Aloittelijan opas blogihaastatteluihin – miten haastattelu järjestetään blogiisi

Tänään opastamme sinut läpi kuinka haastatella blogiasi – siitä hetkestä lähtien, kun päätät haastatella jotakuta, aina blogin haastattelujen julkaisemiseen ja markkinointiin asti..


Kuinka haastattelut voivat mullistaa blogiisi (ja elämääsi)

Haastattelut ovat loistava tapa lisätä blogin arvovaltaa ja monipuolistaa sisältöäsi. Ne voidaan julkaista itsenäisesti tai käyttää lähdemateriaalina muille artikkeleille. Useiden asiantuntijoiden haastattelulainaukset voidaan koota yhdeksi perusteelliseksi artikkeliksi (kuten tämä).

Ne ovat joitain monipuolisimmista sisällöistä. Ja ne ovat myös yksi helpoimmista tavoista saada työsi uuden yleisön edessä. Suurimmalla osalla haastatelluista on omia faneja, ja voit lyödä vetoa, että he jakavat haastattelunsa faneille sosiaalisessa mediassa ja mahdollisesti jopa pysyvän linkin verkkosivustollaan..

Viimeisenä, mutta ehdottoman tärkeänä, jokainen haastattelu on mahdollisuus laajentaa verkostoasi. Parhaat haastattelevat ihmiset ovat samoja alasi asiantuntijoita ja vaikuttajia, jotka voivat auttaa yritystäsi kasvamaan. Heidän haastatteleminen on hieno tapa aloittaa suhde. Olen aloittanut useita uskomattomia ammatillisia suhteita haastattelujen avulla, etenkin heidän kanssaan Alan Bahr Gallant Knight Games -tapahtumasta, yritys, jonka kanssa olen nyt tehnyt useita projekteja.
kuinka järjestää haastattelu blogiisi

Kuinka valita oikeat ihmiset blogihaastatteluihin

Blogihaastattelut ovat vain yhtä mielenkiintoisia kuin haastateltavat. Ja niiden on oltava mielenkiintoisia yleisöllesi, ei vain sinulle.

Luo puitteet haastateltavien valinnalle

Sarjalle Merirosvohaastattelut Yhteistyökumppanimme blogissa, ThemeIsle, joukkue keksi seuraavat kriteerit:

Ensinnäkin, haastateltavien on oltava osa kirjoittamaamme markkinarakoon – tässä tapauksessa WordPressiin.

Toiseksi teemme luettelon ihmisistä, jotka tunnetaan enemmän tai vähemmän yhteisössä tai jotka työskentelevät yrityksessä, josta ihmiset ovat aiemmin kuulleet.

Toinen kriteeri on vastausprosentti, koska kaikki eivät vastaa kutsuihimme. Yritämme päättää ihmisistä, jotka näyttävät saavutettavan ja todennäköisesti hyväksyvän haastattelun. Adelina Tuca
Blogihaastattelut ThemeIslestä

Toisin sanoen:

 • Heidän työnsä on keskityttävä oikeaan kapeaseen – Haastatteluidesi on liityttävä blogin pääaiheeseen.
 • Niiden on oltava tunnettuja teollisuudessasi – Lukijasi täytyy olla kiinnostuneita siitä, mitä haastateltavat sanovat.
 • Niiden on oltava lähestyttäviä – Ihmiset, jotka reagoivat faneihin sosiaalisissa medioissa, reagoivat todennäköisemmin sinuun.

Luo oma luettelo haastateltavien olennaisista asioista, alkaen edellä mainituista tekijöistä. Muita huomioitavia tekijöitä ovat haastateltavan ensisijaiset sosiaalisen median kanavat, yleisön koko ja brändi.

