5 menetelmää blogin ansaitsemiseen vuonna 2020 – neuvoja blogiin, joka tosiasiallisesti ansaitsee rahaa

Vaikka se ei olekaan täydellinen, kysymys "kuinka ansaita blogi" on usein aivan ensimmäinen asia, jota uudet bloggaajat kysyvät… kirjaimellisesti ensimmäisenä blogiseikkailunsa päivänä.


Kuinka perustaa blogi ja ansaita rahaa?

Voinko lopettaa työni jo?

Okei, pidä hevosesi! Meillä on kaikki tämä. Mutta pidä itseäsi varoituksena, sillä blogin kaupallistamisen oppiminen ei ole yksinkertainen asia. Sinun on panostettava jonkin verran ponnisteluja saadaksesi arvokkaita tuloksia.

Tämä on luku 11 isommasta oppaasta kuinka aloittaa onnistunut blogi.

Ansaitse blogiisi näillä viidellä, taistelussa testatulla tavalla:

 • Kumppanuusmarkkinointi
 • freelancing
 • Sponsorointi ja mainonta
 • Verkkokurssin luominen
 • Kirjan tai tuotteen myynti

Käymme läpi ne yksitellen ja selitämme kuinka ne toteutetaan maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi.

Mistä aloittaa, jos haluat oppia blogin ansaitsemiseen?

Yllä oleva järjestys ei ole sattumanvarainen. Jos olet selvittänyt, kuinka perustaa blogi ja ansaita rahaa ensimmäistä kertaa, suosittelemme ensin kokeilemaan sisaryhtiömarkkinointia ja siirtymään sitten muihin menetelmiin (jos niillä on järkeä yrityksellesi).

Sanoa, että kirjoittaa kirja tai luoda kurssi suoraan portista, saattaa olla liian paljon. Varsinkin koska et ole vielä seulonut nichesi etkä tiedä jos ihmiset kiinnostavat sellaisia ​​asioita. Toisin sanoen sijoittaminen kirjan kirjoittamiseen tai tuotteen kehittämiseen saattaa mennä turhaan. Siksi aloittaminen tytäryhtiömarkkinoinnista, kuten yleensä, on parempi – koska voit viedä asiat liikkeelle muutamassa minuutissa.

Huomaa, että sinun ei tarvitse tehdä kaikkea tässä kuvattua saadaksesi hyviä tuloja. Joskus saat upeita tuloksia vain yhdestä tai kahdesta tekniikasta. Jopa tämäkin blogi hyödyntää vain kolmea alla kuvattua menetelmää.

Okei, sukellaan sisään! tässä kuinka ansaita blogi:

1. Ansaitse blogi tytäryhtiölinkkien kautta

Affiliate-markkinointi on luettelon ensimmäinen kaupallistamismenetelmä, koska sen aloittaminen on yleensä helpointa.

Ihan aluksi, mikä on tytäryhtiömarkkinointi?

Tytäryhtiömarkkinointi on yksinkertaisesti sanottuna prosessia, jolla mainostetaan muiden ihmisten tuotteita vastineeksi komissiolle aina, kun suosituksesi johtaa suoraan myyntiin.

Tämä kaikki on mahdollista ja seurataan tytäryhtiölinkkien kautta. Tällainen linkki saattaa näyttää seuraavalta:

http://SOMEPRODUCT.com/?affid=1234

Pohjimmiltaan se on standardilinkki, vain kun affid = 1234 -osa on lisätty loppuun. Tämän ansiosta suositustasi voidaan seurata ja lopulta sitoa tiettyyn myyntiin, kun se tapahtuu.

Palkkiot ovat yleensä 5 – 75% tarran hinnasta. Jos kyse on fyysisistä tuotteista, joista puhumme, se on lähempänä 5% -merkkiä. Digitaalisten juttujen tapauksessa jopa 100-prosenttiset palkkiot ovat mahdollisia.

Ostajan näkökulmasta tärkein osa on, että he maksavat silti normaalin tarran hinnan, joten ostaja ei rahoita mitään palkkioitasi..

Nyt on olemassa kaksi tärkeintä pulmapalaa, jotka sinun on laitettava paikoilleen, jos haluat ansaita rahaa blogiisi tytäryhtiömarkkinoinnin kautta:

 • �� mitä tytäryhtiötuotteita aiot mainostaa,
 • �� kuinka aiot mainostaa heitä.

