Kuinka saada rajoittamaton, varmasti toimiva blogin julkaisuidea ei-ilmeisellä tavalla (spoilerihälytys: siihen kuuluu puhuminen yleisöllesi)

Suurin haaste onnistuneesta bloggaamisesta on jatkuvasti keksimällä kiinnostavia blogiviestien ideoita että lukijat tulevat itse asiassa nauttia. Alussa kirjoitamme vain kaiken, mitä sanomme uteliaille asiakkaille. Muutaman kuukauden ajan se näyttää helpoalta. Mutta toisaalta…


Saamme läpi kaikki alkuperäiset ideamme ja tapahtuu yksi kahdesta asiasta: ymmärrämme, että artikkelimme eivät ole resonoivia yleisömme kanssa, tai ideat loppuuvat meiltä kokonaan. Joskus molempia tapahtuu, ja kasvun puute yhdistettynä alkuperäisten ideoidemme loppumiseen tyhjentää motivaatiomme.

Tässä vaiheessa monet yritysomistajat vain antavat blogiensa kuolla. Olemme kaikki nähneet heidät – blogeja, joissa on kuusi tai kaksitoista tai jopa kaksikymmentä viestiä, kaikki vuodelta 2014. He ahdistelevat Internetiä odottaen, että joku hengittää heihin uudestaan ​​elämää.

Parhaimmillaan nämä kuolleet blogit ovat hukkaan jääneet mahdollisuudet vuorovaikutukseen ja sitoutumiseen. Pahimmillaan he ovat esillä näkyvästi ja ne tekevät verkkosivustosta – ja siksi yrityksestä – näyttämättä ammattimaisesta.

Tämä johtuu siitä, että nämä alkuperäiset viestit kirjoitettiin luovassa tyhjiössä. Ilman palautetta tai sitoutumista artikkeleihin ideoiden löytäminen tuntuu ajanhukalta. Niiden kirjoittaminen tuntuu vielä suuremmalta jätteeltä. Mutta sen ei tarvitse olla tällainen.
Kuinka saada blogiviestien ideoita

Voit luoda loputtoman määrän blogin kirjoitusideoita, joita yleisösi haluaa lukea, olla tekemisissä ja jakaa. Voit oppia, kuinka rakentaa otsikoitasi ja artikkeleitasi houkutellaksesi merkittävää lukijakunnan Googlea kasvattamalla sekä blogiisi että yritykseesi. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on poistua luovasta tyhjiöstäsi ja alkaa puhua yleisöllesi.

Ideoiden saaminen suoraan yleisöltäsi on mahdollista luoda jo etsimäänsä sisältöä. Vielä parempi, voit oppia kielen, jota he käyttävät kyseisen sisällön etsimiseen. Sitten voit käyttää näitä tarkkoja sanoja artikkelin otsikossa, auttamalla sitä sijoittautumaan hakukoneissa korkeammalle ja houkuttamaan kohdeyleisösi huomion.

Tämä opas opastaa sinut läpi useita eri tapoja kommunikoida kohdeyleisösi kanssa, vaikka he eivät olisikaan jo sivustossasi.

Kuinka puhua yleisöllesi

Tähän on useita tapoja, mutta tutkimukset ovat usein tehokkaimpia, joten keskitymme ensisijaisesti niihin. Osoitamme sinulle myös, kuinka voit kommunikoida kohdeyleisösi kanssa, jos nykyinen yleisösi on pieni (tai jopa olematu).

Tapa # 1: Kysy sähköpostiluettelosi blogiviestien ideoita varten

Paras paikka aloittaa on aina sähköpostiluettelosi. Nämä ihmiset tuntevat jo sinut ja pitävät sinusta, joten he ovat valmiita vastaamaan kysymyksiisi. Jos olet tehnyt markkinoinnin oikein, he ovat myös kohdeyleisösi jäseniä, jotta he voivat antaa käsityksen siitä, mitä laajempi yleisö haluaa.

Nykyisen yleisösi tutkiminen auttaa myös syventämään suhteita. Ihmiset rakastavat sitä, kun yritykset kuuntelevat heitä. He pitävät siitä, että heillä on suora vaikutus yritykseesi ja tuntevat heidän mielipiteensä olevan tärkeitä. Ja kun alat tehdä sisältöä heidän ideoidensa pohjalta, he tietävät, että olet kiinnittänyt huomiota.

