Kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus: askel askeleelta, aina tutkimuksesta kirjoittamiseen, muokkaamiseen ja julkaisemiseen

Jos olet kiinnostunut oppimaan hyvän blogin kirjoittamisen, pelkään, että minulla ei ole hyviä uutisia sinulle …


Laadukkaan blogin lähettäminen voi viedä paljon – paljon (!) – aikaa.

Anna kun näytän sinulle.

Näyttely (a): tämä viestimme vertailee kolmea suosituinta "mega teemat" WordPressille – Divi vs Avada vs X Theme kesti noin 16,5 tuntia.

Kuten, tyhjästä näytöstä, aina lyömällä "julkaista" -painiketta, kesti 16,5 tuntia työtä.
Tämä on luku 8 isommasta oppaasta kuinka aloittaa onnistunut blogi.

Mutta se on ehkä hieman äärimmäinen johtuen syvyydestään ja siihen osallistuneesta tutkimuksesta.

Se on sanottu, sinun ei pitäisi oikeastaan ​​odottaa laataneen laadukasta blogiviestiä alle 3–4 tunnissa.

Kuinka kirjoittaa hyvä blogiviesti

Seuraavissa osissa esitän sinulle tarkat vaiheet. Näin voit kirjoittaa hyvän blogin:

��‍♂️ Aloittelijan huomautus: Kuinka aloittaa uuden blogiviestin luominen WordPressissäKun olet kirjautunut sisään WordPress-hallintapaneeliin, napsauta Viestejä sivupalkin päävalikossa ja sitten uudelleen Lisää uusi. Tämä laskeutuu näytölle, joka näyttää tältä:

WordPress lisää viesti

 • (1) Paikka viestin otsikkoon. WordPress ottaa sen ja näyttää sen vierailijoillesi suoraan viestin rungon yläpuolella.
 • (2) Runko-osa. Tässä voit kirjoittaa viestisi. Käyttöliittymä on hyvin samanlainen kuin MS Word. Saat kaikki tekstin muotoilun perusominaisuudet (kuten lihavoitu, kursivoitu, tekstin kohdistaminen vasemmalle / oikealle / keskelle, luetteloiden luominen jne.), Ja voit myös lähettää medioita tekstisisällön rinnalle..
 • (3) Voit lisätä kuvia viestiisi napsauttamalla tätä painiketta.
 • (4) Vaihda Teksti ja Visuaalinen toimittajat. Käytä ensimmäistä vain, jos tunnet ainakin epämääräisesti HTML-koodin.
 • (5) Julkaista osiossa. Tässä on tärkein Julkaista -painike on ja missä voit myös säätää julkaisupäivää tai viestin tilaa.
 • (6) Luokat ja Tunnisteet. Voit määrittää viestisi mille tahansa määrälle luokkia ja / tai tunnisteita. Sinun tehtäväsi on, kuinka haluat järjestää sisällön blogiisi.
 • (7) keskustelu. Päätä, haluatko sallia kommentit blogiisi. "trackback ja pingback" asetus, jonka voit jättää valitsematta.
 • (8) Esitelty kuva. Useimmat WordPress-teemat ottavat esillä olevan kuvan ja näyttävät sen jossain näkyvällä paikalla blogin vieressä. Ajattele sitä kuvana, joka edustaa blogisi viestiäsi.

Saatat nähdä muita elementtejä tässä paneelissa – tämä kaikki riippuu aktiivisesta aktiivisesta teemasta ja laajennuksista ja niiden tarjoamista vaihtoehdoista.

�� Vaihe 1: Aloita tavoite mielessä

Jokaisella julkaisemallasi blogiviestillä on oltava takanaan tietty tarkoitus – tavoite, jota haluat viedä eteenpäin kyseistä viestiä käytettäessä.

Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hiukan "suuri" Ehkä, niin jaotellaan asiat:

Aluksi tarvitset sisältöstrategiaa ajaessasi blogia. Et voi vain aloittaa viestien julkaisemista vasemmalle ja oikealle ja toivoa, että asiat tapahtuvat taianomaisesti itsestään.

Itse asiassa todellisen kirjoitetun blogin strategian laatiminen kaksinkertaistaa menestysmahdollisuutesi (tiedot sanovat).

(Kaaviot kirjoittanut Visualizer Lite.)

Mutta mitä se tarkoittaa tarkalleen, oikein?