Saat todennäköisesti muutamia ideoita ensimmäisille haastateltaville, kun määrittelet pakolliset kriteerisi. Kirjoita nämä nimet muistiin erillisessä asiakirjassa. Käytät niitä prosessin seuraavan vaiheen suorittamiseen:

Luo luettelo mahdollisista haastateltavista

Nyt kun ymmärrät etsimäsi, on aika löytää tiettyjä ihmisiä esittelemään. Jotkut ihmiset eivät vastaa, joten on tärkeää luoda luettelo, vaikka teetkin vain yhden haastattelun. Hyvä nyrkkisääntö on, että sinulla on vähintään kaksi kertaa enemmän potentiaalisia haastateltavia kuin tarvitaan. Jos saat enemmän haastatteluja, hienoa, mutta jos saat vastauksia vain puolelta ihmisistä, sinulla on silti kaikki tarvitsemasi.

Kuinka löydät nämä nimet? On olemassa kaksi päästrategiaa, joita voit käyttää aloittaessasi: aivoriihi ja etsiminen sosiaalisen median kautta.

Aivoriihi

Mahdollisuudet ovat melko korkeat, että tunnet (tai tiedät) hyviä ehdokkaita blogihaastatteluihin. Olet huomannut, tietoisesti tai ei, nimiä, jotka ilmestyvät uudestaan ​​ja uudestaan ​​teollisuudellesi.

Nämä ovat parhaat ihmiset, joista aloittaa kahdesta syystä. Ensinnäkin voit sanoa aitousti, että tunnet heidän työnsä, ja aito kohteliaisuus tekee heistä taipuvaisempia auttamaan sinua. Toiseksi, jos olet jo kuullut heistä, he ovat riittävän tärkeitä haastattelun arvoiseksi.

Joten tartu ajastimeen, avaa muistikirja tai Word-asiakirja ja aivoriihenimet 5-10 minuutiksi. Haluat lopulta seurata haastattelusehdokkaita laskentataulukossa, mutta tyhjät muistikirjat / Word-asiakirjat rohkaisevat mieltäsi ajattelemaan vapaammin.

Älä ajattele näitä nimiä liian kovasti ja älä aloita ihmisten poistumista. Haluat saada mahdollisimman monta nimeä – voit supistaa luetteloa myöhemmin.

Social Sosiaalisen median käyttö

Sosiaalinen media on ihanteellinen työkalu löytää ihmisiä, jotka ovat sekä mielenkiintoisia että vaikutusvaltaisia ​​tekemään erinomaisia ​​haastattelusehdokkaita. Yhdellä silmäyksellä henkilön sosiaalisen median profiileihin voi kertoa, kuinka suuri hänen yleisö on, miksi hän on houkutellut tätä yleisöä ja kuinka he reagoivat siihen yleisöön.

Voit tehdä tämän monella tavalla, riippuen ensisijaisista sosiaalisen median verkoista:

 • Katso suosittuja hashtageja Twitterissä ja Instagramissa ja kiinnitä erityistä huomiota ihmisiin, joiden viestit luetaan säännöllisesti "ylin" kategoria
 • Tutustu alaan liittyviin Twitter-keskusteluihin. Huomaa, kuka johtaa keskusteluja ja mitä heillä on erityisiä vieraita
 • Etsi suosittuja YouTube-kanavia, jotka liittyvät omaan markkinarakoihisi. Lisää tekijät ja mahdolliset erikoisvieraat luetteloosi
 • Ota huomioon ihmiset, jotka esiintyvät alansa suosituimmissa blogeissa ja podcasteissa
 • Tutustu suosituimpiin LinkedIn-julkaisijoihin, jotka kirjoittavat yleisöllesi tärkeistä aiheista
 • Kysy ehdotuksia sosiaalisen median yleisöltä

Kun haastattelusarjasi on perustettu, voit myös julkaista puheluja haastatteluaiheille sosiaalisessa mediassa, mutta tämä ei ole loistava taktiikka aloittelijoille. Suurin osa haastattelemisen arvoisista ihmisistä etsii säännöllisesti medioita. He eivät tule luoksesi, ellet tiedä kuka olet – ja ajattelevat, että blolisi on aikaa arvoinen.

Kuinka lähestyä ihmisiä blogihaastatteluissa

Mahdollisten haastateltavien luettelon luominen oli helppoa. Oikeastaan ​​näiden ihmisten tavoittaminen voi olla hermostuttavaa, varsinkin jos he ovat ihmisiä, joita ihailet. Mutta sen ei tarvitse olla. Muista, että kutsut heitä puhumaan heidän työstään alustallasi. Heidän mielestään ajattelit heitä, vaikka he eivät osaa tehdä haastattelua.