Haluat räätälöidä kysymykset yleisöllesi, mutta on olemassa joitain peruskysymyksiä, joita jokainen yritys voi käyttää (täytä lomakkeet jollain yrityksellesi sopivalla):

 • "Mihin suurin haaste liittyy (tyhjä)?"
 • "Mistä polttaa eniten kysyttävää (tyhjä)?"
 • "Missä näet puutteita yritysten tarjoamista palveluista (tyhjä)?"
 • "Kuinka haluaisit nähdä yritysten täyttävän ne aukot / mitä tuotteita haluaisit heidän luonevan?"

Muista, että yleisölläsi on rajoitettu aika, joten mitä vähemmän kysytte, sitä todennäköisemmin ihmiset suorittavat kyselyn. Ihmiset pyrkivät myös kiireisempiin tutkimuksiin. Mukaan tutkimus suorittanut SurveyMonkey, ihmiset viettävät keskimäärin:

 • 75 sekuntia yhden kysymyksen kyselyssä,
 • 40 sekuntia jokaisesta kysymyksestä kahden kysymyksen kyselyssä,
 • 30 sekuntia per kysymys, jos niitä on 3–10.

Ja se pahenee vain, jos teet kyselyä pidempään.

Nämä kiireelliset vastaukset saattavat olla hyödyllisiä joihinkin asioihin, mutta ne eivät aio antaa sinulle parhaita blogiviestien ideoita. Jos haluat todellisia jalokiviä, pidä kyselysi yhden tai kahden kysymyksen alapuolella. Yleisempiä ideoita varten kannattaa silti pitää kyselysi alle 10 kysymyksessä.

Kun olet luonut vankan luettelon kysymyksistä, voit asettaa ne kansalaisten saataville muutamalla eri tavalla:

Käyttää TypeForm tai SurveyMonkeyn
Nämä molemmat työkalut ovat erinomaisia ​​kyselyjen luomisessa. CodeinWP: n suosikki on TypeForm. Käytimme sitä alkuperäisessä WordPress-hosting-kyselyssämme. Voit yksinkertaisesti luoda kyselyn ja lähettää sen jälkeen linkin uutiskirjeen tilaajille.

Lähetä kysymyksiä raa’ina
Vaihtoehto on lähettää kysymyksesi vain tavallisena sähköpostina ja odottaa sitten vastausten saapumista. Haittapuoli on, että tämän tyyppisestä kyselystä saatujen vastausten luokittelu on vaikeampaa..

Upota kysely WordPress-sivustoosi
Voit luoda yksinkertaisen kyselyn kätevän WordPress-laajennuksen avulla ja upottaa sen sitten vakiosivulle. Näin voit tehdä sen.

typeform

Tapa 2: Näytä ponnahdusikkututkimukset kaikille kävijöille

Toinen hieno tapa saada tietoja yleisöltäsi on luoda ponnahdusikkunakysely, jonka kaikki vierailijat näkevät saapuessaan tai poistuessaan sivustollesi. Nämä kyselyt ovat tehokkaita, koska niiden avulla tavoitat laajemman yleisön, mutta niiden on oltava jopa lyhyempiä kuin sähköpostikyselyjen. Vierailijat saattavat nauttia sivustostasi ja haluavat auttaa sen parantamisessa, mutta he eivät ole vielä sitoutuneet sinuun.

Ihannetapauksessa ponnahduskyselyjen tulisi keskittyä yhteen tai kahteen pääkysymykseen. Upea esimerkki tästä on oma pop-kyselymme WordPress-isännöinnistä. Tämä kampanja keskittyi kahteen näennäisesti yksinkertaiseen kysymykseen – mitä hosting-yritystä käytät ja kuinka todennäköisesti suosittelet sitä -, mutta se antoi meille mahdollisuuden kerätä uskomattoman määrän tietoja WordPress-isäntäistä.

Voit löytää WordPressille useita kyselylaajennuksia, jotka tekevät todellisen kyselyn luomisesta helppoa. Mikä tahansa kannattava kolmannen osapuolen työkalu tarjoaa myös tämän toiminnallisuuden.

