Tietojen visualisointi WordPressissä: Kuinka tehdä se (esimerkkejä, laajennuksia ja työkaluja)

Tietojen visualisointi WordPressissä: Kuinka tehdä se (esimerkkejä, laajennuksia ja työkaluja)

Tietojen visualisointi WordPressissä: Kuinka tehdä se (esimerkkejä, laajennuksia ja työkaluja)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Tietojen visualisointi WordPressissä


Tietojen visualisoinnin käyttö WordPressissä on loistava tapa parantaa normaalia tekstisisältöäsi ja viestiä tietoja ja käsitteitä paremmin lukijoiden kanssa.

Sillä aikaa "datan visualisointi" kuulostaa hienolta, se on todella vain termi tietojen tai tietojen esittämiseksi graafisesti, jotta lukijoiden olisi helpompi ymmärtää ideoita, suuntauksia tai malleja.

Tämä viimeinen osa on tärkein – se ei ole vain vierailijoiden tietojen polkuminen. Sen sijaan se on tietojen avulla tarinan kertomiseen visuaalisesti. ����

Tässä viestissä selitämme kuinka voit aloittaa datan visualisoinnin käytön WordPressissä:

 • ✅ Näytetään esimerkkejä yleisistä tietojen visualisoinnin toteutuksista ideoiden herättämiseksi.
 • ✅ Neljän WordPress-datan visualisointilaajennuksen ja työkalun jakaminen, joiden avulla voit visualisoida tietoja ilman teknistä tietoa.
 • ✅ Lopuksi pari vinkkejä datan visualisoinnin asiantuntijoilta.

Aloitetaan…

�� Kuusi esimerkkiä datan visualisoinnista WordPressissä

Tässä ensimmäisessä osiossa näytämme sinulle joitain saavutettavissa olevia esimerkkejä siitä, kuinka voit käyttää tietojen visualisointia WordPressissä ilman erityistietoja.

Sitten seuraavassa osiossa opit joistakin laajennuksista ja työkaluista, joiden avulla voit toteuttaa nämä esimerkit.

Peruskaaviot ja kuvaajat (piirakka, palkki, viiva jne.)

Helpoin tapa aloittaa tietojen visualisointi WordPressissä on joidenkin peruskaavioiden ja kaavioiden avulla. Jopa vain ympyrä- tai pylväskaaviota käyttämällä, voit tehdä vierailijoillesi paljon helpompaa ymmärtää tietoja, joita jaat heidän kanssaan

Esimerkiksi tämä pylväskaavio sarakkeesta Viisi mediaa on helppo nähdä, kuinka matkaetäisyys kasvaa erilaisille NCAA-urheilulajeille. Se on paljon ymmärrettävämpää kuin vain jakaa nämä tiedot luettelona, ​​eikö niin?

Pylväskaavioesimerkki

Yleisesti:

 • Viivakaaviot ovat hyviä osoittamaan muutoksia ajan myötä yhdelle tai useammalle ryhmälle.
 • Piirakkakaavioita ovat parasta vertailla kokonaisuuden osia ilman muutoksia ajan myötä.
 • Pylväskaaviot ovat hyviä vertailemaan erilaisia ​​ryhmiä tai näyttämään suuria muutoksia ajan myötä.
 • Aluekaaviot ovat toinen tapa seurata muutoksia ajan kuluessa yhdessä tai useammassa ryhmässä.

Vertailutaulukot

Vertailutaulukot ovat loistava tapa visualisoida nopeasti tärkeät erot eri yksiköiden välillä.

Käytämme datataulukoita monissa viesteissä vertailla erilaisia ​​laajennuksia tai palveluita, jotta lukijoiden olisi helpompi löytää oikea työkalu.

Esimerkiksi parhaiden salasananhallintaviestiemme vertailutaulukko auttaa kävijöitä näkemään nopeasti salasananhallintatyökalujen tärkeimmät erot pakottamatta heitä lukemaan tekstin kappaleita:

yksinkertainen taulukkoesimerkki

Kuvaajat

Sen lisäksi, että infografiat ovat suosittuja linkkien rakennusstrategioita, ne ovat myös hieno tapa luoda koko tiedon visualisointitarinoita.

Toisin sanoen yhden kaavion tai kuvaajan sijaan infografiat sisältävät yleensä useita datan visualisointimenetelmiä, jotka kaikki virtaavat yhdessä tiedon välittämiseen.

Esimerkiksi WordPress-isännöintitietojemme avulla eri mittarit ja kuvakkeet kertovat tarinan WordPress-isännöinnistä.

Aikajana tapahtumien kanssa

Tapahtumien aikajana yhdistää viiva- tai aluekartan tiettyihin tapahtumiin. Ajatuksena on, että pystyt paitsi kommunikoimaan muutosten kanssa ajan myötä, myös merkitsemään tärkeimmät tapahtumat, jotka johtivat muutoksiin.