Siksi ensimmäinen käsittelyjärjestys, miten löytää tuotteita mainostettavaksi?

Jokaisella markkinaraolla ja markkinalla on omat yleiset käytännöt tytäryhtiömaassa, mutta yleisesti ottaen, jos tuotteella on käytettävissä tytäryhtiöohjelma, se mainitaan jossain yrityksen verkkosivuilla. Todennäköisesti alatunnisteessa tai jopa päävalikossa.

tytäryhtiö palapeli

Tässä on kolme kultaista sääntöä kuinka ansaita blogi tytäryhtiömarkkinoinnilla:

 • �� mainosta vain tuotteita, joissa käytät itseäsi, uskot ja tiedät, että ne ovat loistavia
 • �� mainosta vain tuotteita, joita sinun ei tarvitse hävetä mainostaa
 • �� mainosta vain tuotteita, joista yleisösi nauttii ja / tai hyötyvät niistä

Vaikka tämä saattaa kuulostaa tarpeeksi yksinkertaiselta, tämä voi olla hankalaa ja varsinkin jos blogiisi on sijoitettu oma niche kuten henkilökohtainen talous tai kunto. Niissä markkinarakoissa on enemmän kuin tarpeeksi tuotteita, jotka houkuttelevat tytäryhtiöitä suuriin voittoihin, vaikka ne ovat suhteellisen heikkoa laatua. Siksi "henkilökohtaisesti uskovat" ja "yleisö hyötyy" tekijät ovat niin tärkeitä täällä.

Esimerkki siitä, mitä mainostamme tässä blogissa osana tytäryhtiömarkkinoinnin kaupallistamismalliamme:

Koska tämä blogi koskee kaikkia WordPress-asioita, on järkevää, että jotkut lukijoistamme ovat kiinnostuneita WordPress-teemoista. Juuri niin tapahtuu, että useimmilla premium-teemakaupoilla on kumppaniohjelmansa. Siksi, kun mainitsemme teemoja viesteissamme, voimme käyttää siihen liittyviä linkkejä.

Tässä esimerkki tällaisesta viestistä.

divi lohko

Mitä voit kohtuudella odottaa tytäryhtiömarkkinoinnista?

Affiliate-markkinointi voi olla hyvä tulolähde, kun oppitaan aloittamaan blogin perustaminen ja ansaitsemaan rahaa, mutta kaikki riippuu kahdesta tekijästä:

 • liikenteen koko
 • kuinka reagoiva yleisösi on ja / tai kuinka tehokas olet mainostaessasi tytäryhtiötuotteita

Liikenne kasvaa ajan myötä, joten älä ole huolissamme tästä näkökulmasta toistaiseksi. Periaatteessa mitä nopeammin aloitat tytäryhtiömarkkinoinnin, sitä nopeammin näet kaikenlaisia ​​tuloksia tulossa.

tehokas edistäminen

Kun kyse on tehokkaasta mainostamisesta, tässä on joitain mahdollisia tapoja jatkaa sitä. Kuinka ansaita rahaa blogiin:

 • tarkista mainostamasi tuotteet ja käytä tytäryhtiölinkkejäsi arvosteluissa; Esimerkki: Elementor vs Divi Builder vs Beaver Builder
 • julkaise kokoelmaviestejä (luetteloita), joissa keskustelet useista tuotteista, joilla saavutetaan tietty tavoite; Esimerkki: 5 parasta WordPress-yhteyslomakelaajennusta verrattuna
 • suosittele tuotteita ohjeoppaissa (tietysti vain, jos ne auttavat syytä); Esimerkki: Kuinka luoda paikallishakuhakemisto kuten Yelp WordPressissä

Vaikka tytäryhtiömarkkinointi on helpoin ja todennäköisesti tehokkain kaupallistamistekniikka, jota voit käyttää, paholainen on yksityiskohdissa Miten tarkalleen sinulla on tytäryhtiösi tarjoukset.