Jotkut vaihtoehdot:


YOP-kysely

Tekijä (t): yourownprogrammer


88% Arviot


20000 + asennukset


WP 3.3 + vaaditaan

Lisätietoja

yop-poll.zip

Nykyinen versio: 6.1.6

Viimeksi päivitetty: 20. toukokuuta 2020


88% Arviot


20000 + asennukset


WP 3.3 + vaaditaan

WordPress.org-laajennussivu


YOP-kysely


Kysely, kysely, lomake & Quiz Maker kirjoittanut OpinionStage

Tekijä (t): OpinionStage.com


88% Arviot


10000 + asennukset


WP 2.8 + vaaditaan

Lisätietoja

social-polls-by-opinionstage.19.6.36.zip

Nykyinen versio: 19.6.36

Viimeksi päivitetty: 27. huhtikuuta 2020


88% Arviot


10000 + asennukset


WP 2.8 + vaaditaan

WordPress.org-laajennussivu


Kysely, kysely, lomake & Quiz Maker kirjoittanut OpinionStage


Tietokilpailu- ja kyselymestari – Paras tietokilpailu-, tentti- ja kyselylaajennus WordPressille

Tekijä (t): ExpressTech


96% Arviot


30000 + asennukset


WP 4.9 + vaaditaan

Lisätietoja

quiz-master-next.6.4.11.zip

Nykyinen versio: 6.4.11

Viimeksi päivitetty: 22. toukokuuta 2020


96% Arviot


30000 + asennukset


WP 4.9 + vaaditaan

WordPress.org-laajennussivu


Tietokilpailu- ja kyselymestari – Paras tietokilpailu-, tentti- ja kyselylaajennus WordPressille

Tapa # 3: Käytä uutiskirjeesi tervetuliaisviestiä viisaasti

Tervetuloa lähettävä sähköpostiosoite on ensimmäinen mahdollisuus saada, hyvin… tervetuloa ihmiset uutiskirjeesi, ja se on myös hieno tapa saada välitöntä palautetta uusilta tilaajiltasi..

Ne voidaan asentaa melko intuitiivisesti useimpien sähköpostiuutiskirjeasiakkaiden kanssa. Mene vain sähköpostiluettelosi ohjauspaneeliin ja etsi joko "automaattivastaaja" ominaisuus tai suoraan "Tervetuloa sähköpostit." Sinun tulisi asettaa nämä sähköpostit lähettämään kaikille uusille tilaajille heti, kun he ovat vahvistaneet tilauksensa.

Tärkein tässä menetelmässä on pitää varsinainen tervetuliaisviesti lyhyt, suloinen ja asianmukainen. Nämä ihmiset pitävät sinusta tarpeeksi päästäksesi sinut postilaatikkoosi, mutta he eivät ole yhtä sitoutuneita kuin nykyiset tilaajat.

Usein paras kysymys tässä on yksi edellä luetelluista kysymyksistä: "Mistä taistelet liittyvän (tyhjä)?"

Joku, joka käyttää tätä lähestymistapaa tehokkaasti, on Gabriela Pereira DIY MFA: sta. Hänen alkuperäinen sähköpostinsa on normaalia pidempi, koska hänen yleisönsä, kirjoittajat, ovat halukkaita lukemaan enemmän sisältöä, mutta hän päättyy tähän hämmästyttävään kohtaan:

DIYMFAEMAIL

Gabrielan markkinointikurssilla Pixels to Platform hän kertoi, että ehkä jokainen kymmenestä tilaajasta todella vastaa tähän kysymykseen, mutta heidän vastauksensa ovat antaneet monia hänen parhaista ideoistaan. Hän on jopa käyttänyt näitä vastauksia muotoillakseen enemmän kuin blogiviestinsä, mukaan lukien kurssiensa sisällön.

Katso Sean McCaben oppaasta ilmainen resurssi, joka selittää, kuinka tämä lähestymistapa toimii sinulle, Kuinka kasvattaa kätensä kirjoitusyleisöä.

Tapa 4: Katso tietojasi

Yleisösi kanssa puhuminen on todellakin enemmän kuuntelua, ja joskus sinun ei tarvitse puhua ollenkaan. Käytettävissäsi olevat tiedot voivat kertoa sinulle paljon siitä, mitä yleisö haluaa ja mikä toimii.