Kuinka kirjoittaa haastattelupyyntöjä

Pyyntösi on oltava mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs. Sinun on ehdottomasti sisällytettävä neljä tietoa:

 • Kuka sinä olet
 • Kuinka tiedät, kuka haastattelukumppani on
 • Miksi tavoitat heitä
 • Kuinka he voivat edetä haastatteluprosessin suhteen

Voit yksinkertaistaa tätä prosessia luomalla haastattelupyyntömallin. Tätä mallia käytin haastatteluissa kirjailijablogissani:

Hyvä (nimi),

Nimeni on Dianna Gunn ja olen valtava (työsi) fani. Olen myös kirjailija ja bloggaaja osoitteessa http://www.thedabbler.ca, jossa julkaisen tekijähaastatteluja joka viikko. Tavoitan tänään, koska haluaisin esitellä sinut ja (työsi) tässä haastattelusarjassa.

Haastattelut ovat 8-10 kysymystä pitkiä, ja ne voidaan suorittaa Skypen kautta tai sähköpostitse, mitä haluat.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tähän haastattelusarjaan, lähetä sähköpostia takaisin valitsemallasi haastattelutavalla ja kaikilla kirjoittamiseen liittyvissä aiheissa, joista olet erityisen kiinnostunut keskustelemaan haastattelun aikana..

Kiitos ajastasi,

Dianna
http://www.thedabbler.ca

Tämä malli toimii muutamasta eri syystä:

 • Vastaanottaja näkee kuka olen heti
 • Se osoittaa, että tunnen heidän työnsä ja maksan heille kohteliaisuuden
 • Se sisältää tarkat tiedot haastattelusta, jotta ehdokkaat voivat tehdä tietoisen päätöksen
 • Se selittää tarkalleen, kuinka vastata, jos he ovat kiinnostuneita haastattelusta

Sinun on muutettava yksityiskohdat, mutta voit käyttää samanlaista muotoa omiin pyyntöihisi.

�� Pro-vinkki: Kannusta livehaastatteluja puhelimitse, Skypellä tai Google Hangoutilla aina kun mahdollista. Live-haastattelut saavat aitempia vastauksia, ja uusia kysymyksiä ilmaantuu usein hetkessä.

Tavoittelemme haastattelusehdokkaita Twitterin kautta

Twitterissä oikeastaan ​​joukkue löysi suurimman osan teemahahmohaastattelujen ThemeIsle-sarjan osallistujista, mutta se vaatii hieman erilaista lähestymistapaa.

Ensinnäkin haluat varmistaa, että seuraat heitä Twitterissä, ennen kuin otat yhteyttä. Tämä merkitsee sinua fanaksi, mikä antaa haastattelukielelle enemmän syytä vastata.

Sinun on myös muutettava lähestymistapaa Twitterissä. Alkuperäisessä pyynnössä tulisi olla vain kaksi osaa tietoa:

 • Miksi lähestyt tätä henkilöä
 • Kuinka vastata, jos he ovat kiinnostuneita haastattelusta

Kuka olet, on jo nähtävissä Twitterissä; Jos he haluavat tietää enemmän, he voivat tarkistaa profiilisi. Koska seuraat niitä jo, he voivat myös olettaa, että tunnet heidät näin.

Kuinka järjestää haastattelu blogiisi

Nyt kun olet löytänyt ihmisiä, jotka haluavat haastatella blogiasi, on aika käydä läpi haastattelut itse.

Noudata näitä viittä vaihetta varmistaaksesi hyvän haastattelun:

1. Valmistele kysymykset

Kysymyksesi voivat tehdä tai hajottaa haastattelun, joten haluat valita oikeat.