Keskeinen ero tämän ja esimerkiksi joidenkin AdSense-mainosten sijoittamisen välillä on, että tytäryhtiömarkkinoinnissa vain sinä olet vastuussa kohdistamisesta ja siitä, että tuote sopii yleisölle. Tavallisilla mainoksilla (AdSensen kautta tai muuten) vuokraat lähtökohtaisesti vain sivustosi tilan, ja mainostajien on selvitettävä, mitä mainostaa, kenelle ja miten.

Tarkoitan, että satunnaisen tytäryritystarjouksen sijoittaminen sivustollesi ei toimi niin hyvin. Siksi käytämme kohdennettuja arvosteluja, kokoelmaviestejä ja teemme näitä suoria tuotesuosituksia, jos ja kun ne sopivat blogin tietyn opetusohjelman aiheeseen.

Kuinka ansaita blogi ansaitsemalla hyvä tytäryhtiömarkkinointistrategia

Edellä mainitut huomioon ottaen katsotaanpa yksityiskohtia ja selvitettävä, kuinka tytäryhtiömarkkinointi voidaan integroida blogiisi. Kuvittelemme, että blogisi aiheena on häät.

Esimerkkiartikkeli # 1: "10 vinkkiä häitä edeltävän masennuksen selvittämiseen"

häät masennus

Tällaista artikkelia lukevalla henkilöllä on todennäköisesti jo melkein kaikki suunniteltu häät tai ainakin tärkeimmät asiat. Esimerkiksi, ei ole oikein järkevää yrittää myydä heitä hääpaikalla (sisaryritystarjouksen kautta). Heillä on jo se.

On järkevää mainita, että unelmahunajaksi valmistautuminen voi auttaa selviytymään tunteesta. Vaikka viestissä annettujen neuvojen on oltava korkealaatuisia ja tarjoava sinänsä arvoa, voit myös suositella tiettyjä matkoja tai matkatoimistoja ja saada alennuksen myynnistä, jos lukija ostaa jotain.

Esimerkki artikkelista 2: "Kuinka paljon häät maksaa?"

hääkulut

Tämäntyyppinen artikkeli tarjoaa sekä valtavan tilaisuuden, mutta myös valtavan haasteen sen ansaitsemiseen tytäryhtiömarkkinoinnin kautta.

Ensinnäkin lukevalla henkilöllä ei todennäköisesti ole vielä mitään varattua / ostettua, ja he ehkä jopa odottavat kirjoittajan suosittelevan joitain ratkaisuja.

Haasteena on, että henkilö ei ole myöskään valmis ostamaan mitään.

He ovat vain ikkunaostoksia. Joten miten ansaita blogi tässä skenaariossa? Hääpaikkojen, häämatkakohteiden tai muun asiaan liittyvän mainostaminen ei todennäköisesti toimi. Kirjailijan suositus on vain suositella lisää lukemista seuraavista aiheista:

 • "Miksi leukaa pudottavan mekon hankkiminen on tärkeää (kuinka säästää hintaan)"
 • "Kuinka neuvotella häähintojen palvelun hinnoista"
 • "Kuinka säästää rahaa häämatkakohteeseesi"

Tiedät nyt, että lukija on hintatietoinen, muuten he eivät halua etsiä häiden kustannuksia, joten voit yrittää kouluttaa heitä ja tarjota aitoa apua ansaitsemisen heti sijaan..

Voit jättää kaupallistamisen muille artikkeleillesi – sellaisille, joissa lukijan tarkoitus on enemmän ostaa. Esimerkiksi viesti, jonka otsikko on "Kuinka säästää rahaa häämatkalla" voi mainostaa erityistä varhaisten lintujen kauppaa matkaa varten.

Sen lisäksi, että tutkit kuinka aloittaa blogi ja ansaita rahaa ansaitsemalla yksittäisiä blogitekstejä, sinun tulisi pyrkiä myös saamaan lukija sähköpostiluetteloosi ja rakentamaan sitten suhde heihin kyseisen välineen kautta. Voit myös aloittaa markkinoinnin automaatiosuppilon rakentamisen varmistaaksesi, että ajoitat viestejäsi oikein perustuen vastaanottajan aikaisempaan toimintaan uutiskirjeesi kanssa. Tämä on kuitenkin asioiden edistyneellä kaupallistamispuolella.