WordPress-sivustossasi tulisi olla sisäänrakennettu analytiikka, mutta saat aina tarkempia tietoja Google Analyticsista (GA). Jos sinulla ei ole vielä GA-palvelua, voit käynnistää sen muutamassa minuutissa tämän oppaan kanssa, Lisäksi tässä on joitain edistyneempiä strategioita, kun olet perustanut perusteet. GA: n on oltava käynnissä vähintään yhden kuukauden, ennen kuin saat merkittäviä tietoja.

Jos olet jo käyttänyt GA: tä, siirry tilisi hallintapaneeliin ja katso käytettävissä olevia tilastoja keskittymällä seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat tällä hetkellä suosituimmat artikkelit?
 • Mitkä ovat kaikkien aikojen suosituimmat artikkelit? Ovatko he erilaisia??
 • Miksi nämä ovat mielestäsi suosituimpia artikkeleita?
 • Voitko laajentaa / luoda päivitettyjä versioita suosituimmista artikkeleista?

Muista kirjoittaa kaikki vastauksesi.

On suuri mahdollisuus, että saat useita blogin kirjoitusideoita pelkästään näistä kysymyksistä – mutta emme ole valmis! Tässä vaiheessa sinun pitäisi istua suosikkimestarisi kanssa ja viettää puoli tuntia vastaamalla vielä muutamaan kysymykseen:

 • Mitä samankaltaisia ​​artikkeli aiheita voit kattaa blogissasi?
 • Kuinka voit yhdistää kyseiset artikkelit olemassa olevaan suosittuun sisältöön?

Aseta ajastin ja kirjoita kaikki mieleen tulevat ideat muistiin. Kun sinulla on vankka luettelo vähintään kahdestakymmenestä ideasta, ympyrä itsellesi eniten pitämät ideat ja aloita muuntaminen niistä ääriviivat.

Miten "puhua yleisöllesi" kun olet vasta aloittamassa

Tässä vaiheessa saatat ajatella "No, kaikki on loistavaa neuvoa, mutta minulla ei ole vielä yleisöä". Tai nykyinen yleisösi saattaa olla liian pieni toimimaan hyvänä otoskokona.

Onneksi on monia tapoja löytää kohdeyleisö ja keskustella heidän kanssaan.

Kolme pääpaikkaa, joista sinun pitäisi etsiä, ovat Quora, foorumit ja sosiaalinen media.

Vaihe # 1: Tunnista kohdeyleisösi

Sinun on tiedettävä tarkalleen, kuka kohdeyleisösi on, ennen kuin voit kommunikoida heidän kanssaan. Olemme jo luoneet laajan oppaan aiheesta miten tunnistaa ja löytää sosiaalisen median yleisösi, joten käsittelemme vain muutamia perusteita täällä.

Teknisesti voit valita minkä tahansa ihmisryhmän kohdeyleisöksi, mutta jos he eivät ole kiinnostuneita tuotteistasi / palveluistasi, tuhlaat paljon aikaa ja mahdollisesti rahaa. Joten sinun on löydettävä ihmiset, joita yrityksesi on parhaiten varusteltu palvelemaan, ei vain ihmiset, joiden kanssa haluat työskennellä.

Voit tunnistaa kohdeyleisösi esittämällä itsellesi muutamia kysymyksiä:

 • Kuinka tuotteesi / palvelusi auttavat ihmisiä?
 • Kenelle olet alun perin luonut tuotteesi / palvelusi?
 • Ostavatko nämä ihmiset todella sinun tai vastaavia tuotteita tai palveluita?
 • Onko tuotteesi / palvelusi merkityksellinen yhdelle, kahdelle tai kaikelle sukupuolelle?
 • Mikä ikäryhmä saa eniten hyötyä tuotteistasi / palvelustasi?
 • Mitkä ovat heidän perusarvojaan?
 • Haluatko keskittyä paikalliseen myyntiin vai onko yrityksesi kansainvälinen??
 • Ovatko tuotteesi / palvelusi ihanteelliset tietyillä aloilla työskenteleville?
 • Kuinka paljon asiakkaat tarvitsevat ansaitakseen voidakseen varaa mukavasti palveluitasi / tuotteitasi?