Sinun on aloitettava päätavoitteestasi.

Blogin tavoitteena on vastaus kysymykseen "miksi blogin?" – ratkaiseva tekijä selvitettäessä, kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus.

 • Haluatko rakentaa brändin kapeallesi ja tehdä itsellesi nimen?
 • Haluatko ansaita rahaa ohjaamalla ihmisiä tuotteisiin ja ansaitsemaan palkkioita?
 • Haluatko myydä omia tuotteitasi??
 • Haluatko kertoa ihmisille uusimmista tapahtumista yrityksesi sisällä tai joistakin tapahtumista lähellä?
 • Haluatko ihmisten käyvän tiili- ja laastiliiketoiminnassasi??
 • Haluatko luoda liidit, jotka voit sitten ottaa ja seurata?
 • Tai ehkä tutkalla on jotain täysin erilaista …

Riippumatta tavoitteestasi, sen tulisi aina olla taustana oleva syy julkaisemiseen jokainen yksittäinen blogin viesti. Ajattele aina, kun työskentelet sisällön parissa, "Kuinka tämä auttaa minua saavuttamaan X: n?"

Katso seuraava esimerkki; Tämä on meidän viestimme, jossa verrataan markkinoiden suosituimpia CDN-palveluita. Halusimme saavuttaa kolme päätavoitetta:

 • Jatka brändimme rakentamista WordPress-yhteisössä tarjoamalla perusteellinen resurssi, josta WordPress-ammattilaiset voivat hyötyä.
 • Kasvata uutiskirjeemme.
 • Tuo lisätuloja tytäryhtiö-linkkien kautta.

Katso, katso mitä mieltä olet kyseisestä viestistä.
MaxCDN-vs-CloudFlare-vs-Amazon-CloudFront-vs-Akamai-Edge-vs-fastly

�� Vaihe 2: Valitse oikea avainsana

Keskustelimme lyhyesti avainsanoista keskustellessamme siitä, kuinka voit vakoilla kilpailuasi – nähdäksesi, mihin avainsanoihin ne optimoivat sisältöä luotaessa. No, avainsanatutkimus menee paljon syvemmälle.

Jokaisen julkaisemasi viestin tulisi puuttua tiettyyn pääavaimeen tai avainlauseeseen.

Ihannetapauksessa tämä avainsana on jotain, jota ihmiset etsivät paljon Googlesta, mutta ei ole monia muita viestejä tai sivustoja, jotka kilpailevat vastausten tarjoamiseksi.

Voit tehdä avainsanatutkimuksia esimerkiksi työkaluilla Google Keyword Planner tai KWFinder. Nautin viimeksi mainitusta, koska se sisältää paljon lisätietoja jokaisesta avainsanasta ja tekee hyvää työtä ehdottaakseen todellisia kysymyksiä, joita ihmisillä voi olla aiheesta. Se kertoo myös, kuinka vaikeaa on ansaita hyvä piste tälle avainsanalle.

Esimerkki-näyttö:

Kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus? Aloita KWFinderistä

Jokaisella luomalla viestillä tulisi olla oma painopisteavainsana. Älä kopioi avainsanojasi. Sinulla ei pitäisi olla enemmän kuin yksi viesti optimoi yhdelle avainsanalle.

�� Vaihe 3: keksiä 5 (tai enemmän) vaihtoehtoista otsikkoa

Tässä vaiheessa sinulla on pääideasi blogiisi, jonka suurin osa on muotoiltu. Tämä tarkoittaa, että olet todennäköisesti saanut myös otsikon suunnilleen tajuamaan. Sinun ei pitäisi kuitenkaan asettua lopulliseen otsikkoon liian aikaisin.

Otsikoilla on merkitystä. Kuten, he todella – todella (!) – ovat tärkeitä. Eri vuosien varrella tehdyt tutkimustyöt osoittavat otsikoiden osuus jopa 80% minkä tahansa artikkelin menestyksestä. Vaikka tämä voi aluksi kuulostaa hullualta, se todella tarkistaa, kun tarkastelemme joitain otsikkopelin ehdottomia johtajia… BuzzFeed ja Upworthy.

Kaikkien suosikki "Minun täytyy todella viivyttää nyt!" -verkkosivustot ovat osoittaneet, että jokaisen otsikon täydentäminen on absurdi. Voit olla varma, kun näet otsikon kuten, "Mikä Justin Bieber -tyylinen kampaus olet?" se ei ole sattumaa.

