset. Voit myös luoda omia teemoja, jos tiedät PHP-koodauksen.
Voit käyttää kolmannen osapuolen liitännäisiä vain, jos saat 25 dollaria kuukaudessa. Muille suunnitelmille saat vain kapean valikoiman esivalmistettuja ominaisuuksia. Et voi lisätä sivustoosi lisäominaisuuksia, joita WordPress.com-oletusympäristö ei vielä tarjoa.WordPress.org tarjoaa sinulle vapauden asentaa haluamasi ilmainen tai premium-laajennus. Tämä on elintärkeää, jos haluat mukauttaa sivustosi pisteeseen, jossa se sopii tarpeisiisi käsin-käsineellä.
Sinulla ei voi olla omia mainoksia sivustossasi. WordPress.com näyttää kuitenkin * heidän * mainoksensa sivustossasi – se on hinta, jonka maksat siitä, että sinulla on ilmainen alusta. Mainosten poistaminen on vähintään 4 dollaria kuukaudessa.Sinulla voi olla niin monta mainosta ja niin monta kaupallistamismuotoa kuin haluat (valitse myös haluamasi mainospalvelu). Hyvä uutinen on, että pidät 100% ansiostasi.

���� WordPress.org ja WordPress.com hyvät ja huonot puolet

Sen sijaan, että luetteloin kutakin yksittäistä edut ja haitat, keskityn vain yhden alustan etuihin toisen päälle. Toisin sanoen, jos huomaat, että jokin on yhden alustan ammattilainen, se tarkoittaa, että toisella alustalla ei ole sitä.

Hyvät ja huonot puolet: WordPress.com vs WordPress.orgWordPress.com PROS
WordPress.org PROS
WordPress.com-sivuston perustaminen vie vähemmän aikaa kuin WordPress.org-sivuston perustaminen.Se antaa sinulle paljon enemmän mukautusvaihtoehtoja kuin WordPress.com.
Voidaan käyttää aloittelijoille. Vaikka verkkosivusto avataan ensimmäisen kerran, pystyt silti tekemään kaiken itse.Se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin alusta.
Huolehtii sivustosi päivittämisestä ja varmuuskopioinnista automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.Sinulla on täysi hallinta verkkosivustollasi. Voit tehdä sen mitä haluat.
Se on ilmainen yksinkertaiselle ja pienelle sivustolle, ja saat teknistä tukea.Voit käyttää mukautettuja teemoja ja mukautettuja laajennuksia.

�� Kuinka päättää WordPress.com ja WordPress.org välillä?

WordPress.org on tarkoitettu useimmissa tilanteissa niille meistä, jotka eivät pelkää käsiämme likaantuneiksi, ja niille, jotka haluavat saada täyden hallinnan sivustoilleen. Se on myös täydellinen alusta kaikenlaisille yrityssivustoille ja ammattimaisille projekteille.

WordPress.com puolestaan ​​on hieno henkilökohtaisille blogeille ja sivustoille, joilla ei ole kaupallista tarkoitusta.

Tässä on vierekkäin auttaa sinua päättämään:

WordPress.com

 • voit rakentaa verkkosivuston nopeasti
 • tarjoaa 100% ilmaisen suunnitelman
 • ei anna sinulle täydellistä hallintaa sivustosta
 • on erityisen helppo käyttää, jos sinulla ei ole paljon kokemusta verkkosivustoista
 • on täysin järkevä pienille henkilökohtaisille projektiille / blogeille
 • antaa sinun valita vain rajoitetusta määrästä teemoja (malleja), eikä anna sinun luoda omia
 • on rajoitetut laajennusmahdollisuudet

WordPress.org

 • antaa sinulle täyden hallinnan verkkosivustollasi
 • voit käyttää räätälöityä suunnittelua
 • ei rajoita tapoja, joilla voit ansaita rahaa sivustosta (sopii erinomaisesti yrityssivustoille)
 • on uskomattoman muokattavissa
 • vaatii sinun ostaa oman isäntän ja verkkotunnuksesi
 • vaikka WordPress itsessään on ilmainen, verkkosivuston julkaiseminen todella maksaa sinulle 35–50 dollaria vuodessa – voit aloittaa Bluehostin saadaksesi halvemman vaihtoehdon ensimmäiseksi vuodeksi

�� Lisätietoja

 • Haluatko päästä blogiin? Tässä on täydellinen opas blogin perustamiseen… kokemuksemme perusteella, jotka perustuvat tämän blogin luomiseen tyhjästä yli 150 000 lukijalle kuukaudessa.
 • Tässä on miten asenna WordPress lataamisen jälkeen WordPress.org-sivustosta.
 • Tarvitsetko apua WordPress-työssäsi? Näin löydät ulkoistajan, joka auttaa sinua WordPress.org-sivuston perustamisessa.

Joten mitä se tulee sinulle? WordPress.com tai WordPress.org?

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

* Tämä viesti sisältää tytäryhtiölinkejä, mikä tarkoittaa, että jos napsautat jotakin tuottilinkkiä ja ostaa sen jälkeen tuotteen, saamme pienen maksun. Ei hätää, mutta maksat silti normaalin summan, joten sinun ei tarvitse maksaa siitä mitään kustannuksia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map