Voit käyttää vastausta näihin kysymyksiin luodaksesi demografisen profiilin kohdeyleisöllesi, joka puolestaan ​​voi auttaa sinua selvittämään, mistä ne löytyvät..

Vaihe 2: Käytä Quoraa saadaksesi blogiviestien ideoita

Quora
Quora on yksi parhaista paikoista metsästää blogiviestien ideoita, koska se näyttää tarkalleen, mitä kysymyksiä yleisösi kysyvät – ja mitä vastauksia heille tarjotaan. Tämän avulla on helppoa parantaa ja laajentaa näitä vastauksia.

Voit käyttää Quoraa sekä markkinointi- että tutkimustyökaluna:

 1. Seuraa omaan markkina-alueeseesi liittyviä aiheita (Quora itse ehdottaa, että käyttäjät seuraavat kymmentä aihetta).
 2. Ajattele vastauksia suosittuihin kysymyksiin ja julkaise ne blogi-viesteinä. Käytä täsmälleen samaa sanamuotoa kuin ihmiset, jotka kysyivät.
 3. Vastaa kysymykseen Quorassa ja lisää linkki blogiisi, jotta saat lisätietoja.

Olemme puhuneet tarkemmin Quoran käytöstä perusteellisessa oppaassa blogin perustamiseen (# 16 ja # 38).

Vaihe 3: Käytä foorumeita ja sosiaalista mediaa saadaksesi blogiviestien ideoita

Foorumit ja sosiaalinen media ovat myös hienoja työkaluja selville, mitä yleisö haluaa tietää. Voit kerätä suuren määrän tietoa seuraamalla oikeita ketjuja, ryhmiä ja hashtageja.

Foorumilla ja sosiaalisessa mediassa voit myös kysyä suoraan yleisöltäsi mitä he haluavat. Voit tehdä tämän joko lähettämällä avoimen kysymyksen tai luomalla kyselyn. Erityisesti kysymykset, joita olemme käyttäneet yllä "Mistä taistelet liittyvän (tyhjä)" ovat usein tehokkaimpia saada hyödyllisiä vastauksia täältä.

Joissakin tapauksissa, etenkin jos työskentelet pienellä kapealla tai olet muiden bloggaajayhteisöjen yhteisössä, voit jopa kysyä suoraan "Mitä minun pitäisi blogiida tällä viikolla?" Pidän blogia kirjoittajille, joten teen tätä usein Twitterissä. Joskus teen siitä avoimen kysymyksen, mutta käytän useammin kyselyä. Tämän juoksin äskettäin, ja jokainen vaihtoehto on yksi säännöllisistä blogin teemoista.

Jokainen näistä blogiviestien ideoista on tarpeeksi tarkka tarjoamaan suuntaa, mutta riittävän laaja antamaan minulle luovaa vapautta. Ne perustuvat myös blogini kolmeen pääteemaan: kirjoittaminen, tuottavuus ja mielenterveys. Voit tehdä jotain yhtä laajaa tai jopa pyytää seuraajia valitsemaan tiettyjen otsikoiden välillä.

Hei #amwriting Viserrys! Mitä minun pitäisi blogiata ensi viikolla?

– Dianna Gunn (@DiannaLGunn) 4. lokakuuta 2017

Tämä toimii tietysti vain erittäin aktiivisissa yhteisöissä. Jos sinulla on vähemmän kuin 3000 seuraajaa tietyllä sosiaalisen median alustalla, et todennäköisesti saa merkittävää vastausta. Mutta saatat silti pystyä suorittamaan onnistuneen kyselyn blogiviestien ideoista aiheellisilla foorumeilla.

Toimituskalenterin luominen oppimasi avulla

Kun olet saanut tyhjentävän luettelon blogiviestien ideoista, on aika luoda toimituskalenteri. Tämä auttaa pitämään yllä johdonmukaista blogiaikataulua, joka on yksi tärkeimmistä tekijöistä blogin menestyksessä. Sen avulla voit myös seurata käsiteltyjä aiheita, jotta tiedät milloin sinun on täytettävä luettelosi.

Kuukaudessa julkaisemiesi artikkeleiden lukumäärän tulisi perustua kahteen tekijään: (1) kuinka nopeasti asiat liikkuvat teollisuudessasi, ja (2) kuinka monta artikkelia voit laittaa kuukaudessa tinkimättä laadusta.