Esimerkiksi, siitä on ilmoitettu että Upworthyn toimittajat ehdottavat jopa 25 vaihtoehtoista otsikkoa jokaiselle sisällölle. Tämä luettelo kavennetaan sitten muutamiin lopullisiin versioihin, jotka testataan toisiaan vastaan.

Miksi he tekevät tämän? Mitä he tietävät siitä, kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus, jota meillä ei ole?

No, jälleen kerran, he tekevät sen, koska otsikoilla on merkitystä.

Jos potentiaalinen vierailijasi ei ole innoissaan nähdessäsi otsikkosi, hän ei koskaan näe muuta viestiäsi, ei väliä kuinka mahtava se voi olla.

Joten viettäkää laatuaikaa yrittäessään löytää parempia otsikoita.

Tämä on itse asiassa melko yksinkertaista: Kun olet valmis työskentelemään seuraavan blogin yhteydessä, älä laita kynän näppäimistöä alas, ennen kuin sinulla on viisi vaihtoehtoista versiota toimivasta otsikostasi..

Sitten kun olet valmis työstämään viestin – kun olet käynyt läpi muut alla kuvatut vaiheet – palaa otsikkoideoihisi uudelleen ja kirjoita uusi kierros viidestä uudesta – jättäen sinulle yhteensä 10 vaihtoehtoista otsikkoa.

Tässä esimerkki tästä blogista. Katso tämä viesti. Nämä olivat otetut otsikot:

 • Tässä on 10 syytä, miksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää WordPressiä
 • 10 Todella hyvää syytä, miksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää WordPressiä
 • 10 täysin laillista syytä, miksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää WordPressiä
 • Miksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää WordPressiä: Nämä 10 syytä tosiasiallisesti tekevät järken
 • Älä käytä WordPressiä! Tässä on 10 syytä miksi

Tarvitsetko apua otsikoiden laatimisessa? Kokeile näitä työkaluja:

�� Vaihe 4: Valmistele ääriviivat

Ääriviivat ovat hulluja hyödyllisiä… ja todennäköisesti nro 1 elämäsi takaa, kun hallitset kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus.

Ja puhun sekä itselleni että kaikille muille, jotka ovat koskaan yrittäneet kirjoittaa mitään. Liian rohkea lausunto? Okei.

Silti ääriviivat ovat mahtavia ainakin kolmesta syystä:

selventä ideasi

1. Ne auttavat sinua selventämään viestisi ideaasi. Tässä päätät päättää, mitä aiot kirjoittaa erityisesti.
parempi rakenne

2. Ne antavat viestillesi paremman rakenteen. On helpompi nähdä, kuinka asiat sopivat yhteen, kun tarkastelet kaikkia alaotsikoita kerralla. Saatat usein kohdistaa ne uudelleen selvyyden vuoksi.
mene pois aiheesta

3. He pitävät sinut kurissa ja varmista, että viestisi ei ole liian pitkä ja et jätä aihetta.

Ääriviivan ei tarvitse olla kuvitteellinen. Jopa yksinkertainen luettelo on tarpeeksi hyvä. Annan teille esimerkin. Tässä on viestimme: MaxCDN vs CloudFlare vs Amazon CloudFront vs Akamai Edge vs Fastly

Tämä on alkuperäinen ääriviiva:

 • Selitä mikä CDN on.
 • Palvelimen sijainnit.
 • Hinnoittelu ja käytettävissä olevat ominaisuudet (plus kaikki ainutlaatuiset ominaisuudet, joita jokaisella CDN: llä saattaa olla).
 • Suorituskyky verrattuna.
 • Tekniset asetukset – mitä jokainen CDN todella tekee konepellin alla.
 • WordPress-integraatio.
 • Markkinoiden suosio.
 • Johtopäätös + lopullinen vertailutaulukko.

Vaihe 5: Tee tutkimuksesi

Pohjatyön tekeminen ja riittävän tutkimuksen tekeminen ennen (ja koko) blogin kirjoittamista on todennäköisesti prosessin huomiotta jätetty osa.

Me huijaamme itsemme usein ajattelemaan sitä "Tiedän nämä jutut! Voin kirjoittaa päästäni."

No, ankara totuus on, että siellä on hyvin vähän blogaajia, joita luetaan, koska ihmiset todella välittävät mielipiteistään. Useimmat ihmiset välittävät pikemminkin siitä, mitä blogin tarjoama sisältö voi tehdä heille.