Vaikka mainostat muiden ihmisten tuotteita täällä, asiakasmatkan ja aikomuksen ymmärtäminen voi auttaa sinua rakentamaan sisältöäsi paremmin ja keksimään kapealla artikkelissa olevia ideoita, jotka saattavat saada hyvin vähän kävijöitä, mutta voivat tuottaa suuria tuottoja.

Jos esimerkiksi julkaiset viestin, kuten, "Bali tai Thaimaa häämatkalle," lukija on todennäköisesti valmis varaamaan matkan, mutta haluaa varmistaa, että he ovat valinneet oikean määränpään. Jos julkaiset informatiivisen katsauksen / lähteen aiheesta ja suosittelet hyviä hotelleja matkan varrella, voit ansaita huomattavan osakkuusyrityksen lukijan valitsemasta riippumatta.

Tärkein virhe, jonka bloggaajat tekevät tytäryhtiömarkkinoinnissa (ja myös klassisissa mainoksissa), on, että he työskentelevät enemmän mainostajilleen kuin lukijoilleen.

Ensin työskenteleminen lukijoillesi on ainoa tapa luoda luottamusta ja ansaita rahaa myöhemmin sivutuotteena. Ainakin tämä on lähestymistapanamme.

Mitä todella tarvitset tehdäksesi tytäryhtiömarkkinointistrategiastasi onnistumisen, on viettää aikaa tutkimuksen tekemiseen, parhaan koulutussisällön luomiseen ja luottamuksen lisäämiseen, kun taas suositellaan sisaryritystuotteita vain siellä, missä se on järkevää ja missä se todella tuo arvoa lukijalle. Näin voit ansaita blogin tytäryhtiömarkkinoinnilla. Ei ole pikavalintoja, jotka toimisivat pitkällä aikavälillä.

�� Lisälukema

 • Lue käytännön opas tytäryhtiömarkkinoinnin aloittamisesta WordPress-blogissa tämä meidän opas. Se puhuu erityisestä taktiikasta, käytettävistä plugineista ja kuinka kaikki asetetaan.
 • Lisäksi, jos haluat mainostaa WordPress- ja suunnitteluun / kehitykseen liittyviä tytäryhtiöitä, olemme tutkineet tämän oppaan markkinoiden parhaita tarjouksia. Sen pitäisi auttaa sinua valitsemaan parhaat ohjelmat mainostamiseksi.
 • Viimeiseksi, katso näitä laajennukset tytäryhtiömarkkinointiin ja huonoihin tytäryhtiömarkkinointeihin liittyviä kokemuksiamme.

2. Freelance-tulot

Useimmat ihmiset, jotka aloittavat blogin, hankkivat tietyt taidot …

Asioita, kuten kirjoittaminen, verkkosivujen suunnittelu, graafinen suunnittelu, markkinointi tai jopa sosiaalisen median hallinta.

Nämä taidot voivat liittyä suoraan online-tuloihin. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on käyttää blogiasi mainostaaksesi niitä.

Kuulostaa ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta kuule minut:

Bill: Omat tulot tulevat sisältömarkkinoinnista ja SEO-työstä, jota teen. Kun aloitin ensimmäisen, olin freelance-kirjailija. Sain monet ensimmäisistä asiakkaistani näyttämällä heille artikkeleita, jotka kirjoitin blogiini.

Siitä lähtien olen muuttanut tämän freelance-kirjoituspalvelun täysimittaiseksi sisältömarkkinoinniksi ja SEO-minitoimistoksi. Minulla on kaksi ihmistä, jotka työskentelevät minulle. Ja minä johdan melkein joka viikko omaan "työskentele kanssani" -sivulta, jotka ovat peräisin blogistani.

Joten strategiani on käyttää suurta sisältöä houkutella ihmisiä, jotka haluavat sellaista sisältöä, jonka luon. Yksinkertainen, oikein?

Voit tehdä saman tekemällä esittelemällä graafisen suunnittelutyösi, omaamalla kauniin verkkosivuston tai osoittamalla sosiaalisen median kykysi.

Jos olet valmis sukeltamaan freelance-työn maailmaan, harkitse profiilien luomista sellaisille sivustoille kuin Upwork, People Per Hour tai Fiverr. Vaikka voit hyväksyä työn suoraan blogin kautta, jos olet vasta aloittamassa, käyttämällä näitä työpaikkoja, joilla on jo liikennettä ja luottamusta, voit helpottaa siirtymistäsi.

oDesk
peopleperhour
Fiverr

Jos haluat lisätietoja, tutustu Elna Cainin tapaustutkimus kuinka hän käytti blogiaan tullakseen freelance-bloggaajaksi.