Yleensä: mitä enemmän kertoja pystyt lähettämään, sitä enemmän liikennettä saat blogiin. Tutkimuksen on tehnyt Hubspot osoittaa, että blogeja, joita päivitetään 16 kertaa kuukaudessa, saa keskimäärin 3,5 kertaa enemmän liikennettä kuin blogeihin, jotka lähettävät vain 0–4 kertaa kuukaudessa.

(Kaaviot kirjoittanut Visualizer Lite.)

Kuitenkin lähettäminen yli 16 kertaa kuukaudessa toimii vain, jos pystyt ylläpitämään laatua artikkeleiden välillä. Google on jatkuvasti päivitetään heidän algoritmejaan luokitellaksesi sivustot laadun perusteella, ja 94% ihmisistä verkossa jakaa hyödyllisyyteen perustuvia artikkeleita. Toisin sanoen ihmiset etsivät ja jakavat sisältöäsi vain, jos siitä on todella hyötyä.

Tämä tekee ihanteellisesta artikkeleista korkeimman määrän, jonka voit tuottaa kuukausittain laadusta tinkimättä. Jos voit nyt tuottaa vain yhden korkealaatuisen artikkelin viikossa, keskity tekemällä siitä yhdestä artikkelista paras, mitä se voi olla. Kun yrityksesi kasvaa, harkitse freelancereiden palkkaamista lisätäksesi postitustiheyttäsi.

Jotkut kapeat vaativat myös useampia viestejä kuin toiset. Uutis- tai nopeatempoiselle teollisuudelle keskittyvät sivustot saattavat edellyttää lyhyitä päivittäisiä viestejä pidempien viikkoartikkeleiden päälle. Muut kapeat, kuten oma luovan kirjoittamisen kapeni, anteeksi antavat blogeille, jotka lähettävät kerran viikossa tai jopa kerran kuukaudessa. Katso, mitä alan menestyneimmät blogit tekevät, ja yritä luoda samanlainen aikataulu.

Lopullinen neuvo

On olemassa kymmeniä tapoja luoda erinomaisia ​​blogiviestien ideoita, mutta paras tapa varmistaa sisällön onnistuminen on juurtua se mihin yleisö jo haluaa. Ja paras tapa saada selville mitä he haluavat, on kommunikoida suoraan heidän kanssaan.

Tuntuuko sinusta? Käytä tätä tarkistusluetteloa saadaksesi läpi vaiheet:

 • Luo kohderyhmälle väestötieteellinen profiili
 • Lisää yksi kysymys – "Mihin suurimmat taistelut liittyvät (tyhjä)" – automaattivastaajaan tervetulosähköpostiin
 • Ilmottautua TypeForm tai SurveyMonkeyn
 • Luo 2-10 kysymys pitkä kysely
 • Lähetä kysely uutiskirjeen tilaajille
 • Lähetä seurantaviesti 10 päivän kuluttua kaikille, jotka eivät ole suorittaneet kyselyä
 • Asenna erikoistunut WordPress-kyselylaajennus
 • Luo 1–2 kysymystä ponnahdusikkunakysely uudella laajennuksellasi
 • Katso Google Analytics -palvelusta 10 suosituinta artikkelia ja aivoriihi-sisältöä vastaavista aiheista
 • Tilaa Quora ja seuraa kymmentä omaan markkina-aiheeseesi liittyvää aihetta
 • Löydä niche-foorumeitasi ja katso suosituimpia ketjuja; aivoriihen sisältö perustuu näihin säieisiin
 • Liity kohdeyleisösi suosimiin sosiaalisen median sivustoihin ja seuraa aiheeseen liittyviä luokkia / hashtageja
 • Jos sinulla on jo kunnon sosiaalisen median seuranta tai hyvä maine foorumilla, kysy millaista sisältöä he haluavat

Valmistukseen mennessä sinulla on enemmän blogiviestien ideoita kuin tiedät mitä tehdä (jos ei, voit aina tarkistaa tämän lisäviestin ThemeIslessä – siinä on lueteltu 20 muuta tapaa ajatella blogiviestien ideoita WordPress-blogiisi).

Olemme myös uteliaita, mikä on nykyinen lähestymistapasi hyvien, mielenkiintoisten blogiviestien ideoimiseksi?

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map