Katso esimerkiksi miten tämä tietojen visualisointi Anthropocene Magazine -lehdeltä yhdistää tärkeimmät tapahtumat hiilidioksidipäästöjen muutoksiin:

Aikajana tapahtumaesimerkillä

pictorials

Kuvallinen yhdistää grafiikan ja karttatiedot. Se parantaa olennaisesti tietoja, jotka muuten voitaisiin välittää yksinkertaisemmalla kaaviolla lisäämällä tarinaan yhdistävä kuva tai kuvake.

Katso esimerkiksi tätä kuvallista kirjoittanut: Stephen Wildish kuvaavat erityyppisten säilykkeiden sisältöä:
Kuvallinen esimerkki

Kartan visualisoinnit

Kartat ovat loistava tapa välittää tietoja tietyistä sijainneista.

Yksi suosittu tapa osoittaa datan tiheys maantieteellisten sijaintien suhteen on kuplakartta.

Esimerkiksi, tämä kuplakartta kommunikoi nopeasti meteori-iskujen tiheyden ympäri maailmaa:

Esimerkki kuplakartasta

Toinen tapa visualisoida maantieteellinen tieto on choropleth-kartta. Tämän tyyppisellä visualisoinnilla jokainen maantieteellinen alue on varjostettu väriavaimen mukaan (takaa, että olet nähnyt tämän – et ehkä ehkä tiedä sitä nimellä!).

Choropleth-kartat ovat hyviä näytettäväksi mittasuhteet, kokonaisarvojen sijasta, kuten yllä oleva kuplakartta-esimerkki.

Esimerkiksi tämä UC Davisin choropleth-kartta näyttää nopeasti köyhyysprosentin Yhdysvaltain osavaltioittain:

Choropleth-karttaesimerkki

Hanki lisää datanäyttöesimerkkejä Data Viz Projektin avulla

Jos haluat lisää inspiraatiota tietojen visualisointiin WordPressissä, Data Viz -projekti on mahtava verkkosivusto, joka esittelee erilaisia ​​kapeampia tietojen visualisointimenetelmiä, kuten histogrammeja ja perhoskaavioita.

�� Neljä tiedon visualisoinnin WordPress-laajennusta ja työkalua, joiden avulla pääset alkuun

Nyt seuraavaan kysymykseen – kuinka voit tosiasiallisesti soveltaa näitä tietojen visualisointiesimerkkejä WordPress-sivustoosi?

Tässä on joitain tiedon visualisoinnin laajennuksia ja työkaluja, joiden avulla sivustosi kävijät voivat ymmärtää tietoja…

1. Visualizer-laajennus

Visualizer on WordPress-tietojen visualisointilaajennus, jonka avulla voit luoda erilaisia ​​taulukoita, kaavioita ja kaavioita WordPress-kojelaudan sisäpuolelta..

Mukana on 12 erilaista reagoivaa ja interaktiivista kaaviota ja kuvaajaa, mukaan lukien kaikki yksinkertaisesta viiva- ja ympyräkaaviosta edistyneempiin toteutuksiin, kuten geokartat ja sirontakaaviot:

Visualizer-laajennuskaaviotyypit

Voit joko lisätä tietosi suoraan WordPressiin Excel-kaltaisen käyttöliittymän avulla. Tai voit tuoda Google Sheetsistä tai CSV: stä, mukaan lukien mahdollisuus synkronoida tiedot automaattisesti, jotta kaaviot ja kaaviot pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Visualizer on loistava vaihtoehto, jos etsit tapaa sisällyttää interaktiivisia kaavioita ja kaavioita osana nykyistä WordPress-sisältöäsi sen sijaan, että luisit itsenäisen infografisen kuvan, joka voidaan upottaa muualle..

Visualizerilla on rajoitettu ilmainen versio osoitteessa WordPress.org. Sen jälkeen maksetut suunnitelmat alkavat 59 dollarista, vaikka tarvitset 149 dollarin kehittäjäsuunnitelman, jos haluat synkronoida kaaviot ja kaaviot automaattisesti pitääksesi ne ajan tasalla.

2. Adioma

Adioma on pilvipohjainen työkalu, joka auttaa luomaan infografioita.

Kun Visualizerin tarkoituksena on auttaa sinua näyttämään pisteiden taulukot ja kaaviot, Adioma antaa sinulle hieman enemmän suunnittelun joustavuutta, jotta voit luoda mukautetun näköisen infografian tietojen näyttämistä varten, vaikka sinulla on vähemmän joustavuutta varsinaisten kaavioiden ja kuvaajat.

Tässä on esimerkki tyyppisestä infografiasta, jonka voit luoda Adioman avulla – huomaa, kuinka se on keskittynyt hiukan enemmän kuvakkeisiin ja yhteyksien / aikataulujen visualisointiin kovien tietojen sijasta:

Esimerkki Adiomasta

Adioma tarjoaa seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson. Sen jälkeen suunnitelmat alkavat 39 dollarista kuukaudessa.

3. Infogram

Infogram istuu Visualizerin ja Adioman välissä. Kuten Adioma, se on pilvi-työkalu, joka tarjoaa graafisen rakennusliittymän auttaa luomaan infografiaa.