Aivoriihi mahdollisia kysymyksiä viideksi minuutiksi, kirjoittamalla kaikki kysymyksesi, joista voit ajatella. Kavenna sitten luettelo alas 5-10 mielenkiintoisimpaan kysymykseen. Haluat tarpeeksi, että sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot, vaikka uusia kysymyksiä ei syntyisi.
Kirjailijoiden pääluettelotAsiakirja, jonka avulla tallensin kaikki mahdolliset haastattelukysymykset

Jotkut bloggaajat haluavat myös lähettää haastateltaville kysymyksiä etukäteen, mutta mielestäni ensimmäistä kertaa kysymysten esittäminen saa autenttimpia vastauksia.

�� Pro-vinkki: Käännä kaikki käyttämäsi kysymykset yhdeksi asiakirjaksi. Tämän jälkeen voit vetää tästä pääluettelosta uusia tekemiäsi haastatteluja, joten et aloita tyhjästä joka kerta.

2. Valitse aika ja tekniikka

Haastattelu voidaan tosiasiallisesti suorittaa monella tapaa. Yleisimmät menetelmät ovat puhelin, Skype ja Google Hangouts. Voit myös tehdä blogihaastatteluja sähköpostitse tai tehdä live-haastattelun, jos haastateltava on paikallinen.

Yritä tarjota useita vaihtoehtoja mahdollisuuksien mukaan, jotta haastateltavat voivat valita, mikä heidän mielestään on mukavin. Haluat tehdä saman aikataulussa; antaa heille erilaisia ​​mahdollisia aikavälejä. Tee tämä heille mahdollisimman helpoksi.

�� Pro-vinkki: Jos haluat live-haastattelun etuja, mutta haastateltavasi ei ole mukava puhua ihmisille puhelimessa tai videopuhelussa, pyydä käyttämään sen sijaan Skypen tekstitoimintoa. Tämä toimii kuin pikaviestintäpalvelu, joten puhut edelleen live-tilassa, mutta haastateltavan ei tarvitse jakaa ääntä tai kasvoja.

3. Mene haastatteluun

merkintä: Ohita tämä vaihe, jos olet tekemässä haastattelua sähköpostitse.

Varaa puoli tuntia ennen jokaista haastattelua virkistäytyä, käydä läpi muistiinpanosi ja harjoittaa kysymyksiisi. Harkitse meditointia kahden minuutin ajan ennen haastattelua mielen puhdistamiseksi. Sinun tulisi myös varmistaa, että sinulla on lasillinen vettä käsillä, sillä paljon puhuminen saa sinut janoon.

�� Pro-vinkki: Pukeudu jokaiseen haastatteluun, vaikka työskentelisit puhelimella kotitoimistossasi. Oikein vaatteet voivat lisätä luottamusta.

4. Suorita haastattelu

Tekniset yksityiskohdat vaihtelevat haastattelujesi mukaan, mutta on olemassa muutamia tapoja varmistaa erinomainen haastattelu missä tahansa ympäristössä:

 • Yritä sovittaa haastateltavasi energiatasot ja käytä samanlaista kieltä auttaakseen heitä tuntemaan olonsa mukavaksi
 • Harjoittele aktiivista kuuntelua – sinun on keskityttävä siihen, mitä toinen ihminen sanoo, ei seuraavaan kysymykseesi
 • Odota muutama sekunti sen jälkeen, kun luulet haastattelijan lopettaneen puhumisen, ennen kuin vastaat uusiin kysymyksiin; saatat olla hämmästynyt siitä, mitä tulee jonkin verran lisätilaa
 • Ole valmis pudottamaan alkuperäiset kysymyksesi kokonaan ja jatkamaan mielenkiintoisempia aiheita, jos niitä tulee esiin

Jos teet haastattelun sähköpostitse, lähetä vain kysymyksesi ja odota, että haastateltava vastaa.

�� Pro-vinkki: Varmista, että sinulla on tapa tallentaa haastattelu riippumatta siitä, mitä tekniikkaa käytät. Tykkään tehdä haastatteluja Skypellä ja tallentaa niitä Amolto-soittaja (se on ilmainen!).

5. Valinnainen: Lähetä jatkokysymyksiä

Joskus muokkaamalla haastattelua huomaat, että puuttuu tärkeä tieto. Tässä vaiheessa voit lähettää seurantaviestin, jossa kysytään, haluavatko he selventää muutamia asioita.