3. Sponsoroinnin ja mainonnan käyttäminen ylimääräisen rahan ansaitsemiseen

Jos olet koskaan kuunnellut podcast-jaksoa ja kuullut, "Tämän jakson on tuonut sinulle…", olet nähnyt sponsorointia toiminnassa.

Jos joku sponsoroi blogiasi, se voi tuoda mukanaan vakavan määrän rahaa. Ainoa haittapuoli on kuitenkin, että tarvitset yleensä kunnollisen yleisön saadaksesi sponsorin. Silti tämä voi olla tutkallasi, kun aloitat rakentamaan lisää auktoriteettia kapealle.

Jos tämä on haluamasi reitti (ansaita rahaa vain blogin kirjoittamiseen? Rekisteröidy minut!), Tarkista sitten tämä opas blogisponsorin hankkimiseen.

Seuraavaksi aina suosittu aihe mainonta. Mainokset ovat tavallaan petollisia, kun haluat oppia blogin ansaitsemiseen.

Yhtäältä voit ilmoittautua Google AdSense ja aloita mainosten näyttäminen blogissasi heti heti. Mutta toisaalta, huomattava mainostulojen näkemiseen tarvittava aika ja liikenne ovat huomattavia.

Joten suosittelemme sinulle, kun olet vasta aloittamassa uuden blogin luomista, seuraava:

Unohda mainokset.

Harkitse mainosten näyttämistä vain, kun saat 1000 kävijää päivässä. Ennen kuin tämä tapahtuu, mainokset ovat vain häiriötekijöitä ja heikentävät yleisön kokemuksia sivustostasi.

4. Verkkokurssin luominen

Verkkokurssit ovat nyt kuumia, ja niistä tulee päivä päivältä suositumpia. Jos haluat oppia aloittamaan blogin ja ansaitsemaan rahaa, ne ovat tehokas ja rehellinen tapa tehdä se.

 • Onko blogisi ruoanlaitosta? Opettaa ruoanlaittokurssi.
 • Blogitko polkupyöristä? Suorita polkupyörän korjauskurssi.
 • Vai haluatko puhua suosikki online-pelistäsi? Suorita kurssi siitä, kuinka olla parempi pelaaja.

verkkokurssi

Todellisen maailman esimerkiksi, Venu Sanz aloitti vegaaniruokaa koskevan blogin, ja hän saa nyt kokopäiväisiä tuloja (tarpeeksi palkkaamaan muita!) vegaaniruoanlaittokursseiltaan.

Jos verkkokurssi kuulostaa forteltäsi, tarkista tämä opas verkkokurssin luomiseen, ja tämä opas WordPress-jäsenyyssivuston luomiseksi – jonka kautta voit toimittaa verkkokurssi!

5. Kirjan tai tuotteen myynti

Kuten kurssi, kirjan (tai e-kirjan) kirjoittaminen ja myynti on hyvä tapa lähestyä blogin ansaitsemiseen liittyvää aihetta. Tietenkin, se vie paljon aikaa ja tarvitset yleisön myydäkseen, mutta pitkällä aikavälillä kirja on hyvä tapa ansaita rahaa yleisöllesi ja auttaa heitä näkemään sinut viranomaisena.

Ainoa vaikeus on tietysti… kirjan kirjoittaminen. Jos sivuutetaan itse kirjoittamisen kipu, on myös ongelma, mitä kirjaan laittaa. Ihannetapauksessa teoksesi tulisi tarjota jonkinlaista sisältöä (A) koskaan ennen nähty blogissa tai (B) tarjoamalla lukijalle mukavuutta.

problogger

Toisin sanoen (b) -kohdassa voit muokata blogin sisältöä uudelleen ja kääntää sen kirjamuotoon. Vaikka se saattaa kuulostaa liian yksinkertaiselta ollakseen elinkelpoinen, se on mitä jotkut menestyneimmistä bloggaajista ovat tehneet vuosien ajan. Esimerkiksi Probloggerin Darren Rowse on hänen e-kirja nimeltään "31 päivää paremman blogin luomiseen." Kotelon alla se on kokoelma sarja blogiviestejä, joita voit silti lukea ilmaiseksi tässä. Kirja nro 1 etu vs. viestit on mukavuus.