Tai sanoen sanottuna: ihmiset eivät välitä siitä mitä ajattelet, he välittävät siitä mitä heille on.

Tämä johtuu periaatteessa yhdestä asiasta – luottamus.

Ennen kuin luot riittävää luottamusta, ihmisillä ei ole syytä uskoa mihinkään sanomastasi.

elokuvailta
Ajattele sitä tällä tavalla, jos Christopher Nolan päätti julkaista viestin, jonka otsikko on, "Kaikki mitä tiedän elokuvien tekemisestä kymmenessä yksinkertaisessa pisteessä" mutta teki niin nimellä Joe Doe, kukaan ei välittänyt. Jos hän allekirjoittaisi oman nimensä saman postin alle, se olisi todennäköisesti trendi kuin koskaan!

Yritän sanoa, että sinulla ei ole varaa kirjoittaa sisältöä puhtaasti omien ajatusidesi ja mielipiteidesi perusteella vasta vasta aloittaessasi. Joten tässä paikassa kovaa tietoa tulee kuvaan.

Tutkimalla aihetta etukäteen ja viittaamalla eri tietopisteisiin läpi, vakuutat lukijasi tehokkaasti, että hänen tulisi kiinnittää huomiota sanomaasi, koska tiedolla on jossain syy perusteeseen. Näin luottamus syntyy ja lopulta kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus.

Tässä on mitä voit tehdä erityisesti:

Etsi muiden bloggaajien tekemiä tapaustutkimuksia. Käytä niitä, kuvaile niitä, viitata niihin.
Etsi tutkimuskappaleita / tutkimuksia alan ammattimaisista lähteistä. Luo väitteesi ja / tai neuvojasi näiden tietojen perusteella. Viita kirjoittamasi tietolähteet ja anna ihmisille luottoa.
Tee omia kokeilusi ja tapaustutkimuksesi. Kuvaile niitä yksityiskohtaisesti. Älä jätä mitään pois.
Ota yhteyttä asiantuntijoihin tai vaikuttajat kapealla ja kysy heiltä tiettyä ongelmaa. Esittele heidän vastauksensa sisällössäsi; kuten täällä – 43 bloggaajaa punnitsi voimakkainta sosiaalisen median strategiaansa.

Kaikki yllä oleva todistaa lukijallesi, että tiedät mitä puhut.

Tässä esimerkki tästä blogista – viesti, kuinka voit optimoida ThemeForest-aloitussivusi. Teimme pari asiaa siinä viestissä:

 • teimme oman tutkimuksen ja analyysin,
 • otimme yhteyttä asiantuntijoihin ja pyysimme heidän mielipiteitään,
 • löysimme paljon esimerkkejä auttamaan meitä parantamaan tapausta.

Vaihe 6: "Kirjoita → Muokkaa → Oikoluku"

Vaikka tämä pidentää blogipostin luomisprosessia huomattavasti, se tekee myös lopullisesta vaikutuksesta niin paljon paremman. Tässä on asia:

kynä
Kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus? Tee siitä kolmivaiheinen prosessi:

 • Kirjoittaa ensimmäisenä päivänä.
 • Muokata toisena päivänä.
 • Oikolue kolmantena päivänä.

Kuulostaa siltä, ​​että liioitellaan, mutta kuulet minut:

Kirjoittaminen ensin, kun sinä kirjoittaa, sinun pitäisi kirjoittaa vain, ilman itsekorjauksia lennossa. Tämä itsekorjaaminen on erittäin houkuttelevaa. Olemme usein sitä mieltä, että lauseiden / kappaleiden korjaaminen niitä kirjoitettaessa on järkevää. Vaikuttaa luonnolliselta, se on mitä teimme kirjoittaessamme papereita kouluun. Mutta tämä ei ole kaukana tehokkaasta!

Muokkaamisen ongelma kirjoitettaessa on, että se pysäyttää ideoiden virtauksen, häiritsee luovaa ajatteluasi ja vaikeuttaa tarinankerrontaa.

Ensimmäisen luonnoksen luomisen tavoitteena on saada mahdollisimman monta sanaa, eikä huolehtia siitä, kuinka se kaikki lukee. Kirjoita vain kaikki mitä voi ajatella, että se liittyy käsillä olevaan aiheeseen. Älä korjaa itseäsi missään siinä.
MuokattuSitään, kun koko luonnos on kirjoitettu, niin tapahtuu editointi voi tapahtua. Mutta anna asioiden istua. Tule takaisin seuraavana päivänä ja aloita sitten luonnoksen käsittely, muokkaamalla sitä ja tekemällä siitä entistä parempaa ja tiukempaa.

Tässä on joitain lisävinkkejä tämän tekemiseen oikein.
Oikoluku Viimeksi on korjausluku – kaikkien kirjoitusvirheiden poistaminen tieltä. Tämä on jälleen jotain, joka kannattaa tehdä toisen päivän käyttämättömän ajan jälkeen. Tämän tauon avulla voit tuoda siihen raikkaita silmiä, minkä seurauksena voit huomata uusia asioita.

Henkilökohtaisesti oikolukuvaiheessa huolehdin myös muista ulkoasuun liittyvistä tehtävistä, kuten kuvien lisäämisestä viestiini, asettelun virittämisestä (alla oleva esimerkki) ja lopuksi arvioinnistani, auttaako minua todennäköisesti minulla saavuttaa tavoitteeni, jonka asetin ennen kuin aloitin postillani. Jos ei, palaa muokkaamiseen.

Esimerkki. Tässä tarkoitan mukautetun asettelun viestiä. Huomaa epästandardit sarakkeet ja kuvan kohdistus.

räätälöity suunnittelu

Vaihe 7: Toista

Nyt on jäljellä vain palata takaisin ja käydä prosessin läpi uudestaan ​​ja uudestaan ​​jokaisen peräkkäisen blogin jälkeen.

Tässä prosessissa ei voi olla mitään seksikästä. Anteeksi … luotettavien ja laadukkaiden blogiviestien julkaisemisessa ei todellakaan ole hopeamuotoista ratkaisua. Kaikki johtuu säännöllisestä pyrkimyksestä ja tietoisuudesta siitä, miksi haluat kirjoittaa tietyn blogin ja mitä voit odottaa siitä.

�� PRO-VIHJE: Luo toimituskalenteri

Jotta pyrkimyksesi pysyisivät johdonmukaisempana, kun opit kirjoittamaan hyvää blogikirjoitusta, on hyvä idea luoda toimituskalenteri. Yksinkertaisimmassa muodossaan tämä voi olla hyvin yksinkertainen. Jopa Google-kalenterin ajan estäminen on tarpeeksi hyvä. Lisää vaikutusta voit kokeilla esimerkiksi työkaluilla Trello (suosikki) tai CoSchedule. Lue lisää käsitteestä täältä. Ja älä unohda, että WordPress antaa sinun yksinkertaisesti ajoittaa viestit myöhempää julkaisua varten.

Kaiken kaikkiaan blogitehtävääsi tehtäessä on jakaa tietoa, jota kukaan muu ei jaa, tai tietoa, josta ihmiset maksaa mielellään, mutta annat heille ilmaiseksi.

Esimerkiksi ensimmäinen osumme tässä blogissa oli viesti, jonka otsikko on WP-järjestelmänvalvojan yksinkertaistaminen asiakasystävällisyydeksi. Tuolloin aiheesta ei ollut käytännöllisesti katsoen mitään viestejä, ja harvat tiesivät, että tämä oli mahdollista, mutta silti oli käyttäjiä, jotka etsivät tätä Googlessa. Huomasimme tämän ja kirjoitimme viestin.

Sinun vuorosi

Tämä kertoo aiheesta kuinka kirjoittaa hyvä blogin kirjoitus, ja myös luvun 8 oppaamme kuinka rakentaa, kasvattaa ja mainostaa blogia. Tässä ovat kaikki tärkeät vaiheet uudelleen tarkistuslomakkeessa – niiden pitäisi helpottaa asioiden seuraamista liikkuessasi:

 • �� Vaihe 1: Aloita tavoite mielessä
 • �� Vaihe 2: Valitse oikea avainsana
 • �� Vaihe 3: keksiä 5 (tai enemmän) vaihtoehtoista otsikkoa
 • �� Vaihe 4: Valmistele ääriviivat
 • Vaihe 5: Tee tutkimuksesi
 • ✍ Vaihe 6: Kirjoita → Muokkaa → Oikoluku
 • Vaihe 7: Toista

Luku 9: WordPress Blog SEO – mistä aloittaa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map