Lähetä pienin määrä tarvittavia kysymyksiä saadaksesi kaikki tarvitsemasi tiedot. Haluat olla tietoinen haastattelijan ajasta.

Kuinka käyttää blogihaastatteluja

Helpoin ja usein tehokkain tapa käyttää blogihaastatteluja on julkaista ne suoraan blogiisi artikkeleina.

Jos haastattelut tehtiin sähköpostitse, tämä on yksinkertainen prosessi. Voit usein julkaista nämä haastattelut pienillä muokkauksilla kielioppi, selkeys, ja SEO.

Suorat haastattelut ovat vaikeampia. Sinun on käynyt läpi nauhoituksen vähintään kerran, luultavasti useammin, löytääksesi parhaat vastaukset. Sinun on myös päätettävä, mitä uudelleen ilmaista ja mitä haluat lainata suoraan, kun muokkaat haastattelua artikkeli-muotoon.

Voit myös käyttää osaa haastatteluistasi lähteinä muille artikkeleille, kuten artikkelissamme oleville lainauksille paikallisista WordPress-kehitystyökaluista. Tämä antaa artikkeleillesi journalistisen tunteen ja antaa blogillesi ylimääräisen auktoriteetin.

Katso toinen esimerkki kuinka tehdä tämä, katso artikkeli / haastattelu TemplateMonsterista David Braunin kanssa.
lainata

Parasta haastattelua voidaan käyttää molemmilla tavoilla – varmista vain, että haastateltava on mukava lainataksesi uudelleen.

Kuinka markkinoida blogihaastatteluja

Kun haastattelusi on muokattu ja julkaistu, voit markkinoida sitä samalla tavalla kuin markkinoit muita artikkeleitasi.

Voit myös hyödyntää haastateltavasi markkinointia. Maksimoi mahdollisuutesi tavoittaa haastateltavasi yleisö luomalla valmiita viestejä, joita he voivat jakaa sosiaalisessa mediassa. Sinun on myös lähetettävä kaikki artikkeliin luomasi kuvat.

Kun jaat artikkelin omilla sosiaalisen median alustoillasi, merkitse haastattelija aina viesteihisi. He jakaa melkein aina mielellään viestisi omien seuraavien kanssa, ja se saattaa muistuttaa heitä mainostamaan artikkelia muissa paikoissa. Voit automatisoida nämä sosiaalisen median viestit ja luottaa haastattelijan potentiaaliin joka kerta, kun he menevät ulos.

johtopäätös

Erinomaisten blogihaastattelujen järjestäminen ja julkaiseminen voi olla uuvuttavaa, mutta se on myös yksi parhaista tavoista parantaa blogiisi.

Jos olet hukku, käytä tätä tarkistusluetteloa opastamaan sinua:

 • Valitse haastatteluihin kattava teema, joko oma markkinarako tai jokin tarkempi
 • Aivoriihi luettelo ihmisistä, jotka haluat haastatella
 • Etsi haastattelusehdokkaita sosiaalisesta mediasta
 • Valinnainen: Kysy yleisöltäsi, ketä he haluavat nähdä haastateltavana
 • Seuraa ehdokkaita sosiaalisessa mediassa
 • Valinnainen: Luo malliviestit lähestyväksi haastattelusehdokkaille
 • Lähestymisehdokkaat
 • Valitse kysymykset
 • Neuvottele, milloin / miten haastattelu suoritetaan
 • Mene haastatteluun
 • Suorita haastattelu
 • Valinnainen: Lähetä jatkokysymyksiä
 • Muokkaa haastattelua
 • Julkaista
 • Lähetä ennakkoon kirjoitetut markkinointiviestit / sosiaalisen median päivitystekstit haastateltavallesi

Ajan myötä totut haastattelujen rytmiin ja se nopeutuu; Kun tein esimerkiksi viimeisen kierrokseni blogihaastatteluja, ne olivat helpointa sisältöäni julkaista.

Mitä mieltä olet siitä, että blogihaastattelut ovat olennainen osa sisältötarjontasi? Halukas antamaan sille kuvan?

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Suunnittelu ja esitys Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map