Meillä on erillinen opas tästä aivan blogista siitä, kuinka tehdä täsmälleen se – muuttaa blogin sisältö kirjaksi.

Kirjan ei tarvitse myöskään olla lopputuotteesi. Voit myydä sen toimimaan alkuperäisenä kosketuspisteenä yleisösi kanssa ja sitten lopulta myydä heidät kurssillesi, jos käytät molempia menetelmiä!

Vaihtoehtoisesti voit myydä fyysisiä tuotteita ja muuttaa blogisi verkkokauppaan. Jos se osuu mielikuvituksesi, tutustu tähän oppaaseen luo WordPress-kauppa.

Tässä valoisa puoli on, että jos sinulla on perinteistä yritystä, sinulla todennäköisesti on jo myytävä tuote, joten miksi et tarjoa sitä uuden WordPress-blogin kautta…

Viimeinen sana blogin ansaitsemiseen

Vaikka voit alkaa ansaita rahaa tarjoamalla freelance-palveluita tai takaamalla takapuolen löytää sponsorin, todennäköisyys on, että sen vieminen vie jonkin aikaa.

Blogien perustamisen ja ansaitsemisen suhteen totuus on, että blogeilla on vähintään 6–12 kuukautta elinkelpoisten tulojen saapumista. Joten jos et näe rahaa pankissa heti, älä anna sen estää sinua jatkamasta yrittämistä.

Kaiken kaikkiaan blogin ansaitseminen ansaitsee pääasiassa asioiden kokeilun, toistamisen, parantamisen ja testaamisen. Sitten, kun jokin alkaa toimia, mitoita sitä!

Tämä lisääminen voi tarkoittaa uusien tytäryhtiöohjelmien kokeilua, uusien tuotteiden tai kirjojen kehittämistä, uusien tuotteiden esittelyä, uusien markkinointimenetelmien kokeilua jne..

Esimerkiksi yksi niistä asioista, joita olemme tekeneet eri blogeissamme (tämä ja tämäkin ThemeIsle) on testattu eri promoelementtejä, jotta voidaan nähdä, mitkä versiot toimivat parhaiten.

Split-testaus on erittäin tehokas tekniikka siitä huolimatta, että pääidea on melko yksinkertainen … Sinun tarvitsee vain ottaa kaksi versiota jostakin (voi olla painike, myyntiviesti, otsikko, tuotekuva) ja käyttää niitä samanaikaisesti, kunnes sinulla on tarpeeksi tietoa tehdäksesi päätös siitä, mikä on parempi. Yksi tapa tehdä tämä testausmuoto on Google Optimoi – mitä me käytämme. Se on ilmainen ja siinä on enemmän kuin tarpeeksi ominaisuuksia tyydyttääksesi minkä tahansa bloggaajan.

Tämä kertoo oppaamme kuinka ansaita blogi! Kuten voitte nähdä, on kyse vain parien asioiden tekemisestä, mutta siitä huolellisesti. Ei ole sattumaa, kuinka jotkut blogit voivat tappaa, kun taas toiset kamppailevat ansaitakseen mitään. Jatkuva työ.

Se on salaisuus.

Valitettavasti ei ole muuta tapaa sanoa tätä … blogin perustamisohjeemme päättyy. Jos olet päässyt tähän pitkälle, minun onnitella sinua! ����

Tässä vaiheessa, tiedät tarpeeksi olla vaarallinen uuden blogin kanssa! ��

Nyt tärkeä on vain toteutus. Hyvä. Asianmukaista. suoritus.

Toivomme, että tämän oppaan ohjeet auttavat sinua saamaan uuden blogin kentältä ja kohti menestystä!

Mutta se ei ole kaikki! Tässä on ylimääräinen luku, josta voi olla hyötyä:

Lisäluettelo: Parhaat blogityökalut ja oppaat

Alkuperäisen tekstin ovat kirjoittaneet Karol K, Colin Newcomer, Bill Widmer ja Ionut Neagu.
Suunnittelu ja esitys Karol K.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map