Kuitenkin se menee myös paljon enemmän kuin Adioma, kun kyse on kaavioiden ja karttojen upottamisesta infografikoihisi. Mahdollisuus lisätä yli 35 kaaviota ja 550+ karttatyyppiä, mukaan lukien mahdollisuus muokata tietojasi suoraan Infogram-editorissa (tai muodostaa yhteyden ulkoisiin lähteisiin, kuten Google Sheets tai CSV):

Infogram auttaa tietojen visualisoinnissa WordPressissä

Sellaisenaan Infogram on hyvä vaihtoehto, jos haluat yhdistää kaavioita / karttoja Canvan kaltaiseen editoriin tekstiä ja kuvia varten.

Infogramilla on rajoitettu ilmainen suunnitelma. Sen jälkeen maksetut suunnitelmat alkavat 19 dollarista.

4. Datawrapper

Datawrapper on visualisointityökalu, joka kohdistuu toimittajiin, jotka etsivät tapoja visualisoida tiedot heidän raportoinnissaan. Sitä käyttävät toimittajat suurten nimien julkaisuissa, kuten Bloomberg ja Fortune.

Ja vaikka markkinointikopiossa tämä on, sinun ei ehdottomasti tarvitse olla toimittajaa hyötyäksesi tästä työkalusta, ja WordPress-sivustossasi luomiesi kaavioiden käyttö on helppoa..

Datawrapper voi auttaa sinua luomaan perusasiat, kuten palkki-, piirakka- ja aluekartat. Mutta mielestäni se, missä tämä työkalu todella etenee, on joissain sen tarjoamista kapeammista tietojen visualisointivaihtoehdoista.

Esimerkiksi Locator-kartalla voit luoda todella mielenkiintoisia visualisointeja fyysisiin sijaintipisteisiin:

Data wrapper -kartta

Samoin symbolikartta on hieno vaihtoehto korostaa tiheyttä tietyillä alueilla:

Datawrapper-kartta

Datawrapperin avulla voit luoda yhden kaavion / kartan kuukaudessa ilmaiseksi. Sen jälkeen maksetut suunnitelmat alkavat 29 € / kk.

�� Kaksi nopeaa vinkkiä tietojen visualisointiin WordPressissä

Ennen kuin viimeistelemme oppaan tietojen visualisointiin WordPressissä, käydään läpi joitain nopeita vinkkejä yllä olevien datan visualisointityökalujen tehokkaaseen käyttöön.

Ajattele ensin viestiä

Kun käytät tietojen visualisointia WordPressissä, on helppo keskittyä liikaa kaavion tai infografian suunnitteluun. Vaikka suunnittelulla on varmasti merkitystä, sen ei pitäisi olla ensimmäinen keskittymäsi tietojen visualisoinnissa.

Kuten Alberto Kairo Kairon tiedon visualisointistudion selitys:

"Tietografiikan tulisi olla esteettisesti miellyttävä, mutta monet suunnittelijat ajattelevat estetiikasta, ennen kuin ajattelevat rakennetta, itse tietoa, tarinaa, jonka grafiikan tulisi kertoa.."

Joten muista – viesti ja tarina on ensin. Suunnittelu on juuri siellä, joka tukee tätä viestiä.

Vähemmän on enemmän

Toinen kiusaus on heittää mahdollisimman paljon tietoja kävijöillesi. Loppujen lopuksi, jos jotkut tiedot ovat hyviä, lisätietojen on oltava parempia, totta?

Ei välttämättä…

Muista, että yrität kertoa tarinan, älä luovuta tietoja ihmisistä. Pidä tietosi mahdollisimman yksinkertaisin kertoaksesi tarkalleen tarinan, jonka haluat kommunikoida.

Kuten Garr Reynolds, Esittely Zen, selittää:

"Voit saavuttaa yksinkertaisuuden tehokkaiden kaavioiden, kaavioiden ja taulukoiden suunnittelussa muistamalla kolme perusperiaatetta: hillitä, pienentää, korostaa."

��️ Aloita tietojen visualisointi WordPressissä jo tänään!

Mielestäni tässä minun piti sanoa jotain kuvasta, joka on tuhan sanan arvoinen.

Tunnustan, etten tiedä tarkkaa vaihtokurssia kuvien ja sanojen välillä, mutta voin sanoa, että tietojen visualisoinnin älykäs käyttö WordPressissä voi auttaa sinua kertomaan tarinoita ja välittämään merkityksen tehokkaammin kuin pelkästään sanat.

Yritin jakaa joitain tehokkaimpia, helpoimmin sovellettavia tietojen visualisointitekniikoita WordPress-käyttäjille, samoin kuin työkaluja, laajennuksia ja neuvoja, jotka auttavat sinua aloittamaan tiedon visualisoinnin WordPressissä.

Jos haluat jalat kastua, voit aloittaa Visualizer-laajennuksen avulla kaavioiden ja kaavioiden luomisen suoraan WordPress-kojetaulusta. Kun olet kiinni asioista, voit alkaa käyttää muita työkaluja luomaan infografioita, edistyneempiä sijaintikarttoja ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää datan visualisoinnin käytöstä WordPressissä? Kysy kommentteista!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector